offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 15:06   #3031
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
wystarczyło by do ustawy dodać: "Dla obywateli" ?
Ale pewnie i tak wielu z nich ma obywatelstwo, bo od dziesięcioleci tam mieszkają. Co z tego, że większość nie zna nawet języka

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:06   #3032
201607180946
Konto usunięte

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

odbiegnę na chwile od tematu
oglądam głupie filmiki ,,o urodzie,,na YouTube, rany ile te dziewczyny maja kosmetyków, w drogerii tyle nie widziałam , to jest chore, po co im tyle tego
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:07   #3033
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Oczywiście, że momentem granicznym jest odczuwanie.
ALE nawet dwugodzinna zygota ma szansę na bycie człowiekiem. A dokonanie aborcji to nawet jeśli nie zabranie życia to zabranie szansy do życia.

Jak kogoś nieświadomie obraziłam to bardzo przepraszam. Nie chciałam.
Zabranie szansy do życia... Tutaj do głowy przychodzi mi mnóstwo rzeczy które mogłabym powiedzieć ale nie chcę to tak jak Kościół uważa antykoncepcję za zło bo marnuje się sperma, nasienie życia, które ma to życie dawać! A więc marnuje się szansa do życia. Bez przesady
Wolę żeby dzieci, które miałyby się rodzić i wychowywać w patologicznych rodzinach, nigdy się nie urodziły. Mniej cierpienia, mniej nowych patologii (przekazywanych im przez rodziców). Wolę, żeby dzieci rodziły się chciane i kochane, oczekiwane.
A to co pisałaś Chatul, że okaleczenie kobiety która z jakichś względów chciała usunąć ciążę jest dla niej odpowiednią karą... Nawet nie chcę tego komentować.

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:07   #3034
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
oglądam głupie filmiki ,,o urodzie,,na YouTube, rany ile te dziewczyny maja kosmetyków, w drogerii tyle nie widziałam , to jest chore, po co im tyle tego
pooooooooookaz

kiedys miałam niezła kolekcje 20 szamponów

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:12   #3035
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Daj linka

Motylku, widzę, że powrót do starego avatara
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:15   #3036
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie jestem okrutna, bo cieszy mnie, że osoba, która z powodu własnego widzimisię usuwa ciąże musi to zrobić w podziemiu tym samym narażając się na poważną utratę zdrowia.
Oj Chatul Chatul myślę, że większość kobiet nie decyduje się na usunięcie ciąży z błahych powodow i własnego widzimisię............
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:16   #3037
201607180946
Konto usunięte

http://www.youtube.com/watch?v=OjUGl...eature=related
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:16   #3038
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ale pewnie i tak wielu z nich ma obywatelstwo, bo od dziesięcioleci tam mieszkają. Co z tego, że większość nie zna nawet języka
Widocznie mają za słabe kryteria dawania obywatelstwa. Ale fakt, coś z tym zrobić muszą.

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Zabranie szansy do życia... Tutaj do głowy przychodzi mi mnóstwo rzeczy które mogłabym powiedzieć ale nie chcę to tak jak Kościół uważa antykoncepcję za zło bo marnuje się sperma, nasienie życia, które ma to życie dawać! A więc marnuje się szansa do życia. Bez przesady
Tyle, że sperma sama w sobie nie jest życiem. Komórka jajowa kobiety też. A nawet dwugodzinny płód już jest.

Tutaj powiem szczerze, że jestem przeciwna aborcji w obawie, że zaegalizowana w tej formie stałaby się z czasem metodą antykoncepcyjną, a ludzie uprawialiby seks nie licząc się z żadnymi konsekwencjami. Życie to jednak nie jest coś z czym powinno się pogrywać czy manipulować bez uzasadnienia.

Cytat:
Wolę żeby dzieci, które miałyby się rodzić i wychowywać w patologicznych rodzinach, nigdy się nie urodziły. Mniej cierpienia, mniej nowych patologii (przekazywanych im przez rodziców). Wolę, żeby dzieci rodziły się chciane i kochane, oczekiwane.
Coś w tym jest

Cytat:
A to co pisałaś Chatul, że okaleczenie kobiety która z jakichś względów chciała usunąć ciążę jest dla niej odpowiednią karą... Nawet nie chcę tego komentować.
Proszę nie przekręcaj tego, co piszę.
Napisałam, że cieszy mnie, iż kobieta, która NIE Z JAKICHŚ WZGLEDÓW, a z własnego WIDZIMISIĘ usuwa ciążę, NARAŻA SIĘ NA PROBLEMY ZDROWOTNE [ to nie jest synonim "zostaje celowo na 100% okaleczona" ]

Pisałam zresztą wcześniej, że w określonych przypadkach jestem jak najbardziej za aborcją. Zawsze jest ona dla mnie zła, ale w wielu przypadkach jest o wiele mniejszym złem niż urodzenie chorego dziecka czy też sprawienie, że matka straci zdrowie czy życie.

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
Oj Chatul Chatul myślę, że większość kobiet nie decyduje się na usunięcie ciąży z błahych powodow i własnego widzimisię............
Oczywiście, że nie. Wiem, że często niechciana ciąża czy też ciąża zagrażająca życiu są dramatami życiowymi. Współczuję osobom, które znalazły się w takije sytuacji. Są według mnie sytuacje, w którym aborcja jest uzasadniona. Pisałam o tym przecież. Ale jednak takie podejście "nie chcę mieć teraz dziecka to usunę je" jest dla mnie widzimisiem i nieumiejętnością ponoszenia konsekwencji własnych działań.

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2010-01-28 o 15:19
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:23   #3039
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość

Motylku, widzę, że powrót do starego avatara
motylek jakos lepiej od Bobiczka wygląda

długi, w pracy nie zdąze obejrzec

przelecialam pobieznie filmik to jest dopiero KOLEKCJA

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...

Edytowane przez motylek1007
Czas edycji: 2010-01-28 o 15:25
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:28   #3040
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, może nie rozumiem, bo ja nie wiem, dokładnie, jak tam jest Mają środki antykoncepcyjne za darmo, ale od kogo je dostają?
Tu, żeby iść do gina trzeba dostać skierowanie o rodzinnego jeśli ten nie widzi powodu to się dostaniesz. Wszelką antykoncepcje daje pielęgniarka. Gina można zobaczyć dopiero jak ma się jakąś poważną chorobę, z którą rodzinny sobie nie radzi. Tutaj lekarz specjalista jest jak bóg i byle kto z byle problemem nie będzie mu du..y zawracał
Cytat:
No to inaczej by można ich przyskrzynić. Rodzi im się dziecko-> nie mogą go utrzymać -> państwo nakłada na nich karę w postaci ROBÓT PUBLICZNYCH za szkodzenie dziecku.
Każde nowe dziecko, to nowa gęba do wykarmienia. Czyli trzeba kupic żarcie, ciuchy. Kupując to płacimy podatek VAT, czyli przypływ gotówki do budżety państwa.

Kolejna ciekawostka z Anglii. Tu jest grupa produktow podstawowyych, które ą wolne od podatku. Np. podręczniki szkolne, ubrania do 16 lat, podstawowa zywność jak ryba, herbatniki, zwykły chleb, masło, mleko itd.
Wygrana w loteriach też jest wolna od podatku.
Cytat:

Jyyli ale na utrzymanie niechcianych dzieci w sierocińcach, czy na zasiłki itd. też płacimy podatki, a dla wielu par antykoncepcja to jednak spory wydatek,
Sierocińce są likwidowane. Teraz bedą rodziny zastępcze. Jeśli to bedzie kolejny projekt, który bedzie tak udany jak w Anglii, to wole nie myśleć. Mianowicie rodzina zastępcza to kolejny sposób na wyciąganie kasy od rządu. Bo oczywiście za wzięcie dzieciaka, dostaje się kasę. Dzieci takie trafiają do rodzin patologicznych, do dilerów itd. Znam taki przypadek osobiście.
Cytat:
Ja uważam, że odebranie wszelkich zasiłków by wystarczyło, nie byłoby na wódkę, to trzeba by było pracować. I nie byłoby, jak czasem się widuje w TV, że ojciec 10 dzieci siedzi na bezrobociu i nie pójdzie do pracy, bo "za 1000 zł to on rodziny nie utrzyma".
W wódce oprócz VATu jest jeszcze akcyza, więc jaszcze wiecej kasy do budżetu państwa.
Cytat:
dokładnie
ja jestem w podobnej sytuacji, więc mam do końca żyzia nie uprawiać seksu?

chatul aborcja tylko od pewnego momentu jest zabiciem dziecka, tak mówi nauka, ale kościół ma swoje zdanie na ten temat
Jak byłam w liceum, próbowano w prowadzić nam wychowanie sksualne....z księdzem. Dobrze, ze istniało BRAVO bo takich bzdur jak nam naopowiadał to jeszcze w życiu nie słyszałąm.
Na szczęście pani od Biologii i pani od WFu, dowiedziały się o praniu mózgu jakie nam zafundowno i wyedukowały nas, po kryjomu

Cytat:
Tylko czekajmy, aż tak będzie w Polsce.
Właśnie boli mnie, że polski rząd jak i wiekszość Polaków bierze przykład z tych najgorszych krajów (czyt. Anglia) europejskich, a nie z tych najlepszych (np kraje skandynawskie, czy Szwajcaria)

Jak moi rodzice nażekają na sytuacje w kraju, to zawsze in powtarzam, ze przecież właśnie tego chcieli - wolności, demokracji i zachodu..

Ja tęsknię za komuną

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:29   #3041
aanika
Zakorzenienie

O Matko, nie powtarzają jej się kolory cieni?
Posiadanie i kupowanie kosmetyków jest fajne, ale bez przesady. Ja i tak preferuję minimalizm
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:30   #3042
Bejjka
Zakorzenienie

rzeczywiście spora ta kolekcja ale jak ma wszystko poukładane....moja kolrówka wala się po całym domu

Cytat:
Ale jednak takie podejście "nie chcę mieć teraz dziecka to usunę je" jest dla mnie widzimisiem i nieumiejętnością ponoszenia konsekwencji własnych działań.
Chatul, a można wiedzieć ile masz lat?
powiem Ci, że z mojej perspektywy, kobiety 28letniej, możliwość wyboru i podejęcia decyzji o aborcji powinna być możliwa.....i każdy postępowałby zgodnie ze swoimi przekonaniami i sumieniem.....
Stary 2010-01-28, 15:38   #3043
gubis
Rozeznanie

Cytat:
Własny brzuch niech każdy w swoim zakresie kontroluje, ale cudzego życia nie powinien.

ja mam bardzo egoistyczne podejście w tej kwestii. jestem już dużą dziewczynką i z pełną odpowiedzialnością moge powiedzieć, ze nie chcę mieć dzieci (mimo, że je bardzo lubie). jeśli istniałaby taka możliwość, poddałabym się zabiegowi sterylizacji (nie wiem, czy u ludzi tez tak to się nazywa)... na chwilę obecną nie mam takiej możliwości więc stosuję antykoncepcję, ale jak zapewne wiesz, nie wynaleziono 100% skutecznej metody. w związku z tym, mimo zabezpieczania się przed ciążą mogę w nią zajść. irytuje mnie, że w takim momencie jedyne co mam do wyboru, to nielegalny zabieg, bo, z całym szacunkiem, ale ja się o to dziecko nie prosiłam... nie rozumiem, dlaczego ktoś ma mi narzucac to, że muszę donosić ciąże. nie chcę i nie zamierzam pozwalać na kierowanie moim życiem. w tym wypadku nie jest dla mnie istotne kiedy płód zostanie uznany za człowieka. z całą pewnością zabieg przeprowadziłabym jak najszybciej, ale jeśli byłby to okres, w którym zarodek nazwiemy już człowiekiem w żadnym stopniu nie wpłynęłoby to na moja decyzję.
Stary 2010-01-28, 15:41   #3044
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
W Szwecji też już są Tak jak np. w Niemczech. Państwo wypłaca pieniądze na każde dziecko, a że tam jest dużo imigrantów z krajów arabskich, którzy mają np. 10 dzieci, to sobie siedzą, nic nie robią, a kasa sama leci Nie zdziwię się, jeśli Szwedzi i Niemcy zaczną się burzyć i będzie dochodzić do jakichś bardzo nieprzyjemnych sytuacji.
Imigranci to tu temat -morze.
Cytat:
Hmm, nie wiem dla mnie behemoty i reszta to nie są dobre zespoły. Uważam, że nam brakuje dobrych wokalistek, bo te natomiast uwielbiam. W sumie chyba tu chodzi o akcent, bo osobiście kocham się w kate nash, czy lily allen. Dobrych wokalistkach, czy też z ameryki Amy Winehouse. Kwestia hustu.
Amy Winehouse jest Angielką
Cytat:
wystarczyło by do ustawy dodać: "Dla obywateli" ?
Nie takie proste. Oni zaczynają od aplikacji o status uchodżcy, który dostać bardzo łatwo, a od uchodźcy do obywatela już tylko malutki kroczek. Polak ma trudniej niż Smalijczyk, mino że jest obywatelem UE.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:45   #3045
gubis
Rozeznanie

Cytat:
Ale jednak takie podejście "nie chcę mieć teraz dziecka to usunę je" jest dla mnie widzimisiem i nieumiejętnością ponoszenia konsekwencji własnych działań.
aha, czyli uprawiać seks mogą tylko Ci, którzy sa gotowi na dziecko?
Stary 2010-01-28, 15:47   #3046
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
super efekt pochwalisz się fotkami?
Jedno porównanie już jest Następne dopiero przed feriami

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:48   #3047
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
W wódce oprócz VATu jest jeszcze akcyza, więc jaszcze wiecej kasy do budżetu państwa.
A nie jest tak, że akcyza sama w sobie jest VATem? Vatem akcyzowym?

Cytat:
powiem Ci, że z mojej perspektywy, kobiety 28letniej, możliwość wyboru i podejęcia decyzji o aborcji powinna być możliwa.....i każdy postępowałby zgodnie ze swoimi przekonaniami i sumieniem.....
I tak każdy postąpi zgodnie ze swoim sumieniem tudzież zagłuszy je i zrobi mu jak jest wygodniej (;

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
ja mam bardzo egoistyczne podejście w tej kwestii. jestem już dużą dziewczynką i z pełną odpowiedzialnością moge powiedzieć, ze nie chcę mieć dzieci (mimo, że je bardzo lubie). jeśli istniałaby taka możliwość, poddałabym się zabiegowi sterylizacji (nie wiem, czy u ludzi tez tak to się nazywa)... na chwilę obecną nie mam takiej możliwości więc stosuję antykoncepcję, ale jak zapewne wiesz, nie wynaleziono 100% skutecznej metody. w związku z tym, mimo zabezpieczania się przed ciążą mogę w nią zajść. irytuje mnie, że w takim momencie jedyne co mam do wyboru, to nielegalny zabieg, bo, z całym szacunkiem, ale ja się o to dziecko nie prosiłam... nie rozumiem, dlaczego ktoś ma mi narzucac to, że muszę donosić ciąże. nie chcę i nie zamierzam pozwalać na kierowanie moim życiem. w tym wypadku nie jest dla mnie istotne kiedy płód zostanie uznany za człowieka. z całą pewnością zabieg przeprowadziłabym jak najszybciej, ale jeśli byłby to okres, w którym zarodek nazwiemy już człowiekiem w żadnym stopniu nie wpłynęłoby to na moja decyzję.
Też uważam, że powinna być możliwość poddania się dobrowolnej sterylizacji. Nie wiem czy tak to się u ludzi nazywa, ale nazwijmy to w ten sposób. To znaczenia tutaj nie ma. Gdyby sterylizacja była możliwa to problem Twojej ewentualnej ciąży by odpadł.

A nie wolisz poddać się sterylizacji w kraju, w ktorym jest to możliwe? Bo chyba jednak dokonanie ewentualnej aborcji nie byłoby dla Ciebie zupełnie bezstresowe itd(?)

Cytat:
aha, czyli uprawiać seks mogą tylko Ci, którzy sa gotowi na dziecko?
Gotowi na przyjęcie ewntualnego dziecka.
Albo Ci, którzy są bezpłodni/poddali się sterylizacji (;

Tak powinno być według mnie.

Nie neguję antykoncepcji ani aborcji w sytuacji, w której jest ona niezawiniona (gwałt) lub zagraża życiu/zdrowiu.

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2010-01-28 o 15:50
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:50   #3048
Magdzia94
Zakorzenienie

Moze ta dziewczyna maluje profesjonalnie, dlatego tyle ma

Mama mi kupiła kebaba(kebab Chatul ?) mhmmmm a taką ochotę miałam na niego mhmm.

Stary 2010-01-28, 15:52   #3049
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Mama mi kupiła kebaba(kebab Chatul ?) mhmmmm a taką ochotę miałam na niego mhmm.
I tak i tak. [ Forma dopełniaczowa jest w tym wypadku starsza i powoli wychodzi z użycia ]
Stary 2010-01-28, 15:53   #3050
gubis
Rozeznanie

Cytat:
A nie wolisz poddać się sterylizacji w kraju, w ktorym jest to możliwe? Bo chyba jednak dokonanie ewentualnej aborcji nie byłoby dla Ciebie zupełnie bezstresowe itd(?)
myślę, że z cała pewnością nie przeszłoby to bez echa, ale nie mam watpliwości co do podjętej decyzji. taki zabieg na pewno rozważę, ale niestety wiąże on się z olbrzymimi kosztami i na chwilę obecną jest dla mnie nieosiągalny.

Cytat:
Gotowi na przyjęcie ewntualnego dziecka.
Albo Ci, którzy są bezpłodni/poddali się sterylizacji (;
ok, dla mnie nie jest to równoznaczne.

odnośnie jedzenia
dzisiejszy macgubisfalafel boooski - dzięki Kasiu!

Edytowane przez gubis
Czas edycji: 2010-01-28 o 15:55
gubis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:56   #3051
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
myślę, że z cała pewnością nie przeszłoby to bez echa, ale nie mam watpliwości co do podjętej decyzji.
Rozumiem...

Cytat:
taki zabieg na pewno rozważę, ale niestety wiąże on się z olbrzymimi kosztami i na chwilę obecną jest dla mnie nieosiągalny.
Aborcja też droga jest. Czy to nielegalna w kraju czy legalna gdzieś za granicą. Regularne stosowanie antykoncepcji też ma swoją cenę.
Naprawdę postaraj się o sterylizację. To by rozwiązało wiele problemów. W tym te ewentualne (;
Stary 2010-01-28, 15:58   #3052
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
I tak i tak. [ Forma dopełniaczowa jest w tym wypadku starsza i powoli wychodzi z użycia ]
Dziękuję

Stary 2010-01-28, 15:59   #3053
gubis
Rozeznanie

Cytat:
Aborcja też droga jest. Czy to nielegalna w kraju czy legalna gdzieś za granicą. Regularne stosowanie antykoncepcji też ma swoją cenę.
Naprawdę postaraj się o sterylizację. To by rozwiązało wiele problemów. W tym te ewentualne (;
aborcja to koszt 1,5-3 tys.
sterylizacja za granica myślę, że nie zamknie się w kilkunastu
Stary 2010-01-28, 16:00   #3054
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:

I tak każdy postąpi zgodnie ze swoim sumieniem tudzież zagłuszy je i zrobi mu jak jest wygodniej (;
Oj Chatul Chatul to cudownie, że jesteś taka moralna
choć Twoje argumenty zupełnie mnie nie przekonują to i tak je szanuje

a gdzie reszta Dziewczyn się podziała?
Stary 2010-01-28, 16:02   #3055
Magdzia94
Zakorzenienie

Przynajmniej was ponadrabiam jak dziewczyn nie ma

Stary 2010-01-28, 16:06   #3056
gubis
Rozeznanie

Cytat:

wola się trzymac z dala
Stary 2010-01-28, 16:07   #3057
Bejjka
Zakorzenienie

Madziu, bylam w Twoim albumie i widzialam Twój brzuszek jesteś też na diecie (choć jak jesz kebaby to pewnie nie) czy tylko ćwiczysz?
jak na zaledwie miesiąc ćwiczeń to efekty warte poświęceń- ładnie zarysowała Ci się talia i brzuszek zrobił się bardziej płaski a jak z mięśniami? bardzo się wzmocniły?
Stary 2010-01-28, 16:07   #3058
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:

Ja oglądałam Szansę na Sukces, dlatego mnie nie było Ale stwierdzam, że hydrosfera jest dla mnie ciekawsza niż oglądanie wygibasy ludzi, którzy myślą, że śpiewają, a tego nie robią (chociaż to w sumie całkiem zabawne) i zaraz idę się uczyć

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:08   #3059
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Zawsze do usług

Cytat:
aborcja to koszt 1,5-3 tys.
sterylizacja za granica myślę, że nie zamknie się w kilkunastu
Za to ewentualne koszta leczenia się po kiepsko przeprowadzonej aborcji są jeszcze wyższe. Dodaj jeszcze cenę środków antykoncepcyjnych.

Tak czy inaczej, pomysł sterylizacji zdecydowanie popieram. Mam nadzieję, że Ci się uda wysterylizować się i/lub nigdy nie zajść w ciążę

Cytat:
Rolleyes? Dobrze odczytuję, że to ironia? [ Emotki bywają różnie rozumiane, więc wolę się upewnić :P ]

To chyba dobrze, że postępuję zgodnie z tym, co mówi mi sumienie, co? I nie kłamię chyba mówiąc, że wiele osób usypia swoje sumienie aby móc robić to, co jest dla nich wygodniejsze?

Cytat:
No to dobrze.
Też szanuję cudze poglądy, aczkolwiek często nie zgadzam się z nimi.

Problem w tym, że nie ma po prostu jednoznacznej moralności, dlatego tak trudno ustalić zasady mające obowiązywać wszystkich. Nikt nie chce przecież pozwolić na to by czyniono na świecie coś, co zgodnie z jego moralnością jest złem.
Stary 2010-01-28, 16:10   #3060
Magdzia94
Zakorzenienie

Nie jestem na diecie
Nie jem tylko produktów czekoladowych i ćwiczę sobie brzuszek.
Mięśnie się wzmocniły, ale i tak jeszcze dużo ćwiczenia przede mną. W szkole jeszcze chodzimy na siłownię robimy ćwiczenia na mięśnie brzucha.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości