Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 16:04   #4651
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

dziewczyny, ale mi smaka na te wszystkie potrawy narobiłyście w zasadzie nie jestem głodna, ale jak patrze na te obrazki i czytam co piszecie to jem oczami
anoxa "wciągam kiwi" rozbawiłas mnie
Co do kiwi nie przepadałam za nim zawsze mi wykrecało buzie przy jedzeniu a potem taki posmak kwasny w przełyku którego nie moglam zlikwidowac, ale ostatnio nawet nawet mi podchodzi
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:09   #4652
aniaa22
Zakorzenienie

Alguien ja dzisiaj slyszalam ze do marca ma byc taka zima a w GD dzisiaj jest masakra u mnie ciezko z osiedla wyjechac
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:19   #4653
farminka
Wtajemniczenie

Ale nadrabiania dzisiaj.I znowu temat jedzonka i ciast,a ja nie mam piekarnika,więc i lazanie i ciasta odpadają Dzisiaj robimy naleśniczki,bo kupiliśmy ostatnio blender z wymiennymi końcówkami i teraz go wypróbujemy do ciasta naleśnikowego A potem się przyda na papki-zupki dla maleństwa
Jestem dzisiaj mega zadowolona i szczęśliwa,bo zdałam egzamin na 5! Musiałam się pochwalić,bo nie wierzyłam,że mi się uda,a tu takie miłe zaskoczenie Jeszcze "tylko" dwa w poniedziałek i wtorek i będę mieć ferie

A i jak skoczyłam do tesco po jajka to zrobiłam kolejny bobikowy zakup Kupiłam śpiworek,bo tak przecenione,że to duża okazja- na 16,80zł z 56zł. Jak patrzyłam na all to właśnie od 40zł w górę są + przesyłka.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:22   #4654
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

No to teraz dziewczynki dla równowagi, po tych wszystkich zgrabniutkich i śliczniutkich brzuszkach, wrzucam taki nieco mniej zgrabny i spory jak na 15 tydzień i 2 dni
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:26   #4655
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
No to teraz dziewczynki dla równowagi, po tych wszystkich zgrabniutkich i śliczniutkich brzuszkach, wrzucam taki nieco mniej zgrabny i spory jak na 15 tydzień i 2 dni
Fajniusi
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:27   #4656
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Zaczyna mi się 18 tydz, jeszcze nie znam płci, mam iść na wizytę jakoś za 2, 3 tyg i liczę, że zrobi usg. Niestety jak ostatnio byłam to lekarz się pochorował i była tylko położna, która mnie oświeciła, że w ciąży to się robi 2 usg.
To trzymam kciuki, zeby za te 2-3 tyg dzidzia sie ujawnila

Cytat:
Napisane przez magdzia33 Pokaż wiadomość
Kochana!! najszczersze gratulacje :c mok:
musze sie pochwalic, nie mialam rano nudnosci heheh, ale nie wiem czy to przypadkiem nie jest cisza przed burza... oby i juz przeszlo
Oby tak juz zostalo na stale - tzn bez tych nudnosci

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
dzis wklejam zdjecie oczywiscie z opoznieniem zrobione w niedzieel czyli17tydzien i ubranek ktore kupilam mialm kupowac neutralne no ale sie skonczylo na tym ze tylko pizamki i body sa biale-nie wklejam ich zdjec wkeje wam pozostalemam nadzieje ze Wam sie spoobaja
ale masz fajowy brzuszek no a ciuszki cudne!

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
no bo mieliśmy wynajmować mieszkanie od kwietnia jakoś, fajne ponad 100m działka z 500m... takie osiedle domków segmentowych na wsi, właściwie jakby w parku krajobrazowym...
Kochana musicie wspolnie porozmawiac i rozwazyc wszystkie za i przeciw. Jesli masz samochod i prawko, to moim zdaniem sytuacja jest duzo latwiejsza. Odkad ja sie przeprowadzilam z mezem poza NYC, to do najblizszej osoby z rodziny mamy 5h jazdy Na codzien jestesmy tylko we dwojke. Pewnie, ze czasem jest smutno, ale doceniam cisze, spokoj, swieze powietrze, brak korkow (!!!). Moja cala rodzinka jest w Polsce, tez na poczatku nie wyobrazalam sobie, jak to bedzie. No ale powiem Ci, ze do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic. Najwazniejsze, to zeby byc szczesliwym i razem. Jak urodzi sie dzidzia, to tez bede miala tylko meza przy sobie, no ale nie narzekam, przeciez dam rade

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
aniaa tez ostatnio o niej myslalam zreszta lazurowa tez sie nie odzywa i kilka innych dziewczyn dobrze ze kassandra sie odezwala
no wlasnie, pszczolka pewnie odpoczywa na zwolnieniu, ale jeszzce kilka innych dziewczyn cos ucichlo

bassienkaw zaczelas dosc wazny temat i zgadzam sie z Toba. Kiedys ludzie mieszkali w wiele pokolen w jednym domu, jakos sobie radzili, sa zdrowi i normalni Nie przejmuj sie gadaniem innych osob, najwazniejsze przeciez, ze Ty jestes szczesliwa
Kazdy sobie tak uklada zycie, jak mu na to pozwalaja warunki. I to jest jak najbardziej ok
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:36   #4657
kasandra82
Wtajemniczenie

Basienka jak szukasz pomyslu na szybki i tani obiad to polecam polecam potrawke z kurczaka.
Gotujemy dwie paczki ryzu po 100g wedlug przepisu na opakowaniu. W miedzyczasie podsmazamy pokrojona cebule, pieczarki i pokrojone na male kawalki dwie piersi z kurczaka. Jak juz sie podsmaza to dodajemy do nich puszke kukurydzy i puszke fasolki czerwonej a takze pokrojona papryke, chwilke mieszamy, dodajemy ugotowany ryz i kilka lyzek przecieru pomidorowego. Przyprawiamy i gotowe

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Alguien zapomnialam napisac ze wybralismy Pocono Mountains, patrzylam i maja tam bardzo fajne warunki, dzieki Juz mialam nadzieje ze wiosna idzie a tu lipa od rana pada snieg.

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:37   #4658
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Ale się dzisiaj rozpisałyście, ciężko nadrobić.
niezawsze gratulacje
Ja dzisiaj na obiad miałam pieroga z ciasta francuskiego, przepis znalazłam w internecie, tylko zamiast skrzydełek podsmażyłam pierś z kurczaka, pycha
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepisy/dania-glow...e-g-quot,29663
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:39   #4659
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
fajny brzusio
Stary 2010-01-28, 16:45   #4660
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
hey
ale dzis naskrobalyscie od rana zaraz postaram sie nadrobic, widzialam tylko, ze bardzo tu rodzinnie i kuchenno dzisiaj
Na wstepie mam tylko szybkie pytanie - kiedy ma przyjsc naprawde lepsza pogoda w pl? Wiecie cos??
no ja tez slyszalam ze do marca ma byc zimno i mrozno

farminka gratuluje egzaminu i tez uzywam takiego blendera fajna sprawa

jusdan sliczny brzusio
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:03   #4661
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ale brzucho chcialabym taki miec

mnie tak na nalesniki nalecialo ze musialam zrobic i juz zjadlam z truskawkami i bita smietana a na kolacje zrobie panierowane z parowkami i serem
Stary 2010-01-28, 17:20   #4662
anoxa
Zakorzenienie

ja ostatnio robilam z serkiem waniliowym i z dzemem truskawkowym a dla tz z szynka serem zoltym pieczarkami brokulami oczywiscie panierowany i sosik czosnkowy
Stary 2010-01-28, 17:45   #4663
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
co do tego liczenia to znowu się pogubiłam ;/ na piątkowej wizycie byłam w 12 tygodniu i 2 dniu czyli według was 13 tydzień a lekarz mi w karte ciąży wpisał 12 tydzień bo powiedział że uznaje się tydzień skończony czyli ja już nic nie rozumiem dzisiaj jestem w 12 tydodniu 6 dniu jutro zaczynam 13 czy 14 tydzień ? czyli już 2 trymestr ? czy za tydzień dopiero ? eeehhhh skomplikowane ;/
a wogóle to dzidzi w piątek na usg pokazywało wiek 12 tydzień 6 dzień czyli jest 4 dni starsze to mi się przesuną pewnie termin porodu z 4.08 na 1.08 czy 31.07 ? i czy dalej mam liczyć tygodnie wg OM czy wg USG ? sorki za durne pytania ale już mi się w głowie wszystko miesza
A moj liczy inaczej. Jak wychodzi mi na usg 15 tydz 2 dz to on pisze 16 tydzien.

A jak licząc powiedzmy ze 1 dzien okresu liczymy jako pierwszy dzien ciązy.. to co jak macie np 1dz. czy 6dz to co powiecie ze zaczyna się zerowy tydzien? Nie sadzicie ze pierwszy tydzien. Tak samo jest zaplodnienie.. i co nie powiecie na nasst dzien ze zaczal sie pierwszy tydz dzidziusia?

Albo jeszcze inaczej.. macie 39 tydz 6 dz. i co powiecie ze dopiero zacznie sie 40 tydzien? Przeciez po 39 tyg 6 dniu jest pelny 40 tydz. i to jest data porodu.. Nie mozecie miec rozno 40 tygodni po okresie i mowic ze zaczynacie 40 tydzien...
:/
jakies to dziwne.
Rozumiem ze pelny tydzien to pelny tydzien
ale dla mnie tak jak ja dzis mam 17 tydz 1 dz to dla mnie początek 18 tygodnia, a skonczony on bedzie jak wyskoczy rozno 18tydz.

Cytat:
Z tym liczeniem to Twój lekarz ma rację
Jeśli byłaś w 12 tygodniu i 6 dni to teraz zaczynasz 13 tydzień a nie 14 no bo analogicznie rzecz biorąc kiedy byłabyś w 13 i 6 dni skoro od razu przeskoczyło by to na 14?Odkąd jesteś w ciąży minęło 12 tyg i 6 dni więc dopiero zaczniesz 13 tydzień a jak on przeleci to zaczniesz 14, moja lekarka też tak liczy.

Cytat:
Wyczuwanie ruchów dziecka
Ruchy dziecka wyczuwane są przez matkę ok. 20 tygodnia. Kobieta, która rodzi po raz pierwszy, do tej daty dodaje 20 tyg. lub 140 dni. Wieloródki ruchy maleństwa wyczuwają już w 18 tyg. Do tej daty dodają 22 tyg. lub 154 dni.
Ta ta gadanie co do tego doliczania i wychodzi dzien porodu.. To ja powinnam byla kilka dni przed terminem rodzic a robilam 1,5 tygodnia po.. I pstroo...

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dobrze ze ktos tu jest bo musze sie wygadac...moj wlasnie pojechal do szpitala z kuzynem...mam nadzieje ze to tylko migrena bo dzis wyrżnął głową całym ciezarem na lafelki i wymiotowal bardzo wiec boje sie ze to moze byc wstrzas mózgu ;(
Ale żeś mnie kobito wystraszylo! Najpierw doczytalam sie ze to twoj kuzyn do szpitala a twoj zawozil..
Oj domyslam sie co czulas..
Moj sie uderzyl glowa w niski sufit gdzies na strychu.. A potem tez do lekarza, oczywiscie on na to-obserwowac. Do neurologa bylo dopiero na 2 miesiace pozniej.. I tylko powiedzial ze jakby mdlal wymiotowal, itp to na pogotowie to predzej przyjma... Masakra..
Juz nawet nie pamietam coz dokladnie mu bylo.. pamietam ze bardzo w glowie mu sie krecilo w pracy..ze nie byl w stanie stac... Ehhh ale poprawilo sie i narazie ok. Oby tak dalej.
A Twoj juz w domciu?

Cytat:
Nie masz aaaaz tak sporego. Ale za to ladnie widac Nie martw sie ze mnie sie smieja jak wygladam. Heh..

Cytat:
wiem ze w GCH na górze jest ale drogi...a tunike to mozesz na zywklym targu upolowac :P
W koncu wylądowalam tylko w GCH.

i na szczescie kupilam. 1 bylo ok. Za 125 zl. Rozmiar L. Bo byly fajnie dopasowane, tzn fajnie lezaly, a babka powiedziala ze jeszcze sie rozejda, bo same babki do niej przychodza ze zwezaly a i tak za szerokie potem. No jedyny - to taki ze nogawki nie sa zbyt dlugie. Najlepiej wygladaja do plaskich butow, no wlasciwie kozaczki mialam na lekkiej koturnie i byly jeszcze ok. XL mialy dluzsze nogawki,ale wisialy z przodu, z tylu pod tylkiem.. A nie chcialam kupowac kolejnych wiekszych az przytyje.. potem bedzie wiosna lato to moze inne sie kupi, moze ciensze.

No i jeszcze kupilam bluzke .. elegancką, fioletową... Ale za 95zl.. normlanie bym jej nie kupila,ale siorka naklaniala do zmierzenia. I wygladala super. A dodala ze pol mi moze zaplacic.. to tym bardziej sie nie wahalam. Ale i tak potem jej te 50 zl oddalam.. Ale wydalam cala kase co dostalam na urodziny.. No a by sie przydala na inne wazniejsze rzeczy. No ale mam jedną porządną bluzke.. .

Zdjęciami się pochwale jak bede w domu chyba. Chyba ze siorka mi zdj zrobi,ale z jej aparatu ciezko zdjecia zgrac..
A i jeszcze wczoraj na urodziny dostalam koszule nocna, bialą w bordowe paski, z takby niby bolerkiem wiąznym z przodu, a jak sie je rozwiaze to sa dwie dziury przeciete na cycki do karmienia.
I podobno dosc droga byla :O. W Samancie kupila moja mama z siorką, firma Anita pisze na niej..

No i po zakupach zmusilam siorke bysmy pojechaly na placek po węgirsku.. Pyyychota, a ostry jak cholerka! Nawet dzidzia poczula bo mnie gilała

ALe mam zonka bo ja dzis znow chce!!!!!!!! A nikt mnie na niego nie zabierze! A mi sie chceeeeeeee!

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-01-28 o 17:47
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:55   #4664
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

ALe mam zonka bo ja dzis znow chce!!!!!!!! A nikt mnie na niego nie zabierze! A mi sie chceeeeeeee!
to rób sama...ja lubie sama robic ale dzis nie mam sil...noc nieprzespana, teraz mi jakos niedobrze i jak przebieralam maego to zoładek skapitulował :P

maz w domku ale lezy plackiem
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 18:08   #4665
Linka24
Wtajemniczenie

hallo Mamuśki będę miała synka!!! Ma już 18 cm!!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 18:13   #4666
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
To super, jak go nazwiesz?? Ale wielki...a ktory to tydzien??

Stary 2010-01-28, 18:18   #4667
farminka
Wtajemniczenie

Linka24 gratulacje! Ale duży już.Masz zdjęcia?
Ja chyba wyjde z siebie do przyszłego piątku z niecierpliwości żeby się dowiedzieć...
A moja dzidzia od wczoraj jakaś aktywniejsza jest niż wcześniej.Przedtem odzywała się raz dziennie,a teraz często harcuje,teraz też mi tam bulgotkuje A wczoraj zawołałam TŻta,że dzidzia się obudziła i dał buzi w to miejsce,gdzie się ruszała i wtedy to dopiero zaczęła się rzucać Chyba chciała się przywitać z tatusiem
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 18:19   #4668
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
no ja tez slyszalam ze do marca ma byc zimno i mrozno
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Alguien ja dzisiaj slyszalam ze do marca ma byc taka zima a w GD dzisiaj jest masakra u mnie ciezko z osiedla wyjechac
Mam nadzieje, ze nie sprawdza sie te ich prognozy...Przewaznie u mnie zimy sa gorsze niz w Gdansku, a teraz akurat jak mam przyjechac, to taki atak zimna macie tam

Cytat:
Gratulacje!!
Stary 2010-01-28, 18:33   #4669
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Ale duzy!!!!!!!!!! prawie dwa razy wiekszy od mojej dzidzi z przed tygodnia..
I moj wymarzony chlopczyk! ajjjjjjj Gratuluje

Cytat:
to rób sama...ja lubie sama robic ale dzis nie mam sil...noc nieprzespana, teraz mi jakos niedobrze i jak przebieralam maego to zoładek skapitulował :P

maz w domku ale lezy plackiem
Ja jeszcze go sama nie robilam choc znalazlam kilka przepisow roznych na necie.. ale nawet mieska nie mam.. Choc pewnie jak bym raz zrobilo i by wyszed to juz bym nie musiala na niego jezdzic..

Lezy ze zmeczenia czy jeszcze nie fajnych objawow?
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 18:39   #4670
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
niezawsze widze ze nasi przyszli mezowie udali sie do tego samego jubilera hehe ja mam taki pierscionek http://apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,409, przyznam szczerze ze dopiero teraz go zobaczylam na necie, wczesniej jakos mnie nie ciagneo zeby go poszukac
Sliczny jest tez naprawde

Cytat:
Śliczny pierścionek, taki delikatny, no nie ma co mówić nieźle się ten Twój narzeczony szarpnął, ty chyba w nocy nie spałaś tylko takiego pierścionka na necie szukałaś żeby wyczaić ile kosztował
Hihi nie nie szukalam, moj tz jest dosc "prozny" i sam sie pochwalil ;P Ja chcialam tylko sprawdzic czy nie sciemnil bo sama bylam w szoku, ze tyle wydal. Polowa wozka wrrr

Cytat:
Sliczny brzuchol jaki okraglutki Ja jako posiadaczka tez duzego brzuszka (16 tydz jutro rowno) to ulozylam sobie teorie, ze im wiekszy brzuch to na 99% chlopak ;P A Ty chyba tez chcesz chlopca wiec tak na bank mamy chlopcow w tych brzucholkach

Cytat:
Gratuluje szczesciaro

Hexa sliczne te ciuszki!!! spodenki szczegolnie

Ja dzis na obiadek zupe czosnkowa zrobilam i salatke grecka z grzankami i wsio.
Jutro natomiast robie muszelki faszerowane szpinekiem i rocotta.
Zapisalam sie dzis na 25 na usg polowkowe mam nadzieje ze dzidzi nie bedzie sie zakrywac. A 26 do gina ide i jeszczee musze zrobic krew i mocz wczesniej:/ znow beda kluc

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-01-28 o 18:49
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 18:45   #4671
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE
Stary 2010-01-28, 19:02   #4672
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE !!! Jaki duzy juz

a ta długość to od głowki do nóżek czy normalnie ciemieniowo siedzeniowa ?

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-28 o 19:10
Stary 2010-01-28, 19:03   #4673
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Linka24 gratulacje!!!! Koniecznie napisz jak będzie miał na imię
Ja marzę o dziewczynce i chciałabym na imię dać jej Zosia, ale czuje, że będzie chłopak kilka razy mi się śnij i mojemu M też. Dla chłopaka jeszcze imienia nie mam, ale najważniejsze żeby zdrowe było. mój kolega się śmieje, że nieważne co będzie byle była zdrowa dziewczynka hehe

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-01-28 o 19:06
Stary 2010-01-28, 19:13   #4674
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULUJE! WKLEJ ZDJECIE JAK BEDZIESZ MIALA CHWILKE i imie juz wybrane?

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Linka24 gratulacje!!!! Koniecznie napisz jak będzie miał na imię
Ja marzę o dziewczynce i chciałabym na imię dać jej Zosia, ale czuje, że będzie chłopak kilka razy mi się śnij i mojemu M też. Dla chłopaka jeszcze imienia nie mam, ale najważniejsze żeby zdrowe było. mój kolega się śmieje, że nieważne co będzie byle była zdrowa dziewczynka hehe
my tez obstawiamy dziewczynke choc czuje ze bedzie chlopak ale na chlopca tez pozytywnie nastawiona jestem dziewczynka bedzie Maja a dla chlopca za bardzo nic nie mamy Adrian jedynie ale srednio jestem przekonana do tego imienia
Stary 2010-01-28, 19:16   #4675
Linka24
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczynki! Ja sama nie wiem jak dać na imię! Bo to co mi sie podoba, nie koniecznie podoba się TŻ. Najchętniej nazwałabym Dominik, Olek lub Michał A fotki jako takiej nie mam tylko główka.
Stary 2010-01-28, 19:19   #4676
karolcia228
Zakorzenienie

My wybraliśmy Anastazja Eugenia (2 po tesciowej ktora nie zyje) albo Oliver Piotr (po moim tacie)
linka24 - dzidzia slodziutka

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-01-28 o 19:21
Stary 2010-01-28, 19:20   #4677
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Już taki duży, że na monitorze się nie mieści Fajne zdjęcie.
Stary 2010-01-28, 19:23   #4678
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Już taki duży, że na monitorze się nie mieści Fajne zdjęcie.
heheh dlatego zrobiła tylko główkę
Stary 2010-01-28, 19:57   #4679
papeteria
Zakorzenienie

a ja wlasnie wcinam gofra z bita smietana aj noł pozno troche na takie jedzenie ale nie mogłam sie powstrzymac
Stary 2010-01-28, 20:01   #4680
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
GRATULACJE !!! Jaki duzy juz

a ta długość to od głowki do nóżek czy normalnie ciemieniowo siedzeniowa ?
To juz jest na pewno mierzone od glowki do nozek. Dziecko w 20 tyg ma juz prawie polowe dlugosci przy porodzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości