![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Cytat:
Bez sensu to jest. Moja koleżanka tak zrobiła, że napisała całą pracę, a później musiała ją całą poprawiać i od nowa wykonywała tę samą robotę. U nas jest tak, że praca ma być napisana jak to chce nasz pan promotor. Oczywiście to my najpierw piszemy, później mu dajemy do sprawdzenia, a on nanosi poprawki. W sumie też muszę oddawać pełne rozdziały, ale jak czegoś nie wiem, to wysyłam to co już mam i pytam o wyjaśnienie tych kwesti, których nie rozumiem. Inaczej bym spędziła nad pracą całe wieki. Nie interesuje mnie to co on mnie pomyśli ![]()
![]() |
![]() |
#2552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też uważam, że promotor powinien doradzić i naprowadzić, a nie mówić że to leży w naszym zakresie. I też fajnie byłoby oddawać po 1-2 rozdziały, no ale cóż. W sumie to się nawet nie przejmuje, jakoś dam radę. Coś tam wymyślę, napiszę i dam mu. Może nie będzie się zbytnio czepiał tylko rzuci okiem. Edytowane przez Makobratek Czas edycji: 2010-01-28 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
No tak... Nasz promotor też jest mało wylewny, ale ja mu zadaję konktretne pytania i w ten sposób uzyskuję odpowiedzi
![]() Najgorzej jest jak promotor za każdym razem mówi, że jest dobrze, a na koniec się okazuje, że większość trzeba poprawić... I człowiek ślęczy dnie i noce. Właśnie czegoś podobnego się obawiam. Ech..., przebrniemy jakoś, nie? Musimy ![]() ![]()
![]() |
#2554 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
I ja do Was dołączam, jestem załamana moją pracą licencjacką, niestety masiałam zapisac sie do niezbyt fajnej pani promotor bo u innych nie było miejsca zrobiłam to miesiąc pózniej niz powinnam i od wtedy zaczęły sie moje problemy..... mamy zupełnie inne zainteresowania mi nie odpowiadały tamaty jaki ona proponowała, jej moje i tak ze 3 razy juz zmieniałam obecne mam tamat ale dramat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Cześć ida87
![]()
![]() |
#2556 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie piszę część badawczą i już nie mam sił do tego ![]() ale muszę to skończyć do środy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2557 |
Przyczajenie
|
Aaaa...ratunku
![]() Podałam kilka tematów o których mogłabym pisać ( o tv, przemocy w rodzinie, wizerunku kobiety w mediach), ale oczywiście usłyszałam, że: - są trudne do zbadania - 'wpływ' jest ciężko zbadać itp. itp, itd. Kochana pani promotor powiedziała, że nie będzie podawała nam żadnych tematów bo nie chcę nam nic narzucać !! Kurczę, przecież może akurat któryś by komuś podpasował. Już nie wiem co mam robić, o czym pisać. Muszę napisać pracę w oparciu o kilka książek (dotyczących tematu). Tylko jak to zrobić skoro nadal nie mam tematu zatwierdzonego ![]() W ogóle żałuje, że zapisałam sie do grupy w której teraz jestem ![]() Ehhhh to się wyżaliłam. I znowu rozmyślanie nad tematem który 'łatwo zbadać' ![]() Pozdrowionka dla Was
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
Magdalena, nie łam się
![]() ![]()
![]() |
#2559 |
Rozeznanie
|
Oj kobitki, kobitki
![]() ![]() Teraz mam parę dni przerwy w pisaniu, bo mam ostatni egzamin do zdania. Ale potem biorę za kończenie części badawczej (coby zaliczenie z seminarium dostać w terminie ![]() Nie poddawajmy się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale jakoś poszło i pracę napisałam na 5 ![]() ![]() więc cóż do dzieła i trzymam kciuki ![]()
Edytowane przez juhaska Czas edycji: 2010-02-01 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ktoś może mi odpowiedzieć jak to ma wyglądać? ![]() Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2010-02-01 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2562 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Przedmiot i cel badań 2. Problemy badawcze 3. Metody, techniki i narzędzia badawcze itd. I właśnie w każdym z tych punktów muszę najpierw wyjść od teorii. No i teraz jest taka definicja: Według Pilcha "metoda jest zespołem czynności i zabiegów zmierzających do poznania określonego przedmiotu". I dopiero po teorii piszę o metodzie jaką ja wybrałam. I tu jest mój dylemat czy mogę pisać tylko w formie cytatów (czy nie wyjdzie mi wtedy plagiat), czy również muszę zmieniać, czyli pisać własnymi słowami. Bo pisanie własnymi słowami w przypadku fachowych definicji jest ciężka, przynajmniej dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No bo tak, w czesci teoretycznej odwołujesz sie do tego co juz stworzono, nic tu sama nie wymyslisz, wiec wiadomo, ze bedziesz podawac inych autorów. Nie ma sensu wkładac cudzysłowia przy kazdej wypowiedzi. Według mnie przypis jest jak najbardziej wystarczajacy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oczywistym jest cześć teoretyczna, a zwłaszcza w części metodologicznej to jest przedstawienie tego co inni wymyślili. No chyba, ze opracujesz własną metodę ![]() Wiadomo tez, ze praca lepiej wyglada, jak nie ma wszedzie cudzysłowiu tylko wypowiedzi są przekonstruowane. To lepiej wygląda stylistycznie. No ale nie zawsze sie da i nie zawsze powinno. Także jakby Ci sie kobieta czepiała o cudzysłowia, to zwyczajnie lekko zmien mysl, a nawet chociazby czasownik na imiesłów itp. Ale z tym plagiatem to promotorka wypaliła hehe ![]() mam nadzieję, ze Ci trochę pomogłam. ja co prawda nie piszę pracy mgr opartej na badaniach, ale wydaje mi się, ze w czesci teoretyczno-metodologicznej nie da sie inaczej jak tylko przytaczac innych. Tu nie ma miejsca na jakies interpretacje, wnioski czy lanie wody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2567 |
Przyczajenie
|
Dzięki za pocieszenie
![]() Ale jak do tej pory nic nie wymyśliłam, nie wiem co można 'łatwo zbadać', i łatwo napisać ![]() To dopiero początek, a już mam pod górkę ![]()
![]() |
#2568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja piszę 2 prace mgr. Jedna na temat, ktory mnie mało interesuje. Ale na tym kierunku cieżko mi było wybrac co by mnie interesowało ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
nie wiecie czy piszac wlasna prace mgr. mozna odnosnic sie w pracy i tym samym przypiscie do czyjejs pracy np lic. albo innej mgr? ze cytuje sie dana osobe?
ktos robil tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
nie do końca rozumiem o co dokładnie pytasz, ale ogólnie można się we własnej pracy powołać na czyjąś pracę mgr - ja miałam jedno odniesienie do badań, któr ktoś przeprowadził w ramach swojej mgr
![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
mi chodzi dokladnie o to ze : ten ktos korzystal z zagranicznej literatury i zacytowal po polsku juz jakis tam autorow'' ja bym chcial a z tych cytatow skorzystac i wtedy powinnam powolac sie na nia w przypiscie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
wlasnie dotrzec to nie problem moge je sciagnac z Uk czy skads i xerowki miec
ale ja nie znam az tak ang by samej tluamaczyc ![]() a kolejna sprawa boje sie ze to nie bedzie zbyt dobrze wygladac tyle zagranicznej literatury i ciezko bedzie mi spamietac autorow i tytuly w razie jakby moj profesor byl tak madry i chcial o nie spytac na obronie serio ciezko tytuly spamietac i autorow ich ciekawa jestem jak wtedy robi sie taki przypis w przypadku jak opsialam wyzej wie ktos moze? robil ktos podobnie? liczylabym na sugestie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do tego że tyle zagranicznej literatury by niedobrze wygladało, to herezje jakieś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
niby tak.tylko mam prof. starszego pana co nie wiem czy tak samo mysli
![]() spotkam sie z promotorka i pogadam dzieki wiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam powazny problem heh
mam wzór i chce zeby numerowanie szło po prawej stronie wzoru jak to zrobic.nastepnie chce zeby z tego numerowania zrobic odsyłacz, zawsze jak numeruje numerowanie jest po lewej stronie równania np wzrór na srodku numerowanie po prawej (6+6+9) 2.1
ten wzór () w nawiasach ma byc na srodku własnie tu nie da sie tak zrobic.....
od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów od 13.01.2010 -zero chipsów, pizzy, kiełbasy, cukru, słodyczy, ciast od 01.12.2009 -adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy, od 12.01.2010 kwasy Edytowane przez eyee Czas edycji: 2010-02-04 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2577 |
Przyczajenie
|
Potrzebuje pomocy w pewnych zagadnieniach dotyczących pisania pracy magisterskiej.
Mam napisać monografię organizacji i mam pytanie jak wygląda do takiej pracy część badawcza. Czy to mam być tak jak wyczytałam opis działalności całej, taka historia działalności. Czy musi być problem, cel, hipotezy, grupa badawcza itd. jak przy pisaniu standardowej pracy. Nie bardzo wiem, a szczerze mówiąc nie wiem, i potrzebuję pomocy. Niestety nie mogę liczyć w tej kwestii na pomoc promotora. Proszę o odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
idzie mi to jak krew z nosa, opracowuję część badawczą, teoretycznej się boję...
![]()
Gdy człowiek przestaje marzyć umiera... ![]() Edytowane przez Blue sky Czas edycji: 2010-02-10 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2579 |
Raczkowanie
|
eh same problemy z tymi naszymi pracami dyplomowymi. wzięłam się za siebie i niedługo będę kończyć 3 rozdział. mój promotor wymaga 4 (nieważne czy temat jest wyczerpany czy nie, mają być 4 rozdziały i już!)
mam prawie całą pracę i wiecie co się stało? uważam, że temat nie bardzo odzwierciedla to co opisuję i chcę go jakoś ukonkretnić, jakoś tak sformułować, żeby był adekwatny do wnętrza pracy. nie wiem jak to zrobić.... chyba poczekam na początek semestru,może promotor mi pomoże... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2580 |
Rozeznanie
|
moze ktos mi odpowie na takie pytanie
![]() ![]() w sumie I rozdzial glownie bazuje na ustawach, i mam duzo tych cytatow, oczywiscie zawsze jest przypis ale mimo wszystko sie boje ze wyjdzie plagiat;/ co myslicie??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.