|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
basienka no właśnie ja chcę mieć kochającą się rodzinę, luksusy nie są dla mnie najważniejsze...
nie chcę siedzieć sama w domu po całych dniach, z sąsiadami się dogam a albo i nie... a zawsze będę mogła pójść do teściowej na kawkę z maleństwem.. a on uparł się On zadowolony rano do pracy cały dzień z ludźmi których zna... a ja co jak pustelnik.... bardzo podoba mi się tamten domek.... ale są rzeczy wazne i wazniejsze... Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2010-01-28 o 14:03 |
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie przemyśl wszystko za i przeciw.
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia mamy bardzo pdobne podjescie... ja tez sie ciesze z wszystkiego co mamy. Mamy siebie, jest praca, jest gdzie mieszkac, mamy jedna zdrowa coreczke, drugie dziecko w drodze... a tak ciezko teraz o dziecko. Ludzie dorabiaja sie, koncza studia, wyjezdzaja na wakacje, szaleja i korzystaja z zycia,a potem jak przychodzi czas na dziecko wkoncu, to tego dziecka nie ma, nie da sie itd...
My tez mamy stara kuchnie,ale nie narzekam... jest taka,ze normalnie sie ja uzytkuje, nic sie nie rozpada, wyglada w miare w miare... nie mam jakis mega wysokich pragnien tutaj. Bedzie kasa, bedzie kuchnia. Tak samo jak mielismy troche wiecje, byla tylko Łucja, za duzo wydatkow nie bylo, nie bylo kredytu na samochod... Daiman chcial plaski tv, to mowie,ze mamy stary, ktory jest dobry, dziala, nic sie nie dzieje... to ze bedzie plaski duzo przestrzeni nam nie da... to po co zmieniac jak pieniazki mozna zaoszczedzic na cos innego.Zuziunia ja tez stawiam na rodzine. A co do tego domu, to powiedz mu co i jak, powiedz to co napisalas nam tutaj... jak ty to widzisz, jak do tego podchodizsz... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-01-28 o 14:07 |
|
|
|
#4624 |
|
BAN stały
|
Mieszkanie tam wyjdzie drożej niż w mieście.... ja już 20 lat mieszkałam na wsi więc wiem jak to jest, coś za coś....
dobrze że jadę na zakupy później to sie trochę rozerwę.... jusdan a siedzisz po całych dniach sama? tzn od 7 do 19? |
|
|
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne szaleństwo to paznokcie na ktore chodze i to moj nalog....nio ale to nie jest chyba az takie straszne
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-01-28 o 14:19 |
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli lubisz ciasta drozdzowe, i nie masz z nimi problemow to polecam to drozdzowe... ale jak chcesz cos pewniejszego to polecam te kolorowe...
Karolcia widze,ze mamy bardzo pdobne podejscie... ja chce jedynie DVD kupic, bo mamy takie stare,ale juz ledwo chodzi... no i laptopa zmienimy, jak dostaniemy zwrot z podatku za dziecko... bo teraz nie mam na to pieniazkow. Niestety stary laptop byl zalany, poza tym co chwile sie wylacza, za duzo kasy by trzeba bylo w niego wlozyc. Wiec odpada... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-01-28 o 14:21 |
|
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
Wczoraj nie mialam sily wejsc was poczytac bo tak potwornie bolala mnie glowa, ale dzisiaj jest juz duzo lepiej! bassienkaw ciesze sie bardzo ze na wizycie wszystko dobrze, maluszek slodki, ja tez mam teraz wizyte za 5 tygodni. niezawsze gratuluje serdecznie zareczyn! Pierscionek śliczny, podobaja mi sie takie klasyczne zareczynowe, sama mam podobny tylko z zółtego złota ![]() muminek88 dobrze ze z mężem nie okazało sie nic powaznego! hexa84 brzuszek śliczny i ciuszki też a szczególnie te słodkie ogrodniczki |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Kociarombek ja tez teraz wizyte mam za 5 tygodni, 5 marca
wiec calkiem fajnie... przynajmniej mniej kasy pojdzie, muzse tylko zrobic badanie moczu, morfologie i coombsa...Jusdan, to ja ci wrzuce jeszcze jakies ciacho... |
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
KULECZKI KOKOSOWE ALA BAUNTY
Składniki na około 25 kulek: * 200 g wiórków kokosowych * 100 ml kremówki * 70 g cukru pudru * 70 g masła * opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego * 200 g mlecznej czekolady (taka ilość jest podana do obtoczenia wszystkich kulek - a że mi nie wyszło dałam jedną polewę gotową biało-czarną, co się roztapia tylko i polewa) W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać. Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, tak ugniatać, bo kulać się nie da. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę. Tak by stwardniały. Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej. Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała (trwa to dość długo, można włożyć do lodówki). U mnie ta operacja się nie powiodła, a ta gotowa polewa zastyga bardzo szybko. Kwestia 10-15minut Przechowywać w lodówce DROŻDŻOWE ŚWINKI Z CZEKOLADĄ Na ciasto drożdżowe: 1/2 mąki 2 jaja 5dkg drożdży 1/4 kostki masła (roztopionego) 2 łyżki cukru 1 szkl mleka Wszystko razem zagnieść, aż ciasto będzie odchodziło od ręki, wstawić do lodówki na mniej więcej godzinę czasu, do wyrośnięcia. Potem rozwałkować ciasto na cienki placek, ok 0,5cm grubości. Na jedną świnkę potrzebujemy dwa kółka wycięte szklanką, jedno kółko wycięte kieliszkiem, dwa trójąty, ja nożem po prostu wycinałam, trochę czekolady, marmolady, serka białego, jabłuszek przetartych obojętnie, kilka groszków czekoladowych (u mnie były to pozostałe literki czekoladowe, pociełam na groszki). Na jedno duże kółko dajemy większa ilość np. czekolady, na to dajemy drugie kółko, nim zaciśniemy razem obydwa, wsadzamy również dwa trójkąty, na uszka, by zagnieść to razem... na to dajemy małe kółko kieliszkowe, robimy oczy i nosek. Rogaliki natomiast robię z długich trójkątów, z kółka wycinam takie trójkąty, zawijam... Pierożki wiadomo ![]() Wszystko układam na blaszcze wyłożonej papierem, smaruje białkiem moje drożdżówki, wsadzam do piekarnika mniej więcej na ok 15-20 minut - temperatura ok 180 stopni - aż do zarumienienia ![]() EKSPRESOWE CIASTO Z MALINAMI Kostka margaryny/masła 8 jajek 1 i 3/4 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru kryształ 3/4 szklanki cukru pudru kisiel wiśniowy kubełek malin Masło utrzeć z cukrem pudrem, potem dodawać do tego 2 całe jajka, potem połowa mąki z proszkiem do pieczenia... potem 6 żółtek (białka oddzielić, dać do osobnego naczynia, najlepiej coś wysokiego, będziemy potem ubijać pianę)... Ciasto wykładamy na blachę prostokątną, taką normalnej wielkości... Do rozgrzanego piekarnika (175stopni) na 20 minut. W mięczyczasie ubijamy na sztywno pianę z białek i szczypty soli, do tego potem dodajemy 1/3 szklanki cukru zwykłego, a na koniec dodajemy kisiel (proszek - całość)... po 20 minutach wyciągamy ciasto z piekarnika, rozsypujemy na nim maliny, zakrywamy pianą i do piekarnika na kolejne 20 minut, ja nie podkręciłam temperatury, ale myślę, że jakby podkręcić do 190 stopni to góra tak ładnie się spiecze KRUCHE CIASTO Z BORÓWKAMI AMER. ALBO INNYMI OWOCAMI Składniki: 1/2 kg mąki 30 dag masła (lub 25 dag masła + 2 łyżki smalcu - ciasto będzie bardziej kruche) 5 jajek 5 łyżek cukru pudru 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao owoce Zrób kruche ciasto: szerokim nożem posiekaj mąkę z zimnym masłem (i smalcem, jeśli dodajesz), zagnieć z cukrem pudrem, żółtkami i proszkiem do pieczenia. Ciasto podziel na 3 części, jedną rozwałkuj i wyłóż tortownicę lub blachę. Na cieście ułóż owoce. Do drugiej części ciasta dodaj kakao, zagnieć. Z ciemnego ciasta zeskubuj kawałki i posypuj nimi owoce. Z białek i cukru kryształu ubij bardzo sztywną pianę, wyłóż ją na ciemne ciasto. Z pozostałego, jasnego ciasta zeskub kawałeczki i posyp nimi pianę. Piecz ciasto 40 minut w temp. 160-170°C. CIASTO MELONOWE POD KAKAOWĄ PRZYKRYWKĄ 2,5 szkl mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 1 kostka masła albo margaryny 5 jaj 3/4 szklanki cukru Melona pokroiłam w kosteczkę (miałam tego słodkiego siateczkowego)... skropiłam mocno sokiem z cytryny - dużo dużo. Odstawiłam na jakiś czas. Kostkę masła rozpuściłam na mini ogniu, odstawiłam do ostudzenia. Jajka w całości ubić z cukrem i cukrem waniliowym, potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie na koniec przestudzony tłuszcz. Ciasto wylewam na blachę, ja zawsze daję na wyłożoną papierem, ale można też na wysmarowaną tłuszczem. Wysypałam na ciacho melona (oczywiście mogą być wszystkie inne owoce). Robię kruszonkę. Rozpuscic niecałe 1/2 kostki masł/maragyny, do przestudzonego tłuszczu dodać 1/3 szklanki cukru i 1 szklankę mąki, zagnieść albo zmiksować i wsadzić do zamrażalnika na jakieś co najmniej 20 min by stwardniało. Na ciasto robię piane z białek i kisielu. 3 białka (bo małe jajka miałam) - ubić ze szczyptą soli. Jak już będzie taka, że jak się przechyli garnuszek to ni rusz, to dodałam 2 łyżki płaskie cukru i kisiel cytrynowy, zmiksowałam, wyłożyłam pianę na owoce, zakrywając je całe. Ztwardniałe ciacho wyciągam z zamrażalnika, trę na tarce o dużych oczkach na górę ciacha, zakrywając całą piankę. Na ok 45-50 minut w temperaturze 180stopni. ok starczy wam tyle
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-01-28 o 14:31 |
|
|
|
#4633 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tez mam takie zdanie jak wy, trzeba cieszyc sie z tego co mamy! Najwazniejsze ze nasze rodziny i my jestesmy zdrowi a na reszte mozna zapracowac. My planowalismy rozpoczac budowe, bo dzialeczke bysmy mieli, jest tyle miejsca kolo domu moich rodzicow zeby postawic jeszcze jeden domek i mojego meza ojczym pomogl by nam duzo przy postawieniu tego domku ale stwierdzilismy ze wolimy jednak mieszkac z moimi rodzicami i nie pakowac sie w kredyt na 30lat i martwic sie co miesiac zeby wystarczylo na wszystko. Na pewno nie ma to jak mieszkac osobno, ale taki duzy kredyt mnie przeraza, nigdy nie wiadomo co bedzie za kilka lat, co z praca itd. A tak bedziemy mieli pokoik dla siebie i dzieciatko tez bedzie mialo swoj maly pokoik i wystarczy. Kuchnia i lazienka wspolna ale nam to nie przeszkadza.
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Kociarombek jak tylko macie taka mozliwosc, to dlaczego by nie skorzystac... super sprawa
|
|
|
|
#4635 |
|
Raczkowanie
|
Basiu
jakie Ty tu pyszności podajesz Twoja rodzinka to ma z Tobą dobrze! mniam mniam, a tymi świnkami pewnie Łucja była zachwycona?
|
|
|
|
#4636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiec takch grubszych kocykow napewno juz nie bede kupowala ![]() ale u nas to nie jest tak ze jakos sie obnosimy z tym co mamy bo tez mamy po 23 lata i mysle ze wiele juz osiagnelismy a mamy nadzieje na wiecej ale w tej chwili to maz do tego wszystekigo dochodzi tylko i wylacznie jego ciezka praca a kupowanie nowych ubranek dla dzidzi strasznie mnie cieszy teraz praktycznie sobie nie mam ochoty nic kupowac tylko to co musze a dla dzidzi caly czas bym cos kupowala ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- kociamberek tez jestem zdania ze nie ma co sie pakowac w kredyty z moim podejsciem to bym wogole nocami nie sypiala... kolkarolcia ja pazurki robie sama bo jestem po szkoleniu wiec sporo zaoszczedzam ![]() basienka a nie mowilam ze nastepny tytul musi byc zwiazany z jedzeniem??
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę sama niestety ,ale tam gdzie wcześniej mieszkaliśmy też siedziałam sama.Może nie od 7-19 ale mój TZ jest wojskowym i wychodzi rano o 6.00 i wraca 16:15,chyba że musi zostać dłużej do 17.00.Na dodatek nieraz zdarzają mu się służby, średnio ok 4 w miesiącu i wtedy nie ma go na noc i wraca do domu po 30 godzinach.Wiem że to nie jest łatwe, ale ja nauczyłam się z tym żyć, pocieszam się tym że już wiele mu do emerytury nie zostało , bo może przejść po 15 latach a zostało mu 7.Jak urodziłam Martynkę w listopadzie to był przy mnie tylko 2 dni a potem zostałam z dzieckiem sama( dosłownie bo rodzinkę mam na śląsku) a on musiał pojechać na 2 tyg na poligon, zresztą poligony sezonowo się powtarzają i nie ma go wtedy na dłużej.Jak mała miała 3 latka wtedy dopiero oddałam ja do przedszkola i znalazłam pracę, było mi łatwiej i czas szybciej leciał ale niestety mała tak często chorowała że postanowiliśmy że zrezygnuję z tej pracy.Wiem że mojego męża to dużo kosztuje i też nie jest mu łatwo ale dzięki jego pensji ja mogę siedzieć w domu i byc przy córce kiedy mnie potrzebuje, wiem jak to zabrzmiało ale nie jest tak że ja siedze a wszystko na jego głowie bo w sumie z tym moim zwolnieniem i z tym że mam nie pracowac to inicjatywa mojego męża, on nie może pozwalać sobie na częste zwolnienia żeby brać opiekę na małą a ona naprawdę potrafiła być tydzień w przedszkolu i 2 tyg.w domu na antybiotykach.Dopiero teraz jak poszła do 5 latków przestała chorować, więc ja stwierdziłam że nareszcie poszukam pracy a mój TŻ rzucił propozycję że może by tak pomyśleć o rodzeństwie dla małej bo w sumie to teraz najlepszy czas.On mi ciągle powtarza że jak mam mieć byle jaką pracę to lepiej jak jestem w domku i jak wraca ma obiadek ugotowany i ma kto małą odebrać.Trudno było mi dopasowac grafik jak pracowałam bo bywało że on miał właśnie poligon a ja popołudniową zmianę i nie miał kto odebrać małej i siedzieć z nią np. do 22.00.
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Kociarombek wlasnie planuje jedzonko na weekend co na obaidy i powoli na przyszly tydzien
by miec to z glowy... i potem nie musiec myslec... no i zkaupy przez weekend z tejze okazji zrobic,by w tygodniu nie latac ![]() Anoxa, nie chcialam nikogo urazic... nie gniewaj sie na mnie co do watku o jedzneiu, no to chyba cos takiego powinno byc odchudzac sie nie mozemy,wiec trzeba sobie dogadzacJusdan, podziwiam
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
basienka ja sie absolutnie nie gniewam
jusdan tez mam ochote na to z malinkami ![]() uwielbiam ciasta drozdzowe ale strasznie sie icho boje i nigdy jeszcze nie robilam hmmm moze sie odwaze takie pycha z mlekiem zjesc... a ja wyslalam meza na zakupy bo zachcialo mi sie knedli ze sliwkami i pojechal kupic bo ja cos zasmarkana jestem i sie nie ruszam z domu no i dla niego mam obiad z glowy bo babcia dzwonila ze zrobila fasolke po bretonsku i tez po nia pojechal... a ja ostatnio codziennie wciagam kiwi ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- mysle ze sie skusze na te kwiaty drozdzowe
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa ja doceniam w tym przypadku ciasta ktore robi babcia... te drozdzowe ma najlepsze, ja dopiero sie wprawiam... z checia bym zjadla taka ciepla swinke, bo super wyszly...
Jej ja jeszcze niecala godzika i do domu... a tam czeka na mnie maz i pyszny obiadek bedzie sie szykowal niebawem. Kobiety dajcie jakies fajne pomysly na szybkie i niedrobie obiadki... Jutro beda nalesniki z serkiem waniliowym W sobote planuje zrobic udka z kurczaka zapiekane z ziemniakami i warzywami W niedzielę chce zrobic kluski z szynką usmażoną plus buraczki W poniedziałek będzie zupa szpinakowa We wtorek zrobię chyba lasagne I myślę co dalej... Może coś ala racuchy jakies czy cos |
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Basia ja jeszcze nie wiem co dzisiaj na obiad zrobie a ty na 5 dni
![]() zauwazylyscie ze pszczolka sie dawno nie odzywala? pisala ze zle sie czula i poszla na l4 mam nadzieje ze wszystko ok u niej |
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
anoxa -
Ja kiedys probowalam, ale jakos tak...przynajmniej sie odchamie Cytat:
ja wcinam kapusniak juz 2 miske, pycha...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
basienka ale tu pysznosci pokazujesz... az normalnie zrobilam sie mega glodna hehe ;D
ja sobie siedze w pracy ostatni dzien na szczescie i od poniedzialku L4 w koncu sie porzadnie wyspie ![]() z pszczolka chyba wszystko dobrze, pewnie ma co robic jak jest na zwolnieniu
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
basienka a jak robisz zupe szpinakowa?
ja polecam makaron pene z sosem szpinakowym i jak ktos lubi z filetem z kurczaka ![]() szpinak mrozony rozdrobnioy 2-3 zabki czosnku smietanka slodka 18% 200ml makaron penne ewentualnie piers z kurczaka kto ile lubi przygotowanie: czosnek zeszklic, dodajemy pokrojona w kostke piers z kurczaka (lub bez) przyprawiamy sola pieprzem smazymy az sie lekko zarumieni, dodajemy jesli uda nam sie rozmrozic szpinak a jesli nie ja dodaje zamrozony z tym ze trzeba czesto mieszac czekamy az sie rozpusci lub rozpuszczony dusimy okolo 7 min na koniec dodajemy smietanke i czekamy az sie wygotuje a sos zgestnieje do gotowego juz sosu dodajemy ugotowany makaron penne i mieszamy wszystko razem gotowe do jedzenia ![]() aniaa tez ostatnio o niej myslalam zreszta lazurowa tez sie nie odzywa i kilka innych dziewczyn dobrze ze kassandra sie odezwala
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
ZUPA SZPINAKOWA
![]() Ziemniaczki kroję w kostkę, gotuję na masełku. Tzn w wodzie, plus masełko. (Żadnych kostek, ani mięs, warzyw itd). Gotuję, aż będą prawie, że miękkie. Dodaje mrożony szpinak taki ze śmietaną (do kupienia w aldi czy lidlu). Ten taki drobniony Czekam do zagotowania, dodaję do tego dość sporo vegetty, pieprzu, czosnku, wiadomo szpinak zjada bardzo smak potraw. Na koniec dodaje jedno albo dwa rozbełtane jajka, i wlewajac mieszam. I tyle
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-01-28 o 15:50 |
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
czyli bez wody bez niczego takiego?? a duzo tego masla do ziemniakow? zeby je zakryc czy jak? szkoda ze maz juz pojechal po zakupy bo akurat jechal do lidla i kupil by szpinak bo tez tam czesto kupuje
jej powiem wam ze jak nigdy nie lubialam zup teraz bym caly czas takie warzywne jadla zupki ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- basienka moge tez ci polecic z winiary pomysl na zapiekanke z miesem mielonym i ziemniakami bardzo latwo sie ja robi i jest smaczna z tym ze ja ja robie z makaronem grube gniazdka takie tasmy bo duzo szybciej sie robi i jest smaczna maz tez ja uwielbia
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
mi nie wychodza rzeczy ze szpinakiem. jakos nie mam do szpinaku reki chyba. zawsze wszystko w koszu laduje
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju zle sie wyrazilam... ugotowac ziemniaki na masle, chodizlo mi ze normalnie w wodzie, wkoncu to jest zupa... ale nie daje zadnego miesa, warzyw czy kostki, tylko na maselku gotuje te ziemniaki... wiesz o co chodzi?
Co do zup to uwielbiam rowniez ogorkowa z ziemniaczkami. Najczesciej robie na kostce drobiowej, bo najszybciej... gotuje ziemniaczki pokrojone w kostke. Jak juz sa miekkie, dodaje potarte ogorki i duzo wody z ogorków, doprawiam pieprzem... i troche zagęszczam, choć nie zawsze ![]() Aniaaa cały sekret dobrego dania ze szpinaku to jest odpowiednie przyprawienie.... duzo duzo przypraw... Tak samo szpinak na gęsto z makaronem uwielbiam. Dodaje czesto albo serek topiony,albo ten taki bialy z czosnkiem... duzo duzo duzo
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-01-28 o 15:52 |
|
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
hey
![]() ale dzis naskrobalyscie od rana zaraz postaram sie nadrobic, widzialam tylko, ze bardzo tu rodzinnie i kuchenno dzisiaj ![]() Na wstepie mam tylko szybkie pytanie - kiedy ma przyjsc naprawde lepsza pogoda w pl? Wiecie cos?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Dokładnie przemyśl wszystko za i przeciw.

jakie Ty tu pyszności podajesz
Twoja rodzinka to ma z Tobą dobrze! mniam mniam, a tymi świnkami pewnie Łucja była zachwycona?
pierścionek śliczny 
co do watku o jedzneiu, no to chyba cos takiego powinno byc