Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 13:32   #4741
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Szprotki spokojnie najwiecwj olowiu to ma tunczyk chociaz i tak go jem od czasu do czasu.
Ja az tak wielka optymistka nie jestem jesli chodzi o jedzenie i sa rzeczy ktorych bym nigdy nie zjadla bo to jest swiadome narazanie dziecka.
Oczywiscie jak sie nic nie stanie no to super, ale po co ryzykowac?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:33   #4742
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziewczyny ciąża to nie choroba... a schizowanie się to najgorsza z możliwych rzeczy. Pełen luz, to jest najważniejsze
Papeteria, a co do frytek, to wiesz, że mój mąż też trochę za bardzo przypiekł buuuu
A co do karmienia dzieci to tez mam swoje wlasne zdanie... kiedys inaczej karmiono dzieci, nie bylo takiego cudowania jak teraz i byly zdrowsze, bez wszelkich alergii itd... ale to juz na pozniejszy watek, jak juz bedziemy miec malenstwa przy sobie

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:37   #4743
aniaa22
Zakorzenienie

tez jestem takiego zdania jak ty Basiu jesli chodzi o karmienie. jedyne co to na pewno moje dzidzi bedzie duzo mieska z krolika jadlo bo jest zdrowe i w to wierze ze jest dobre dla dzieci
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:45   #4744
niezawsze
Zakorzenienie

Oczywiscie, ze ciaza to nie ch0roba, ale w zyciu bym surowego miesa w ciazy nie zjadla i jeszcze kilku innych rzeczy. Niezdrowe zarcie tez jem staram sie nie, ale jak najdzie ochota to jest to nie dowytrzymania.

Kurcze wrocilam z piesem i tak mi w glowie sie krecic zaczelo i mroczki widzialam musialam sie polozyc a do sklpu juz bym chciala pojechac i obiad robic.
Szkoda, ze blizej mnie nie mieszkacie bo w czwartek mam wolna chate i mozna by zrobic imprezke ciezarowek ;p

Maciuś
Stary 2010-01-29, 13:48   #4745
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Oczywiscie, ze ciaza to nie ch0roba, ale w zyciu bym surowego miesa w ciazy nie zjadla i jeszcze kilku innych rzeczy. Niezdrowe zarcie tez jem staram sie nie, ale jak najdzie ochota to jest to nie dowytrzymania.

Kurcze wrocilam z piesem i tak mi w glowie sie krecic zaczelo i mroczki widzialam musialam sie polozyc a do sklpu juz bym chciala pojechac i obiad robic.
Szkoda, ze blizej mnie nie mieszkacie bo w czwartek mam wolna chate i mozna by zrobic imprezke ciezarowek ;p
ja to nawet nie w ciazy bym surowego miesa nie zjadla wiec nie istnieje dla mnie ten problem
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:01   #4746
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a ja wewnetrznie czuje ze bedzie dziewczynka, z synem mialam tez racje...inni mowia ze dziewczynka...ale wazne by zdrowe
my mamy drewniane i turystyczne zlozone jak jedizemy do pl czy gdzies

my mamy 3 pokoje z tym ze salon jest z kuchnia razem...mamy 78 m i ogrod, garaz, piwnica bo wynajmujemy pol domku

obkupilam sie dzis...mam 3 nowe sweterki na brzuszek
pokazuj te sweterki

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Z tym spaniem to faktycznie nie ma co przyzwyczajac.
Ja tez jestem zdania, ze w swoim lozeczku
Ostatnio kolezanka opowiadała, ze spała z męzem i do łóżka wszedł ich dwuletni synek i sciagnal pampersa ona niczego nieswiadoma obudziła sie jak poczuła mokro, a maly ostro spał
Ale to nie chodzi juz o to sikanie ale o to by sie nie przyzwyczailo bo potem faktycznie moze byc ciezko

Czy jecie rybki z puszki takie w sosie pomidorowym???
ja kupilam rybke na poczatku ciazy i nadal lezy...

moja siostra pierwsza dzidzie brala do lozka i Julka z nimi spala chyba do 3 lat a z druga byla madrzejsza i Misia od malutkiego spala w lozeczku teraz jak jest zmeczona to idzie sie sama polozyc i sama zasypia

basienka wlasnie zrobilam zupke szpinakowa i musze przyznac ze smaczna

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Szprotki spokojnie najwiecwj olowiu to ma tunczyk chociaz i tak go jem od czasu do czasu.
Ja az tak wielka optymistka nie jestem jesli chodzi o jedzenie i sa rzeczy ktorych bym nigdy nie zjadla bo to jest swiadome narazanie dziecka.

ja jestem tego samego zdania miesa surowego nigdy nie jadlam wiec ok nie mam ciagotek a jesli chodzi o niezdrowe jedzenie to mnie ciagnie najbardziej do mc donalda ale jaka zawsze zadyma jest jak o tym wspominam... bo tz nie lubi i nie popiera maca
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:01   #4747
bassienkaw
Zakorzenienie

Anoxa a dalas duzo czosnku? Ja bardzo lubie, choc i tak moim numerem jeden jest ogorkowa, musialabym znowu niebawem zrobic...

a co do jedzenia, to ja ostatnio jadlam tatar... i nie szalalam, zjadlam troche i nie przejmuje sie az nadto

Stary 2010-01-29, 14:02   #4748
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
zuziunia zdaj relacje po powrocie jak myslisz malenstwo sie ujawni?
kto wie.... już strasznie ciekawa jestem no i chłopaka obstawiam... a mi i tak obojętne co by nie było, ważne że zdrowe...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:11   #4749
bassienkaw
Zakorzenienie

Zuziunia trzymamy wiec kciuki

Stary 2010-01-29, 14:31   #4750
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

niezawsze;Szprotki spokojnie najwiecwj olowiu to ma tunczyk chociaz i tak go jem od czasu do czasu.

A ja tak uwielbiam tuńczyka, ale od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi. Ja znowu słyszałam, że nie powinno się jeść potraw z octem, ale jak Basia powiedziała ciąża to nie choroba i chyba w małych ilościach nic nie zaszkodzi.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:36   #4751
bassienkaw
Zakorzenienie

Lilka po prostu ja zawsze byłam troche inna... hehehe. A co do rzeczy z octem, przeciez ogromnych ilosci tego sie nie je czyz nie

Stary 2010-01-29, 14:53   #4752
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A ja tak uwielbiam tuńczyka, ale od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi. Ja znowu słyszałam, że nie powinno się jeść potraw z octem, ale jak Basia powiedziała ciąża to nie choroba i chyba w małych ilościach nic nie zaszkodzi.
Pewnie, ze nie zaszkodzi.
Wrocilam ze sklepu przed chwila i co i patrze a tu metka tatarska i teraz o niej mysle non stop, ale ryzyko toksoplazmozy niestety jest zbyt wielkie.

Maciuś
Stary 2010-01-29, 15:01   #4753
bassienkaw
Zakorzenienie

A ja jadlam metkę... w pierwszej ciazy tez mi sie zdarzalo
swoja droga w pierwszej ciazy mialam tez spora faze na metke łososiową... ta troche bezpieczniejsza...

Stary 2010-01-29, 15:11   #4754
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Pewnie, ze nie zaszkodzi.
Wrocilam ze sklepu przed chwila i co i patrze a tu metka tatarska i teraz o niej mysle non stop, ale ryzyko toksoplazmozy niestety jest zbyt wielkie.
ja byłam zarażona toksoplazmozą i mam przeciwciała, ale jakoś odpuszczę sobie... to jednak surowe mięso.

Pokłóciłam się z TŻ... nie wiem jak mam do niego mówić, obraca wszystko po swojemu, nie da sobie nic wytłumaczyć....
ręce opadają co się z nim dzieje ostatnio...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:35   #4755
bassienkaw
Zakorzenienie

Zuziunia rozumie... masz racje, w takim przypadku lepiej dmuchac na zimne

Stary 2010-01-29, 15:43   #4756
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
(...)Jest już Łucja na świecie, będzie i drugie dziecko... nie mamy balkonu, a to duży minus zwłaszcza latem... będzie jedno turystyczne łóżeczko od maleństwa, drugie od Lucji, (...)
w mojej mozgownicy na chwile pojawil sie obraz umiejscowienia w lecie łozeczka na balkonieniedobrze ze mna.. hehee
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:47   #4757
bassienkaw
Zakorzenienie

Wiesz co w lato, lozeczko na popoludniowa drzemke na balkonie, czy w wozku jak najbardziej nie glupi pomysl, dziecko inaczej spi... to tez jest ulatwienie. Poza tym wiadomo jak w lato, suszarke mozna wystawic na balkon itd

Stary 2010-01-29, 15:54   #4758
papeteria
Zakorzenienie

metke cebulowa to w zyciu jadlam raz w roladzie faszerowanej i byla dobra ale nie byla surowa tylko upieczona .Nie jadlam jeszcze surowego miecha ale slyszalam ze dobre.
A co do rzeczy z octem uwielbiam grzybki marynowane
kabimba takie turystyczne to na balkon w lato mozna wyniesc od czasu do czasu

edit :Basia znów ten sam tok rozumowania

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-29 o 15:55
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 16:13   #4759
niezawsze
Zakorzenienie

oj pycha grzybki marynowane mniam mniam tez jem a o occie nie slyszalam, ze nie mozna przeciez sie go nie pije zamiast wody.

Zuziunia tz sie nie przejmuj moj tez sie robi awanturnik jak cos idzie nie po jego mysli, niektorzy tak juz maja. Pewnie stresuje sie nowa sytuacja i wszystkim.

Maciuś
Stary 2010-01-29, 16:23   #4760
Alguien
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
Tak widze, ze mowicie o zakazanym jedzonku dla kobiet w ciazy. Mysle, ze nie ma co panikowac ze wszystkim, ewentualnie ograniczyc ilosci. Ja zrezygnowalam calkowicie z sushi (a uwielbiam po prostu i jadlam nawet 2 razy na samym poczatku, jak jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy).

Zuziunia trzymam kciuki za 4d i zdaj nam relacje koniecznie

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-01-29 o 16:46
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 16:50   #4761
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Uff ale się dziewczynki objadłam tymi frytkami na obiad jak świnka a do tego jeszcze rybka była - pyszota chyba zaraz pęknę!!!

a co do jedzenia w ciąży to jest każdego indywidualne podejście ja np. zrezygnowała z sera pleśniowego i tataru chociaż bardzo lubię. Całą resztę jem jak mam ochotę i nawet te frytki i hamburgery z maca choć mój mąż trochę krzywo na to patrzy ale przecież nie jem tego codziennie

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:09   #4762
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Anoxa a dalas duzo czosnku? Ja bardzo lubie, choc i tak moim numerem jeden jest ogorkowa, musialabym znowu niebawem zrobic...

a co do jedzenia, to ja ostatnio jadlam tatar... i nie szalalam, zjadlam troche i nie przejmuje sie az nadto
duzo czosnku i duzo soli zjadlam dwa talerze tej zupki tak mi smakowala i pekam

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
ja byłam zarażona toksoplazmozą i mam przeciwciała, ale jakoś odpuszczę sobie... to jednak surowe mięso.

Pokłóciłam się z TŻ... nie wiem jak mam do niego mówić, obraca wszystko po swojemu, nie da sobie nic wytłumaczyć....
ręce opadają co się z nim dzieje ostatnio...
hmmm bo u nas jak sie kłócimy to ja jestem swiecie przekonana ze mam racje a pozniej jak o tymmmysle to nie koniecznie strasznie klotliwa sie w ciazy zrobilam

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

alguien a jak kopniaczki? jest ich wiecej?
Stary 2010-01-29, 17:10   #4763
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

anoxa ja też się zrobiłam bardzo kłótliwa i ostatnio uważam, że mam zawsze rację, a po zastanowieniu dochodzi do mnie, że jednak się myliłam.Ale gorsze od kłótliwości jest to, że wszystko mnie wkurza i wszystkiego się czepiam, mój ostatnio tak się wkurzył, że powiedział, że się wyprowadzi bo ja do głowy dostaję hehe, ale już wszystko ok.
Stary 2010-01-29, 17:12   #4764
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Tak widze, ze mowicie o zakazanym jedzonku dla kobiet w ciazy. Mysle, ze nie ma co panikowac ze wszystkim, ewentualnie ograniczyc ilosci. Ja zrezygnowalam calkowicie z sushi (a uwielbiam po prostu i jadlam nawet 2 razy na samym poczatku, jak jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy).

Zuziunia trzymam kciuki za 4d i zdaj nam relacje koniecznie
Tez mi sushi brakuje i serow p,esniowych tez Ja sushi czasem robie z tunczyka w puszce z majonezem i ogorkiem wiadomo, ze to nie to samo co maslana surowa np. ale coz po co ryzykowac

Maciuś
Stary 2010-01-29, 17:20   #4765
anoxa
Zakorzenienie

Lilka to czepianie sie tez znam wszystko mi przeszkadza ostatnio na meze nawet krzyczalam jak sie wieczorem przytulal bo przeszkadzalo mi to on twierdzi ze to ciaza tak dziala i ze naprawde taka nie jestem bo on cale zycie tak napewno nie wytrzyma

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

a mnie dzisiaj piersi i brzucholek swedza
Stary 2010-01-29, 17:30   #4766
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

anoxa u mnie też mam nadzieje, że przez ciążę bo niekiedy sama czuję jak mi odbija i najgorsze jest to, że nie potrafię nad sobą zapanować chyba hormony mi całkiem zwariowały, mam nadzieję, że szybko to minie bo wykończę wszystkich w koło.
Stary 2010-01-29, 17:32   #4767
bassienkaw
Zakorzenienie

Anoxa mnie tez brzusio swedzi czasem... wiec bedzie rosnal

Co do sushi to nigdy nie jadłam, jak dla mnie drogi interes, ale bardzo bym chciala sie kiedys wybrac z checia bym zjadla... swoja droga musze sobie zapisac by kupic camemberta, bo zaraz idziemy z tżem na zakupy na przyszly tydzien. Rozpisalam co bedzie na obiadki, do soboty przyszlej... duzo z rzeczy mam w domu, tylko kilka pozycji musze dokupic. Przy okazji Łucji soczki kupię jakieś, chipsy chakalaka chce tez kupic bo znajoma polecala... no i ogolnie troche rzeczy.

A przed chwila wcielam pyszne nalesniczki przyszykowane przez meza z serkiem waniliowym - boskie jeszcze jak przychodzi sie do domu a tu wszystko podane na talerzu juz

co do humorków w ciąży... to w pierwszej ciąży na początku byłam bardzo płaczliwa, bylam w stanie o wszystko sie rozplakac... byly czasem tez okresy czepiania,ale raczej ciaza mnie uspokoila.... natomiast po ciazy na poczatku bylo o wiele gorzej. Wszystko mnie wkur... wia... lo... serio i wielu rzeczy sie czepialam. Damian wstawal w nocy, zajmowal sie mala, mimo ze np na rano do pracy szedl, a ja sie potrafilam na niego drzec o cos... a ja przeciez do pracy nie szlam, moglam spac dopoludnia z dzieckiem... i ogolnie przyszedl okres,ze i dziecko mialam ochote przez okno wyrzucic,ale to ponoc normalne u wielu kobiet niestety... choc malo ktora sie do tego przznaje
a w tej ciazy... chyba jakis takich szczegolnych humorkow nie mam...

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-01-29 o 17:34
Stary 2010-01-29, 17:34   #4768
anoxa
Zakorzenienie

aha dziewczyny a ja czytalam ze tunczyk niby jest zalecany kobieta w ciazy tu wklejam link https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10010752.html

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

basienka tez uwilbiam takie nalesniki

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-01-29 o 17:36
Stary 2010-01-29, 17:37   #4769
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Ja sushi jadłam, ale nie wiem jakoś mi nie podpasowało inny się zajadali,a dla mnie było bez smaku. Za to dzisiaj jadłam pyszne gołąbki z sosem pieczarkowym.
Stary 2010-01-29, 17:59   #4770
anoxa
Zakorzenienie

lilka mi sushi tez nie podeszlo moze jestesmy inne ale bardzo chetnie bym zjadla chinszczyzne taka jak jadlam zawsze w irlandii z mieszanym mieskiem a tam byl drob wolowina i wieprzowina i krewetki a do tego byl sosik z calymi orzechami nerkowca w polsce czesto jem chinszczyzne ale nigdy nie byla tak pyszna jak tamta

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

teraz trzymamy kciuki za zuziunie by jej dzidzi ujawnila sie na tym usg 4d

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

aaa nie chwalilam sie z mezem doszlismy do jako takiego porozumienia z imieniem dla chlopca i narazie typ to Ksawery
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości