Panny Młode Kielce - cześć IV :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 07:44   #4351
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - cześć IV :)

Cytat:
Napisane przez tusiulka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Jestem tutaj nowa, ale ciesze się, że trafiłam na to forum, i że w dodatku sa tutaj koleżanki Kielczanki
Słuchajcie, mam do Was kilka pytań, może któraś z Was się orientuje i mogłaby mi odpowiedzieć, a mianowicie:
Ile kosztuje prowadzenie wesela przez wodzireja Marcina Brodzińskiego?
Ile wcześniej trzeba zamawiać wesele w Leśnym dworze i jakie sa tam ceny?
Co do wesela w Leśnym Dworze, to rzeczywiście terminy są dość odległe, jednak ostatnio będąc na stronie widziałam, że np jest wolny termin an 31 lipca tego roku Więc to zależy od szczęścia. Ja mam tam wesele 26 czerwca tego roku, a sale rezerwowaliśmy w kwietniu 2009, akurat mieliśmy szczęście bo Para przed Nami zrezygnowała z tego terminu.

Tak apropo czy któraś z Was była w ostatnim czasie na Weselu w Leśnym Dworze?? Bo słyszałam różne opinie na jego temat... I im bliżej tym bardziej się martwię;>

Pozdrawiam wszystkie Panny Młode

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 08:02   #4352
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Tak mi się jeszcze przypomniało, jak już będziecie po próbnej to warto wziąć welon i poćwiczyć ze świadkową wpinanie, zwłaszcza jeśli macie długi welon (deptanie gości gwarantowane) moja świadkowa zbyt lekko mi go wpięła i wypad mi przed samym wejściem do Kościoła. Dobrze, ze jednym z gości na ślubie była fryzjerka, która mi go szybko i trochę na chama wpięła.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 08:10   #4353
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja własnie przeglądam teksty które mają znalezc się w zaproszeniach! Ale niezły ubaw Stawiam chyba na pełen luz w tym temacie i dobrą zabawę
Napisz z których masz taki ubaw to pośmiejemy się razem
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 08:37   #4354
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

frogutka wiadomość poszła na priv.
Skoro o fryzurkach to ja też mam zdjęcia tylko jak mnie czesała Aneta z salonu Image na Wesołej, byłąm bardzo zadowolona. Nie mam az takie bardzo widocznego te pierwsze to już po imprezce to troche już poszarpane kurcze zdjęcia NIE CHCĄ SIĘ ZAŁADOWAĆ, GRR
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 08:48   #4355
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

OOOO załączyły się już
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 09:48   #4356
Monia ck
Raczkowanie

Hej Wizażanki. Troszke mnie nie było bo miałam troszke chodzenia za kamerzystą i samochodem.
Większość spraw mamy już załatwionych:
- Sala : Magnolia (Zgórsko)
- Zespół Efekt
- Kamera : www.media-vision.pl
- Foto : www.fotochwila.eu
to tyle. Mamy jeszcze problem z samochodem do ślubu.Hm... Najbardziej jak narazie podobał nam się Chrysler 300c taka limuzyna kolor srebrny. Jak macie jakieś pomysły z autem to napiszcie.
Pozdrawiam Was cieplutko
Monia ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 10:07   #4357
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia ck Pokaż wiadomość
Mamy jeszcze problem z samochodem do ślubu.Hm... Najbardziej jak narazie podobał nam się Chrysler 300c taka limuzyna kolor srebrny. Jak macie jakieś pomysły z autem to napiszcie.
Pozdrawiam Was cieplutko
Witamy nową PMkę!
Limuzyny są dostępne także w Kielcach.
Ja na szybkiego znalazłam takie oferty http://www.limuzyny.kielce.msk.pl/?loc=limuzyny
http://limuzyny-kielce.pl/
http://www.weselee.pl/
Ale nie korzystałam z ich usług więc o szczegółach nic nie wiem.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 10:45   #4358
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Tak mi się jeszcze przypomniało, jak już będziecie po próbnej to warto wziąć welon i poćwiczyć ze świadkową wpinanie, zwłaszcza jeśli macie długi welon (deptanie gości gwarantowane) moja świadkowa zbyt lekko mi go wpięła i wypad mi przed samym wejściem do Kościoła. Dobrze, ze jednym z gości na ślubie była fryzjerka, która mi go szybko i trochę na chama wpięła.
Scio co do welonu to masz rację ja miałam na szczęcie zrobione "miejsce" w upięciu na welon. Fryzjerka tylko pokazała mojej kuzynce jak wpiąć i nie było z tym problemu

Cytat:
Napisane przez Kasia1429 Pokaż wiadomość
OOOO załączyły się już
Kasiu śliczne upięcie, takie "inne"

Cytat:
Napisane przez Monia ck Pokaż wiadomość
Hej Wizażanki. Troszke mnie nie było bo miałam troszke chodzenia za kamerzystą i samochodem.
Większość spraw mamy już załatwionych:
- Sala : Magnolia (Zgórsko)
- Zespół Efekt
- Kamera : www.media-vision.pl
- Foto : www.fotochwila.eu
to tyle. Mamy jeszcze problem z samochodem do ślubu.Hm... Najbardziej jak narazie podobał nam się Chrysler 300c taka limuzyna kolor srebrny. Jak macie jakieś pomysły z autem to napiszcie.
Pozdrawiam Was cieplutko
Monia co do samochodu to mogę polecić osobę z której usług korzystaliśmy. Jeśli będziesz zainteresowana namiary podam na PW
Stary 2010-01-28, 10:49   #4359
Lidia06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Monia co do samochodu to mogę polecić osobę z której usług korzystaliśmy. Jeśli będziesz zainteresowana namiary podam na PW
Aniaaa84 ja też mogę prosić namiary na priva
Lidia06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 11:58   #4360
tusiulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
Co do wesela w Leśnym Dworze, to rzeczywiście terminy są dość odległe, jednak ostatnio będąc na stronie widziałam, że np jest wolny termin an 31 lipca tego roku Więc to zależy od szczęścia. Ja mam tam wesele 26 czerwca tego roku, a sale rezerwowaliśmy w kwietniu 2009, akurat mieliśmy szczęście bo Para przed Nami zrezygnowała z tego terminu.

Tak apropo czy któraś z Was była w ostatnim czasie na Weselu w Leśnym Dworze?? Bo słyszałam różne opinie na jego temat... I im bliżej tym bardziej się martwię;>

Pozdrawiam wszystkie Panny Młode
Kochana, a po ile tam jest na osobę? Bo jedna z dziewczyn pisała, że 170 zł/os a to bardzo drogo. Ja słyszałam od kogoś kiedyś, że 130 zł/os.

Aha no i jakby komuś mogło to pomóc i nie miałby jeszcze sali a organizuje małe wesele, koło 70 osób, to moge polecić tanią i super salę. Z wyżywieniem moja siostra,która brała ślub w lipcu 2009 roku płaciła 110zł/ os. Jedzenia było bardzo dużo i pyszne. W tej cenie oczywiście 4 ciepłe posiłki i wiejski stół. Otoczenie też bardzo przyjemne, bo blisko las, na zewnątrz huśtawka i ławeczki. Mianowicie mówie tutaj o Leśnym Gościńcu na Zalesiu. Naprawdę super się tam bawiliśmy. I siostra w dodatku miała szczeście, bo sale znalazła w maju, a akurat był wolny termin na lipiec tego samego roku
Pozdrawiam
tusiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:05   #4361
Lowczyni
Zakorzenienie

Wiesz można by dyskutować czy kwota 170 zł od osoby to dużo czy normalna cena. Ważne jest co w tej cenie jest Ja akurat płacę 175, ale mam w tym wszystko włącznie z gorącymi posiłkami, wędlinami, sałatkami, marynatami, owocami, sokami, ciastem, tortem i nie uważam że to jest jakoś wygórowana cena. Np w Leśnej Biesiadzie powiedziano nam 165 zł , ale bez soków, ciast, tortu, owoców a za wiejski stół krzyknęli sobie jakąś astronomiczną sumę od osoby (chyba 30 zł) !. Jak podliczyłam to więcej nas by to wyniosło niż 175 zł. Oczywiście nie należy tej kwoty porównywać do tego jeśli ktoś wynajmuję kucharki bo to inna bajka

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-01-28 o 12:07
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 12:07   #4362
tusiulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Wiesz można by dyskutować czy kwota 170 zł od osoby to dużo czy normalna cena. Ważne jest co w tej cenie jest Ja akurat płacę 175, ale mam w tym wszystko włącznie z gorącymi posiłkami, wędlinami, sałatkami, marynatami, owocami, sokami, ciastem, tortem i nie uważam że to jest jakoś wygórowana cena. Np w Leśnej Biesiadzie powiedziano nam 165 zł , ale bez soków, ciast, tortu, owoców a za wiejski stół krzyknęli sobie jakąś astronomiczną sumę od osoby !. Jak podliczyłam to więcej nas by to wyniosło niż 175 zł. Oczywiście nie należy tej kwoty porównywać do tego jeśli ktoś wynajmuję kucharki bo to inna bajka
Tak tak oczywiście w takim przypadku, gdy ciasta są w cenie soki itp, jest to cena dość w porządku, ale przeraziłam się, bo ktoś napisał wcześniej, że 170 zł/os i w tym tylko sam obiad
Stary 2010-01-28, 12:17   #4363
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Wiesz można by dyskutować czy kwota 170 zł od osoby to dużo czy normalna cena. Ważne jest co w tej cenie jest Ja akurat płacę 175, ale mam w tym wszystko włącznie z gorącymi posiłkami, wędlinami, sałatkami, marynatami, owocami, sokami, ciastem, tortem i nie uważam że to jest jakoś wygórowana cena. Np w Leśnej Biesiadzie powiedziano nam 165 zł , ale bez soków, ciast, tortu, owoców a za wiejski stół krzyknęli sobie jakąś astronomiczną sumę od osoby (chyba 30 zł) !. Jak podliczyłam to więcej nas by to wyniosło niż 175 zł. Oczywiście nie należy tej kwoty porównywać do tego jeśli ktoś wynajmuję kucharki bo to inna bajka
Ano właśnie. Trzeba zawsze wziąć pod uwagę co jest w cenie.
My płaciliśmy 140/os, ale mieliśmy w tym wszystko prócz wódki. Z tym, ze dokupiliśmy kilka kartonów soków, bo wydało nam się mało, ale i tak zostało.

Ja się cieszę, że moja kumpela ma w tym roku wesele w tym samym miejsc co my, to przynamniej zobaczę jakie to jedzenie było, bo u siebe na weselu prawie nic nie zjadłam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:29   #4364
justynao
Raczkowanie

czesc Dziewczyny . wiecie cos o jakis kursach tanca dla nowozenców?? czy odbywaja sie takowe w kielcach? no i jeszcze jedno pytanko a mianowicie czy trzeba zakladac rajtki pod suknie nawet w lato? czy mozna miec gole nogi...ale chyba niewypada co?
justynao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:34   #4365
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynao Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny . wiecie cos o jakis kursach tanca dla nowozenców?? czy odbywaja sie takowe w kielcach? no i jeszcze jedno pytanko a mianowicie czy trzeba zakladac rajtki pod suknie nawet w lato? czy mozna miec gole nogi...ale chyba niewypada co?
Zawsze możesz założyć cieniutkie białe pończoszki lub białe kabaretki (też pończoszki). Poszperaj na allegro, bo są na prawdę ładne

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2010-01-28 o 12:39
alamig jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 12:40   #4366
Lowczyni
Zakorzenienie

justynao nad rajstopami a może pończochami sama się zastanawiam Sądzę że spokojnie można iść w dołych nogach, ja obawiam się tylko jakby co obtarć. Ale zawsze można do torebki włożyć sobie jakieś pończoszki na wszelki wypadek.
A tak na marginesie nie wiem czy wiecie że są rajstopy w sprayu. Rewelacyjny wynalazek, kiedy się spryska nogi ( sąw różnym kolorze), wręcz ciężko je od różnic od prawdziwych. Jak je parę lat temu zobaczyłam na targach kosmetycznych to musiałam dotknąć i aż uszczypnęłam dziewczynę w nogę tak ciężko było mi uwierzyć

A co do kursu tańca, my od września chodziliśmy na kurs tańca towarzyskiego do WDK, obskoczyliśmy I i II stopień ale ponieważ nie było ciągu dalszego od stycznia jesteśmy na kursie tańca w klubie osiedlowym Miniatura na Zagórskiej (instruktor pan Kwapisz- b. znany, od wielu lat prowadzi kursy). Miesiąc kosztuje 45 zł, dla początkujących zajęcia są we wtorki (nie wiem o której) dla zaawansowanej w czwartki o 19.
Coś gdzieś mi się obiły kursy dla nowożeńców, ale jakieś koszmarne ceny były. Ja postawiłam na taniec towarzyski bo jeszcze dużo czasu mamy do nauki a zawse później prywatne lekcje można wziąść
Stary 2010-01-28, 12:41   #4367
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulack Pokaż wiadomość
Byłam rok temu na weselu w Korbowej. Co do smaku i ilości jedzenia chyba większych zastrzeżeń nie miałam. Jednak podawanie posiłków jest tam naprawdę tragiczne. Na weselu na którym ja byłam jeszcze bardziej każdy to zauważył ponieważ kiedy czekaliśmy na obiad zespół nie grał ani nie puścił żadnej muzyki w tle. Ogólnie jak rozmawiałam z tamtą PM-ka już po to strasznie była zła o wydawanie posiłków i o klimatyzację bo też coś kombinowali i czasami nie dało się wytrzymać na sali pomimo że na dworze było dosyć chłodno. Także jeśli zaliczka jeszcze nie wpłacona warto się zastanowić moim zdaniem.
Hmm... to już kolejna wypowiedź z zastrzeżeniami co do fachowości obsługi. Dzięki za opinie! Jesteście bezcenne W ten weekend zrobimy z Tż jeszcze rundkę po innych salach. Zwłaszcza, że w Korbowej cena nie jest konkurencyjna
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:41   #4368
grka
Raczkowanie

A propos, a zakładacie białe rajstopy/pończochy ? Bo ja takich niecierpię i wolałbym zdecydowanie cielisty kolor...
grka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:47   #4369
justynao
Raczkowanie

no czyli lepiej jednak cos zalozyc po suknie nie?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

dzieki lowczyni i dziewczyny za odp (tak pytam bo slub w sierpniu i moze byc goraco)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 12:47   #4370
Lowczyni
Zakorzenienie

justynao ja raczej nic nie założę, a jeśli już to pończochy ale nylonowe (to coś innego niż sprzedają w naszych sklepach) do pasa do pończoch. Ww nich wogóle inaczej wygląda noga i nawet ja są czarne to prześwituje twój kolor skór. Tylko takie pończochy nie dostanie się w zwykłym sklepie z bielizną są drogie ale wogóle się nie drą, nie robią się w nich dziurki . Mam 4 pary i są rewelacyjne.
Stary 2010-01-28, 12:55   #4371
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Tak tak oczywiście w takim przypadku, gdy ciasta są w cenie soki itp, jest to cena dość w porządku, ale przeraziłam się, bo ktoś napisał wcześniej, że 170 zł/os i w tym tylko sam obiad
Nie ktoś tylko ja a informację taką otrzymałam od włascicielki więc chyba jest raczej wiarygodna?? podkreślam, że taką cenę podała na 2011 z zastrzeżeniem, że może ulec zmianie.. I z tego co pamiętam to własnie w tej cenie nie bylo ani ciast ani napojów - musiałabym spojrzeć w notatki żeby wiedzieć dokładnie a te zostawiłam w domu..
A cena 130zł/os. to chyba sprzed kilku lat
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:58   #4372
justynao
Raczkowanie

i jeszcze girls jak sie wam podoba?>
Stary 2010-01-28, 13:00   #4373
tusiulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Nie ktoś tylko ja a informację taką otrzymałam od włascicielki więc chyba jest raczej wiarygodna?? podkreślam, że taką cenę podała na 2011 z zastrzeżeniem, że może ulec zmianie.. I z tego co pamiętam to własnie w tej cenie nie bylo ani ciast ani napojów - musiałabym spojrzeć w notatki żeby wiedzieć dokładnie a te zostawiłam w domu..
A cena 130zł/os. to chyba sprzed kilku lat
Tak tak Ty Chansons
Widocznie ktoś mi powiedział cenę kurczę chyba sprzed 5 lat :/ To już się chyba pożegnam z moim wymarzonym Leśnym Dworem...

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez justynao Pokaż wiadomość
i jeszcze girls jak sie wam podoba?>
Prześliczne!
Stary 2010-01-28, 13:10   #4374
sunshine8408
Raczkowanie

Witam ponownie.

Ale ulga ufff... umowa spisana, zaliczka wpłacona, suknia wybrana!!!

Sala zamówiona - WDK w Kielcach
Zespół- Sonar z Ciekot
Wideofilmowanie - SpaceMark
Fotki- SpaceMark
Florystka- Kwiaciarnia Ewa na Krakowskiej
Fryzjerka - najprawdopodobniej P.Sylwia z Awangardy
Makijaż- brak
Obrączki - brak
Alkohol- brak (niebawem prawdopodobnie Pałacowa)
Samochód- kabriolet najlepiej złoto-biały- w CK nie mogę za cholerę znaleźć
Kurs tańca - hmm...
Podróż poślubna- hmm...
To tyle z tego co pamiętam

A teraz pochwalę się Wam.

Edytowane przez sunshine8408
Czas edycji: 2010-01-28 o 13:32
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:12   #4375
Monia ck
Raczkowanie

sjoanna dziękuje za namiary.
Stary 2010-01-28, 13:13   #4376
tusiulka
Raczkowanie

Sunshine a można zapytać ile w WDK kosztuje wesele?
Stary 2010-01-28, 13:13   #4377
Monia ck
Raczkowanie

Aniu podaj mi namiary na prv
Stary 2010-01-28, 13:14   #4378
sunshine8408
Raczkowanie

150zł od osoby
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:15   #4379
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Tak tak Ty Chansons
Widocznie ktoś mi powiedział cenę kurczę chyba sprzed 5 lat :/ To już się chyba pożegnam z moim wymarzonym Leśnym Dworem...

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Wiesz, ja też kiedyś o nim marzyłam, ale mi przeszło.. Cena moim zdaniem zbyt wysoka, no i sala nie zbiera wielu pozytywnych recenzji tu na forum - dziewczyny skarżą się na jedzenie, kelnerów i na parę innych rzeczy. sal jest teraz naprawdę dużo, a niektóre z nich mają naprawdę fajne oferty, zrób sobie rundkę po nich i sama się przekonasz
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:17   #4380
tusiulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
150zł od osoby
A co jest w cenie? I czy dużo wcześniej trzeba zamawiać sale?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości