|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
dziewczyny, ale mi smaka na te wszystkie potrawy narobiłyście
w zasadzie nie jestem głodna, ale jak patrze na te obrazki i czytam co piszecie to jem oczami ![]() anoxa Co do kiwi nie przepadałam za nim zawsze mi wykrecało buzie przy jedzeniu a potem taki posmak kwasny w przełyku którego nie moglam zlikwidowac, ale ostatnio nawet nawet mi podchodzi |
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien ja dzisiaj slyszalam ze do marca ma byc taka zima
a w GD dzisiaj jest masakra u mnie ciezko z osiedla wyjechac
|
|
|
|
#4653 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale nadrabiania dzisiaj.I znowu temat jedzonka i ciast,a ja nie mam piekarnika,więc i lazanie i ciasta odpadają
Dzisiaj robimy naleśniczki,bo kupiliśmy ostatnio blender z wymiennymi końcówkami i teraz go wypróbujemy do ciasta naleśnikowego A potem się przyda na papki-zupki dla maleństwa ![]() Jestem dzisiaj mega zadowolona i szczęśliwa,bo zdałam egzamin na 5! Musiałam się pochwalić,bo nie wierzyłam,że mi się uda,a tu takie miłe zaskoczenie Jeszcze "tylko" dwa w poniedziałek i wtorek i będę mieć ferie ![]() A i jak skoczyłam do tesco po jajka to zrobiłam kolejny bobikowy zakup Kupiłam śpiworek,bo tak przecenione,że to duża okazja- na 16,80zł z 56zł. Jak patrzyłam na all to właśnie od 40zł w górę są + przesyłka.
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
No to teraz dziewczynki dla równowagi, po tych wszystkich zgrabniutkich i śliczniutkich brzuszkach, wrzucam taki nieco mniej zgrabny i spory jak na 15 tydzień i 2 dni
|
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4656 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no a ciuszki cudne!Cytat:
Na codzien jestesmy tylko we dwojke. Pewnie, ze czasem jest smutno, ale doceniam cisze, spokoj, swieze powietrze, brak korkow (!!!). Moja cala rodzinka jest w Polsce, tez na poczatku nie wyobrazalam sobie, jak to bedzie. No ale powiem Ci, ze do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic. Najwazniejsze, to zeby byc szczesliwym i razem. Jak urodzi sie dzidzia, to tez bede miala tylko meza przy sobie, no ale nie narzekam, przeciez dam rade ![]() Cytat:
![]() bassienkaw zaczelas dosc wazny temat i zgadzam sie z Toba. Kiedys ludzie mieszkali w wiele pokolen w jednym domu, jakos sobie radzili, sa zdrowi i normalni Nie przejmuj sie gadaniem innych osob, najwazniejsze przeciez, ze Ty jestes szczesliwa ![]() Kazdy sobie tak uklada zycie, jak mu na to pozwalaja warunki. I to jest jak najbardziej ok |
|||||
|
|
|
#4657 |
|
Wtajemniczenie
|
Basienka jak szukasz pomyslu na szybki i tani obiad to polecam polecam potrawke z kurczaka.
Gotujemy dwie paczki ryzu po 100g wedlug przepisu na opakowaniu. W miedzyczasie podsmazamy pokrojona cebule, pieczarki i pokrojone na male kawalki dwie piersi z kurczaka. Jak juz sie podsmaza to dodajemy do nich puszke kukurydzy i puszke fasolki czerwonej a takze pokrojona papryke, chwilke mieszamy, dodajemy ugotowany ryz i kilka lyzek przecieru pomidorowego. Przyprawiamy i gotowe ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Alguien zapomnialam napisac ze wybralismy Pocono Mountains, patrzylam i maja tam bardzo fajne warunki, dzieki Juz mialam nadzieje ze wiosna idzie a tu lipa od rana pada snieg.
|
#4658 |
|
Rozeznanie
|
Ale się dzisiaj rozpisałyście, ciężko nadrobić.
niezawsze gratulacje Ja dzisiaj na obiad miałam pieroga z ciasta francuskiego, przepis znalazłam w internecie, tylko zamiast skrzydełek podsmażyłam pierś z kurczaka, pycha http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepisy/dania-glow...e-g-quot,29663 |
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
farminka gratuluje egzaminu i tez uzywam takiego blendera fajna sprawa ![]() jusdan sliczny brzusio
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialabym taki miec mnie tak na nalesniki nalecialo ze musialam zrobic i juz zjadlam z truskawkami i bita smietana a na kolacje zrobie panierowane z parowkami i serem
|
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio robilam z serkiem waniliowym i z dzemem truskawkowym a dla tz z szynka serem zoltym pieczarkami brokulami oczywiscie panierowany i sosik czosnkowy
|
#4663 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak licząc powiedzmy ze 1 dzien okresu liczymy jako pierwszy dzien ciązy.. to co jak macie np 1dz. czy 6dz to co powiecie ze zaczyna się zerowy tydzien? Nie sadzicie ze pierwszy tydzien. Tak samo jest zaplodnienie.. i co nie powiecie na nasst dzien ze zaczal sie pierwszy tydz dzidziusia? Albo jeszcze inaczej.. macie 39 tydz 6 dz. i co powiecie ze dopiero zacznie sie 40 tydzien? Przeciez po 39 tyg 6 dniu jest pelny 40 tydz. i to jest data porodu.. Nie mozecie miec rozno 40 tygodni po okresie i mowic ze zaczynacie 40 tydzien... :/ jakies to dziwne. Rozumiem ze pelny tydzien to pelny tydzien ale dla mnie tak jak ja dzis mam 17 tydz 1 dz to dla mnie początek 18 tygodnia, a skonczony on bedzie jak wyskoczy rozno 18tydz. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oj domyslam sie co czulas.. Moj sie uderzyl glowa w niski sufit gdzies na strychu.. A potem tez do lekarza, oczywiscie on na to-obserwowac. Do neurologa bylo dopiero na 2 miesiace pozniej.. I tylko powiedzial ze jakby mdlal wymiotowal, itp to na pogotowie to predzej przyjma... Masakra.. Juz nawet nie pamietam coz dokladnie mu bylo.. pamietam ze bardzo w glowie mu sie krecilo w pracy..ze nie byl w stanie stac... Ehhh ale poprawilo sie i narazie ok. Oby tak dalej. A Twoj juz w domciu? Cytat:
. Ale za to ladnie widac Nie martw sie ze mnie sie smieja jak wygladam . Heh..Cytat:
i na szczescie kupilam. 1 bylo ok. Za 125 zl. Rozmiar L. Bo byly fajnie dopasowane, tzn fajnie lezaly, a babka powiedziala ze jeszcze sie rozejda, bo same babki do niej przychodza ze zwezaly a i tak za szerokie potem. No jedyny - to taki ze nogawki nie sa zbyt dlugie. Najlepiej wygladaja do plaskich butow, no wlasciwie kozaczki mialam na lekkiej koturnie i byly jeszcze ok. XL mialy dluzsze nogawki,ale wisialy z przodu, z tylu pod tylkiem.. A nie chcialam kupowac kolejnych wiekszych az przytyje.. potem bedzie wiosna lato to moze inne sie kupi, moze ciensze. No i jeszcze kupilam bluzke .. elegancką, fioletową... Ale za 95zl.. normlanie bym jej nie kupila,ale siorka naklaniala do zmierzenia. I wygladala super. A dodala ze pol mi moze zaplacic.. to tym bardziej sie nie wahalam. Ale i tak potem jej te 50 zl oddalam.. Ale wydalam cala kase co dostalam na urodziny.. No a by sie przydala na inne wazniejsze rzeczy. No ale mam jedną porządną bluzke.. .Zdjęciami się pochwale jak bede w domu chyba. Chyba ze siorka mi zdj zrobi,ale z jej aparatu ciezko zdjecia zgrac.. A i jeszcze wczoraj na urodziny dostalam koszule nocna, bialą w bordowe paski, z takby niby bolerkiem wiąznym z przodu, a jak sie je rozwiaze to sa dwie dziury przeciete na cycki do karmienia . I podobno dosc droga byla :O. W Samancie kupila moja mama z siorką, firma Anita pisze na niej.. No i po zakupach zmusilam siorke bysmy pojechaly na placek po węgirsku.. Pyyychota, a ostry jak cholerka! Nawet dzidzia poczula bo mnie gilała ![]() ALe mam zonka Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-01-28 o 17:47 |
||||||
|
|
|
#4664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
maz w domku ale lezy plackiem
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
hallo Mamuśki będę miała synka!!! Ma już 18 cm!!!!
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
To super, jak go nazwiesz?? Ale wielki...a ktory to tydzien??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4667 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka24 gratulacje! Ale duży już.Masz zdjęcia?
Ja chyba wyjde z siebie do przyszłego piątku z niecierpliwości żeby się dowiedzieć... A moja dzidzia od wczoraj jakaś aktywniejsza jest niż wcześniej.Przedtem odzywała się raz dziennie,a teraz często harcuje,teraz też mi tam bulgotkuje A wczoraj zawołałam TŻta,że dzidzia się obudziła i dał buzi w to miejsce,gdzie się ruszała i wtedy to dopiero zaczęła się rzucać Chyba chciała się przywitać z tatusiem ![]() |
|
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!!
|
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Ale duzy!!!!!!!!!! prawie dwa razy wiekszy od mojej dzidzi z przed tygodnia..
I moj wymarzony chlopczyk! ajjjjjjj Gratuluje Cytat:
Lezy ze zmeczenia czy jeszcze nie fajnych objawow? |
|
|
|
|
#4670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje szczesciaro ![]() Hexa sliczne te ciuszki!!! spodenki szczegolnie Ja dzis na obiadek zupe czosnkowa zrobilam i salatke grecka z grzankami i wsio. Jutro natomiast robie muszelki faszerowane szpinekiem i rocotta. Zapisalam sie dzis na 25 na usg polowkowe mam nadzieje ze dzidzi nie bedzie sie zakrywac. A 26 do gina ide i jeszczee musze zrobic krew i mocz wczesniej:/ znow beda kluc
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-01-28 o 18:49 |
|||
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE !!! Jaki duzy juz
![]() a ta długość to od głowki do nóżek czy normalnie ciemieniowo siedzeniowa ?
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-28 o 19:10 |
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
Linka24 gratulacje!!!! Koniecznie napisz jak będzie miał na imię
Ja marzę o dziewczynce i chciałabym na imię dać jej Zosia, ale czuje, że będzie chłopak kilka razy mi się śnij i mojemu M też. Dla chłopaka jeszcze imienia nie mam, ale najważniejsze żeby zdrowe było. mój kolega się śmieje, że nieważne co będzie byle była zdrowa dziewczynka hehe Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-01-28 o 19:06 |
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJE! WKLEJ ZDJECIE JAK BEDZIESZ MIALA CHWILKE i imie juz wybrane?
Cytat:
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczynki! Ja sama nie wiem jak dać na imię! Bo to co mi sie podoba, nie koniecznie podoba się TŻ. Najchętniej nazwałabym Dominik, Olek lub Michał
A fotki jako takiej nie mam tylko główka.
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
My wybraliśmy Anastazja Eugenia (2 po tesciowej ktora nie zyje) albo Oliver Piotr (po moim tacie)
linka24 - dzidzia slodziutka
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-01-28 o 19:21 |
|
|
|
#4677 |
|
Rozeznanie
|
Już taki duży, że na monitorze się nie mieści
Fajne zdjęcie.
|
|
|
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
heheh dlatego zrobiła tylko główkę
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie wcinam gofra z bita smietana aj noł pozno troche na takie jedzenie ale nie mogłam sie powstrzymac
|
|
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

a w GD dzisiaj jest masakra u mnie ciezko z osiedla wyjechac
Jeszcze "tylko" dwa w poniedziałek i wtorek i będę mieć ferie 

?