Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 21:11   #4741
klada
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
to znaczy,że chłopak nie jest pewny twoich uczuć i boi się ryzykować kiepskim kieszonkowym
może. Czyli ok jest, że pól na pol ?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:11   #4742
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

u mnie też jedna... dziwne że ludzie mają po 2, żyć nie umierać
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:17   #4743
ygerna
Zakorzenienie

dziewczyny.........kupiła m oficerki w ccc, nawet 3 tygodni w nich nie chodze i zauważyłam że odpadł mi dziś zamek:/ tzn to za co się ciągnie żeby zapiąć łącznie z tą jakby klamerką do której jest przyczepiony:/ naprawią mi to w ramach reklamacji?? nigdy nic nie reklamowałam, jak mam rozmawiać z ekspedientką żeby mi przyjęła te buty a paragon oczywiście mam

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:19   #4744
Nyks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
pytanie do studentek/ów:
ile razy możecie poprawiać egzamin z danego przedmiotu?

dodam, że studiuję j.ang w kolegium i mam tylko jedną poprawkę, potem-żegnamy czy u was też tak jest? słyszałam bajki o studentach politechnik poprawiających egzaminy po 5/6 razy
Tak naprawdę to wszystko zależy od dobrej woli osoby egzaminującej oraz od uczelni na jakiej się studiuje.
U mnie czasem bywa jeszcze tak, że jest termin zerowy - jak się w nim nie zaliczy to pisze/odpowiada się w normalnym terminie. No a jak i tym razem nie pójdzie to poprawka bądź jak prof/dr ma ochotę to jakieś dopytanie. Później warunek albo komis.

Głupcy pilnują porządku, geniusze kontrolują chaos !!!

Nyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:21   #4745
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
kiedyś były zasady dobrego wychowania,że mężczyzna stawiał.jednak z czasem kiedy walczyłyśmy o równouprawnienie to się wyrównało.
jesli ci zaproponuje to ok,jeśli nie to płacisz za siebie.

tak z boku.jako matka 15-to latka pewnie ograniczałabym mu wydatki.dobrze,że mój jeszcze nie chodzi na randki

mam trochę więcej lat, ale również ograniczone wydatki. Jesli ktoś chce się ze mną umówić (nie mówię o koleżeńskim spotkaniu) i tylko ze mną, koniecznie w restauracji - to ok, ale niech za mnie płaci bo co powiem? nie, nie pójdę, bo mnie nie stać na cole?
Zaprasza, niech płaci inna sprawa, kiedy tych spotkań jest więcej, i już nie tylko jemu zależy na tych spotkaniach chyba wiecie, o co mi chodzi

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się

Edytowane przez ankasz
Czas edycji: 2010-01-27 o 21:23
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:42   #4746
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
pytanie do studentek/ów:

dodam, że studiuję j.ang w kolegium i mam tylko jedną poprawkę, potem-żegnamy czy u was też tak jest? słyszałam bajki o studentach politechnik poprawiających egzaminy po 5/6 razy
u mnie jest tak
przedtermin - jesli sie go nie zda, zazwyczaj nie wstawiaja 2, tylko uznaja, ze studenta wogole nie bylo
termin
poprawka

i koniec. jesli duzo ludzi nie zdalo i wykladowca jest ok, czasem robi 2 poprawke, ale to sie rzadko zdarza. potem jest
komis - ale zdac go u mnie jest niemozliwoscia i prawie nikt nie pisze podan o komisa - piszac podanie podwazasz kompetencje wykladowcy. a wykladowca potrafi udowodnic na komisie, ze ze jest kompetentny [wiem z autopsji]

warunek mozna wziac, oczywiscie. jesli przedmiot trwa caly rok a nie zdalo sie 1 semestru, nie mozna uczesczac na zajecia z tego przedmiotu w 2 semestrze.
u mnie (na UP w Poznaniu) mozna miec kilka warunkow, w sumie to nie wiem czy jest to jakos okreslone liczbowo - wiadomo ze nie ze wszystkiego ale np 1 warunek co semestr mozna miec na pewno

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Głodnemu chleb na mysli?
głodny głodnemu chleb wypomina
Stary 2010-01-27, 21:44   #4747
Hortencja
Zadomowienie

Jeśli miałam 70 pytań ta teście, to ile muszę mieć poprawnych odpowiedzi żeby uzyskać 60 % ?

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:47   #4748
kasia9513
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hortencja Pokaż wiadomość
Jeśli miałam 70 pytań ta teście, to ile muszę mieć poprawnych odpowiedzi żeby uzyskać 60 % ?
wydaje mi się że gdzieś tak około 45pytań

Świeżynka
kasia9513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:51   #4749
Jamajka007
Zakorzenienie

60% z 70 to dokładnie 42

Jedno z nielicznych pytań na które mogę tu odpowiedzieć...

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:54   #4750
Nyks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hortencja Pokaż wiadomość
Z matematycznej proporcji wynika, że 42.

Jamajka007 mnie ubiegła

Głupcy pilnują porządku, geniusze kontrolują chaos !!!

Edytowane przez Nyks
Czas edycji: 2010-01-27 o 21:55
Nyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:55   #4751
lotta6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CaRooLa Pokaż wiadomość
Co to znaczy "Wieś padaka, daj pan haka"?
Nie wiem, skąd znam to określenie, nie wiem, co oznacza, ale siedzi mi w głowie od jakiegoś czasu
Pytanie juz troche ma, ale sprobuje odpowiedziec.
Cos tak beznadziejnego, ze az chce sie prosic o haka (zeby sie powiesic)
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 22:14   #4752
PaLLitQa
żona

wie któraś z was jak wygląda kurs na opiekuna kolonii
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 22:19   #4753
ankasz
Zakorzenienie

Nie chcę zakładać nowego wątku, a ten wydaje mi się odpowiedni.
Sprawa wygląda tak:
wysyłam ważny list priorytetem do znajomego (20latek - ważne). List (ważne dokumenty) po kilku dniach do mnie wraca. Wsadzam w paczkę i nadaję poleconym. Po dwóch dniach dostaję wiadomość od znajomego, że paczkę otrzymał, ale listonosz powiedział, że jako adresat powinien być wpisany rodzic owego znajomego, bo listonosz nie zna młodych ludzi w miejscowości (nie mają tam ulic, tylko numery domów-które wiadomo, nie "idą" po kolei) i uwaga "Niech sie cieszy, że tym razem doszło, bo gdyby nie było poleconym, to by wróciło kolejny raz do nadawcy" - to komentarz listonosza, który usłyszał, że już drugi raz przesyłka była wysyłana.
Co robić? Wiem, że nie będzie to ostatni list/paczka do tej osoby - a przecież wysyłam to do adresata, a nie do jego mamy czy taty.. To raczej praca listonosza, żeby dostarczył pocztę na wskazany adres, a nie tylko tam, gdzie mu pasuje, i tylko wtedy, kiedy on wie, gdzie adresat mieszka.
Dodam tylko, że nazwisko znajomego ma kilka osób w miejscowości, takie same imię i nazwisko nosi tylko on. Co mam robić? Nie uśmiecha mi się wysyłać prywatnej korespondencji do rodziców adresata, ani też wysyłac za każdym razem poleconego.

Stary 2010-01-27, 22:22   #4754
blackberry8
Zakorzenienie

Dopisuj 'do rąk własnych'
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 22:32   #4755
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Dopisuj 'do rąk własnych'
wpisuję imię i nazwisko znajomego, list przychodzi na pocztę w jego miejscowości - listonosz patrzy na adresata - jesli nie zna tej osoby to list wraca do mnie. Dopisek raczej nie da wskazówki listonoszowi, gdzie ma iść.

Aa i to, że raz listonosz trafił pod wskazany adres to nic nie znaczy, bo owy znajomy czekal na przesyłkę od innej osoby, i wróciła ona do nadawcy- kilka dni po tym jak otrzymał poleconego ode mnie. Z tego co wiem, to większość młodych osób w tej miejscowości ma ten problem, ale większość się podporządkowuje - wpisuje jako adresatów rodziców danej osoby.. A niby dlaczego mam adresować prywatną korespondencję na adresy obcych mi osób?

Edytowane przez ankasz
Czas edycji: 2010-01-27 o 22:33
Stary 2010-01-27, 22:43   #4756
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
u mnie jest tak
przedtermin - jesli sie go nie zda, zazwyczaj nie wstawiaja 2, tylko uznaja, ze studenta wogole nie bylo
termin
poprawka

i koniec. jesli duzo ludzi nie zdalo i wykladowca jest ok, czasem robi 2 poprawke, ale to sie rzadko zdarza. potem jest
komis - ale zdac go u mnie jest niemozliwoscia i prawie nikt nie pisze podan o komisa - piszac podanie podwazasz kompetencje wykladowcy. a wykladowca potrafi udowodnic na komisie, ze ze jest kompetentny [wiem z autopsji]

warunek mozna wziac, oczywiscie. jesli przedmiot trwa caly rok a nie zdalo sie 1 semestru, nie mozna uczesczac na zajecia z tego przedmiotu w 2 semestrze.
u mnie (na UP w Poznaniu) mozna miec kilka warunkow, w sumie to nie wiem czy jest to jakos okreslone liczbowo - wiadomo ze nie ze wszystkiego ale np 1 warunek co semestr mozna miec na pewno
Czyli w ciagu 5 lat mozna mieć 10 warunków ( u mnie mozna 2)
Da sie jakoś wylecieć z tej uczelni ?
Stary 2010-01-27, 22:52   #4757
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
wie któraś z was jak wygląda kurs na opiekuna kolonii
ukończyłam taki kurs. U mnie to była przyśpieszona wersja normalnie trwającego 2 miesiące kursu (weekendy) i trwał 2 weekendy. Na kursie poznawaliśmy różne metody zabaw z dziećmi, przepisy dot. kolonii i obozów, pierwszą pomoc, jak uzupełniać kartę kolonii, zeszyt obozowy, co robić gdy... to chyba w zasadzie wszystko. Bardzo przyjemne na koniec krótki test, egzamin i tyle.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 22:57   #4758
erha
Zakorzenienie

W regulaminie mojej uczelni jest napisane, że można mieć 2 warunki w ciągu 5 lat (lub po jednym przy dwustopniowych). Praktyka wygląda zupełnie inaczej. Te warunki to ogromny dochód dla uczelni. Jeśli studencik miał jakiś warunek, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że w przyszłości zdarzą mu się kolejne, więc są przepuszczani na rok wyżej z kilkoma warunkami. Na moim kierunku są osoby, które niemal w każdym semestrze zbierają po 1-2 warunki. Oczywiście za rok jest trudniej, bo dochodzą te dodatkowe przedmioty. Ale studiują dalej. Głównie też z tego względu, że gdyby wywalano ludzi z warunkami, to na kierunku zostałaby tylko garstka studentów. Niestety poziom wśród nowych studentów jest coraz niższy...
erha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 23:03   #4759
lele
Zakorzenienie

napisz skarge. jedna, druga, pietnasta jak bedzie trzeba.. a kolega niech poprosi listonosza o podstawe prawna takiego zachowania ( przy tym pytaniu zaloga na poczcie dostaje paliptacji serca )

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Sprawa wygląda tak:
wysyłam ważny list priorytetem do znajomego (20latek - ważne). List (ważne dokumenty) po kilku dniach do mnie wraca. Wsadzam w paczkę i nadaję poleconym. Po dwóch dniach dostaję wiadomość od znajomego, że paczkę otrzymał, ale listonosz powiedział, że jako adresat powinien być wpisany rodzic owego znajomego, bo listonosz nie zna młodych ludzi w miejscowości (nie mają tam ulic, tylko numery domów-które wiadomo, nie "idą" po kolei) i uwaga "Niech sie cieszy, że tym razem doszło, bo gdyby nie było poleconym, to by wróciło kolejny raz do nadawcy" - to komentarz listonosza, który usłyszał, że już drugi raz przesyłka była wysyłana.
Co robić? Wiem, że nie będzie to ostatni list/paczka do tej osoby - a przecież wysyłam to do adresata, a nie do jego mamy czy taty.. To raczej praca listonosza, żeby dostarczył pocztę na wskazany adres, a nie tylko tam, gdzie mu pasuje, i tylko wtedy, kiedy on wie, gdzie adresat mieszka.
Dodam tylko, że nazwisko znajomego ma kilka osób w miejscowości, takie same imię i nazwisko nosi tylko on. Co mam robić? Nie uśmiecha mi się wysyłać prywatnej korespondencji do rodziców adresata, ani też wysyłac za każdym razem poleconego.
.
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 23:07   #4760
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie do studentek/ów:

Studiuję na politechnice. Jeden termin w sesji, jeden termin w sesji poprawkowej. Chyba że był zrobiony termin zerowy (ale niekoniecznie każdy miał prawo podejść do niego) wtedy robią się 3 terminy. Jak się nie zda, można brać warunek i zaliczać za rok. Dokładnych zasad nie znam
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 23:07   #4761
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez erha Pokaż wiadomość
W regulaminie mojej uczelni jest napisane, że można mieć 2 warunki w ciągu 5 lat (lub po jednym przy dwustopniowych). Praktyka wygląda zupełnie inaczej. Te warunki to ogromny dochód dla uczelni. Jeśli studencik miał jakiś warunek, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że w przyszłości zdarzą mu się kolejne, więc są przepuszczani na rok wyżej z kilkoma warunkami. Na moim kierunku są osoby, które niemal w każdym semestrze zbierają po 1-2 warunki. Oczywiście za rok jest trudniej, bo dochodzą te dodatkowe przedmioty. Ale studiują dalej. Głównie też z tego względu, że gdyby wywalano ludzi z warunkami, to na kierunku zostałaby tylko garstka studentów. Niestety poziom wśród nowych studentów jest coraz niższy...
No u mnie wiele osób tez na to liczylo Przekonywali mnie, noo coo ty dadzą mi warunek, 6 stówkom sie nie oprą ;p a tu d....lipa:i zostali cofnięci od dwa lata do tylu (też tego nie czaje zabardzo)
Stary 2010-01-27, 23:17   #4762
erha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
No u mnie wiele osób tez na to liczylo Przekonywali mnie, noo coo ty dadzą mi warunek, 6 stówkom sie nie oprą ;p a tu d....lipa:i zostali cofnięci od dwa lata do tylu (też tego nie czaje zabardzo)
Uuu, widać nie wszędzie chcą zarobić
erha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 23:23   #4763
blackberry8
Zakorzenienie

Wiem,że to nie ten watek ale w rossmanowskim pustka :P

Czy w rossie w dzień wejścia gazetki rano na prawdę jest taka rzeź?
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 23:24   #4764
rabid
Zadomowienie

Cytat:
wpisuję imię i nazwisko znajomego, list przychodzi na pocztę w jego miejscowości - listonosz patrzy na adresata - jesli nie zna tej osoby to list wraca do mnie. Dopisek raczej nie da wskazówki listonoszowi, gdzie ma iść.

Aa i to, że raz listonosz trafił pod wskazany adres to nic nie znaczy, bo owy znajomy czekal na przesyłkę od innej osoby, i wróciła ona do nadawcy- kilka dni po tym jak otrzymał poleconego ode mnie. Z tego co wiem, to większość młodych osób w tej miejscowości ma ten problem, ale większość się podporządkowuje - wpisuje jako adresatów rodziców danej osoby.. A niby dlaczego mam adresować prywatną korespondencję na adresy obcych mi osób?
To listonosz nie wie w jakiej kolejności są domy? A gdyby wprowadził się ktoś nowy, to trzeba by adresować do sąsiadów, których zna wielmożny pan listonosz? oO'

Może dopisuj gdzieś koło adresu imiona rodziców? Na przykład:
Mhmmm Khmhmmm
Papciarapcia 86, dom Haliny i Janusza K.
12-345 Bździółkowice
Stary 2010-01-27, 23:26   #4765
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez erha Pokaż wiadomość
Uuu, widać nie wszędzie chcą zarobić
A potem trąbią, że UMCS ma takie okropne długi, i oszczędzają na ogrzewaniu HZS...
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 23:39   #4766
NothingElse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Dziekuje wam. No jest Sortuj wg ale ...chodzi mi o to że ja chce sobie ukladać piki....tak jak chce Ze tak nie za logicznie napisze Wg nazwy to wlasnie bedzie alfabetycznie Kliknelam wg daty no ale... jesli chce plik ze srodka przeciągnąć na koniec to sie nie da ...a ja chce zeby sie dalo

może trzeba odznaczyć autorozmieszczanie? taka opcja poniżej nazwy, daty itp
Stary 2010-01-27, 23:39   #4767
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawa wygląda tak:
nie wysyla sie waznych dokumentów listem prio ale przede wszytskim POLECONYM !

Listonosz dostarcza listy wdg adresu a nie nazwiska.

co robic olac listonoszowe dobre rady ,niech lepiej zajmie się swoją robotą.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 23:48   #4768
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez NothingElse Pokaż wiadomość
może trzeba odznaczyć autorozmieszczanie? taka opcja poniżej nazwy, daty itp
yyyym... ni ma takiej opcji...

Chodzi o to ze prawym - sortuj wg i tam data nazwa itp ? To tam ni ma :P

W ogóle mi w tym Windows 7 jakoś tak.. niewygodnie :P Jakos tak inaczej poromieszczane i jakis taki chaos i bałan

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2010-01-27 o 23:50
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 00:17   #4769
dulcynea
Raczkowanie

Na nr 112 dzwoni się tylko w nagłych wypadkach, tak...?

997, 998, 999 z komórki nie działa...?
(Często mam taki sen w którym zdarza się wypadek, ja nie mogę się dodzwonić pod 112 i nie wiem co robić...)

A jeśli by mnie ktoś np. naszedł w domu...
I to nie byłby napad z siekierą, ale bym się bała i chciałabym, żeby ten ktoś opuścił mój dom...
Gdzie wtedy dzwonić...?

Dziś zaczęłam się poważnie zastanawiać...
dulcynea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 00:24   #4770
Mirabelkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 135nudziara Pokaż wiadomość
owszem, złoto tak, ale nie pozłacane. pozłacane/posrebrzane, to po prostu cieniutka warstewka złota/srebra na metalowym drucie/blasze. czyszczenie nic nie da, bo to są ściera.
można przedłużać żywotność pozłacanej/posrebrzanej biżuterii trzymając ją w woreczku strunowym.

nieśmiertelne jest tylko srebro i złoto, absolutnie nie pozłacane/posrebrzane rzeczy .
no to jakby tak czyścić złoto np i je czyścić i czyścić to w końcu zostanie nic? zetrze się jak zdziera się ta warstwa na zwykłym metalu? rozumie ktoś o co mi chodzi ?
Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Tzn. ja mam 15 lat
Tak, na poprzednich placiłam za siebie. Ale teraz też będę musiała.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Tak myslałam, że to zabrzmi dwuznacznie
Głodnemu chleb na mysli?
głodny głodnemu chleb wypomni

Edytowane przez Mirabelkaa
Czas edycji: 2010-01-28 o 01:05
Mirabelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości