![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymioty po alkoholu
No cóż, po pierwsze pić mniej. Po drugie pić to co faktycznie jest smaczne. Ja po piwie, po jednym piwie już wymiotuje bo skręca mnie od tego smaku. Według mnie piwo smakuje jak gazowany szampon do włosów. Nie znoszę. Nie nie nie fuj. Kiedyś na siłę w siebie wlewałam w myśl zasady "na pewno mi to posmakuje jak posmakowało wszystkim". Ale nie. Po prostu nie. Wódkę zamienić na smaczne drinki, albo takie z syropem. I objętościowo nie wlewać w siebie dużo. (W sensie lepiej kieliszek wódki z blue curacao i cytrynką niż szklanka soku z kieliszkiem wódki bo wtedy łatwo zwracać)
A no i jeść tłusty obiad, pić w odstępach.
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja znam sposób po powrocie z imprezy jak chce się wymiotować - krople żołądkowe, mi zawsze pomagają. A w trakcie to nie wiem, jak już czuje, że mój żołądek ma dość to nie pije. No i przed wyjściem staram się zjeść coś konkretnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Piłam z sokami, ale to nie dla mnie. Nadal zostaje ten gorzki smak, nie umiem pić piwa, tak samo jak na smak wódki mam odruch wymiotny
![]() Nie mogę po prostu.
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejna sprawa: unikanie kolorowych alkoholi (rum, whiskey, brandy, koniak, burbon) i szampana.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
jeden kieliszek = 3 kolejki! moja najważniejsza zasada.
nie mieszać, jeść przed i w trakcie. dużo tańczyć, ruch moim zdaniem dobrze robi . bawiąc się tak, całą noc dobrze się czuję i rano jestem zdrowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
zjeść coś i pić skoncentrowane alkohole. ja po dużej ilości płynów, zwłaszcza gazowanych mam straszną niestrawność i odbijanie i kac na drugi dzień (lub dwa) gwarantowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Mi zdecydowanie pomaga picie duzej ilosci wody niegazowanej podczas/pomiedzy
![]() Ale najwazniejsze to znac swoje granice i wiedziec, kiedy przestac, zanim "przyjemnosc" przerodzi sie w katorge ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Po prostu pić mniej. Nie pojmuję jak można pić za każdym razem tyle, żeby aż się porzygać...
![]() ![]()
![]() |
#42 | |
Buc
|
Cytat:
u mnie to samo. tak jak piwo a później wódka. metodą prób i błędów nauczyłam się dwóch rzeczy : nie mieszać i zawsze zjeść coś przed piciem a jeszcze lepiej jeść w trakcie picia. Ostatnio moje nie zjedzenie niczego zaowocowało, po czterech kieliszkach objęciami z sedesem. ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
astro-loszka
|
Cytat:
Mnie osobiście na uczucie "helikoptera" w głowie bardzo pomaga taniec, bieganie, czy inna aktywność fizyczna. Raz nawet wyciągnęłam ex TŻ na plac zabaw i poprosiłam, żeby pobujał mnie na huśtawce. Pukał się w czoło, ale prośbę spełnił i przeszły mi zawroty głowy. Swojego czasu byłam wśród swoich znajomych znana z tego, że gdy sobie popiję, wychodzę na dwór pobiegać ![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja słyszałam, że lepiej zacząć od alko lżejszych i wytrawniejszych, jak już trzeba mieszać to należy przechodzić do słodszych i mocniejszych ![]() Wiadomo, pusty żołądek to ryzykowna zagrywka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Jak widać każdy organizm jest inny i dla każdego co innego będzie dobre. Sama musisz obserwować kiedy jest Ci lepiej, czy coś zjesz przed czy nie, co pijesz itd.
Mnie się nigdy nie zdarzyło wymiotować po alkoholu. Czasem mogę pić aż do rana, a czasem już po 1 kieliszku mówię stop, bo wiem kiedy zaczynam się źle czuć, i po prostu nie pije więcej. Bez alkoholu też można się świetnie bawic ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
catch me if I fall.
|
nie pic na pusty zoladek
nie mieszac jak juz musisz to w gore z procentami nie palic do alkoholu tanczyc, 'wypocisz' %% wtedy ![]() wyjsc na swieze powietrze na chwile jak jest mozliwosc to tyle ode mnie, w teorii jestem dobra, z praktyka roznie bywa ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Idz do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Ja nie mogę mieszać alkoholu z pieczarkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
To trzeba jeść pizze i zapiekanki bez pieczarek ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Kłania się ekonomiczna głowa po alkoholu
![]() ![]() Więc z własnych doświadczeń i wielu wieczorów spędzonych w objęciach łazienkowej porcelany wiem, że dla mnie samobójstwem jest łączenie papierosów z alkoholem. Wystarczy w trakcie upojenia jeden papieros wypalony w mało odpowiednim momencie i już zwracam zawartość żołądka ('koszty', jak śmieją się znaomi ![]() Mieszanie odpada, najlepiej w moim przypadku sprawdza się alkohol jednego rodzaju, oprócz wódki, gdyż na sam jej zapach mam niemalże kocie torsje. Piwo, wino, owszem, jednak wykluczając szampana. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ja się nauczyłam tego, że niekorzystnie wpływa na mój żołądek wódka w połączeniu z antybiotykiem
![]() ![]() Kiedyś mi to nie zaszkodziło, ale ostatnio chyba trzech kieliszkach (!!) wypitych na antybiotyk miałam takie przeboje żołądkowe, że wolałabym, aby całkiem mi się film urwał, niż to, że to teraz pamiętam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;1679575 1]Kłania się ekonomiczna głowa po alkoholu ![]() ![]() Więc z własnych doświadczeń i wielu wieczorów spędzonych w objęciach łazienkowej porcelany wiem, że dla mnie samobójstwem jest łączenie papierosów z alkoholem. Wystarczy w trakcie upojenia jeden papieros wypalony w mało odpowiednim momencie i już zwracam zawartość żołądka ('koszty', jak śmieją się znaomi ![]() Mieszanie odpada, najlepiej w moim przypadku sprawdza się alkohol jednego rodzaju, oprócz wódki, gdyż na sam jej zapach mam niemalże kocie torsje. Piwo, wino, owszem, jednak wykluczając szampana. ![]() A mi tam nic tak nie smakuje, jak piwo + papieros ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Mam identycznie. W zasadzie toleruję wino (od półwytrawnego do słodkiego) i lajtowe drinki w niedużych ilościach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
hmm to tak - aha i zgodze sie wlasnie trzeba cos zjesc tlustego przed piciem
![]() ![]() hmm no i pic mniej nic innego nie poradzisz choc i tak nie ma reguly ostatnio wypilam tylko jednego sporego drinka... ![]() ale powiem Ci ze naprawde wolalabym czasami isc do kibla niz sie meczyc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Może masz po prostu wrażliwy żołądek i Twój organizm nie toleruje alko. Moja kumpela ma tak, że po paru kieliszkach już ma z głowy imprezę i albo wymiotuje w trakcie albo rano budzi się z kacem gigantem i też wymiotuje. Ja z kolei mam bardzo różnie, sporo zależy od dnia, czasami mogę wlać w siebie hektolitry wódki i naprawdę czuję się super zarówno na imprezie jak i na drugi dzień. A czasami wystarczy niewielka ilość alkoholu i na drugi dzień jest mi strasznie źle. Tak jak pisała większość przede wszystkim nie powinno się palić jeśli nie robi się tego na co dzień bo to też niestety jedna z głównych przyczyn wymiotów oraz nie wolno robić tego na pusty żołądek. Nie wspominam o antybiotykach bo to raczej oczywiste, że leków z alko się nie miesza
![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.