|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
Cytat:
![]() porzeczko fajnie ze masz te garnki..tez ci klikalam Koniku chyba naleza sie baty ![]() ![]() : pala:
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jaka kicha.... dostalam co prawda maila od Oriflame ze mam do odebrania szminke ale co... loguje sie na stronie a tam nie ma zadnego wybierania szminki ani zadnego kodu uprawniajacego do jej odbioru.... Kretacze... pewnie rozdali juz zapasy i teraz zablokowali mozliwosc pobrania kodu. A ja 18.01 sie za to zabralam i tez juz nie moglam wtedy znalezc tego kodu
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2010-01-25 o 21:08 |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Koniku bo one się bardzo szybko rozeszły.
Mieli do rozdania 1500 szt a niektóre konsultantki miały tego po 50 więc już 18 wieczorem było po wszystkim.
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
To mogliby juz ta strone zablokowac a nie daja nadzieje ludziom....
nawet zadnej informacji nie podali ze juz nie ma tych pomadek. Kij im w oko sama sobie kupie
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogli zrobić rzeczywiście konkurs i np ze zgłoszeń wylosować te 1500 pomadek a nie kto pierwszy ten lepszy. Poza tym nei było żadnych zabezpieczeń i podobno można było wysyłać kilka/kilkanaście razy na te sam maile.
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj zrobiłabym tam dym. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Poza tym te akcje wymyślają pewnie Szwedzi a oni nie wiedzą "że Polak potrafi" i weźmie ile się da.
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam już sobie ten peeling enzymatyczny Po pierwszym razie jestem bardzo na TAK Mam wrażenie fajnego oczyszczenia, a przy peelingach mechanicznych zawsze się martwiłam, czy solidnie się "oskrobałam", czy tylko "po łebkach" Teraz w testach maska uspokajająca
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
ja nalozylam na twarz nawilzajaco-kojaca maseczke Ziaja kozie mleko i mam zamiar isc w niej spac tak jak mowila Hosenka. Mam nadzieje ze nie obudze sie w krostach
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bić
http://www.everydayminerals.com/stor...ollection.html Tak ładnie mi idzie odwyk, że musiałam sobie sprawić nagrodę
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj uzylam maseczki uspokajajacej z ziaji pro.jestem bardzo zadowolona.po oczyszczajacej masce mialam lekko rozowa skore,a po niej bylam blada
![]() ciesze sie bo koncze cholerna oliwke w zelu o zapachu kwiatowym johnsona.niby fajna ale musze ja mieszac z jakims zwyklym balsamem zeby bylo dla mnie znośnie. oddalam mamie szampon elseve do wlosów farbowanych.nie podszedl mi.teraz mam resztke timoteia z awokado i musze sie wybrac do rossmanna po następce.chyba wybiore niebieskiego herbala.siostra chwali.a wy jak sądzicie?mam grube wlosy,ale myje je codziennie.powinien sie chyba nadawac.
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
na pewno się będzie nadawał
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... podczytuję wątek o kremach z filtrami i tak sie zastanawiam czy buzia nie jest zmeczona po tylu warstwach. No bo tak : krem z filtrem, podklad, puder itp itp. Dziewczyny bardzo ciekawie to opisuja i az sama jestem skonna sie skusic na taki krem ale... Niby fajnie fajnie bo ochrona przed szkodliwymi promieniami ale ciekawe czy za 20 lat te dziewczyny tez tak beda zachwlac te kremy z filtrami. Co o tym sadzicie? Czy taki krem pomaga "zatrzymac" mlodosc czy wrecz przeciwnie skora naladowana tyloma warstwami szybciej sie zestarzeje?
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Poszedł mi jeszcze balsam ziajowy masło kakaowe -
będę tęsknić za moim ukochanym Słodziakiem ![]() Przede mną mleczko Hamamelisowe z YR, a potem masło farmony karmel&cynamon (jak ja je przeżyje ), masło pomarańczowe ziaji, masło ciemna czekolada&pistacja farmony i ostatni balsam (400 ml ) soraya ujędrniający i ... koniec zapasów balsamowych ![]() Kończy mi się też żel punktowy na pryszcze Eveline, pewnie pod koniec tygodnia poleci do kosza. Zaczęłam używać toniku Polleny Ewy z koniczyną łąkową - ale cudo Zajrzałam też na zapasy żeli pod prysznic - nie jest najgorzej: kończę właśnie Daxowy o zapachu drzewa sandałowego, potem duża butla YR Plaisirs Nature, Luksja Thai Fusion, Faa hibiskus&żurawina i gigant Ziaja Pomarańczowa Jak przypomnę sobie stan z początku wakacji to jestem dumna z takiego postępu Chociaż z powodu nadmiaru kolorówki nie rozpaczam.Ostatnio przyszli znajomi (na ten pamiętny obiad ) i jak popatrzyli na moje zbiory do makijażu to ... wyglądali tak W lutym (pewnie już na początku) skończą mi się 3 kremy: himalaya nawilżający, matujący SeboSpecific YR i nocny SeboSpecific YR. Poza tymi kremami to pewnie za wiele zużyć w lutym nie uświadczę
|
|
|
|
#4005 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi przykro!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do kolorówki: Dziewczyny pocieszacie mnie wciąż z tą kolorówką! Kochane jesteście- buzial dla was Wiem że pudrów mam za dużo..to na razie się od wszystkiego wstrzymuje.Chcę wykończyć AOH to zabiorę się za moonlight'a albo mozaikę vipery... No i za dużo podładów(cuż.... jak już mówiłam ...to skutek zamroczenia umysłu) A...i moim zdaniem nie potrzebnie kupuje tyle tych kredek kolorowych do oczu! Co innego kredka granatowa Sensique Cosmic którą będę traktować jako cień w kredce czy pistacjowa z Candy (sensique) ale nie potrzebuję fioletowej kredki do fioletowych cieni czy niebieskiej do niebieskich cieni...Wystarczy uniwersalna 1 czarna! Ale jak już mam..to się zużyje ![]() Co do paczek-było to daaaaawno....I nie będę do tego wracać. A co do wymianki ...was znam to ufam -jakby któraś była chętna do wymianki na podkład Eveline Cosmetics Mat&Cover kolor: jasny.. to ja chętnie wymienie na jakiś balsam...Balsamówi nigdy dosyć ![]() A na dziale wymiankowym może kiedyś jednak zaistnieje? ale jeszcze nie teraz! Co do samochodu: Wyszło szydło z worka! Okazało się że maż pożyczył samochód swojemu szefowi by ten pojechał na 2gi sklep coś załatwić (w zamach służbowych tam był) zaparkował w miejscu do parkowania ale miasto Grudziądz odwaliło kiche i niektóre cegiełki na parkingu wystawały..a to było przykryte śniegiem i ten szef nie zauważył i jak wycofywał to zachaczył i coś urwał.Była policja, spisała wydarzenie i powiedziała że to ewidentna wina miasta bo nie przygotowała parkingu i nasz ubezpieczyciel ma wystąpić do urzędu miasta Grudządz o odszkodowanie! Wczoraj staraliśmy się do Ubezpieczalni dzwonić ale..najpierw przez pół godziny nikt nie odbierał, potem odebrała jakaś babka....zaczeła motać że nie mamy AC wykupionego (no kurcze...ale to nie z winy męża to się stało ale urzędu miasta- i ac ma g***o do tego Aż wkońcu nas przełączyła i kazała się nagrać na automatycZną sekretarkę i powinien ktoś się z nami skontaktować dziś by przyjechać zrobić oględziny! Ostatnio przez rok próbowaliśmy od nich uzyskać kase/odszkodowanie już nam przyznane za wypadek nie z naszej winy (udowodniona wina sądowo) i co...i cały rok się migali z wypłatą! Oszaleć można!!! ![]() Co do hosenki- KUSISZ BABO JEDNA!! ja też chce te meteoryty... Podobają mi sie ale tak samo podoba mi się pasiak inglota i narazie wstrzymuje się ze wszystkim..chyba nie kusi mnie AŻ TAK BARDZO.. bym miała się na jakiś puder znowu rzucić! ![]() A propos zakupów: Dziś zamawiam za to na all...fotelik samochodowy dla bobaska Cytat:
Dostałam go w liceum na gwiazdkę od mamy.Pachniał bosko, uwielbiałam go...czemu go wycofali???? Tak dużo nie kupiłaś! Choć z kasą tak jest! Niby nic nie bierzemy a z portfela pokaźna sumka leci! Ja pamiętam mój 1 styczniowy wypad do schelckera Kupiłam wtedy: -tonik do buzi (nie miałam ani1) -płyn do demakijażu oczu (też brak jakiegokolwiek) -płatki kosmetyczne -spinki-wsówki -szampon (wtedy byłam po skończeniu 2 i mi się należało...) i.... 50zł poszło! ![]() Teraz mam postanowienie że nie wydam w miesiącu więcej niż 60zł na kosmetyki.Poprostu muszę tak przemyślać wydatki by się zmieścić! ![]() Cytat:
i tak się biedne kobiety robi w konia Cytat:
"Będzie bite"Cytat:
Nakładam jeszcze stojąc pod prysznicem po czym wycieram się ręcznikiem i jest gut PASI MI! A niedługo będziemy jej używać we 2! Mamusia i Dzidziulek![]() Cytat:
Kurcze...gadam jak stare babsko Widocznie młodość już za mną I już nic nowego w siebie nie wpoje.Te filtry to dla mnie głupota! Co innego w lato gdy nakładamy filtr zamiast podkładu...Albo co innego jest nałożenie filtru jak się jest typem sportowca i zimą zjeżdża na stoku na nartach..a poza tym to bez sensu (moim zdaniem!)Cytat:
Miałam tonik z Polleny Evy z koniczynką i takie samo mleczko. Świetna seria! Szkoda że wycofali ją z tesco bo tylko tam u siebie w wygwizdowie ją widziałam.. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Heloł...To znowu ja.. Któraś miała do czynienia z tymi cieniami (chodzi o jakość) KLIK Spodobały mi się zestawy kolorystyczne (te 3 ) oraz w odcieniach szarości.. ![]() A oto mój najnowszy BOBASKOWY zakup -KLIK Zakupiony dziś w wersji czerwonej!
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-26 o 08:48 |
||||||||||
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet ja bym uważała ze stosowaniem oliwek Johnsona na dziecku. Z opinii moich koleżanke i siostry wynika że strasznie uczulające dla dziecka dziadostwo jest.
|
#4007 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PRZEPRASZAM ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I to wcale nie jest tak jak piszesz że " fioletowej kredki do fioletowych cieni czy niebieskiej do niebieskich cieni" Kredki mozna łączyć z różnymi cieniami - np:- teraz mam szary cień z Pink Sands i zieloną kredkę Earth z Sensique - fioletową uwielbiam laczyć z brązowymi cieniami - wczoraj miałam brzoskwiniowo-łososiowy cień z Pink Sands i granatową kredkę Essence z limitowanki Asia Glam. Kolorowa kredka sprawia, że cienie wygladają zupełnie inaczej no i jakie sa możliwości makijażu ![]() Czarnej kredki używam tylko do wewnętrznej strony powieki - kreskę wolę zrobić czarnym cieniem, eyelinerem, albo czarną z brokatem z Bell albo z Oriflame. Co do filtrów - kiedyś filtrowałam się namiętnie. Już mi przeszło. Ostatni raz filtr nałożyłam chyba w sierpniu ![]() Gdybym jednak znowu zaczeła się kwasić to napewno bym używała, ale i to mi się znudziło Zauważyła, ze wszelkie mody panujace na wizażu szybko mi się nudzą - kwasy, filtry, mąka zamiast pudru, nawet oleje i inne podobne specyfiki. Za to sklepowe kosmetyki nigdy mi się nie znudzą ![]() Zużylam balsam proteinowy 500ml z Eveline
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś pozbyłam się żelu pod prysznic Johnson (400 ml
) i szamponu nivea intense repair
|
#4009 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
moj TZ zawsze sie smieje, ze w razie wojny i/lub kleski zywiolowej caly blok bedzie zuzywal moje kosmetyki az do konca w/w kataklizmu/wojny ja mam w tym miesiacu dobry bilans, -14 + 4 (i to zadnych zakupow, tylko z wymian) ale poszalalam z perfumami niestety, i do tego kupilam sobie puder. co prawda puder mnie nie zrujnowal (jedyne 24zl) ale ogolnie wydalam w tym miesiacu 217,62 ;/ czyli wychodzi, ze 193,62 na perfumy. ![]() jestem wsciekla. koniec tego dobrego. musze zalozyc drugie konto, na ktore bede odkladac kase. nie moge miec jednego, bo wydaje ;/ oprocz tego musze sie zebrac i wystawic na allegro te wszystkie kosmetyki i perfumy, ktorych nie uzywam. grrr, no to mam postanowienia na sesje
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Jelly, jeśli chcesz cienie MILANI to wchodź na wątek ze wspólnymi zakupami na cherry culture. Te cienie kosztują chyba $5. I dokładnie tyle są warte. Nie zapłaciłabym za nie w życiu 49zł (już z przesyłką).
|
|
|
|
#4011 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do kredek..tak mówisz???Muszę popróbować różnych wariantów ![]() Cytat:
Ja na samym początku mam zamiar nie smarować tym bąbelka.. Mam krem bambino na buzie (na dwór) i johnson'a na odparzenia i tyle..
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Agniesia załóż sobie konto oszczędnościowe.
Cytat:
![]() Moja siostra i koleżanki "jadą" przede wszystkim na Sudocremie. Działa rewelacyjnie i na twarz i na pupę.
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Jelly, mówię że cienie są warte 15-20zł i nie więcej. Poszukaj na all czegoś innego
Jest duży wybór. Ja ostatnio kupuję same tańsze cienie i jestem z nich zadowolona. Zresztą już kiedyś o tym pisałam. Chyba od pół roku nie wrzuciłam swojej kolorówki :P |
|
|
|
#4014 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
tego mi trzeba ide sie rozglądać w ofertach ![]() Cytat:
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Jelly- Sudocrem też widziałam i słyszałam,że najlepszy
![]() PS.a tak swoją drogą powiedz dla bobasa niech już wyjdzie na świat, nie mogę się doczekać jak wrażenia
Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2010-01-26 o 10:50 |
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie potrzebne mi kolejne lipne cienie!![]() Co do cieni...ostatnio pisałam wam że kupiłam 2 paletki z Bell (te paletki z "bazą") otórz zawiodłam się Obie są jakieś takie...słabo napigmentowane (zresztą w efekcie podobne do Isadory) I jak je nakładam to prześwituje przez nie skóra..a można je zetrzeć palcem i znikną kompletnie.Poza tym bledną i znikają z oka po ok.3h a szkoda bo kolorki naprawdę śliczne!!!!! Muszę w lutym poszukać jakiejś bazy pod cienie (może tej z joko) i zobaczę jak z bazą się utrzymują... CUŻ...za głupotę się płaci....mogłam się na nie nie rzucać i kupić na all cienie z ruby rose...miałam kiedyś ich paletkę i trwałe jak diabli.
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecałam że wstawię zdjęcia tej torebki w kratkę z e-torebka. Dziś po raz pierwszy miałam czas zrobić jej zdjecia w świetle dziennym, bo przy sztucznym wychodziły przekłąmane kolory. Oto zdjęcia mojej torebki.
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Koniku.
Ja mam taką tendencję że im większa torebka tym więcej klamorów w nią pacham i wygladałabym z nią jak z workiem na ziemniaki.
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego trzeba patrzeć na podane wymiary, bo na zdjęciach na stronie wyglądają nie pozornie. Andi też jest wielka.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

), masło pomarańczowe ziaji, masło ciemna czekolada&pistacja farmony i ostatni balsam (400 ml
) soraya ujędrniający i ... koniec zapasów balsamowych
PRZEPRASZAM