PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 16:37   #391
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
luty już prawie a nie chcę iśc w tym samym szkoda, że to jeszcze tyle czasu do tego lipca
no to idź na wyprzedaże i kup marudo

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Cześć Wróciłam z salonu sukien. I mam zamówioną swoją Elvee Wy byłyście za inną, ale ja czułam że to nie ta jednak. Poszłam za głosem serca można powiedzieć W tej konkretnej czułam się wyjątkowo. Bolerko i welon również mam wybrane. Pozostaje tylko czekać Udało mi się zrobić jedną fotkę tel., wprawdzie nie jest super jakości a suknia nie na mnie a na manekinie, ale mimo to wygląda inaczej niż na stronce salonu. Wkleję za chwilę.
Wstąpiłam do kwiaciarni, zapytać o bukiet, ponieważ już mam sprecyzowaną bardziej wizję jaki bym chciała. I mnie babki na maxa wkurzyły Osiągnęły efekt taki, że więcej tam nie pójdę Po pierwsze były zajęte składaniem jakichś ozdóbek, i mimo, że od chwili stałam obok, nie raczyły sie choćby odwrócić w moją stronę. Jak już jedną zagadnęłam, to mi oduknęła, że "na stronie internetowej są nasze bukiety", odwróciła się do mnie tyłkiem i to by było na tyle. Adrenalina mi podskoczyła, więc powiedziałam tej lasce, że widziałam te bukiety na int., ale żaden mnie nie zainteresował etc. etc. i że chciałabym w kolorze niebieskim lub fioletowym. Te babki nie wiedziały nawet jakie niebieskie/fioletowe kwiaty w sierpniu sa dostępne Więc mi na odczepnego powiedziała jedna, że tylko farbowane róże. Jutro będę w innej kwiaciarni, zobaczymy jakie tam wrażenia...
No wklejam fotkę, ale na tel. wydawała mi się wyraźniejsza. Niestety nie dało się inaczej, tę robiłam zza szalika Aha, zapomniałam dodać, że to TA druga z lewej
wygląda ładnie na tyle na ile moge sobie ja wyobrazićA masz jakies zdjęcie na modelce? A z tą kwiaciarnią to masakra jakaś! JAk ja zadzwoniłam do mojej kwiaciarni to pani mi powiedziała, żebym zadzwoniła w maju sie umówic na konkretną godzinę to ona mi zarezerwuje czas, żeby mogła się zająć tylko mną a nie między jednym a drugim klientem i pokazac mi próbki kwiatów. Aż sama byłam w szoku, że tak można zostac obsłużonym w kwiaciarni
Stary 2010-01-27, 16:38   #392
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Wróciłam z salonu sukien. I mam zamówioną swoją Elvee Wy byłyście za inną, ale ja czułam że to nie ta jednak. Poszłam za głosem serca można powiedzieć W tej konkretnej czułam się wyjątkowo. Bolerko i welon również mam wybrane. Pozostaje tylko czekać Udało mi się zrobić jedną fotkę tel., wprawdzie nie jest super jakości a suknia nie na mnie a na manekinie, ale mimo to wygląda inaczej niż na stronce salonu. Wkleję za chwilę.
Wstąpiłam do kwiaciarni, zapytać o bukiet, ponieważ już mam sprecyzowaną bardziej wizję jaki bym chciała. I mnie babki na maxa wkurzyły Osiągnęły efekt taki, że więcej tam nie pójdę Po pierwsze były zajęte składaniem jakichś ozdóbek, i mimo, że od chwili stałam obok, nie raczyły sie choćby odwrócić w moją stronę. Jak już jedną zagadnęłam, to mi oduknęła, że "na stronie internetowej są nasze bukiety", odwróciła się do mnie tyłkiem i to by było na tyle. Adrenalina mi podskoczyła, więc powiedziałam tej lasce, że widziałam te bukiety na int., ale żaden mnie nie zainteresował etc. etc. i że chciałabym w kolorze niebieskim lub fioletowym. Te babki nie wiedziały nawet jakie niebieskie/fioletowe kwiaty w sierpniu sa dostępne Więc mi na odczepnego powiedziała jedna, że tylko farbowane róże. Jutro będę w innej kwiaciarni, zobaczymy jakie tam wrażenia...
No wklejam fotkę, ale na tel. wydawała mi się wyraźniejsza. Niestety nie dało się inaczej, tę robiłam zza szalika Aha, zapomniałam dodać, że to TA druga z lewej
Gratuluje zakupu sukni najważniejsze, że Ty sobie sama się w niej podobasz i poszłaś za głosem serca a nie wizażystek
(tak na marginesie to mi ta suknia się podoba ale swojego zdania wcześniej nie wyraziłam, bo jakoś akurat wtedy na wątku nie siedziałam )

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:40   #393
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
a ja czekam na tzta
taki dzisiaj poranek mily z tzcikiem spedzilam
ale ja go kocham
juz nie moge sie doczekac slubu, stresuje mnie jedynie cala ta odpowiedzialnosc zwiazana z malzenstwem.
I moj tzcik tez by chcial szybciutko bobasa, ale ja nieeee
musze sie jeszcze nim nacieszyc i musimy mieszkanko kupic no i wreszcie przydaloby sie znalezc prace
p.s. gratulacje dla samoa(-y)kl aski:
dziękujęMojego nicka teoretycznie się nie odmienia - ale dziewczyny odmieniają, czyli się da btw to nazwa wyspy
My z tz jeszcze nei chcemy dzieci, zwlaszcza, że kupujemy dwupokojowe mieszkanie na razie, więc to tez wpływa antydzieciowo
Stary 2010-01-27, 16:41   #394
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej
co tam ciekawego u Was bo po ostatnim marationie i dwóch egzaminach pod rząd (wt i śr) nie mam sił nadrabiać
nie wiem jak to zrobiłam, ale z obydwóch dostałam 5 z wtorkowego jako jedyna z grupy,a teraz nie wiem
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:42   #395
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
hej
co tam ciekawego u Was bo po ostatnim marationie i dwóch egzaminach pod rząd (wt i śr) nie mam sił nadrabiać
nie wiem jak to zrobiłam, ale z obydwóch dostałam 5 z wtorkowego jako jedyna z grupy,a teraz nie wiem
Gratulacje. Ale tu mądre dziewczyny mamy.
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:44   #396
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

wygląda ładnie na tyle na ile moge sobie ja wyobrazićA masz jakies zdjęcie na modelce? A z tą kwiaciarnią to masakra jakaś! JAk ja zadzwoniłam do mojej kwiaciarni to pani mi powiedziała, żebym zadzwoniła w maju sie umówic na konkretną godzinę to ona mi zarezerwuje czas, żeby mogła się zająć tylko mną a nie między jednym a drugim klientem i pokazac mi próbki kwiatów. Aż sama byłam w szoku, że tak można zostac obsłużonym w kwiaciarni
Z tego rozpędu źle wskazałam Druga z prawej! Tylko moja będzie bez trenu i prawdopodobnie z jednym ramiączkiem, tym zdobionym Co do kwiaciarni to się zdziwiłam podejściem tych bab...Ale to nie jedyna kwiaciarnia więc tylko spokój.....

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
Gratuluje zakupu sukni najważniejsze, że Ty sobie sama się w niej podobasz i poszłaś za głosem serca a nie wizażystek
(tak na marginesie to mi ta suknia się podoba ale swojego zdania wcześniej nie wyraziłam, bo jakoś akurat wtedy na wątku nie siedziałam )
Dziękuję Dokładnie tak, w tej się sobie bardzo podobałam
A tutaj zdjęcie na modelce, wg mnie wygląda fatalnie http://www.igar.pl/galeria/suknie_sl...010/elvee.html
Stary 2010-01-27, 16:51   #397
BlackAngel
Adwokat diabła

hej!
ja już w domku, tż znowu śpi
co przychodzę po pracy to on śpi.. a w domku nic nie zrobione, obiadu niet, posprzątać niet.. ja posprzątać z pewnością tak

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 16:56   #398
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
hej
gratulacje JA wczoraj dostałam 5, ale to tylko 60 albo 70% oceny, jeszcze gzam musze napisac. A tak to mam w kolekcji w tym semestrze 3,5 i 4,5 póki co, bo jakos sie nie uczę, bo nie moge sie skupić przez to mieszkanko

Cytat:
Z tego rozpędu źle wskazałam Druga z prawej! Tylko moja będzie bez trenu i prawdopodobnie z jednym ramiączkiem, tym zdobionym
to ramięczko jest super Na manekinie wygląda lepiej, bo nie jest taki bufiasty ten dół I błyszczy się A jaki kolorek?

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
hej!
ja już w domku, tż znowu śpi
co przychodzę po pracy to on śpi.. a w domku nic nie zrobione, obiadu niet, posprzątać niet.. ja posprzątać z pewnością tak
nie może tak być:/
Stary 2010-01-27, 17:02   #399
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
to ramięczko jest super Na manekinie wygląda lepiej, bo nie jest taki bufiasty ten dół I błyszczy się A jaki kolorek?
Właśnie na manekinie wygląda zupełnie inaczej niż na modelce. A na mnie to już wogóle Ramiączko daje taki fajny efekt. Dół nie jest taki szeroki i "bezowaty" jakby się mogło wydawać. I faktycznie- błyszczy się Czego na zdjęciu z neta wcale nie widać. Kolor biały, w ecru nie wyglądałam zbyt ładnie, bo ja bledziochem jestem. Choć do ślubu napewno złapię trochę słońca i sie przybrązowię.
Black porozmawiaj z TŻtem, tak na spokojnie, jestem pewna że dojdziecie do porozumienia

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2010-01-27 o 17:03
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 17:18   #400
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Alleeee naskobałyście!!! 2 dni mnie nie było a tu tyle zmian! U nas z nowości to jutro wizyta w USC i kościele po dokumenty. Teraz uciekam poszukac butków, ale kozaczków na teraz. Nie pisać mi tu za dużo
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 17:24   #401
asiulek1705
Wtajemniczenie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;16761397]Alleeee naskobałyście!!! 2 dni mnie nie było a tu tyle zmian! U nas z nowości to jutro wizyta w USC i kościele po dokumenty. Teraz uciekam poszukac butków, ale kozaczków na teraz. Nie pisać mi tu za dużo [/QUOTE]
Udanych zakupów Ja dużo nie naskrobię bo TŻcik przyjechał i będę uciekać Ale za resztę koleżanek nie dam gwarancji że oszczędzą pisaniny
Stary 2010-01-27, 17:37   #402
201701300931
Konto usunięte

Nareszcie pod wieczór czuję się lepiej, ale to ciągle nie to... Nie miałam siły zjeść nic poza rosołem na obiad i już zaczynam być głodna... A wczoraj mi było niedobrze przez ten ból i nie wiem, czy ryzykować z jedzeniem, bo wczoraj to się bardzo źle skończyło Na szczęście TŻ stara się mną opiekować...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 17:43   #403
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Nareszcie pod wieczór czuję się lepiej, ale to ciągle nie to... Nie miałam siły zjeść nic poza rosołem na obiad i już zaczynam być głodna... A wczoraj mi było niedobrze przez ten ból i nie wiem, czy ryzykować z jedzeniem, bo wczoraj to się bardzo źle skończyło Na szczęście TŻ stara się mną opiekować...
3maj się cieplutko, będzie coraz lepiej. TŻ to najlepsze lekarstwo
Stary 2010-01-27, 17:46   #404
onaella
Zakorzenienie

a już po pracy i dzis super mi się humorek poprawił

mam juz zmianę rozpisaną na przyszły tydzien i nareszcie będę miala niedziele wolną

i dostałam dzis potwierdzenie piątkowej wypłaty i jestem mega zadowolona z niej już myślę co dokupię do domku

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 17:52   #405
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Ja się chyba czymś strułam i spędziłam z godzinę w ubikacji. Teraz czuję się lepiej, ale powinnam się uczć bo mam dwa ważne egzaminy...jeszcze jutro dwa, jeden w przyszłym tygodniu i koniec!

Julko my z Tżtem tez mieliśmy mieć wesele w Bieszczadach bo tam Tż ma rodzinę z pensjonatem i byłoby gdzie spać, ale jednak zostajemy we Wrocławiu ze względu na tatę Tżta-jest bardzo chory i nie dałby rady tam dojechać. Poza tym tutaj we Wrocławiu mamy większe możliwości, a z powodu przyspieszenia o rok ślubu, mamy mało oszczędności i każda pomoc sie przydaje.

Ja też bronie się po ślubie, więc będę miała piękne nazwisko na dyplomie

zastanawiam się nad kupnem pędzli do makijażu na allegro.

co do wieku to ja mam 23 a Tż 28. On ma urodziny w sierpniu 4- więc dostanie żonę w prezencie!!
13 lutego mamy rocznicę-2 lata razem, więc też coś będę myślała na prezent. Na razie mamy zachomikowana butelkę wina.

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-01-27 o 17:55
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 17:57   #406
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
mam juz zmianę rozpisaną na przyszły tydzien i nareszcie będę miala niedziele wolną
No to super Ja jestem wniebowzięta, bo chwilowo, przez sesję, którą mam już za sobą (oby!) nie mam zjazdów na jednej uczelni i w końcu będę mogła spędzić weekendy z TŻ A nie tylko wieczory

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Ja też bronie się po ślubie, więc będę miała piękne nazwisko na dyplomie
Ja też po ślubie mam obie obrony. Tak z miesiąc po Chociaż i tak wolę moje nazwisko :P I nie doczytałaś mojego pytania: gdzie będziecie chodzić na nauki? I ile czasu trwają? Bo my zaczynamy 1 lutego i mam nadzieję, że pójdą szybko
Stary 2010-01-27, 18:02   #407
Ahsa
Raczkowanie

tak odnośnie nauk to są obowiązkowe? my byliśmy u księdza i nic na nie mówił. powiedział, że mamy mu przynieść w połowie lutego odpisy chrztu i bierzmowania oraz papiery z USC a o naukach nic a nic
Ahsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:05   #408
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Ja też po ślubie mam obie obrony. Tak z miesiąc po Chociaż i tak wolę moje nazwisko :P I nie doczytałaś mojego pytania: gdzie będziecie chodzić na nauki? I ile czasu trwają? Bo my zaczynamy 1 lutego i mam nadzieję, że pójdą szybko
Moje zawsze sprawiało mi kłopot-teraz będę miała piękne
Nauki rozpoczynamy 19.02 u salezjanów w Moście na grunwaldzie. Będą trwały 8 spotkań-7 piątków od 19-21(z mszą) i jedna sobota- zajęcia warsztatowe. Ale się bardzo cieszę, bo nie chciałam ich tak po prostu odbębnić. Szczególnie że Tż jest niewierzący i będzie miał szansę zobaczyć jak przebiega msza dokładnie i sie oswoić z ceremonią kościelną.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Ahsa Pokaż wiadomość
tak odnośnie nauk to są obowiązkowe? my byliśmy u księdza i nic na nie mówił. powiedział, że mamy mu przynieść w połowie lutego odpisy chrztu i bierzmowania oraz papiery z USC a o naukach nic a nic
Raczej tak-zwalniają chyba tylko w wyjątkowych przypadkach. Ale jak ktoś chce szybko to można- nawet w 2 dni.
Stary 2010-01-27, 18:05   #409
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Moje zawsze sprawiało mi kłopot-teraz będę miała piękne
Nauki rozpoczynamy 19.02 u salezjanów w Moście na grunwaldzie. Będą trwały 8 spotkań-7 piątków od 19-21(z mszą) i jedna sobota- zajęcia warsztatowe. Ale się bardzo cieszę, bo nie chciałam ich tak po prostu odbębnić. Szczególnie że Tż jest niewierzący i będzie miał szansę zobaczyć jak przebiega msza dokładnie i sie oswoić z ceremonią kościelną.
Ja myślałam, żeby tam iść na jesień, ale jakoś się czasowo nie wyrobiliśmy... Ja jeszcze czytałam mega pozytywne opinie o naukach u księdza Orzechowskiego, ale zaczęły się wczoraj I niestety, tak jak te Twoje, kończą się czymś w weekend, a dla mnie to odpada, bo mam zjazdy najczęściej w innym mieście... W końcu pójdziemy do Kościoła obok nas i mam nadzieję, że będzie dobrze...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 18:07   #410
Ahsa
Raczkowanie

no dzięki będę musiała się zapytać bo to aż dziwne że nic nie mówił. Ale to nowy ksiądz więc może jakieś inne praktyki ma
Ahsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:38   #411
madziulka_
Zakorzenienie

Heloł wieczorową porą
Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z zakupow. Wybralysmy sie z siostra TZ-a na poszukiwania stanika pod suknie slubna, wezme go ze soba do polski, przymierze pod sukienka, bo w razie gdyby byl zly, to moge w ciagu 28 dni go oddac do sklepu. Kupilam tez ponczochy i wypatrzylam sobie fajne butyhttp://www.dune.co.uk/catalogue/styl...6SDS354V&pc=86
Ładne, ale Ja nie lubię kwiatowych ozdobników więc wybrałabym te z kokardą bo kokardki lubięLub wywaliła kwiaciora
Cytat:
No wklejam fotkę, ale na tel. wydawała mi się wyraźniejsza. Niestety nie dało się inaczej, tę robiłam zza szalika Aha, zapomniałam dodać, że to TA druga z prawej
Asia witaj w gronie szczęśliwych posiadaczek sukni Jesteś teraz jedną z Nas

Właśnie szukałam anglojęzycznych życzeń bo koleżanka ma jutro urodziny i jeszcze muszę prezenta spakować oWięc lecę

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:49   #412
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Wkleję Wam co wczoraj wyczaiłam Taki sprzedawca z All często ma ładne butki, wczoraj znalazłam takie jak na zdj. 1 ale troszkę za wysokie jak dla mnie...
A te na zdj. 2 znalazłam kiedyś, ale juz od dłuższego czasu ich nie ma

znalazłam też niezłą sukienkę na All- zdj. 3

a podoba mi się na poprawiny coś takiego jak ma Jennifer Love Hewit(na pozostałych zdj.), chciałabym w takim stylu, w kolorze brzoskwiniowo-pudrowym, no może z mniejszym dekoltem. Tylko nie wiem czy coś takiego znajdę I co Wy na to?
Bardzo fajna ma sukienke Jennifer, wkreca mi sie ostatnio taki kolor
Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z zakupow. Wybralysmy sie z siostra TZ-a na poszukiwania stanika pod suknie slubna, wezme go ze soba do polski, przymierze pod sukienka, bo w razie gdyby byl zly, to moge w ciagu 28 dni go oddac do sklepu. Kupilam tez ponczochy i wypatrzylam sobie fajne butyhttp://www.dune.co.uk/catalogue/styl...6SDS354V&pc=86
Super butki
Cytat:
hej
Gratulacje

PMki przygotowuje liste do zaproszen i mamy z TŻem dylemat jak odmienić niektore nazwiska zakonczone na spolgloske -k, np. Annę i Piotra Nowak czy Nowaków? A jezeli nazwisko jest zakonczone na -a , np. Golasa czy Golasów? Help!

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:53   #413
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
PMki przygotowuje liste do zaproszen i mamy z TŻem dylemat jak odmienić niektore nazwiska zakonczone na spolgloske -k, np. Annę i Piotra Nowak czy Nowaków? A jezeli nazwisko jest zakonczone na -a , np. Golasa czy Golasów? Help!
Ja bym nie odmieniała. Tak jest bezpieczniej. Z resztą wiele osób nie lubi odmieniania, a ciężko wybadać która...do tego niektóre nazwiska sie po prostu nie odmienia.
Stary 2010-01-27, 18:58   #414
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym nie odmieniała. Tak jest bezpieczniej. Z resztą wiele osób nie lubi odmieniania, a ciężko wybadać która...do tego niektóre nazwiska sie po prostu nie odmienia.
TŻ wlasnie jest tego zdania, a ja juz sama nie wiem. Moze faktycznie tak bedzie bezpieczniej.

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 19:00   #415
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Heloł wieczorową porą

Asia witaj w gronie szczęśliwych posiadaczek sukni Jesteś teraz jedną z Nas
No teraz się czuję jak pełnoprawna PMka
Stary 2010-01-27, 19:03   #416
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Nie każde nazwisko sie odmienia. Także bezpieczniej bez odmieniania...
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 19:08   #417
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
nie odmieniaj. NIe powinno się odmieniac nazwisk. Jedynie te zakończone na -ski i te które na 100% mają różne formy męskie i żeńskie i posiadajace liczbe mnogą, ale to tez ryzyko, bo to, że wg Ciebie będzie ładnie brzmiało nie gawarantuje tego, że powinno się to nazwisko odmienić. Kończących sie na -a też się nie odmienia. Lepiej nie odmienic niż odmienić źle. My mamy dosłownie kilka odmienionych, wiekszośc zostawiliśmy bez odmiany i odmienialiśmy oczywiście same imiona.
Stary 2010-01-27, 19:14   #418
Ellin_ak
Rozeznanie

Martwię sie bo nie mam jeszcze kosmetyczki i fryzjera załatwionego w ogóle...nie znam nikogo we Wrocławiu komu bym zaufała. muszę zacząc się mocniej rozglądać.
Stary 2010-01-27, 19:21   #419
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Martwię sie bo nie mam jeszcze kosmetyczki i fryzjera załatwionego w ogóle...nie znam nikogo we Wrocławiu komu bym zaufała. muszę zacząc się mocniej rozglądać.
Też nie mam... I nie mam DJ... I nie mam koncepcji bukietu ani biżuterii... Nie wiem, czy coś jeszcze? Mam salę, Kościół, suknię, butki, bolerko, zaproszenia w drodze...

A we Wrocławiu mogę polecić jedynie stylityki do zrobienia pazurków żelowych, bo na razie tylko z takimi miałam do czynienia Poszukaj może tutaj na wizażowych wątkach w odpowiednich działach. Może coś się trafi
Stary 2010-01-27, 19:21   #420
kalinkap13
Rozeznanie

no ciezko bedzie Was nadrobic,tyle piszecie

Cytat:
ja bym tego raczej nie odmieniala.wydake mi sie ze tak bedzie bezpieczniej

co do nauk-wydaje mi sie ze sa obowiazkowe.
my jeszcze tez ich nie mamy zrobione. nie wybralismy sie jeszcze nawet do kosciola wiec...o naukach nie wspomne ale jutro idziemy do ksiedza zaklepac godzine

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości