|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
|
|
#4472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny najważniejsze powinno być to że będziecie razem, a wszystko inne to tylko otoczka. Wy tego dnia jesteście najważniejsi. Cytat:
Gratulacje
|
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś słyszał o salonie Anna Maria na Narutowicza? Szyją tam do 1500 zł.
|
|
|
|
|
#4474 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko zaplanowane, ten zespół a nie inny, tak i tak ma być, żadnych ustępstw, ale z biegiem czasu to przechodzi. Mnie się po prostu już nie chce Już mi to wisi czy będą skrzypce na ślubie czy nie będzie, byle by ślub się odbył. Bo tyle czekam, że już nie mogę![]() Także może dlatego odbierasz w ten sposób niektóre nowe dziewczyny, nie bój się- wyrosną z tego ![]() Cytat:
Cytat:
P.S. Możliwe, że będę miała baaardzo podobną do Twojej sukienkę dlatego tak podpytuje co do niej
|
|
|
#4475 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem ta sukienka jest właśnie dla małobiuściastych - biust musi być lekki, bo będzie się trzymał na samych miseczkach (tył jest bez pleców). Zauważyłam, że dużo stereotypów dotyczących biustów się nie sprawdza - ja mam większy biust, chciałam suknie z dekoltem i na ramiączkach, a okazało się, że najlepiej wyglądam w tych gorsetowych bez dekoltu. Do takiego samego wniosku doszła też inna biuściasta koleżanka. Cytat:
A teraz atak - zamówiłaś kolor biały czy ecrie? ile wymiarów brały od Ciebie panie w salonie? na ile przed ślubem będziesz miała przymiarkę? jaką wysokość obcasa podałaś?Ja byłam pozytywnie zaskoczona, że aż ok. 20 pomiarów było na mnie dokonanych - obwód nad piersiami, rozstaw piersi, wysokość piersi, obwód pod biustem, szerokość pleców, talia, dwa pomiary bioder... Mam nadzieję, że skoro aż tyle elementów było branych pod uwagę, to suknia będzie ładnie dopasowana. Kiedy pani zapytała się o wysokośc obcasa to najpier powiedziałam 9cm, ale potem jak pani dodała, że jakby był niższy, to nie będzie problemu, tylko żeby wyższy nie był, to zmieniłam na 10cm .A i suknię mam mieć 5 tygodni przed ślubem. Mierzyłam też dwa welony, ale nie podobały mi się. Mam lejącą, muślinową suknię, a te welony były takie sztywne, firankowe. |
||
|
|
|
|
#4476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż jak niektóre suknie mierzyłam to mają tak wypchane, nawsadzane tych miseczek, że to aż komicznie wyglądało na mnie. Nie będzie przez Ciebie ja nadal myślę, a czas biegnie...
|
|
|
#4477 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, jestem tu nowa i chciałabym dołączyć do dyskusji
Ślub bierzemy 8 maja 2010 także już niedługo. Mamy załatwioną już sale, orkiestre, kamerzyste i obrączki. Teraz poszukujemy fotografa...i tutaj prośba o opinie na temat HP FOTO-Hubert Pszenniak oraz Małgorzata&Marcin Przybyś, kogo byście poleciły?? |
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Udzielam się na wizażowym wątku stanikowym i tam dziewczyny często piszą, że nie mają biustu, że miseczka 75A za duża, z kalkulatora wychodzi im np. 65C (tutaj niedowierzanie związane z wysokością literki), zamawiają w tym rozmiarze stanik i okazuje się, że ze dwie miski za mały ![]() Ale oczywiście na dekolt serduszko nie namawiam, w sukience przede wszystkim masz się czuć komfortowo. Amelia_23, witaj Co do fotografów - myślę, że najlepszą wizytówką fotografa jest portfolio, ich dzieła możesz zobaczyć na stronie internetowej i sama zdecydować, czy zdjęcia Cię przekonują, czy nie. Ja przejrzałam pobierznie ich plenery i zdjęcia zdecydowanie nie w moim stylu. Oklepane scenerie i ustawienia, sztuczne pozy, akcesoria...no, ale wszystko kwestią gustu i niektórym ten styl się bardzo podoba
Edytowane przez tikida Czas edycji: 2010-01-25 o 19:18 |
|
|
|
|
|
#4480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dodam tak od siebie, że wreszcie mamy zamówiony kościół- ślub o 15 )
11 września to dopiero początek wielkich zmian w Naszym Życiu Edytowane przez 8mouse3 Czas edycji: 2010-01-25 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
kope... miesięcy ![]() niedawno stuknęło nam z mężem pół roku i tak sobie pomyślałam o PMkach co tu słychać... czytam i jak zwykle nie zawodzicie miło ze są jeszcze "stare znajome" meggie, ana, małgosia, ale ile nowych, fiufiufiu ![]() szkoda mi się zrobiło ze tyle przegapiłam;/ postaram się częściej zaglądać. jeśli chodzi o temat ślubny to na prv mogę dać namiar na bardzo taniego fotografa który dopiero zaczyna większą działalność i zbiera zdjęcia do portfolio, czy jak to się tam nie nazywa i popieram doświadczone w bojach PMki: dużo dystansu i uśmiechu! ten dzień będzie piękny bo Wasz!
|
|
#4482 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Witaj w klubie czerwcowych PMek! A ile osób planujecie mieć na weselu? Bo na mniejsze przyjęcia może się nadawać np. hotel Focus na Kraśnickich, albo restauracja Esencja na Nadbystrzyckiej. Oglądaliście już jakieś lokale? Może zajrzyj tez na wątek poświęcony lokalom lubelskim:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...+wesele&page=7 Jeśli chodzi o auto do ślubu niestety nie pomogę. My pojedziemy naszym wysłużonym samochodzikiem. Jakoś mam do niego sentyment i nie mam ochoty dokładać jeszcze za wynajem auta na kilka godzin. Cytat:
Ja na początku byłam z deka przerażona, bo wolałam mieć suknie już w domu trochę wcześniej niż dwa dni przed ślubem. Ale pani mnie uspokoiła i powiedziała, że w dniu odbioru jest jeszcze przymiarka i można ją dopasować w razie gdyby stała się za luźna i nie ma sensu, żeby przez ten czas wisiała w domu i się kurzyła. No więc nie miałam wyjścia jak pani zaufać. ![]() Cytat:
BTW pochwal się gdzie robicie wesele, kto będzie grał, jaki kamerzysta?
Edytowane przez koniczyna111 Czas edycji: 2010-01-25 o 23:34 |
||||
|
|
|
|
#4483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Ana a moja czeka
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe PM-ki Zachęcam do wpisywanie się na listę ślubów!! DATY ŚLUBÓW http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1176
|
|
|
#4487 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkie wizażyski...
nowicjuszka na wizażu chciałbym dołączyć do wątku..nasz dzień 26.06.2010r wesele w nowej sali w Katarzynce.. kościół, orkiestra, makijażystka, fotograf, swojska wędlina i prosiak zarezewowane poszukujemy jeszcze kamerzysty.. może możecie kogoś polecić????? |
|
|
|
|
#4488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ile mieliście wodki na osobe i wina? bo zabieramy sie do zakupu i nie wiem
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę polecić braci Jakowickich Roberta i ...(nie pamiętam imienia) - http://ron-art.pl/
|
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw liczyliśmy 0,5 l na parę doliczając kilka dodatkowych butelek, ale mój tata stwierdził, że to za mało i żeby liczyć 0,5 na osobę a winka to jeszcze nie rozkminialiśmy. bawicie się dodatkowo w browar na weselu?? ja już jestem przeciwna (bo po co?) ale coś rodzice tż przebąkują, że może jednak.. Cytat:
![]() ślubujemy tego samego dnia ![]() wreszcie nie jestem jedyna z 26.06
|
|
|
|
#4491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My liczymy 0,5 na osobę + kilka dodatkowych.. Co do browarku to wydaje mi się ze dobre jest na drugi dzień, jeśli ktoś poprawiny robi.
|
|
|
#4492 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
maggie123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() od dzisiaj zostało nam dokładnie 5 miesięcy ale ten czas leci szybko...
|
|
|
|
|
|
#4493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Liczyliśmy 0,5 na osobe i ciut więcej na zapas Kupiliśmy 175 butelek wódeczki i piwa 50 l poszło hm 120 butelek wódki i chyba ze 35 l piwa także wódeczki nam zostało 5 kartonów chyba (część poszła w odsprzedaż i do użytku włąsnego )Wydaje mi się że mało poszło wódki na 3 dni A i jeszcze wino! Mieliśmy hm po 18 butelek czerwonego i białego Zostało coś dużo ze 4 kartony po 6 ? Ale to już zalezy od towarzystwa ile pójdzie, teraz dopijamy wieczorami czasem na rozgrzanie mmm, warto więc wybrać winko dla was dobre, bo potem można je smakować wieczorami ![]() To chyba tyle
|
|
|
|
#4494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My wybraliśmy pana Arkadiusza Pawłowskiego z firmy Pro-Mix.My przy zakupie liczyliśmy 0,5l na osobę
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Małgoś
dziewczyny macie jakieś fajne stronki z fryzurami ślubnymi? przeglądam i przeglądam zdjęcia w necie i fryzury ładne, ale jeszcze żadna nie mówiła "będę twoja"
|
|
|
#4496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4497 |
|
Przyczajenie
|
co sądzicie o tej sukni:
http://www.madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=62.epilogo z każdym dniem coraz bardziej mi sie podoba.. |
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Suknie tej firmy były moimi faworytkami odkąd się zaręczyłam i zaczęłam oglądać sukienki ślubne. Finalnie kupiłam inną, bo San Patrickowe kiecki - przynajmniej te moje upatrzone modele - nie były do zmierzenia w Lublinie, a poza tym cena przerażała. Ale nie żałuję, bo znalazłam sukienkę, w której się zakochałam na żywo, a nie na zdjęciu.Więc Tobie radzę przestać wzdychać do zdjęcia tylko zweryfikować swoje marzenia z rzeczywistością i to jak najszybciej. Mierzyłaś już coś?
|
|
|
#4500 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za odp.
Co do kamerzysty to również będziemy mieli Roberta Jakowickiego http://ron-art.pl/ , dość młody ale myślę że bardzo kreatywny ![]() Sala weselna to Zajazd Kamienny Potok, żałuje tylko że najpierw nie zapytałam o opinie na temat tej sali....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Wszystko zaplanowane, ten zespół a nie inny, tak i tak ma być, żadnych ustępstw, ale z biegiem czasu to przechodzi. Mnie się po prostu już nie chce

Udzielam się na wizażowym wątku stanikowym i tam dziewczyny często piszą, że nie mają biustu, że miseczka 75A za duża, z kalkulatora wychodzi im np. 65C (tutaj niedowierzanie związane z wysokością literki), zamawiają w tym rozmiarze stanik i okazuje się, że ze dwie miski za mały 

Może ktoś ma znajomego kto posiada taki autko?
ale ten czas leci szybko...
Suknie tej firmy były moimi faworytkami odkąd się zaręczyłam i zaczęłam oglądać sukienki ślubne. Finalnie kupiłam inną, bo San Patrickowe kiecki - przynajmniej te moje upatrzone modele - nie były do zmierzenia w Lublinie, a poza tym cena przerażała. Ale nie żałuję, bo znalazłam sukienkę, w której się zakochałam na żywo, a nie na zdjęciu.