|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
Cytat:
Zaproponowalam ja rowniez mojemu TŻ'owi , ale cos krecil nosem i jednak na dzien dzisiejszy z dwoch opcji stanęlo na Seal'u. ![]() http://kistek.wrzuta.pl/audio/atA29c...ss_from_a_rose |
||
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak stoły będą ustawione na tanecznym parkiecie. niestety właściciele lokali mają tą smutną przypadłość, że na niewielkiej powierzchni, jak najwięcej gości chcą stłoczyć. musimy zachować rozsądek i same z tż ocenić sytuację. zresztą sama się przekonasz, jak pojedziesz. najlepiej, jak stoły będą ustawione, to wtedy możesz policzyć ile osób przy stole się mieści i jak to wszystko wygląda. jakby coś może poszperam i znajde jakieś fotki z tamtego wesela i na maila Ci podrzucę. Cytat:
nawet zamawiając salę na początku roku i w trakcie bywają znaczne różnice. Oni zamawiali pod koniec 2008, my oglądając w styczniu 2009 usłyszeliśmy już 180 zł. swoją drogą chyba w żadnej innej branży ceny tak szybko nie skaczą w górę.
|
|
|
|
#4533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4534 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już tam jestem, ale tak ogólnie, a teraz już można mnie wpisać na 20.08.2011 ![]() Cytat:
Ja jestem obecnie na etapie poszukiwania zespołu na 2011- masakra. Ceny jak z kosmosu, a różnice w porównaniu z 2009 dochodzą do 1000-1500 zł :/ Pomijając fakt, że niektóre JUŻ mają zajęty mój termin. Powariowali wszyscy. Niedługo 2 lata przed to będzie mało na organizację wesela.P.S. Jakby ktoś był zainteresowany to mogę wkleić listę zespołów, do których dzwoniłam i ich ceny na 2011. |
||
|
|
|
|
#4535 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No zobaczymy, mam jeszcze sporo czasu żeby pomyśleć.Cytat:
Mi też zależy na wygodnych butach, ale też i na efektownych. Takie mini obcasiki albo szpileczki mi się nie podobają. Wygoda nie tyle zależy od wysokości obcasa, co od jego profilu, podeszwy itp. Na ostatnim weselu miałam buty 10cm i spokojnie do rana w nich tańczyłam (a inne dziewczyny, które miały obcasy ok. 3-5cm pozmieniały buty na japonki lub pod koniec tańczyły boso ).Chyba właśnie większość sukni jest tak dopasowywana - pani mierzy ogólnie, żeby wiedzieć jaki rozmiar zamówić, a resztą zajmuje się krawcowa. Dziękuję za odpowiedź. Chciałam się upewnić, że to dokładne wymierzenie oznaczało, że suknia będzie od razu szyta pode mnie. Cytat:
Ja na chwilę obecną chciałabym trochę żartobliwie podejść do pierwszego tańca (pewnie jeszcze mi się odmieni). Nie chcę kuśtykania w miejscu do wzruszającej muzyki, nie chcę tańca z gwiazdami (gdybyśmy z TŻ naprawdę umieli tańczyć, to zdecydowałabym się na tą opcję, ale że nie umiemy, to w naszym przypadku sztucznie by to wyglądało). Na chwilę obecnym na pierwszym miejscu jest u mnie piosenka Shazzy Tak bardzo zakochani Cytat:
Ja za swoją suknię zapłaciłam (z rabatem 10% w Demi) ok. 2600PLN, suknia jest rzeszowskiej firmy Atelier Sposa. Wiem, że jej nie sprzedam, a jeśli już, to bardzo tanio. Z kolei inna wizażanka kupiła w podobnym stylu suknię La Sposy (właśnie w Madonnie), kosztowała ona ok. 5tys, ale praktycznie od razu po zakupie ma na nią nabywczynię za jakieś 2500zł. Dziewczyny, myślicie, że taki welon będzie pasował do mojej suknii? Wiecie może jaki to materiał? Może macie jakiś pomysł na bolerko? Ani atłas, satyna, ani koronka do niej nie pasuje. Spodobało mi się bolerko tego typu (tylko fason z długim rękawem), tylko nie wiem gdzie taki materiał znaleźć i czy nie będzie zbyt strojnie (buty też bym chciała srebrne i błyszczące, do tego suknia ma zdobienia). Zdjęcie 1 - welon, Zdjęcie 2 - suknia, Zdjęcie 3 - bolerko, Zdjęcie 4 - zdobienia sukni. Edytowane przez tikida Czas edycji: 2010-01-26 o 18:08 |
||||
|
|
|
|
#4536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do welonu wg mnie jest idealny i właśnie takiego powinnaś szukać do swojej sukni Cytat:
|
|
|
#4538 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Przyczajenie
|
hm...a że tak się spytam dla ścisłości i wyjaśnienia ten skrót "Tż" jak się go rozszyfruje to brzmi jak? bo na wszystkie strony go rozkładam i nic zbyt logicznego mi nie wychodzi
|
|
|
|
|
#4540 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie ja mam jej kasety![]() Myślę, że ten welon będzie super pasował. Materiał to może szyfon. hmm bolerko... to może być ciężka sprawa.. chyba nie pomogę
|
|
|
#4541 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo
:Volare Band - 3500 Fiesta - 3500(jeśli do końca stycznia podpisze się umowę), od lutego: 4000 Hilo - 300zł/h czyli 3000 min. Walter Band - 3500 Benefis - 3500 Amigos - 3700 Kaktus - 3800 Remedium - 3400 Gravit - 3500 Simon - 4800 !! SK-1 - 3800 Amulet - 4000 Avis - 5000 (tu tak dla porównania zadzwoniłam, wiedziałam, że będzie dużo :P) Po którymś telefonie już się zdenerwowałam i nawet demo nie słuchałam tylko najpierw dzwoniłam na ślepo, a potem jeśli cena byłaby satysfakcjonująca przesłuchałabym demo... EDIT: aha, ceny za 1 dzień oczywiście
Edytowane przez Ewa121 Czas edycji: 2010-01-26 o 17:34 |
|
|
|
|
#4542 |
|
Rozeznanie
|
Skoro rozmawiamy o welonie.... jak dziewczynki myslicie jaki welon pasuje do mojej sukni??
sama już nie wiem...
|
|
|
|
|
#4543 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Już wiecie na jaki zespół się zdecydujecie? Cytat:
A Ty o jakim myślałaś? Słyszałyście to??? http://www.youtube.com/watch?v=zrkZPWRHNDM Podobno to hit
>>> 12. 06. 2010 <<< Edytowane przez ana_01 Czas edycji: 2010-01-26 o 17:46 Powód: literówka |
|||
|
|
|
|
#4544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do welonu to zastanawiałam się nad krótkim bo tren będzie naprawdę długi (ale po ślubie jak już dotrzemy na salę to będzie odpięty) podobają mi się długie gładkie bez żadnych ozdób tiulowe leciutkie mgiełki ale sama nie wiem czy nie zaplączę się w tych wszystkich warstwach materiałów.... ![]()
|
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Przyczajenie
|
Witam
. Ja również chciałabym dołączyć do Waszego grona. Ślub biorę 7 sierpnia 2010. W tej chwili zaczynam się rozglądać za suknią. Czy któraś z Was słyszała o salonie sukien Yvette na Bernardyńskiej? Mają bardzo konkurencyjne ceny, i szyją podobną wszystko, ale zastanawiam sie jak z jakością sukien....
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), więc znałam mniej więcej ceny i w większości przypadków były one jednak sporo niższe.Jeszcze nie wiemy :/ Na razie czekamy na płytkę demo od takiego zespołu z lubartowa, w którym gra brat mojej koleżanki. Oni nam pewnie zaproponują atrakcyjniejsze warunki No i wciąż szukamy... Głównie wśród takich mniej znanych zespołów - znajomych znajomych, itp. Na zespół jesteśmy w stanie przeznaczyć tak do 3000 max ...
|
|
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ANA!!! muszę to dopisać do listy i wysłać zespołowi ![]() Ty to zawsze coś wymyślisz Prawdziwa Disco Polo Girl
|
|
|
|
#4548 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dodałam jeszcze zdjęcie bolerka, które znalazłam. Cieszę się, że mam dużo czasu, może uda mi się na coś trafić w normalnym sklepie (bo w salonie to tylko standardowe materiały). Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
zaczęłam słuchać, ale po 30 sekundach wymiękłam.
|
||||
|
|
|
|
#4549 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka mgiełka też jest oki, ja lubie welony albo gładkie, czyste albo z koronką taką bogatą. Zawsze możesz mieć dwa welony- jak odepniesz tren to i krótki welon możesz zostawić, a długi zdjąć.Cytat:
Cytat:
Już znam prawie tekst na pamiećCytat:
|
|
|
#4550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ana hicior wymiata!!! i ta "zarżnięta świnia" mnie rozwaliła Cytat:
|
|
|
#4551 |
|
Przyczajenie
|
Przygotowania do ślubu zaczęliśmy w listopadzie, wiec załatwione mamy już całkiem sporo. Przyjęcie będzie w Labiryncie w Świdniku. Zespół (z polecenia znajomych) o którym praktycznie nie ma żadnej informacji na necie. Fotografa i kamerzystę z Poniatowej (Studio Foto-Video). A teraz sobie biegamy na nauki na Poczekajkę i odliczamy czas
|
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zarżnięta świnia mnie powaliła, tak bardzo aż straciłam wenę... |
|
|
|
|
|
#4553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba są tam świecidełka. Nie wiem czy znajdę coś fajnego, ale będę szukać.
|
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę coraz więcej PM na 2011 Witam witam
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2010-01-26 o 19:35 |
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Rozeznanie
|
tikida a może takie..tylko ja bym zmieniła rękawki na 3/4..ale takie proste i delikatne..a Twoja sukienusia ma dośc mocne zdobienia na górze więc moim zdaniem fajnie by to wyglądało
|
|
#4556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo takie do tyłka to dla mnie bez wyrazu są i takie dyndające bez sensu. Cytat:
wiecie co moja mama wczoraj zrobiła na wizycie duszpasterskiej. przyszedł ksiądz z mojej nowej parafii (sw. wojciech) wcześniej od lat "należeliśmy do poczekajki i tam też będzie ślub i ks pyta czy żadna z córek nie wychodzi za mąż?? a moja mama na to, że NIE i dobrze, ze tak powidziala, bo jeszcze by sobie zapisał i jakieś ale by było, że nie w parafii będzie ślub. nawet po zezwolenie poszlismy do parafii tż, żeby nam bez problemu dali, bo u mnie chcieliby wystawić licencję co najwyżej za którą płaci się jak za normalny ślub. Tikida a mi się to bolerko za specjalnie nie podoba. za bogate jest i w moim odczuciu przytłoczyłoby suknię. bo w sukni góra przepiękna
|
|
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze widzę że zespoły strasznie drogie
![]() nie stać mnie, chyba na serio Dj lepszy
|
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4560 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Zmierzyłam dzisiaj kolejnych 50 sukienek az trafiłam do Regina Diamante i znalazłam swoją sukienkę Oto ona: http://www.reginadiamante.pl/data/pr...f001412768.jpg Co prawda zdjecie nie odzwierciedla rzeczywistości ale na mojej sylwetce wyglada super Taka prosta Do tego mają w tym salonie wypożyczanie czyli mogłam ja wziaść za 50% ceny ze sklepu lub dostać całkiem nową i po ślubie oddać i zapłacic 30% mniej i na tą druga opcję się zdecydowałam welon dostałam gratis. Cieszę sie że mam to juz za sobą Kamień spadł mi z serca Pozdrawiam i przesyłam wszystkim buziaki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

Ja jestem obecnie na etapie poszukiwania zespołu na 2011- masakra. Ceny jak z kosmosu, a różnice w porównaniu z 2009 dochodzą do 1000-1500 zł :/ 

Plan był 120 osób max (choć spodziewałam się ok. 90, no jak by było 100 to byłabym szczęśliwa!!), a teraz na liście gości TŻ pojawiło się więcej niż dwa razy tyle gości, niż była mowa na początku 

sama już nie wiem...