|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II
Cytat:
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też jedna... dziwne że ludzie mają po 2, żyć nie umierać
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny.........kupiła m oficerki w ccc, nawet 3 tygodni w nich nie chodze i zauważyłam że odpadł mi dziś zamek:/ tzn to za co się ciągnie żeby zapiąć łącznie z tą jakby klamerką do której jest przyczepiony:/ naprawią mi to w ramach reklamacji?? nigdy nic nie reklamowałam, jak mam rozmawiać z ekspedientką żeby mi przyjęła te buty
a paragon oczywiście mam
|
#4744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie czasem bywa jeszcze tak, że jest termin zerowy - jak się w nim nie zaliczy to pisze/odpowiada się w normalnym terminie. No a jak i tym razem nie pójdzie to poprawka bądź jak prof/dr ma ochotę to jakieś dopytanie. Później warunek albo komis.
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam trochę więcej lat, ale również ograniczone wydatki. Jesli ktoś chce się ze mną umówić (nie mówię o koleżeńskim spotkaniu) i tylko ze mną, koniecznie w restauracji - to ok, ale niech za mnie płaci bo co powiem? nie, nie pójdę, bo mnie nie stać na cole? ![]() Zaprasza, niech płaci inna sprawa, kiedy tych spotkań jest więcej, i już nie tylko jemu zależy na tych spotkaniach chyba wiecie, o co mi chodzi
"from delusion lead me to the truth.." mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się ![]() Edytowane przez ankasz Czas edycji: 2010-01-27 o 21:23 |
|
|
|
|
#4746 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
przedtermin - jesli sie go nie zda, zazwyczaj nie wstawiaja 2, tylko uznaja, ze studenta wogole nie bylo termin poprawka i koniec. jesli duzo ludzi nie zdalo i wykladowca jest ok, czasem robi 2 poprawke, ale to sie rzadko zdarza. potem jest komis - ale zdac go u mnie jest niemozliwoscia i prawie nikt nie pisze podan o komisa - piszac podanie podwazasz kompetencje wykladowcy. a wykladowca potrafi udowodnic na komisie, ze ze jest kompetentny [wiem z autopsji] warunek mozna wziac, oczywiscie. jesli przedmiot trwa caly rok a nie zdalo sie 1 semestru, nie mozna uczesczac na zajecia z tego przedmiotu w 2 semestrze. u mnie (na UP w Poznaniu) mozna miec kilka warunkow, w sumie to nie wiem czy jest to jakos okreslone liczbowo - wiadomo ze nie ze wszystkiego ale np 1 warunek co semestr mozna miec na pewno ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- głodny głodnemu chleb wypomina
|
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli miałam 70 pytań ta teście, to ile muszę mieć poprawnych odpowiedzi żeby uzyskać 60 % ?
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że gdzieś tak około 45pytań
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
60% z 70 to dokładnie 42
![]() Jedno z nielicznych pytań na które mogę tu odpowiedzieć...
|
#4750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jamajka007 mnie ubiegła
Głupcy pilnują porządku, geniusze kontrolują chaos !!! Edytowane przez Nyks Czas edycji: 2010-01-27 o 21:55 |
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4752 |
|
żona
|
wie któraś z was jak wygląda kurs na opiekuna kolonii
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę zakładać nowego wątku, a ten wydaje mi się odpowiedni.
Sprawa wygląda tak: wysyłam ważny list priorytetem do znajomego (20latek - ważne). List (ważne dokumenty) po kilku dniach do mnie wraca. Wsadzam w paczkę i nadaję poleconym. Po dwóch dniach dostaję wiadomość od znajomego, że paczkę otrzymał, ale listonosz powiedział, że jako adresat powinien być wpisany rodzic owego znajomego, bo listonosz nie zna młodych ludzi w miejscowości (nie mają tam ulic, tylko numery domów-które wiadomo, nie "idą" po kolei) i uwaga "Niech sie cieszy, że tym razem doszło, bo gdyby nie było poleconym, to by wróciło kolejny raz do nadawcy" - to komentarz listonosza, który usłyszał, że już drugi raz przesyłka była wysyłana. Co robić? Wiem, że nie będzie to ostatni list/paczka do tej osoby - a przecież wysyłam to do adresata, a nie do jego mamy czy taty.. To raczej praca listonosza, żeby dostarczył pocztę na wskazany adres, a nie tylko tam, gdzie mu pasuje, i tylko wtedy, kiedy on wie, gdzie adresat mieszka. Dodam tylko, że nazwisko znajomego ma kilka osób w miejscowości, takie same imię i nazwisko nosi tylko on. Co mam robić? Nie uśmiecha mi się wysyłać prywatnej korespondencji do rodziców adresata, ani też wysyłac za każdym razem poleconego.
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Dopisuj 'do rąk własnych'
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
wpisuję imię i nazwisko znajomego, list przychodzi na pocztę w jego miejscowości - listonosz patrzy na adresata - jesli nie zna tej osoby to list wraca do mnie. Dopisek raczej nie da wskazówki listonoszowi, gdzie ma iść.
Aa i to, że raz listonosz trafił pod wskazany adres to nic nie znaczy, bo owy znajomy czekal na przesyłkę od innej osoby, i wróciła ona do nadawcy- kilka dni po tym jak otrzymał poleconego ode mnie. Z tego co wiem, to większość młodych osób w tej miejscowości ma ten problem, ale większość się podporządkowuje - wpisuje jako adresatów rodziców danej osoby.. A niby dlaczego mam adresować prywatną korespondencję na adresy obcych mi osób?
"from delusion lead me to the truth.." mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się ![]() Edytowane przez ankasz Czas edycji: 2010-01-27 o 22:33 |
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( u mnie mozna 2)Da sie jakoś wylecieć z tej uczelni ?
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
ukończyłam taki kurs. U mnie to była przyśpieszona wersja normalnie trwającego 2 miesiące kursu (weekendy) i trwał 2 weekendy. Na kursie poznawaliśmy różne metody zabaw z dziećmi, przepisy dot. kolonii i obozów, pierwszą pomoc, jak uzupełniać kartę kolonii, zeszyt obozowy, co robić gdy... to chyba w zasadzie wszystko. Bardzo przyjemne
na koniec krótki test, egzamin i tyle.
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
W regulaminie mojej uczelni jest napisane, że można mieć 2 warunki w ciągu 5 lat (lub po jednym przy dwustopniowych). Praktyka wygląda zupełnie inaczej. Te warunki to ogromny dochód dla uczelni. Jeśli studencik miał jakiś warunek, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że w przyszłości zdarzą mu się kolejne, więc są przepuszczani na rok wyżej z kilkoma warunkami. Na moim kierunku są osoby, które niemal w każdym semestrze zbierają po 1-2 warunki. Oczywiście za rok jest trudniej, bo dochodzą te dodatkowe przedmioty. Ale studiują dalej. Głównie też z tego względu, że gdyby wywalano ludzi z warunkami, to na kierunku zostałaby tylko garstka studentów. Niestety poziom wśród nowych studentów jest coraz niższy...
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
napisz skarge. jedna, druga, pietnasta jak bedzie trzeba.. a kolega niech poprosi listonosza o podstawe prawna takiego zachowania ( przy tym pytaniu zaloga na poczcie dostaje paliptacji serca
)---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekonywali mnie, noo coo ty dadzą mi warunek, 6 stówkom sie nie oprą ;p a tu d....lipa: i zostali cofnięci od dwa lata do tylu (też tego nie czaje zabardzo )
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem,że to nie ten watek ale w rossmanowskim pustka :P
Czy w rossie w dzień wejścia gazetki rano na prawdę jest taka rzeź? |
|
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może dopisuj gdzieś koło adresu imiona rodziców? Na przykład: Mhmmm Khmhmmm Papciarapcia 86, dom Haliny i Janusza K. 12-345 Bździółkowice
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może trzeba odznaczyć autorozmieszczanie? taka opcja poniżej nazwy, daty itp
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Listonosz dostarcza listy wdg adresu a nie nazwiska. co robic olac listonoszowe dobre rady ,niech lepiej zajmie się swoją robotą. |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to ze prawym - sortuj wg i tam data nazwa itp ? To tam ni ma :PW ogóle mi w tym Windows 7 jakoś tak.. niewygodnie :P Jakos tak inaczej poromieszczane i jakis taki chaos i bałan
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2010-01-27 o 23:50 |
|
|
|
|
#4769 |
|
Raczkowanie
|
Na nr 112 dzwoni się tylko w nagłych wypadkach, tak...?
997, 998, 999 z komórki nie działa...? (Często mam taki sen w którym zdarza się wypadek, ja nie mogę się dodzwonić pod 112 i nie wiem co robić... A jeśli by mnie ktoś np. naszedł w domu... I to nie byłby napad z siekierą, ale bym się bała i chciałabym, żeby ten ktoś opuścił mój dom... Gdzie wtedy dzwonić...? ![]() Dziś zaczęłam się poważnie zastanawiać... |
|
|
|
#4770 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumie ktoś o co mi chodzi ?![]() Cytat:
STRANGER Edytowane przez Mirabelkaa Czas edycji: 2010-01-28 o 01:05 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

a paragon oczywiście mam

bo co powiem? nie, nie pójdę, bo mnie nie stać na cole? 

( u mnie mozna 2)