|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
chwila przerwy na kawkeCytat:
![]() ![]() Lindsley - przykro czytać współczuje i też myślę, że coś w rodzaju terapii mogłoby pomóc - takie spojrzenie chłodnym okiem osoby z zewnatrz czasem może wiele wyjaśnić.A dziś po południu odbieram poniedziałkowe wyniki, mam nadzieje, że z te tarczycowe hormonki wyjdą mi ok... Wracam do pracy
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Dziwczynki, dzięki za gratki dla TŻta: oczywiście wszystko mu przekazuję
![]() Lindsleyko, to chyba w takim razie trzeba przeczekać. Może na to wszystko ma też wpływ aura. Ja gadałam z moim tżtem i stwierdziliśmy oboje, że to najgorszy styczeń od paru lat. Chyba teraz wszyscy jacyś źli, zdołowani chodzą, a i pracy w usługach mniej... |
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
moja koleżanka z grupy - najpilniejsza
też tam ma praktyki , ona sama zaproponowała w sumie. Nie będę musiała się martwić później jak przyjdzie do zaliczenia praktyk , jak czegoś nie będę wiedziała to zapytam jej mniej stresowac się będę poza tym i o to mi też w dużej mierze chodzi. weruczek cały marzec mam praktyki dopiero , klasa 1 i 3 SP , a drugie dwa tygodnie klasy 4-6 SP - informatyka ![]() abz u mnie też by to było uznane za głupie z tymi witaminkami dla TŻ , zakazami.. choć mam dobrze bo nie pije - nawet z kolegami
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za info! Narazie faszeruję go kwasem foliowym i magnezem i sama czekam na wiesiołka i CASTAGNUS.
A propo's - brała go któraś z Was? Wiecie jak go brać? Ktoś tu się zastanawiał, czy można go brać już w ciąży? A co z tym okresem, gdy jeszcze nie wiadomo? Czy należy go brać w jakiejś konkretnej fazie cyklu? Cytat:
Czasem tylko wolałabym, żeby bardziej doceniał, trochę bardziej się starał, ale może już faceci tacy są gruboskórni .Ogólnie wiadomo, mogłoby być lepiej, ale mogłoby też być gorzej . Najbardziej lubię jak jest taki milusiński, albo jak weźmie mnie z zaskoczenia i np. zacznie ze mną tańczyć na np. stacji benzynowej ![]() . Kwiatki też niedawno dostałam, bez okazji, więc może koniec końców nie mam na co narzekać.Ale on straszny nerwus jest i zdarza mu się czasem chlapnąć tak, że zaboli. Zrobiłam tiramisu, chłodzi się w lodówce, już się nie mogę doczekać aż spróbuję kawałek . Od 4 korkuję. Teraz są ferie więc korków mam znacznie mniej.Zmykam, miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2010-01-27 o 13:27 |
|
|
|
|
#786 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ollliwka no to super, że praktyki będziesz mieć
![]() Scio fajna koleżanka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aldii Ty przestań na chwilę nadrabiać i napisz nam coś bo my tu głodne informacji jesteśmy ![]() Cytat:
Nawet jak się dziecka nie doczekamy, to nam to obojgu na zdrowie wyjdzie i fizyczne i psychiczne ![]() weruczku gratulacje dla TŻ ![]() ![]() klask i: A coś przegapiłam z tym stażem? Gdzie masz go odbywać w końcu? W szkole?
|
||||||
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
łeee... @ przyszła...
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj znowu miaalm noc nie przespana biegunka i mdlosci no ale razno zadzwonilam do mojeje gin i pwoiedziala ze mam sie na porod szykowac bo organizm sie juz oczyszcza
__________________ |
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dawno mnie nie było Gratulacje dla ABZ Na walentynki hmm... może zamowie bilety do kina na Avatora będzie prezent i dla mnie i dla Tż bo pewno on i tak nie pomyśli żeby mi coś kupić Kretencja marzyłam o takich fotelach a powiedz mi jaki rozmiar wzieliście. Widze, że mega jest wyższy a maxi szerszy, czym się różnią? Czyli co ten Mega bardziej służy jako fotel a mega jako leżanka? Nie mam możliwości sprawdzenia osobiście ;/ Mega jest dobry czy lepiej wybrać maxi ?? A wy jaki macie? A nam się spalił komputer i nowy wydatek w perspektywnie Dobrze że w pracy mogę zerknąć Pa ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Elcia niedługo ty będziesz się małym chwalić |
|
|
|
#791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja mówię, co mi leży na sercu, że nie podoba mi się, że tyle pije a przy okazji wydaje tyle kasy na to kiedy nam jest ona potrzebna na co innego itd, ale z naciskiem na samo picie... A on że jest remont (=trzeba pić) i widzi tylko to że się kasy czepiam, nie widzi problemu w piciu... (w jego bliskiej rodzinie ktoś miał bardzo poważny problem z piciem i tego się boję też)... Dziś się znów kłóciliśmy chociaż widzę, że on próbuje zaczynać spokojne rozmowy ale nie na ten temat... Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za dobre wyniki Cytat:
Mi synek chyba posmutniał od tego wszystkiego, mniej aktywny się zrobił Biedaczek, jeszcze się nie urodził a już musi słuchać tego wszystkiego![]() A wgl Tz zapytał teścia co z tym drugim pokojem, czy robi zaraz remont... No i on chce dopiero jak się ciepło zrobi (czyli nie wiadomo kiedy, zima ma być dłuuuuga) w sumie trochę racji ma bo dużo więcej tam jest do zrobienia niż w tym naszym ale mnie to trochę wkurzyło bo ja teraz posprzątam, zacznę szykować wszystko na powitanie małego a on mi w maju (lub nie daj Boże w czerwcu jak już mały będzie) wyskoczy z remontem... Już zapowiedziałam Tz-owi, że on będzie sprzątał potem.. że jak wrócę ze szpitala to ma być w domu na błysk... Nawet nie marudził ale kłócić się będziemy pewnie znów o to...
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ też lubi sobie popić a tylko spróbuj mu powiedzieć żeby na razie się wstrzymał , to zaraz wyskakuje że On to ma stresująca prace i musi sie zrelaksowa a do tego pali
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się.
Na cmentarzu wymarzłam niesamowicie, na szczęście ni było długo. A potem był rodzinny obiad w restauracji (takiej trochę zaprzyjaźnionej, kilka imprez rodzinnych już tam było) i... wiem, że to dziwnie brzmi w odniesieniu do stypy, ale naprawdę było przyjemnie. No i dobrze pojadałam Abz, u mnie też nie ma mowy, żeby męża namówić na witaminy czy jakąś zdrową dietę. Olewa to szeroko. No, może gdyby mu lekarz polecił, to MOŻE łaskawie by się zastosował, ale ja mogę sobie gadać. Jak grochem o ścianę ![]() Olayya, trudno mi odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo na Maxi nie siedzieliśmy. Wydaje się większy. Na tym naszym Mega można zarówno usiąść jak na fotelu (z podparciem pod plecki i głowę), jak i wymodelować go sobie jako leżankę. Kiedy się go położy jakby na dłuższym boku, mogą obok siebie usiąść nawet dwie osoby, z tym, że już wtedy raczej bez oparcia. Jest bardzo wszechstronny. No i powiem Ci, że to wbrew pozorom naprawdę jest spore bydle, tak że Maxi jest już na pewno olbrzymi. Jako fotel/ leżanka jednoosobowa Mega na pewno świetnie się sprawdza, już przetestowaliśmy go w różnych ustawieniach... Mam nadzieję, że coś jednak pomogłam. PS. widzę teraz na zdjęciach, że mają faktycznie zupełnie inny kształt. Maxi jest taki rozłożysty, ale nie wiem jak tam z podparciem pod plecy. A Mega to taki stożek, można sobie podparcie swobodnie wymodelować. A jak się go położy, to leżanka jest bardzo wygodna...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-01-27 o 17:16 |
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyników niestety niet :/ wiecej nie robie na NFZ, zeby 4 dni robić hormony, które w prywatnym labie mam za 3-4 godz ![]() Olayya, Scio -- o tak, Avatara polecam na walentynki - jest i wątek |
|
|
|
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
elcia - to już na dniach i Ty powitasz maluszka
powodzenia, dużo zdrówka i wiele dobrego! no i czekamy na zdjęcia po wszystkim
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
cholercia ale u mnie zimno niby -7 za oknem ale ziąb taki że masakra może dlatego,że wiaterek wieje no i znowu zaczęło sypac kretencja pufa zarabiasta abz wrzuć swój przepisik na gofry ![]() agness działaj działaj ![]() weronia ty bedziesz walczyc z potworami a ja uwielbiam gry typu hiden object lindsley qrcze nie za wesoło i cie krzywdzi takim zachowaniemprzytulam mocno Scio to wszystko sie zmieni po śłubie i ta pannica przejrzy na oczy na początku zawsze jest słodko i bosko a później dopada nas szara rzeczywistość aldii oczywiście,że się podziele przepisem - tylko go znajde ![]() |
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawialiśmy przez tel, niby spokojnie... Ale ja dalej mam żal... On nie przyzna, że źle robi
Temat powraca jak bumerang... Chyba już taki czeka mnie los W takich momentach przypominają mi się słowa mojej mamy sprzed ślubu "będziesz miała z nim ciężko" mimo, że dotyczyły zupełnie czegoś innego...
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
ech ja nie mam humoru wogole od dwoch dni czuje sie kiepsko psychicznie najlepiej to bym w lozku lezala jestem zmeczona i fizycznie i psychicznie nie wiem chyba ta koncowka tak na mnie dziala
|
|
|
|
#800 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, sorki, że się długo nie odzywałam, no ale tak jak mówiłam - pracowałam nad poczęciem.
Pluję sobie tylko w twarz, bo prowadziłam przez cały miesiąc tylko obserwacje śluzu i chyba na niewiele mi to się zdało...bo: Ostatni okres miałam 26 grudnia ( ostatnie 3 cykle nie przekraczały długością 30 dni - jeden był 29 drugi 27 trzeci 28 dniowy) Z mężem współżyliśmy - 4 stycznia (to był 10 dzień cyklu) 12 stycznia ( 18 dzień cyklu) 17 stycznia (23 dzień cyklu). 12 stycznia zaobserwowałam u siebie biały, bardzo rozciągliwy śluz 17 stycznia ten śluz nadal był rozciągliwy tylko że tym razem był przejrzysty, taki jak kurze białko. Dziś już jest 27 stycznia (33 dzień cyklu) i nadal nie dostałam okresu. Od 17 stycznia bardzo bolą mnie piersi a od kilku ostatnich dni bardzo boli mnie podbrzusze. Wczoraj zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Nie wiem co mam o tym myśleć, bo skoro nie jestem w ciąży to dlaczego okres mi się spóźnia a wcześniej miałam regularnie i cykl nie przekraczał 30 dni. Dodam jeszcze, że nie miałam w tym miesiacu żadnych stresów, nie pracuję, jestem na razie gospodynią domową i tym samym też nie przeziebiam się bo nie mam jakiejś takiej styczności z ludzmi jak w czasach kiedy pracowałam. Nigdzie w tym miesiącu nie wyjeżdżałam ogólnie wiodę bardzo spokojne życie ze swoim mężem. Zamierzam jeszcze w sobote zrobić kolejny test no bo w sumie to powinno się robić w ciągu 14 dni od ostatniego stosunku, dlatego raz jeszcze spróbuje, a jeśli znowu wyjdzie negatywny to udam się do gina, bo takie dziwne opóźnienie okresu też mnie w pewnym sensie martwi.
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wypiłam polecane ziółka. Nawet nie bylo tak źle jak się spodziewałam.
No i szczena mi opadła jak mój TZ sam się zaproponował, że on też wypije |
|
|
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolota - jeśli nie przyjdzie @ to zrób test w poniedziałek, przepisowe 14 dni po
teraz może jeszcze za wcześnie na test. i nie stresuj się tylko łykaj kwas foliowy bo a nuż, a nuż
|
#803 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dziewczynki
![]() Zagladam tu codziennie i podczytuje tylko mało pisze heh bo tak fajnie sie Was "słucha" ;P ![]() Elcia trzymam kciuki za najbliższe dni bo "to" pewnie juz niebawem. A mi dzisiaj przyszla wkońcu paczuszka z witaminkami castagnusem i olejkiem z wiesiołka...i hmm u mnie pisze na tym wiesiołku ze maja jednak 500mg tego oleju a na necie wyczytałam ze maja tylko 350mg ale to dobrze bo taniej w sumie wyszlo niz oeparol. No i co najwazniejsze dzis 9dc i moj Mąż przyjeżdza juz w piatek.. ale nie bede nic liczyła tylko poprostu sie cieszyła ze wkońcu jest przy mnie ciesze sie podwójnie bo 14 lutego wyjezdzamy na mały urlopik w góry ciesze sie jak małe dziecko juz nie umiem sie doczekac Pozdrawiam wszystkie dziewczynki gorąco w ten mroźny dzionek całusy ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Aha miałam jeszcze zapytać dziewczyny wiecie moze jak sie wstawia te opisy pod waszymi postami? wiecie o cio mi chodzi? eh chyba nie potrafie tego wytlumaczyc dobrze heh
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to już nie puszczam od jakiegoś czasu, ciągle za kogoś trzymam kciuki. Ale w sumie to miłe zajęcie.
Tak więc ![]() Ishka a ile zapłaciłaś za wszystko z przesyłką? ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Ishka klikasz ustawienia w tym bocznym banelu, apotem po prawej masz edytuj podpis |
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Tity: staż narazie bezpłatny w szkole językowej: przez pół roku, kasy zero, ale dużo się uczę. Być może od września pójdę do gimnazjum, ale zobaczymy... A co do piwka i małża to mam takie zdanie jak ty
![]() Lindlsey, mój tak mnie wkurza z fajkami. Przecież to kupa kasy!wrr! ISKHA, ja tego też nie umiem Wstyd się przyznać...---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- LIndlseyka, kurcze, martwię się o ciebie:/ Nie wiem, jak by cię tak wesptrzeć. Poszukam dla ciebie może jakiegoś fajnego cytatu: Hmm? Może JR 29,11 : jestem bowiem świadomy zamiarów, jakie co do was mam, zamiarów pełnych pokoju a nie zguby, by zapewnić wam przyszłość jakiej oczekujecie". Kurcze, wiem, że trudno w to uwierzyć, ale wszysto MUSI się wyprostować. Mam nadzieje, że twój tż zobaczy, jak wielkim skarbem dla niego jesteś
|
|
|
|
#810 |
|
Przyczajenie
|
dziękuje kochane za Wasze kciuki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

i ogólnie lepiej chyba z kasetką wyglądają... Do tego czy z prowadnicami czy z żyłką? A może w marketach taniej będzie niż na all??

współczuje i też myślę, że coś w rodzaju terapii mogłoby pomóc - takie spojrzenie chłodnym okiem osoby z zewnatrz czasem może wiele wyjaśnić.
mniej stresowac się będę poza tym i o to mi też w dużej mierze chodzi.
.
. Od 4 korkuję. Teraz są ferie więc korków mam znacznie mniej.
klask i: A coś przegapiłam z tym stażem? Gdzie masz go odbywać w końcu? W szkole?

ale kłócić się będziemy pewnie znów o to...