Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 12:42   #721
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
JEST TAKI MILUSI...
a ja jak zwykle mam skojarzenia...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:45   #722
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Oni w ogóle nie rozumieją, że na przeytulanki musza "pracować" cały dzień. Być mili dla nas, przytulać, całować, pomagać w domku. a NIe wieczorem tylko podchody robic- bo im się chce... NAM nie i już mają wąty, że my takie Chłodne i nie chcemy się "przytualć" heh

Wczoraj na TVn style Dorota Wellman właśnie recenzjonała jakąś książke o sexie. I własnie Ktoś Mądrze NAPISAŁ, że aby był sex to cały dzień musi być cudowny, wypełniony pocałunkami, dobrym słowem... wtedy CZUJEMY się kochane !!!
Zgadzam się w 100% a nawet i w 1000% Tylko jedno im w głowie. Zero przytulania, pomocy. A jaka odmowie to później głupia zdziwiona mina dlaczego nie chcesz od razu wielka obraza. Trzeba późnbiej tłumaczyc ręcznie Hehe...

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:00   #723
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100% a nawet i w 1000% Tylko jedno im w głowie. Zero przytulania, pomocy. A jaka odmowie to później głupia zdziwiona mina dlaczego nie chcesz od razu wielka obraza. Trzeba późnbiej tłumaczyc ręcznie Hehe...
hehe dokładnie tak jest
Stary 2010-01-26, 13:06   #724
lindsley
Zakorzenienie

Czytałam na onecie, że wczoraj był najgorszy dzień w roku więc może dlatego mamy takie nastawienie bojowe do Tz-ów...
Ja dziś miałam się wyrwać z domku ale... jedna koleżanka zajęta, druga chyba też bo tylko powiedziała że nie może rozm i oddzwoni, samej mi się nie chce nigdzie jechać

Szukam rolet na okna i kurcze drogie są... Może mi ktoś podpowie czy lepsza w kasetce czy bez? Wydaje mi się, że te bez będą się kurzyć i ogólnie lepiej chyba z kasetką wyglądają... Do tego czy z prowadnicami czy z żyłką? A może w marketach taniej będzie niż na all??

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:48   #725
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Nie znam sie na roletach, wiec ci nie pomoge
Stary 2010-01-26, 13:58   #726
abz
Zakorzenienie

lindsley u mnie w domu króluja rolety takie kupowane w markecie, montowane do ściany nad oknem. Te mocowane do okna są ok, ale czasem jest problem jak roleta wypadnie z prowadnicy, bo sie pozagina i ciężko to ponownie tam wcisnąć. Chociaz moja siostra ma takie juz chyba 3 rok i z tego co wiem to nie narzekają, moze to kwestia obchodzenia sie z nimi

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:22   #727
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Szukam rolet na okna i kurcze drogie są... Może mi ktoś podpowie czy lepsza w kasetce czy bez? Wydaje mi się, że te bez będą się kurzyć i ogólnie lepiej chyba z kasetką wyglądają... Do tego czy z prowadnicami czy z żyłką? A może w marketach taniej będzie niż na all??
Rolety w kasetkach ładnie wyglądają, ale czasami jak się materiał odklei to kombinować trzeba. Mamy w domu chyba wszystkie rodzaje i najlepiej sprawdzają się takie z żyłką, bo nie latają jak jest przeciąg.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 15:39   #728
kretencja
Zakorzenienie

Wróciłam, robię sobie obiad.
Co do seksu, to ja akurat się nie zgadzam, wcale nie musi być dla mnie cały dzień miły Szczerze mówiąc często najlepszy seks mamy po dniu pełnym złości, chyba się wyładowujemy w ten sposób... Ja w ogóle dość męska jestem pod tym względem. Najczęściej romantyczna atmosfera mnie nuży, kwiaty, świece, czułe słówka uważam za stratę czasu Nie mówię, że zawsze, ale zwykle jednak tak. W ogóle zauważyłam, że im jestem starsza, tym bardziej moje libido szybuje w górę (męża niestety nie , ale jakoś sobie radzimy )
A jeszcze Wam powiem, że wczoraj skorzystaliśmy z tego, że szwagierka moja była w Łodzi dużym samochodem i zaciągnęliśmy ją do sklepu stacjonarnego, gdzie można kupić ecopufy. No i... żeby zaoszczędzić na przesyłce, kupiliśmy sobie od razu dwa I coś Wam powiem - NIGDY W ŻYCIU NIE SIEDZIAŁAM NA CZYMŚ RÓWNIE WYGODNYM, po prostu brak mi słów. Dobrze, że kupiliśmy dwa, bo byśmy się kłócili, kto ma siedzieć/leżeć Są BOMBOWE!!! Polecam, polecam i jeszcze raz polecam!

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Halo, jest tu ktoś?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-01-26 o 14:43
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 15:41   #729
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

laski teraz sie prosze spowiadac co ktora kuuje swojemu mezowi na Walentynki bo ja nie mam pojecia bylam dzisiaj na miesicie i kupilam ogromniasta kartke ale nie wiem co do niej dokupic,myslalam mize zeby zrobic album ze zdjeciami od poczatku jak sie poznalismy do teraz ale nie wiem czy to mu sie spodoba
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 15:49   #730
kretencja
Zakorzenienie

Ja nic nie kupuję bo nie obchodzimy z mężem walentynek.
Ale elcia, pomysł z albumem bardzo sympatyczny

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-01-26, 15:50   #731
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
laski teraz sie prosze spowiadac co ktora kuuje swojemu mezowi na Walentynki bo ja nie mam pojecia bylam dzisiaj na miesicie i kupilam ogromniasta kartke ale nie wiem co do niej dokupic,myslalam mize zeby zrobic album ze zdjeciami od poczatku jak sie poznalismy do teraz ale nie wiem czy to mu sie spodoba
Ja nic nie kupuję... W tym roku olewam jak on wszystkie okazje... Pewnie i tak zapomni i przypomni mu się ze 2 dni po albo dziewczyny w pracy mu uświadomią...

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

A jak się Elcia czujesz?

Michaś
Stary 2010-01-26, 15:52   #732
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

lindsley dobrze dzisiejsza noc przespalam wieczorkiem znowu zaczynali m isie robic niedobrze ale wypilam miete i przeszlo wiec sie wyspalam,a poki co nie mam rzadnych objawow zblizajacego sie porodu wiec czekam na piatkowa wizyte w szpitalu
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 16:49   #733
aldii
Zakorzenienie

Nadrabiam....

Kochane jestescie, ze pamietalyscie tez o moich urodzinach

Tity biedny kicius lepiej sie juz czuje ?
za kolo
Moze wysnilas sobie swoj porod
Pamietam ta akcje z tesciowa i rocznica
Jasiulku kociak boski ojoj doczytalam teraz, ze jest chora pewnie dlatego ktos ja wyrzucil
Marthinisa w sumie to nie bylo trudne, bo mialam cc i moglam "zazadac" zeby sie urodzila w poniedzialek, a nie we wtorek
Lindsley ojjjj szkoda, ze sie nie udalo z SR.Ale musisz co jakis czas dzwonic, bo moze ktos zrezygnuje A mowilam juz dawno zeby sie zapisywac....sama tez czekalam prawie 2 m-ce na miejsce
Lenka pewnie ze warto.SR to fantastyczna sprawa !!
Ollliwko a ja solarium i cala ciaze nie moglam sie doczekac kiedy wreszcie bede mogla pojsc...wygladam paskudnie jak nie jestem opalona
Scio link o porodach
Twoja babcia mnie rozwalila
Weruczku i : kciuki:
Gratki dla siostry i przyszlej cioci
BordAna dziekuje kochana za eska
Smutne opowiesci zwierzaczkowe.A kicia bardzo podobna do mojego kocura
Elcia mi sie wydaje, ze chyba irole dali dobry termin.Bo tak cos mi sie kojarzy, ze Ty chwilke po mnie testowalas
Lindsley przepraszam, ze nie odpisywalam od razu.Ale jak dostalam eska w czasie snu, to pozniej czesto zapominalam odpisac i robilam to z opoznieniem - wybacz
Kretencja sa prywatne szpitale, w ktorych sa takie warunki jak na filmiku i maja umowe z NFZ !!!! Tylko musisz oczywiscie jakos duzo wczesniej sie z nimi umowic, ze bedziesz tam rodzila.Oplaca sie chyba tylko polozna, jak chcesz ja miec na "wylacznosc".Koszt zalezy od szpitala, wiem, ze ceny sa rozne od 300 -1000zl
Kasiula witaj
Tity CC odradzam
Danika witaj

Hehe to ja przebijam Kretencje - 28,skonczone No ale sa tu i starsze ode mnie starczki....ale nie powiem ktore

No i Lu sie obudzila
Stary 2010-01-26, 17:00   #734
Ollliwka
Zakorzenienie

elcia ja przyszłemu mężowi nic nie kupuje bo mi zapowiedział ,że na te głupie modne walentynki nie chce prezentów żadnych poza tym tydzień wcześniej ma urodziny

aldii z góry przepraszam jeśli to pytanie nie na miejscu , ale czy Twój TŻ pomaga Ci przy Lu?był w szpitalu przy Was?

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-01-26 o 17:04
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 17:38   #735
lindsley
Zakorzenienie

Witaj Aldii Przecież ja rozumiem co i jak i nie masz za co przepraszać Też nie pisałam za często żebyś troszkę spokoju miała

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

A jak tam Lu... Poopowiadaj ciotkom troszkę o małej

Michaś
Stary 2010-01-26, 17:43   #736
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja to nic nie kupuję. Kiedyś tylko raz sobie jakieś kartki daliśmy na początku znajomości Może w tym roku pójdziemy sobie do knajpki na deser jakiś. A pomysł z albumem fajny. Jeśli myślisz, że się ucieszy to zrób. Ładną pamiątkę będziecie mieli.
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Tity biedny kicius lepiej sie juz czuje ?
za kolo
Moze wysnilas sobie swoj porod
Oj, chyba nie prędko ten poród będzie I faktycznie pierwszy wolałabym naturalnie, ale jak będzie okulistka zadecyduje...
No czekam ciągle na opowieści.....Lu śpij tam grzecznie i daj mamie napisać

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 18:31   #737
Awenturyn
Rozeznanie

witajcie
u mnie ziiiiiiiiimno za dnia było -12 i słoneczko a teraz mam -11
a mówią,że mrozik odpuszcza

lindsley no tak piwko najlepszym lekarstwem a co do zakupów to poszalej sobie a co
co do rolet to polecam w kasetce i koniecznie z prowadnicami

Tity no tak trzeba działac

weruczek podoba mi się nowa nazwa wątku

Mpik82 masz racje na przytulanki trzeba zasłużyć dobrze,ze ja nie mam takiego problemu - jak mówie NIE (choć żadko) to mój TZ nie nalega,nie obraża się

czasem po całym tygodniu padam na mordke (mój tz jest tylko na weekendy) i zdaża się tak,że mimo iz tesknie i brakuje mi jego to po kolacji,lampce winka i miłej,ciepłej kąpieli zasypiam a mój Tz nawet mnie nie dotknie (choć wcześniej rozbiera mnie wzrokiem )

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
tłumaczyć ręcznie

kretencja ecopufy pochwal się

elcia pomysł z albumem super oczywiście na końcu wkleiłabym fotki dzieci

ja jeszcze nie mam pomysły na prezent zrobiłabym też album no ale fotek ciut mało a mój Tz pewnie znowu kupi mi jakiś ciuszek a mi się marzy coś z biżuterii

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Hehe to ja przebijam Kretencje - 28,skonczone No ale sa tu i starsze ode mnie starczki....ale nie powiem ktore
no powiedz powiedz
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 18:33   #738
kretencja
Zakorzenienie

Awenturyn, takie jak ten: http://www.ecopuf.pl/p,mega-sako,24.html
Jeden ciemnobrązowy, jeden beżowy (tak naprawdę to on jest kremowy). Są BOSKIE!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-01-26, 19:08   #739
abz
Zakorzenienie

kretencja pierwsze zakupy do nowego M poczynione - pięknie!

Cytat:
elcia my raczej nie będziemy jakoś specjalnie obchodzić walentynek, widzę, ze to wypada w niedzielę to może pojedziemy gdzieś na lody Ewentualnie jakiś sex
No a wy będziecie pewnie już z synkiem to zapomnicie i tak o Walentynkach

Zjadłam właśnie 3 gofry, moja ciężarna siostra miała ochotę więc piekłam, pyszne były

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 19:23   #740
agness813
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Nie mam czasu ostatnio pisać,taki zaganiany czas przed feriami....
Nie dam rady Was nadrobić więc tylko..
abz-GRATULACJE!!!!
i witam wszystkie nowe staraczki

Aldii-Lu jest cudowna !!

U nas młyn,brakuje na wszystko czasu,doba ma za mało godzin
We wtorek przyjeżdża mężuś i będziem działać...z jakim skutkiem..? Czas pokaze

Edytowane przez agness813
Czas edycji: 2010-01-26 o 19:29
agness813 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 19:57   #741
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Ja mojemu na Walentynki, pewnie skarpery kupie miech zna moje dobre srece, a jak będzie grzeczny to może nawet piwo mu jakieś przytacham

Za to dla siebie już wypatrzyłam prezent bo na drugi dzię mam imieniny i kazałam mu gre komputową kupić "king's bounty wojownicza księżniczka" i będe z potwarami walczyć
Stary 2010-01-26, 20:09   #742
danika
Zakorzenienie

Witam

My walentynek też nie obchodzimy...ale może w tym roku mężuś mnie zaskoczy, kto wie może na jakąś kolacyjkę wsykoczymy, o jakichś większych przytulankach mowy nie bedzie bo jak znam życie nadejdzie @ :/

W pracy dziś odbijało szefom, cieżki dzien...chetnie jutro bym tam nie poszła, na szczescie jutro środa a jak to mawiają Anglicy - it's downhill from Wednesday

Kretencja -- super te pufy, pasowałyby mi do wystroju ale mój portfel nie byłby szcześliwy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 20:24   #743
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Witam

My walentynek też nie obchodzimy...ale może w tym roku mężuś mnie zaskoczy, kto wie może na jakąś kolacyjkę wsykoczymy, o jakichś większych przytulankach mowy nie bedzie bo jak znam życie nadejdzie @ :/

W pracy dziś odbijało szefom, cieżki dzien...chetnie jutro bym tam nie poszła, na szczescie jutro środa a jak to mawiają Anglicy - it's downhill from Wednesday

Kretencja -- super te pufy, pasowałyby mi do wystroju ale mój portfel nie byłby szcześliwy
Mój mnie w zeszłym roku zaskoczył, rano obudziłam się z kwiatami na poduszce i czekoladkami. Pierwszy raz dał mi kwitay nie licząc ślubnego bukietu
Stary 2010-01-26, 21:18   #744
Starlett
Wtajemniczenie

kretencja - fajnie wyglądają te pufy
aldii - czemu odradzasz cc?
U nas prezenty walentynkowe to zwykle jakieś słodkości - oboje uwielbiamy ale w tym roku chyba nawet nie będzie mnie w walentynki w domu, bo wyjeżdżam na szkolenie.
Mam dość tych mrozów! zanim dotrę do domu z pracy wieczorem to mam już całe zdrętwiałe ręce, nie mogę drzwi kluczem otworzyć....

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:30   #745
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja nic nie kupuję bo nie obchodzimy z mężem walentynek.
Ale elcia, pomysł z albumem bardzo sympatyczny
My też nie
Ale nie obraziłabym się jakby mi TZ przyniósł jakiegoś kwiatulca.

W ogóle popsztykałam się dziś ze znajomą z grupy na studiach, jakie ona ma myślenie, jak 15 latka. Ale opowiem Wam jutro, bo zamarzam i wskakuje pod kołdrę.

Dobranoc

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:38   #746
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronia83 Pokaż wiadomość
Mój mnie w zeszłym roku zaskoczył, rano obudziłam się z kwiatami na poduszce i czekoladkami. Pierwszy raz dał mi kwitay nie licząc ślubnego bukietu
Ja nawet ślubny sama sobie kupiłam
Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Mam dość tych mrozów! zanim dotrę do domu z pracy wieczorem to mam już całe zdrętwiałe ręce, nie mogę drzwi kluczem otworzyć....
A ja poszłam na spacer- pokłóciliśmy się w drodze do domu i posiedziałam trochę w aucie a potem zrobiłam kółeczko po okolicy... Wróciłam do domu, obejrzałam film, Tz gdzieś poszedł... Idę pod prysznic i może spać... Mam dość wszystkiego

Michaś
Stary 2010-01-26, 21:44   #747
weruczek
Zadomowienie

hej dziewczynki, aj tylko na chwile
TŻ obronił się na 5!!
A ja mam dużo pracy na tym stażu. Szkoda tylko, że jest troch taka ciężka atmosfera na zajęciach, ale spoko, jakoś bedzie.
Lindlsey, już lepszy humor?
Ech, Kakusia już do nas w ogóle nie zagląda

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Lindsleyko, wielki przytulak Może zaraz wróci i cię przeprosi z kwiatkiem? Na pewno się pogodzicie. Ale póki co ściskacz!
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:52   #748
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
TŻ obronił się na 5!!

Cytat:
Ech, Kakusia już do nas w ogóle nie zagląda
Kakusia miała egz dziś i wgl się nie odzywała dopiero wieczorem... Jeszcze pewnie tu zajrzy....

Cytat:
Lindsleyko, wielki przytulak Może zaraz wróci i cię przeprosi z kwiatkiem? Na pewno się pogodzicie. Ale póki co ściskacz!
Dzięki
No z kwiatkiem na pewno nie.. Raz że by nie pomyślał, dwa że nie ma skąd go wziąć... Taaa pogodzić to się będzie chciał jak mu będzie trzeba 4 litery zawieźć jutro do pracy bo on nie będzie pks-em jeździł, najwyżej "weźmie auto i pojedzie sam" - to jego słowa..

Michaś
Stary 2010-01-26, 22:43   #749
weruczek
Zadomowienie

Kurcze, Lindsley,a co on tyle pije? Zawsze tak było czy teraz z okazji tego remontu tak zaczął? Może niech ktoś z nim pogada?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

ha, zostałam saqma, no to spadam, trzymajcie kciuki bo jutro o 11 spotkanie na stażu, a o 1500 spotkanie o pracę again
Buźka!
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:53   #750
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, Lindsley,a co on tyle pije? Zawsze tak było czy teraz z okazji tego remontu tak zaczął? Może niech ktoś z nim pogada?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

ha, zostałam saqma, no to spadam, trzymajcie kciuki bo jutro o 11 spotkanie na stażu, a o 1500 spotkanie o pracę again
Buźka!
Imprezował zawsze dużo, cuda robił... Pił jak miał z kim i miał okazję... Przez długi czas był spokój, bo koledzy powyjeżdżali albo się ustatkowali, z jego bratem nie żyliśmy dobrze... 1-2 piwka tygodniowo to nawet razem sobie wypiliśmy... Teraz remont jest wytłumaczeniem wszystkiego... brat chętnie mu dotrzyma towarzystwa... Nie mówię, 1-2 i nie codziennie...Ale oni przeginają Remont się skończy i wiem, że przyjadą jego koledzy z UK. I się nie obędzie bez picia... Już nie mówię ile kasy na to idzie...

Michaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości