|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Ja tak tylko na chwilę: ice ścinasz się na boba?
Jestem w szoku, że się zdecydowałaś na tak radykalne skrócenie włosów. Ciekawa jestem efektu
|
#3632 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale to jeszcze nie tak hop - muszę się zdecydować, gdzie iść do fryzjera, a niestety wątek o dobrych fryzjerach w Krakowie nie jest za bardzo pomocny, no i przede wszystkim muszę wcześniej wyzdrowieć.
|
|
|
#3633 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Farbę też miałam dziś na głowie. Zastanawiam się czy nie odświeżyć sobie cery kwasami przed wiosną. Chyba mi się to przyda, bo ostatnio mam bardzo szarą i zmęczoną cerę. |
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, wpadłam na chwilkę, ale nie mam na razie czasu nadrabiać postów... Widzę tylko, że iceflower ścina włosy - poważna zmiana
Ja też chcę ściąć, ale z boba na całkiem krótkie ![]() Chciałam też podziękować wszystkim trzymającym kciuki , udało się i mam dodatkowe pół etatu, które w dodatku zapowiada się bardzo przyjemnie.![]() Postaram się więcej napisać wieczorem. Życzę wszystkim miłego dnia! |
|
|
|
#3635 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
nosku (nie zacytowało mi :/) ja też umarłam, co za gość
z resztą nie które laski na YT nie sa lepsze wcale ![]() Cytat:
![]() No to się napalam w takim razie Na mojej liście znów już 10 tuszy do kupienia Cytat:
Mi odpukać nic się nie stało żadnemu z moich skarbów ostatnio ![]() Cytat:
![]() No, się zużywa ładnie wszystko- wczoraj zrobiłam sobie kąpiel z resztką żelu pod prysznic i zalałam pół łazienki, nie wiem czemu to wyciekło ![]() No, bo ja taka sierota jestem naukowa ![]() Cytat:
![]() Heh, mój widzi sygnały ale wg mnie faceci mają jakiś zupełnie inny tok myślenia i i tak wychodzi z tego nie to co chcę ![]() Cytat:
![]() Ja jak mówiłam robię tylko listę kupionych niepotrzebnie na zapas rzeczy, oraz kolorówki- 115 zł już wyszło za same kolorowe maziaje w tym mies Bo pielegnację dalej wyłudzam od mamusi.Też myślałam o takim dłuższym bobie ale takim do ramion, jednak fryzjerka odradziła. Zobaczymy co powie przy następnej wizycie wiosennej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc się muszę streszczać póki ładne światło jest a dopieor jestem po sniadaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To brawa dla zwierzaka, pomiziaj ją za mnie po karczku i za uszkiem ![]() Jejku, wczorajsze muffinki dzisiaj też są boskie i wcale nie słodkie. Już mnie korci żeby zrobić jakieś z jabłkami dziś, a dupa rośnie
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale wzięłam się w garść, walnęłam sobie makijażyk, co ostatnio u mnie rzadkość, bo rano w biegu daję minerałki, róż i tusz, robię barszcz i idem. A II daniem zajmę się później. Też się zaczynam kwasić, bo ostatnio zaprzestałam, jak mi się cera przesuszyła. No ale wróciła już do normy, więc będę ją bacznie obserwować smarując co 2-3 noce Effaclarem Duo. Muszę go w końcu zużyć do wiosny. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3638 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też taką zrobiłam
Ale ja lubię bawić się takimi rzeczami w excelu, więc mam nadzieję, że długo to pociągnę... Tylko to wcale mnie nie zmotywowało w tym miesiącu do oszczędzania No a w lutym już naprawdę idę na odwyk, za duże zapasy zrobiłam w tym miesiącu... Cytat:
A tamten polski chłopaczek śmieszny - zauwazyłyście, że pokazywał kosmetyki albo z nierozpakowanego zestawu albo mówił, że czegoś używa ale tego nie miał Cytat:
![]() Cytat:
- na szczęście faceci jak coś chcą, to zazwyczaj to po prostu mówią.Cytat:
Ja jestem szybka i się właśnie zorientowałam, że też mam 6300. Bardzo lubię ten telefon - na wiosnę kończy mi się umowa, ale nie będę zmieniać telefonu że to moja pierwsza komórka Baaardzo długo się przed tym broniłam...Cytat:
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z włosami to jakaś większa zmiana? Bo u mnie różnicy prawie nie widać, najważniejsze że siwe odrosty zakryte ![]() A ja nie mogłam przestać oglądać; ale tylko z powodu mojej wielkiej miłości do brytyjskiego akcentu
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
Etam, wcale nie sierota. Przecież się udało
Ja kiedyś zaspałam na kolokwium i błagałam prowadzącego, żeby pisać z następną grupą. Zgodził się, ale uprzedził, że będą inne pytania - myślał, że taka cwana jestem... No i kiedyś zaspałam na wizytę w instytucie, do którego straasznie chciałam iść Także, wiesz każdemu się zdarzy zaspać/ trafić na awarię torów akurat wtedy kiedy mu zalezy na punktualności...Ja obejrzałam a właściwie wysłuchałam do samego końca, lubię brytyjski akcent więc jak czytam wizaż, puszczam sobie siostry pixiwoo w tle One się świetnie malują, a przy okazji pięknie mówiąTen chłopak robi sobie pełny makijaż - podkład, róż, tusz do rzęs (!) a nawet błyszczyk. I mówi "what would I be without a smokey look" Zazdroszczę mu jednej rzeczy - bazy pod cienie UD
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- A ja torebki balenciaga którą namiętnie opisuje w jednym z filmików
|
|
#3643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten chłopak używa perfum Dior Cherie Odpadam, trudno, nie będę słuchać brytyjskiego akcentu w tym wydaniu...---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Ładna!
|
|
#3644 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Filmiku jak się maluje nie byłamw stanie ogladnać do końca http://www.youtube.com/watch?v=fIHXz...eature=channel W atkich kwestiach nie jestem tolerancyjna, nic a nic. Wszystko ma swoje granice.
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś znów posiedziałam godzinę dłużej w pracy i chyba do końca tygodnia będę ciągnąć nadgodziny, bo musimy zrobić budżet do nowego projektu. Po dzisiejszym dniu jestem tak padnięta, że poszłabym najchętniej już spać. Nawet makijażu nie zmyłam po przyjściu do domu, bo mi się nie chce Zmyję go jak będę brać wieczorem prysznic.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3646 | ||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Tylko potem mi mega słodko, przynajmniej zjem mniej czekolady. Cytat:
Byłam u dentysty, zdziwiłam się, bo było całkiem miło. Zmieniłam gabinet i teraz moja dentystka jest przemiłą kobietą, czeka mnie jeszcze jedna wizyta w przyszłą środę i mam spokój. Kontynuuję swój leniwy dzień - nie zrobiłam dziś nic pożytecznego poza farbowaniem i dentystą. W planach mam jeszcze obejrzenie jakiegoś filmu.
|
||
|
|
|
#3647 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Też mam w sumie leniwy dzień, ale bardziej z przymusu niż z chęci. Na zmianę śpię i nadrabiam recenzje w KWC.
I czekam aż TŻ po mnie przyjedzie i się mną zaopiekuje, ale to jeszcze z 2 godzinki.![]() Muszę kupić jakąś odżywkę do paznokci i zastanawiam się nad kuracją NT. Lakieromania odbiła się bardzo na zdrowiu moich paznokci - wierzchnia warstwa paznokcia odpada mi wręcz płatami, poza tym są odbarwione. Strasznie je zamęczyłam i chyba powinnam dać odpocząć, ale wstyd mi chodzić z takim brzydactwem. ![]() Wiem, że dużo z was zamawiało NT? Który najlepiej stosować?
|
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja jestem w stanie oglądać jak się malują mężczyźni. Oczywiście jakby mój TŻ miałby... ale nieważne, bo wtedy bym z nim nie była Jest taki makijażysta, kolekcjoner MACa, niestety nie pamiętam jak się nazywa... (Lizzie, Ty go znasz, rozmawiałyśmy o nim , może Estella kojarzy) i on pokazuje wszystkie makijaże na sobie. To dziwnie wygląda, ale ciekawych rzeczy można się nauczyć. W jego orientację/upodobania nie wnikam.Ja mam taki: NT II Mi pomógł, paznokcie mi się strasznie łamały wcześniej. Mam już drugie opakowanie, teraz używam profilaktycznie co jakiś czas. No i świetnie nadaje się też jako utrwalacz - kładę wartwę na lakier kolorowy i trzyma się nawet tydzień (w moim przypadku to bardzo długo) (A, i nie kupowałam u tego sprzedawcy, bo wtedy jeszcze nie miał NT)
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś chyba ogólnoświatowy dzień lenia
![]() Ja wprawdzie dzielnie poszłam do pracy i zrobiłam mnóstwo rzeczy, ale od powrotu leżę, jem Petitki w czekoladzie i nie robię NIC pożytecznego ![]() Wykończyłam wreszcie Luksję i dziś testy melona Nie ma mojego Benefita a liczyłam na awizo dziś ![]() I nie mogę się z TŻtem dogadać kompletnie dziś, każda rozmowa kończy się fochem jednej ze stron ![]() I spać mi się chce od kilku dni non stop, zasypiam jak tylko przyłożę głowę do poduszki. To się wyżaliłam
|
#3650 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Niby przy nich piszą, żeby używać razem, ale jak ma działać jeden, to może nie warto przepłacać.
|
|
|
#3651 | |
|
Wtajemniczenie
|
I jak i jak? Ja go dzisiaj wąchałam no i chyba jednak poczekam z zakupem do wakacji - za to chyba wrócę do tego z trawą cytrynową...
Podobno teraz bardzo spada ciśnienie, więc to na pewno stąd ten rozwój lenistwa ![]() No i nie przejmuj się, na pewno jutro się dogadacie z TŻtem - oboje jesteście mądrzy, to dojdziecie do porozumienia No i na pocieszenie przypomnij sobie, że masz zapas kremu YR Byłam akurat dziś pod Piasecznem i tam mi się udało go dorwać - ale strach miałam po nieudanych wcześniejszych próbach, że go całkiem ludzie wykupili wszędzie. Cytat:
![]() Basiu, gdzie będziesz pod koniec przyszłego tygodnia? Bo akurat przyjeżdżam do Twojego miasta w czwartek A w ogóle to muszę się przyznać do czegoś Wpisałam Twój adres z koperty do zumi i... mieszkasz baaardzo blisko mojej cioci - ona kiedyś mieszkała na ulicy, która sugeruje wysokie temperatury a teraz jakieś 200 metrów dalej
|
|
#3652 | |||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
Co do tego wybielacza, to nie wiem czy jeszcze jest w ofercie, ale wtedy też miałam praktycznie żółte paznokcie i naprawdę pomogła. I łykałam wtedy Merz Spezial na zmianę z Supradynem. Cytat:
Też tak mam, wczoraj przespałam cały dzień, z przerwą na farmę i coś do jedzenia, dzisiaj się zwlekłam na uczelnię i nie wiem jakim cudem zaliczyłam ustnie ćwiczenia, kiedy w ogóle nie mogłam się skupić W piątek muszę iść po wpis, bo dziś zapomniałam indeksu![]() Na pocieszenie poszłam pochodzić po Plazie i upolowałam sweterek kremowy i niebieską chustę w panterkę w RE. Byłam w Rosmannie, ale nic mi się nie podobało A w Orsayu kupiłam 3 pierścionki. Śliczną mają biżuterję, muszę wreszcie przekłuć uszy.
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wachałam tego melona wczoraj i mnie zaciekawił. Tylko nie jestem przekonana do płacenia 11zł za zwykły żel. Kupiłam za to olejek Isany bo skóra bardzo mi się wysusza i wymieszałam go z pomarańczowym mydłem Ziaji. Szkoda tylko że ten olejek jest taki rzadki. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() Ale fajnie! To koniecznie zabieram Cię na kawę. Nie pamiętam, który adres był na kopercie, mój czy rodziców.
|
|
#3654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to ja chyba przyjadę w ciągu dnia w czwartek - miałam jechać wieczorem, ale z nią to bym nie miała czasu na żadną kawę To jak będziesz wiedzieć, dokładnie, kiedy będziesz mieć czas, to napisz, ja się dostosuję, ale najbardziej bym chciała czwartek, bo wtedy będę mieć więcej czasu
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma identyczne jak ten Lemon i chyba faktycznie jest trochę słodszy od zwykłego melona, albo to siła sugestii Niny ![]() Jak zwykły mi nie podszedł specjalnie tak ten jest fajny Zużyję z przyjemnością, bo zapach mi się podoba, nie jest jakiś specjalnie świeżakowaty, na gorące dni zdecydowanie jednak Lemon u mnie wygrywa. Tak, też słyszałam o tym ciśnieniu i tym to sobie tłumaczę ![]() Dziękuję raz jeszcze za krem ![]() Cytat:
Ważne, że zaliczone A może to jakaś nowa metoda na zaliczenie?
|
|
#3656 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi takie szaleństwo raz na jakiś czas potrzebne, bo potem jestem już grzeczna. A teraz i tak należą mi się pochwały za zejście ze smarowidłami do ciała do stanu minimalnego: olejek Nivea, mini balsam żurawinowy rozświetlający TBS, mleczko samoopalająco-rozświetlające, YR krem do suchej skóry L'Oreal NutriTherapy i imbirowe masełko TBS, które ciągle czeka , ale już tylko do wiosny (chyba ). W nagrodę zamówiłam sobie w Ori krem oliwkowo-bambusowy. Czasem lubię te ichnie smarowidła, a to ma fajny zapach, taki świeży ze słodką nutką. Potrzeba mi takiej odmiany po killerze czekoladowym Farmony, w którym ciągle czułam jednak za dużo marcepanu ![]() A zanim je dostanę pomęczę ten krem L'Oreala. Na jesieni był za ciężki, ale teraz powinien być ok. Jak mnie nie będzie wysyfiał, to go zmęczę i po kłopocie, gorzej jak jednak będzie... wtedy chyba dalej będę musiała zużywać go na łydki. Cytat:
Czyli nie jestem osamotniona. A już myślałam, że sobie wmawiam, że przecie tak być nie może. Cytat:
Cytat:
No ale nie dość, że się rysuje, to jest za ciężka. Oszczędności na abonamencie mi niepotrzebne, bo i tak mało gadam, wziąć telefon na sprzedaż byłoby mi szkoda, więc już wolę zostawić sobie. A Avilkę już mam, trochę się nią pobawiłam, ale póki nie dostanę folii i nie opanuję jej sprawnej obsługi, to sobie poleży w domu. Szkoda mi ją zanieść do pracy i skazać na poniewierkę w szufladzie, a te oryginalne folijki to się zedrą raz-dwa. Tylko kurka nie wiem czy wziać folę błyszczącą czy matową z antyrefleksem... Cytat:
![]() Niezły jest gość. W ogóle ciekawi mnie czy on jest gejem czy po prostu dziewczynką zamkniętą w ciele mężczyzny. Ciekawią mnie tacy ludzie, choć nie powiem, czasem też i śmieszą. Ale niech sobie tam robią co chcą, mi to nie wadzi. Cytat:
Ale Foundation to podkład, a Intensive Therapy to odżywka i warstwa wierzchnia w jednym. Chociaż wydaje mi się, że i Foundation też coś odżywia. Niemiej jednak jakbym miała stawiać na jedno to na IT. Sama teraz wypróbowuję wersję Hydration, też poziom II, ale na razie nie mam zdania, wielkiej poprawy nie widać. Tu akurat jest tylko 1 buteleczka służąca i jako podkład i jako top-coat. Ale jak jeszcze z miesiąc minie i dalej tak będzie, to wrócę do starych sprawdzonych formuł. |
||||||
|
|
|
#3657 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam przez chwilę myśl, że po co ja doradzałam ten krem, jak to na pewno przez to go wykupiliDziękuję za relację , będę czekać na promocję jakąś, bo tak jak Sleepy, nie mam ochoty wydawać na niego 11 złotych![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
choć... czy nie zamówiłaś już u siostry masełek TBS ? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłam dzisiaj szyszki
|
|
#3658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oj, zamówiłam, ale siostra mi je przywiezie dopiero na Wielkanoc, więc się nie liczy
EDIT: Zresztą póki co jest to 1 masło, bo reszta się wyprzedała Cytat:
![]() Cytat:
. Za to ogólnie miło wspominam CoverGirl Lash Blast. Przypomniało mi się o niej podczas oglądania amerykańskich filmików i blogów z makijażami i tak mnie korci, żeby znów sobie kliknąć na ebayu, ale tym razem wersję z drobinkami. Ma silikonową szczotę, ale taką grubaśną, jak False Lash MH mniej więcej, i nie kojarzę, aby kuku robiła moim rzęsom. Za to kojarzę, że plułam sobie w brodę, że zamówiłam brąz, bo ona tak świetnie podkreśla rzęsy, że brąz tylko psuje efekt. Ona musi być w czerni i to takiej naprawdę czarnej czerni. Niemniej jednak póki co oswajam Voluminousa Curved i muszę powiedzieć, że dawno nie byłam tak zachwycona tuszem. Obym tylko nie zapeszyła ![]() Cytat:
Cytat:
I one pójda do odstrzału w pierwszej kolejności, zostawię sobie tylko co fajniejsze do cieni. Tam tego drapania tak nie odczuwam, całe szczęście, aczkolwiek i tak myślę nad jakimiś lepszymi pędzelkami do oczu. Co się da, to z EDM, a jak jeszcze coś mi się zamarzy, to może w Inglocie wypatrzę.
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2010-01-27 o 23:49 |
||||
|
|
|
#3660 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
do kamery. Pomijając oczywiście body-painting służący jako charakteryzacja różnych muzyków na koncertach czy innych performance'ach.Cytat:
![]() Cytat:
generalnie takie upiększanie się przez facetów to przypisałabym raczej "próżności" a nie "kobiecości". bo co innego jak ktoś od dziecka czuje się odmienną płcią a co innego gdy przejmuje tylko pewne wybrane zachowania do tej pory przypisywane przez społeczeństwo tylko jednej z płci.Zapraszam do dyskusji światopoglądowej ![]() Foudation nie odżywia? Yyy hum, to ja już nie wiem co myśleć Niby stan paznokci mi się troszkę poprawił- nawet w lekkie zimu musiałam zawsze mieć pazurki krótsze od opuszek palców, a teraz nawet nie pękają z boków. Nie rozdwajają sie też tak brzydko na końcach, jedynie jakby się górna warstwa kruszyła czasami ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Jestem w szoku, że się zdecydowałaś na tak radykalne skrócenie włosów. Ciekawa jestem efektu

a jeszcze w piątek na pewno dojdzie krem do rąk Neutrogeny, jutro żel pod prysznic i do golenia Nivea, jeszcze jakiś balsam by się przydał, więc pewnie dobiję do 500zł. Fakt, połowa z tego to niezbędniki, a połowa to zapasy tudzież jakaś kolorówka bez której mogłabym się obejść
Ale pocieszam się, że w lutym mało co będę musiała kupić, o ile w ogóle cokolwiek, więc co najwyżej pozwalam sobie na jakieś zbędne wydatki do 100zł.

, udało się i mam dodatkowe pół etatu, które w dodatku zapowiada się bardzo przyjemnie.
Ale dzisiaj czuję się dobrze i zacznę od początku
Ja pomadek nie umiem wykańczać, prędzej gubię niż użyję chociaż połowę...

Nie lubię tego języka. 
Nie jestem mistrzem w oszczędzaniu, ale nie spodziewałam się, że idzie mi aż tak kiepsko (bo fakt faktem ze zbytków mam tylko 2 balsamy z TBSu).

A w Orsayu kupiłam 3 pierścionki. Śliczną mają biżuterję, muszę wreszcie przekłuć uszy.