|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
ooo sezon grillowy też chętnie bym rozpoczęła
|
|
|
|
#4592 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki moje kochane
![]() Cytat:
a nasza dzidzia chyba nie lubi jezdzic daleko samochodem bo wtedy mocno sie wierci ![]() sliczne te ubranka w h&m kupione tak? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja jestem na maxa spiaca dzisiaj chyba przez to niskie cisnienie odnosnie tytulow to tez obstawiam cos zwiazanego z jedzeniem bo my naprawde caly czas o jedzeniu piszemy a mam teraz ogromna ochote na gofry.... ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- a ja doszlam do wniosku ze ostatnio nie kupuje ubranek dla dzidzi bo teraz chce tak typowo pod plec kupic a nie wszystko takie nijakie
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie jakie macie brzuszki, bo ja miękkawy
![]() Zaczełam już 15 tydzień Na piersiach mam takie żyły że szok...sutki wieksze i ciemnieją...A o do ubranek nie kupiłam żadnych i kupie tylko wyprawkę, reszte mam ale to dopiero w 8 misiącu ![]() A na grila to tez mam ochote
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
a moj brzuszek jest rozny ran twardszy raz mieciutki ja moglam wszystko dostac od siostry ale nie chcemy wszystko chcemy kupic nowe tzn jakies tam ubranka moga byc ale wozek czy lozeczko chcemy nowe
a ja nadal nie moge jesc miesa
|
#4595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4596 |
|
BAN stały
|
niezawsze
pierścionek śliczny ![]() ciekawe kiedy mi się mój oświadczy 2 miesiące do ślubu zostało...ech a ja mam dylemat ![]() no bo mieliśmy wynajmować mieszkanie od kwietnia jakoś, fajne ponad 100m działka z 500m... takie osiedle domków segmentowych na wsi, właściwie jakby w parku krajobrazowym... i nie wiem... zero apteki w pobliżu, zero rodziny, najbliższa z 30km, zero sklepu spożywczego, o lekarzu nie wspominając... M pracuje... jak rano wychodzi tak dopiero wieczorem wraca... a co jeśli zasłabnę? Co jeśli dzidzia zachoruje? Ja sama na takim pustkowiu... co z tego że sąsiedzi... obcy ludzie... mający swoje życie.. a M sie uparł że zdrowsze powietrze i jest gdzie na spacery chodzić... tylko nie bierze pod uwagę że będę sama, jak zostaniemy w mieście to jego mama 16-17 jest w domu, zawsze będę mogła do niej przyjść, bo tak samo tu nikogo nie znam... wolałabym na początek wynająć tu w mieście mieszkanie... dla własnego bezpieczeństwa.... już nie wiem jakich argumentów mam użyć aby go przekonać... tam faktycznie jest pięknie... ale co z tego... trzeba myśleć realnie... |
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach to zycie jest bardzo ciekawe ja juz sobie stopniowo kase okladam, dopiero za 3 lata odejdzie mi kredyt wiec bede miala spokoj, a teraz musze sobie koszty dzielic jakos, ale daje rade jakos musze...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa co do wózka czy łóżeczka to rozumie, że chcecie nowe... no bo to pierwsze dziecko i wogóle. To normalne. Natomiast co do ciuchów to nie widzę większego sensu by wszystko musiało być nowe, nic używanego... te najmniejsze rzeczy najczęściej są w idealnym stanie, bo co takie dziecko zepsuje, czy ubrudzi, praktycznie nic...
![]() Jak dla mnie jak macie mozliwosc dostac wszystko od kogos... to lepiej te pieniadze co na to meiliscie przeznaczyc dac na cos innego
|
|
|
|
#4599 |
|
Raczkowanie
|
wiolek słodki brzuszek taki malutki zgrabniutki
![]() ![]() ![]() bajka sliczne ubranka ![]()
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa ja też jakaś śpiąca jestem, a dzis w nocy po raz pierwszy od x czasu się nie obudziłam
karolcia ja też jak anoxa brzuszek raz miekki raz twardy .Piersi to juz zaczynają się wylewac z mojego największego biustonosza (80d) zuziunia no faktycznie perspektywa nieciekawa a macie auto masz prawko? |
|
|
|
#4602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ubranka na poczatku gdy dzidzius jest malutki nie maja jak sie zniszczyc bo dzidzia szybko wyrasta,ja na poczatek bede miec i nowe i uzywane ubranka te co wam pokzalam wszytsko uzywane.cala wyprawke do szpitala kupimy nowa potem jak dzidzia bedzie duza a nie bede miec po rodzinie ubranek bede kupowac nowe.a na poczatek trzeba szukac oszczednosci
|
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Hexa wiesz co ja dla Łucji kupiłam pierwszą paczkę na allegro z używanych rzeczy, starczyła na pół roku... nieraz naprawde cudeńka można wyhaczyć. I za paczkę ok 80rzeczy dałam 75zł z przesyłką
udało mi siię. Rzeczy super ![]() Polecam przegladać allegro ![]() Wózek mamy po Łucji, łóżeczko Łucji jest cholernie zniszczone, więc to stare pójdzie out, kupilismy jej juz nowe, takie materacowate... a dzidzia będzie miała nowe łóżeczko turystyczne
|
|
|
|
#4604 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby przeczucia i nadzieje sie sprawdzily![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() tylko teraz wiekszosc jest zimowych zestawow poczekam tak do maja czerwca na pewno cos sie trafi
Edytowane przez hexa84 Czas edycji: 2010-01-28 o 12:59 |
||
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Hexa warto obserwować
bo nieraz super perełki można dostać i to za niewielkie pieniądze
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
a jaka to jest??
Cytat:
dzieki za wsparcie, z mezem ok. To byla tylko migrena i dzis go wypuszczą |
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ja po małej mam ciuszki, które w ogóle wyglądają jak nowe, zdarzało się że niektóre rzeczy tylko ze dwa razy miała założone i już były za małe.
|
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
caly dzien nie moglam nic napisac bo komp mi sie wieszal i juz nie pamietam co komu napisac mialam
![]() niezawsze GRATULACJE ![]() muminek dobrze ze z mezem wszystko ok co do lasagne to ja robie te dwie i obie uwielbiam http://www.wielkiezarcie.com/recipe17292.html tylko sos daje tu taki jak do spaghetti robie a nie z tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe20121.html a tu jak w przepisie tylko warstwy robie mieszane ze wszystkich skladnikow. no i ja zawsze obgotowuje makaron bo jeszcze mi nigdy surowy nie zmiekl do konca |
|
|
|
#4609 |
|
Zadomowienie
|
No nareszcie wieści od Ciebie, ufff dobrze że wszystko w porządku z twoim mężem!!!Powiem ci szczerze że komputer włączyłam głównie z ciekawości, co tam z Twoim TŻ.
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Jusdan u nas to samo, i jak Łucja miała sie urodzic, kupowalam uniwersalne rzeczy
wiec teraz nie bedzie probemu w razie czego... i tak jak mowisz, wydatkow jest bardzo wiele... wiem,ze niektorych stac na wszystko, co cieszy... ja niestety mam przykrocone wydatki wiec wiesz Muminek taka gotowa... do kupienia w sklpie, ogórki pociete w plasterki chbya z cebulka czy czyms, sama nie wiem... Co do dzieciaczka, no to normalne,ze ty musisz dzwigac... moje bejbi jest wieksze, wiec nie ma problemu, Łucja dużo rozumie, chodzi juz dlugo wiec wiesz ![]() Dobrze,ze z mezem wsystko ok, bo sie martwilam |
|
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
kurcze dobrze mi tu z wami...dobrze ze na strachu sie skonczylo...
no moj ma 13 miesiecy, sam wejdzie na lozko, na schody ale na przewijak, do lozeczka czy do krzeselka nie, schodzic po schodach nie umie, do wozka wejsc wiec troszke jednak trzeba...W pierwszej ciazy nic nie dzwigalam w sumie a mialam zagrozona a teraz na swoim, praca, dziecko i wsio jest ok
|
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dziś ogromniasta ochota naszła na zupkę pieczarkową, taką zakłóconą śmietaną i z dużą ilością pietruszki zielonej- hmmmm, już się gotuje
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mogę cos dostac to z tego kozystam, bo dzieci szybko rosna i szkoda wydawac kase, lepiej kupic cos pozytecznego co starczy na dluzej.
Ale po wiem wam ze gdybym nie miala kredytu to tez bym poszalala ale tak to musze kozystac z tego co daje mi los
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
ja pieczarkowa robie z serkami topionymi i oregano
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie, znacie jakiś fajny przepis na dobre ciasto, tylko w miarę szybkie do zrobienia a efektowne. Na sobotę zapowiedzieli się goście na imieninki do Martynki więc wypadało by coś upiec, tort będzie, chodzi mi tylko dodatkowo o jakieś ciacho.
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Ooo to coś nowego, nie znam. A jak ją robisz? |
|
|
|
#4616 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co Wam powiem, ja ogólnie jestem zdania, że przesyt nie jest najwazniejszy. Owszem fajnie gdy kogoś stać na wiele rzeczy, nie mówię, że nie. Bo przyznaje, że nie byłoby źle gdyby można było sobie pozwolić na wszystko, nie zastanawiać się co kupić, a czego nie, i ile można wydać w sklepie. A z drugiej strony wiem, że kasa szczęścia nie daje. Że jest to kosztem czegoś najczęściej.
Cudownie jest umieć gospodarować tym co się ma, i to gospodarować dobrze. Gdy człowiek jest zaradny i daje sobie radę. Najbardziej śmiesza mnie ludzie, którzy mają, źle im się nie powodzi a ciągle biadolą jak to mają źle, jak to mają mało i to może wkurzyć. My mieszkamy z babcią, w dwupokojowym mieszkaniu, w jednym ona, w drugim my... Łucja już jest, drugie bejbi w drodze i nie narzekam na warunki. Jest Nam dobrze, czasem są sytuacje, że babcia potrafi wkurzyć, ale to normalne. Damian tez potrafi zdenerwowac, i kazdy inny. Najwazniejsze umiec sobie radzic w kazdej sytuacji. Gdy zaszlam w ciaze ludzie sie pukali niektorzy w glowe, ze jak to w jednym pokoju, my i dwojka dzieci? No tak to, kiedys ludzie tak przez cale zycie mieszkali i byllo dobrze, potrafili sie dogadac, potrafili rozmawiac, szanowali sie... a teraz... teraz to z tym jest roznie. Jakos inaczej sie zylo, latwiej Wiadomo,ze babcia nie bedzie zyc wiecznie, choc przyznaje,ze dobrze mi z tym, ze jest. Bo nieraz cos pomoze, cos przygotuje... bo zajmie sie czasem Łucja... Tak samo byl to okres,ze nie mialam pracy,ze jedna wyplata, ze jak to... ze przeciez szkole mam i wogole. Praca sie znalazla, wyplata druga jest, nawet jak przez 4 miesiace pracy nie mialam,dawalam rade... wiec nie ma co sie martwic na zapas co ma byc to bedzie - bedzie dobrze i tak ![]() Jusdan co do ciast to polecam dwa... jedno drozdzowe a drugie takie zwykle ale super sie prezentujeKWIATY DROŻDŻOWE SKŁADNIKI: mąka, 5szklanek drożdże, 3/4 kostki (tej 10dag) cukier, 4 łyżki mleko, 1szklanka masło, 1 kostka sól, szczypta konfigura jagodowa, 2słoiki (z biedronki) cukier puder, do posypania OPIS PRZYGOTOWANIA: 1. Mleko podgrzać na gazie (nie do zagotowania - PODGRZAĆ). Wrzucam do tego pokruszone drożdże, dodaję cukier, mieszam, aż wszystko ładnie się rozpuści. Odstawiam z pieca, by trochę przestygło 2. W drugim garnuszku daję masło, stawiam na mini ogniu, do rozpuszczenia. 3. W tym czasie, do miski wsypuję całą mąkę, wlewam do niej drożdże, dosypuję szczyptę soli i mieszam łyżką. Dodaję rozpuszczone (przestudzone) masło, mieszam na początku łyżką, resztę ugniatam rękami. Wyrabiam. 4. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swoją objętość. 5. Wyrosniete ciasto podzielić na kilka części. Każdą rozwałkować na placek, posmarować konfigurą i zwinąć w roladę.. 6. Kroimy ją na plastry ok 5centymetrowe i układamy na blasze, jeden obok drugiego. (Niekoniecznie bardzo blisko siebie, nie musi być upchane, gdyż ciasto jeszcze i tak urośnie). Odstawić na jakieś 20min, pod przykryciem, by ciasto jeszcze trochę wyrosło. 7. Ciasto piec ok 40minut w temp. 180 stopni. Sprawdzić patyczkiem 8. Gotowe posypać cukrem pudrem Choć moje następne będzie polewane lukrem cytrynowym9. Konfigura wcale nie musi być kupna, może być właśnej roboty ja z lenistwa zrobiłam z kupnejKOLOROWA BABKA PASKOWA Składniki (wprawdzie na oko,ale postaram się zobrazować, ta babka zawsze wychodzi... ja najczęściej robię tak murzynka, ale tutaj pokombinowałam i jest) 1 kostka margaryny albo masła 1 szklanka cukru (w przepisie jest 2 szklanki,ale dla mnie to jest nie do przejedzenia, natomiast dla lubiących słodkości radzę maksymalnie dać 1,5 szklanki cukru) 1 cukier waniliowy 9 łyżek wody To wszystko do garnuszka, poczekać aż masło/margaryna się stopi, zmiesza z cukrem, odstawić do ostygnięcia. Na górze może się zrobić kożuszek. Ja go zostawiłam, nie odrzucałam. Do tego dodałam 3 szklanki mąki wymieszane z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, oczywiście stopniowo dodawałam. Następnie 5 żółtek ( do tego momentu używam miksera), a na koniec pianę (ubitą) z 5 białek z odrobiną soli. To delikatnie, w jedną stronę mieszam warzechą. Nabierając ciasto od dołu do góry, półobrót i tak w kółko. Wiecie o co chodzi? By ciasto było takie delikatne... Z tego odlałam dwie kielnie ciasta do jednej miseczki, dwie do drugiej, a resztę zostawiłam w garnku... do garnka dodałam 3,5łyżki gorzkiego, ciemnego kakao... wymieszałam. A do miseczek, do jednej kisiel (ten proszek) wiśniowy a do drugiej kisiel jabłkowy, też ładnie wymieszałam. No i na tortownicę wyłożoną papierem wylewałam na przemian. Dwie łyżki różowego ciasta (zaczynając od środka blachy), na to dwie łyżki ciemnego ciasta, na to dwie łyżki żółtego ciasta, na to czekoladowe, na to różowe... itd itp Piec 180 stopni na ok 50 min. Nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia, dopiero na sam koniec, by spradzić patyczkiem czy patyczek nie jest mokry, a ciasto się upiekło... Na górę lukier zrobiony z niecałej połowy szklanki cukru pudru i połowy dużej cytryny... wymieszane i polukrowane Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-01-28 o 13:56 |
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba najszybsza zupa
ok 10 duzych pieczarek kostka rosolowa 3 serki topione naturalne oregano sol pieprz pieczarki zetrzec na tarce z grubymi oczkami. do tak ok 3 litrow gotujacej wody wrzucam kostke rosolowa i pieczarki. w czasie jak sie gotuja w malym rondelku topie serki z niewielka iloscia wody (mozna je wrzucic w calosci do zupy ale czasem grudki zostaja) jak sie stopia wlewam do zupy doprawiam sola pieprzem i oregano i gotowe. ja lubie z makaronem lubelli kolanka ozdobne nr 33
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bassienkaw zdrowe podejscie Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-28 o 14:01 |
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bywa ciezko, bo zeby mieszkania doprowadzic do uzytku potrzbena kasa byla wiec skad jak nie kredyt, wole z banku niz od ludzi. Mamy autko Golfa 3, dbamy o niego wiec spokojnie pojezdzimy, chcialbym nowa kuchnie, ale wszystkiego naraz nie moge miec, ciesze sie ze mam w domu cieplo, telewizje, pralke nowa, lodowke, laptopa, jak na 24 letnia osobe mam duzo, jestem zdrowa TZ tez, oboje praca na stale, dobre zarobki, dziecko w drodze, teraz modlic sie tylko o zdrowie, dlatego jesli ktos chce mi pomoc nie widze problemu ciesze sie z tego, a pieniadze przydadza sie na chrzciny, szczepienia i inne rzeczy ![]() Ciasto ja mam na takie z owocami jesli chcesz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

) 
ale plci nie chcialo male pokazac. Maluszek zlosliwy nozki krzyzowalk i sie zaslanial moze sie wstydzil
Wyniki dobre, wszystko w pozadku i dal mi gin skierowanie na krew, mocz i usg polowkowe 22-26 lutego mam zrobic 

a poza tym nie cierpie wesel 
2 miesiące do ślubu zostało...