|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
![]() Jak już 109 dni i milion spraw z suknią włącznie niezałatwionych, a ja ostatnio ![]() i jeszcze hahahha ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2010-01-26 o 21:16 |
|
|
|
|
|
#4563 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj na innym wątku przeczytałam, że mówienie prawdy księdzu niestety może nie wyjść na dobre. Wizażanka chciała mieć ślub w swojej rodzinnej parafii, gdzie mieszkają jej rodzice i gdzie jest zameldowana, no, ale teraz pomieszkuje gdzie indziej. Kiedy ksiądz (przy spisywaniu protokołu) zapytał się o adres, to powiedziała ten, pod którym aktualnie mieszka i ksiądz powiedział, że w takim razie nie jest to jej parafia i że musi pójść do tamtej po zaświadczenie (podobno jeśli przez okres 3 miesięcy mieszka się w innej parafii, to ta pierwsza przestaje być twoją). Dziękuję za opinię na temat bolerka. Też się trochę obawiam tego przytłoczenia. Może uda mi się znaleźć skromniejsze. Cytat:
Fajna opcja z tym oddaniem. Te szelki są odpinane?
Edytowane przez tikida Czas edycji: 2010-01-26 o 21:20 |
|||
|
|
|
|
#4564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Tak można je przypiąć na guziczek od środka ale i bez nich trzyma sie dobrze i ja chyba będe wolała bez... Zastanawiam sie czy ksiadź nie bedzie krzyczał że taka goła i czy potrzebne mi bolerko...Z oddaniem dobra sprawa bo oddadzą mi 800zł i nie bede sie bawić w sprzedawanie po a można wszystkie modele ze sklepu wypożyczyc też za 50% ceny tylko wtedy w jednej sukience moze iść kilka dziewczyn i długosc moze nie pasować. A tak przyjedzie nowa i dopasują mi do wzrostu a trochę go mam bo 175 i bałam sie że może być za krótka ta już gotowa no i mam pewność ze to ja pierwsza ją założe![]() Czy któras z dziewczyn robi bukiety slubne czy mi sie wydaje bo nie mogę znalezć!!! |
|
|
|
|
|
#4566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4567 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
wow ile postów
![]() Cytat:
Cytat:
też słyszałm o brzydkiej wiosnie, z kolei na maj zapowiadane są deszcze... no ale jak będzie to okaże się, póki co nie ma co się martwić bo wpływu na to nie mamy.. równie dobrze w sierpniu czy lipcu może być zimno.Ale ubezpieczyć się w bolerko czy coś zawsze warto. Ja znalazłam fajne bolerko w googlach do odsprzedania ale laska coś mi nie odpisuje na drugiego maila, a koszt tylko 50zł więc tanio i mi zależy ![]() u nas za 2 dni studniówka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
nie mamy koncepcji ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo cena atrakcyjna co do welonu jestem tego samego zdania Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Zaraz do niej napiszę na priv i poproszę żeby mi dobrała skromny bukiet![]() A jeszcze pytanie do koleżanki która nosi dobre dobrane biustonosze. Mozęsz mi polecic gdzie mogą mi dobrać? ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Dziewczyny dzieki za miłe komentarze co do wyboru sukni teraz juz nie mam całkowicie wątpliwości że dobrze zrobiłam
Edytowane przez Ewelka1982 Czas edycji: 2010-01-26 o 21:54 |
|
|
|
|
#4569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
..ale wydaje mi się że to jest taki materiał jak na apaszki ..jak na lekkie sukieneczki...myślę że coś takiego spokojnie byś znalazła w sklepach z materiałami..on się tak ładnie układa więc musi być miękki..
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2010-01-26 o 21:54 |
|
|
|
|
|
#4570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4571 | |||||
|
Raczkowanie
|
No w końcu jakiś ruch się tu zrobił
Ostatnimi czasy już się wystraszyłam, że powyrzekały się wszystkie na amen, ale przedwczesne moje obawy na szczęście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A byłaś u nich? Przyglądałaś się sukniom? Mierzyłaś tam coś? Bo zazwyczaj jak się mierzy to można podpatrzeć w jaki sposób suknia jest uszyta.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam wrażenie, że chodząc po salonach nie widziałam połowy sukien, gdzie one się chowały?? No Ewelka, piękna i oryginalna suknia, gratuluję!
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.projectwedding.com/photo/...&thumbs_page=1
|
|
|
#4574 |
|
Przyczajenie
|
http://ikf.styl.fm/fryzury-slubne/
Tu też jest trochę ślubnych fryzur, może się Wam jakaś spodoba
|
|
|
|
|
#4575 |
|
Rozeznanie
|
Ja bardzo dziękuję za linki do fryzurek, bo sama nie mam czasu szperać po necie
|
|
#4576 | |||||
|
Raczkowanie
|
Wow dziewczyny jak Wy dzis szalejecie
![]() Cytat:
Z ta Shazza to się uśmiałam i wyobrażałam sobie jak będziecie pląsać do tej muzyki Posłuchałam jej na YouTube i teraz mi siedzi w głowie![]() Co do sukni to piękna jest A butki jakie mniej więcej byś chciała? Ja jak szukałam w sierpniu ubiegłego roku dla siebie bucików na wesele to dużo fajnych widziałam w Bazarze na dole przy Tysiąclecia. Moja przyjaciółka kupowała tam również swoje ślubne, srebrne sandałki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tu masz link http://www.romans.pl.pl/ do stronki zespołu na który my niestety się nie zdecydowaliśmy ![]() Cytat:
|
|
|
#4577 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do gołych ramion, ksiądz może i nic nie powie, ale ja bym zakryła. Moda modą, ale to jednak jest świątynia. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się raczej przymierzam do DJa, wydaje mi się że jest w stanie zagrać więcej utworów. Chociaż w sumie to zależy w każdym razie jakoś tak od początku byłam za DJem i moje 2 przyjacióły które w tym roku wychodzą za mąż również, więc chyba tak trochę pod ich wpływem jestem
|
|
|
|
|
|
#4579 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tą piosenkę słyszałam chyba tylko raz jakieś 10 lat temu i do tej pory ją pamiętałam.Jeśli chodzi o buty, to chciałabym srebrne, na obcasie, peep toe. Jeszcze nie znalazłam konkretnego modelu. Spodobały mi się za to sandałki (poniżej zdjęcie), gdybym brała ślub lipiec - sierpień, to bym zamówiła, ale na wrzesień jednak lepiej coś bardziej zakrytego. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4580 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam dylemat- chodzi o suknie. Cały czas widziałam się wyłącznie w zwiewnych, delikatnych, w józefinkach. Nagle okazuje się, że korzystniej chyba prezentuje się w innych, tyle tylko, że w głowie gdzieś mi się zakodowało coś upartego i nie chce przyjąć do wiadomości, że moja wizja nie do końca się sprawdza. Co myślicie o tej? Tylko myślę, że przy niej zmieniłabym nieco układ ramiączek.
tikida, w 100% zgadzam się z Tobą, jeśli chodzi o pierwsze pląsy. U mnie dochodzi do tego zboczenie taneczne, bo zazwyczaj nieco mnie razi wykonanie wyuczonego układu, ale nie jestem może do końca obiektywna. ewelka, super wybór!
Edytowane przez asharoken Czas edycji: 2010-01-26 o 23:03 |
|
|
|
|
#4581 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wolę taki prosty i klasyczny Ten mi sie nawet nie podoba i za mało odważna jestem do takiego![]() Kama ja mam zespół w ciemno, nigdy nie słyszałam jak grają! Tylko własciciele sali go polecali... I nawet nie pytam nikogo o niego bo boje sie że ktos skrytykuje i będę przeżywać do czerwca! W sobote jedziemy zobaczyc jak grają na weselu i mam nadzieję że mi spadnie kamien z serca... ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Widzę że co dziewczyna to inna suknia he he ![]() Ta jest bardzo ładna wizualnie Jeśli dobrze sie na Tobie układa i pasuje Ci do figury to sie nie zastanawiaj
Edytowane przez Ewelka1982 Czas edycji: 2010-01-26 o 23:09 |
||
|
|
|
|
#4582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A przy okazji patrzcie jaki tort znalazłam
|
|
|
#4583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też jestem za zakryciem...Dzięki za stronkę do biustonoszy... Ale drogie te biustonosze, szok... Ale i tak pójde zobaczyć - może będą jakieś promocje... |
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Przyczajenie
|
Cześc dziewczyny
dużo nas tu troche:P mój pamiętny dzień to będzie 12 czerwiec, niedawno wybrałam suknie, pojawiła sie już tutaj na początku wątku, a mianowicie suknia z kolekcji Elianna Moore model aqua, po prostu przecudowna, taka moja zamówiona w salonie Paris na Narutowicza. Jestem zachwycona podjeściem do klienta. Pani naprawde umiała doradzic i rozwiac wątpliwości, chociż pojawiło się nowe:/ Jako ze mam naprawde znikomy biust( ale jak to stwierdziła wszystkiemu zaradzimy) i ogólnie jestem bardzo drobna szczuplutka i niska (160 cm). Ale podobno ważne że mam talię no i mimo chudości biodra i odstającą pupke:P do tego obcasy min 7 cm i powinno byc pięknie Mam tylko jedną wątpliwośc odnośnie góry, czy nie powinnam dodac jakiś ramiączek??? nie wiem czy by tu pasowały w ogóle albo jakies inne rozwiązania, bo ramiona mam chyba dośc wąskie (albo to moja przedślubna paranoja ) jak myślicie??? i jaki welon??Jeśli chodzi o sale to zarezerwowana w Pelczynie ( dużo znajomych było i poleca) a zespół avans spod Warszawy, Nieporęt chyba , dorwałam na youtube
|
|
|
|
|
#4585 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(no, ale w końcu znalazłam najlepszą - muślinową, ale nie taką prostą bo ma i gorset i zdobienia). Jedna w pani w salonie na pytanie, jakie suknie najchętniej kupują dziewczyny odpowiedziała, że przychodzą z zamiarem kupna skromnej, a wychodzą ze strojną ![]() Mi się twoja suknia podoba, no, ale najważniejsza jest twoja opinia. Suknia ma Ci się podobać, masz w niej dobrze wyglądać i dobrze się czuć .Cytat:
Cytat:
A przede mną mierzyła ją szczuplutka dziewczyna i wyglądała super. Ja myślę, że ramiączka do tej sukni nie pasują i że nie masz powodu, aby się martwić i kombinować. Co do salonu, to obsługa pierwsza klasa!
|
|||
|
|
|
|
#4586 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie długi. Myślicie ze pasuje?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, a po przesłuchaniu piosenki z linku Any teraz chodzę i podśpiewuje "Weselny klimat..."Co do zespołu to wątpię żeby to było segregowanie papierów Cytat:
to takie moje skromniutkie zdanie![]() ![]() Cytat:
A co do welonu to fajny jest ale ja bym go niżej wpięła ![]() Napisze Ci na PW. Cytat:
|
|
|
#4587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale tak właśnie do do pół pleców
|
|
|
#4588 |
|
Przyczajenie
|
Dobrze dobrany biustonsoz ... Tu się mogę wykazać bo jestem brafitterką i pracuje w takim sklepie
gdybym mogła komuś pomóc, doradzić piszcie...---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- [QUOTE=tikida;16746827] Pierwszy zakup to pewnie będzie koszt ok. 80 - 100 PLN (polecałabym staniki brytyjskiej marki CurvyKate). No, a potem, kiedy będziesz znała już swój rozmiar, możesz szukać okazji internetowych. Niedawno np. w jednym polskim sklepie internetowym pojawiła się rewelacyjna promocja na staniki marki Panache Cleo, cena katalogowa 140 PLN, cena promocyjna 40 PLN. CORAZ WIĘCEJ KOBIET JEST UŚWIADOMIONYCH CZYŻBYŚ BYŁA MIŁOSNICZKĄ TAK JAK JA CURVY KATE??? HMMM.... CLEO TEŻ JEST SUPER![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- kobiety ale Wy tu naskrobałyście... ja weekend na uczelni ale dwa egzaminy do przodu... tylko mgr nawet nie ruszony śliczne te Wasze suknie ja też już chce....WITAM NOWE PMKI
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś daje pierwsze zaliczenia...śmiejcie się ale mam stresa na całego...bo nie chciałabym nikogo skrzywdzić i w ogóle...a samych 5 nie będzie...to wcale nie takie proste być po tej drugiej stronie...
|
|
#4590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym nie dodawała ramiączek, bo popsują cały efekt, a suknia jest śliczna
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

hahahha 
Pomoc mamy niezastąpiona - wybrałam carrerę

Pozdrawiam i przesyłam wszystkim buziaki
no ale jak będzie to okaże się, póki co nie ma co się martwić bo wpływu na to nie mamy.. równie dobrze w sierpniu czy lipcu może być zimno.

sama już nie wiem...

..ale wydaje mi się że to jest taki materiał jak na apaszki ..jak na lekkie sukieneczki...myślę że coś takiego spokojnie byś znalazła w sklepach z materiałami..on się tak ładnie układa więc musi być miękki..
Mam wrażenie, że chodząc po salonach nie widziałam połowy sukien, gdzie one się chowały?? No Ewelka, piękna i oryginalna suknia, gratuluję!