|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
wzajemnie.... ja też zaraz zmykam.... jak mi się nie chce na ten mróz wysadzać nosa...
|
|
|
|
#4442 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli byłaś w 12 tygodniu i 6 dni to teraz zaczynasz 13 tydzień a nie 14 no bo analogicznie rzecz biorąc kiedy byłabyś w 13 i 6 dni skoro od razu przeskoczyło by to na 14?Odkąd jesteś w ciąży minęło 12 tyg i 6 dni więc dopiero zaczniesz 13 tydzień a jak on przeleci to zaczniesz 14, moja lekarka też tak liczy. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
No i trzymam kciuki ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
basienka nie mozesz sie zamartwiac bo wiesz sama ze to nie najlepsze dla dzidzi a za wizyte trzymamy kciuki i czekamy na fotki
![]() zuziunia cos wiem o tym mrozie siedze i czekam na meza bo poszedl odpalac samochod oby odpalil bo to diesel
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
Co do tytułu wątku, może coś takiego: " Słonko świeci, mamusie lipcowo-sierpniowe rodzą dzieci " ?
![]() Dziś w ogóle nie mogłam w nocy spać,położyłam się do łóżka przed 1.00 i jeszcze chyba z godzinę się wierciłam,kręciłam i zasnąć nie mogłam.Nie wiem dlaczego bo niczym się nie stresowałam ani o niczym namiętnie nie myślałam.Siedzę sobie teraz i przełamuje się do zielonej herbaty bo nigdy jej nie cierpiałam, bleee zawsze smakowała mi jak siano zaparzone, wczoraj sobie kupiłam z grejpfrutem i powiem szczerze że nie jest aż tak źle
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
jusdan ten tytul tez mi sie podoba i chyba jestes kolejna osoba ktora miala problemy ze snem ja tez dzisiaj nie moglam zasnac a jak juz zasnelam to sie wybudzalam co chwile i maz obrywal bo go budzilam bo to na mnie reke polozyl to noge to chcial sie przytulic a mi za goraco bylo a to za malo miejsca mialam... nie ma to jak czepiac sie wszystkiego
|
#4446 |
|
Przyczajenie
|
Ja wczoraj się położyłam do łóżka po 22 zasnęłam po 12 a o 4 już nie mogłam spać... później zamknęłam oczy na chwile i zrobiła się 6 słyszałam jak "babcia" wróciła z nocki i przed 8 już w ogóle nawet oczy mi sie nie zamykały... jadę do pracy na 15 więc podejrzewam że o 20 już będę zasypiała i męczyła się godzinę do końca zmiany
Dzisiejsza noc był męcząca chyba dla kilku Mamuś
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzisiaj bardzo sie meczylam ze snem... i teraz juz nawet nie wiem czy przez Zosie i smierc jej mamy, czy po prostu taka noc byla... bo widze,ze duzo dziewczyn tutaj mialo problem
![]() ja wlasnie cyckam landrynke... poza tym udalo mi sie sprzedac pierwsze rzeczy w pracy i juz wiem jaki zarobek bede miala... gdyby nie to,ze tak malenki procent idzie do mnie, to byloby fajnie hahaha
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie trafilam na cos fajnego, wiec dziele sie z Wami
![]() mam nadzieje, ze zadna dzidzia tak nie mysli...
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry demotywator
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziś rano bardzo mnie żołądek bolał nie wiem co to było ale ból promieniował aż na boki .Mam nadzieje, że to nic takiego. I chyba z trzy razy rano latałam siku.Mam nadzieje, że to tylko dzidziolek mnie kopał po wnętrznościach... Ile ludzi tyle opinii ja też jestem zadowolona ze spodni h&m ale akurat to sa jeansy i z przesylka zaplacilam 47 zł.Fason tez mi pasuje a wiadomo fasony spodni różne... Mnie też obojętne kto otworzy drugą część wątku.Wiadomo, że ktoś z naszego wątku. Dziewczyny , któraś pisała o dobrym przepisie na gofry co to była za stronka ![]() bassienkaw faktycznie fajny avek i trzymam kciuki za wizytę a ja dopiero za tydzień ![]() Akurat w moim przypadku lekarz patrzy na date z usg a nie z om ale ja miałam bardzo nieregularne cykle po odstawieniu tabsów więc przez to u mnie różnica między usg a om wynosiła 11 dni. Date mam 11 lipca wg usg i cały czas wg usg tak wychodzi , natomiast wg om miałam 30.06. anoxa z tymi snami to faktycznie... ![]() agravka co za fotka Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-27 o 11:02 |
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
agravka dobre te zdjecie
![]() a nasz busior oczywiscie nie chce odpalic dobrze ze osobowka chociaz pali a co sie musze nasluchac meza i jego narzekan... dziewczyny jak mi od niedzieli jak zaczelam czuc ruchy brzuchol wywalil normalnie masara Maja sie rozpycha i rosnie w sily ![]() a do meza wlasnie dzwonil kolega bo dzisiaj o 8.30 rano urodzila mu sie coreczka i wazyla az 4kg biedna ta jego kobieta
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anoxa zazdroszcze ci tych ruchów ja w zeszłym tyg. czułam nie mocno, ale bylam pewna ze to to a w tym jakoś cisza ... ale to dopiero 16tc i 1dzień wiem, że jeszcze czas
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki ja dzisiaj właściwie dobrze spałam ale usnąć nie mogłam poszłam spać dopiero gdzieś ok. 00.30 i potem miałam jakieś pop.....ne sny
Papeteria ja rówież mam wizytę u gina w przyszłym tygodniu ale topiero w piątek więc jeszcze 1,5 tygodnia. |
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spania to ja od dłuzszego czasu mam tak, ze w nocu otwieram oczy praktycznie co godzine i patrze na zegarek.Ale od kilku dni musze spać po poludniu, bo tak mi sie spac chce... |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
papateria powiem ci ze ja bylam nastawiona na ruchy dopiero gdzies w 19tc moze w 20tc tak jak mam polowkowe usg ale ku mojemu zaskoczeniu poczulam je szybciej nie wiem czy to dlatego wedlug usg dzidzia jest sporo starsza czym hmmm niby kobiety w drugiej ciazy czuja ruchy szybciej a przeciez to moja druga ciaza bo tamta obumarla ale nie wiem czy ja tez sie wlicza... ale niesamowicie sie ciesze ze je czuje
mam nadzieje ze wy rowniez doczekacie sie ich jak najszybciej
|
#4458 | ||
|
Zadomowienie
|
entertete i jusdan dzięki za wyjaśnienia
anoxa zazdroszcze ruchów też bym już chciała a tu brzuch nawet nie bardzo rośnie nawet mój gin się śmiał że mąż to mi chyba lodówke zamyka bo zaczynałam ciąże z 52 kg i w 12 tygodniu miałam 52.3 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja spać dzisiaj też nie mogłam znowu mi sie rozregulowało a już tak fajnie było jak chodziłam spać 22- 23
|
||
|
|
|
#4459 |
|
Raczkowanie
|
na wesolo:
ja na nazwe watku widze "1001 przepisów na zachcianki" albo "co zjadlam na obiad" ![]() a na serio: to moze jakis podtekst o zakupach, bo rodzenie to sobie zostawmy na nastepna czesc watku tymczasem uciekam cos zjesc |
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Teez mam wizyte dzis i tez o 18 jak Basienka
![]() A ja znam z innym podpisem to dzidzi przestraszone http://demotywatory.pl/819113/Nie-uwierzycie |
|
|
|
#4461 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!
|
|
|
|
#4462 |
|
BAN stały
|
Ja od paru dni też coraz częściej biegam siku... ciśnie strasznie a tam prawie nic...
dobra zabieram się za magisterkę, bo w sobotę zaliczenie seminarium |
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezawsze kciuki za wizyte i czekamy na relacje anoxa wiesz co chyba cos slabego znow poczulam i to nie jelita(obsesja normalnie ) Ponawiam pytanie zna ktoś przepis na dobre gofry ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe tez swietne powodzenia na wizycie i dawajcie znac jak bylo!!!
|
|
|
|
|
#4465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4466 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ubranek pare tych 50 a potem juz 68,62 bo dzidzie szybko osną Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pisal tu ktos o swedzących przypadlosciach. mnie tez wciaz sie cos lapalo ale teraz pomywac sie tylko tamtum rosa i uzywam recznikow jednorazowych i mam spokoj... |
|||||
|
|
|
#4467 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry mamusie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co pozatym, dostalam skierowanie od gina na cesarskie ciecie, bo mialam problemy z oczami, zreszta zawsze bylam nastawiona tylko na cesarke. Ostatnio dwie kolezanki rodzily i kazda z nich chciala naturalnie, a jak przyszlo co do czego to i tak zrobiono im cesarke bo biedne meczyly sie po kilkanascie godzin i nie mogly urodzic. I teraz mowia, ze cesarka jest bezbolesna i trwa tylko kilka minut, a porod naturalny to jest pieklo, i ze jakby teraz mialy komus polecac to tylko cesarke. A Wy jak bedziecie rodzic? Jaki sposob uwazacie za lepszy?
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
kasandra wiesz a ja słyszałam ze po cesarce gorzej się wszystko goi, dłużej dochodzisz do siebie. Ja bym wolała naturalnie, ale jak trzeba cesarkę no to trzeba. A co do bólu i porodu myślę, że to indywidualna sprawa.Mam koleżanki co po naturalnym bardzo bolało i mam koleżanki co nawet szycia nie potrzebowały i było git mogły chodzić normalnie i wogóle
także tak naprawde nie ma regułyJem właśnie drugą miseczkę upragnionej zupki ogórkowej. Robiłam pierwszy raz(zawsze u mamy jadłam) i baardzo mi smakuje Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-27 o 14:22 |
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratujcie przeziębienie nas złapało i boję się o dzidzie, sama nie wiem co mam juz brać, wyczytałam że można rutinoskorbin ale z zaleceniami lekarza a ja nie mam siły dowlec sie do lekarza i czekać w przychodni cały dzień w kolejkach. Macie jakieś domowe sposoby prócz czosnku z cytryną????
Czekam na przepisy! A tak pozatym ja tez dzis mało co spała bo ból gardła i wieczny katar nie dawały za wygraną, az wstałam o 3 i lipy z miodem i sokiem malinowym sobie zapazyłam.
|
#4470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Skladniki: 2 glowki czosnku 2 cytryny 6 lyzek miodu 1 szklanka przegotowanej wody Czosnek obrac i przecisnac przez praske. Z cytryny wycisnac sok, wymieszac z czosnkiem i dodac miod. Zalac ostudzona przegotowana woda. Wszystko przelac do ciemnego szklanego naczynia i odstawic na 24 godziny. Pic po 3 lyzki dziennie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Dzisiejsza noc był męcząca chyba dla kilku Mamuś 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)