|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
Cytat:
konik rzadziDzień dobry ![]() jakoś dużo mi się nazbierało do nadrobienia, może mi się dzisiaj uda Rano byłam w firmie, wszystkie wnioski urlopowe mam podpisane, do 16.03 jeszcze urlop wypoczynkowy a potem jesteśmy z mała razem do 31.08.2011 (pewnie jeszcze o przedłużenie tez poproszę..)---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Martynka je identycznie jak twój skarbek Myślę że dzieciaczki stracą jak zaczna się zsamodzielnie poruszac, nie ma co martwic się na zapas. Co do odchudzania..może przejrzyj dietki na których jesteśmy i na coś się zdecyduj? Ja jestem na Dukanie akurat, ale to dieta wysokobiałkowa i nie każdemu odpowiada chociaż ja jestem mega zadowolona
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze takie mi się podoba, ale małż woli Zen http://www.allegro.pl/item892237392_...karmienia.html a co? masz jakieś opinie?
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nawiedziła mnie kolezanka ... ta ulubiona ... siedzi już od 2 godzin dobrze, że Bartoszek śpi ![]() teraz poszła do wc
|
|
|
|
#424 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Niom, dziczyznę moczy się w mleku, żeby skruszała ![]() Zrobiłam cały gar bitek z piersi, może starczy do soboty ![]() Kalafiorowa jest, jeszcze tylko ziemniaki i mizeria do drugiego. Antoś jest w lepszej formie , to i ja mogę coś zrobić w końcu. I jeszcze jak posprzątane, to już w ogóle chce się żyć ![]() Aniu, a drzwi w kibelku nie zacinają się przypadkiem ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Kurde, ale mam dylemat...Nie mogę zdecydować się na dzbanek (taki do wody )
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale juz poszła więc ide umyc głowę i moze Was nadrobie ... oczywiście Bartosz już nie śpi
|
|
|
|
|
#426 |
|
Ola-Unhola
|
Nadrabiaj, nadrabiaj
![]() A Antoś właśnie nauczył się pełzać, zapiernicza po dywanie, żeby dorwać swoją ulubioną zabawkę - tubkę od pasty jak meserszmit ![]() Super to wygląda
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dawaj te dzbanki to zanim teść przyjedzie do opieki nad Tomusiem to Ci wybiorę ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#428 |
|
Ola-Unhola
|
Aj tam gospodyni, nudze sie
![]() Prosze sie nie śmiac ![]() http://tujestmojemiejsce.pl/search.p..._search=Szukaj
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
I na samym poczatku żebym pozniej nie zapomniała chciałabym złozyc zyczenia naszym kochanym solenizantom. W pierwszym wagonie olbrzymie słonie. Dalej żyrafy... lisy... niedźwiedzie... Na samym końcu pyszny tort jedzie... Zające z miną uśmiechniętą wołają: "Dziś jest Twoje święto..." Jadą do Ciebie życzenia... jadą... Kubusiu, Aniu rośnijcie zdrowo Cytat:
Dzisiaj 3 dzien diety. Głodna nie jestem. Rano zjadłam 2 jajka sadzone na teflonie z kawałkami polędwicy. Pozniej poł bulki orkiszowej z pomidorem i 1 brzoskwinie. Na obiad robie sałatke z jajka
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja preferuję proste wzory np. D040 albo http://tujestmojemiejsce.pl/298-dzbanek-145l.html z tych kawowych/z pokrywką D030
|
|
|
#431 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli już to narzekają tylko na małą regulację wysokości, bo tylko 3 stopnie. Ale zależy co komu jest potrzebne. A w sumie po co czytać opinie jak już jest zdecydowane Ja czytałam, bo nie mogłam się zdecydować, myślałam i myślaaaałaaaam ![]() Cytat:
|
|
#432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I w tym drugim FP też.![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolory później ![]() Dzięki za opinię
|
|
|
#433 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki oczywiście trzymam ![]() Konik rulez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba za szybko wyrokowac czy pulpet bo nie ma to odniesienia do pozniejszej"figury",budow y ciala na poczatek moze brak kolacji i duzo wody,ziolowych herbat,bez bialego pieczywa,cukru i slodkiego a za to duzo warzyw hm? Cytat:
moja kolezanka ma 30lat i dylematy jakie ja mialam gora w liceum ![]() dlatego czasem lubie jej posluchac.Tak malo wie o zyciu...Byle miec tylko takie zmartwienia Jest sama, mieszka z ojcem.Tata ugotuje,wypierze,posprzat a...ehhh Unholy witaj w klanie maszynistek ![]() wiekszosc dzbanuszkow mi sie podoba A krzeselko takie:http://allegro.pl/item889112931_krze...krzeselko.html tylko zielono niebieskie potem napisze jak bylo na wizycie bo córenka juz jęczy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za życzenia i za odpowiedź o podgrzewaniu Cytat:
?*** Kubuś zaszczepiony, przy pierwszym wkłuciu nawet nie płakał, ale przy dwóch kolejnych tak . Dobrze, że szybko się uspokoił. Oczywiście przytył tyle, co kot napłakał , lekarka mówi, że to może mieć związek z infekcją, ale czy ja wiem . Dobrze, że już mamy to za sobą, następne szczepienie w marcu, ale tylko jedno wkłucie
|
|
|
#436 |
|
Ola-Unhola
|
P4w, bez pokrywki, bo to do wody tylko. Kawowy kiedy indziej
![]() Dzięki za opinię to też mój typ ![]() Miramej, ja się nie śmieję ... ![]() I jak na szczepieniu??? Edit: Teraz poszedł lulać, ale na pewno nagram jak będzie sposobność ![]() Już doczytałam, dobrze, żę już po. A ile waży teraz? Poproszę gut przepis na szarlotkę
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-01-28 o 13:59 |
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 7100 g, od 8 stycznia przytył 75 g ![]() W sobotę ruszamy z nowościami, może to coś pomoże? ![]() Miałam zacząć od przecierów warzywnych, ale zastanawiam się, czy w tej sytuacji nie iść na pierwszy ogień z kleikiem np. kukurydzianym. Co myślicie?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-28 o 14:08 |
|
|
|
|
#438 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz też tam będę czytać ![]() Ta o FP była akurat z "co kupić". A poza tym różnie, wszędzie szukam, na wizażu też ![]() Już po wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-01-28 o 14:09 |
||||
|
|
|
#439 |
|
Ola-Unhola
|
No dobra, dobra
![]() Ja też jestem na nie
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu jesteście na nie z tym kleikiem?
|
|
|
#441 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
sadze, ze jak zaczniesz dawac mu obiadki, deserki, kaszki to przytyje i w sumie to sie dziwie, ze nie zrobilas tego wczesniej skoro slabo przybieral na Twoim mleku - mi to by dalo do myslenia nie obraz sie, nie chce Cie urazic, tylko tak uwazam - powinnas jak najszybciej wprowadzic mu stale pokarmy aha jeszcze odnosnie tego karmienia piersia przez 6 miesiecy - kazde dziecko jest inne, inaczej sie rozwija i ma inne potrzeby, nie mozna generalizowac, jednemu wystarczy sama piers a inne bedzie potrzebowalo tresciwszych posilkow duzo wczesniej - np moj Marcel nie dalby rady na piersi juz teraz najada sie nia na krotko
|
|
|
#442 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja jestem, bo np. po pierwsze potrzebuje już chyba warzyw i owoców - kończy 6 miesięcy i już nie można się z tym ociągać - pamiętaj o anemii.
A dwa - kleikiem mało wartościowym Go jednak zapchasz, a to u Was nie o to chodzi. Kleikiem to ja mojego będę zapychać na noc. Kleik tez trzeba dawać, zboża są niezbędne to fakt, ale chwilę później, wg mnie najpierw warzywa, owoce, mięso. I "Malcowi karmionemu piersią zaproponuj pierwszy kleik około siódmego-ósmego miesiąca życia, a karmionemu butelką – w piątym lub szóstym."
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-01-28 o 14:39 |
||
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak siegam pamiecia to jako pierwsza nowosc mala dostala kaszke pitna nestle i potem jablko, marchew,kaszka na melku modyfikowanym i kleik. Ale moze ma to istotne znaczenie ![]() Wizyta dosc udana.Mala rozdawala usmiechy na prawo i lewo i do kazdego szla na łapki.Potem uciela sobie krotka drzemke. Maly w ogole nie spi w swoim lozeczku.Tylko we wozku albo z nimi.Usypianie kazdorazowo na rączkach i po kąpieli ona z nim wedruje do lozka gdzie jest juz uwieziona do samego rana, bo jak tylko z lozka wyjdzie to jest histeria. Martwila sie ze maly duzo mleka zostawia, ale podajac taka ilosc co krotki odstep czasu to "nie dziwota" Maly jak na moje oko straszny leniuszek. Miesiac roznicy miedzy nimi a oni go nie zapinaja w foteliku ani w hustawce...On nawet nie probuje sie uniesc...Ale pewnie nadejdzie taki dzien. Mala moją zdziwieni ze taka ruchliwa,zywa,rozesmiana, rozgadana i ze sie wierci zeby usiasc, bo na lezaco przeciez jest glupio ![]() Malo tego...to juz jest ponizej wszelkiej krytyki...nie zapinaja malego w pasy w foteliku bo podobno mu niewygodnie ![]() Jej mąż zaliczyl glebe z nim na schodach i dziecko mu wypadlo i sie poturlalo...nakrywajac nozkami i zatrzymujac sie miedzy kantem stopnia a barjerka...No comments Jak juz tak tylek rabie to dodam ze utrudnia sobie sama zycie... np.Maly do spania w dzien ma inny zestaw ciuchwow i wciaz go przebiera ![]() Mezus jej wyciagal mnie na papierocha, gdzie udalo mi sie uslyszec komplementy... A ona zawsze figurka, cyc(operacyjny ) a brzuch ma gorszy niz ja.Pewnie nie potraficie sobie tego wyobrazic jak sie uradowalam ![]() Spodziewalam sie wyczesanej i wystrojonej mamuski a zastalam przylizana matke w dresie i kapciach... (to ta sama co na poczekalni wam pisalam ze jak mezowi nie podobaly sie cycki,uszy i nos to sobie zoperowala-pamietacie?) Boshe jak ona mnie czyta, to mnie zabije
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Sto lat! dla Kubusia współczuję ... a tak na poważnie to mam dość wybierania kombinezonu ![]() Cytat:
czasem myśle ze też ma rozum 16-latki ... najgorsze jest to, ze mieszka ode mnie 10 metrów i szpieguje przez okno zawsze wie kiedy jeste w domu ... dzisaij musiałam jej włączyć streszczenia Mody na sukces Cytat:
faktycznie troszke mało przytył, ale napewno to nadrobi jak zacznie jeść zupki i kaszki Cytat:
... Bartosz lubi pić z tego kubeczka-zatyczki ... z samego niekapka pociągnął może 3 razy
|
|||
|
|
|
#445 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze ta gorączka przez ząbki ![]() chyba tez kupię tego konika - no wszystkie dzieciaczki juz go mają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
... hehe tubka od pasty a tyle zabawy ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
acha,posiedzial chwile z nami po czym poszedl pod prysznic i uciac sobie drzemke
Ja bym chyba mojego meza złamała w pół jakby byl w domu i śmiał w ciagu dnia polozyc sie spac ,zamiast zajmowac sie dzieckiem...ale u nich to chyba norma, bo obeszlo sie to bez komentarza
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie było mu wygodnie turlac się po schodach hehe nie ma to jak usłyszeć komplemetny od byłego pamiętam tą panią |
|
|
|
|
#448 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale czapki obejrzalam - nie bylo nic co bym chciala, ale mam juz upatrzone na allegro wiec zamowie stroju tez nie zdazylam zamowic
|
|
|
#449 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#450 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Kaaasiu ![]() poratuj szarlotką, bo wezmę z netu ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Już nieaktualne ![]() Nie mam masła/margaryny. Do sklepu nie pójdę, a Małż wróCi o 23 idzie dzisiaj na Avatara do kina 3D Szkoda, bo się napaliłam i jabłka mi się psują
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

Rano byłam w firmie, wszystkie wnioski urlopowe mam podpisane, do 16.03 jeszcze urlop wypoczynkowy a potem jesteśmy z mała razem do 31.08.2011 (pewnie jeszcze o przedłużenie tez poproszę..)
... siedzi już od 2 godzin
dobrze, że Bartoszek śpi 

, to i ja mogę coś zrobić w końcu. I jeszcze jak posprzątane, to już w ogóle chce się żyć

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Dobrze, że już mamy to za sobą, następne szczepienie w marcu, ale tylko jedno wkłucie