|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmieniam życie na zawsze! Odchudzanie od teraz! Dołączcie się! ;)
Hej laseczki
![]() ![]() no już myslalam, że całkiem o tym watku zapomniałyście, nie wolno, nie wolno ![]() ![]() 1 śniadanie 5:15 owsianka na wodzie z owsianych, z otrębami pszennymi, z zarodkami, słonecznikiem, kilka duzych rodzynek, połówka dużego tartego jabłka z cynamonem ![]() 2 śniadanie w pracy 8:00 garść: orzechy nerkowca, migdały, orzechy laskowe 3 śniadanie w pracy 10:15 jogurt DIAT obiad 15: kasza, gotowane udko, marchewka, seler, brokuł, surówka (kiszona czerwona, jabłko, cebulka) - to zaliczone ![]() możliwy bonus 17:30 kiwi ![]() kolacja 19 : serek wiejski + rzodkiew + sałata lodowa _________________ _________________ Miłego popołudnia kochane ![]() ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniecznie dorzuć coś do tego kiwi, jeśli masz możliwość dorzuciłabym jakiś serek homo nat./serek wiejski do tego posiłku o 8. Fajny obiad, kolacja ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | ||
Zakorzenienie
|
agness dzieki za radę
![]() w sniadaniu brakuje białka... dodaje zarodki pszenne, maja sporo białka i słonecznik ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Rozeznanie
|
Zaglądam, a tu cisza...
Czy już wszystkie porezygnowały?? czy jak?? Ja się jakoś trzymam, pomału do przodu. Dzisiaj kolejny dzień proteinkowy za mną. W ogóle obmyśliłam sobie własną dietkę a'la Dukan-2dni wtygodniu jem samo białeczko, a w pozostałe dni MŻ, bo źle mi bez płatków, ryżu, kasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny wracajcie tu, bo smutno bez Was, no i aż tak źle to ze mną nie jest, żebym gadała sama do siebie ![]() ![]() DobranoC ![]() I jutro Was tu widzę ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Zadomowienie
|
No to ja się wpiszę po małej przerwie - nie bęe oszukiwać, byłoo troszkę gresznie, ale tylko troszkę. Było przed @, poza tym sporo stresów w pracy i życiu prywatnym i tak się raczyłam a to alkoholem, a to kanapkami na kolację, albo batonikiem w ciągu dnia na poprawę nastroju.
Ale wracam już grzecznie - grzeszyć nie będę. Dziś było ważenie po miesiącu diety - spadło mi 3,5 kg ![]() Jak dla mnie to idealnie, bo nie mam poczucia że się musiałam głodzić, a i nie za szybko więć może jojo nie budziet ![]()
![]() |
#966 | ||
Zakorzenienie
|
tala suuuper
![]() ![]() ![]() ja w sumie kilo mniej, ale jestem juz na wyjsciu z diety z zamiarem utrzymania bez jo jo ![]() ![]() ale ogolnie jestem zadowolona ![]() ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | ||
Rozeznanie
|
Dzień doberek!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A grzeszki... hmm każdemu się zdarzają... ja wczoraj też dałam niezły popis, bo zjadłam za dużo ciasteczek i ciasta, które sama robiłam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak już pisałam u mnie dziś dietkowo. Staram się, żeby jedzenie nie skupiało na sobie całej uwagi. Bo ja zawsze będąc na diecie patrzyłam na zegarek, co kiedy jak zjeśc, czy to mogę czy nie mogę, a ile to ma kalorii... zgupiec można ![]() ![]() ![]() Ale się wygadałam... ajmsory ![]() Miłego dnia laski! ![]() ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() a u mnie grzesznie zrobiłam w piątek sernik i cały czas się z mężem nim zajadamy... ![]() więc postanowienie jest czas tylko na realizację pozostało 3,5 kilo ale jakoś dam radę ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#969 | ||
Zakorzenienie
|
dodojotka
![]() ![]() ![]() Tak jak mówi Aangel nie możemy dopuscic, by całe nasze zycie było podporządkowane dieta,bo to by już była obsesja. Można planować co i jak - czasami można również coś zmienić ![]() ja własnie zjadłam podwieczorek, jogurt DIAT + otreby + zarodki pszenne ![]() ![]() Dzis ide juz do pracy na noccke- koniec weeekendu, był krótki bo wczoraj byłam na rano w pracy ![]() buziaki kochane ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() śniadanie jogurt diat do tego 3x pieczywo lekkie II sn jabłko i banan obiad mało dietetyczny makaron z sosem po obiedzie przekąska orzechy jabłko kolacja jajecznica z cebulką i wędlinką albo poprostu jajka gotowane 30 minut hula hop ze względu na @ brzuszki narazie przełożone główne założenie nie jeść słodyczy!!! miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() U mnie znowu pada śnieg... wrrr.. normalnie zasypie mi chałupę, że się nie wydostanę... ![]() Jestem po śniadanku: zjadłam omlecik otrębowy, polany 2łyżkami kefiru ![]() ![]() ![]() Tylko coś ostatnio mam problemy kibelkowe... ![]() Na obiad nie mam na razie pomysłu, a tym bardziej na kolację... ![]() Miłego dnia laski! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
witajcie kochane
![]() plan na dziś: godz 13:30 obiad: kasza, gotowany filet z kurczaka, brokuł, seler, zielona fasolka, marchewka godz 16:30 - 2 x placek z otrąb +z twarożkiem (jesli mi wyjdzie bo zamierzam zrobic z otrab,zarodkow, z jajka, z mlekiem i cynamonem) posmaruje go twarożkiem ![]() godz19:30 - zupa kalafiorowa ![]() ![]() godz 22:30 - jabłko + kiwi godz 2:00 - serek wiejski + tarta biała rzodkiew + cebulka
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Oj a ja coś ostatnio bez planu żywieniowego - to pewnie dlatego jakos tak nie moge się zebrać, a to zjem za male śniadanie i szybko głodna jestem, a to zjem za dużo i nie mam miejsca na następny posiłek..
Jadę na narty! Juhu! Co prawda tylko na 4 dni ale bardzo sie cieszę. TŻ na nartach nie jeździ więc nie ma mowy żebyśmy we dwójkę się wyrwali na narty. A akurat znajomi sa w Rabce i w czwartek do nich dołączymy.
![]() |
#974 | ||
Zakorzenienie
|
tala
![]() fajnie masz ![]() ![]() ![]() mi włąsnie gotuje sie obiadek ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Czy wątek umarł juz totalnie? Odkąd wyjechałam nie pojawił sie tu ani jeden nowy wpis.
![]()
![]() |
#976 | ||
Zakorzenienie
|
fakt, nowych wpisów nie ma, ale ja cały czas jestem, śledze watek, pisze i czekam na nowe wypowiedzi
![]() tala ![]() ![]() jak odchudzanie?? ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
No i ja powracam
![]() ![]() ![]() ![]() śniadanie 1 kawałek babki piaskowej IIsn serek wiejski lekki i jabłko obiad to będzie kasza gryczana do tego kotlet schabowy buraczki i surówka z marchewki papryki cebulki ogórka jakiś taki mix ze słoika podw. może jogurt kolacja jajka gotowane na twardo i pieczywo lekkie oby się udało do końca lutego zjechać o te 2 kg bo jak nie to sama się ubiję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#978 | ||
Zakorzenienie
|
dodojotka
![]() ![]() ![]() Rano mozesz tez zjesc chlebek razowy lub wieloziarnisty, albo jogurt zbozowy z otrębami ![]() buzka kochane ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziwczyny, pozwolę sobie dołączyć do Was.
Co zimę obiecuję sobie, że na wiosnę będę już taka, jaka chcę być. Oczywiście nigdy się nie udaje a ja z roku na rok jestem coraz cięższa. I coraz większe obrzydzenie mnie na samą siebie bierze :/ Obecnie jest 87kg/173cm i już nie pozwolę sobie na ani kilogram więcej. Sesja i brak pracy, a co za tym idzie siedzenie w domu, nie sprzyja odchudzaniu, ale dość wymówek!!! Sterty za ciasnych ciuchów tylko czekają aż nadejdzie ich czas a ja już patrzeć na taką siebie nie mogę ![]() Dlatego zaczynam działać. Od dziś. I liczę na Wasze wsparcie i ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
No ratujecie swój honor
![]() Panna rak witaj u nas ![]() Mam nadzieję, że się zadomowisz i będziesz gubić kg razem z nami. Na nartach było cudownie. W górach jest piękna, biała zima, nie to co w Warszawie - taki syf a nie śnieg. Pojeżdziłam troszkę, spędziliśmy milutko czas z TŻtem. Tylko z dietą było słabo, zero warzyw, mało wody, na obiad placki ziemniaczane albo pierogi ![]() Dobrze, że to tylko 4 dni były, bo dzięki temu jest tylko 1 kg więcej, który mam zamiar zgubić szybciutko. Liczę, że to może woda mi się zatrzymała w organiźmie. Dziś było: I ś: 2 kromki chleba żytniego z twarogiem, pomidorkiem i cebulą II ś: jogo z otrębami O: gulasz z jmięska chudziutkiego ze świeżym ogórkiem P: Princessa ![]() K: cos pewnie u teściów w lodówce upoluję - może jakaś szyneczka i warzywa, bo muszę ich dziś odwiedzić.
![]() |
#981 |
Zadomowienie
|
![]()
witam laseczki
![]() ![]() panna_rak witam moja waga 81.5 wiec nie dużo mniej niż u ciebie ![]() ![]() będziemy walczyć u mnie dzisiaj na śniadanko owsianka ![]() i potem kanapka na szybcioraa z sałatką pekińską potem miałam jeść z moim zapiekanki ale że on pojechał to do zamrazarki ![]() ![]() i co na kolacje ![]() mam do wyboru: jogurta diet ale nie mam ochoty znowu ;> ryż biały z brokułami i pierś z kurczaka no i owsianke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | ||
Zakorzenienie
|
ja to bym pewnie w górach zamarzła hehe
![]() ![]() ![]() tak ogólnie to w górach nie moge sie odnalezc... mam nawet trudnosci z zasypianiem ![]() ![]() u mnie dzień zaliczony na duży PLUS ![]() ![]() buziaki kochane ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
Ja miałam ostro dietkowac a tu jakieś choróbsko sie przypałętało. Od wczoraj bardzo boli mnie gardło, mam katar i mega ból wszytskich mięśni i stawów. Ale nie mam gorączki - wczoraj wieczorkiem było 36,8 a dzis rano 35,7. I nie wiem za bardzo co robic.. iśc do lekarza czy nie. Z jednej strony nie mam nawet siły myśleć w pracy, bo ciągle mi zimno i mnie wszytsko boli, ale z drugiej czy to na tyle poważne żeby do lekarza iść?!
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
ja tam do lekarza nie chdoze,bo nie chce mi sie dzwonic, umawiac, czekac w poczekalni.. jak czuje,ze mnie cos zaczyna łapac, co zwykle zaczyna sie od bólu gardła, to wówczas pije herbatki z cytryna i miodem oraz polopiryne s rozpuszczalna albo jakis gripex/fervex rozpuszczalny i spaciu, a na noc to gripex noc 2 szt, a rano czuje sie jak nówka
![]() tala zdrówka życzę ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj zaczęłam śniadanko od owsianki
![]() i zaraz coś poszukam ![]() łooo jak mnie laski na uczelni wkurzają.. wszystko to zazdrosne jak się zaliczy a one niee ;D aj.. chyba wolę iść do pracy ;D a ty folti jak ty to robisz jesz i chudniesz no ja już nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie w pracy są same zazdrosne wredoty, juz nawet faceci sie interesuja moim odchudzaniem.. ale gdyby to młode szczuny to jeszcze, a to stare po 50tce tylko mi sie pytaja dlaczego schudlam ![]() ![]() ![]() lece do roboty, powkurzać inne laski moją osobą ![]() ![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() ja też miałam się w tym tygodniu ostro za siebie zabrać i znowu trzeba trochę odłożyć przeziębienie mnie dopadło i jestem wściekła bo mamy w walentynki rocznicę ślubu i w sobotę z mężem idziemy na zabawę walentynkowo karnawałową sukienka buty kupione a teraz cieknie mi z nosa jak z kranu i mam czerwony jak nie wiem co a do soboty to będzie jeszcze w dodatku wysuszony i podrażniony od chusteczek normalnie można się wściec, mam nadzieję, że tylko temperatury nie dostanę, bo wtedy to już tylko można pomarzyć o zabawie ![]() ![]() śniadanie 2 kromki chleba z wędlinką herbata herbata i jeszcze raz herbata obiad ziemniaki i jajka sadzone surówka kolacja nie wiem co mi mąż przygotuje normalnie mam doła i idę się wygrzewać o ile mała mi pozwoli narazie spi sobie grzecznie, ale teraz mamy okres ząbkowania już 2 są i bywa naprawdę ciężko bo ją boli i krzyczy i czasami to wogóle nic nie jest w stanie jej uspokoić,żadne kołysanie tulenie bujanie... no ale wszystko trzeba przejść. Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#988 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie, jestem, wróciłam z zakupowego szaleństwa
![]() Fakt, ludzie są w szoku jak mnie widza, a dawno nie widzieli. Prawie każdy mi sie pyta- jak?? jak?? jak to możliwe? bo nie którzy ani 1kg nie moga schudnac, ale juz nie reaguje, nie wdaje sie w rozmowy. Ciagle słysze, że jestem za chuda, że mam przytyc, ze mi kosci wystaja i że mam anoreksje ![]() ![]() ![]() ogólnie krótko ![]() ![]() ![]() ![]() Ale przecież nie mam z tego powodu wyrzytów sumienia. jest super, zakupy były mega udane! Wydałam 230 zł i przywlekłam 5 reklamówek ubrań! Co do mojej szafy to mam szafe taka na cała ściane 4,5metra ![]() ale wszystkie wielkie ciuchy r.42-44 wyprzedałam i dzis nakupilam 'nowych' w rozmiarze 36, czasami niby nawet XS ![]() Jak jestescie ciekawe to moge napisac co kupilam na lumpie i dodac fotki, ale jesli chcecie,bo tak to mi sie nie chce rozpisywac, zajechana jestem ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Bry!
Foltynko ja jestem bardzo ciekawa! Uwielbiam lupmki tylko ostatnio nie mam na nie czasu za bardzo. Ja dzis tylko na chwilę. Bo jest Tłusty Czwartek, mam zamiar jeść pączki a właściwie to już jestem w połowie jednego. I akurat to się świetnie składa - od jutra znowu ostra jazda z dietą. W kwietniu idziemy z TŻtem na wesele naszego kolegi. Mam 2 miesiące. Chcialabym tak ok 6-7 kg. Nie wiem czy dam radę ![]()
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
tala z nami dasz radę ja też muszę się za siebie ostro wziąć i to chyba od poniedziałku...narazie to przeziębienie jutro przyjdą do nas goście i będzie mnóstwo pyszności tort ciasta i inne dania więc napewno bez dietowo...dziś tłusty czwartek pączek już zaliczony narazie 1... no i weekend zabawa więc najbliższe dni zupełnie bezdietowo...no ale w końcu schudnę do wymarzonej wagi wiem to!!!!tylko może nie tak szybko jak bym chciała...
spokojnego dnia ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.