|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Hej kobietki,
Duzo wypakowanych, nie nadrobie, przynajmnije nie teraz NIe bylo mnie dlugo, bo od we wtorek odeszły mi wody i pojechałam do szpitala. Mam mała Hanie...i juz jestesmy od wczoraj w domu. Urodziła sie 20.01 Wszystko szlo swietnie...do pelnego rozwaracia, ale potem 2 g nic i niestesty cesarka. Hanka zdrowa, 3200 i 54cm Taka fajna dzidzia, narazie nie daje sie we znaki tylko mało jadła...lece bo troche do zrobienia. W miare możliwości poczytam pożniej. I GRATULUJE wszystkim mamuskom.
|
#2822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już dzien przed wyjsciem ze szpitala miałam tylko 3 kg na plusie ale figura nie ta... szersza w biodrach ejstem i nie wiem czy anwet jak dupa zmaleje to czy to coś da... jakoś się tak rozlazły...a na brzuch stosuje wersje dla leni, tj. pas poporodwowy... ubieram go na jakąś cześć dnia i w sumie po tygodniu widzę zmianę na lepsze ale dłuższa droga przede mnąMój synuś też nie chce się wpasować w schemat jakiś... w nocy mi dawał popalić za cholere nie mogłam zgadnąć co chce, bo głodny nie był, co go kładłam spać zaraz bek... w końcu tradycyjnie uśpiłam się z nim na kolanach... na siedzącoCytat:
no i za Ulcie ![]() Cytat:
Agapee chwyta za nadgarstki i unosi dzidziusia, spradza odruchy w kolanach lekkim uderzeniem, dociska nóżki do brzuszka i prostuje, przykłada swoją rękę do stópek i patrzy jak napina i kopie(z jaką siłą), bierze na rękę za klatke piersiową jakoś i unosi (dzidzia ma głowe i nóżkiw zwisie), kładzie na brzuszku i patrzy jak z ramionami i raczkami i jak unosi głowkę... takie nieinwazyjne badanie a dzidziuś anwet zadowolony...a i mierzy główkę... nam zlecił kontrolnie usg dla sprawdzenia ale powiedział, że niczego się tam nie spodziewa dziwnego ![]() robi to samo co przy wypisie w szpitalu i u pediatry no ![]() A Ty nie miałaś chyba problemów z żółtaczką nie? Co do kilogramów ja do końca 8mego miesiąca miałąm z 12 na plusie... pewnie do końca ciąży byłoby jakieś 16 Dziś chyba mi kupia wagę jak znajdą czas to wyjdzie szydło z wora |
|||
|
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuski,
Kolka gratulacje synus jest slicznyPantee gratulacje najserdeczniejsze.. Agape, dzidzka jest przeurocza ![]() Pyska sie znalazla widze, ale prosze Cie kochana czekaj na swoja kolej. teraz MOJA!! a ja dzis mialam cudny sen, ze moja Niunka nozkami kopala mnie w bok brzuszka i ja widzialam zarys jej malutkich stopek, tak sobie slodko wystawaly, ze widzialam caly ksztalt. i tak sobie je glaskalam we snie.
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2010-01-26 o 12:26 |
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
gooha ostatnie zdjecie jest lekko ze skosa moze dlatego takie wrazenie
pantee gratulacje ![]() zebra mój Adrian to furii dostawał przy tym badaniu bo nie lubiał wisiec głową w dół a ze miał problemy neurologiczne to dośc często był tak badany
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-26 o 12:28 |
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:j upi: Czekamy na fotki malutkiej
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tak piszecie ze wasi TZowie nie chetnie sie zajmuja maluszkami ob sie boja az jestem ciekawa jak moj bedzie sie zachowywal chociaz twierdzi ze on ma wprawe bo ma mlodszego brata 4 letniego i sie nim tez zajmowac czasem wiec umie
no ale wyjdzie w praniu
|
|
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
z moja mala znow cos nie tak
pupka jej sie zaczela goic po odparzeniu, to dla odmiany zaczela wymiotowac dzis w nocy zwrocila wszystko zaraz po antybiotyku. teoretycznie powinnam jej byla podac drugi raz, ale sie balam jeszcze chwila i mnie to wszystko przerosnie
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
fleur ale to były wymioty czy ulewanie? no i czy sie powtórzylo czy tylko raz ?
|
|
|
|
#2830 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak waga już jest odpowiednia do nr 2 to zmień.Zobacz jednak czy 1 nie cisną,bo jak nie to zostań jeszcze przy nr 1. Cytat:
.Jakoś nie przeraża mnie to co się dzieje z tymi kobietami,ale normalnie panikuję już jeżeli chodzi o mnie .Cytat:
i nie zauważyłam.************************* ******* Kobitki,jaka powinna być temperatura w pokoju w którym jest maluszek?? U mnie jest 21,7C w całym mieszkaniu i nie wiem czy to jest OK czy nie.
|
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
no niestety wymioty. z soboty na niedziele pierwszy raz. ale myslalam, ze za duzo zjadla. i wczoraj w nocy drugi raz. poza tym ulewa, wiec widze roznice miedzy jednym a drugim. idziemy dzis to lekarza, ale to typowy angielski konowal, wiec nic sie nie dowiem, ale moze wysle nas do pediatry.
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
czasem dzieci wymiotuja jak nie toleruja antybiotyków ale lekarzem nie jestem więc nic więcej nie powiem
![]() ale Twoja mała jak długo bierze te leki i jak długo musi brac? dajesz jej cos osłonowo?? probiotyki? Adrian przy antybiotyku dostawał Lakcid w szpitalu. |
|
|
|
#2833 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sama nie wiem dokładnie musiałabym na kartę zobaczyć wagę sprzed ciąży, a przytyłam cała najbardziej to chyba ramiona mi przytyły twarz ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuje, swoją drogą nie mogę się już doczekać jak zacznę ćwiczyć jakiś rowerek moze steper brakuje mi ruchu jak diablino tak jak wcześniej super Cytat:
![]() Cytat:
Lubię czytać takie optymistyczne wieści![]() Cytat:
![]() Lila nie wiem czy to ty pisałaś, że twój TŻ robi MBA? Gdzieś mi się rzuciło w oczy... jakie ma odczucia zadowolony? --------------------------------------------------------------------- Ja muszę wam powiedzieć, że strasznie zazdroszczę już rozpakowanym, to czekanie to dla mnie męczarnia nic mi się nie chce robić, nawet się jeszcze nie ubrałam |
||||||
|
|
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki.
U nas sajgon. Synek i mąż są chorzy - kaszlą smarkają. Byli u lekarza, niby tylko przeziębienie, ale się boję o malutką. Zamiast spokoju, gdy Olafek jest w przedszkolu, to zamiast odpoczywać bawię się z nim, bo teraz chce tylko mamy. Nie mam Was kiedy nadrobić. W załączeniu parę fotek mojej księżniczki.
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mnie się słabo robi jak oglądam takie filmiki ![]() Czytałam w mądrej gazecie dla mam, że temp. na początku powinna wynosić 22-25C, po kilku dniach 20-22C, a tam gdzie ma być kąpany co najmniej 23C.
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-01-26 o 13:29 |
|
|
|
|
#2836 |
|
Wtajemniczenie
|
O widzę, że Cię wypuścili Pysiu ja byłam przekonana, że już z małą wyjdziesz
ale chwali Ci się dobra kobieto, że się nie będziesz wpychać w kolejkę przed ciężarne![]() malinka piękna ta twoja księżniczka |
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malinko mam jeszcze pytanie dot. masażu krocza - kiedy zaczęłaś masować krocze?
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel ja na początku będę zaczynac z 22 stopniami pozniej będę zmniejszac az dojdziemy do około 18 stopni
Adrian chowany na zimno i raz był chory tak porządnie ![]() ostatnio wystawiłam miskę na balkon i napadało nam tam sniegu, małż sobie rozwalił ścięgna w stopach to swierdził, ze zrobi sobie domowa krioterapię i brał ta miche i wkładał tam stopy na 3 minuty. Oczywiscie mały tez chciał i tak sobie siedzieli ze stopami w sniegu ![]() moje cisnienie w sumie takie jak zawsze 140/90 a nadal mnie łeb boli pomimo apapu
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-26 o 13:42 |
|
|
|
#2839 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do żółtaczki, to Ola przechodziła ją w szpitalu - między innymi dlatego byłyśmy tam 6 dni. Była naświetlana i dlatego teraz mamy wizyty kontrolne u okulisty. Jutro jedziemy do poradnii patologii noworodka - aż boję się, co powiedzą, że Ola w ciągu miesiąca przybrała 2 kg... No ale jak jest głodna, to co? I tak trochę oszukuje ją dając jej herbatkę rumiankową.... ********* Tylko Wam pozazdrościc, że tak szybko gubicie kg. Mi zostało jeszcze 6 . Pewnie to dlatego, że mniej karmię piersią. No ale cóż. ********* W imieniu Aleksandy dziękuję za komplementy. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Cytat:
********* Czy któraś z mam karmi bobaska modyfikowanym, czy wszystkie stawiają na naturę? |
|||
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ja mam w domu tak 22 stopnie i dla mnie ejst ok chcoiaz ja moglam bym miec mniej stopni bo lubie chlodek ale znowu Tzet nie lubi
na oko 25 stopni jak nic zyc sie nie daMalinko sliczna masz coreczke i bardzo dobrze wygladasz.. normlanie nie widac ze nie dawno rodzilaas
|
|
|
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
Hej Laseczki
Gratulacje dla nowych mamus ![]() Oj naskrobalyscie troszeczke przez ta moja nieobecnosc, ale powiem Wam,ze nawet nie mam sily na nadrabianie. Mowie Wam dziewczyny, ze jestem taka padnieta, noce nie przespane, samopoczucie do du..., nic mi sie nie chce ![]() Cala ciaze czulam sie super a teraz ten ostatni miesiac to normalnie koszmar A to nasz wozeczek - odebralismy go w niedziele po 3tyg probach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=y7DVhcHABOg |
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
syla fajny ten wózeczek ale ja nie jestem przekonanan do spacerówek kubełkowych
ale generalnie bardzo mi się podoba wizualnie
|
|
|
|
#2843 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Troszke pospalam ....
![]() Kuba jeszcze nadal śpi ![]() Pewnie tak będziemy ...ale nie przed 30 stycznia ...na luzie poczekam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Puszczam przodem ![]() Cytat:
Cytat:
Mała jest slodka i ma zabujcze wloaski chyba po mamusiiiiiii ![]() Kuruj chorowitków
|
|
#2844 | ||
|
Zadomowienie
|
gooha niezły już masz brzuchol, czy się opuścił to się nie wypowiem, bo ja sama u siebie nie byłam w stanie ocenić
![]() pantee GRATULACJE Cytat:
i nie zawsze wiem o co chodzi temu mojemu ssakowi. Próbuje go nauczyć zasypiania w łóżeczku, ale jak pisałam, co go odłożę to po paru minutach zaczyna się awantura. W nocy dla świętego spokoju zabieram go do swojego łóżka (wiem, że to błąd, ale ja też muszę trochę pospać)Sensuel 21,7 powinno być ok, tylko do kąpieli trochę bym podgrzała fleurdelacour trzymam kciuki, żeby coś się wyjaśniło na wizycie, a jak nie to żeby chociaż was skierował do pediatry Cytat:
malinka mała śliczna, a synek jaki przystojniak No i zdrówka dla twoich chłopaków życzę Kancia to musiał być fajny widok, zwłaszcza tych małych stópek w śniegu ![]() Agape na razie wagą małej się nie martw, zobaczysz co ci powiedzą na wizycie Ze swoją wagą też się uzbrój w cierpliwość. Ja karmię piersią, ale jak czytam, że to mleko maluchy szybciej trawią i dlatego szybciej się budzą, bo są głodne, to zwłaszcza na noc miałabym ochotę podać mieszankę. Ale na razie wytrzymam, bo to dopiero 2 tygodnie (tzn. będą jutro) |
||
|
|
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TŻ jest chory i tak się martwię, że nas zarazi..... Cholerna zima. |
|
|
|
|
#2846 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Pantee gratulacje mausiu, czekamy na zdjęcia maleństwa!!!! Pysiamn i nie udało się w kolejkę wtrynić Malinka ale śliczności, jest bombowa Kolka kolejny przystojniak , cudo A ja jestem po ostatniej wizycie u ginki.....W czasie ciąży przytyłam już 17 kg!!! dzisiaj na wadze miałam........66,6kg aż ginka się zaczęła smiać, że taki diabelski wynik zaliczyłam A teraz uwaga uwaga : Mam rozwarcie na 2 cm, szyjka krótka i miękka, córcia siedzi już głową między nogami ![]() ![]() Ginka pytała czy mam skurcze, więc mówię jej, że tylko takie przepowiadające. Więc stwierdziła, że teraz to już na skurcze tylko przyszło mi czekać, bo wszystko gotowe do porodu........hmmmm..... I jesli do piątku nic się nie wydeklaruje, to w piątek do szpitala na ktg i tam mają decydowac co dalej....czy zostaję czy ide do domu i dalej czekam na skurcze......narazie czop mi nie odszedł, tym bardziej wody.....no nic czekam.....TŻ w "pogotowiu" jakby co......a tak się przejoł, że powiedział, że podjedzie dziś w czasie pracy do szpitala i zapyta o której najlepiej w piątek na to KTG przyjść, żeby nie czekać..... ![]() No i odebrałam cytologię, wyszła II grupa, ale wszystko ok Wszystkim mamusiom, które mnie pocieszały ze względu na wynik wymazu bardzo dziękuję, troche się uspokoiłam, bo juz spanikowałam, a sama niedawno taka spokojna byłam co do tego... ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Z tą głową między nogami to nie do końca tak... ![]()
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
BubiGirl no to pięknie
Trzymam kciuki za akcję No pięknie... kolejna mamusia nam się zbliza.
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Bubbi no to super może do piątku coś się rozkręci
![]() Trzymam za nas kciuki
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie położna ważyła w czwartek to ważyłam 76,2kg ![]() Zazdroszczę wam troszkę że już macie te skurcze przepowiadające...Albo niektórym czop odchodzi. Mi nic nie odchodzi, skurczy (chyba) nie mam... Tylko ten ból pleców jak przy @ od czasu do czasu oraz taki dziwny bół szyjki macicy I kuje mnie...Ale to pewno z powodu bobaska -że gdzieś uciska... I zero znamion jakoby miało się coś zacząć
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-26 o 14:59 |
|
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Bardotka tak, mój TŻ jest na drugim roku MBA - jest zadowolony
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

Taka fajna dzidzia, narazie nie daje sie we znaki tylko mało jadła...lece bo troche do zrobienia. W miare możliwości poczytam pożniej. I GRATULUJE wszystkim mamuskom.

już dzien przed wyjsciem ze szpitala miałam tylko 3 kg na plusie ale figura nie ta... szersza w biodrach ejstem i nie wiem czy anwet jak dupa zmaleje to czy to coś da... jakoś się tak rozlazły...a na brzuch stosuje wersje dla leni, tj. pas poporodwowy... ubieram go na jakąś cześć dnia i w sumie po tygodniu widzę zmianę na lepsze ale dłuższa droga przede mną
za cholere nie mogłam zgadnąć co chce, bo głodny nie był, co go kładłam spać zaraz bek... w końcu tradycyjnie uśpiłam się z nim na kolanach... na siedząco

za Ulcię

czy jem, czy nie jem, tyje tak samo