![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cos moze pod 2000 tys. kcal podchodzi. poza tym.. jakw losy leca to cos jest nie tak i nie faszeruj sie skrzypem tylko do lekarza marsz! Najwidoczniej jakies niedobory masz.
![]() |
#2793 |
Raczkowanie
|
U pt. "już mi nie zależy"
I(9.00): owsianka z 6 łyżek z jabłkiem, cynamonem i garścią orzechów laskowych. Duży kubek kakao II(11.30): danio waniliowe z wkrojonym bananem, świeża kajzerka z masłem orzechowym, kawa z mlekiem III(14.00): pomidorowa z makaronem, kotlet z kurczaka, pieczone ziemniaczki, pół paczki mieszanki gotowanych warzyw hortexu, na deser budyń waniliowy IV(15.30): piernikowe latte i muffina czekoladowa w coffee heaven będzie V(19.00): 2-3 tosty z serem i szynką i może jeszcze jakieś owoce |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Raczkowanie
|
Moje R
I naleśnik (mąka, mleko,proszek do pieczenia,masło,4 łyżeczki cukru) z polewą z jogurtu nat. z odrobiną cukru wanili., herbata czerwona Przepis z watku o daniach niskokalorycznych ![]() kawa z odrobiną mleka II 3 malutkie kromeczki chleba z ziarnem -z polędwicą 2 -z twarogiem. herbata czerwona III filet z kurczaka z przyprawami (bez panierki), 2 kromeczki chleba, ogórek kiszony, wafel ryżowy, pomarańcza średnia, herbata czerwona IV planuję : twarożek farmerski, troche orzechów włoskich trening 40 minut V sałtka (jajka 2 na twardo, pekinka, jog.nat z przprawami), 1 kromka chlebka Czy mogę liczyć na ocenkę ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angie bardzo ładny zdrowy jadłospis. Do 4 posiłku mogłaś zjeść i tą roladę i jajo ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-01-27 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci pięknie za ocenkę !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę jej zabronić wklejania tu jadłospisów powyżej 1000 kcal, ale utworzyłam specjalny wątek na Krzywym Zwierciadle, do którego przenoszę jadłospisy świadczące o zaburzeniach odżywiania autorek [komentarze typu walenie głową w mur obok ciastka itd] i/lub łamiące regulamin (wątek jest młody a co za tym idzie, wpisów w nim nie ma wielu). nie szanujesz mnie? jak mi przykro ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę miłego trwania w przekonaniu, że dietetyka nie jest moderowana ![]() ![]() * choć sama dostałaś ode mnie parę karniaków, no wiec rzeczywiście masz podstawy by tak twierdzic ;P a jeżeli Ci coś nie pasuje w moim moderatorstwie, to nikt Ci nie broni napisać na technicznym lub do AgiZ/Złosia prośby o odebranie mi tej funkcji tudzież przydzielenie lepszego moderatora (może wysuniesz swoją kandydaturę? :P)
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Raczkowanie
|
Moje U---->P
Iśn: owsianka ze szkl mleka 2%, 4 lyzki owsianych, lycha pestek dyni, garsc rodzynek, kawa z mlekiem i miodem (od dzis zamiast cukru miod ![]() ![]() IIśn: dwie kromki razowego z maslem, poledwica drobiowa, pomidorem i szczypiorkiem, herbata truskawkowa Ob: cos jak placek taki grzybek z 1 jaja, mleka, maki + fasola czerwona, ogorek konserwowy, szczypiorek, pietruszka, pomidor, 3 pieczarki, wedlina, ser zolty tak z plaster zmazony na masle i do tego keczup D: kubek herbaty i princessa (ta z karmelem rozpuszczająca sie nad kubkiem -pycha) Pod: kawalek ryby smazonej, kapusta kiszona, rogal francuski z nadzieniem toffi cappucino czekoladowe Kol: talerzyk salatki z pekinskiej, jajek, pieczarek,czerwonej fasoli, szczypiorku z majonezem, kromka razowego z maselkiem Sama widze poprawe, chociaz lekka ale do przodu, wogole lepiej sie czuje ![]() ![]() Prosze o ocenke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | |
BAN stały
|
Cytat:
moje U Sniadanie - 6 łyżek płatków owsianych zapieczonych z dwoma jabłkami i cynamonem, polane jogurtem naturalnym i posypane rodzynkami, nerkowcami, migdałami i sezamem (po garści) ![]() 3h zakupów 2 sniadanie - bułeczka żytnia razowa (50g) z sałatą, białym serem, rzodkiewką, pomidorem i kiełkami brokuła+jabłko 3h zakupów obiad - kasza gryczana, fasola szparagowa, sałatka z kapusty pekinskiej, ogórka kiszonego, surowej marchewki, narki pietruszki, kiełków lucerny i oliwy z oliwek kolacja - razowe pierogi ze szpinakiem i czosnkiem, kilka surowych marchewek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Raczkowanie
|
Kochane, znowu pozwolę sobie wkleić moje R jakREDUKCJA
1. (8:30) 40 g musli+10 gr płatków kukur + 10 gr natur. błonnika + 1 szkl. mleka 2% + orzechy + rodzynki, kawa z mlekiem mandarynka 2. (12:00)100 g makaronu (niestety jeszcze zwykły biały z mąką durum) + sos pomidorowy (pom. z puszki + 1 łyżka koncentratu pom + dużo przypraw) kawa z mlekiem 3. (16:00) 30 g ryżu brązowego + 2 kotleciki sojowo-cebulowe zapieczone z serem grejpfrut 4. (18:00) szklanka mleka z miodem + 1 szt ferrero rondnoir Miała być jeszcze kolacja.. ale jej nie będzie ![]() ![]() Trzymajcie się cieplutko ![]()
#2804 |
Zadomowienie
|
iza_wiosenna
![]() ![]() ![]() a teraz moje U
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Rozeznanie
|
leniweuUu:
śń: ciemna ziarnista bułka-obie połówki z masłem, szynką białowieską, pomidorkiem + kakao + mały banan IIśń: duży, gęsty jogo nat. 400g "tola" z fitella cynamonową + herbata zielona ob: makaron, sznycel z indyka w sosie szpinakowo-serowym, surówka z marchwii i chrzanu || zaraz potem -> mini d: 1x rafaello + herbatka zielona podw: kawałek biszkoptu (własnej roboty ![]() kol: 2 kromki razowca z masłem, twarogiem półtłustym z rzodkiewką i szczypiorkiem ![]() PROSZĘ o ocenę ![]()
![]() |
#2807 |
Zadomowienie
|
U;
I: 2 kromki żytniego z masłem i waniliowym serkiem homo, nutellą kawwa z mlekiem&cukrem II: cappucino i ciacho jabłkowe z MaCa serek wiejski III: micha grochówki z mięsem i chlebkiem IV: pieczone jabłko z posypką cukrowo-otrębową duży jogurt truskawkowy z włoskimi,rodzynkami i wkruszonymi herbatnikami V: omlet z camembertem i sałatka z pomidorów i ogórków kiszonych
#2808 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zaraz sie zalamie... jutro mam wazny egzamin i nic sie nie ucze... nie mam ochoty, najchetniej bym poszla pod koldre plakac, jedzenia niby sie trzymam ale zaraz chyba zrobie sobie na zlosc i zjem pudelko ciastek :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.30) serek homogenizowany orzechowy (150g), pol bulki z maslem, pol z szynka i serem, ogorkiem. Herbata. OBIAD (14.00) zupa pomiodorowa z makaronem (300 ml) 2 nalesniki z bialym serem i śmietana. KOLACJA (20.00) kromka chleba pelnoziarnistego (przytostowana) serek wiejski (200g) jablko herbata |
![]() ![]() |
![]() |
#2810 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Zadomowienie
|
Moje U. Proszę serdecznie o ocenę
![]() Śniadanie: o 7.10 1 wielka( big) grahamka: pół z masłem, dżemem brzoskwiniowym pół z masłem, szynką w galarecie, serem, rzodkiewką i solą 1 ogórek konserwowy; 1 pomidor; kawa inka z mlekiem II śniadanie: o 10.30 cały twarożek grani z łyżką masła orzechowego i łychą mixu studenckiego; kawa z mlekiem Obiad: ok 13.20 gęsta zupa marchwiowa; udko gotowane z kurczaka Po( za godzinę) o 14.40 pół bułeczki orkiszowej z masłem, pastą jajkową samorobną z majonezem i na to plaster szynki 2 kawałki sernika tzw snickers( spół kruche ciasto, potem masa serowa, potem karmel, orzechy ziemne i czekolada) ![]() ![]() kawa z mlekiem Kolacja: o 19 pół bułeczki orkiszowej z masłem jw+ ogórek konserwowy i jak to się ma? iza, kika, pyskatka, nieprzytomna itp? co sądzicie?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zadomowienie
|
u/p
śn. owsianka na słono na mleku 3,2 z 6 łych płatków; pomarańcza IIśn. 2 kromki żytniego z masłem i twarogiem i ogórkiem; 2 kostki czeko mlecznej ob. duuuża porcja bigosu z dużą ilością różnego mięsa-kiełbasa, jakieś żeberka i schab, no i z grzybami; 2 kromki żytniego z masłem; kilka ogórków konserwowych jabłko, ciasteczka korzenne p: pączek z dżemem oblany lukrem, orzechy wloskie, kakao k: 3 kromki pasterskiego z masłem i żółtym serem wędzonym, na to ketchup i ogórek; deserek Wyśmienity z czekoladą z Bied., pomarańcza orzeszki ziemne ruchu malo tyle co do szkoły i z powrotem, łącznie 40 min |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Zakorzenienie
|
Moje ostateczne dzisiejsze R - mam nadzieję, że to juz koniec na dzis
I - bułka razowa wieloziarnista z filetem wędzonym z indyka, czterema plasterkami pomidora i kukurydzą, jabłko, herbata czarna z trzema łyżeczkami syropu malinowego II - pół razowej bułki wieloziarnistej z odrobiną naturalnego masła z jajkiem na twardo i trzema plasterkami pomidora, pół szklani zielonego groszku z puszki, 30g orzechów laskowych, szklanka kakao z mleka 0,5 % III - cztery ziemniaki, schab w panierce, kapusta z marchewką, 250 ml soku multiwitamina IV - dwie marchewki, 200g serka wiejskiego |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
obiad kiepski i beznadziejna kolacja. zjadlas sernik to obcielas kcale z kolacji? ![]()
![]() |
#2815 |
Raczkowanie
|
hania811 no właśnie do podwieczorku zjadłam dwa grubaśne plastry rolady i 4 jajca przepiórcze, a zamiast razowca była dużaa buła musli (jakieś rodzynki i inne dodatki w niej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Raczkowanie
|
skonczylam wlasnie kolacje wiec
P; Śniadanie; jajecznica z 3 jaj z szynka drobiowa, cebulka,pieczarkami i papryka 2 kromy sojowego z maselm do tego prinessa ta karmelowa na kubek + kubek kakao miodowego puchatek pomarancza 2 sniadanie; duży jogo nat. Danone + fitella jogurtowa + garsc zurawiny susz.+ garsc poszatkowanych orzechow wloskich banan paczka popcornu maslanego z mikro sporo spacerowania ale na spacerze paczka zelkow haribo miskow ![]() Obiad; Piersc z indyka w panierce sezamowej smazona,ziemniaki, fasolka szpragowa polana bulka tarta z maslem, ogorek kiszony deser; paczka herbatnikow + gorace mleko Podwieczorek; 4 nalesniki z serem bialym z cynamonem i dzemem porzeczkowym jabłko, kubus malinowy kilka michałkow KOlacja; ciemny paluch z maslem, salata,szynka,serem zoltym,jajem,pomidorem,rz odkiewka, majonezem i szczypiorkiem pudding z bita smietana czekoladowy jeszcze sobie zjem ciasto drozdzowe z maslem orzechowym i mleko wypije albo kakao jak mi sie ulezy w brzucholu ![]()
#2817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jakbym miala zgage to bym nie zjadla ogorka konserwowego! kazda wymowka jest dobra, a Twoje cwiczenia ewidentnie pokazuja,ze masz problem
![]() |
#2819 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Zadomowienie
|
problem mam. ale nie wymówka- naprawdę. poza tym ja nie chudnę, mam wagę w normie od sierpnia stała. ale wiem, że i tak będziesz uważała, że mała kolacja, bo zjadłam 2 kawałki sernika. nie- to nie tak. poza tym dziś naprawdę mało ćwiczyłam. krótko znaczy się. i wiem, że odbierasz to tak jak ja bym odebrała inną dziewczynę strutu tu tu- bo to, bo tam to. ale należę do osób, która by śmiało napisała- tak to przez podwieczorek mała kolacja. nie mam żadnych intencji w tym, by oszukiwać Ciebie i samą siebie, bo po co. i nie ukrywam żadnych swoich obsesji. wiem, że problem gdzieś tam jest. ale jest go znacznie mniej jak kiedyś. jestem na dobrej drodze
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.