Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 09:13   #4441
Zuziunia
BAN stały

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

wzajemnie.... ja też zaraz zmykam.... jak mi się nie chce na ten mróz wysadzać nosa...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 09:29   #4442
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
uffff wkońcu doczytałam was

Zuziunia co do usg ja się pytałam ostatnio mojego gina czy nie jest szkodliwe i czy nie za często bo właśnie ja miałam już piąte w 12 tygodniu, on powiedział że absolutnie nie jest szkodliwe i że spokojnie można robić. więc do tej pory miałam na każdej wizycie zobaczymy jak dalej. nie wiem czy jest jakaś różnica ale ja zawsze miałam dopochwowe do tej pory.

kociamborek co do witamin mi lekarz zalecił od 13 tygodnia odstawić folik a zacząć Feminatal Metafolin 400 + DHA.

co do tego liczenia to znowu się pogubiłam ;/ na piątkowej wizycie byłam w 12 tygodniu i 2 dniu czyli według was 13 tydzień a lekarz mi w karte ciąży wpisał 12 tydzień bo powiedział że uznaje się tydzień skończony czyli ja już nic nie rozumiem dzisiaj jestem w 12 tydodniu 6 dniu jutro zaczynam 13 czy 14 tydzień ? czyli już 2 trymestr ? czy za tydzień dopiero ? eeehhhh skomplikowane ;/
a wogóle to dzidzi w piątek na usg pokazywało wiek 12 tydzień 6 dzień czyli jest 4 dni starsze to mi się przesuną pewnie termin porodu z 4.08 na 1.08 czy 31.07 ? i czy dalej mam liczyć tygodnie wg OM czy wg USG ? sorki za durne pytania ale już mi się w głowie wszystko miesza

do tego nie wiem czy mi się znowu jakaś infekcja nie zrobiła bardzo nie piecze troszke tylko ale czuje że nie jest normalnie ale spróbuje poczekać do następnej wizyty 19.02 bo jakbym znowu miała jechac teraz do niego to nie wiem czy bym wyrobiła bo w tym miesiącu wizyty i leki kosztowały mnie prawie 500 zł
Z tym liczeniem to Twój lekarz ma rację
Jeśli byłaś w 12 tygodniu i 6 dni to teraz zaczynasz 13 tydzień a nie 14 no bo analogicznie rzecz biorąc kiedy byłabyś w 13 i 6 dni skoro od razu przeskoczyło by to na 14?Odkąd jesteś w ciąży minęło 12 tyg i 6 dni więc dopiero zaczniesz 13 tydzień a jak on przeleci to zaczniesz 14, moja lekarka też tak liczy.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
zmiana avka, ze wzgledu na przeterminowanie starego... wczesniejsza fotka byla sprzed roku, jak nie dluzej
U nas snieg sypie, nadal strasznie zimno,a poza tym przez noc sie bardzo meczylam... wczoraj bardzo bliska mi osoba zadzwonila,ze zmarla jej mama i to pewie przez to... caly czas mi to w glowie siedzi...
a dzis wizyta na 18 u lekarza
No to tradycyjnie z niecierpliwością czekam na informacje po wizycie!!!
No i trzymam kciuki
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 09:33   #4443
anoxa
Zakorzenienie

basienka nie mozesz sie zamartwiac bo wiesz sama ze to nie najlepsze dla dzidzi a za wizyte trzymamy kciuki i czekamy na fotki

zuziunia
cos wiem o tym mrozie siedze i czekam na meza bo poszedl odpalac samochod oby odpalil bo to diesel
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 09:41   #4444
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Co do tytułu wątku, może coś takiego: " Słonko świeci, mamusie lipcowo-sierpniowe rodzą dzieci " ?
Dziś w ogóle nie mogłam w nocy spać,położyłam się do łóżka przed 1.00 i jeszcze chyba z godzinę się wierciłam,kręciłam i zasnąć nie mogłam.Nie wiem dlaczego bo niczym się nie stresowałam ani o niczym namiętnie nie myślałam.Siedzę sobie teraz i przełamuje się do zielonej herbaty bo nigdy jej nie cierpiałam, bleee zawsze smakowała mi jak siano zaparzone, wczoraj sobie kupiłam z grejpfrutem i powiem szczerze że nie jest aż tak źle
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 09:44   #4445
anoxa
Zakorzenienie

jusdan ten tytul tez mi sie podoba i chyba jestes kolejna osoba ktora miala problemy ze snem ja tez dzisiaj nie moglam zasnac a jak juz zasnelam to sie wybudzalam co chwile i maz obrywal bo go budzilam bo to na mnie reke polozyl to noge to chcial sie przytulic a mi za goraco bylo a to za malo miejsca mialam... nie ma to jak czepiac sie wszystkiego
Stary 2010-01-27, 10:04   #4446
Olenka91
Przyczajenie

GG do Olenka91

Ja wczoraj się położyłam do łóżka po 22 zasnęłam po 12 a o 4 już nie mogłam spać... później zamknęłam oczy na chwile i zrobiła się 6 słyszałam jak "babcia" wróciła z nocki i przed 8 już w ogóle nawet oczy mi sie nie zamykały... jadę do pracy na 15 więc podejrzewam że o 20 już będę zasypiała i męczyła się godzinę do końca zmiany Dzisiejsza noc był męcząca chyba dla kilku Mamuś
Olenka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:04   #4447
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja tez dzisiaj bardzo sie meczylam ze snem... i teraz juz nawet nie wiem czy przez Zosie i smierc jej mamy, czy po prostu taka noc byla... bo widze,ze duzo dziewczyn tutaj mialo problem
ja wlasnie cyckam landrynke... poza tym udalo mi sie sprzedac pierwsze rzeczy w pracy i juz wiem jaki zarobek bede miala... gdyby nie to,ze tak malenki procent idzie do mnie, to byloby fajnie hahaha

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:22   #4448
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Olenka91 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj się położyłam do łóżka po 22 zasnęłam po 12 a o 4 już nie mogłam spać... później zamknęłam oczy na chwile i zrobiła się 6 słyszałam jak "babcia" wróciła z nocki i przed 8 już w ogóle nawet oczy mi sie nie zamykały... jadę do pracy na 15 więc podejrzewam że o 20 już będę zasypiała i męczyła się godzinę do końca zmiany Dzisiejsza noc był męcząca chyba dla kilku Mamuś
NIo ja miama zly sen, obudzilam sie o 3:30 poszlam do Łazienki no i polozylam sie i nie moglam zasnac, nie mam wogole apetytu, zjadlam kase manna z truskawka smakiji na sniadanie, a teraz rogala maslanego proboje, mam nadzieje ze to nie zaszkodzi, chodze do lazaienki wiecie na co raz dzienie, wczesniej co 3 dni, dzis czuje sie jakas polamana i blada...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:32   #4449
agravka
Wtajemniczenie

wlasnie trafilam na cos fajnego, wiec dziele sie z Wami
mam nadzieje, ze zadna dzidzia tak nie mysli...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:36   #4450
bassienkaw
Zakorzenienie

Dobry demotywator

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:39   #4451
papeteria
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Dziś rano bardzo mnie żołądek bolał nie wiem co to było ale ból promieniował aż na boki .Mam nadzieje, że to nic takiego. I chyba z trzy razy rano latałam siku.Mam nadzieje, że to tylko dzidziolek mnie kopał po wnętrznościach...

Ile ludzi tyle opinii ja też jestem zadowolona ze spodni h&m ale akurat to sa jeansy i z przesylka zaplacilam 47 zł.Fason tez mi pasuje a wiadomo fasony spodni różne...

Mnie też obojętne kto otworzy drugą część wątku.Wiadomo, że ktoś z naszego wątku.

Dziewczyny , któraś pisała o dobrym przepisie na gofry co to była za stronka

bassienkaw
faktycznie fajny avek i trzymam kciuki za wizytę a ja dopiero za tydzień

Akurat w moim przypadku lekarz patrzy na date z usg a nie z om ale ja miałam bardzo nieregularne cykle po odstawieniu tabsów więc przez to u mnie różnica między usg a om wynosiła 11 dni. Date mam 11 lipca wg usg i cały czas wg usg tak wychodzi , natomiast wg om miałam 30.06.

anoxa z tymi snami to faktycznie...

agravka co za fotka biedne przestraszone dziecko...

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-27 o 11:02
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:48   #4452
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

agravka co za fotka biedne przestraszone dziecko...
nie wiem, czy widać podpis (ktory moim zdaniem jest najlepszy) :jak mam zyc w takim swiecie, to wsadzcie mnie spowrotem))))
Stary 2010-01-27, 10:53   #4453
anoxa
Zakorzenienie

agravka dobre te zdjecie

a nasz busior oczywiscie nie chce odpalic dobrze ze osobowka chociaz pali a co sie musze nasluchac meza i jego narzekan...

dziewczyny jak mi od niedzieli jak zaczelam czuc ruchy brzuchol wywalil normalnie masara Maja sie rozpycha i rosnie w sily

a do meza wlasnie dzwonil kolega bo dzisiaj o 8.30 rano urodzila mu sie coreczka i wazyla az 4kg biedna ta jego kobieta
Stary 2010-01-27, 11:02   #4454
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
nie wiem, czy widać podpis (ktory moim zdaniem jest najlepszy) :jak mam zyc w takim swiecie, to wsadzcie mnie spowrotem))))
przyznam, że na napis zwróciłam uwage dopiero po twoim poście

anoxa zazdroszcze ci tych ruchów ja w zeszłym tyg. czułam nie mocno, ale bylam pewna ze to to a w tym jakoś cisza ... ale to dopiero 16tc i 1dzień wiem, że jeszcze czas
Stary 2010-01-27, 11:08   #4455
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej dziewczynki ja dzisiaj właściwie dobrze spałam ale usnąć nie mogłam poszłam spać dopiero gdzieś ok. 00.30 i potem miałam jakieś pop.....ne sny ale dokładnie ich nie papmiętam ( i dobrze). Mówili i tv, że bardzo są duże skoki ciśnienia może przez to te problemy ze spaniem u nas???

Papeteria ja rówież mam wizytę u gina w przyszłym tygodniu ale topiero w piątek więc jeszcze 1,5 tygodnia.
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 11:16   #4456
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ja dzisiaj właściwie dobrze spałam ale usnąć nie mogłam poszłam spać dopiero gdzieś ok. 00.30 i potem miałam jakieś pop.....ne sny ale dokładnie ich nie papmiętam ( i dobrze). Mówili i tv, że bardzo są duże skoki ciśnienia może przez to te problemy ze spaniem u nas???

Papeteria ja rówież mam wizytę u gina w przyszłym tygodniu ale topiero w piątek więc jeszcze 1,5 tygodnia.
No ja w środę.Pocieszajmy się, że zleci.

A co do spania to ja od dłuzszego czasu mam tak, ze w nocu otwieram oczy praktycznie co godzine i patrze na zegarek.Ale od kilku dni musze spać po poludniu, bo tak mi sie spac chce...
Stary 2010-01-27, 11:29   #4457
anoxa
Zakorzenienie

papateria powiem ci ze ja bylam nastawiona na ruchy dopiero gdzies w 19tc moze w 20tc tak jak mam polowkowe usg ale ku mojemu zaskoczeniu poczulam je szybciej nie wiem czy to dlatego wedlug usg dzidzia jest sporo starsza czym hmmm niby kobiety w drugiej ciazy czuja ruchy szybciej a przeciez to moja druga ciaza bo tamta obumarla ale nie wiem czy ja tez sie wlicza... ale niesamowicie sie ciesze ze je czuje mam nadzieje ze wy rowniez doczekacie sie ich jak najszybciej
Stary 2010-01-27, 11:45   #4458
wiolek1
Zadomowienie

entertete i jusdan dzięki za wyjaśnienia

anoxa zazdroszcze ruchów też bym już chciała a tu brzuch nawet nie bardzo rośnie nawet mój gin się śmiał że mąż to mi chyba lodówke zamyka bo zaczynałam ciąże z 52 kg i w 12 tygodniu miałam 52.3 kg

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

Ja miałam 2 do tej pory.... w piątek będę mieć 3 4D i to już będzie przesiewowe. Mamy dostać filmik na płycie

Znowu pewnie się wzruszę

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

ja tak samo.... po prostu to niesamowite jak można mocno kochać już te maleństwo...
jestem ciekawa jak będzie się ruszać... pewnie za jakiś czas dopiero poczuje... ale już się nie mogę doczekać
ale fajnie ja usg 3 4 D będe mieć za 7-8 tygodni dopiero no ale pewnie szybko zleci

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Co do tytułu wątku, może coś takiego: " Słonko świeci, mamusie lipcowo-sierpniowe rodzą dzieci " ?
Dziś w ogóle nie mogłam w nocy spać,położyłam się do łóżka przed 1.00 i jeszcze chyba z godzinę się wierciłam,kręciłam i zasnąć nie mogłam.Nie wiem dlaczego bo niczym się nie stresowałam ani o niczym namiętnie nie myślałam.Siedzę sobie teraz i przełamuje się do zielonej herbaty bo nigdy jej nie cierpiałam, bleee zawsze smakowała mi jak siano zaparzone, wczoraj sobie kupiłam z grejpfrutem i powiem szczerze że nie jest aż tak źle
podoba mi się ten tytuł ale myśle że to lepiej jak już będziemy bliżej lata i porodów bo na pewno na 2 części nie skończymy ale to tylko moje zdanie

ja spać dzisiaj też nie mogłam znowu mi sie rozregulowało a już tak fajnie było jak chodziłam spać 22- 23
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 11:45   #4459
kabimba
Raczkowanie

na wesolo:
ja na nazwe watku widze "1001 przepisów na zachcianki"
albo "co zjadlam na obiad"

a na serio: to moze jakis podtekst o zakupach, bo rodzenie to sobie zostawmy na nastepna czesc watku

tymczasem uciekam cos zjesc
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 12:15   #4460
niezawsze
Zakorzenienie

Teez mam wizyte dzis i tez o 18 jak Basienka
A ja znam z innym podpisem to dzidzi przestraszone http://demotywatory.pl/819113/Nie-uwierzycie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 12:18   #4461
katia_
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki! Ja tez dzisiaj spać nie mogłam...budziłam się cały czas i latałam za każdym razem siku. Spałam do 10 a nie jestem wyspana... ale ja wiem dlaczego tak jest u mnie i pewnie też macie tę dolegliwość co ja skoro nie mogłyście spać dzisiaj. Zwyczajnie jest pełnia a gdy ona jest to ja mam zawsze noc z głowy...
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 12:21   #4462
Zuziunia
BAN stały

Ja od paru dni też coraz częściej biegam siku... ciśnie strasznie a tam prawie nic...

dobra zabieram się za magisterkę, bo w sobotę zaliczenie seminarium ech....
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 12:29   #4463
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Ja od paru dni też coraz częściej biegam siku... ciśnie strasznie a tam prawie nic...

dobra zabieram się za magisterkę, bo w sobotę zaliczenie seminarium ech....
ja w sobote z kosmetologii ale jakos znajduje sobie zajecia byle książki nie otworzyć...

niezawsze kciuki za wizyte i czekamy na relacje

anoxa wiesz co chyba cos slabego znow poczulam i to nie jelita(obsesja normalnie )

Ponawiam pytanie zna ktoś przepis na dobre gofry
Stary 2010-01-27, 13:15   #4464
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Teez mam wizyte dzis i tez o 18 jak Basienka
A ja znam z innym podpisem to dzidzi przestraszone http://demotywatory.pl/819113/Nie-uwierzycie

hehe tez swietne powodzenia na wizycie i dawajcie znac jak bylo!!!
Stary 2010-01-27, 13:19   #4465
magdzia33
Zakorzenienie

Cytat:
superowy ten tytul watku

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jusdan ten tytul tez mi sie podoba i chyba jestes kolejna osoba ktora miala problemy ze snem ja tez dzisiaj nie moglam zasnac a jak juz zasnelam to sie wybudzalam co chwile i maz obrywal bo go budzilam bo to na mnie reke polozyl to noge to chcial sie przytulic a mi za goraco bylo a to za malo miejsca mialam... nie ma to jak czepiac sie wszystkiego
Cytat:
Napisane przez Olenka91 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ja tez dzisiaj bardzo sie meczylam ze snem... i teraz juz nawet nie wiem czy przez Zosie i smierc jej mamy, czy po prostu taka noc byla... bo widze,ze duzo dziewczyn tutaj mialo problem
ja wlasnie cyckam landrynke... poza tym udalo mi sie sprzedac pierwsze rzeczy w pracy i juz wiem jaki zarobek bede miala... gdyby nie to,ze tak malenki procent idzie do mnie, to byloby fajnie hahaha
odnosnie spania, tez sie dolaczam do Was mamuski, tez nie moglam spac, tzn. polozylam sie po 22, zasnelam, o 1 w nocy szlam do wc i potem za nic w swiecie nie moglam zasnac wiec wlaczylam tv i cos tam ogladalam, jakos sie pomeczylam do 3 i zasnelam, ale maz wstawal do pracy po 5, wiec juz nie spalam, a tu frie sie koncza, wiec powinnam korzystac z ostatnich chwil wolnego...

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 13:47   #4466
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Zuziunia, śliczne maleństwo, ja mam usg za tydzień i będę mniej więcej w tym tygodniu, w którym Ty jesteś teraz, więc moją dzidzia powinna być mniej taka sama. Już się nie mogę doczekać, tylko troszkę się martwię bo ostatnio jestem strasznie nerwowa i miewam dziwne napady histerii, chyba hormony oszalały, ale mam nadzieję, że maleństwo na tym nie ucierpiało.
Karolcia228, świetny brzusio
Jeżeli chodzi o osobę najbardziej aktywną na wątku to wychodzi na to, że to anoxa i ja za nią głosuję jeżeli się zgodzi oczywiście.

[/COLOR]Dziewczyny powiedzcie jaki rozmiar ciuszków kupujecie dla dzieciaczka, bo ja niedługo chyba też zacznę się zaopatrywać, a nie bardzo wiem jaki rozmiar kupić na początek.
ja tez jestem za nia bo chociaz czesto do was zagladam to sledze tez inne watki i sie gubie poprostu

ubranek pare tych 50 a potem juz 68,62 bo dzidzie szybko osną
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Znacie jakies fajne zwykle sklepy ciązowe w Gliwicach i okolicach?
wiem ze w GCH na górze jest ale drogi...a tunike to mozesz na zywklym targu upolowac :P
Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
U mnie gin wpisała datę 4.08...
pojutrze idę na usg tzw. genetyczne...

ps jak traktować daty z USG? [wychodzi mi z nich 2-3 dniowe opóźnienie porównując z OM] i na które powinno się patrzeć do daty porodu?

wg OM jestem w 13 tc
wg USG w 12 tc i 5 dni [rozmiar pęcherzyka wskazywał na 9 tc 4 dni, a rozmiar malucha na 9 tc 6 dni - opinia lekarza]
masz termin jak ja to popatrz na moj podpis i tam masz suwaczek ktory masz tydzien :P

Cytat:
ten bym zostawila na czas jak juz porody beda sie szykowac a ja proponuje tymczasem : "Kto nam w brzuszkach mieszka poznajemy więc i wyprawki powoli szykujemy"

Cytat:
Napisane przez magdzia33 Pokaż wiadomość

odnosnie spania, tez sie dolaczam do Was mamuski, tez nie moglam spac, tzn. polozylam sie po 22, zasnelam, o 1 w nocy szlam do wc i potem za nic w swiecie nie moglam zasnac wiec wlaczylam tv i cos tam ogladalam, jakos sie pomeczylam do 3 i zasnelam, ale maz wstawal do pracy po 5, wiec juz nie spalam, a tu frie sie koncza, wiec powinnam korzystac z ostatnich chwil wolnego...
a ja sie dzis mega wyspalam....mały spal dzis ślicznie, wstal tylko raz ok 1 na herbatke i zasnal...spal do 8 ale odkad wyciagnelam go z lozeczka wciaz marudzil i nie chcial jesc, zmierzylam mu goraczke i ma 38.5...chyba wychodzi to z tego szczepienia bo lekarz gadal ze okolo tyg ma wyjsc i moze byc wysypka...mam nadzieje ze nie bo inaczej nie moge z nim byc ze wzgledu na ciaze

pisal tu ktos o swedzących przypadlosciach. mnie tez wciaz sie cos lapalo ale teraz pomywac sie tylko tamtum rosa i uzywam recznikow jednorazowych i mam spokoj...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 14:12   #4467
kasandra82
Wtajemniczenie

Dzien dobry mamusie
Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Powinien to być ktoś kto często się udziela i jest z wątkiem na bieżaco, no i wiadomo chce taki wątek "poprowadzić"
Skoro Alguien przypomniala pierwsza o koniecznosci zalozenia nowego watku to jestem za tym niech teraz go prowadzi

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Statystyki nie klamia anoxa Ja osobiscie uwazam, ze lepiej jesli to nasza uzytkowniczka zalozy watek niz moderator, bo wtedy bedzie mozna liste uzupelniac na biezaco, a nie zwracac sie ze wszystkim do moderatora. Zreszta to tak przyjazniej, jak ktoras z nas to bedzie

A co do tytulu, to tez dobry punkt - macie pomysly??

tez ostatnio myslalam o kilku dziewczynach, gdzie sie podziewaja - kasandra, bajka, pszczolka...
Wszystko u Was ok??
Dzieki za pamiec, milo tak Czytam watek na biezaco, tylko w zwiazku z przeprowadzka zabiegana troche bylam, zmiana adresow w roznych miejscach, urzadzanie mieszkania, sprzatanie, itp... ale postaram sie poprawic
Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Dołączam 3 zdjęcia maluszka , nie są za dobrej jakości bo robiłam zdjęcie telefonem
slodki maluszek

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
Zuziunia co do usg ja się pytałam ostatnio mojego gina czy nie jest szkodliwe i czy nie za często bo właśnie ja miałam już piąte w 12 tygodniu, on powiedział że absolutnie nie jest szkodliwe i że spokojnie można robić. więc do tej pory miałam na każdej wizycie zobaczymy jak dalej. nie wiem czy jest jakaś różnica ale ja zawsze miałam dopochwowe do tej pory.
Ja mam robione usg co miesiac bo inaczej bym z nerwow nie wytrzymala co tam sie w brzuchu u mnie dzieje. Nigdy nie slyszalam o negatywnych skutkach usg, jest wiele rzeczy na ktore trzeba uwazac w ciazy ale o usg akurat bym sie nie martwila

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wlasnie trafilam na cos fajnego, wiec dziele sie z Wami
mam nadzieje, ze zadna dzidzia tak nie mysli...
jaka mina

Cytat:
Napisane przez magdzia33 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj nakrzyczalam na meza bo ogladal tv w sypialni a ja chcialam spac, ale nie powiedzialam mu ze chce spac tylko poszlam i sciszylam tv a jak on powiedzial ze nic nie slyszy to ja mu wyrzucilam ze mysli tylko o sobie i ze nie obchodzi go to ze ja chce spac, biedny od razu wylaczyl tv i zgasil swiatlo. Czasem wkurzaja mnie te ciazowe hustawki nastrojow

Co pozatym, dostalam skierowanie od gina na cesarskie ciecie, bo mialam problemy z oczami, zreszta zawsze bylam nastawiona tylko na cesarke. Ostatnio dwie kolezanki rodzily i kazda z nich chciala naturalnie, a jak przyszlo co do czego to i tak zrobiono im cesarke bo biedne meczyly sie po kilkanascie godzin i nie mogly urodzic. I teraz mowia, ze cesarka jest bezbolesna i trwa tylko kilka minut, a porod naturalny to jest pieklo, i ze jakby teraz mialy komus polecac to tylko cesarke. A Wy jak bedziecie rodzic? Jaki sposob uwazacie za lepszy?

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 14:19   #4468
papeteria
Zakorzenienie

kasandra wiesz a ja słyszałam ze po cesarce gorzej się wszystko goi, dłużej dochodzisz do siebie. Ja bym wolała naturalnie, ale jak trzeba cesarkę no to trzeba. A co do bólu i porodu myślę, że to indywidualna sprawa.Mam koleżanki co po naturalnym bardzo bolało i mam koleżanki co nawet szycia nie potrzebowały i było git mogły chodzić normalnie i wogóle także tak naprawde nie ma reguły

Jem właśnie drugą miseczkę upragnionej zupki ogórkowej. Robiłam pierwszy raz(zawsze u mamy jadłam) i baardzo mi smakuje

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-27 o 14:22
Stary 2010-01-27, 14:29   #4469
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

Dziewczyny ratujcie przeziębienie nas złapało i boję się o dzidzie, sama nie wiem co mam juz brać, wyczytałam że można rutinoskorbin ale z zaleceniami lekarza a ja nie mam siły dowlec sie do lekarza i czekać w przychodni cały dzień w kolejkach. Macie jakieś domowe sposoby prócz czosnku z cytryną????
Czekam na przepisy!
A tak pozatym ja tez dzis mało co spała bo ból gardła i wieczny katar nie dawały za wygraną, az wstałam o 3 i lipy z miodem i sokiem malinowym sobie zapazyłam.

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 14:41   #4470
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
pisal tu ktos o swedzących przypadlosciach. mnie tez wciaz sie cos lapalo ale teraz pomywac sie tylko tamtum rosa i uzywam recznikow jednorazowych i mam spokoj...
Masz racje, Tantum Rosa jest bardzo dobrym lekiem jak ma sie juz stan zapalny (ale tylko do podmywania, irygacji w ciazy nie mozna robic), natomiast co do zapobiegania to polecam podmywanie zelem do higieny intymnej dla kobiet Lactacyd Femina, jest dobrzy znany i polecany przez lekarzy ginekologow, sama mam i potwierdzam ze jest skuteczny Pozatym jedzenie jogurtow naturalnych lub lykanie probiotykow, unikanie obcislych spodni i noszenie majteczek bawelnianych

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie przeziębienie nas złapało i boję się o dzidzie, sama nie wiem co mam juz brać, wyczytałam że można rutinoskorbin ale z zaleceniami lekarza a ja nie mam siły dowlec sie do lekarza i czekać w przychodni cały dzień w kolejkach. Macie jakieś domowe sposoby prócz czosnku z cytryną????
Czekam na przepisy!
A tak pozatym ja tez dzis mało co spała bo ból gardła i wieczny katar nie dawały za wygraną, az wstałam o 3 i lipy z miodem i sokiem malinowym sobie zapazyłam.
Przepis na naturalny antybiotyk:

Skladniki:
2 glowki czosnku
2 cytryny
6 lyzek miodu
1 szklanka przegotowanej wody

Czosnek obrac i przecisnac przez praske. Z cytryny wycisnac sok, wymieszac z czosnkiem i dodac miod. Zalac ostudzona przegotowana woda. Wszystko przelac do ciemnego szklanego naczynia i odstawic na 24 godziny. Pic po 3 lyzki dziennie.

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości