Praca magisterska - dyskusja - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 17:47   #2551
Shazney
Zakorzenienie

Dot.: Praca magisterska - dyskusja

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Mój promotor chce teraz część badawczą, którą poprawi i doda kilka wskazówek od siebie. Nie chce pojedynczych rozdziałów do poprawy tylko całą pracę mgr- tzn. mam mu ją dać jak już skończę całkowicie. Poza tym nie uznaje wersji elektronicznej tylko papierową, więc niestety żadne konsultacje przez e-maila nie wchodzą w grę. W dodatku jest dziekanem i ciężko go zastać

Eh, jak ja już mam dość tego studiowania

No to się pożaliłam

Bez sensu to jest. Moja koleżanka tak zrobiła, że napisała całą pracę, a później musiała ją całą poprawiać i od nowa wykonywała tę samą robotę. U nas jest tak, że praca ma być napisana jak to chce nasz pan promotor. Oczywiście to my najpierw piszemy, później mu dajemy do sprawdzenia, a on nanosi poprawki.

W sumie też muszę oddawać pełne rozdziały, ale jak czegoś nie wiem, to wysyłam to co już mam i pytam o wyjaśnienie tych kwesti, których nie rozumiem. Inaczej bym spędziła nad pracą całe wieki. Nie interesuje mnie to co on mnie pomyśli . Nigdy nie pisałam pracy mag., a on jest od tego żeby mnie prowadził - w końcu za to mu się płaci.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 12:30   #2552
Makobratek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Bez sensu to jest. Moja koleżanka tak zrobiła, że napisała całą pracę, a później musiała ją całą poprawiać i od nowa wykonywała tę samą robotę. U nas jest tak, że praca ma być napisana jak to chce nasz pan promotor. Oczywiście to my najpierw piszemy, później mu dajemy do sprawdzenia, a on nanosi poprawki.

W sumie też muszę oddawać pełne rozdziały, ale jak czegoś nie wiem, to wysyłam to co już mam i pytam o wyjaśnienie tych kwesti, których nie rozumiem. Inaczej bym spędziła nad pracą całe wieki. Nie interesuje mnie to co on mnie pomyśli . Nigdy nie pisałam pracy mag., a on jest od tego żeby mnie prowadził - w końcu za to mu się płaci.
Byłam dziś u promotora z częścią rozdziału badawczego, bo chciałam go zapytać jak opisać uzyskane wyniki, które badane parametry są najważniejsze i do których zrobić wykres. No i usłyszałam, że muszę sama przeanalizować i zastanowić się i wybrać te które ja uważam za najistotniejsze. Oraz że mam tutaj dowolność i pole do popisu. Ręce opadają Jedyną konkretną rzeczą, którą od niego usłyszałam to żebym opis tabelki dawała nad tabelką a nie pod I że dostanę zaliczenie z seminarium jak mu oddam całą część badawczą ( teoria go na razie nie interesuje).

Ja też uważam, że promotor powinien doradzić i naprowadzić, a nie mówić że to leży w naszym zakresie. I też fajnie byłoby oddawać po 1-2 rozdziały, no ale cóż.

W sumie to się nawet nie przejmuje, jakoś dam radę. Coś tam wymyślę, napiszę i dam mu. Może nie będzie się zbytnio czepiał tylko rzuci okiem.

Edytowane przez Makobratek
Czas edycji: 2010-01-28 o 12:31
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 17:51   #2553
Shazney
Zakorzenienie

No tak... Nasz promotor też jest mało wylewny, ale ja mu zadaję konktretne pytania i w ten sposób uzyskuję odpowiedzi . Muszę mieć jednak jakąś bazę i na jej podstawie weryfikuję swoje spostrzeżenia.

Najgorzej jest jak promotor za każdym razem mówi, że jest dobrze, a na koniec się okazuje, że większość trzeba poprawić... I człowiek ślęczy dnie i noce. Właśnie czegoś podobnego się obawiam.

Ech..., przebrniemy jakoś, nie? Musimy . Mam nadzieję, że w krótce napiszę tutaj, że praca została ukończona, a następnie, że dyplom mam już w kieszeni i mogę iść w świat (jakby nie było praca już na mnie czeka, ale bez dyplomu nie mam co się tam pokazywać...)

and random compliments.
Stary 2010-01-29, 10:34   #2554
ida87
Przyczajenie

Witam Wszystkich
I ja do Was dołączam, jestem załamana moją pracą licencjacką, niestety masiałam zapisac sie do niezbyt fajnej pani promotor bo u innych nie było miejsca zrobiłam to miesiąc pózniej niz powinnam i od wtedy zaczęły sie moje problemy..... mamy zupełnie inne zainteresowania mi nie odpowiadały tamaty jaki ona proponowała, jej moje i tak ze 3 razy juz zmieniałam obecne mam tamat ale dramat zupełnie nie chce mi się tego pisać (chyba musz sobie tak pojeczec zeby lepiej mi było) jestem w lesie nie mam motywacji zeby sie do tego zabrac a wrecz odpycha mnie to i osoba pani promotor
ida87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 12:23   #2555
Shazney
Zakorzenienie

Cześć ida87 . Ja również piszę na temat, który mnie kompletnie nie interesuje. Także wybór seminarium okazał się dla mnie wielką pomyłką. Trudno... Już jestem na półmetku i jakoś pociągnę to do końca.

and random compliments.
Stary 2010-01-29, 14:25   #2556
mona086
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Magdalena1605 Pokaż wiadomość
Tak wiem, że te tematy są banalne i oklepane, ale kurczę nic innego nie przychodzi mi do głowy .
Praca o internecie to w sumie dobry pomysł . Może coś o zagrożeniach, jakie są pozytywne i negatywne skutki korzystania z sieci (uzależnienia), jakie strony www są najczęściej odwiedzane przez użytkowników, coś o komunikacji... ehh sama nie wiem np. Rola internetu w życiu dziecka ... . Albo w ogóle o roli internetu w życiu człowieka.

Moja wena twórcza sobie poszła ...
Wiesz Magdalena1605 może taki temat by Cie zainteresował internet i gry komputerowe w życiu dziecka w wieku przedszkolnym, bądź psychologiczne aspekty reklamy, reklama jako element współczesnych mediów , stereotyp ludzki w reklamie. Może być jeszcze wpływ mediów na rozwój dzieci lub jakiegoś zjawiska np. agresji wśród dzieci. Musisz to sobie jeszcze dopracować
Ja właśnie piszę część badawczą i już nie mam sił do tego
ale muszę to skończyć do środy
mona086 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-31, 13:46   #2557
Magdalena1605
Przyczajenie

Aaaa...ratunku . Cóż, miałam seminarium w sobotę. I co ?? I nic !!
Podałam kilka tematów o których mogłabym pisać ( o tv, przemocy w rodzinie, wizerunku kobiety w mediach), ale oczywiście usłyszałam, że:
- są trudne do zbadania
- 'wpływ' jest ciężko zbadać itp.
itp, itd.
Kochana pani promotor powiedziała, że nie będzie podawała nam żadnych tematów bo nie chcę nam nic narzucać !! Kurczę, przecież może akurat któryś by komuś podpasował.
Już nie wiem co mam robić, o czym pisać.
Muszę napisać pracę w oparciu o kilka książek (dotyczących tematu).
Tylko jak to zrobić skoro nadal nie mam tematu zatwierdzonego .
W ogóle żałuje, że zapisałam sie do grupy w której teraz jestem .

Ehhhh to się wyżaliłam. I znowu rozmyślanie nad tematem który 'łatwo zbadać'

Pozdrowionka dla Was

Magdalena1605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 22:49   #2558
Shazney
Zakorzenienie

Magdalena, nie łam się . Idź do babki prywatnie i powiedz, żeby coś Ci podpowiedziała. Czas szybko leci, szkoda go... Roboty jest naprawdę sporo .

and random compliments.
Stary 2010-02-01, 08:52   #2559
Makobratek
Rozeznanie

Oj kobitki, kobitki Nie ma lekko. U mnie z wyborem tematu było tak, że musiał być on powiązany z zakładem/firmą, gdzie odbywało się swoją praktykę studencką Czyli w zależności gdzie łaskawie przyjęli na praktykę, o tym się piszę magisterkę. Chore? Tak, ale cóż było zrobić.
Teraz mam parę dni przerwy w pisaniu, bo mam ostatni egzamin do zdania. Ale potem biorę za kończenie części badawczej (coby zaliczenie z seminarium dostać w terminie ).
Nie poddawajmy się Ja będę już niedługo na X semestrze, więc do końca coraz bliżej
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 09:31   #2560
juhaska
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa...ratunku . Cóż, miałam seminarium w sobotę. I co ?? I nic !!
Podałam kilka tematów o których mogłabym pisać ( o tv, przemocy w rodzinie, wizerunku kobiety w mediach), ale oczywiście usłyszałam, że:
- są trudne do zbadania
- 'wpływ' jest ciężko zbadać itp.
itp, itd.
Kochana pani promotor powiedziała, że nie będzie podawała nam żadnych tematów bo nie chcę nam nic narzucać !! Kurczę, przecież może akurat któryś by komuś podpasował.
Już nie wiem co mam robić, o czym pisać.
Muszę napisać pracę w oparciu o kilka książek (dotyczących tematu).
Tylko jak to zrobić skoro nadal nie mam tematu zatwierdzonego .
W ogóle żałuje, że zapisałam sie do grupy w której teraz jestem .

Ehhhh to się wyżaliłam. I znowu rozmyślanie nad tematem który 'łatwo zbadać'

Pozdrowionka dla Was
wiesz miałam podobnie do Ciebie, za Chiny Ludowe nie mogłam znaleźć tematu nie miałam pojęcia o czy pisać, a jak już wymyśliłam kilka wstępnych tematów i szłam do promotorka to on nawet nie reagował nic nie podpowiadał, nie pomagał poukładać i ukierunkować mi moich propozycji - zresztą w sumie nic mi nie pomógł podczas pisania całej pracy magisterskiej - ograniczał się do przeczytania i tyle, czasem wręcz mieszał swoimi pomysłami temat to chyba pod koniec lutego jak nie na początku marca wybrałam - ludzie z seminarium już się wtedy za opracowanie narzędzi brali ogólnie promotora miałam do
ale jakoś poszło i pracę napisałam na 5 więc się nie ma co poddawać, to tylko magisterka, pogadaj ze znajomymi o tematach, a nóż będą mieli ciekawe spostrzeżenia i to pomoże Ci sprecyzować temat, potem z literaturą jest łatwiej jak wiesz czego szukacz
więc cóż do dzieła i trzymam kciuki

Edytowane przez juhaska
Czas edycji: 2010-02-01 o 09:33
juhaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 10:56   #2561
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona086 Pokaż wiadomość
Ja właśnie piszę część badawczą i już nie mam sił do tego
ale muszę to skończyć do środy
Ja właśnie kończę część teoretyczną i chcę zabrać się za część metodologiczną. Mam jednak pewne wątpliwości. Promotorka uświadomiła nas, że pisząc część badawczą zawsze musimy zaczynać od teorii (czyli jak piszemy np. o przedmiocie badań musimy wyjaśnić i podać definicję co to jest itd). Też tak musisz? Przeglądałam kilka książek o zasadach badań, widziałam te definicje i nie mam pojęcia jak to napisać, bo nie wiem czy można cały czas cytować i używać cudzysłów? Czy, tak jak w części teoretycznej, trzeba zmieniać i pisać po swojemu? Bo szczerze mówiąc rzeczą bardzo ciężką będzie zmienianie tych definicji... Dla mnie wręcz niewykonalną, że względu na ten fachowy język...

Czy ktoś może mi odpowiedzieć jak to ma wyglądać?

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2010-02-01 o 10:57
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 13:41   #2562
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja właśnie kończę część teoretyczną i chcę zabrać się za część metodologiczną. Mam jednak pewne wątpliwości. Promotorka uświadomiła nas, że pisząc część badawczą zawsze musimy zaczynać od teorii (czyli jak piszemy np. o przedmiocie badań musimy wyjaśnić i podać definicję co to jest itd). Też tak musisz? Przeglądałam kilka książek o zasadach badań, widziałam te definicje i nie mam pojęcia jak to napisać, bo nie wiem czy można cały czas cytować i używać cudzysłów? Czy, tak jak w części teoretycznej, trzeba zmieniać i pisać po swojemu? Bo szczerze mówiąc rzeczą bardzo ciężką będzie zmienianie tych definicji... Dla mnie wręcz niewykonalną, że względu na ten fachowy język...

Czy ktoś może mi odpowiedzieć jak to ma wyglądać?
Jeśli podajesz jakąś definicję to przytacza się ją słowo w słowo. Zwłaszcza jeśli ta definicja ma zasadnicze znaczenie dla Twojej pracy. Natomiast jak piszesz o tym co różni autorzy na ten temat pisali to własnymi słowami.
sabbra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 14:26   #2563
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabbra Pokaż wiadomość
Jeśli podajesz jakąś definicję to przytacza się ją słowo w słowo. Zwłaszcza jeśli ta definicja ma zasadnicze znaczenie dla Twojej pracy. Natomiast jak piszesz o tym co różni autorzy na ten temat pisali to własnymi słowami.
Tak, to wiem. Być może nie wyraziłam się jasno o co mi chodzi Bo rzecz w tym, że moja część metodologiczna wygląda następująco:

1. Przedmiot i cel badań
2. Problemy badawcze
3. Metody, techniki i narzędzia badawcze itd.

I właśnie w każdym z tych punktów muszę najpierw wyjść od teorii. No i teraz jest taka definicja: Według Pilcha "metoda jest zespołem czynności i zabiegów zmierzających do poznania określonego przedmiotu". I dopiero po teorii piszę o metodzie jaką ja wybrałam. I tu jest mój dylemat czy mogę pisać tylko w formie cytatów (czy nie wyjdzie mi wtedy plagiat), czy również muszę zmieniać, czyli pisać własnymi słowami. Bo pisanie własnymi słowami w przypadku fachowych definicji jest ciężka, przynajmniej dla mnie

Dominika

Alicja
Stary 2010-02-01, 14:46   #2564
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
Tak, to wiem. Być może nie wyraziłam się jasno o co mi chodzi Bo rzecz w tym, że moja część metodologiczna wygląda następująco:

1. Przedmiot i cel badań
2. Problemy badawcze
3. Metody, techniki i narzędzia badawcze itd.

I właśnie w każdym z tych punktów muszę najpierw wyjść od teorii. No i teraz jest taka definicja: Według Pilcha "metoda jest zespołem czynności i zabiegów zmierzających do poznania określonego przedmiotu". I dopiero po teorii piszę o metodzie jaką ja wybrałam. I tu jest mój dylemat czy mogę pisać tylko w formie cytatów (czy nie wyjdzie mi wtedy plagiat), czy również muszę zmieniać, czyli pisać własnymi słowami. Bo pisanie własnymi słowami w przypadku fachowych definicji jest ciężka, przynajmniej dla mnie
Możesz spokojnie pisac w formie cytatów. Jak podasz przypis skad wzięłas to żaden problem. Zasadniczo to wiekszosc prac magisterskich to opieranie sie na tym co już jest Ale np wystarczy że zmienisz kolejnosć wyrazów, czy jakiś wyraz i juz mozesz dac bez cudzysłowia. Poza tym wydaje mi się (ale nie jestem pewna), że nawet jak podajesz dokładnie czyjac definicje to nie musisz dawac cudzysłowia. Np jak bys napisała, ze Pilch za metodę uwaza to i to, to wydaje mi się ze w tym przypadku cudzysłowia nie musi byc. Bo w sumie to jak masz dużo fachowych cytatów, to wtedy czesc praca byłaby w cudzysłowiu i to chyba srednio by wygladało. Dlatego wtedy sie zmienia drobne rzeczy w cytacie. Np z tym Pilchem to mogłabys napisac, ze metoda to zespół czynnosci.. które zmierzają do... To samo, a troche inaczej. Przynajmniej ja bym to tak widziała.
No bo tak, w czesci teoretycznej odwołujesz sie do tego co juz stworzono, nic tu sama nie wymyslisz, wiec wiadomo, ze bedziesz podawac inych autorów. Nie ma sensu wkładac cudzysłowia przy kazdej wypowiedzi. Według mnie przypis jest jak najbardziej wystarczajacy.
Stary 2010-02-01, 16:21   #2565
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabbra Pokaż wiadomość
Możesz spokojnie pisac w formie cytatów. Jak podasz przypis skad wzięłas to żaden problem. Zasadniczo to wiekszosc prac magisterskich to opieranie sie na tym co już jest Ale np wystarczy że zmienisz kolejnosć wyrazów, czy jakiś wyraz i juz mozesz dac bez cudzysłowia. Poza tym wydaje mi się (ale nie jestem pewna), że nawet jak podajesz dokładnie czyjac definicje to nie musisz dawac cudzysłowia. Np jak bys napisała, ze Pilch za metodę uwaza to i to, to wydaje mi się ze w tym przypadku cudzysłowia nie musi byc. Bo w sumie to jak masz dużo fachowych cytatów, to wtedy czesc praca byłaby w cudzysłowiu i to chyba srednio by wygladało. Dlatego wtedy sie zmienia drobne rzeczy w cytacie. Np z tym Pilchem to mogłabys napisac, ze metoda to zespół czynnosci.. które zmierzają do... To samo, a troche inaczej. Przynajmniej ja bym to tak widziała.
No bo tak, w czesci teoretycznej odwołujesz sie do tego co juz stworzono, nic tu sama nie wymyslisz, wiec wiadomo, ze bedziesz podawac inych autorów. Nie ma sensu wkładac cudzysłowia przy kazdej wypowiedzi. Według mnie przypis jest jak najbardziej wystarczajacy.
No właśnie. Tylko we wnioskach pisze się swoje zdanie. A tak opiera się na słowach innych. Promotorka jednak uczulała nas, żeby w części teoretycznej nie cytować za wiele, bo może wyjść plagiat. Lepiej zmieniać wypowiedzi innych, nie zmieniając oczywiście sensu Jednak w przypadku tych definicji jest to trochę trudniejsze. No i promotorka nic nie mówiła jak pisać tę teorię w części metodologicznej. Stąd moje wątpliwości. Dziękuję za odpowiedź

Dominika

Alicja
Stary 2010-02-01, 16:48   #2566
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie. Tylko we wnioskach pisze się swoje zdanie. A tak opiera się na słowach innych. Promotorka jednak uczulała nas, żeby w części teoretycznej nie cytować za wiele, bo może wyjść plagiat. Lepiej zmieniać wypowiedzi innych, nie zmieniając oczywiście sensu Jednak w przypadku tych definicji jest to trochę trudniejsze. No i promotorka nic nie mówiła jak pisać tę teorię w części metodologicznej. Stąd moje wątpliwości. Dziękuję za odpowiedź
Nie chcę pisać, że Twoja promotorka chyba nie zna sie na konstruowaniu pracy mgr, bo tak na pewno nie jest, ale jak mogła Ci powiedziec, ze "w części teoretycznej nie cytować za wiele, bo może wyjść plagiat". W takim razie kobieta chyba nie wie co to jest plagiat.... Plagiat jest wtedy jak podajesz jakaś myśl, nie podajac jej autora tylko przypisujac ją sobie.
Oczywistym jest cześć teoretyczna, a zwłaszcza w części metodologicznej to jest przedstawienie tego co inni wymyślili. No chyba, ze opracujesz własną metodę
Wiadomo tez, ze praca lepiej wyglada, jak nie ma wszedzie cudzysłowiu tylko wypowiedzi są przekonstruowane. To lepiej wygląda stylistycznie. No ale nie zawsze sie da i nie zawsze powinno. Także jakby Ci sie kobieta czepiała o cudzysłowia, to zwyczajnie lekko zmien mysl, a nawet chociazby czasownik na imiesłów itp.
Ale z tym plagiatem to promotorka wypaliła hehe
mam nadzieję, ze Ci trochę pomogłam. ja co prawda nie piszę pracy mgr opartej na badaniach, ale wydaje mi się, ze w czesci teoretyczno-metodologicznej nie da sie inaczej jak tylko przytaczac innych. Tu nie ma miejsca na jakies interpretacje, wnioski czy lanie wody Suche fakty.
Stary 2010-02-01, 18:26   #2567
Magdalena1605
Przyczajenie

Dzięki za pocieszenie .
Ale jak do tej pory nic nie wymyśliłam, nie wiem co można 'łatwo zbadać', i łatwo napisać.

To dopiero początek, a już mam pod górkę .

Magdalena1605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 18:45   #2568
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za pocieszenie .
Ale jak do tej pory nic nie wymyśliłam, nie wiem co można 'łatwo zbadać', i łatwo napisać.

To dopiero początek, a już mam pod górkę .
Najłatwiej na pewno napisać to co jest już dobrze opracowane, dużo badań, bo masz dużo bibliografii i do czego sie odniesc, porównac. Może jakiś problem już zbadany, który Cie zainteresował, ale np. w innej grupie badawczej. I wtedy tez mozesz porównywac.

Ja piszę 2 prace mgr. Jedna na temat, ktory mnie mało interesuje. Ale na tym kierunku cieżko mi było wybrac co by mnie interesowało Wiec pisze co mi zaproponowano. Tzn dopiero mam plan pracy Ale trzeba bedzie napisac i już. Natomiast drugi temat wybrałam sobie sama, a promotorka mi uściśliła. To mnie bardzo interesuje, ale będzie troche trudniej, bo w duzej mierze to temat twórczy (a 1 odtwórczy), a poza tym promotorka mnie uświadomiła, ze mało opracowań jest po polsku, głównie po angielsku Takze tłumaczenie ksiażek tez mi troche zajmie.
Stary 2010-02-02, 21:54   #2569
Brook
Zakorzenienie

nie wiecie czy piszac wlasna prace mgr. mozna odnosnic sie w pracy i tym samym przypiscie do czyjejs pracy np lic. albo innej mgr? ze cytuje sie dana osobe?
ktos robil tak?

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 22:03   #2570
juhaska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
nie wiecie czy piszac wlasna prace mgr. mozna odnosnic sie w pracy i tym samym przypiscie do czyjejs pracy np lic. albo innej mgr? ze cytuje sie dana osobe?
ktos robil tak?
nie do końca rozumiem o co dokładnie pytasz, ale ogólnie można się we własnej pracy powołać na czyjąś pracę mgr - ja miałam jedno odniesienie do badań, któr ktoś przeprowadził w ramach swojej mgr
Stary 2010-02-02, 22:13   #2571
Brook
Zakorzenienie

mi chodzi dokladnie o to ze : ten ktos korzystal z zagranicznej literatury i zacytowal po polsku juz jakis tam autorow'' ja bym chcial a z tych cytatow skorzystac i wtedy powinnam powolac sie na nia w przypiscie?

Stary 2010-02-02, 22:16   #2572
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
mi chodzi dokladnie o to ze : ten ktos korzystal z zagranicznej literatury i zacytowal po polsku juz jakis tam autorow'' ja bym chcial a z tych cytatow skorzystac i wtedy powinnam powolac sie na nia w przypiscie?
Mi się wydaje, ze tak mozna robic. No i ofkors przypis. A nie mogłabyś dotrzeć do tej literatury i sama z niej zacytować? Wtedy miałabyś lepszą bibliografię
Stary 2010-02-02, 22:26   #2573
Brook
Zakorzenienie

wlasnie dotrzec to nie problem moge je sciagnac z Uk czy skads i xerowki miec
ale ja nie znam az tak ang by samej tluamaczyc wiec wolalam kogos zacytowac kto juz to zrobil
a kolejna sprawa boje sie ze to nie bedzie zbyt dobrze wygladac tyle zagranicznej literatury i ciezko bedzie mi spamietac autorow i tytuly w razie jakby moj profesor byl tak madry i chcial o nie spytac na obronie
serio ciezko tytuly spamietac i autorow ich

ciekawa jestem jak wtedy robi sie taki przypis w przypadku jak opsialam wyzej
wie ktos moze? robil ktos podobnie? liczylabym na sugestie

Stary 2010-02-02, 22:46   #2574
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
wlasnie dotrzec to nie problem moge je sciagnac z Uk czy skads i xerowki miec
ale ja nie znam az tak ang by samej tluamaczyc wiec wolalam kogos zacytowac kto juz to zrobil
a kolejna sprawa boje sie ze to nie bedzie zbyt dobrze wygladac tyle zagranicznej literatury i ciezko bedzie mi spamietac autorow i tytuly w razie jakby moj profesor byl tak madry i chcial o nie spytac na obronie
serio ciezko tytuly spamietac i autorow ich

ciekawa jestem jak wtedy robi sie taki przypis w przypadku jak opsialam wyzej
wie ktos moze? robil ktos podobnie? liczylabym na sugestie
Z cytowaniem pracy mgr to Ci nie pomogę.
A co do tego że tyle zagranicznej literatury by niedobrze wygladało, to herezje jakieś Jak masz zagraniczną literature, to praca od razu lepiej wygląda. Przynajmniej u mnie wykładowcy tak mówią. Po prostu podnosi poziom. Widać, ze student poszerzył horyzonty, napracował sie itp.
Stary 2010-02-02, 23:06   #2575
Brook
Zakorzenienie

niby tak.tylko mam prof. starszego pana co nie wiem czy tak samo mysli
spotkam sie z promotorka i pogadam
dzieki wiec

Stary 2010-02-04, 12:26   #2576
eyee
Rozeznanie

dziewczyny mam powazny problem heh
mam wzór i chce zeby numerowanie szło po prawej stronie wzoru jak to zrobic.nastepnie chce zeby z tego numerowania zrobic odsyłacz, zawsze jak numeruje numerowanie jest po lewej stronie równania
np wzrór na srodku numerowanie po prawej

(6+6+9) 2.1

ten wzór () w nawiasach ma byc na srodku własnie tu nie da sie tak zrobic.....

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kiełbasy, cukru, słodyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy

Edytowane przez eyee
Czas edycji: 2010-02-04 o 12:27
eyee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 15:54   #2577
Anna_77
Przyczajenie

Potrzebuje pomocy w pewnych zagadnieniach dotyczących pisania pracy magisterskiej.
Mam napisać monografię organizacji i mam pytanie jak wygląda do takiej pracy część badawcza. Czy to mam być tak jak wyczytałam opis działalności całej, taka historia działalności. Czy musi być problem, cel, hipotezy, grupa badawcza itd. jak przy pisaniu standardowej pracy.

Nie bardzo wiem, a szczerze mówiąc nie wiem, i potrzebuję pomocy. Niestety nie mogę liczyć w tej kwestii na pomoc promotora.

Proszę o odpowiedź.
Anna_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-09, 16:08   #2578
Blue sky
Zakorzenienie

GG do Blue sky

idzie mi to jak krew z nosa, opracowuję część badawczą, teoretycznej się boję...

Edytowane przez Blue sky
Czas edycji: 2010-02-10 o 13:37
Blue sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 11:28   #2579
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

eh same problemy z tymi naszymi pracami dyplomowymi. wzięłam się za siebie i niedługo będę kończyć 3 rozdział. mój promotor wymaga 4 (nieważne czy temat jest wyczerpany czy nie, mają być 4 rozdziały i już!)
mam prawie całą pracę i wiecie co się stało? uważam, że temat nie bardzo odzwierciedla to co opisuję i chcę go jakoś ukonkretnić, jakoś tak sformułować, żeby był adekwatny do wnętrza pracy. nie wiem jak to zrobić.... chyba poczekam na początek semestru,może promotor mi pomoże...
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 11:46   #2580
teleskop86
Rozeznanie

moze ktos mi odpowie na takie pytaniemianowicie w mojej pracy magisterskiej mam artykuly z ustaw, tzn. zywcem skopiowane w cudzyslowiu i przypis jest boje sie plagiastu, bo jeden artykul jest dosyc długi;/ a samemu to ciezko to pozmieniać i nie wiem czy moze z tego wyjsc plagiat?

w sumie I rozdzial glownie bazuje na ustawach, i mam duzo tych cytatow, oczywiscie zawsze jest przypis ale mimo wszystko sie boje ze wyjdzie plagiat;/ co myslicie??

teleskop86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości