|
|
#511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA
spicegirl, fajnie, ze zagladnelas!
Dziekuje za odpowiedz w sprawie chrztu. Bardzo dobry pomysl z tym, zeby zabrac wszystkich do restauracji Gdybysmy mieli osobna sale, to bym sie nie martwila, ze komus obcemu przeszkadzamy ![]() Trzymam kciuki za interview 2 marca Widze w Twoim opisie, ze masz dzis pierwszy dzien cwiczen a6w - ja dzisiaj jestem w 8 dniu tych cwiczen Rob zdjecia, to bedziemy porownywac efekty
|
|
#512 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Nie wiem jak długo będziemy tu mieszkać. Najprawdopodobniej pare lat, choć tz ma wizje mieszkać tu długo, przynajmniej do czasu aż będzie miał tu dobrą pracę. Rozważamy przeniesienie się do Kanady za pare lat- oczywiście jeśli się nie uda wrócić do Europy. Wszystko zależy gdzie będzie praca, abyśmy mogli zapewnić dzieciaczkom dobre warunki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy wkrotce planujecie rodzenstwo dla synka? ![]() Dziewczyny, bylam dzis pierwszy raz na tym personal training! Tak wiec jeszcze 10 tygodni cwiczen przede mna i wtedy zobaczymy czy bedzie jakis rezultat.Niestety trenerka kazala mi przestac robic cwiczenia a6w Dobra, zmykam. Dobrej nocy!
|
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
jezu znowu mam na nia ochote
a wcale glodna nie jestem ![]() Ray co do butow to maly chodzi teraz w Pumach.... przerobilismy kilka par...zaczal od crocs - to pierwsze buty, ktorych od razu nie sciagal.... ogolnie to ja oporcz wyzej wymienioonych lubie kupowac buty w Marshall's polec mezowi ten sklep.... my dzis wpadlismy do Ikei ... w sumie kupilismy tylko zabiezpieczenia na rogi stolu i podest dla malego aby mogl myc rece sam ale i tak sie swietnie bawilismy bo sklep jest wyremontowany i czesc dziecieca jest kilkakrotnie wieksza niz wczesniej.... no i miedzy kolejnymi pokojami sa minitunele dla dzieci itd... maly byl zachwycony ![]() a wy jak spedzacie dzien? schoolcraft czemu kazala Ci przerwac cwiczenia?
Edytowane przez leleth Czas edycji: 2010-01-27 o 02:40 |
|
|
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
leleth, trenerka powiedziala, ze narazie wystarcza te cwiczenia ktore bedziemy robic na tych personal training sessions
![]() W kazdym badz razie, mam 5 razy w tygodniu cwiczyc po 30 minut na treadmill albo na rowerku + 1 godzina cwiczen z trenerka i powiedziala, ze juz za 2 tygodnie powinnam zrzucic troche wagi i widziec rezultat Wogole to tez sie bardzo ciesze, ze nie musze zmieniac mojej diety. Opisalam jej co i ile razy jem i ona stwierdzila, ze bardzo dobrze dobieram jedzenie (bylam zdzwiona, gdyz bylam przekonana ze robie odwrotnie ) i ze mam dodac tylko kilka snack'ow w ciagu dnia Zmykam spac. Dobranoc
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Schoolcraft-dzieki za rady co do prawka...fajnie ze Ci sie podobalo na treningu-zdawaj relacje z postepow ![]() Leleth-dzieki za zaproszenie-moze kiedys skorzystam fajnie byloby tak poimprezowac A ja mam caly czas ochote na sushi![]() Bogus85-witamy na watku ![]() A co Ci sie najbardziej podoba w CA?(zawsze jestem ciekawa opini o tym stanie).Masz slicznego synka No i zgadzam sie ze jedzenie w Usa jest beee-ja gotuje sama od podstaw a skladniki staram sie kupowac w sklepach ze zdrowa zywnoscia(u mnie Vitamine Cottage)Alguien-fajnie ze masz przerwe od szkoly Czekam na zdjecia plaszczyka![]() Zuzanna-trzymam kciuki zeby operacja Twojej coreczki przebiegla dobrze i zeby wszystko bylo ok ![]() Ray-powodzenia w walce z nocnikiem ![]() Spicegirl-zycze szybkiego powrotu do zdrowka Kurujcie sie
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2010-01-27 o 06:24 |
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu mam czas cos napisac..
schoolcrsft to masz wycisk teraz ja planuje zapisac sie na silownie, jesli okaze sie ze nie jestem w ciazy i zgubic wlasnie troche sadelka ![]() swoja droga jeszcze klka dni i spawa ciazy powinna sie wyjasnic, przyznam szczerze ze mam pietra. bo tak bardzo chcialam poleciec do USA a jak bedzie ciaza to czuje nici z tego wyjazdu bo nie bedzie nas po prostu stac pokryc koszty porodu i innych ( troche poczytalam i wynika z wiekszosci ze wlasnie wczesniej trzeba miec ubezpieczenie by ono pokrylo koszty )ja w Polsce kupowalam butki firmy tombuta to sa ortopedyczne butki i tak mysle o adidasach na wiosne. Chyba powiem tz zeby poszukal cos wlasnie pumy czy adidasa. z nocnikiem ciezka sprawa ale nie jest najgorzej mala za mc konczy 2 latka i uznalam ze juz pora sie uczyc, sama juz je, myje sie to jeszcze jak bedzie sama siusiac to bedzie luksus ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- dziewczyny tak jeszcze was zapytam z ciekawosci.. wyczytalam w internecie ze jest cos takiego jak ubezoiecznie "all kids" i pisza ze to stanowe bezplatne ubezpieczenie dla kobiet w ciazy nie zaleznie od statustu imygracyjnego ktore pokrywa leki,wizyty i koszty porodu czy faktycznie jest os takiego?? moze ktoras sie z was z czyms takim spotkala?? tak mnie to zaciekawilo.
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
Ray wszystko zalezy od stanu, a czasem i miasta nawet jesli chodzi o ubezpieczenie. Jest to jednak mozliwe i wiem, ze istnieje cos takiego jak ubezpieczenie dla kobiet w ciazy bez wzgledu na status imigracyjny. Takze jesli w miejscowosci, do ktorej sie wybieracie, jest taki program, to powinnas bez problemu sie na niego zalapac, jesli bylabys w ciazy.
Zreszta sam Medicaid daje opieke kobietom ciezarnym, nie wazne jaki status maja... schoolcraft to super z tym treningiem! Ciesze sie i za Ciebie i mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona i juz wkrotce zauwazysz efekty. Bo jednak nie ma to jak czuc sie dobrze w swoim cialku ![]() leleth ja uwielbiam Ikea. Mamy od nich wiekszosc mebli zreszta. W ogole maja super rzeczy i ceny przyjazne ![]() CzarnyElf nic mi nie mow o sushi ![]() jakie jest Twoje ulubione??
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien czyli nie powinno byc tak czy siak zle. Smutno mi bo juz sie myskalami widzialam na wakcjach na florydzie
a tutaj teraz jeszcze kilka dni czekamna okres i bedzie chwila prawdy a cos czuje ze ciaza bedzie jak nic.. no jakos to bedzie ja wlasnie zrobilam zapiekanki i obejrzymy sobie komedie z tz tylek rosnie no ale co tam podobno prawdziwa kobieta ma troche tluszczyku ![]() a ja nigdy sushi nie jadlam, jak sie dowiedzialam ze to z surowej ryby to nie probowalam nawet jedynie sledzia w occie lubie z surowych ryb
|
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Elfie, ladny masz avatarek Ray, a nie mozesz sie dowiedziec przez firme meza jak to bedzie z Twoim ubezpieczeniem jesli pojedziesz do USA bedac w ciazy? Ja mysle, ze w internecie raczej nie znajdziesz odpowiedzi co robic w Waszej sytuacji (gdybys byla w ciazy), poniewaz kazda sytuacja jest inna. Powiem Ci, ze jak ja bylam w ciazy, to tez nie mialam najpierw ubezpieczenia. Dopiero ubezpieczyli mnie w 3 miesiacu. Pracodawca meza musial poprostu dolaczyc do jakiejs tam grupy (nie wiem o co w tym chodzi, wiec nie wytlumacze) i placili o wiele wiecej za moje ubezpiecznie, niz gdybym nie byla w ciazy. No ale ubezpieczyc sie da, wiec sie nie martw. Poprostu niech maz dokladnie wypyta co i jak, zeby potem nie bylo niespodzianek Co do tego Medicaid, o ktorym wspomniala Alguien, to z tego co mi wiadomo, do tego ubezpieczenia trzeba sie kwalifikowac. Jest to ubezpieczenie dla ludzi z niskimi zarobkami, ktorzy nie sa w stanie wykupic ubezpieczenia O tym "all kids" nie slyszalam, wiec nie doradze. Dziewczyny, ja dzisiaj mam nie zle jazdy z Adasiem. On jak mial 1,5 roku zaczal ssac kciuka. Najpierw bylo to sporadyczne, ale teraz niemalze caly czas chodzi z kciukiem w buzi. Wiec postanowilam, ze najwyzszy czas, zeby go oduczyc. Probowalam mu przypominac o tym, zeby nie pchal paluszka do buzi, ale to tak czy owak nic nie dalo. Wiec kilka dni temu ciotka mojego meza wyslala specjalny lakier, ktorym sie maluje paznokiec (jest to od obgryzania paznokci, ale podobno na ssanie kciuka tez pomaga). Pomalowalam Adasiowi paznokiec, a ten non stop placze o wola "mami" Co probuje zasnac (teraz jest czas na popoludniowa drzemke), to sie budzi, bo automatycznie daje palec do buzi i robi sie mu gorzko. Juz chcialam sie poddac i zmyc ten lakier, ale gdzie tam - nie da sie zmyc. Tak mi szkoda Adasia Nie wiem co robic, przeciez nie utne mu palca
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
Ray a w jakim stanie ty mieszkasz? Wspomnialas o Florydzie, tutaj jest troche informacji na temat Medicaid, wyglada na to, ze w ciazy jest latwiej dostac, jesli chcesz tylko dla siebie, a nie dla meza. Ja bym sie skontaktowala na twoim miejscu z najblizszym ci szpitalem, moga miec swoje lokalne opcje dla ciezarnych.
|
|
|
|
|
#522 |
|
BAN stały
|
a oto moja OLIMPIA
Edytowane przez zuzanna12 Czas edycji: 2010-02-04 o 23:13 |
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
jaka ladna
Ale teraz ma mocne i geste wloski
|
|
#525 |
|
BAN stały
|
schoolcraft ja co dam wylysiala
!!!!!!!!!!!!!! !! to wlasnie jej zaroslo.....do tej pory miala mniejbuziaczki dla was szczegolnie dwuzebnej ewci |
|
|
|
|
#526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ladna jest ![]() Dziekuje za buziaki - rowniez dla Was przesylamy
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
zuzanna sliczne fotki
![]() ![]() schoolcraft mysle, ze powinnas zacisnac zeby i pilnowac nadal Adasia. W koncu to dla jego dobra, wiec jakis czas sie pomeczy, ale oby byl efekt. Wiem, ze z takimi malymi dziecmi to argumenty rzadko kiedy dzialaja i trzeba wlasnie na nich znalezc sposob. Mam nadzieje, ze wspolnie to pokonacie ![]() Ja ostatnio zalatwiam w dmv wszystko. Wreszcie moge dostac NYS license. Wiec wszystko juz zalatwilam, pozostal mi tylko road test. Ale to dopiero jak wrocimy z PL, bo narazie maja terminy na luty, wiec mi nie pasuje. Jak porownuje droge do zdobycia prawa jazdy w pl i tutaj to smiac sie chce ![]() leleth dostawalas ze swojej szkoly na pewno 1098-t. Nalezy sie jakis zwrot kasy za tuition? |
|
|
|
|
#528 |
|
BAN stały
|
czesc wam
dziekujemy za komplementy....teraz Olimpia lezy juz po kolacji wykapana w lozeczku...musze sie pochwalic ze juz dwie noce pod rzad sama zasnela w lozeczku co prawda przy nocnej lampce i karuzeli nad glowa ale fakt faktem ze usnala sama do tej pory kladlam sie z nia na kanapie i czekalam az usnie i potem przenosilam ale mowie a sprobuje inaczej i dziala co pradwa cos tam sobie gada do tej karuzeli a to aaaaaaaaaaaaa.....a to..ooooooo...a to uuuuuuuuuu....ale nie jest to placz tylko takie ala gaworzenie |
|
|
|
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Alguien, ja tez mam nadzieje, ze damy rade oduczyc Adasia od ssania kciuka. Dzisiejsza drzemka popoludniowa to byl istny koszmar
![]() Cytat:
zuzanna12, brawa dla Olimpii za samodzielne zasypianie ![]() leleth, co tam u Ciebie? Dawno sie nie odzywalas. Zmykam pocwiczyc na treadmill... Kurcze, tak mi sie nie chce ze szok ![]() Milego wieczoru i dobrej nocy zycze
|
|
|
#530 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy wiecie ale w naszej ikei w NJ jakis rok temu zamieszkal facet.. tzn w jednym z ich living spaces... jesli dobrze pamietam to mial do dyspozycji ok 500 stop kwadratowych.... lezal sobie w lozku a dookola chodzili klienci ![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem czy damy rade przez to pojechac do polski.....ogolnie to mam dola wlasnie przez problemy finansowe.... zajrzalam dzis na konto meza i jego wyplata sie rozplynela w ciagu kilku dni na rachunki... i doszlam do wniosku, ze musze jakos zaczac zarabiac bo po prostu nie damy rady.... i dlatego jestem wsciekla..... a poza tym to przygotowywalam sie kilka dni do testu z fizyki ... dostalam 4 maile ponaglajace od profesora i w koncu dzis sie za niego wzielam.. i co? to wcale nie byl test .... gosc sie zapytal o nazwisko...skad jestem....... ile bralam klas z matmy i fizyki... i koniec...... szczeka mi opadla......
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien-co do sushi to wszystkie rodzaje lubie-a najbardziej ze smoked salmon i scallops-jak bym do konca zycia miala wybrac jedno jedzenie to bylyby to owoce morza
Schoolcraft-avatorek to zdjecie zespolu ktorego teraz namietnie slucham Within Temptation-dzieki Musisz byc cierpliwa z Adasiem i jego ssaniem-mam nadzieje ze po jakims czasie sie oduczy![]() Zuzanna-sliczna coreczka ![]() Ray-mysle ze o ubezpieczenie powinniscie sie dokladnie dowiedziec od pracodawcy meza(tak jak radzi Schoolcraft)-bo kazda firma ma inne zasady i kazdy plan jest inny Leleth-zycze zeby sie problemy finasowe szybko rozwiazaly
|
|
|
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
leleth, fajnie, ze sie odezwalas. Tak wlasnie myslalam, ze chyba cos nie teges, skoro sie nic nie odzywasz. Doskonale Ciebie rozumiem jezeli chodzi o sytuacje finansowa - my mamy podobnie, albo nawet i gorzej. Tak samo jak Ty, spodziewalismy sie o wiele wiekszego zwrotu, a dostalismy tyci tyci i
![]() Ciezko jest, jak tylko jedna osoba zarabia i musi utrzymywac cala rodzine + placic za studia. Z tego tez powodu nawet jak ze te 1,5 - 2 lata dostane zielona karte, to prawdopodobnie nie bede mogla pojechac odwiedzic rodzinke gdyz poprostu nie bedzie na to pieniedzy A mi sie tak teskni... Jesli nie pojade od razu po dostaniu zielonej karty, to potem wogole moge zapomniec, gdyz zacznie sie szkola pielegniarska, pozniej jakas praca i tak kolejne 4-5 lat zleci ![]() Ehhh... nie wiem czy slyszalyscie ta ala country piosenke pod tytulem "If I had a million dollars..." - jest bardzo optymistyczna i tak czasem lubie pomarzyc, co bym zrobila gdybym miala wiecej kasy ![]() leleth, jednym slowem - glowa do gory! Nie jestes sama w takiej sytuacji, jesli Cie to pocieszy Lacze sie z Toba duchowo ![]() Elfie, bede musiala posluchac piosenek tego zespolu skoro tak chwalisz. Ja jestem juz po cwiczeniach, wykapana i zaraz ide spac. Dobranoc. EDIT: chodzilo mi o ta piosenke: http://www.youtube.com/watch?v=_PW27...eature=related Czesto jak jezdzilam do szkoly, to puszczali to w radiu i ja jezdzilam i spiewalam
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-01-28 o 04:45 |
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Schoolcraft-to link do jednego utworu:
http://www.youtube.com/watch?v=OwTmqPMjlPM i jeszcze jeden: http://www.youtube.com/watch?v=RYeXu7JfYHU Ale niewiem czy bedzie w Twoim stylu ta muzyka.... Co do Twojego wyjazdu do Polski to zycze zeby jakos sie udalo skombinowac kase i zebys pojechala jak najszybciej-jak nie z mezem to moze nawet sama? Wiem ze pewnie ciezko bedzie zeby cala 4 leciec-ale moze jakos wykombinujecie?Wiem jak ciezko Ci musi byc...przechodzilam przez to,pierwszy raz bylam w domu dopiero po 3,5 roku... Wiem ze pewnie ciezko jest jak jedna osoba utrzymuje rodzine-ale sytuacja w ciagu tego czasu moze sie zmienic-moze maz dostanie awans itp?A gdy Ty zaczniesz prace to tez w czasie urlopu mozesz np sama leciec Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2010-01-28 o 05:36 |
|
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za pocieszenie dziewczyny...
w sumie to zle napisalam.. wg kalkulatora online mam doplacic pomiedzy 300 a 1800$ .... ale bede robic co moge byleby na tym nie stracic... w ogole to moja sytuacja jest bardzo skomplikowana bo pracuje jako freelancer.... bez sensu... wyslalam dzis maila do kobiety od ktorej zwykle dostawalam zlecenia ... moze akurat cos sie ruszy...... ![]() bo w sumie mimo tego, ze aktywnie szukam pracy nie wyobrazam sobie, ze moglabym odeslac juz malego do zlobka.......
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy swoja prace mozesz wykonywac w calosci w domu? |
|
|
|
|
|
#536 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ooo ile zescie napisaly
![]() Cytat:
moj tz ma mnie dosc Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
juz nie pamietam jak moja byla taka mala a to tak niedawno przeciez bylo heheCytat:
Cytat:
dziewczyny tak z ciekawosci mowicie do dzieci dwoma jezykami czy jednym ?
|
|
|
#537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mowie po polsku w domu i po angielsku jak jestesmy np na placu zabaw z innymi dziecmi....
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie i rozumie tak i tak ?
![]() ja ucze mala nicnika ale juz mi sie koncza cieroliwosci, leje w spodnie ile wlezie, jakis czas wolala teraz znow leje i nic sobie z tego nie robi wrrr a do tego wymazala mi kredka pol lazienki oszalec idzie
|
|
#539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn jak pojdzie do przedszkola... ![]() powodzenia z nocnikowaniem ja bede zaczynac jak sie ociepli
|
|
|
|
#540 |
|
BAN stały
|
HEHE czytając te pierwsze wiadomości z tego wątku miałam wrażenie jak bym czytała duże dzieci, które urodziły małe dzieci.Bez obrazy...ale te baseniki, schabowe itd.
)) sama sie bawilam w takie cos jak mialam 10lat a i tak jestem dzieckiem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

Gdybysmy mieli osobna sale, to bym sie nie martwila, ze komus obcemu przeszkadzamy 
Rob zdjecia, to bedziemy porownywac efekty 

) i ze mam dodac tylko kilka snack'ow w ciagu dnia