offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 14:11   #3001
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Czyli ludzie mają przez np. 10 lat powstrzymywać się od seksu bo dopiero wtedy będzie dobry moment na rodzenie? Dla mnie bez sensu.
Nie no, nie mają się przez 10 lat wstrzymywać tylko muszą mieć świadomość, że ciąża może się przytrafić. Nie jestem przeciwna antykoncepcji, ale aborcji w większości przypadków tak.

Cytat:
A jeśli ktoś ma wadę genetyczną, chorobę którą może przekazać dziecku i nie chce dziecka tym obciążać to ma się powstrzymywać całe życie?
O tym nie mówiłam. Uznałam, że takie rzeczy mieszczą się w zagraża życiu matki/dziecka.
Taka osoba powinna stosować antykoncepcję, a w przypadku ciąży oczywiści skonsultować się z lekarzem, na ile to możliwe zbadać płód i jego szanse na zdrowie, a potem podjąć decyzję zgodną ze swoim sumieniem.

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
niestety to tylko w teorii brzmi tak pięknie
Aborcja też tylko w teorii brzmi pięknie. W praktyce nie jest ani przyjemna, ani obojętna dla zdrowia i psychiki. Nigdy nie jest dobrem. Czasem jest po prostu mniejszym złem.
Stary 2010-01-28, 14:11   #3002
201607180946
Konto usunięte

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Czyli ludzie mają przez np. 10 lat powstrzymywać się od seksu bo dopiero wtedy będzie dobry moment na rodzenie? Dla mnie bez sensu. A jeśli ktoś ma wadę genetyczną, chorobę którą może przekazać dziecku i nie chce dziecka tym obciążać to ma się powstrzymywać całe życie?
dokładnie
ja jestem w podobnej sytuacji, więc mam do końca żyzia nie uprawiać seksu?

chatul aborcja tylko od pewnego momentu jest zabiciem dziecka, tak mówi nauka, ale kościół ma swoje zdanie na ten temat
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:13   #3003
viki1988
Zakorzenienie

thank you (dziękuję Ci)
loffffciam aaanika
nie loffciam exam (egzaminów)
Stary 2010-01-28, 14:15   #3004
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
zasiłki to kropla w morzu.
jest mnostwo organizacji charytatywnych, które w olbrzymim stopniu pomagają dzieciom z rodzin patologicznych - opłaca się taką stworzyć
dochodzi do paradoksu, gdy wiele z tych placówek funduje hormonalne zastrzyki 'mamusiom' nie potrafiącym trzymać nóg razem/żyjącym z neandertalczykami zamiast przeznaczać te fundusze na inne, bardziej statutowe cele....
Niestety, to jest smutna prawda. Ale państwo się cieszy, że rodzą się dzieci, bo mamy ujemny przyrost naturalny (mimo, że to jest naturalne zjawisko dla państw po przemianach ustrojowych).

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:22   #3005
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
ja z tych samych względów też absolutnie nie mogę zajść w ciążę
Kasia, ale nigdy, czy dopóki nie odstawisz tych leków? bo w sumie to ja nie wiem, bo ten mój tżet to on wcale nie słucha co Ci lekarze do niego mówią

Cytat:
właśnie mi się coś przypomniało, kiedyś przez jakieś 2-3 lata byłam na pigułce anty. i po odstawieniu włosy strasznie mi wypadały przez prawie rok, no i popękane naczynka standard poza tym kiedy je brałam prawie wpadłam w depresję i nie miałam ochoty na sex
mi też leciały....ale lecą nadal
co do samopoczucia to już tak dobrez nie pamiętam, ale czasem łapalam doły choć teraz też przed miesiączką łapie no i te bolesne PMSy i @ mnie wykańczają a przy pigułkach zapominam, że coś takiego istnieje co do sexu to ja przy braniu tabli miałam super popęd nawet gin byl zdziwiony, bo większość dziewczyn się skarży na brak chęci....choć nie wiem, czy to nie wynikało z nowego związku i byciu na odległość za to po odstawieniu przez jakiś czas nie miałam ochoty zupełnie....

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
dobra girls (dziewczyny) ja going (idę) na exam (egzamin)
lofffffciam Was fshystkie
()

trzymam kciuki
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:24   #3006
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie no, nie mają się przez 10 lat wstrzymywać tylko muszą mieć świadomość, że ciąża może się przytrafić. Nie jestem przeciwna antykoncepcji, ale aborcji w większości przypadków tak.

O tym nie mówiłam. Uznałam, że takie rzeczy mieszczą się w zagraża życiu matki/dziecka.
Taka osoba powinna stosować antykoncepcję, a w przypadku ciąży oczywiści skonsultować się z lekarzem, na ile to możliwe zbadać płód i jego szanse na zdrowie, a potem podjąć decyzję zgodną ze swoim sumieniem.

Aborcja też tylko w teorii brzmi pięknie. W praktyce nie jest ani przyjemna, ani obojętna dla zdrowia i psychiki. Nigdy nie jest dobrem. Czasem jest po prostu mniejszym złem.
Ale przyjmij, że te osoby stosują antykoncepcję, która jednak zawodzi. Choroby dziedziczne nie są uznawane za zagrażające życiu płodu/matki (w zdecydowanej większości). To są tylko ekstremalne przypadki

Cytat:
dokładnie
ja jestem w podobnej sytuacji, więc mam do końca żyzia nie uprawiać seksu?

chatul aborcja tylko od pewnego momentu jest zabiciem dziecka, tak mówi nauka, ale kościół ma swoje zdanie na ten temat
Może mam takie podejście do aborcji bo nie czuję się związana z Kościołem, wg którego zygota już jest człowiekiem. Dla mnie człowiekiem zaczyna być w momencie, kiedy CZUJE, czyli dopiero kilka tygodni od poczęcia (4-6) i do tego momentu powinna być możliwa aborcja.
Wg mnie każdy niech się zajmie swoim życiem seksualnym i swoim brzuchem. Do aborcji nikt nikogo nie zmusi, ale powinna być dostępna.
Myślę, że nie ma sensu kontynuować tej dyskusji, bo zwolennicy i przeciwnicy będą zawsze, nikt zdania nie zmieni i kłótnie mogą trwać w nieskończoność

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:25   #3007
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Kościół to jedno, a nauka to drugie. Przy czym kościół ustalił, gdzie dla niego zaczyna się dziecko, nauka niezbyt. Ja absolutnie nie popieram stanowiska kościoła w kwestii aborcji. Rzadko kiedy popieram kościół w całości. Bo częściowo to nie tak rzadko już.

Aborcja nie jest metodą antykoncepcyjną. Jak matka jest zdrowa i dziecko ma być zdrowe to powinna donosić ciążę. Jak nie chce dziecka to niech zrzecze się praw do niego. Wiele par czeka na zdrowego bobasa Nie trzeba niszczyć życia dziecka, można je ofiarować w prezencie ludziom, którzy chcą to dziecko pokochać.
Stary 2010-01-28, 14:26   #3008
gubis
Rozeznanie

Cytat:

Chatul... ja to rozumiem, Ty to rozumiesz, dziewczyny myślę, ze też. jest jednak w naszym społeczeństwie taka grupa ludzi, dla których pojęcie tej prawdy zdaje się być niemożliwe. możemy więc wypowiadać idylliczne teorie, ale nie liczac się z częścią niepowodzeń, w mojej opinii wygłaszamy puste stwierdzenia.
Stary 2010-01-28, 14:31   #3009
201607180946
Konto usunięte

Bejka , u kobiet z WZJG jest trochę inaczej niż u facetów ciąża byłaby bardzo niebezpieczna dla mnie i dla dziecka,
no i ja mam ciężki rzut, więc tabletek nigdy na stałe nie odstawię

ale ja się nie martwię zbytnio bo i tak zawsze chciałam adoptować

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Kościół to jedno, a nauka to drugie. Przy czym kościół ustalił, gdzie dla niego zaczyna się dziecko, nauka niezbyt. Ja absolutnie nie popieram stanowiska kościoła w kwestii aborcji. Rzadko kiedy popieram kościół w całości. Bo częściowo to nie tak rzadko już.

Aborcja nie jest metodą antykoncepcyjną. Jak matka jest zdrowa i dziecko ma być zdrowe to powinna donosić ciążę. Jak nie chce dziecka to niech zrzecze się praw do niego. Wiele par czeka na zdrowego bobasa Nie trzeba niszczyć życia dziecka, można je ofiarować w prezencie ludziom, którzy chcą to dziecko pokochać.
z podkreślonym się zgadzam
Cytat:
Ale przyjmij, że te osoby stosują antykoncepcję, która jednak zawodzi. Choroby dziedziczne nie są uznawane za zagrażające życiu płodu/matki (w zdecydowanej większości). To są tylko ekstremalne przypadki

Może mam takie podejście do aborcji bo nie czuję się związana z Kościołem, wg którego zygota już jest człowiekiem. Dla mnie człowiekiem zaczyna być w momencie, kiedy CZUJE, czyli dopiero kilka tygodni od poczęcia (4-6) i do tego momentu powinna być możliwa aborcja.
Wg mnie każdy niech się zajmie swoim życiem seksualnym i swoim brzuchem. Do aborcji nikt nikogo nie zmusi, ale powinna być dostępna.
Myślę, że nie ma sensu kontynuować tej dyskusji, bo zwolennicy i przeciwnicy będą zawsze, nikt zdania nie zmieni i kłótnie mogą trwać w nieskończoność
tak, tak i jeszcze raz tak
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:31   #3010
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie w 100%

do reszty nie bede sie odnosic, bo nie chce sie kłócic

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:34   #3011
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
ale Chatul, to też nie jest wcale takie proste....gdybym zaszła w ciąże i definitywnie jej nie chciała to dla mie żadnym rozwiązaniem jest donoszenie jej, urodzenie i oddanie dziecka do adopcji.....wiadomo, że udalabym się do "podziemia".....
Stary 2010-01-28, 14:37   #3012
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To już kwestia indywidualna być powinna. Tj, każda choroba osobno. Bo wiadomo, że jak ryzyko odziedziczenia jej jest śladowe lub ta choroba nie jest naprawdę ciężka to nie ma co uznawać jej za przeszkodę do bycia w ciąży.
Za to jeżeli naprawdę jest duża, osoba taka zajdzie w ciążę MIMO STOSOWANEJ ANTYKONCEPCJI to powinna podjąć decyzję zgodną ze swoim sumieniem. Powinna mieć prawo dokonania aborcji.

Cytat:
Może mam takie podejście do aborcji bo nie czuję się związana z Kościołem, wg którego zygota już jest człowiekiem.
A ja jestem związana z kościołem?!

Cytat:
Dla mnie człowiekiem zaczyna być w momencie, kiedy CZUJE, czyli dopiero kilka tygodni od poczęcia (4-6) i do tego momentu powinna być możliwa aborcja.
Na pewno dopiero od 4 tygodnia płód ludzki czuje?

Cytat:
Wg mnie każdy niech się zajmie swoim życiem seksualnym i swoim brzuchem.
Własny brzuch niech każdy w swoim zakresie kontroluje, ale cudzego życia nie powinien.

Cytat:
E no, kulturalną dyskusję tutaj mamy. Nie można unikać trudnych tematów. Burza mózgów zawsze jest korzystna. Ja bronię swojego zdania, ale jak mi ktoś udowodni, że się mylę to z chęcią zweryfikuję swoje poglądy.

Cytat:
Chatul... ja to rozumiem, Ty to rozumiesz, dziewczyny myślę, ze też. jest jednak w naszym społeczeństwie taka grupa ludzi, dla których pojęcie tej prawdy zdaje się być niemożliwe. możemy więc wypowiadać idylliczne teorie, ale nie liczac się z częścią niepowodzeń, w mojej opinii wygłaszamy puste stwierdzenia.
Puste stwierdzenia przede wszystkim dlatego, że niczego nie możemy zmienić bez władzy politycznej.
Jak nie uda mi się zostać nauczycielką to spróbuję iść w stronę polityki

Cytat:
Ale ja się nie martwię zbytnio bo i tak zawsze chciałam adoptować
Jak mnie ostatecznie przerazi wizja ciąży i porodu to też będę chciała adoptować
Stary 2010-01-28, 14:40   #3013
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Jak matka jest zdrowa i dziecko ma być zdrowe to powinna donosić ciążę. Jak nie chce dziecka to niech zrzecze się praw do niego. Wiele par czeka na zdrowego bobasa Nie trzeba niszczyć życia dziecka, można je ofiarować w prezencie ludziom, którzy chcą to dziecko pokochać.
w Polsce adopcja jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardz o ciezka, wystarczy wejsc na pewien wątek, gdzie jedna kobieta czeka juz na dziecko kilka lat

nie słyszalam zeby ktos "szybko" zaadoptowal dziecko, tylko trwa to latami, dlatego nie są ludzie na to zbyt chętni (i wcale im sie nie dziwie)

[*] 11.09.2012
Stary 2010-01-28, 14:43   #3014
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
w Polsce adopcja jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardz o ciezka, wystarczy wejsc na pewien wątek, gdzie jedna kobieta czeka juz na dziecko kilka lat

nie słyszalam zeby ktos "szybko" zaadoptowal dziecko, tylko trwa to latami, dlatego nie są ludzie na to zbyt chętni (i wcale im sie nie dziwie)
Ponoć adopcja ze wskazaniem jest szybsza, można dostać 6-tygodniowego maluszka nawet, ale trzeba znaleźć matkę, która jest w ciąży, a na pewno nie chce tego dziecka, poza tym mogą być problemy, bo są ludzie, którzy uważają, że to nieuczciwe i nieetyczne.
Szkoda, że w Polsce jest taka biurokracja, bo może mniej dzieci musiałoby się wychowywać w domach dziecka.

Stary 2010-01-28, 14:47   #3015
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
ale Chatul, to też nie jest wcale takie proste....gdybym zaszła w ciąże i definitywnie jej nie chciała to dla mie żadnym rozwiązaniem jest donoszenie jej, urodzenie i oddanie dziecka do adopcji.....wiadomo, że udalabym się do "podziemia".....
Niestety, zgodnie z moją moralnością jest to lepsze. Bo wtedy osoba chcąca usunąć zdrową ciążę, naraża się na większą utratę zdrowia. Przede wszystkim- późniejszą niemożność zajścia w ciążę. Nawet chcianą.

Wiem, okrutna jestem.

Cytat:
do reszty nie bede sie odnosic, bo nie chce sie kłócic
Jaka to kłótnia. Toż to wymiana zdań

Cytat:

No niestety jest trudna Dlatego niektórzy pomijają państwo w kwestii dziecka. Niechciane rodzą i za pieniądze oddają parze, która swojego mieć nie może.
Stary 2010-01-28, 14:47   #3016
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ponoć adopcja ze wskazaniem jest szybsza, można dostać 6-tygodniowego maluszka nawet, ale trzeba znaleźć matkę, która jest w ciąży, a na pewno nie chce tego dziecka, poza tym mogą być problemy, bo są ludzie, którzy uważają, że to nieuczciwe i nieetyczne.
.
w takie szczególy to ja nie wchodzilam, podczytuje tylko ten temat kobiety ciagle czekającej az bedzie mogla zaadoptowac dziecko i powiem szczerze, ja bym juz dawno chyba odpuscila sobie (starczy mi to co przechodze z hodowcami)

pamietam tez co nam gadali na naukach przedmałzenskich - ze decydujac sie na adopcje nastawmy sie na okolo 5 lat czekania nie wspomne o warunkach jakie musza byc spełnione heh

[*] 11.09.2012
Stary 2010-01-28, 14:47   #3017
Magdzia94
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pani z polskiego się rozchorowała, pierwszy raz od 3 lat

Dzisiaj 45 słówek z niemieckiego.
Strasznie nas zasypało, śnieg kurcze prawie do kolan. Oczywiście stojąc o 6:40 na przystanku, autobus mi nie przyjechał

Cytat:
wow super! a w jakim czasie?
28 dni ćwiczenia

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
Hello
Właśnie wróciłam do domu, zaliczyłam egzamin ustny, teraz tylko muszę czekać na wyniki pisemnego i już mam ferie:j upi::ju pi::jup i:

Cytat:
[/COLOR]Aaa i muszę wam powiedzieć że po drugim dniu ćwiczeń nie mam zakwasów a dziwne, bo wcale się nie ruszam na co dzień (po schodach tylko dużo wchodzę i pieszo sporo). Jaka jest najlepsza pora na ćwiczenia? Bo mi najlepiej jest ok.20-21, wcześniej mi się nie chce :|
Też tak ćwiczę

Cytat:
dobra girls (dziewczyny) ja going (idę) na exam (egzamin)
lofffffciam Was fshystkie
()

GoOd LuCK kiSs kiSs
( powodzenia, cmok cmok)
:kciuki

Ale poważny temat macie. Uważnie czytam wasze wypowiedzi, bo sama na ten temat się nie mogę wypowiedzieć, ponieważ nie mam zdania.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:47   #3018
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
To już kwestia indywidualna być powinna. Tj, każda choroba osobno. Bo wiadomo, że jak ryzyko odziedziczenia jej jest śladowe lub ta choroba nie jest naprawdę ciężka to nie ma co uznawać jej za przeszkodę do bycia w ciąży.
Za to jeżeli naprawdę jest duża, osoba taka zajdzie w ciążę MIMO STOSOWANEJ ANTYKONCEPCJI to powinna podjąć decyzję zgodną ze swoim sumieniem. Powinna mieć prawo dokonania aborcji.

A ja jestem związana z kościołem?!

Na pewno dopiero od 4 tygodnia płód ludzki czuje?

Własny brzuch niech każdy w swoim zakresie kontroluje, ale cudzego życia nie powinien.

E no, kulturalną dyskusję tutaj mamy. Nie można unikać trudnych tematów. Burza mózgów zawsze jest korzystna. Ja bronię swojego zdania, ale jak mi ktoś udowodni, że się mylę to z chęcią zweryfikuję swoje poglądy.

Puste stwierdzenia przede wszystkim dlatego, że niczego nie możemy zmienić bez władzy politycznej.
Jak nie uda mi się zostać nauczycielką to spróbuję iść w stronę polityki

Jak mnie ostatecznie przerazi wizja ciąży i porodu to też będę chciała adoptować
Wydaje mi się że około 4 tygodnia, nie wiem dokładnie, ale niezależnie od tego który to jest moment - dla Ciebie człowiekiem jest już dwugodzinna zapłodniona komórka, zygota? Czy może jednak momentem granicznym jest odczuwanie? Wg mnie właśnie nerwy, czucie robią ze zlepki komórek człowieka. I kobieta ma wystarczającą ilość czasu żeby dowiedzieć się o ciąży i ją usunąć. Bo jednak aborcja płodu np. 4 miesięcznego to już chore. Raz, że ma już postać człekopodobną, dwa - odczuwa, trzy - wcześniaki już z 6 miesiąca mają szansę przeżycia.

Stary 2010-01-28, 14:48   #3019
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

Jaka to kłótnia. Toż to wymiana zdań
czasami bywa na granicy

[*] 11.09.2012
Stary 2010-01-28, 14:48   #3020
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz i tak przepisy sobie, a lekarze sobie. Słyszałam o wielu przypadkach, że lekarz odmówił przerwania ciąży, mimo, że były do tego podstawy, bo to było niezgodne z jego sumieniem. A moim zdaniem to przeczy przysiędze, którą składają, żeby nie szkodzić.
I jestem za tym, żeby kobietom, które rodzą dzieci na potęgę, podwiązywać jajowody. Jak tej matce małej Róży, nie wiem, czy słyszałyście, co odebrali jej to dziecko, ale odzyskała je. Podwiązali jej jajowody i teraz walczy o odszkodowanie. A ma chyba tam 5 dzieci w domu i ciągle pokazują w telewizji, jakie są szczęśliwe, a okazuje się, że chyba jeszcze 4 starszych ma, którymi się kompletnie nie interesuje, nawet nie zadzwoni, nic.
Nistety takich patologicznych typów chroni cudowne i wymarzone prawo UNII EUROPEJSKIEJ. Podwiązanie jajowodów kobiecie bez jej zgody, jest łamaniem PRAW CZŁOWIEKA. Niezależnie od tego jaką patologią jest. Może być pijaczką, narkonanką i niewiadomo czym jeszcze, w dalszym ciągu chronią ją przepisy. Niestety PrawoUE nic nie robi dla normalnych ludzi.
Chyba zaczne kraść i mordować to może jakieś przywileje mnie obejmą.
Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
też bylam młoda, ale zeby aż tak.. to chyba prowokacja. niech to bedzie prowokacja..
Martynka chyba jakaś naspawana jest
Cytat:
ja właśnie jadę na gumkach czego tez nie lubię kiedy w końcu będzie pigułka dla mężczyzn
Pigułka dla mężczyzn już jest od ponad roku. Tyle, że ja bym chłopu nie zaufała w tej kwestji.
Cytat:

nie pomyślałam o tym że tam gdzie się "produkuje" jajka w ilościach hurtowych nie ma kogutów. Zawsze jak pomyślę o kurach i jajkach przypomina mi się obraz wsi u moich dziadków, jak tam te kury z kogutami razem latały i jajka się jeszcze ciepłe zabierało

6 miesiąc to już CHORE, to już jest wykształcony mały człowiek prawie. Wg mnie to powinno być max.6 tygodni, tylko nie wiem od którego momentu pojawiają się nerwy i czucie, chyba jakoś tak (maturzystki z biologii?)
Ja zawsze kupuję jajka z numerem 1 (od kurek co biegaja po trawce i są szczęsliwe) ztej firmy
http://www.youtube.com/watch?v=3P-7oQQvaCU
Unikam jak ognia jajek z numerkiem 3 do 6 (zamknięte i klatkowe)

Ja zdawałąm maturę z Biologii... 10 lat temu
Cytat:

No właśnie ale dlaczego tyle nieletnich Brytyjek rodzi dzieci skoro mają za darmo aborcję? One tego chcą?
Bardzo przyziemny powod. W anglii w dalszym ciągu istnieje podział klasowy. Na przestrzeni lat klasa robotnicza z mieniła sie w klasę zasiłkową Szestnastka zachodzi w ciażę, automatycznie dostaje mieszkanie socjalne, ma faceta, oboje nie pracują i ciągną możliwie jak najwięcej zasiłków. Im więcej dzieciaków zrobią tym więcej kasy dostaną. Zasiłki sumują się i nie opłaca się takim iść do pracy. Jedyne co muszą zaplanować to to, żeby tak zaplanować zeby ostatnie dziecko nie osiągnęło 16stki, przed osiągnięciem wieku emerytalnego przez rodziców, bo byłaby dziura w zasiłkach. Dobrze jeszcze żeby z jedno dziecko było niepełnosprawne to jeszcze renta dojdzie (tu nawet dysleksja uznawana jest za niepełnosprawność, na którą niby cierpi 90% społeczeństwa. Już uznaję za normę ze anglik mnie pyta jak cos napisać).
Tu plagą są rodziny gdzie już 3-4 pokolenia nie pracują (od wojny na przykłąd) Przechodzi jak tradycja rodzinna. Jak prawnik marzy o tym żeby jego syn był prawnikiem, tak zasiłkowcy ucządzieci jak wyciągać zasiłki. Poza tym na lewo ciągną renty mimio, żę są zdrowi, i pracują na czarno.

W rządzie siedzą sami Lordowie, i nie mają zielonego pojęcia jak się za ten problem zabrać. Zamiast poprostu zabrać im tą kasę, to wymyślają coraz to nowe zasiłki, bo myślą że ci ludzie nie mają pracy bo żyja na skraju nędzy
Cytat:
założymy sie ?
ja uważam ze po pwierwsze większość ludzi to idioci a po drugie wszyscy kłamią

Cytat:
Dzieci nie mogą żyć w skrajnej nędzy, nie może też być tak, że wszyscy podatnicy składają się na to, żeby jakaś patologiczna parka mogła sobie figlować bez ograniczeń
.
Nasz cudowny rząd nadrabia niż demograficzny. Dzieci mają się rodzić, hurtowo, najlepiej same trojaczki. I nikogo nie obchodzi w jakich warunkach będą żyć.
Mimo że system emerytalny został zmieniony to i tak młodzi muszą robić na starych. Ja nprzykład jestem dzieckiem stanu wojennego - baby boom '81 od tamtej pory niestety rodzi się bardzo mało dzieci i rządowi nie wystarczy kasy na wypłacenie naszych emerytur. Fundusze nie zmieniły kompletnie nic, dopuki istnieje zus.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:52   #3021
mOna01
Zakorzenienie

Kocurzyco, przeraziłaś mnie Wlk. Brytania ma tragicznie zbudowany socjal. Kraje skandynawskie (nie wiem które, na pewno Szwecja) mają bardzo dobry socjal ale odpowiednio skonstruowany, i nie ma takich patologii. A to jest nienormalne...

Stary 2010-01-28, 14:55   #3022
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Nistety takich patologicznych typów chroni cudowne i wymarzone prawo UNII EUROPEJSKIEJ. Podwiązanie jajowodów kobiecie bez jej zgody, jest łamaniem PRAW CZŁOWIEKA. Niezależnie od tego jaką patologią jest. Może być pijaczką, narkonanką i niewiadomo czym jeszcze, w dalszym ciągu chronią ją przepisy. Niestety PrawoUE nic nie robi dla normalnych ludzi.
Chyba zaczne kraść i mordować to może jakieś przywileje mnie obejmą.

Bardzo przyziemny powod. W anglii w dalszym ciągu istnieje podział klasowy. Na przestrzeni lat klasa robotnicza z mieniła sie w klasę zasiłkową Szestnastka zachodzi w ciażę, automatycznie dostaje mieszkanie socjalne, ma faceta, oboje nie pracują i ciągną możliwie jak najwięcej zasiłków. Im więcej dzieciaków zrobią tym więcej kasy dostaną. Zasiłki sumują się i nie opłaca się takim iść do pracy. Jedyne co muszą zaplanować to to, żeby tak zaplanować zeby ostatnie dziecko nie osiągnęło 16stki, przed osiągnięciem wieku emerytalnego przez rodziców, bo byłaby dziura w zasiłkach. Dobrze jeszcze żeby z jedno dziecko było niepełnosprawne to jeszcze renta dojdzie (tu nawet dysleksja uznawana jest za niepełnosprawność, na którą niby cierpi 90% społeczeństwa. Już uznaję za normę ze anglik mnie pyta jak cos napisać).
Tu plagą są rodziny gdzie już 3-4 pokolenia nie pracują (od wojny na przykłąd) Przechodzi jak tradycja rodzinna. Jak prawnik marzy o tym żeby jego syn był prawnikiem, tak zasiłkowcy ucządzieci jak wyciągać zasiłki. Poza tym na lewo ciągną renty mimio, żę są zdrowi, i pracują na czarno.

W rządzie siedzą sami Lordowie, i nie mają zielonego pojęcia jak się za ten problem zabrać. Zamiast poprostu zabrać im tą kasę, to wymyślają coraz to nowe zasiłki, bo myślą że ci ludzie nie mają pracy bo żyja na skraju nędzy

Nasz cudowny rząd nadrabia niż demograficzny. Dzieci mają się rodzić, hurtowo, najlepiej same trojaczki. I nikogo nie obchodzi w jakich warunkach będą żyć.
Mimo że system emerytalny został zmieniony to i tak młodzi muszą robić na starych. Ja nprzykład jestem dzieckiem stanu wojennego - baby boom '81 od tamtej pory niestety rodzi się bardzo mało dzieci i rządowi nie wystarczy kasy na wypłacenie naszych emerytur. Fundusze nie zmieniły kompletnie nic, dopuki istnieje zus.
Tylko czekajmy, aż tak będzie w Polsce.

A z drugiej strony jest coraz więcej ludzi na świecie mimo niżów. Chyba powinni wprowadzić jakąś kontrolę urodzeń w krajach trzeciego świata.

Cytat:
w takie szczególy to ja nie wchodzilam, podczytuje tylko ten temat kobiety ciagle czekającej az bedzie mogla zaadoptowac dziecko i powiem szczerze, ja bym juz dawno chyba odpuscila sobie (starczy mi to co przechodze z hodowcami)

pamietam tez co nam gadali na naukach przedmałzenskich - ze decydujac sie na adopcje nastawmy sie na okolo 5 lat czekania nie wspomne o warunkach jakie musza byc spełnione heh
Też czytałam wątek o adopcji
Nie dziwię się, jeśli ludzie rezygnują z adopcji. 5 lat to o wiele za długo.

Stary 2010-01-28, 14:55   #3023
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wydaje mi się że około 4 tygodnia, nie wiem dokładnie, ale niezależnie od tego który to jest moment - dla Ciebie człowiekiem jest już dwugodzinna zapłodniona komórka, zygota? Czy może jednak momentem granicznym jest odczuwanie?
Oczywiście, że momentem granicznym jest odczuwanie.
ALE nawet dwugodzinna zygota ma szansę na bycie człowiekiem. A dokonanie aborcji to nawet jeśli nie zabranie życia to zabranie szansy do życia.

Cytat:
czasami bywa na granicy
Jak kogoś nieświadomie obraziłam to bardzo przepraszam. Nie chciałam.
Stary 2010-01-28, 14:56   #3024
Magdzia94
Zakorzenienie

Kocurzyca szok

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:57   #3025
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

Jak kogoś nieświadomie obraziłam to bardzo przepraszam. Nie chciałam.
mnie akurat nie hehe

[*] 11.09.2012
Stary 2010-01-28, 14:57   #3026
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Kocurzyco, przeraziłaś mnie Wlk. Brytania ma tragicznie zbudowany socjal. Kraje skandynawskie (nie wiem które, na pewno Szwecja) mają bardzo dobry socjal ale odpowiednio skonstruowany, i nie ma takich patologii. A to jest nienormalne...
W Szwecji też już są Tak jak np. w Niemczech. Państwo wypłaca pieniądze na każde dziecko, a że tam jest dużo imigrantów z krajów arabskich, którzy mają np. 10 dzieci, to sobie siedzą, nic nie robią, a kasa sama leci Nie zdziwię się, jeśli Szwedzi i Niemcy zaczną się burzyć i będzie dochodzić do jakichś bardzo nieprzyjemnych sytuacji.

Stary 2010-01-28, 14:59   #3027
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Całkowicie się z tym zgadzam. I właśnie najbardziej ciągnie mnie do tych gatunków (chociaż w sumie to wolę trash metal tylko, bo death metal, i ogólnie growl jako wokal nie przemawiają do mnie... ), a ostatnio non stop słucham Black River - polski zespół rockowy, ale no ŚWIETNY jest. Czemu Polska ma tak mało DOBRYCH zespołów to ja nie wiem...
Hmm, nie wiem dla mnie behemoty i reszta to nie są dobre zespoły. Uważam, że nam brakuje dobrych wokalistek, bo te natomiast uwielbiam. W sumie chyba tu chodzi o akcent, bo osobiście kocham się w kate nash, czy lily allen. Dobrych wokalistkach, czy też z ameryki Amy Winehouse. Kwestia hustu.

Cytat:
A mam pytanie do wegetarianek - jajka jecie normalnie, prawda?
Hmm zazwyczaj mówie że jestem laktowegetarianką - czyli jem i mleko i jajka, tak kiedyś wyczytałam i taką uznałam dla siebie kategorię.

Cytat:

Moim zdaniem, tak jak jest teraz, ze kobieta może usunąć ciąże, gdy zagraża jej życiu, dziecko jest wynikiem gwałtu powinno zostać. Ale nie popieram aborcji w momencie,gdy para /niepara wpadła i nie maja co z dzieckiem zrobić.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Ja jestem ciekawa jakie bedą moje wyniki teraz. Ostatnie były takie,ze chyba tyko 3 rzeczy były w normie
W sumie - jestem za aborcją. Może to lektury wujka freuda, albo życie, ale wiem że matka powinna chcieć dziecka. Dopóki system opieki państwa nad sierotami nie będzie dobry, lepszy od tych które oferują psom policyjnym to myślę, że każde inne wyjście jest dobre. Tak dodam, że dzieci zdrowe od rodziców bez patologii i chorób w rodzinie, zazwyczaj przed porodem już mają rodziców. Dzieci z gwałtów? Dzieci alkoholików? Rozmawiałam kiedyś z sędziną co prawda od spraw kryminalnych, ale obie jej córki sa sędzinami w sądach rodzinnych. Takie dzieci są z reguły niechciane. Nawet jako nieworodki. Ale wszystkie normalnie przypadki, kiedy normalna para, kochająca się wpadła, ale chcą mieć dziecko - ale nie teraz - to usuwanie dziecka trafi w matkę, która tak naprawdę dziecka chce. Mam nadzieję że nie namieszałam. Jestem za udostępnieniem aborcji dla większej ilości osób, ale niech one udowodnią że potomka mieć nie mogą. Jakoś to ograniczać trzeba.
Co do kawy i tabletek. Biorę cilest, piję kawę, zdrowo się odżywiam. Pytałam o kawę i tabletki ginokologa i powiedziała mi, żebym ograniczyła i nie panikowała. Jedna kawa nie wypłukuje takiej ilości magnezu, aby znacznie osłabić działanie tabletek. To samo liczy się alkoholu. Jedno piwo w tygodniu nie sprawia że tabletki nie działają.

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Hej hej Kobietki
Dzis na 15 jestem ustawiona z fryzjerka i mam podciac grzywke. Pierwszy raz obcielam sobie grzywke sama technika ciecia takiego...hmm...pionowego Podobno tak powinno sie scinac grzywke. Ten filmik sluzyl mi jako instrukcja: http://www.youtube.com/watch?v=PWFcP_AJ79I.
Grzywka wyszla bosko, chlopak mowil ze tylko delikatnie nierowna. Pomyslalam ze kolejny raz pojde do fryzjera na podciecie. Poszlam do pierwszego lepszego salonu i tam - tragedia! Wyszlo za krotko bo cieli na mokro, cieciem poziomym i wyszly jakies przeswity (bylo widac kawalki czola ). Teraz grzywka odrosla, daleko jej do perfekcji i licze na to ze dzis pani (juz z innego salonu) mi grzywki jeszcze bardziej nie skopie. Czy bedzie niekulturalnie poprosic facetke zeby (w razie gdyby chciala ciac poziomo) poprosic ja by zrobila to tak pionowo? Kurcze takie glupie i banalne pytanie, ale mi sie wydaje ze miedzy tymi dwoma cieciami jest naprawde roznica. Ze przy pionowym ta grzywka sie tak zgrabnie uklada...
Nie rozumiem twojego pytania, jesteś klientka i możesz ją prosić nawet żeby włożyła rękawiczki bo się brzydzisz jej rąk. Możesz po prosić o wszystko.

Cytat:
nie widzę swojej przyszłości w tym kraju
Gdyby nie mój język już mieszkałabym w Hamburgu w Niemczech. Zaczne studiować to spróbuje się sama edukować (finanse mi nie pozwalają na lekcje dodatkowe a w szkole mam francuski)

Cytat:
też bylam młoda, ale zeby aż tak.. to chyba prowokacja. niech to bedzie prowokacja..
Emomartynka ma już własny tag na blipie Najbardziej znany blog

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:59   #3028
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, zgodnie z moją moralnością jest to lepsze. Bo wtedy osoba chcąca usunąć zdrową ciążę, naraża się na większą utratę zdrowia. Przede wszystkim- późniejszą niemożność zajścia w ciążę. Nawet chcianą.

Wiem, okrutna jestem.
Nie no, wcale nie okrutna masz sporo racji z tym, że aborcja może przyczynić się do utraty zdrowia kobiety i przyszłych problemów z zajściem w ciąże dlatego jestem za tym by była legalna i wykonywana w normalnych warunkach przez profesjonalistow....a nie przez jakiś rzeźników na szybcika gdzieś*tam........

oczywiście, nie popieram aborcji u małolatow, bo to jakaś patologia zupełna.....chodzi mi o możliwość wyboru i podjęcia decyzji przez kobietę....

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość

28 dni ćwiczenia.

super efekt pochwalisz się fotkami?
Stary 2010-01-28, 15:00   #3029
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
W Szwecji też już są Tak jak np. w Niemczech. Państwo wypłaca pieniądze na każde dziecko, a że tam jest dużo imigrantów z krajów arabskich, którzy mają np. 10 dzieci, to sobie siedzą, nic nie robią, a kasa sama leci Nie zdziwię się, jeśli Szwedzi i Niemcy zaczną się burzyć i będzie dochodzić do jakichś bardzo nieprzyjemnych sytuacji.
wystarczyło by do ustawy dodać: "Dla obywateli" ?

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:05   #3030
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie no, wcale nie okrutna masz sporo racji z tym, że aborcja może przyczynić się do utraty zdrowia kobiety i przyszłych problemów z zajściem w ciąże dlatego jestem za tym by była legalna i wykonywana w normalnych warunkach przez profesjonalistow....a nie przez jakiś rzeźników na szybcika gdzieś*tam.
Właśnie jestem okrutna, bo cieszy mnie, że osoba, która z powodu własnego widzimisię usuwa ciąże musi to zrobić w podziemiu tym samym narażając się na poważną utratę zdrowia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości