Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 12:13   #2821
pantee
Raczkowanie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Hej kobietki,
Duzo wypakowanych, nie nadrobie, przynajmnije nie teraz
NIe bylo mnie dlugo, bo od we wtorek odeszły mi wody i pojechałam do szpitala.
Mam mała Hanie...i juz jestesmy od wczoraj w domu. Urodziła sie 20.01 Wszystko szlo swietnie...do pelnego rozwaracia, ale potem 2 g nic i niestesty cesarka.
Hanka zdrowa, 3200 i 54cm Taka fajna dzidzia, narazie nie daje sie we znaki tylko mało jadła...lece bo troche do zrobienia. W miare możliwości poczytam pożniej. I GRATULUJE wszystkim mamuskom.
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:14   #2822
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Ale mi się ziewa...
Mała jeszcze zasnęła, a ja siedzę przy kompie...
Wczoraj po kąpieli poszła grzecznie spać i spała do 4 nad ranem...
W związku z tym jednak umyłam łazienkę, kuchnię i jeszcze kurze starłam...
Dzisiaj TŻ odkurzy, a ja umyję podłogę i będzie czysto...
Wczoraj nawet porządny obiad był...
Ale nie pisze, że zaczyna się normować, bo jak tylko o tym powiem, to się wszystko...

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Nie martwcie się kilogramami, mi tylko zostało 1,5 kg nadprogramowe z ciąży... Aczkolwiek figura mi się baaarrrdzo zmieniła...
Znam tojuż dzien przed wyjsciem ze szpitala miałam tylko 3 kg na plusie ale figura nie ta... szersza w biodrach ejstem i nie wiem czy anwet jak dupa zmaleje to czy to coś da... jakoś się tak rozlazły...a na brzuch stosuje wersje dla leni, tj. pas poporodwowy... ubieram go na jakąś cześć dnia i w sumie po tygodniu widzę zmianę na lepsze ale dłuższa droga przede mną

Mój synuś też nie chce się wpasować w schemat jakiś... w nocy mi dawał popalićza cholere nie mogłam zgadnąć co chce, bo głodny nie był, co go kładłam spać zaraz bek... w końcu tradycyjnie uśpiłam się z nim na kolanach... na siedzącoza niedługo mi łóżko nie będzie potrzebne
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
NIESPODZIANKA !!!

JESTEM Nie moglam Wam tego zrobić i tak się wepchnąć w kolejkę

Nie nadrobię wszystkiego teraz bo jestem skonana i padam na ryjek ....wczoraj cały dzień do kąłdnie do 21:30 byłam na glodzie i bez picia

Na IP zrobili dwa razy KTG i USG i stwierdzono że biorą mnie na porodowkę mimo że nie ma miejsc

Miałam TEST z Oxy ...niestety chyba lepsze skurcze miałam przed niż po...
O wszem wieczorem były już takie konkretne że jak z mężem chodział m po korytarzy to myslaalm że może

Aleeeeeeee jednak
Lekarz zadecydował bym zjadla kolację napiła się i posżła spać ...albo się zozchula ....a rano albo indukcja czyli wywoływanie porodu pełną parą ...albo zobaczymy

Noc prawie nie przespana bo z braku miejsc slalam na łóżku porodowym ...obok dziewczyna chrapała ...w oddali słychać było przygotowania do cesarki notabene wczesniaka z 26 tyg !!!!

Szooooook zasnelam nad ranem na tym łożu ,,,,,obolała jestem ....rano zrobili KTG mam czynność skurczową ale nie za duzą....

Rozwarcie na 2 palce / 2-2,5cm....

Czekam w domu albo będzie coś...............
Albo w piątek idę na kolejne KTG ...zobaczymyyyyyyyy

ehhhhhhhhhhhhh to tyle ....

Chyba muszę się kimnąć ...moze potem Was poczytam...

Gratuluję nowym Mamusią

Ula naisała że ma jakieś skurcze ....zobaczymy jak nie to znowu Oxy...

Sorrrrrrrrrrrki padam ...wpadnę potem
za Ulcię
No to trzymamy kciukasy żeby mała sie zdecydowała w końcu na wyjście

no i za Ulcie
Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki!
Juz Was chyba nie nadrobię, ledwo trzymam sie na nogach i nadrabiam brak snu , wykorzystaując każdą chwilę...
Tak, mój mały synek jest juz na świecie. Urodził się 14 stycznia o 9.49. Trochę sie pospieszył o cały tydzień , ale nie mam mu tego za złeMiał 55 cm i 3180 .Jak narazie doświadczam od czasu różnego rodzaju zwatpień, czy nie jest mu za zimno, czy nie za goraco, czy nie je za mało itp. Znacie to, prawda?Chyba każda debiutujaca mateczka to przezywa
Serdeczne gratulacje!!! a synuś

Agapee chwyta za nadgarstki i unosi dzidziusia, spradza odruchy w kolanach lekkim uderzeniem, dociska nóżki do brzuszka i prostuje, przykłada swoją rękę do stópek i patrzy jak napina i kopie(z jaką siłą), bierze na rękę za klatke piersiową jakoś i unosi (dzidzia ma głowe i nóżkiw zwisie), kładzie na brzuszku i patrzy jak z ramionami i raczkami i jak unosi głowkę... takie nieinwazyjne badanie a dzidziuś anwet zadowolony...a i mierzy główkę... nam zlecił kontrolnie usg dla sprawdzenia ale powiedział, że niczego się tam nie spodziewa dziwnego
robi to samo co przy wypisie w szpitalu i u pediatry no

A Ty nie miałaś chyba problemów z żółtaczką nie?

Co do kilogramów ja do końca 8mego miesiąca miałąm z 12 na plusie... pewnie do końca ciąży byłoby jakieś 16Dziś chyba mi kupia wagę jak znajdą czas to wyjdzie szydło z woraile mamusia warzy

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:20   #2823
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Witam mamuski,

Kolka gratulacje synus jest sliczny
Pantee gratulacje najserdeczniejsze..
Agape, dzidzka jest przeurocza

Pyska sie znalazla widze, ale prosze Cie kochana czekaj na swoja kolej. teraz MOJA!!

a ja dzis mialam cudny sen, ze moja Niunka nozkami kopala mnie w bok brzuszka i ja widzialam zarys jej malutkich stopek, tak sobie slodko wystawaly, ze widzialam caly ksztalt. i tak sobie je glaskalam we snie.

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2010-01-26 o 12:26
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:21   #2824
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość
Hej kobietki,
Mam mała Hanie...i juz jestesmy od wczoraj w domu. Urodziła sie 20.01 Wszystko szlo swietnie...do pelnego rozwaracia, ale potem 2 g nic i niestesty cesarka.
Hanka zdrowa, 3200 i 54cm Taka fajna dzidzia, narazie nie daje sie we znaki tylko mało jadła...lece bo troche do zrobienia. W miare możliwości poczytam pożniej. I GRATULUJE wszystkim mamuskom.
kolejna rozpakowana mamusie mamy no GRATULACJE !!!
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:24   #2825
Kancia
Zakorzenienie

gooha ostatnie zdjecie jest lekko ze skosa moze dlatego takie wrazenie

pantee gratulacje

zebra mój Adrian to furii dostawał przy tym badaniu bo nie lubiał wisiec głową w dół a ze miał problemy neurologiczne to dośc często był tak badany

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-01-26 o 12:28
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:26   #2826
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobietki,
Gratuluję rozpakowania!!:j upi: Czekamy na fotki malutkiej
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:39   #2827
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

kurcze tak piszecie ze wasi TZowie nie chetnie sie zajmuja maluszkami ob sie boja az jestem ciekawa jak moj bedzie sie zachowywal chociaz twierdzi ze on ma wprawe bo ma mlodszego brata 4 letniego i sie nim tez zajmowac czasem wiec umie no ale wyjdzie w praniu
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:49   #2828
fleurdelacour
Rozeznanie

z moja mala znow cos nie tak
pupka jej sie zaczela goic po odparzeniu, to dla odmiany zaczela wymiotowac
dzis w nocy zwrocila wszystko zaraz po antybiotyku. teoretycznie powinnam jej byla podac drugi raz, ale sie balam
jeszcze chwila i mnie to wszystko przerosnie
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:51   #2829
Kancia
Zakorzenienie

fleur ale to były wymioty czy ulewanie? no i czy sie powtórzylo czy tylko raz ?
Stary 2010-01-26, 12:55   #2830
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
NIESPODZIANKA !!!

JESTEM Nie moglam Wam tego zrobić i tak się wepchnąć w kolejkę

Nie nadrobię wszystkiego teraz bo jestem skonana i padam na ryjek ....wczoraj cały dzień do kąłdnie do 21:30 byłam na glodzie i bez picia

Na IP zrobili dwa razy KTG i USG i stwierdzono że biorą mnie na porodowkę mimo że nie ma miejsc

Miałam TEST z Oxy ...niestety chyba lepsze skurcze miałam przed niż po...
O wszem wieczorem były już takie konkretne że jak z mężem chodział m po korytarzy to myslaalm że może

Aleeeeeeee jednak
Lekarz zadecydował bym zjadla kolację napiła się i posżła spać ...albo się zozchula ....a rano albo indukcja czyli wywoływanie porodu pełną parą ...albo zobaczymy

Noc prawie nie przespana bo z braku miejsc slalam na łóżku porodowym ...obok dziewczyna chrapała ...w oddali słychać było przygotowania do cesarki notabene wczesniaka z 26 tyg !!!!

Szooooook zasnelam nad ranem na tym łożu ,,,,,obolała jestem ....rano zrobili KTG mam czynność skurczową ale nie za duzą....

Rozwarcie na 2 palce / 2-2,5cm....

Czekam w domu albo będzie coś...............
Albo w piątek idę na kolejne KTG ...zobaczymyyyyyyyy

ehhhhhhhhhhhhh to tyle ....

Chyba muszę się kimnąć ...moze potem Was poczytam...

Gratuluję nowym Mamusią

Ula naisała że ma jakieś skurcze ....zobaczymy jak nie to znowu Oxy...

Sorrrrrrrrrrrki padam ...wpadnę potem
za Ulcię
Ooo,no to faktycznie niespodzianka,bo ja myślałam że już z pysioliną jesteś w ramionach

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Azzis fotka jest poprostu przepiekna... Żałuję, że takich sobie nie robiłam... No w sumie to nie zdążyłam...

Zebra powiedz, bo nas też czeka niedługo wizyta u neurologa- jak oi badaja to napięcie mięśni? Bo jak taka nieobeznana w temacie jestem

A pediatra nie przyszedł do Ciebie do domu? A co do bioderek, to my bylismy jak mała miała 3 tygodnie i teraz jedziemy jak będzie miała 11,5 tygodnia.

No nie mów, że jesteś zadowolona z Pampersów. Ja ostatni kupiłam paczkę, bo nie było Happy, które używamy od początku i te pampersy przeklinam.

Gratuluję wszystkim noworozpakowanym mamuśkom!!!! No i dzidziolkom też, że wkońcu spotkamy się z mamusiami i tatusiami.
No i chwalę się nasza Olą.
Słodka dziewczynka

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Mamusie, jakich pieluch używacie? Pampersów? Innych? Kiedy trzeba zmienić rozmiar? Wg wagi? Po czym to poznać?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Pysia ależ miałaś awaryjne lądowanie
Kolka mega śliczność
Marka pieluch to kwaestia gustu.Ja w szpitalu miałam huggisy,ale potem coś mi w nich nie pasowało i były pampersy.A potem Bella i tak sobie testowałam .
Jak waga już jest odpowiednia do nr 2 to zmień.Zobacz jednak czy 1 nie cisną,bo jak nie to zostań jeszcze przy nr 1.

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
http://www.planujemydziecko.pl/index...Filmy-z-porodu

Oglądałyście filmiki z porodu?
Ja obejrzałam jeden i mam dość
Linki już ktoś kiedyś podawał.Ja tam lubię oglądać filmiki z porodów .Jakoś nie przeraża mnie to co się dzieje z tymi kobietami,ale normalnie panikuję już jeżeli chodzi o mnie .A taka kozaczka byłam .

Cytat:
Pysia nie urodziła - wyżej opisała swoją wizytę w szpitalu.... teraz jest już w domku.
Nie odświeżyłam strony i nie zauważyłam.

Kobitki,jaka powinna być temperatura w pokoju w którym jest maluszek??
U mnie jest 21,7C w całym mieszkaniu i nie wiem czy to jest OK czy nie.
Stary 2010-01-26, 13:02   #2831
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
fleur ale to były wymioty czy ulewanie? no i czy sie powtórzylo czy tylko raz ?
no niestety wymioty. z soboty na niedziele pierwszy raz. ale myslalam, ze za duzo zjadla. i wczoraj w nocy drugi raz. poza tym ulewa, wiec widze roznice miedzy jednym a drugim. idziemy dzis to lekarza, ale to typowy angielski konowal, wiec nic sie nie dowiem, ale moze wysle nas do pediatry.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:06   #2832
Kancia
Zakorzenienie

czasem dzieci wymiotuja jak nie toleruja antybiotyków ale lekarzem nie jestem więc nic więcej nie powiem
ale Twoja mała jak długo bierze te leki i jak długo musi brac? dajesz jej cos osłonowo?? probiotyki?
Adrian przy antybiotyku dostawał Lakcid w szpitalu.
Stary 2010-01-26, 13:18   #2833
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez castilia Pokaż wiadomość
Nie wiem.. Chodzi mi o to, że w takiej chwili (końcówka ciąży) potrafil zostawić mnie samą... Nie mamy tu nikogo... Jestem sama jak palec..
Chodzi o to, że nie mogę na niego liczyć i to bardzo boli... szczególnie, że ostatnio bardzo mnie skrzywdził i powinien się starać, a tu widać z tego, że zalezy mu tylko i wyłącznie na pracy...
Dużo gada, ale to tylko słowa... Ja się coraz bardziej oddalam a on jeszcze to potęguje... Niczego już nie jestem pewna... Nie ufam mu... Wszystko sie po prostu sypie i wali...
Życzę Ci z całego serca aby wszystko ułożyło się, dla was jak najlepiej, (mam tu na myśli Ciebie i dzieciątko) abyś była szczęśliwa z mężem czy bez...

Cytat:
Mój generalnie byl spokojny, ale ostatnio chyba już mu strasznie ciasno, bo wierci się niemiłosiernie Właśnie rozbija się gdzies pod żebrami, albo w pęcherz kopnie A ja podskakuję, albo syczę z bólu (ale jest to całkiem przyjemny ból).

A to my na początku 37 t.c.
Cudowny brzuszek

Cytat:
oj strasznie duzo te 14 kg ja mam 25 kg i dalej ciagne ale juz mnie to g* interesuje i tak nic nie moge zrobic czy jem, czy nie jem, tyje tak samo

w najszerszym miejsu w bebzolku mam 121 cm ale brzuch juz mi nie rośnie

bede sie martwic po porodzie...
Ja mam na plusie chyba 21 sama nie wiem dokładnie musiałabym na kartę zobaczyć wagę sprzed ciąży, a przytyłam cała najbardziej to chyba ramiona mi przytyły twarz ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuje, swoją drogą nie mogę się już doczekać jak zacznę ćwiczyć jakiś rowerek moze steper brakuje mi ruchu jak diabli

Cytat:
A to My w 36tc.
no tak jak wcześniej super

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja mam tez jakies 15 kg na plusie (tyle ze ja juz bylam pprzy kosci przed ciaza) i tez sie tym nie martwie.. zaczne jak urodze a teraz ciesze sie jeszcze tym ze moge cos wszamac

Azzis wkleje Ci moj dla porownania zapomnialam dodac ze to 35 tydzien
Załącznik 2815793
brzuszek masz malusi i nie widać tego Twojego bycia "przy kości"

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Ale mi się ziewa...
Mała jeszcze zasnęła, a ja siedzę przy kompie...
Wczoraj po kąpieli poszła grzecznie spać i spała do 4 nad ranem...
W związku z tym jednak umyłam łazienkę, kuchnię i jeszcze kurze starłam...
Dzisiaj TŻ odkurzy, a ja umyję podłogę i będzie czysto...
Wczoraj nawet porządny obiad był...
Ale nie pisze, że zaczyna się normować, bo jak tylko o tym powiem, to się wszystko...

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Nie martwcie się kilogramami, mi tylko zostało 1,5 kg nadprogramowe z ciąży... Aczkolwiek figura mi się baaarrrdzo zmieniła...
Kamyku no to pozazdrościć uporządkowania, młoda mama do zrzucenia 1,5 kg porządek obiadek fiu fiu Lubię czytać takie optymistyczne wieści

Cytat:
Witajcie "grubaski"
Piękne brzuszki macie - wiecie, jak dziwnie jest go nie mieć? Nadal czasem łapię się na tym, że go trzymam, tak jak w ciąży a tutaj płasko!
Ja przytyłam w ciąży 11,5 kg, zostało 2 kg - zapasik do karmienia
A poza tym zniknął cellulit! Samoistnie - a tak się martwiłam, rozstępów - zero!
Ale brzuch wymaga sporej dawki ćwiczeń! Ale na razie nie mogę, z uwagi na ranę.
Ściskam Was słonecznie!
Lila to malutko przytyłaś i super, że już prawie wszystko zrzucone
Lila nie wiem czy to ty pisałaś, że twój TŻ robi MBA? Gdzieś mi się rzuciło w oczy... jakie ma odczucia zadowolony?
---------------------------------------------------------------------

Ja muszę wam powiedzieć, że strasznie zazdroszczę już rozpakowanym, to czekanie to dla mnie męczarnia nic mi się nie chce robić, nawet się jeszcze nie ubrałam
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:19   #2834
malinka118
Rozeznanie

Witam Mamuśki.
U nas sajgon. Synek i mąż są chorzy - kaszlą smarkają. Byli u lekarza, niby tylko przeziębienie, ale się boję o malutką. Zamiast spokoju, gdy Olafek jest w przedszkolu, to zamiast odpoczywać bawię się z nim, bo teraz chce tylko mamy.
Nie mam Was kiedy nadrobić.
W załączeniu parę fotek mojej księżniczki.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:27   #2835
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Linki już ktoś kiedyś podawał.Ja tam lubię oglądać filmiki z porodów .Jakoś nie przeraża mnie to co się dzieje z tymi kobietami,ale normalnie panikuję już jeżeli chodzi o mnie .A taka kozaczka byłam .

Kobitki,jaka powinna być temperatura w pokoju w którym jest maluszek??
U mnie jest 21,7C w całym mieszkaniu i nie wiem czy to jest OK czy nie.
No to hardcore Bo mnie się słabo robi jak oglądam takie filmiki

Czytałam w mądrej gazecie dla mam, że temp. na początku powinna wynosić 22-25C, po kilku dniach 20-22C, a tam gdzie ma być kąpany co najmniej 23C.

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2010-01-26 o 13:29
azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:32   #2836
bardotka_a
Wtajemniczenie

O widzę, że Cię wypuścili Pysiu ja byłam przekonana, że już z małą wyjdziesz ale chwali Ci się dobra kobieto, że się nie będziesz wpychać w kolejkę przed ciężarne

malinka piękna ta twoja księżniczka a po Tobie nie widać żadnego trudu porodowego bardzo ładnie wyglądasz
Stary 2010-01-26, 13:34   #2837
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki.
U nas sajgon. Synek i mąż są chorzy - kaszlą smarkają. Byli u lekarza, niby tylko przeziębienie, ale się boję o malutką. Zamiast spokoju, gdy Olafek jest w przedszkolu, to zamiast odpoczywać bawię się z nim, bo teraz chce tylko mamy.
Śliczna A jaką ma bujną czuprynkę

Malinko mam jeszcze pytanie dot. masażu krocza - kiedy zaczęłaś masować krocze?

Stary 2010-01-26, 13:39   #2838
Kancia
Zakorzenienie

Sensuel ja na początku będę zaczynac z 22 stopniami pozniej będę zmniejszac az dojdziemy do około 18 stopni Adrian chowany na zimno i raz był chory tak porządnie

ostatnio wystawiłam miskę na balkon i napadało nam tam sniegu, małż sobie rozwalił ścięgna w stopach to swierdził, ze zrobi sobie domowa krioterapię i brał ta miche i wkładał tam stopy na 3 minuty. Oczywiscie mały tez chciał i tak sobie siedzieli ze stopami w sniegu

moje cisnienie w sumie takie jak zawsze 140/90 a nadal mnie łeb boli pomimo apapu

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-01-26 o 13:42
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:53   #2839
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Agapee chwyta za nadgarstki i unosi dzidziusia, spradza odruchy w kolanach lekkim uderzeniem, dociska nóżki do brzuszka i prostuje, przykłada swoją rękę do stópek i patrzy jak napina i kopie(z jaką siłą), bierze na rękę za klatke piersiową jakoś i unosi (dzidzia ma głowe i nóżkiw zwisie), kładzie na brzuszku i patrzy jak z ramionami i raczkami i jak unosi głowkę... takie nieinwazyjne badanie a dzidziuś anwet zadowolony...a i mierzy główkę... nam zlecił kontrolnie usg dla sprawdzenia ale powiedział, że niczego się tam nie spodziewa dziwnego
robi to samo co przy wypisie w szpitalu i u pediatry no

A Ty nie miałaś chyba problemów z żółtaczką nie?
Dzięki za odpowiedź.
A co do żółtaczki, to Ola przechodziła ją w szpitalu - między innymi dlatego byłyśmy tam 6 dni. Była naświetlana i dlatego teraz mamy wizyty kontrolne u okulisty. Jutro jedziemy do poradnii patologii noworodka - aż boję się, co powiedzą, że Ola w ciągu miesiąca przybrała 2 kg... No ale jak jest głodna, to co? I tak trochę oszukuje ją dając jej herbatkę rumiankową....
Tylko Wam pozazdrościc, że tak szybko gubicie kg. Mi zostało jeszcze 6. Pewnie to dlatego, że mniej karmię piersią. No ale cóż.
W imieniu Aleksandy dziękuję za komplementy.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Mamusie, jakich pieluch używacie? Pampersów? Innych? Kiedy trzeba zmienić rozmiar? Wg wagi? Po czym to poznać?
Ja uzywam Happy i z pewnościa mogę je polecic. Sa trochę sztywniejsze od papmersów, ale mi i Oli to nie przszkadza. Z Papmersów nie jestem zadowolona. Już przeszłam na większy rozmiar, bo te mniejsze były już "za krótkie" tzn. ponad pupe mało wystawały - wiesz o co mi chodzi i było już mniej luzu przy zapięciach.
Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

Agape śliczności z tej twojej córuni i już nabrała takich fajnych niemowlęcych kształtów
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ola I jaka już duża!
Oj tak, sama nie mogę wyjśc z podziwu, że ona już jest taka "wielka".
Czy któraś z mam karmi bobaska modyfikowanym, czy wszystkie stawiają na naturę?

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:54   #2840
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hmm ja mam w domu tak 22 stopnie i dla mnie ejst ok chcoiaz ja moglam bym miec mniej stopni bo lubie chlodek ale znowu Tzet nie lubi bo u niego w domu jak bywalam to jest sauna dosownie maja masakre goraco na oko 25 stopni jak nic zyc sie nie da

Malinko sliczna masz coreczke i bardzo dobrze wygladasz.. normlanie nie widac ze nie dawno rodzilaas
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:56   #2841
syla2311
Raczkowanie

Hej Laseczki

Gratulacje dla nowych mamus

Oj naskrobalyscie troszeczke przez ta moja nieobecnosc, ale powiem Wam,ze nawet nie mam sily na nadrabianie.
Mowie Wam dziewczyny, ze jestem taka padnieta, noce nie przespane, samopoczucie do du..., nic mi sie nie chce ale chyba wybaczycie ciezaroweczce ze tak malo sie udziela
Cala ciaze czulam sie super a teraz ten ostatni miesiac to normalnie koszmar

A to nasz wozeczek - odebralismy go w niedziele po 3tyg probach
http://www.youtube.com/watch?v=y7DVhcHABOg
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:03   #2842
Kancia
Zakorzenienie

syla fajny ten wózeczek ale ja nie jestem przekonanan do spacerówek kubełkowych ale generalnie bardzo mi się podoba wizualnie
Stary 2010-01-26, 14:15   #2843
pysiamn
Zakorzenienie

Troszke pospalam ....
Kuba jeszcze nadal śpi

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam Michała

Cytat:
Pysia no to lipa, spróbnujce wykurzyc mała domowymi sposobami.
Pewnie tak będziemy ...ale nie przed 30 stycznia ...na luzie poczekam
Cytat:
Musze sobie cisnienie zmierzyc bo mi łeb pęka i coś czuje, ze jest wysokie
No i jakie ???

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Pysia a ja myślałam, że jak zajrzę dziś rano to będzie kolejny maluszek. No cóż jak nie teraz to następnym razem, ale najważniejsze że jesteś w domku. Zresztą tam jest tyle zajętych miejsc, że jak nie muszą to nie trzymają. A o spaniu na łóżku porodowym coś wiem, bo miałam tak spędzić całą noc, ale na szczęście ok. 1.30 lekarz dyżurna stwierdziła, że przenoszą mnie do sali komercyjnej.
No na razie

Cytat:
A ja póki co przeżywam mały kryzys. Mały wczoraj wieczorem strasznie długo nie mógł usnąć, co go odkładałam do łóżeczka to po paru minutach zaczynał marudzenie, a potem wycie. Dziś rano było podobnie
Eeeeeeee dla doswiadczonej mamy to pierwsze koty za płoty
Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
S
Zrobiłam przed chwilą zestawienie brzuszka.
Tak się zastanawiam czy troszkę się obniżył czy może ja już za bardzo się wpatruje w to zestawienie
Piekne zestawienie i jak widać porównania
Cytat:
http://www.planujemydziecko.pl/index...Filmy-z-porodu

Oglądałyście filmiki z porodu?
Ja obejrzałam jeden i mam dość
Nie dziekuje wczoraj wystarczyło że się nasłuchałam

Cytat:
Hej kobietki,
GRATULACJE i buziaczki dka Hani
Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Pyska sie znalazla widze, ale prosze Cie kochana czekaj na swoja kolej. teraz MOJA!!
Madzik ze mnąjak z dzieckiem ....
Puszczam przodem

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ooo,no to faktycznie niespodzianka,bo ja myślałam że już z pysioliną jesteś w ramionach

Cytat:
Witam Mamuśki.
Witaj Malinko
Mała jest slodka i ma zabujcze wloaski chyba po mamusiiiiiii

Kuruj chorowitków

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:20   #2844
addicted to wizaz
Zadomowienie

gooha niezły już masz brzuchol, czy się opuścił to się nie wypowiem, bo ja sama u siebie nie byłam w stanie ocenić

pantee GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Mój synuś też nie chce się wpasować w schemat jakiś... w nocy mi dawał popalićza cholere nie mogłam zgadnąć co chce, bo głodny nie był, co go kładłam spać zaraz bek... w końcu tradycyjnie uśpiłam się z nim na kolanach... na siedzącoza niedługo mi łóżko nie będzie potrzebne
Ja też póki co nie nauczyłam się języka niemowląt i nie zawsze wiem o co chodzi temu mojemu ssakowi. Próbuje go nauczyć zasypiania w łóżeczku, ale jak pisałam, co go odłożę to po paru minutach zaczyna się awantura. W nocy dla świętego spokoju zabieram go do swojego łóżka (wiem, że to błąd, ale ja też muszę trochę pospać)

Sensuel 21,7 powinno być ok, tylko do kąpieli trochę bym podgrzała

fleurdelacour trzymam kciuki, żeby coś się wyjaśniło na wizycie, a jak nie to żeby chociaż was skierował do pediatry

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Ja muszę wam powiedzieć, że strasznie zazdroszczę już rozpakowanym, to czekanie to dla mnie męczarnia nic mi się nie chce robić, nawet się jeszcze nie ubrałam
Też pamiętam to wkurzające czekanie

malinka mała śliczna, a synek jaki przystojniak
No i zdrówka dla twoich chłopaków życzę

Kancia to musiał być fajny widok, zwłaszcza tych małych stópek w śniegu

Agape na razie wagą małej się nie martw, zobaczysz co ci powiedzą na wizycie
Ze swoją wagą też się uzbrój w cierpliwość.
Ja karmię piersią, ale jak czytam, że to mleko maluchy szybciej trawią i dlatego szybciej się budzą, bo są głodne, to zwłaszcza na noc miałabym ochotę podać mieszankę. Ale na razie wytrzymam, bo to dopiero 2 tygodnie (tzn. będą jutro)
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:31   #2845
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Witam Mamuśki.
Jaka śliczna

Mój TŻ jest chory i tak się martwię, że nas zarazi..... Cholerna zima.
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:55   #2846
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Hej dziewczynki

Pantee gratulacje mausiu, czekamy na zdjęcia maleństwa!!!!
Pysiamn i nie udało się w kolejkę wtrynić ważne, że jesteś w domku i że wszystko ok
Malinka ale śliczności, jest bombowa
Kolka kolejny przystojniak , cudo

A ja jestem po ostatniej wizycie u ginki.....W czasie ciąży przytyłam już 17 kg!!! dzisiaj na wadze miałam........66,6kg aż ginka się zaczęła smiać, że taki diabelski wynik zaliczyłam
A teraz uwaga uwaga :

Mam rozwarcie na 2 cm, szyjka krótka i miękka, córcia siedzi już głową między nogami

Ginka pytała czy mam skurcze, więc mówię jej, że tylko takie przepowiadające. Więc stwierdziła, że teraz to już na skurcze tylko przyszło mi czekać, bo wszystko gotowe do porodu........hmmmm.....
I jesli do piątku nic się nie wydeklaruje, to w piątek do szpitala na ktg i tam mają decydowac co dalej....czy zostaję czy ide do domu i dalej czekam na skurcze......narazie czop mi nie odszedł, tym bardziej wody.....no nic czekam.....TŻ w "pogotowiu" jakby co......a tak się przejoł, że powiedział, że podjedzie dziś w czasie pracy do szpitala i zapyta o której najlepiej w piątek na to KTG przyjść, żeby nie czekać.....

No i odebrałam cytologię, wyszła II grupa, ale wszystko ok

Wszystkim mamusiom, które mnie pocieszały ze względu na wynik wymazu bardzo dziękuję, troche się uspokoiłam, bo juz spanikowałam, a sama niedawno taka spokojna byłam co do tego... hi hi

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Z tą głową między nogami to nie do końca tak... poprostu córcia już główkę wsadziła tam, gdzie trzeba ....tylko nie wiem, za ile się zdecyduje wyjść
Stary 2010-01-26, 14:56   #2847
azzis
Zakorzenienie

BubiGirl no to pięknie Trzymam kciuki za akcję

No pięknie... kolejna mamusia nam się zbliza.

Stary 2010-01-26, 14:57   #2848
bardotka_a
Wtajemniczenie

Bubbi no to super może do piątku coś się rozkręci
Trzymam za nas kciuki
Stary 2010-01-26, 14:58   #2849
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
A ja jestem po ostatniej wizycie u ginki.....W czasie ciąży przytyłam już 17 kg!!! dzisiaj na wadze miałam........66,6kg aż ginka się zaczęła smiać, że taki diabelski wynik zaliczyłam
A teraz uwaga uwaga :

Mam rozwarcie na 2 cm, szyjka krótka i miękka, córcia siedzi już głową między nogami

Ginka pytała czy mam skurcze, więc mówię jej, że tylko takie przepowiadające. Więc stwierdziła, że teraz to już na skurcze tylko przyszło mi czekać, bo wszystko gotowe do porodu........hmmmm.....
I jesli do piątku nic się nie wydeklaruje, to w piątek do szpitala na ktg i tam mają decydowac co dalej....czy zostaję czy ide do domu i dalej czekam na skurcze......narazie czop mi nie odszedł, tym bardziej wody.....no nic czekam.....TŻ w "pogotowiu" jakby co......a tak się przejoł, że powiedział, że podjedzie dziś w czasie pracy do szpitala i zapyta o której najlepiej w piątek na to KTG przyjść, żeby nie czekać.....
Ale chudzinka z ciebie
Mnie położna ważyła w czwartek to ważyłam 76,2kg

Zazdroszczę wam troszkę że już macie te skurcze przepowiadające...Albo niektórym czop odchodzi. Mi nic nie odchodzi, skurczy (chyba) nie mam...
Tylko ten ból pleców jak przy @ od czasu do czasu oraz taki dziwny bół szyjki macicy I kuje mnie...
Ale to pewno z powodu bobaska -że gdzieś uciska...

I zero znamion jakoby miało się coś zacząć

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2010-01-26 o 14:59
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:59   #2850
lila12
Zadomowienie

Bardotka tak, mój TŻ jest na drugim roku MBA - jest zadowolony
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości