Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 12:26   #781
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Szukam rolet na okna i kurcze drogie są... Może mi ktoś podpowie czy lepsza w kasetce czy bez? Wydaje mi się, że te bez będą się kurzyć i ogólnie lepiej chyba z kasetką wyglądają... Do tego czy z prowadnicami czy z żyłką? A może w marketach taniej będzie niż na all??
Co to są te kasetki? My mamy wszędzie rolety na prowadnicach i są bardzo wygodne, ładnie wyglądają. Czasem się zacinają, ale jesteśmy zadowoleni.

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
laski teraz sie prosze spowiadac co ktora kuuje swojemu mezowi na Walentynki bo ja nie mam pojecia bylam dzisiaj na miesicie i kupilam ogromniasta kartke ale nie wiem co do niej dokupic,myslalam mize zeby zrobic album ze zdjeciami od poczatku jak sie poznalismy do teraz ale nie wiem czy to mu sie spodoba
elcia, my nie robimy sobie prezentów z takich okazji, ustaliliśmy że na walentynki itp się nie wygłupiamy, kupujemy sobie i tak dużo drobiażdżków bez okazji i to jest przyjemniejsze

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
wczoraj nie podeszłam do egzaminu , jedna dziewczyna z 5 wyszła , 3 niezaliczyły , a reszta to 4 i 3+ , taki sobie humor miała.. jutro moja kolej..
a dzisiaj muszę jechać po 3 wpisy.. tak mi się nie chce
ale w marcu będzie hardcore bo zdecydowałam się na prowadzenie praktyk w szkole , ale muszę tam tramwajem dojeżdzać godzinę i 10 min.
a co Cię podkusiło?

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Tak przy okazji, pisałyscie o swoich TŻ, ze karmicie ich witaminami, zakazujecie pic, dbacie o diete, ja sie zastanawiam co wy za aniołów macie przy sobie U mnie było by to uznane za głupie pewnie....A to, ze wychodzi raz w tygodniu na większe picie do kolegów i pije piwo przed TV kiedy ja już idę spać, to mimo tego, ze krzyczę i moralizuje, to stało się to normalne. On taki jest i mimo, ze sie wkurzam to wiem, ze tego nie zmienię. Bo w wyobrazeniu mam męża idealnego, który zawsze jest przy mnie, miły, czuły, poważnie myślący o życiu (a nie o piwie z kolegami) z poważna, odpowiedzialną pracą. Ale cholera nie zmienię go! Bo z takimi wadami go wzięłam.
mój się przejął i brał wszystkie witaminki jakie mu wciskałam, a u swoich rodziców w ogóle nic nie pił, mówił że jest na diecie bezalkoholowej
Stary 2010-01-27, 12:46   #782
danika
Zakorzenienie

Dzień dobry chwila przerwy na kawke

Cytat:

No to się postarał, ja tam czasem dostałam kwiaty, ale pewnie też na palcach bym policzyła ilość bukietów w ciągu 8 lat

U mnie też z tym kiepsko - ostatnio już nawet pokazałam mojemu na wystawie jaki naszyjnik mi sie podoba...ale poki co akcja bez reakcji

Lindsley - przykro czytać współczuje i też myślę, że coś w rodzaju terapii mogłoby pomóc - takie spojrzenie chłodnym okiem osoby z zewnatrz czasem może wiele wyjaśnić.

A dziś po południu odbieram poniedziałkowe wyniki, mam nadzieje, że z te tarczycowe hormonki wyjdą mi ok...

Wracam do pracy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 13:13   #783
weruczek
Zadomowienie

Dziwczynki, dzięki za gratki dla TŻta: oczywiście wszystko mu przekazuję
Lindsleyko, to chyba w takim razie trzeba przeczekać. Może na to wszystko ma też wpływ aura. Ja gadałam z moim tżtem i stwierdziliśmy oboje, że to najgorszy styczeń od paru lat. Chyba teraz wszyscy jacyś źli, zdołowani chodzą, a i pracy w usługach mniej...
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 13:15   #784
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

a co Cię podkusiło?

moja koleżanka z grupy - najpilniejsza też tam ma praktyki , ona sama zaproponowała w sumie. Nie będę musiała się martwić później jak przyjdzie do zaliczenia praktyk , jak czegoś nie będę wiedziała to zapytam jej mniej stresowac się będę poza tym i o to mi też w dużej mierze chodzi.

weruczek cały marzec mam praktyki dopiero , klasa 1 i 3 SP , a drugie dwa tygodnie klasy 4-6 SP - informatyka

abz u mnie też by to było uznane za głupie z tymi witaminkami dla TŻ , zakazami.. choć mam dobrze bo nie pije - nawet z kolegami , nie pali.. taki anioł z jednym skrzydłem dawniej faceci nie brali żadnych wspomagaczy i rodziły się dzieci zdrowe , teraz też tak jest. Trochę przesada wg mnie z tymi suplementami , ale jak kto woli oczywiście.
Stary 2010-01-27, 13:25   #785
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Virginia dla facetow sa polecane witaminy Salfazin
Dzięki za info! Narazie faszeruję go kwasem foliowym i magnezem i sama czekam na wiesiołka i CASTAGNUS.
A propo's - brała go któraś z Was? Wiecie jak go brać? Ktoś tu się zastanawiał, czy można go brać już w ciąży? A co z tym okresem, gdy jeszcze nie wiadomo? Czy należy go brać w jakiejś konkretnej fazie cyklu?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
No ja akurat mieszkałam z TZ przed ślubem i w sumie po ślubie niewiele się zmieniło.

Ja jestem szczęśliwa w moim małżeństwie, owszem czasami mam ochote go udusić. (moja dobra kumpela ostatnio opowiadała, ze ona czasami ma tak, ze jak śpi ze swoim facetem - a mieszkają ze sobą chyba 4 lata - to ma ochotę go tak poduszką przydusić, albo zepchnąć z łóżka - ale w sumie to bardzo się kochają)
Z tym, ze ja od razu usaliłam zasady. Gotuje ten co jest w domu, sprzątamy razem, razem ustalamy co będziemy robić itd. No i jak na razie to się sprawdza.
No u mnie jest w sumie podobnie, też mieszkaliśmy przez rok przed ślubem.
Czasem tylko wolałabym, żeby bardziej doceniał, trochę bardziej się starał, ale może już faceci tacy są gruboskórni .
Ogólnie wiadomo, mogłoby być lepiej, ale mogłoby też być gorzej . Najbardziej lubię jak jest taki milusiński, albo jak weźmie mnie z zaskoczenia i np. zacznie ze mną tańczyć na np. stacji benzynowej . Kwiatki też niedawno dostałam, bez okazji, więc może koniec końców nie mam na co narzekać.
Ale on straszny nerwus jest i zdarza mu się czasem chlapnąć tak, że zaboli.

Zrobiłam tiramisu, chłodzi się w lodówce, już się nie mogę doczekać aż spróbuję kawałek . Od 4 korkuję. Teraz są ferie więc korków mam znacznie mniej.

Zmykam,
miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2010-01-27 o 13:27
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 13:41   #786
Tity
Zakorzenienie

Ollliwka no to super, że praktyki będziesz mieć
Scio fajna koleżanka
Cytat:
Ech może po prostu jej zadzroszcze, bo ja mam takie przyziemne życie, musze prać, gotować sprzątać, płacić rachunki i czasem są problemy z kasą itd.
No i małż nie rozsypuje przede mną kwiatów
No tak, a za nią krasnoludki będą robić
Cytat:
no ale dziewczyny , przecież zdarzają się faceci wprost z filmów romantycznych może po prostu liczy na ten cud
Tak zdarzają się.....w filmach romantycznych

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
No, Olliwka, nie dość, że wychodzę, to jeszcze będę na dworze stać - pogrzeb.

Cytat:
A po widuje się z nią raz w tygodniu i zawsze mnie wkurza
JA dziś jadę ostatni raz w życiu na zajęcia, potem tylko seminarium.
Boże kiedy zleciało to 5 lat
No mi już drugi raz 5 lat leci. Też nie wiem kiedy

Cytat:
Weruczku jego mama nie żyje od prawie 20lat... Pisałam już kiedyś a z teściem nie będę o tym rozmawiać. Czasem pożalę się jego siostrze ale już mi głupio Nie radzę sobie z własnym mężem, ba ja sobie ze sobą nie radzę często... Ale wiem, że tu dużo mojej winy też. Zrobiłam się zimna, oschła... znikam będę póżniej
Lindsley ja myślę, że jakoś trzeba z nim to wypracować, bo oby nie, ale nie będziesz miała z niego pożytku żadnego jak urodzi się dziecko. I jak masz być dla niego ciepła i słodka, skoro on olewa Ciebie i Twoje potrzeby?
aldii Ty przestań na chwilę nadrabiać i napisz nam coś bo my tu głodne informacji jesteśmy

Cytat:
Tak przy okazji, pisałyscie o swoich TŻ, ze karmicie ich witaminami, zakazujecie pic, dbacie o diete, ja sie zastanawiam co wy za aniołów macie przy sobie
U mnie nie chodzi o to jaki mój mąż jest, tylko co się z nim może stać jak tego nie zatrzymam. Jak widzę, że piwko zaczyna zastępować wodę to coś jest nie tak. Do nałogu bardzo krótka droga, chociaż się wydaje, że to tylko piwko....Najpierw raz na tydzień, później co drugi dzień jedno, albo dwa, a potem codziennie i tyle chłopa było. Dlatego mój ma zakaz piwkowania, bo chcę być w domu z mężem, a nie zamroczonym kimś kto tylko męża przypomina. Całe szczęście, że mój mąż się mnie trochę słucha i jestem w stanie mu coś wpoić do głowy jak się uprę. Poza tym alkohol źle wpływa na materiał genetyczny, a zanim nam się uda to się oboje trochę "zregenerujemy" Nawet jak się dziecka nie doczekamy, to nam to obojgu na zdrowie wyjdzie i fizyczne i psychiczne
weruczku gratulacje dla TŻ klask i: A coś przegapiłam z tym stażem? Gdzie masz go odbywać w końcu? W szkole?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 14:37   #787
MAGiALENA
Zakorzenienie

łeee... @ przyszła...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 14:57   #788
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

a ja dzisiaj znowu miaalm noc nie przespana biegunka i mdlosci no ale razno zadzwonilam do mojeje gin i pwoiedziala ze mam sie na porod szykowac bo organizm sie juz oczyszcza
Stary 2010-01-27, 15:05   #789
Tity
Zakorzenienie

No to elcia już lada chwila

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 15:25   #790
olayya
Raczkowanie

Hej
Dawno mnie nie było

Gratulacje dla ABZ

Na walentynki hmm... może zamowie bilety do kina na Avatora będzie prezent i dla mnie i dla Tż bo pewno on i tak nie pomyśli żeby mi coś kupić

Kretencja marzyłam o takich fotelach a powiedz mi jaki rozmiar wzieliście. Widze, że mega jest wyższy a maxi szerszy, czym się różnią? Czyli co ten Mega bardziej służy jako fotel a mega jako leżanka? Nie mam możliwości sprawdzenia osobiście ;/ Mega jest dobry czy lepiej wybrać maxi ?? A wy jaki macie?
A nam się spalił komputer i nowy wydatek w perspektywnie
Dobrze że w pracy mogę zerknąć 15:30 się zbliża będę zamykać

Pa

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Elcia niedługo ty będziesz się małym chwalić

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 15:32   #791
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
lindsley
smutne ostatnio Twoje posty, ale ja nadal uważam, ze jak to w każdym zwiazku, tak i w waszym po prostu są gorsze dni. Pogadac (albo wykrzyczeć) co ci sie nie podoba nigdy nie zaszkodzi (chociaz u mnie chyba czasem szkodzi), wszystko musi wrócić do normy.

Tylko ja mówię, co mi leży na sercu, że nie podoba mi się, że tyle pije a przy okazji wydaje tyle kasy na to kiedy nam jest ona potrzebna na co innego itd, ale z naciskiem na samo picie... A on że jest remont (=trzeba pić) i widzi tylko to że się kasy czepiam, nie widzi problemu w piciu... (w jego bliskiej rodzinie ktoś miał bardzo poważny problem z piciem i tego się boję też)... Dziś się znów kłóciliśmy chociaż widzę, że on próbuje zaczynać spokojne rozmowy ale nie na ten temat...

Cytat:
moze tobie tak hormony szaleją co?? No bo jak masz byc miła i przyjemna jak on cie wkurza, w takich sytuacjach też jestem jak lód.
Pewnie szaleją, wiem, że czasem też przesadzam... Ja nie potrafię być miła jak mi coś na sercu leży, nie umiem udawać... Tz chciał dziś przez tel pogadać, mówił, że mam się uśmiechnąć ale jak? Jak mi źle...
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Lindsley - przykro czytać współczuje i też myślę, że coś w rodzaju terapii mogłoby pomóc - takie spojrzenie chłodnym okiem osoby z zewnatrz czasem może wiele wyjaśnić.

A dziś po południu odbieram poniedziałkowe wyniki, mam nadzieje, że z te tarczycowe hormonki wyjdą mi ok...

Wracam do pracy
Terapia nic nie da... Dobrze by nam zrobiło kilka dni zdala od domu, bez komputerów, tylko my dwoje... Bo byśmy mieli czas spokojnie pogadać... Teraz są dni kiedy się widzimy tylko w łóżku... Może to też ma wpływ...

Trzymam kciuki za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Lindsleyko, to chyba w takim razie trzeba przeczekać. Może na to wszystko ma też wpływ aura. Ja gadałam z moim tżtem i stwierdziliśmy oboje, że to najgorszy styczeń od paru lat. Chyba teraz wszyscy jacyś źli, zdołowani chodzą, a i pracy w usługach mniej...

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
łeee... @ przyszła...

Mi synek chyba posmutniał od tego wszystkiego, mniej aktywny się zrobił Biedaczek, jeszcze się nie urodził a już musi słuchać tego wszystkiego

A wgl Tz zapytał teścia co z tym drugim pokojem, czy robi zaraz remont... No i on chce dopiero jak się ciepło zrobi (czyli nie wiadomo kiedy, zima ma być dłuuuuga) w sumie trochę racji ma bo dużo więcej tam jest do zrobienia niż w tym naszym ale mnie to trochę wkurzyło bo ja teraz posprzątam, zacznę szykować wszystko na powitanie małego a on mi w maju (lub nie daj Boże w czerwcu jak już mały będzie) wyskoczy z remontem... Już zapowiedziałam Tz-owi, że on będzie sprzątał potem.. że jak wrócę ze szpitala to ma być w domu na błysk... Nawet nie marudził ale kłócić się będziemy pewnie znów o to...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:53   #792
weronia83
Rozeznanie

Mój TŻ też lubi sobie popić a tylko spróbuj mu powiedzieć żeby na razie się wstrzymał , to zaraz wyskakuje że On to ma stresująca prace i musi sie zrelaksowa a do tego pali
Stary 2010-01-27, 17:14   #793
kretencja
Zakorzenienie

Melduję się.
Na cmentarzu wymarzłam niesamowicie, na szczęście ni było długo. A potem był rodzinny obiad w restauracji (takiej trochę zaprzyjaźnionej, kilka imprez rodzinnych już tam było) i... wiem, że to dziwnie brzmi w odniesieniu do stypy, ale naprawdę było przyjemnie. No i dobrze pojadałam

Abz, u mnie też nie ma mowy, żeby męża namówić na witaminy czy jakąś zdrową dietę. Olewa to szeroko. No, może gdyby mu lekarz polecił, to MOŻE łaskawie by się zastosował, ale ja mogę sobie gadać. Jak grochem o ścianę

Olayya, trudno mi odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo na Maxi nie siedzieliśmy. Wydaje się większy. Na tym naszym Mega można zarówno usiąść jak na fotelu (z podparciem pod plecki i głowę), jak i wymodelować go sobie jako leżankę. Kiedy się go położy jakby na dłuższym boku, mogą obok siebie usiąść nawet dwie osoby, z tym, że już wtedy raczej bez oparcia. Jest bardzo wszechstronny. No i powiem Ci, że to wbrew pozorom naprawdę jest spore bydle, tak że Maxi jest już na pewno olbrzymi. Jako fotel/ leżanka jednoosobowa Mega na pewno świetnie się sprawdza, już przetestowaliśmy go w różnych ustawieniach...
Mam nadzieję, że coś jednak pomogłam.
PS. widzę teraz na zdjęciach, że mają faktycznie zupełnie inny kształt. Maxi jest taki rozłożysty, ale nie wiem jak tam z podparciem pod plecy. A Mega to taki stożek, można sobie podparcie swobodnie wymodelować. A jak się go położy, to leżanka jest bardzo wygodna...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-01-27 o 17:16
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 17:36   #794
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

abz u mnie też by to było uznane za głupie z tymi witaminkami dla TŻ , zakazami.. choć mam dobrze bo nie pije - nawet z kolegami , nie pali.. taki anioł z jednym skrzydłem dawniej faceci nie brali żadnych wspomagaczy i rodziły się dzieci zdrowe , teraz też tak jest. Trochę przesada wg mnie z tymi suplementami , ale jak kto woli oczywiście.
Ja to się tam wcale nie pytam, nalewam dwie szklanki wody, jedną dla mnie, jedną dla siebie. I biorę te wszystkie prochy i daje i razem sobie łykamy

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
Hej
Dawno mnie nie było

Gratulacje dla ABZ

Na walentynki hmm... może zamowie bilety do kina na Avatora będzie prezent i dla mnie i dla Tż bo pewno on i tak nie pomyśli żeby mi coś kupić

Kretencja marzyłam o takich fotelach a powiedz mi jaki rozmiar wzieliście. Widze, że mega jest wyższy a maxi szerszy, czym się różnią? Czyli co ten Mega bardziej służy jako fotel a mega jako leżanka? Nie mam możliwości sprawdzenia osobiście ;/ Mega jest dobry czy lepiej wybrać maxi ?? A wy jaki macie?
A nam się spalił komputer i nowy wydatek w perspektywnie
Dobrze że w pracy mogę zerknąć 15:30 się zbliża będę zamykać

Pa

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Elcia niedługo ty będziesz się małym chwalić
O może byśmy na walentynki do kina skoczyli, albo do teatru przynajmniej będzie pretekst

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 17:59   #795
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Terapia nic nie da... Dobrze by nam zrobiło kilka dni zdala od domu, bez komputerów, tylko my dwoje... Bo byśmy mieli czas spokojnie pogadać... Teraz są dni kiedy się widzimy tylko w łóżku... Może to też ma wpływ...

Trzymam kciuki za dobre wyniki

No takie teraz czasy, że ludzie nawet nie mają czasu normalnie pogadać - u nas też tak bywa, niby TZ w domu pracuje popoludniami, ale jest a jakoby go nie bylo W każdym razie współczuję

Wyników niestety niet :/ wiecej nie robie na NFZ, zeby 4 dni robić hormony, które w prywatnym labie mam za 3-4 godz

Olayya, Scio -- o tak, Avatara polecam na walentynki - jest i wątek romantyczny
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:08   #796
Starlett
Wtajemniczenie

elcia - to już na dniach i Ty powitasz maluszka powodzenia, dużo zdrówka i wiele dobrego! no i czekamy na zdjęcia po wszystkim

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:24   #797
Awenturyn
Rozeznanie

witajcie
cholercia ale u mnie zimno niby -7 za oknem ale ziąb taki że masakra może dlatego,że wiaterek wieje no i znowu zaczęło sypac a mówili,że bedzie cieplej

kretencja pufa zarabiasta

abz wrzuć swój przepisik na gofry

agness działaj działaj

weronia ty bedziesz walczyc z potworami a ja uwielbiam gry typu hiden object i mój Tz ściągnął mi ich sporo

lindsley qrcze nie za wesoło kiedy do niego dotrze,że źle robi i cie krzywdzi takim zachowaniem
przytulam mocno

Scio to wszystko sie zmieni po śłubie i ta pannica przejrzy na oczy
na początku zawsze jest słodko i bosko a później dopada nas szara rzeczywistość

aldii oczywiście,że się podziele przepisem - tylko go znajde

Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:40   #798
lindsley
Zakorzenienie

Rozmawialiśmy przez tel, niby spokojnie... Ale ja dalej mam żal... On nie przyzna, że źle robi Temat powraca jak bumerang... Chyba już taki czeka mnie los W takich momentach przypominają mi się słowa mojej mamy sprzed ślubu "będziesz miała z nim ciężko" mimo, że dotyczyły zupełnie czegoś innego...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:43   #799
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ech ja nie mam humoru wogole od dwoch dni czuje sie kiepsko psychicznie najlepiej to bym w lozku lezala jestem zmeczona i fizycznie i psychicznie nie wiem chyba ta koncowka tak na mnie dziala
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 19:11   #800
Lolota
Przyczajenie

Question Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Hej dziewczyny, sorki, że się długo nie odzywałam, no ale tak jak mówiłam - pracowałam nad poczęciem.
Pluję sobie tylko w twarz, bo prowadziłam przez cały miesiąc tylko obserwacje śluzu i chyba na niewiele mi to się zdało...bo:
Ostatni okres miałam 26 grudnia ( ostatnie 3 cykle nie przekraczały długością 30 dni - jeden był 29 drugi 27 trzeci 28 dniowy)
Z mężem współżyliśmy - 4 stycznia (to był 10 dzień cyklu)
12 stycznia ( 18 dzień cyklu)
17 stycznia (23 dzień cyklu).
12 stycznia zaobserwowałam u siebie biały, bardzo rozciągliwy śluz
17 stycznia ten śluz nadal był rozciągliwy tylko że tym razem był przejrzysty, taki jak kurze białko.
Dziś już jest 27 stycznia (33 dzień cyklu) i nadal nie dostałam okresu. Od 17 stycznia bardzo bolą mnie piersi a od kilku ostatnich dni bardzo boli mnie podbrzusze. Wczoraj zrobiłam test ale wyszedł negatywny.
Nie wiem co mam o tym myśleć, bo skoro nie jestem w ciąży to dlaczego okres mi się spóźnia a wcześniej miałam regularnie i cykl nie przekraczał 30 dni.
Dodam jeszcze, że nie miałam w tym miesiacu żadnych stresów, nie pracuję, jestem na razie gospodynią domową i tym samym też nie przeziebiam się bo nie mam jakiejś takiej styczności z ludzmi jak w czasach kiedy pracowałam. Nigdzie w tym miesiącu nie wyjeżdżałam ogólnie wiodę bardzo spokojne życie ze swoim mężem. Zamierzam jeszcze w sobote zrobić kolejny test no bo w sumie to powinno się robić w ciągu 14 dni od ostatniego stosunku, dlatego raz jeszcze spróbuje, a jeśli znowu wyjdzie negatywny to udam się do gina, bo takie dziwne opóźnienie okresu też mnie w pewnym sensie martwi.
Lolota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 19:35   #801
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja właśnie wypiłam polecane ziółka. Nawet nie bylo tak źle jak się spodziewałam.
No i szczena mi opadła jak mój TZ sam się zaproponował, że on też wypije

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-27, 20:03   #802
Starlett
Wtajemniczenie

Lolota - jeśli nie przyjdzie @ to zrób test w poniedziałek, przepisowe 14 dni po teraz może jeszcze za wcześnie na test. i nie stresuj siętylko łykaj kwas foliowy bo a nuż, a nuż

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 20:40   #803
Lolota
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Lolota - jeśli nie przyjdzie @ to zrób test w poniedziałek, przepisowe 14 dni po teraz może jeszcze za wcześnie na test. i nie stresuj siętylko łykaj kwas foliowy bo a nuż, a nuż
Dzięki za odpowiedz... tak właśnie zrobię jak piszesz... jejciuuuu, tak bardzo bym chciała, żeby to jednak była dzidzia.....
Stary 2010-01-27, 20:43   #804
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolota Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedz... tak właśnie zrobię jak piszesz... jejciuuuu, tak bardzo bym chciała, żeby to jednak była dzidzia.....
wszystkie trzymamy kciuki, prawda dziewczyny?!

Stary 2010-01-27, 20:47   #805
Ishka
Zadomowienie

Witam wszystkie dziewczynki

Zagladam tu codziennie i podczytuje tylko mało pisze heh bo tak fajnie sie Was "słucha" ;P

Elcia trzymam kciuki za najbliższe dni bo "to" pewnie juz niebawem.

A mi dzisiaj przyszla wkońcu paczuszka z witaminkami castagnusem i olejkiem z wiesiołka...i hmm u mnie pisze na tym wiesiołku ze maja jednak 500mg tego oleju a na necie wyczytałam ze maja tylko 350mg ale to dobrze bo taniej w sumie wyszlo niz oeparol. No i co najwazniejsze dzis 9dc i moj Mąż przyjeżdza juz w piatek..co oznacza ze w tym cyklu beda ostre staranka heh ale nie bede nic liczyła tylko poprostu sie cieszyła ze wkońcu jest przy mnie ciesze sie podwójnie bo 14 lutego wyjezdzamy na mały urlopik w góry ciesze sie jak małe dziecko juz nie umiem sie doczekac Pozdrawiam wszystkie dziewczynki gorąco w ten mroźny dzionek całusy

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Aha miałam jeszcze zapytać dziewczyny wiecie moze jak sie wstawia te opisy pod waszymi postami? wiecie o cio mi chodzi? eh chyba nie potrafie tego wytlumaczyc dobrze heh
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 20:48   #806
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
No i co najwazniejsze dzis 9dc i moj Mąż przyjeżdza juz w piatek..co oznacza ze w tym cyklu beda ostre staranka heh
molestuj go, molestuj!

Stary 2010-01-27, 20:49   #807
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
wszystkie trzymamy kciuki, prawda dziewczyny?!
Ja to już nie puszczam od jakiegoś czasu, ciągle za kogoś trzymam kciuki. Ale w sumie to miłe zajęcie.

Tak więc

Ishka a ile zapłaciłaś za wszystko z przesyłką?

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Ishka klikasz ustawienia w tym bocznym banelu, apotem po prawej masz edytuj podpis

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-27, 20:49   #808
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Aha miałam jeszcze zapytać dziewczyny wiecie moze jak sie wstawia te opisy pod waszymi postami? wiecie o cio mi chodzi? eh chyba nie potrafie tego wytlumaczyc dobrze heh
w ustawieniach jest (chyab po prawej stronie) podpis. i tam wpisujesz.

Stary 2010-01-27, 21:03   #809
weruczek
Zadomowienie

Tity: staż narazie bezpłatny w szkole językowej: przez pół roku, kasy zero, ale dużo się uczę. Być może od września pójdę do gimnazjum, ale zobaczymy... A co do piwka i małża to mam takie zdanie jak ty
Lindlsey, mój tak mnie wkurza z fajkami. Przecież to kupa kasy!wrr!
ISKHA, ja tego też nie umiem Wstyd się przyznać...

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

LIndlseyka, kurcze, martwię się o ciebie:/ Nie wiem, jak by cię tak wesptrzeć. Poszukam dla ciebie może jakiegoś fajnego cytatu: Hmm? Może JR 29,11 : jestem bowiem świadomy zamiarów, jakie co do was mam, zamiarów pełnych pokoju a nie zguby, by zapewnić wam przyszłość jakiej oczekujecie".
Kurcze, wiem, że trudno w to uwierzyć, ale wszysto MUSI się wyprostować. Mam nadzieje, że twój tż zobaczy, jak wielkim skarbem dla niego jesteś
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:09   #810
Lolota
Przyczajenie

dziękuje kochane za Wasze kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości