Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 14:57   #4471
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

witajcie

http://www.youtube.com/watch?v=Wzldr...eature=related filmik instruktazowy dla przyszlych tatusiow

ja sie wam moge pochwalic moim pierwszym zakupem dla malenstwa
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 15:12   #4472
magdzia33
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie przeziębienie nas złapało i boję się o dzidzie, sama nie wiem co mam juz brać, wyczytałam że można rutinoskorbin ale z zaleceniami lekarza a ja nie mam siły dowlec sie do lekarza i czekać w przychodni cały dzień w kolejkach. Macie jakieś domowe sposoby prócz czosnku z cytryną????
Czekam na przepisy!
A tak pozatym ja tez dzis mało co spała bo ból gardła i wieczny katar nie dawały za wygraną, az wstałam o 3 i lipy z miodem i sokiem malinowym sobie zapazyłam.
mnie dopadlo 2 tygodnie temu, wiec rozumiem Cie doskonale, ja ratowalam sie bardzo cieplym mlekiem z miodem, oprocz tego z 2-3 razy piskalam do gardla tantum verde, lekarka mi powiedziala, ze moge, a ja mam straszne problemy z gardlem, jak mnie zaczyna bolec to idzie na tchawice i trace glos, odpukac przeszlo, zycze zdrowka!!

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 15:19   #4473
bajka1807
Zakorzenienie

mnie ponad tydzien temu dopadlo zapalenie zatok, pilam melko z miodem i czosnkiem, lykalam rutinoskorbin i zakrapialam nos nasivinem soft - farmaceutka powiedziala tż ze mozna stosowac. kupilam jeszcze te krople euphorbium co kobiety w ciazy moga stosowac ale jest to wielkie G - lek homeopatyczny zakropilam raz i bylo mi jeszcze gorzej a kosztuje prawie 30 zl :/
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-27, 15:22   #4474
papeteria
Zakorzenienie

bajka po prostu urocze ciuszki
A ja poszłam teraz na dół do kiosku( w bloku mam) bo pomimo, ze wsunełam 3 miseczki zupy ogórkowej(jak nigdy)to zachciało mi się czekolady nadziewanej truskawkowej i białej Alpen Gold.Wyskoczyłam w dresach, ale bluza dosyć opięta jest i sprzedająca się mnie pyta czy będzie chłopiec czy dziewczynka Wiem, że już ostatnio było troszkę widać, ale nie sądziłam, że już obcy widzą.Ale najadłam się tej zupy więc może bardziej mnie wywaliło

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

ja jezeli chodzi o przeziebienie narazie odpukac ok , ale ja wogole malo wychodze, tyle co w weekend

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-27 o 15:23
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 15:24   #4475
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Znalazłam ciekawy artykuł jak to jest naprawdę z tym obliczaniem daty porodu na podstawie pierwszych ruchów dziecka bo nie dawało mi to spokoju:

Wyczuwanie ruchów dziecka
Ruchy dziecka wyczuwane są przez matkę ok. 20 tygodnia. Kobieta, która rodzi po raz pierwszy, do tej daty dodaje 20 tyg. lub 140 dni. Wieloródki ruchy maleństwa wyczuwają już w 18 tyg. Do tej daty dodają 22 tyg. lub 154 dni.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 15:27   #4476
Alguien
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny
Widze, ze kilka dziewczyn oddalo glos na mnie, za co bardzo mi milo i dziekuje, w tym tez anoxa, ktora prowadzi w naszych statystykach postow Oczywiscie bedzie mi bardzo milo zalozyc nowy watek, mam jednak nadzieje, ze zadna z Was nie ma nic przeciwko? Jesli tak to mowcie, bo nie chcemy tu nieporozumien przeciez Aha - tak mi jeszcze przyszlo do glowy - nie jestem niestety dostepna w Waszych godzinach dopoludniowych, gdyz u mnie wtedy jest noc, ale jak tylko jakies zmiany wyslecie mi na PW (co do listy), to Waszym popoludniem juz zaktualizuje
Natomiast mam teraz propozycje do Ciebie anoxa - jak juz bedziemy sie zblizac do konca I czesci, to moze udaloby sie nam tak zrobic, bys Ty wpisala drugi post. Bedziesz wtedy jakby taka pomocna reka, gdyby w razie czego cos sie u mnie pozmienialo i ktos mial przejac liste itd. Co o tym myslisz?

No i teraz pytanie do farminki - czy nie masz nic przeciwko, zebym przejela wtedy liste w II czesci?

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-01-27 o 15:29
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 15:33   #4477
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Widze, ze kilka dziewczyn oddalo glos na mnie, za co bardzo mi milo i dziekuje, w tym tez anoxa, ktora prowadzi w naszych statystykach postow Oczywiscie bedzie mi bardzo milo zalozyc nowy watek, mam jednak nadzieje, ze zadna z Was nie ma nic przeciwko? Jesli tak to mowcie, bo nie chcemy tu nieporozumien przeciez Aha - tak mi jeszcze przyszlo do glowy - nie jestem niestety dostepna w Waszych godzinach dopoludniowych, gdyz u mnie wtedy jest noc, ale jak tylko jakies zmiany wyslecie mi na PW (co do listy), to Waszym popoludniem juz zaktualizuje
Natomiast mam teraz propozycje do Ciebie anoxa - jak juz bedziemy sie zblizac do konca I czesci, to moze udaloby sie nam tak zrobic, bys Ty wpisala drugi post. Bedziesz wtedy jakby taka pomocna reka, gdyby w razie czego cos sie u mnie pozmienialo i ktos mial przejac liste itd. Co o tym myslisz?

No i teraz pytanie do farminki - czy nie masz nic przeciwko, zebym przejela wtedy liste w II czesci?
ja tez jestem jak najbardziej za
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-27, 15:34   #4478
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
nie wiem, czy widać podpis (ktory moim zdaniem jest najlepszy) :jak mam zyc w takim swiecie, to wsadzcie mnie spowrotem))))
Heh niezłe,mam nadzieję że mój dzidziuś nie podzieli tej opinii
Stary 2010-01-27, 15:35   #4479
agravka
Wtajemniczenie

sliczne ubranko dla maleństwa. Będzie taka mała żabeczka)) słodko))
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 15:39   #4480
papeteria
Zakorzenienie

Alguien nie wydaje mi sie aby ktokolwiek miał coś przeciwko ...
Jusdan ciekawy artykuł
Stary 2010-01-27, 15:40   #4481
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Oglądajcie relacje z rocznicy wyzwolenia KL Auschwitz. Może mnie wypatrzycie
MIłego dnia!!
a ja nie mam polskich kanalow szkoda

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Ja miałam 2 do tej pory.... w piątek będę mieć 3 4D i to już będzie przesiewowe. Mamy dostać filmik na płycie
To koniecznie musisz nam w piatek powiedziec, jak bylo

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
a dzis wizyta na 18 u lekarza
kciuki zacisniete

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Co do tytułu wątku, może coś takiego: " Słonko świeci, mamusie lipcowo-sierpniowe rodzą dzieci "
kochana tytul jest swietny!! bardzo mi sie podoba i glosuje na tak. Z tymze tak samo pomyslalam jak inne dziewczyny - moze zostawmy sobie go na koncowke, jak juz rzeczywiscie bedziemy rodzic

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Teez mam wizyte dzis i tez o 18 jak Basienka
rowniez trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ten bym zostawila na czas jak juz porody beda sie szykowac a ja proponuje tymczasem : "Kto nam w brzuszkach mieszka poznajemy więc i wyprawki powoli szykujemy"
tytul wart uwagi zdecydowanie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie

Skoro Alguien przypomniala pierwsza o koniecznosci zalozenia nowego watku to jestem za tym niech teraz go prowadzi
Dzieki za pamiec, milo tak Czytam watek na biezaco, tylko w zwiazku z przeprowadzka zabiegana troche bylam, zmiana adresow w roznych miejscach, urzadzanie mieszkania, sprzatanie, itp... ale postaram sie poprawic
To opowiadaj, jak tam nowe mieszkanko? Juz na dobre sie przeprowadziliscie?
A tak z innej beczki - Ty chodzisz do lekarza prywatnie czy masz ubezpieczenie?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
witajcie
slicznosci :roll eyes:
Stary 2010-01-27, 15:40   #4482
farminka
Wtajemniczenie

Alguien oczywiście,że się zgadzam.Dobrze będzie jak lista będzie po prostu w pierwszym poście i będzie ją prowadzić ta osoba,która założy wątek. Mam nadzieję,że mimo wszystko jesteście zadowolone z tego jak ją do tej pory prowadziłam
A tak mi przyszło do głowy,że w kolejnej części,jeśli się jej dorobimy przed porodami,a myślę,że tak,to dobrze by było żeby zajęła się tym jakaś sierpniówka,bo Ty masz pierwsza termin,a jak się zaczniemy rozpakowywać to też będzie sporo dopisywania,a z maleństwem na głowie już nie będziesz miała tyle czasu

bajka1807 też oglądałam te żabki,ale w końcu nie kupiłam.Podobały mi się też śpiochy z tej serii z taką dużą żabcią i takie milusie
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 15:48   #4483
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
papateria powiem ci ze ja bylam nastawiona na ruchy dopiero gdzies w 19tc moze w 20tc tak jak mam polowkowe usg ale ku mojemu zaskoczeniu poczulam je szybciej nie wiem czy to dlatego wedlug usg dzidzia jest sporo starsza czym hmmm niby kobiety w drugiej ciazy czuja ruchy szybciej a przeciez to moja druga ciaza bo tamta obumarla ale nie wiem czy ja tez sie wlicza... ale niesamowicie sie ciesze ze je czuje mam nadzieje ze wy rowniez doczekacie sie ich jak najszybciej
Ja właśnie od przedwczoraj jestem na etapie tzw bąbelków i wiem że to na pewno to bo w pierwszej ciąży miałam to samo z tym,że wtedy nie byłam tego pewna.Na razie nie traktuję tego jako ruchów bo nie są jeszcze dość konkretne i za rzadkie.To dopiero 15 tydzień i 1 dzień wg USG a wg OM 15 i 4 dni więc liczę że za ok. 2 tyg już będą te konkretne ruchy skarbusia.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Teez mam wizyte dzis i tez o 18 jak Basienka
A ja znam z innym podpisem to dzidzi przestraszone http://demotywatory.pl/819113/Nie-uwierzycie
No to czekam na wieści z wizyty, ma nadzieję że wszystko będzie jak trzeba

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-01-28 o 00:21
Stary 2010-01-27, 15:53   #4484
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Alguien oczywiście,że się zgadzam.Dobrze będzie jak lista będzie po prostu w pierwszym poście i będzie ją prowadzić ta osoba,która założy wątek. Mam nadzieję,że mimo wszystko jesteście zadowolone z tego jak ją do tej pory prowadziłam
A tak mi przyszło do głowy,że w kolejnej części,jeśli się jej dorobimy przed porodami,a myślę,że tak,to dobrze by było żeby zajęła się tym jakaś sierpniówka,bo Ty masz pierwsza termin,a jak się zaczniemy rozpakowywać to też będzie sporo dopisywania,a z maleństwem na głowie już nie będziesz miała tyle czasu
Doslownie wyjelas mi te slowa z ust Bo wlasnie to chcialam zaproponowac. Jako ze ja pierwsza bede rodzic (przynajmniej wg terminu haha), to kolejna czesc oddam wlasnie dziewczynie z sierpniowym terminem, ktora bedzie miala wiecej czasu wowczas. Bo wiadomo, ze z maluszkiem przy boku to juz bedzie mi trudniej poswiecic czas na wizaz

I pewnie, ze jestesmy zadowolone z Twojej listy, super sie spisywalas
Stary 2010-01-27, 15:54   #4485
farminka
Wtajemniczenie

No a skoro się już zalogowałam to może zdam relację z wczorajszej wizyty u lekarza. Po pierwsze- zaczęłam tyć Na razie 0,7kg w 2 tygodnie,ale jak się zaczęło to pewnie już pójdzie. U położnej posłuchałam serduszka maluszka.Uspokoiłam się,bo już dawno nie słyszałam i nie mogłam się doczekać kiedy zaczniemy podsłuchiwać
Wyniki z krwi wyszły mi dobre raczej.Anemii nie ma,wątroba też jednak w porządku (były podejrzenia,że coś jest nie tak),tylko mimo brania magnezu forte 2 razy dziennie mam niski poziom,blisko dolnej granicy nadal,więc teraz biorę już 2x2 na dobę.Przynajmniej nie będę miała problemu z napinaniem się brzucha. Tak mi przyszło do głowy,że może aniaa22 też powinna sobie sprawdzić poziom Mg skoro miała takie problemy? Bo można temu łatwo zaradzić jeśli to była przyczyna
Poza tym ustalił mi termin na usg na 13.02.Nie wiem czy pójdę,ale od wypadku skierowanie wzięłam.Tydzień wcześniej mam już umówione gdzie indziej po tym co mi powiedział ostatnio,ale może akurat dzidzia nie będzie chciała pokazać płci to wtedy pójdę i za tydzień
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:02   #4486
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Co pozatym, dostalam skierowanie od gina na cesarskie ciecie, bo mialam problemy z oczami, zreszta zawsze bylam nastawiona tylko na cesarke. Ostatnio dwie kolezanki rodzily i kazda z nich chciala naturalnie, a jak przyszlo co do czego to i tak zrobiono im cesarke bo biedne meczyly sie po kilkanascie godzin i nie mogly urodzic. I teraz mowia, ze cesarka jest bezbolesna i trwa tylko kilka minut, a porod naturalny to jest pieklo, i ze jakby teraz mialy komus polecac to tylko cesarke. A Wy jak bedziecie rodzic? Jaki sposob uwazacie za lepszy?
Jak wszystko pójdzie dobrze to zdecydowanie wolała bym rodzić naturalnie mimo że mój pierwszy poród trwał 25 godzin . Szczerze to zawsze wyobrażenie o porodzie miałam wyolbrzymione, im więcej czytałam tym bardziej uważałam to za jakąś masakrę i coś nie do przeżycia i może z jednej strony to i dobrze bo jak przyszło co do czego to myślałam że będzie gorzej a wcale źle nie było, tylko długo i to dlatego że najdłużej u mnie trwały te słabe skurcze, to na nie straciłam najwięcej czasu.
Gdyby jednak z róznych przyczyn okazało się że musze mieć cesarkę to juz trudno, mus to mus

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie przeziębienie nas złapało i boję się o dzidzie, sama nie wiem co mam juz brać, wyczytałam że można rutinoskorbin ale z zaleceniami lekarza a ja nie mam siły dowlec sie do lekarza i czekać w przychodni cały dzień w kolejkach. Macie jakieś domowe sposoby prócz czosnku z cytryną????
Czekam na przepisy!
A tak pozatym ja tez dzis mało co spała bo ból gardła i wieczny katar nie dawały za wygraną, az wstałam o 3 i lipy z miodem i sokiem malinowym sobie zapazyłam.
Jedynie domowe sposoby ci polecam, właśnie herbtkę z sokiem malinowym albo z cytryną a na gardło dobrze pomaga płukanie go letnią wodą z dodatkiem soli- tylko regularnie!!!
Stary 2010-01-27, 16:04   #4487
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Mam pytanko, czy któraś z was spotkała się z informacji, że arbuza nie powinno się jeść w ciąży bo jest wczesno poronny. Wiem, że nie czas na arbuzy ale ja je bardzo lubię a w biedronce właśnie się pojawiły takie z importu i się skusiłam - był bardzo dobry. Ale własnie jak jeszcze nie byłam w ciąży to moja szefowa oczekująca dzidzi właśnie straszyła koleżankę z pracy, która była też w ciąży a jadła dużo arbuza żeby tego nie robiła. Szukałam na necie jakiegoś info na ten temat ale nic nie znalazłam.:conf used:

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:07   #4488
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
witajcie

http://www.youtube.com/watch?v=Wzldr...eature=related filmik instruktazowy dla przyszlych tatusiow

Słodkie te ubranka, taaakie.....żabuśne , nie wiem dlaczego ale mogłabym godzinami oglądać dziecięce ciuszki
Stary 2010-01-27, 16:09   #4489
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
No a skoro się już zalogowałam to może zdam relację z wczorajszej wizyty u lekarza. Po pierwsze- zaczęłam tyć Na razie 0,7kg w 2 tygodnie,ale jak się zaczęło to pewnie już pójdzie. U położnej posłuchałam serduszka maluszka.Uspokoiłam się,bo już dawno nie słyszałam i nie mogłam się doczekać kiedy zaczniemy podsłuchiwać
Wyniki z krwi wyszły mi dobre raczej.Anemii nie ma,wątroba też jednak w porządku (były podejrzenia,że coś jest nie tak),tylko mimo brania magnezu forte 2 razy dziennie mam niski poziom,blisko dolnej granicy nadal,więc teraz biorę już 2x2 na dobę.Przynajmniej nie będę miała problemu z napinaniem się brzucha. Tak mi przyszło do głowy,że może aniaa22 też powinna sobie sprawdzić poziom Mg skoro miała takie problemy? Bo można temu łatwo zaradzić jeśli to była przyczyna
Poza tym ustalił mi termin na usg na 13.02.Nie wiem czy pójdę,ale od wypadku skierowanie wzięłam.Tydzień wcześniej mam już umówione gdzie indziej po tym co mi powiedział ostatnio,ale może akurat dzidzia nie będzie chciała pokazać płci to wtedy pójdę i za tydzień
No to fajnie.
A co do ani to tez polecam manez, mi moja gin kazała brać 2x1 magne b6 bo miałam problem z twardą macicą, teraz tylko ciągnięcie czuje bóli już nie..

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Mam pytanko, czy któraś z was spotkała się z informacji, że arbuza nie powinno się jeść w ciąży bo jest wczesno poronny. Wiem, że nie czas na arbuzy ale ja je bardzo lubię a w biedronce właśnie się pojawiły takie z importu i się skusiłam - był bardzo dobry. Ale własnie jak jeszcze nie byłam w ciąży to moja szefowa oczekująca dzidzi właśnie straszyła koleżankę z pracy, która była też w ciąży a jadła dużo arbuza żeby tego nie robiła. Szukałam na necie jakiegoś info na ten temat ale nic nie znalazłam.:conf used:
kochana ja arbuza odradzam, salmonelli się kiedyś nabawiłam.. bo wstrzykują wodę aby wyglądał na bardziej soczystego,
moja siostra w 3 miesiącu miała właśnie salmonelle.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:11   #4490
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
To opowiadaj, jak tam nowe mieszkanko? Juz na dobre sie przeprowadziliscie?
A tak z innej beczki - Ty chodzisz do lekarza prywatnie czy masz ubezpieczenie?
Tak, na dobre juz sie przeprowadzilismy. Mieszkanko mamy ladniejsze i bardziej sloneczne i powiem Ci ze jakos mi tu lepiej niz w NY, spokojniej i ludzie bardziej usmiechnieci, nigdzie sie nie spiesza, jest jakos tak przyjemniej.
Co do ubezpieczenia to mam miastowe plus chodze prywatnie do mojego ginekologa na greenpoint, ktory zna mnie juz ponad dwa lata i jemu ufam bardziej niz jakims obcym lekarzom.
A ty kiedy lecisz do Polski? Wiesz moze jak to potem jest z malym dzieciaczkiem, do jakiego wieku lata bezplatnie z rodzicami?

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:14   #4491
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Z tego co wiem to dziewczyny się tutaj zajadały arbuzami na potęgę i jakoś żadna problemów nie miała, wszystko u nich w porządku.Ja znów zajadam się serami pleśniowymi a podobno też nie wolno w ciąży
Stary 2010-01-27, 16:15   #4492
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsze słysze, ale myślę, że to bzdura o ananasie też mi się coś obiło....
Nie przejmuj się i jedz arbuzka
O rybie pandze to słyszałam, że w wiekszych ilosciach... bo jest szprycowana hormonami z moczu kobiet w ciazy czy cos w tym stylu..
Stary 2010-01-27, 16:15   #4493
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Tak, na dobre juz sie przeprowadzilismy. Mieszkanko mamy ladniejsze i bardziej sloneczne i powiem Ci ze jakos mi tu lepiej niz w NY, spokojniej i ludzie bardziej usmiechnieci, nigdzie sie nie spiesza, jest jakos tak przyjemniej.
Co do ubezpieczenia to mam miastowe plus chodze prywatnie do mojego ginekologa na greenpoint, ktory zna mnie juz ponad dwa lata i jemu ufam bardziej niz jakims obcym lekarzom.
A ty kiedy lecisz do Polski? Wiesz moze jak to potem jest z malym dzieciaczkiem, do jakiego wieku lata bezplatnie z rodzicami?
......może jakieś fotki z nowego mieszkanka ???
Stary 2010-01-27, 16:17   #4494
katia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
" Słonko świeci, mamusie lipcowo-sierpniowe rodzą dzieci "
podoba mi się ten tytuł ale myśle że to lepiej jak już będziemy bliżej lata i porodów bo na pewno na 2 części nie skończymy ale to tylko moje zdanie
Ja też tak uważam a mnie znowu coś wpadło do głowy „Brzuszki nam się powiększają, a dzidziusie kopniaczki już dają”
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:29   #4495
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to dziewczyny się tutaj zajadały arbuzami na potęgę i jakoś żadna problemów nie miała, wszystko u nich w porządku.Ja znów zajadam się serami pleśniowymi a podobno też nie wolno w ciąży
można oby pasteryzowane.

Ja spałam, jadłam...
teraz kończę obiad...

ja i moje kochanie od kwietnia będziemy wynajmować domek... teraz jesteśmy u mamy TŻ ale tu jest 38m2 i 4 osoby a mi brzuszek będzie rósł, łazienka malutka i jest mi nie wygodnie.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:41   #4496
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
To gratulacje! Wiem, wiem, jak to bywa czasem w NYC. Ma sie dosc tego zgwaru, halasu i non stop wszedzie pelno ludzi...No ale w koncu mieszka tu prawie 9 mln ludzi, no to czego sie spodziewac...Dlatego ja teraz doceniam cisze, spokoj, zero korkow odkad mieszkamy upstate

No tak myslalam, ze chodzisz prywatnie, bo tutaj rzadko ktore ubezpieczenie by pokrywalo usg co miesiac. Zreszta przeciez sama dobrze wiesz, jak to tu wyglada...

Co do biletow samolotowych, to niemowlaki do 2 roku placa 10%. (nie ma nic za darmo ) i oczywiscie trzymasz ich na kolanach, nie maja swojego miejsca. Natomiast widzialam juz nie raz, ze pary z malutkimi dziecmi dostawaly takie seats, gdzie bylo wiecej miejsca przed nogami, wiec nie bylo az tak zle...

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

A do Polski lecimy za 10 dni
Stary 2010-01-27, 16:42   #4497
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz moze jak to potem jest z malym dzieciaczkiem, do jakiego wieku lata bezplatnie z rodzicami?
Do 2 roku zycia dzidzia lata jako "infant" na kolanach mamusi przypieta specjalnym pasem do pasa mamusi i chyba jakies symboliczne oplaty sa chyba zalezy od linii lotniczej.

Cytat:
Pierwszy raz slysze i nie sadze aby tak dzialal ja arbuzy jadlam codziennie przez ok. 1 miesiac teraz mi sie juz przejadly

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 17:21   #4498
wiolek1
Zadomowienie

bajka cudne ciuszki żabki tez bym takie chciała

a ja zrobiłam sobie dzisiaj pierwsze zdj brzucha i w sumie jest większy niż zawsze był chociaz nigdy nie był płaski, tak mi sie wydaje że troszke niżej jest ale dalej nie jest to taki typowo ciążowy tylko bardziej tłuszczowy ;/ no nic jeszcze mam czas bo to dopiero 13 tydzień
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 17:26   #4499
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
bajka cudne ciuszki żabki tez bym takie chciała

a ja zrobiłam sobie dzisiaj pierwsze zdj brzucha i w sumie jest większy niż zawsze był chociaz nigdy nie był płaski, tak mi sie wydaje że troszke niżej jest ale dalej nie jest to taki typowo ciążowy tylko bardziej tłuszczowy ;/ no nic jeszcze mam czas bo to dopiero 13 tydzień
A ja znów bym wolała mieć taki zgrabny brzuszek jak Ty , mnie się podoba
Aha i wcale nie wygląda na tłuszczowy jak ty to mówisz.

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-01-27 o 17:27
Stary 2010-01-27, 17:54   #4500
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

wiolek1 gdzie Ty tam tłuszcz widzisz.
Co do ciuszków to od jutra w Lidlu mają być w komplecie 3 fajne body niemowlęce za 24,90zł. W trzech kolorach, różowym, niebieskim i kremowym.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości