Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 09:53   #4591
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Lista obowiązująca na ten rok i następny

Daty ślubów w 2010r i 2011 r

KWIECIEŃ
bernadeta85 10 kwietnia godz. 16 Kościół Chrystusa Odkupiciela, wesele w Impulsie w Świdniku
Kasia_7 10 kwietnia, wesele w Olimpii w Kocku

MAJ
izolek 1 maja, Kościół św. A. Boboli, wesele w Akropolu
gonia_b 1 maja
pastelaa 8 maja
Myszulek 8 maja
Amelia_23 8 maja
lipczonek 15 maja, wesele w Domu Weselnym w Borzechowie
gospella 29 maja
monaliskaa 29 maja
vivik 29 maja

CZERWIEC
maciejka83 5 czerwca, wesele w Akropolu
Quillaja 5 czerwca, wesele w Zajeździe Gościnnym
liwaczka 5 czerwca, ślub w Kościele św. Rodziny, wesele w Lachówce
potterowna 5 czerwca
koniczyna111 5 czerwca
ana_01 12 czerwca
JanuszAgnieszka 12 czerwca, wesele w Gościńcu Horyzont
fragolinka 12 czerwca 0 17.00 w kościela Andrzeja Boboli, wesele w Focusie
miamore999 12 czerwca
czekoczeko 12 czerwca
zaneta_212 12 czerwca
adga 19 czerwca, ślub u Sercanów w Dobrym Pasterzu, wesele w Gościńcu
abci 19 czerwca, godzina 15
maggie123 26 czerwca, ślub w kościele na Poczekajce, wesele w Zajeździe Gościnnym
martitttaaa 26 czerwca

LIPIEC
telka10 10 lipca
MonikaEmilia 10 lipca w kościele Matki Bozej Fatimskiej o godz 17,wesele w domu weselnym u Misiarza w Dominowie
Joowita 10 lipca
basienka666 10 lipca
Makrofonek 10 lipca
zrezygnowana_narzeczona 17 lipca
aniazlublina 31 lipca
Aania.W 31 lipca Ślub w Kościele Miłosierdzia Bożego na Nałkowskich o godzinie 17:00
Wesela: Agroturystyka w Wilczopolu
d123 31 lipca

SIERPIEŃ
ami131 7 sierpnia
Onaella 14 sierpnia, Kościół św. Rodziny, wesele w Szalonym Kogucie
tancerka212 21 sierpnia
kamab22 21 sierpnia, Parafia św. Józefa w Świdniku, wesele Jubilatka Świdnik
Wioletaa 21 sierpnia 2010, ślub godz.16 kościół św. Maksymiliana Kolbe, wesele Zajazd Złota Podkowa
exceptional697 21 sierpnia Parafia św. Józefa w Świdniku, wesele Impuls, Świdnik
carolcia88 28 sierpnia, ślub w kościele pw U.Ledóchowskiej w Lublinie godz 16.00 a wesele Katarzynka II
vicky1 28 sierpnia
VanillaCafe 28 sierpnia
_Maya_ 28 sierpnia
asharoken 29 sierpnia

WRZESIEŃ
5 Września 1 rocznica ślubu MalgosiaM8
tikida 11 września ślub i wesele w Kraśniku
8mouse3 11 września godz 15, wesele Willa Różana w Lublinie
trzykropek 25 września ślub w kościele Matki Bożej Różańcowej w Lublinie a wesele w Wilczopolu
chrabaszcz 25 września w Farze w Kazimierzu Dolnym, a wesele mamy w Siwym Dymie w Celejowie

PAŹDZIERNIK
ona888 9 października
bianeczkaa 9 października g. 16.00, w kosciele Urszuli Leduchowskie w Lublinie, wesele sala weselna Dys 300
iwonap79 16 października, wesele "Pod Kasztanami"

Daty ślubów 2011r

KWIECIEŃ
MAJ
CZERWIEC
LIPIEC

Ona911 2 lipca w Parafii Przemienienia Pańskiego w Garbowie, a wesele w Katarzynce
SIERPIEŃ
tweetek86 13 sierpnia
Ewa121 20 sierpnia
Mag89 20 sierpnia
WRZESIEŃ
PAŹDZIERNIK
LISTOPAD

Chętne do wpisania na wizażową liste lub poprawienie danych proszę na PW lub na forum

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2010-01-29 o 16:36
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 10:11   #4592
tikida
Rozeznanie

kamab22,3mam kciuki za rozmowę z zespołem.

Cytat:
Napisane przez zrezygnowana_narzeczona Pokaż wiadomość
Dobrze dobrany biustonsoz ... Tu się mogę wykazać bo jestem brafitterką i pracuje w takim sklepie gdybym mogła komuś pomóc, doradzić piszcie...
Ale Ci fajnie, też bym chciała pracować ze stanikami, widzieć je na żywo, mierzyć, doradzać... (tylko niereformowalne klientki by mnie wkurzały)
Na chwilę obecną moje ulubione staniki to plunge Effuniakowe - konstrukcja wymiata. Uwielbiam jeszcze Tiffany Bandeau - robi świetny dekolt, a wystając z bluzki wygląda jak top, no i ma taki milusi materiał. CurvyKate bardzo lubiałam w rozmiarze 28F, potem zmigrowałam na 28G i tutaj już fiszbiny są na mnie za szerokie.

MalgosiaM8 Napracowałaś się, nawet moją datę ślubu wyszukałaś
Stary 2010-01-27, 10:15   #4593
zrezygnowana_narzeczona
Przyczajenie

a i te nieroformowalne są... ale usmiech zadowolonej klienti która przyszła z 80B a wychodzi z 65FF jest bezcenny...

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Małgosiu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! Bomba)))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))

17 lipca powiemy sobie
"TAK"

NOSZĘ DOBRZE DOBRANY BIUSTONOSZ
75H
zrezygnowana_narzeczona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 10:39   #4594
bernadeta85
Rozeznanie

Trzymajcie dziewczynki kciuki zaraz wyjeżdżam o 11.30 piszę egzamin.... zaczynam się stresować

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 10:56   #4595
asharoken
Raczkowanie

kamab22, nigdy w życiu! Cenię sobie wszystkie opinie, również te mniej pochlebne. Wszak właśnie po to tu jesteśmy, żeby wzajemnie sobie pomóc i wyrazić opinie, posłuchać czyichś sugestii Za wszystkie opinie jestem Wam wdzięczna. Widzę, że po prostu muszę podejść do tematu podobnie jak reszta PMek- jak poczuję to 'wow', właśnie ta i żadna inna to będzie ok, a na razie potraktowałam wszystko na zasadzie żeby juz mieć z głowy, bo ja generalnie nie znoszę mierzenia czegokolwiek.

bernadeta, mocno trzymam!

W kwestii biustonoszy- ja chętnie oddam się w ręce brafitterki, a już dzięki pomocy tikidy wiem, że mój dotychczasowy rozmiar nie pokrywa się z tym właściwym. I ja już proszę o pomoc zrezygnowana_narzeczono

telka, na pewno nie jest Ci łatwo i jesteś w bardzo stresującej sytuacji. Wspieram duchowo jak mogę. Kiedyś tylko listę sprawdzałam ;-) a już się zaczęło, żeby wpisać komuś obecność i tak myślałam jak musi być, kiedy zaczynasz kogoś odpytywać, chcesz być w porządku, ale zarazem nie dać się stłamsić. Daj znać jak było :-*

Edytowane przez asharoken
Czas edycji: 2010-01-27 o 11:00
asharoken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 11:09   #4596
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaneta_212 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny dużo nas tu troche:P mój pamiętny dzień to będzie 12 czerwiec, niedawno wybrałam suknie, pojawiła sie już tutaj na początku wątku, a mianowicie suknia z kolekcji Elianna Moore model aqua, po prostu przecudowna, taka moja zamówiona w salonie Paris na Narutowicza. Jestem zachwycona podjeściem do klienta. Pani naprawde umiała doradzic i rozwiac wątpliwości, chociż pojawiło się nowe:/ Jako ze mam naprawde znikomy biust( ale jak to stwierdziła wszystkiemu zaradzimy) i ogólnie jestem bardzo drobna szczuplutka i niska (160 cm). Ale podobno ważne że mam talię no i mimo chudości biodra i odstającą pupke:P do tego obcasy min 7 cm i powinno byc pięknie
Mam tylko jedną wątpliwośc odnośnie góry, czy nie powinnam dodac jakiś ramiączek??? nie wiem czy by tu pasowały w ogóle albo jakies inne rozwiązania, bo ramiona mam chyba dośc wąskie (albo to moja przedślubna paranoja) jak myślicie??? i jaki welon??

Jeśli chodzi o sale to zarezerwowana w Pelczynie ( dużo znajomych było i poleca) a zespół avans spod Warszawy, Nieporęt chyba , dorwałam na youtube
Witaj Zaneta Widzę, że falbany opanowały wątek Suknia śliczna! Co do ramiączek -mogłabyś ewentualnie mieć odpinane w razie gdybyś nie czuła się komfortowo, ale nie są konieczne. A welon podwójny do pasa gładziutki. Długi jak dla mnie nie pasuje.

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
Trzymajcie dziewczynki kciuki zaraz wyjeżdżam o 11.30 piszę egzamin.... zaczynam się stresować
Bernadeta, nic się nie martw, bedzie dobrze, wszystkie trzymamy kciuki!!
koniczyna111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 11:21   #4597
Aania.W
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Rzadko się udzielam na forum, ale bardzo proszę o dodanie mnie Niestety doskwiera mi brak czasu, ale czytam Was na bierząco - piękne suknie wybieracie, ja jeszcze nie mam wybranej tak na 100%.

31.07.2010 Ślub w Kościele Miłosierdzia Bożego na Nałkowskich o godzinie 17:00
Wesela: Agroturystyka w Wilczopolu / wesele 2 dniowe
Zespół: Volare Band
Fotograf: Marcin Kamiński
Kamerzysta: Ron-Art i chyba tyle mamy załatwione na tą chwilę
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wpis.

http://www.suwaczek.pl/cache/f019dd8252.png
Aania.W jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 11:45   #4598
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:

Chętne do wpisania na wizażową liste lub poprawienie danych proszę na PW lub na forum
Małgoś, ja też proszę o dopisanie mnie na 5 czerwca 2010
Stary 2010-01-27, 11:48   #4599
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

Telka, dasz rade, ten pierwszy raz jest najtrudniejszy
zrezygnowana narzeczono, ja też proszę już o pomoc stanikową, bardzo chętnie oddam się w ręce specjalistki w tej dziedzinie.
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 11:53   #4600
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aania.W Pokaż wiadomość
Rzadko się udzielam na forum, ale bardzo proszę o dodanie mnie Niestety doskwiera mi brak czasu, ale czytam Was na bierząco - piękne suknie wybieracie, ja jeszcze nie mam wybranej tak na 100%.

31.07.2010 Ślub w Kościele Miłosierdzia Bożego na Nałkowskich o godzinie 17:00
Wesela: Agroturystyka w Wilczopolu / wesele 2 dniowe
Zespół: Volare Band
Fotograf: Marcin Kamiński
Kamerzysta: Ron-Art i chyba tyle mamy załatwione na tą chwilę
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wpis.
Cytat:
Napisane przez koniczyna111 Pokaż wiadomość
Małgoś, ja też proszę o dopisanie mnie na 5 czerwca 2010
już

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 12:41   #4601
8mouse3
Rozeznanie

MalgosiaM8 ja tez chcę byc na liście
Ślub 11 wrzesień 2010r. godz 15, wesele Willa Różana w Lublinie
Stary 2010-01-27, 12:43   #4602
trzykropek
Raczkowanie

Co sądzicie o tych piosenkach na pierwszy taniec?
http://www.youtube.com/watch?v=tyRv7j8mCYI
http://www.youtube.com/watch?v=EkHTsc9PU2A
http://www.youtube.com/watch?v=_80hRxQPf7k

Czy dałoby się coś spokojnego do tego zatańczyc? . Ewentualnie "pobujac się" dłuższą chwilę, bo talentem do tańca ja nie grzeszę .
Czy zapisujecie się na jakieś kursy taneczne itp.? Czy sami w domu coś ćwiczycie?
Ja myślałam o tym,żeby zapisać się na prywatne lekcje do jakiegoś nauczyciela tańca, żeby nauczyc się chociaż dobrze tańczyć ten pierwszy taniec. tylko to chyba nie wyjdzie...
Już kiedyś chodziłam na kurs tańca z moim facetem i po 3 lekcjach zrezygnowałam bo miałam ochotę go udusić, liczenie do 10 na uspokojenie nie działało, tak nam to wszystko nie wychodziło

Czy ten pierwszy taniec pary młodej to jakaś tradycja? tak jak np. suknia panny młodej - że nie wypada iść do ślubu kościelnego w czarnej/czerwonej sukni...?
Czy można go sobie darować? Jak to z tym jest?
Ślub 25.09.2010
trzykropek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 12:43   #4603
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
już
Dzięki
Stary 2010-01-27, 13:01   #4604
exceptional697
Raczkowanie

GG do exceptional697

Dziewczyny jestem na świeżo po mierzeniu sukienek moja druhna spisała się mistrzowsko i od razu mówiła mi co jest okej a co nie jest mam trzy typy sukni niestety tylko jedna z nich jest w internecie i oczywiście dodaję zdjęcie ten model szczerze aczkolwiek skromnie powiedziawszy wygląda w rzeczywistości o niebo lepiej i to na dziewczynie o krągłych kształtach takich jak ja :P suknia którą ja mierzyłam jest w ecru a nie w bieli Wszystko byłoby pięknie gdyby jedna istotna sprawa - ta suknia jest na zamek... i nie wiem jak to jest z dopasowaniem, bo przecież zamawiają mój rozmiar później dopasowują do sylwetki ale przed samym ślubem jeszcze przecież może wszystko się zmienić... A jak jest wiązana suknia zawsze można więcej ściągnąć a tu nie ma takiej opcji i bałabym się że nie będzie idealnie dopasowana... A decydują się na suknię bez ramiączek muszę mieć pewność, że wszystko będzie dokładnie tam gdzie ma być bo mój biust 80F nie może latać frywolnie w tańcu

Czy któraś z was wybrała suknię z zamkiem? Czy to rzeczywiście taki problem czy tylko moje "widzi mi się"??
Stary 2010-01-27, 13:03   #4605
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

trzykropek, spokojnie
ja byłam na weselu, gdzie para młoda, nie specjalnie umiała tańczyć, do tego nie chcieli żeby każdy tylko na nich patrzył; i było tak: po pierwszym posiłku zespół ogłosił pierwszy taniec i zaprosił wszystkich na parkiet, żeby Parze Młodej było raźniej i wszyscy tańczyli pierwszy utwór, Para Młoda oczywiście też
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:07   #4606
Ewelka1982
Raczkowanie

Ja uwielbiam ta piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=gCadlN8fexk
Zastanawiam sie czy ona wogóle pasuje na pierwszy taniec... czy słowa pasują...
Mam do niej sentyment i kojarzy mi się z narzeczonym
Ewelka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:07   #4607
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trzykropek Pokaż wiadomość

Czy dałoby się coś spokojnego do tego zatańczyc? . Ewentualnie "pobujac się" dłuższą chwilę, bo talentem do tańca ja nie grzeszę .
Czy zapisujecie się na jakieś kursy taneczne itp.? Czy sami w domu coś ćwiczycie?
Ja myślałam o tym,żeby zapisać się na prywatne lekcje do jakiegoś nauczyciela tańca, żeby nauczyc się chociaż dobrze tańczyć ten pierwszy taniec. tylko to chyba nie wyjdzie...
Już kiedyś chodziłam na kurs tańca z moim facetem i po 3 lekcjach zrezygnowałam bo miałam ochotę go udusić, liczenie do 10 na uspokojenie nie działało, tak nam to wszystko nie wychodziło

Czy ten pierwszy taniec pary młodej to jakaś tradycja? tak jak np. suknia panny młodej - że nie wypada iść do ślubu kościelnego w czarnej/czerwonej sukni...?
co do pytania o piosenki to nie moge w pracy odsłuchać
ale o kolejne pytanie:

wcale nie musi być pierwszego tańca!
jasne jest taka tradycja, ale gdyby chcieć wszystkie tradycja zachować... nie będe pisać przykładów bo jest ich za dużo,

dobrym rozwiązaniem jest poproszenie zespołu/DJa/Wodzireja żeby był polonez na początek i z głowy!!! tradycyjny taniec na początek wesela:P
a np. drugi taniec: walc zostaną tylko pary małżeńskie(ze stażem) i tańczą, niech rozpoczną rodzice/chrzestni.

Powiem tak im bardziej rozgarnięty i sympatyczny zespół tym więcej da Wam pomysłów i pomoże przejść ciężkie momenty (np. oczepiny, podziękowania dla rodziców itp.) trzeba rozmawiać z zespołem, wypisać wszystko i szukać pomysłów.
nic się nei bój coś podygacie

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:12   #4608
Ewelka1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez exceptional697 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem na świeżo po mierzeniu sukienek moja druhna spisała się mistrzowsko i od razu mówiła mi co jest okej a co nie jest mam trzy typy sukni niestety tylko jedna z nich jest w internecie i oczywiście dodaję zdjęcie ten model szczerze aczkolwiek skromnie powiedziawszy wygląda w rzeczywistości o niebo lepiej i to na dziewczynie o krągłych kształtach takich jak ja :P suknia którą ja mierzyłam jest w ecru a nie w bieli Wszystko byłoby pięknie gdyby jedna istotna sprawa - ta suknia jest na zamek... i nie wiem jak to jest z dopasowaniem, bo przecież zamawiają mój rozmiar później dopasowują do sylwetki ale przed samym ślubem jeszcze przecież może wszystko się zmienić... A jak jest wiązana suknia zawsze można więcej ściągnąć a tu nie ma takiej opcji i bałabym się że nie będzie idealnie dopasowana... A decydują się na suknię bez ramiączek muszę mieć pewność, że wszystko będzie dokładnie tam gdzie ma być bo mój biust 80F nie może latać frywolnie w tańcu

Czy któraś z was wybrała suknię z zamkiem? Czy to rzeczywiście taki problem czy tylko moje "widzi mi się"??
Moja jest wiazana z tyłu. Ale wydaje mi się że taką z zamkniem można w razie potrzeby złapać po bokach. Po to są ostatnie krawieckie przeróbki w salonach Ja dla bepieczeństwa będę miała ramiaczka dopinane na guzik dodatkowo, tak w razie co żeby sie nie stresowac ze zgubię
Stary 2010-01-27, 13:20   #4609
exceptional697
Raczkowanie

GG do exceptional697

Cytat:
Napisane przez Ewelka1982 Pokaż wiadomość
Moja jest wiazana z tyłu. Ale wydaje mi się że taką z zamkniem można w razie potrzeby złapać po bokach. Po to są ostatnie krawieckie przeróbki w salonach Ja dla bepieczeństwa będę miała ramiaczka dopinane na guzik dodatkowo, tak w razie co żeby sie nie stresowac ze zgubię
Właśnie ciekawa jestem kiedy jest ostatnia przymiarka w salonie czy możliwe że w tydzień przed śłubem?
Dziewczyny, które mają już taką wiedzę Proszę podzielcie się nią
Stary 2010-01-27, 13:23   #4610
trzykropek
Raczkowanie

Cytat:

Ja też będę miała suknię z zamkiem. Równiez muszę mieć ją baardzo dobrze dopasowaną ze względu na problem z biustem i nie chce miec ramiączek (tzn. one będa ale "schowane" na kościół i pierwsze godziny na sali weselnej, później pod koniec zabawy planuje je wyciągnąć .
Zamowiłam ją już dwa miesiące temu, ale mam zaplanowane dwie przymiarki. Jedną gdzięś za 2 miesiące a suknię ostatecznie będę odbierać na tydzien, może dwa przed weselem i podczas tej ostatniej poprawki ma być ona bardzo dobrze i mocno dopasowana, jak gorset. Krawcowa powiedziala,że z tym nie będzie najmniejszego problemu i będzie się dobrze trzymać - i właśnie po to,żeby dobrze się trzymała musi zostać jak najbardziej dopasowana, pościągana itp...
Ślub 25.09.2010
trzykropek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:26   #4611
exceptional697
Raczkowanie

GG do exceptional697

Cytat:
Ja też będę miała suknię z zamkiem. Równiez muszę mieć ją baardzo dobrze dopasowaną ze względu na problem z biustem i nie chce miec ramiączek (tzn. one będa ale "schowane" na kościół i pierwsze godziny na sali weselnej, później pod koniec zabawy planuje je wyciągnąć .
Zamowiłam ją już dwa miesiące temu, ale mam zaplanowane dwie przymiarki. Jedną gdzięś za 2 miesiące a suknię ostatecznie będę odbierać na tydzien, może dwa przed weselem i podczas tej ostatniej poprawki ma być ona bardzo dobrze i mocno dopasowana, jak gorset. Krawcowa powiedziala,że z tym nie będzie najmniejszego problemu i będzie się dobrze trzymać - i właśnie po to,żeby dobrze się trzymała musi zostać jak najbardziej dopasowana, pościągana itp...
No to uspokoiłaś mnie bardzo w piątek dokonam z mamą ostatecznego wyboru i będziemy zamawiać ;] trzymajcie kciuki bo ja nie mam pojęcia którą suknię wybrać bo przy każdej jest WOW szybsze bicie serca i wyobrażam siebie w Ten dzień w każdej z tych suknien
Grunt to zdecydowanie oczywiście jako jedne z pierwszych dowiecie się jakiego wyboru dokonałam
Stary 2010-01-27, 13:31   #4612
Ewelka1982
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie ciekawa jestem kiedy jest ostatnia przymiarka w salonie czy możliwe że w tydzień przed śłubem?
Ja wczoraj zamawiałam i Panie w salonie powiedziały mi zebym sie nie martwiła ze tydzien przed ślubem ją zmierzę i wtedy ewentualnie jesli cos bedzie potrzeba poprawić to poprawią Więc im zaufałam i niczym sie nie przejmuję dopóki nie zapłącicsz całej kwoty to one bedą sie starać pozatym klient nasz Pan he he Muszą tak robić żeby kobiety były zadowolone bo jakby poszła fama że w jakimś salonie nie przerabiają itd. to by kazdy bał się tam zamawiać a wiadomo ze każdej firmie zalezy na dobrej ocenie klientów bo jak klient będzie zadowolony to poleci dalej
Stary 2010-01-27, 13:38   #4613
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie, w końcu znalazłam linka do strony z milionem fryzur - chyba kiedyś Maciejka zamieszczała ten link -proszę i owocnych poszukiwań

http://www.projectwedding.com/photo/...&thumbs_page=1
Cytat:
Napisane przez ajak66 Pokaż wiadomość
http://ikf.styl.fm/fryzury-slubne/
Tu też jest trochę ślubnych fryzur, może się Wam jakaś spodoba
dziękuję Wam pięknie za linki
w sobotę idziemy na bal i pomyślałam sobie, że może jakiś fryz próbny sobie strzelę. Pierwotnie zakładałam, że na panieński zrobię (tak samo jak make up). Ale ten bal tak się z nikąd pojawił i w sumie fajna okazja.
Ostatni raz i jedyny zresztą czesałam się na studniówkę w Pierre przy Kapucyńskiej (wieki temu to było) i byłam megasnie zadowolona.
Poszłam wczoraj i cena zwaliła mnie z nóg - upięcie (czy to próbne czy ślubne czy w ogóle jakiekolwiek) 180 ZŁ
I chyba do soboty nie zdąże żadnego sensownego fryzjera + fryzury znaleźć

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Też myślę, że lepiej będzie bez ramiączek, tak delikatniej.
Co do gołych ramion, ksiądz może i nic nie powie, ale ja bym zakryła. Moda modą, ale to jednak jest świątynia.
w tym momencie księża już tak bardzo rygorystycznie nie podchodzą do kwestii sukni PMki
Wiadomo szacunek dla miejsca obowiązuje, ale ja planuje zasłonić ramiona welonem
licząc na to, że pod koniec czerwca bolerko nie będzie mi potrzebne
BTW nie mam na nie koncepcji

Cytat:
Kamab, a co takiego ci powiedzieli, że zwątpiłaś???

A przy okazji patrzcie jaki tort znalazłam
kiedy i gdzie zamawiacie ciasta/ torty?
nam się podobają takie piętruski
ech.. czas zacząć testować cukiernie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
A ja dziś daje pierwsze zaliczenia...śmiejcie się ale mam stresa na całego...bo nie chciałabym nikogo skrzywdzić i w ogóle...a samych 5 nie będzie...to wcale nie takie proste być po tej drugiej stronie...
Powodzenia Telka
pierwsze koty za płoty i dasz radę

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:39   #4614
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
kamab22,3mam kciuki za rozmowę z zespołem.
Dzieki Dzwoniłam ale nikt nie odbiera, spróbuje wieczorkiem jeszcze.

Cytat:
Napisane przez asharoken Pokaż wiadomość
kamab22, nigdy w życiu! Cenię sobie wszystkie opinie, również te mniej pochlebne. Wszak właśnie po to tu jesteśmy, żeby wzajemnie sobie pomóc i wyrazić opinie, posłuchać czyichś sugestii Za wszystkie opinie jestem Wam wdzięczna. Widzę, że po prostu muszę podejść do tematu podobnie jak reszta PMek- jak poczuję to 'wow', właśnie ta i żadna inna to będzie ok, a na razie potraktowałam wszystko na zasadzie żeby juz mieć z głowy, bo ja generalnie nie znoszę mierzenia czegokolwiek.
Heheh, to bardzo się ciesze Jeśli w tej sukni nie poczułaś tego WOW to szukaj dalej Tez nie znoszę mierzenia, a szczególnie jak tak zimno jest Ja zmierzyłam chyba ze 20 i już zrezygnowana wybrałam taka co prawda podobającą się ale bez tego wow, jednak po długich przemyśleniach, ględzeniu Tz-towi i mamie wybrałam ta jedna jedyna. I teraz jestem bardzo happy ze dałam im się namówić na odwiedzenie jeszcze jednego salonu

Cytat:

Ładne te piosenki. Wiesz moim zdaniem Edytka dobrze pisze ze ten pierwszy taniec jakoś inaczej można zorganizować
A z tym liczeniem do 10, wyobraź sobie ze ja stosuje taka sama metodę, choć czasem nie działa nawet ona

Cytat:
Znalazłam jej tłumaczenie, tu masz linka http://www.tekstowo.pl/piosenka,mari...t_love_is.html
W komentarzach poniżej ktoś pisze ze miała ja jako utwór na pierwszy taniec na swoim weselu.

Mi ta piosenka w ucho wpadła dzisiaj, myślę ze jako ta na pierwszy taniec może być http://www.tekstowo.pl/index.php/tek...na_pogodne_dni
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:41   #4615
Malenstwo87
Przyczajenie

[QUOTE=asharoken;16744138]Dziewczyny mam dylemat- chodzi o suknie. Cały czas widziałam się wyłącznie w zwiewnych, delikatnych, w józefinkach. Nagle okazuje się, że korzystniej chyba prezentuje się w innych, tyle tylko, że w głowie gdzieś mi się zakodowało coś upartego i nie chce przyjąć do wiadomości, że moja wizja nie do końca się sprawdza. Co myślicie o tej? Tylko myślę, że przy niej zmieniłabym nieco układ ramiączek.

Witam Was dziewczynki, dawno tu nie zaglądałam, a tu tyllle nowości.
Suknię też tą wybrałam, i już się szyje Mam nadzeje ze to świtny wybór. Narazie byłam na 2 przymiarkach i wszystko ok.
Malenstwo87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 14:12   #4616
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:

Trzykropek, pobujać się można do każdej piosenki, jeśli nie chcecie tańczyć żadnego walca, to wybrać możecie każdy kawałek, jaki wam się spodoba. A co do tradycji, to chyba tak to już jest, że młoda para otwiera bal i nikomu nie wypada wchodzić na parkiet zanim mloda para tego nie zrobi.
Ja tez wychodzę z założenia, że bez sensu jest przygotowywać układ taneczny, jeśli sie później mamy stresować i ma wyjść sztucznie. Poco dodatkowy stres i liczenie kroczków, jesli w zamian można sie rozluźnić w ramionach ukochanej osoby i popatrzeć sobie w oczy

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:

Ja mam suknię z zamkiem, ale wierzę, że tak mi ją dopasują, że nic sie nie obsunie, zwłaszcza, że góra będzie gorsetowa. Pani w salonie mnie zapewniała, że nic nie ma prawa się obsunąć i nie zdarzył się jeszcze taki przypadek, żeby jakiejkolwiek dziewczynie sukienka z biustu spadła Ja zamówię sobie odpinane ramiączka tak na wszelki wypadek, bo nadmiarem cycków to ja nie grzeszę

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
co do pytania o piosenki to nie moge w pracy odsłuchać
ale o kolejne pytanie:

wcale nie musi być pierwszego tańca!
jasne jest taka tradycja, ale gdyby chcieć wszystkie tradycja zachować... nie będe pisać przykładów bo jest ich za dużo,

dobrym rozwiązaniem jest poproszenie zespołu/DJa/Wodzireja żeby był polonez na początek i z głowy!!! tradycyjny taniec na początek wesela:P
a np. drugi taniec: walc zostaną tylko pary małżeńskie(ze stażem) i tańczą, niech rozpoczną rodzice/chrzestni.

Powiem tak im bardziej rozgarnięty i sympatyczny zespół tym więcej da Wam pomysłów i pomoże przejść ciężkie momenty (np. oczepiny, podziękowania dla rodziców itp.) trzeba rozmawiać z zespołem, wypisać wszystko i szukać pomysłów.
nic się nei bój coś podygacie
Edytka mądrze gadasz!! A pomysł z polonezem wydaje się świetny choć kojarzy mi się bardziej z balami karnawałowymi, ale czemu by nie wprowadzić urozmaicenia?

Cytat:
Możliwe, możliwe Ja np tydzień przed ślubem będę miała pierwszą i ostatnią przymiarkę, a sukienkę będę odbierać dwa czy trzy dni przed ślubem i wtedy będzie ostatecznie dopasowywana.
Stary 2010-01-27, 14:17   #4617
zaneta_212
Przyczajenie

dzięki dziewczyny za wszystkie rady też macie piękne suknie
zaneta_212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 14:19   #4618
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Też myślę, że lepiej będzie bez ramiączek, tak delikatniej.
Co do gołych ramion, ksiądz może i nic nie powie, ale ja bym zakryła. Moda modą, ale to jednak jest świątynia.
Z tymi bolerkami,etolami to różnie bywa, różni są księża, różne młode. Ja osobiście nie chcę żadnego bolerka, nie podobają mi się. Moim zdaniem to one tylko "przeszkadzają" sukni. To aż tak nie ładnie mieć gołe ramiona? (chociaż też nie, bo jest welon). Moim zdaniem lepiej mieć gołe ramiona, niż głęboki dekolt czy mini.
Jeśli Ty się będziesz źle czuła bez bolerka to oczywiście kup sobie, a jak byś znalazła gdzieś takie świecące, które wklejałaś to daj znać, ja lubię świecidełka- może by mi się kiedyś przydało

Cytat:
Napisane przez asharoken Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat- chodzi o suknie. Cały czas widziałam się wyłącznie w zwiewnych, delikatnych, w józefinkach. Nagle okazuje się, że korzystniej chyba prezentuje się w innych, tyle tylko, że w głowie gdzieś mi się zakodowało coś upartego i nie chce przyjąć do wiadomości, że moja wizja nie do końca się sprawdza. Co myślicie o tej? Tylko myślę, że przy niej zmieniłabym nieco układ ramiączek.
Ja lubię falbany, ale te średnio mi się podobają. Góra jest oki. A to, że się koncepcja zmienia to nic nowego, część z nas tak ma

Cytat:
Napisane przez zaneta_212 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny dużo nas tu troche:P mój pamiętny dzień to będzie 12 czerwiec, niedawno wybrałam suknie, pojawiła sie już tutaj na początku wątku, a mianowicie suknia z kolekcji Elianna Moore model aqua, po prostu przecudowna, taka moja zamówiona w salonie Paris na Narutowicza. Jestem zachwycona podjeściem do klienta. Pani naprawde umiała doradzic i rozwiac wątpliwości, chociż pojawiło się nowe:/ Jako ze mam naprawde znikomy biust( ale jak to stwierdziła wszystkiemu zaradzimy) i ogólnie jestem bardzo drobna szczuplutka i niska (160 cm). Ale podobno ważne że mam talię no i mimo chudości biodra i odstającą pupke:P do tego obcasy min 7 cm i powinno byc pięknie
Mam tylko jedną wątpliwośc odnośnie góry, czy nie powinnam dodac jakiś ramiączek??? nie wiem czy by tu pasowały w ogóle albo jakies inne rozwiązania, bo ramiona mam chyba dośc wąskie (albo to moja przedślubna paranoja) jak myślicie??? i jaki welon??
Aqua- jedna z mojej wybranej "4". Piękna suknia, ja doszłam do wniosku, że jednak jest za duża jak na mnie Ja też z tych mniejszych Co do ramiączek to w żadnym wypadku Ona tak jest piękna, zresztą powinna się dobrze trzymać. W kwestii welonu nie pomogę, nie mam pomysłu

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
A ja dziś daje pierwsze zaliczenia...śmiejcie się ale mam stresa na całego...bo nie chciałabym nikogo skrzywdzić i w ogóle...a samych 5 nie będzie...to wcale nie takie proste być po tej drugiej stronie...
To same 4 Myślę, że płakać z tego powodu nie będą

Cytat:
Jeśli masz do niej sentyment i ci sie kojarzy z Tżtem to się nadaje
Bardzo ładną suknie wybrałaś, wydaje się taka lekka i zwiewna.

Cytat:
Ja wczoraj zamawiałam i Panie w salonie powiedziały mi zebym sie nie martwiła ze tydzien przed ślubem ją zmierzę i wtedy ewentualnie jesli cos bedzie potrzeba poprawić to poprawią Więc im zaufałam i niczym sie nie przejmuję dopóki nie zapłącicsz całej kwoty to one bedą sie starać pozatym klient nasz Pan he he Muszą tak robić żeby kobiety były zadowolone bo jakby poszła fama że w jakimś salonie nie przerabiają itd. to by kazdy bał się tam zamawiać a wiadomo ze każdej firmie zalezy na dobrej ocenie klientów bo jak klient będzie zadowolony to poleci dalej
Tak się składa, że kiedyś była fama na temat salonu, w którym kupujesz suknie Niby, że się Panie nie przykładają, ale chyba ta Pani już tam nie pracuje, bo moim zdaniem bardzo pomocne są tam dziewczyny.
Stary 2010-01-27, 14:19   #4619
ajak66
Przyczajenie

Jeżeli któraś z Was chciałaby niezłego fryzjera tak z polecenia bo widzę, że się wątek fryzurowy przewija to mogę naprawdę polecić Karola Brzyskiego - szczególnie jeżeli chodzi o fryzury jakieś okolicznościowe robi bardzo fajne i na pewno nie wyjdzie jakis hełmofon a jeżeli chodzi o wizażystke - to ola szymanek zresztą chyba nadal razem są w jednym lokalu i Karol i Ona - to tak gdyby ktoś potrzebował
ajak66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 14:27   #4620
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie, w końcu znalazłam linka do strony z milionem fryzur - chyba kiedyś Maciejka zamieszczała ten link -proszę i owocnych poszukiwań

http://www.projectwedding.com/photo/...&thumbs_page=1
Cytat:
http://ikf.styl.fm/fryzury-slubne/
Tu też jest trochę ślubnych fryzur, może się Wam jakaś spodoba
dzięki za linki
Koniczynko śliczne te fryzurki.
już mi się kilka spodobało
tylko tak się zastanawiam - upiecie bardziej praktyczne, ale półupięte i troszkę rozpuszczone - tak romantycznie

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Jeżeli któraś z Was chciałaby niezłego fryzjera tak z polecenia bo widzę, że się wątek fryzurowy przewija to mogę naprawdę polecić Karola Brzyskiego - szczególnie jeżeli chodzi o fryzury jakieś okolicznościowe robi bardzo fajne i na pewno nie wyjdzie jakis hełmofon a jeżeli chodzi o wizażystke - to ola szymanek zresztą chyba nadal razem są w jednym lokalu i Karol i Ona - to tak gdyby ktoś potrzebował
oj...
Karol to podpadł nam trochę, jak niewiele przed ślubem olał jedną z wizażanek, która była do niego zapisana na czesanie.
nawet sam nie zadzwonił i nie odwołał, tylko się przypadkiem dowiedziała.
Zatem Karolowi mówimy zdecydowane NIE

Ola była wychwalana przez ubiegłoroczne Pmki, ale w tym roku mocno zaczęła się cenić

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości