|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4502 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/search.php...C5%84ski+welon ale powiem Ci Ana że mi się wydaje że taki z koronką to najlepiej pasuje do takich mało strojnych sukienek bo robi się przeładowanie. Falbanki i koronki to może być już za dużo. Dziękuję Małgosiu Cytat:
Co do mojej sukni to jest tak że pani mnie mierzyła aby sprawdzić jaki rozmiar zamówić. Potem na pierwszej przymiarce będą suknię dopasowywać do mnie - wtedy mam już przyjść w butach, bieliźnie. Ja planuję niski obcas bo wysokie po prostu mnie męczą a i tak nie będę wyglądać na wyższą...Tż ma prawie 190 cm...więc ja przy swoich 164 to się mogę Mu pod pachę schować A co do welonów to sztywny sterczący welon w ogóle nie będzie pasował Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
WITAM WSZYSTKIE NOWE PMKI Martitttaaa ja też mam wesele w nowej sali w Katarzynce. Masz wcześniej więc będę czekać na relację ![]() ![]()
|
|
|
#4503 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie długo pierwsza chyba Bernadetta będzie zdawać relacje, to będziecie miały chęć żeby u was to tez było już teraz Nie zaśmiecam wątku już wam PM-ki
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Małgoś, nie uciekaj nigdzie, Twoje rady, jako doświadczonej już PMki, są nieocenione!!
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko ja bym dodala troche krysztalkow na dole i chyba pozbyla sie tego kwiata.To chyba nie kazdemu pasuje, ja bym sie z tym zle czula, ale to tez zalezy jak on wyglada na zywo, bo moze byc bardzo gustowny.
|
|
|
|
|
|
#4509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak po za tym to ciągle was podczytuję choć niestety nie mam czasu na razie na udzielanie się a tyle bym wam opowiedziała SUKNIE PRZEZ WAS WYBIERANE PO PROSTU PRZEPIEKNE !!
21.08.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/e32885f0c5.png http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2002_03_01_112_4.png Edytowane przez Wioletaa Czas edycji: 2010-01-26 o 12:43 |
|
|
|
|
|
#4510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kto chce pić piwo to tylko piwo pije, i nie miesza z wódką, przynajmniej u mnie mało kto mieszał z tego co widziałam, i nie było żadnych nie miłych sytuacji. Nie którzy np nie lubią pić wódki i piją piwo Byłam w lipcu na weselu, powiem wam że było mega gorąco i już o godz 18 była kolejka do zimnego piwka, łącznie z parą młodą
|
|
|
|
#4511 |
|
Rozeznanie
|
No już po egzaminie wyniki w czwartek jutro kolejny no i jeszcze przyszły wtorek i spokój z sesją tylko teraz na spokojnie kończyć pisanie pracy magisterskiej....
Co do wódki to my kupowaliśmy po 0,5 l na osobę, do tego jeszcze wino bedziemy mieli kilka osób które tylko winem się raczą, do tego piwo no i bimberek na wiejskim stole....piwo to powinno pójśc na drugi dzień chociaż byłam już na weselu gdzie goście tak przyssali się do piwa że 1 dnia poszły 3 beczki i na drugi dzień nie było już nic... Witam nowe Pm-ki U nas już tylko 74 dni, powoli zaczynam się martwić o pogodę czytam prognozy długoterminowe i wszedzie straszą że jednak kwiecień nie będzie przypominał wiosny.... nie spodziewałam się upałów ale gdybym chciała brać ślub w zimie to brałabym w styczniu a nie w kwietniu.... a mój kościół nie ogrzewany....przeciez przymarznę do krzesła i nici z przysięgi... |
|
|
|
|
#4512 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluje wytrawłości w te mrozy i 3 obiadówmy w tej kwestii jesteśmy na etapie dopieszczania listy gości... i trochę się zmartwiłam, bo mojej teściowej przybyło nagle 30 osób -mam nadzieję, ze się powykruszają bo szukając sali mieliśmy w planach max 140 , przy czym liczyłam że przyjdzie 120 i będzie w sam raz...wiem, że część osób się nie pojawi, ale wolałabym aby to byli dalsi znajomi niz najbliższa rodzina i przyjaciele-oby! Cytat:
![]() hiszpański welon Cytat:
napisz przybliżoną liczbę gości-tak zebyśmy mogły w razie czego pomóc a z mustangiem (chyba niebieskim Cytat:
Tikida- też zostałam tak dokładnie obmierzona w szerz i wzdłuż a co do obcasów-mimo, iż jestem dosć wysoka to na codzień noszę ok 10cm, ale na ślub planuje niższe 7,5 cm -a moja siostra namawia mnie nawet na 5cm, bo od godziny 15 do bladego świtu ciężko było by wytrzymać-niby można zmienic na niższe, ale zamiata się wtedy kiecką po ziemi Cytat:
Cytat:
oglądalam album koleżanki ze zdjęciami ślubnymi zrobionymi przez Marcina Wolskiego-rewelacyjne diyasku-co tam słychać w wielkim świecie Cytat:
Cytat:
Edytowane przez maciejka83 Czas edycji: 2010-01-26 o 13:31 |
||||||||
|
|
|
|
#4513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4514 |
|
Przyczajenie
|
hej potterowa -witamy na forum, slubujemy tego samego dnia
napisz przybliżoną liczbę gości-tak zebyśmy mogły w razie czego pomóc a z mustangiem (chyba niebieskim Tak jak pisałam uroczystość bardzo skromna do 30 osób - zatem nie potrzebuje jakieś wielkiej sali typowo weselnej. Zastanawiam się na "Magia" i "Ulicami Miasta" na Starym Mieście, ale nie znam nikogo kto miałby tam organizowane przyjęcie. Będę wdzięczna za każdą pomoc ![]() A co to terminy ślubu slyszlam ze 5 czerwca jakis popularny termin, chyba w związku z Bozym Ciałem. I niestety wszystkie terminy do mojej kosmetyczki są już zajęte i szukam nowej... Dzięki za trop za mustangiem - poszukam na forum info o tym niebieskim! |
|
|
|
|
#4515 |
|
Rozeznanie
|
no i zamiast się uczyć na jutro to ja siedzę i przeszukuję internet.... teraz zastanawiam się nad piosenką na pierwszy taniec
http://www.youtube.com/watch?v=9CkKuA86Mis poważnie zastanawiam się nad Celine Dion - Because you loved me taka prosta i taka o nas.... już kręci mi się łezka w oku
|
|
|
|
|
#4516 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nawet fakt, że stanik ma rozmiar np d a nie b czy a, nie zmienia faktu, że moim zdaniem mój biust jest za mały do takiej sukienki. Cytat:
Pamiętam o niej Na dzień dzisiejszy mam dosyć sukienek Szczególnie, że mierzyłam jedną baardzo podobną do Twojej i się nad nią zastanawiam![]() Cytat:
Z tego co ja pamiętam to 2 dni się kupuję 0,75 na os, możliwe to? Co do piwa, to ja bym chciała i na weselu i na poprawinach, chociaż rodzice uparcie twierdzą, że na weselu nie ma potrzeby, że tylko poprawiny. A piwa ile trzeba liczyć? Cytat:
Pewnie słono kosztuje![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama zastanawiałam się nad Celine Dion i "The power of love" ale chyba na jakieś walcowanie sie zdecydujemy ![]() a to chyba się nie nadaje
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2010-01-26 o 14:32 |
||
|
|
|
|
#4519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wnikam w tekst piosenki, nie wiem czy jest o spełnionej czy niespełnionej miłości. Zazwyczaj jak jej słucham to mi się smutno robi po prostu. Kiedyś słuchałam jej jak miałam doła czy byłam nieszcześliwie zakochana, dlatego mam takie odczucia.
|
|
|
#4520 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jakieś bolerko chyba masz na wszelki wypadek? Cytat:
Plan był 120 osób max (choć spodziewałam się ok. 90, no jak by było 100 to byłabym szczęśliwa!!), a teraz na liście gości TŻ pojawiło się więcej niż dwa razy tyle gości, niż była mowa na początku ![]() Co prawda mój TŻ mnie uspokaja, że na liście są również osoby, kóre będą proszone tylko na ślub, ale cały czas nie mamy kiedy nad tym siąść i tej listy dopracować. Więc trochę się stresuję, że lokal będzie za mały, a nie wyobrażam sobie na 4 miesiące przed ślubem szukać nowego lokalu
|
|
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
ANA To w takim razie czekam na wieści co wybrałaś
Ja myślałam przed swoją o Donnie z Annais ale jednak zupełnie inna jakoś była.Daj znać jak poszukiwania, buźka
|
|
#4522 |
|
Przyczajenie
|
Hej, już myślałam, że jako tako przebrnęłam przez wątek "lokal na wesele" i skłaniałam sie ostatecznie ku Kmicicowi a tu opinia znajomej, która doświadczyła tam wesele znowu zbiła mnie z tropu...i mam w związku z tym pytanie, czy może ktoś był/wie/słyszał jakieś opinie o "zajeździe pod kasztanami". Ze zdjęć na stronie bardzo mi się podoba, jest odnowiona sala, ale wiadomo na zdjęciach wszystko wygląda ładnie, dlatego chciałam to zweryfikować w oparciu o czyjeś doświadczenia, będę wdzięczna
|
|
|
|
|
#4523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja się bardziej boje jakiejś śnieżnej brei takiej ciapcia-lajdzi bo takiej pogody nie cierpię.... bolerko będzie ale teraz poważnie rozważam wypożyczenie lub nawet kupno jakiejś etolki lub bolerka pluszowego bo ja straszny zmarzluch jestem niestety
|
|
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedzonko dobre, tylko w moim odczuciu troszkę mało było. Trudno mi powiedzieć, czy menu jest uzależnione od ceny. Moi znajomi płacili 150 zł/os i było 5 dań ciepłych i kilka przystawek. ciepłe dania w porządku, można było się najeść i bardzo smaczne, ale przystawki takie sobie były. zwyczajnie ok godz 3 zaczynało być pustawo na stołach, bo tam przystawki zimne nie są donoszone (tzn. mozna się z nimi umówić, że nie wszystko stawiają od razu, ale jak już coś "zejdzie" to nie jest uzupełniane). Ważna sprawa. Jesli planujesz wesele na ok 150 osób, to może być ciasnawo przy stołach. Któraś z PMek pisała, że tam jest limit gości albo 140 albo 150 (nie pamiętam). W moim odczuciu żeby było wygodnie i komfortowo przy stołach to maks. 120-130 osób. U znajomych było niecałe 150 i śmieliśmy się, że aby zjeść kotleta trzeba było się umawiać, że jedna osoba kroi pochylona nad talerzem, a inna podnosi widelec do ust. Troszkę przejaskrawione, ale serio - to że było ciasno to niestety minus. W kmicicu Froggie miała wesele, więc możesz u Niej zasięgnąć opinii
|
|
|
|
#4525 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie dziewczyny
![]() jestem od kilku dni na forum i tak sobie czytam, czytam... bo bardzo początkująca jestem w tym temacie. Ślub wyznaczony na sierpień 2011, dużo czasu, ale powolutku zaczynam brać się do przygotowań. Na razie mam salę i przymierzam się do podpisania umowy z DJem, później jeszcze foto i kamera i myślę że to na razie najważniejsze. Fajnie, że jest takie miejsce gdzie można pogadać i wymienić spostrzeżenia pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobno wesele bylo rewelacyjne,a lokal jest świetny.Jes,i chodzi natomist o ZAjazd pod Kasztanami, to bylismy tam, kiedy szukalismy lokalu.Sala w rzeczywistosci jest bardzo ladna, zdjecia oddja to co jest w srodku.Jednak nam (jak na nasze wesele!) wydala sie troche jednak za mala,balismy sie ,ze moze byc scisk.To wszystko zalezy od ilosci zapraszanych gosci.Od jednych slyszalam, ze jedzenie dobre,inni mowia ,ze sie popsulo,wiec opinie podzielone.Powiem tak: dopoki nie znalezlismy swojego lokalu , to najbardziej bylismy do tego przekonani. |
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie wszędzie jest problem z tymi osobami u nas palnujemy tak ok 150- wiadomo może sie wykruszyć, ale może też przybyć, stąd jakby przez to odpadł Akropol miedzy innymi... Kobieta przez tel powiedziała mi, że do 200 os. w tych Kasztanach dzisiaj to sprawdze naocznie heh zrobie na jakimś polu pod namiotem i tak to się skończy
|
|
|
|
|
#4528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4529 | |||||
|
Raczkowanie
|
Widzę że dołączyło do naszego zacnego grona kilka nowych PM-ek, cześć dziewczyny !!!
Cytat:
Cytat:
Bo na zdjęciu to na zdjęciu...a w rzeczywistości to może wyjdzie podobnie ale na pewno nie tak samo, czy się mylę? Nigdy nie chodziłam do fryzjera na takie czesania, więc nie mam pojęcia czy tak ze zdjęcia da radę zrobic.Cytat:
Cytat:
Jakaś taka upierzona ta suknia za bardzo i jeszcze ten kwiat na ramieniu. No ale to moje zdanie, każdemu może podobać się co innego.Cytat:
. Z naszą polska pogodą jest jak w kalejdoskopie, więc nie ugadniesz, a długoterminowe prognozy rzadko się sprawdzają. Upału zapewne nie będzie, ale pamiętam słoneczne całkiem ciepłe kwietnie. Głowa do góry
|
|||||
|
|
|
|
#4530 |
|
Przyczajenie
|
Cena jest uzależniona od miesiąca, w maju jest taniej przynajmniej tak usłyszalam bo np. w tym roku w maju mają 2 wolne terminy, jakbym chciała jeszcze, więc być może faktycznie to "taniej" przekłada się na różnicę 30 zł. Mi jakoś cały czas po głowie i tak ten Kmicic gdzies krąży więc zobaczymy...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

- zamówiłaś kolor biały czy ecrie? ile wymiarów brały od Ciebie panie w salonie? na ile przed ślubem będziesz miała przymiarkę? jaką wysokość obcasa podałaś?
Suknie tej firmy były moimi faworytkami odkąd się zaręczyłam i zaczęłam oglądać sukienki ślubne. Finalnie kupiłam inną, bo San Patrickowe kiecki - przynajmniej te moje upatrzone modele - nie były do zmierzenia w Lublinie, a poza tym cena przerażała. Ale nie żałuję, bo znalazłam sukienkę, w której się zakochałam na żywo, a nie na zdjęciu.

-mam nadzieję, ze się powykruszają bo szukając sali mieliśmy w planach max 140 , przy czym liczyłam że przyjdzie 120 i będzie w sam raz...
Udzielam się na wizażowym wątku stanikowym i tam dziewczyny często piszą, że nie mają biustu, że miseczka 75A za duża, z kalkulatora wychodzi im np. 65C (tutaj niedowierzanie związane z wysokością literki), zamawiają w tym rozmiarze stanik i okazuje się, że ze dwie miski za mały 
Plan był 120 osób max (choć spodziewałam się ok. 90, no jak by było 100 to byłabym szczęśliwa!!), a teraz na liście gości TŻ pojawiło się więcej niż dwa razy tyle gości, niż była mowa na początku