Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 18:00   #4621
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

na kruchym spodzie? Jeśli tak to taka jadłam i mi smakowała bardzo
Dokładnie dzięki za odp a wiec skusze sie na takie cudo

Cytat:
atmoufka

A Ty myslisz o nowych mieszkaniach? Bo te z rynku wtornego sa sporo tansze .
Tak o nowym na dzień dzisiejszy ale może sie okazać ze kupimy na wtórnym jak tak dalej bedzie. Jeśli chodzi o rynek wtórny to w sumie tez te ceny nie sa jakieś super niskie Oglądałam jak narazie w necie 3 mieszkania z wtórnego rynku i ceny były takie ze myslałam ze spadne z krzesła bo w takiej cenie to ja nowe kupie a nie uzywane. No ale pewnie jakbym sie tym głębiej zainteresowała to może i bym coś fajnego w normalnej cenie znalazła

Cytat:
india83
a gdzie takie ceny??? no chyba, ze patrzycie na mieszkania z najwyższej półki.
Na te mieszkania z najwyższej półki nawet nie patrze bo nigdy mnie na takie nie bedzie stać - chyba ze wygram w totka

Napisze tylko ze iwka napisała wszystko na ten temat W Krakowie sa bardzo drogie mieszkania .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-01-29 o 18:07
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:03   #4622
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
o matko, jakie u Was ceny za mieszkanie u nas jest średnio 2500-3000 tyś za metr i dla mnie to dużo jest, a 6-8 tyś? to ja bym nigdy nie kupiła mieszkania jakbym mieszkała w twoim mieście. No chyba , że zarobki macie dużo większe
No takie z kosmosu, bo jak je inaczej nazwać. Zarobki większe niż w małym mieście, chociaż nie zawsze, i nie na tyle większe żeby usprawiedliwiały zeny z kosmosu - raty wychodzą magiczne.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
no własnie i anataloa na samym mleku zrobiłam, ale nie smakowała już tak jak kiedys
dzieki
A próbowałaś ją przypalić i dorzucić parę kożuchów?

Aha ja nie lubię Anatola wolę Inkę.

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2010-01-29 o 18:05
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:08   #4623
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:11   #4624
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Takie są ceny w dużych miastachi coż poradzic..A zarobki wszedzie sa podobne.
A Ty skad jestes ze takie niskie ceny?
W Poznaniu takie ceny to chyba z 6 lat temu były
My tez nie mamy swojego ,wlasnie siedze na necie i szukam czegos na wynajem ,ale standard tych mieszkan jest masakryczny.W niektorych mieszkaniach to za darmo bym nie chciala mieszkac

misqa taka kawa to anatol,teraz dostepna jest ekspresowa.Mniam

Wynajem tez do najtańszych nie należy Mnie szlag trafia jak sobie pomyśle ze wynajmujac utrzymujesz kogoś i sama dalej nie mozesz odłozyc kasy na swoje . Heh bo jak wynajmiejsz za 1000 zł plus rachunki to niby z czego odłozyc Tak żle i tak nie dobrze.
Nasze pokolenie ma przerabane jednym słowem !

A wiecie co jest najgorsze przy kupnie mieszkania jak sie trafi na dewelopera złodzieja ! Ja obecnie po błedach mojej szwagierki wiem juz w 100% ze kupuje sie mieszkanie juz wybudowane a przeciez moj kuzyn , kuzynka i paru innych znajomych kupowało mieszkania w bloku ktory sie zaczal budowac ( no i mieszkania sie doczekali wszystko czyściutko itp) ale teraz to co sie dzieje to szok - szwagierka przeszła takie jazdy i tyle kasy straciła ze głowa boli. I nic deweloperowi ludzie nie zrobili takie miał koles chody. Ona sprzedała to mieszkanie fuksem ale ci co mieszkaja tam to maja przerabane bo koles wzial blok pod hipoteke ( kretacz) i ludzie maja orpocz swojego kredytu jeszcze to na karku , juz nie mowie o tym ze było pełno innych problemów. Za takie pieniadze !!!

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-01-29 o 18:16
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:15   #4625
mikakrolikowa
Zakorzenienie

U mnie w mieście cena za metr to 2-3 tyś mieszkania raczej duże 50-60 m są na sprzedaż ale dla nas to na razie i tak za dużo wiec mieszkamy u rodziców musimy poczekać i zobaczyć jak sie z pracą ułoży ale nie wiem czy nie wyjdzie podobnie budowa domu wiec sie zastanawiamy nad planami na przyszłość
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:28   #4626
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
A próbowałaś ją przypalić i dorzucić parę kożuchów?

Aha ja nie lubię Anatola wolę Inkę.
hehe nie próbowałam w taki sposób

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:42   #4627
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Super, że juz teraz oferuja pomoc mam nadzieje, ze szybko coś znajdziecie
Tak od siebie to sami nigdy nie oferowali, ale jak się ich poprosi to zawsze pomogą jeszcze nie było sytuacji, żeby odmówili na szczęście. Za to rodzice mojego męża pomagają nam finansowo jak trzeba, ale jeżeli chodzi o dziecko to raczej tylko na taką pomoc mozemy z ich strony liczyć.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
le ci dobrze.. ja od miesiaca mam mdlosci a do tego zwracam po 4 razy dziennie
Ja na szczęście póki co niczego nie zwróciłam, ale często było mi niedobrze i tak słabo, że nie umiałam wstać z łóżka, ale póki co to minęło jednak zawsze może wrócić. Teraz za to często mam zgagę.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:57   #4628
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

tak o mieszkaniach gadacie ...
ja sie juz nei moge doczekac jak zaczniemy fundamenty kopać

na razie u projektantki mąż co chwile coś zmienia dziś zadzwonił i powiedział ze wymyslili z architektką ze w sypialni bedzie taki szklany wykusz cokolwiek to miał znaczyc - potem do przeniesli do stołowego
i mu mowie zeby przestal wydziwiac ze chce juz zacząć budowę a taki " dodatki " typu balkon, jakies wykusze szklane to kosztują fortune a on mi na to i tak kredyt musimy wziaść wiec bez różnicy czy bedzie 500 tyś czy 550 pogieło go
no to mu mowqie ze ja w tej dobudówce chc jak najkrócej mieszkac ze szybko chce dom zaczac stawiac a on ty wiem wiem i dalej wymysla

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:06   #4629
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Co do mieszkania my tez wynajmujemy i cholera mnie bierze ze trzeba komus płacic i to najczesciej za krdyt ale na własne mieszkanko heh jeszcze poro brakuje a kurde tych kredytów to ja sie boje. Znajac zycie i tak pewnie bedziemy musieli go zaciagnąć ale mam nadzieje ze na nie wielka sume choc jak patrze na ogłoszenia to ceny mieszkan nadal sa duze. Mnie sie marzy takie 60 m kwad zeby był salon plus dwa pokoje to z 400 tys trzeba miec jak nic. Najtaniej wychodzi kawalerka a dwu pokojowe tak do 50 m to 300 tysiakow lub 360 szok.

Nie pamietam któraś z was ostatnio pisała ze kupiła ładne mieszkanko 4 pokojowe o ile dobrze pamietam i tak chciałam zaytac ile za m kwad płaciła. Bo 4 pokojowe to juz w sumie full wypas z opisu wychodzi ze całkiem ładne mieszkanko.
To ja pisałam Kupiliśmy mieszkanko 4pokojowe, niby wszystko ok, ale i tak remont trzeba zrobić no i umeblować. A co do cen to u nas tak chodzą ok.50m2 2-pokojowe 140-160tys., ok. 60m2 3pokojowe 160-190tys., no i ok. 70m2 4pokoje 190-240tys. Więc rozbieżnośc cen jest, wszystko zależy od standardu, okolicy i czy ludziom się spieszy z sprzedaniem. My, żeśmy kupili okazyjnie bo laska za tą samą cenę chciała sprzedać 3pokoje 51,5m2, a my mamy te 20m2 więcej. No nie ma reguły.
Ale te ceny w Krakowie mnie rozbroiły. A i ja mówię o rynku wtórnym, bo na pierwotny to nawet nie spojrzałam. Tam ceny też jak z kosmosu.
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
przed domami...
u mnie drogi nie odśnieżają! Po wczorajszej wieczornej śnieżycy dziś ni w ząb nie szło na pociąg dojechać ani dojść i do pracy nie pojechałam...
Dopiero koło 8-9 pługi raczyły na wioskę dojechać
No cóż uroki zimy, zyjemy w takim a nie innym klimacie, trzeba się przyzwyczaić
Cytat:
watpie zeby pozwolil mi wrocic ostatnio juz powiedzial ze mam sie nienastawiac ze wroce bo on za to odpowiedzialnosci nie wezmie... wiec watpie... a co do balu to i tak bym nieposzla bo mam egzamin.. tak to jest jak sie ustala bal w sobote niekonsultujac z pracownikami...
co do przeprowadzki to dostalismy juz klucze i tz dziala... al wiekszosc jutro i jeszcze jutro jedzie do ikei po lozko..
a co do przepisania to raczej jest potrzebny akt.. ze ty jestes teraz wlascielem.. w pradowni przez internet to zalatwili ale nie wiem jak a w gazowni spisali umowe nowa aaa i jeszcze jakis protokol zdawczo-odbiorczy wieczorem napisze ci wiecej bo wypytam tz jak to wygladalo...
No to w takim razie siedź i nigdzie się nie ruszaj, dbaj o Was i chuchaj, no i powodzenia na egzaminie
Dzięki za odpowiedź w sprawie gazowni i prądu, ale czekam na dokładniejsze info po powrocie męża
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Tak, bo mieszkałam tam całe życie mieszka tam połowa mojej rodziny i tak się jakoś przyzwyczaiłam zresztą mój mąż też bardzo chce bliżej mojej rodziny, bo wie, że moja jest bardziej pomocna i doświadczona w sprawach dzieci. Także narazie szukamy mieszkania i już moje ciotki powiadomiły wszystkich znajomych, że jakby coś ktoś słyszał to od razu dawać znać
No to mam nadzieję, ze uda Wam się w Zabrzu znaleźć coś ciekawego My to żeśmy szukali w internecie, przez znajomych i parę razy przez lokalną prasę. W końcu zwyciężył prasa i to ogłoszenie, które od czerwca zeszłego roku wisiała, a ja go nie widziałam - no bo ja chciałam m-4 a tam było m-5 więc pewnie na pniu je odrzuciłam. Internet i te biura nieruchomości to znam na wylot i w sumie to ja bym mogła te mieszkania sprzedawać, bo wiem co i jak, tyle już ogłoszeń przejrzałam i w tylu mieszkaniach byłam a najlepsze jest to, że jak mieskzanie już kupiliśmy to dopiero teraz znajomi dzwonią, ze coś tam słyszeli o jakimś, no i tak to jest.
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
ta zima mnie juz też niestety dobija najbardziej sie boję tego, że moimi rywalami w staraniach o nowa prace będą faceci, a znimi to niestety mam mniejsze szanse nam tesciowie przepisali działke inaczej ni9e byłoby opcji budowy. Też mi sie marzy wygrana w totka, bo na mysl o kredycie az mnie skreca!!!
Eeeee tam faceci, masz duże szanse i tak masz tylko myślec
Super, że macie działkę od teściów. Jakbym miała działkę to bym się budowała a tak.... No, ale teraz to bez kredytu sie nie da. Ja też nie chciałam brać, no ale jak inaczej.
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
U mnie w mieście cena za metr to 2-3 tyś mieszkania raczej duże 50-60 m są na sprzedaż ale dla nas to na razie i tak za dużo wiec mieszkamy u rodziców musimy poczekać i zobaczyć jak sie z pracą ułoży ale nie wiem czy nie wyjdzie podobnie budowa domu wiec sie zastanawiamy nad planami na przyszłość
Budowa domu wyjdzie Cię podobnie, ale tylko pod warunkiem, że masz działkę. Mój kumpel zawsze się śmiał, ze po co nam mieszkanie, mówił, ze taniej się wybudujemy i jak teraz się go pytam ile go to wyniosło (bo własnie kończy) to cena przewyższa nasze mieszkanie aż 4razy - no fakt ma ogromny dom.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:17   #4630
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
mamy - do czasu. bo wynajmujemy. zaraz skończą się pieniądze i chyba pod most się przeprowadzimy.
Super , mamy szansę zostać sąsiadkami ... kurdę tylko mosty w CK się burzy bo będzie nowa droga I nawet tam już chyba miejsca dla nas nie będzie
Cytat:
martucha - wybacz nie zauważyłam wcześniej, zaraz na priv podesle co i jak

monarika-sliczne foteczki ojej az od razu przypomnial mi sie nasz slub...
a ten Twojmezus to wyyysoki

kobitki pracujące w przedszkolu.... nadal podaje sie dzieciom kawe na sniadanie?m bo kurcze czuje ten smak, a kupilam juz tyle kawy zbozowej i nijak nie moge tego smaku odnalezc w zadnej.... moze wiecie cos dokladniej na ten temat
wiem wiem, glupie to ale normalnie chodzi za mna smak kawy z przedszkola i spokoju mi nie daje
Boże dla mnie była to trauma numer 1 , nienawidziłam tej ohydy !!!
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam anonse i załamałam się ... ceny jak z kosmosu, mieszkania 3 pokojowe do 60 m koszt OD 300 tys!!! 2 pokoje to około 220 wzwyż i to do remontu...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:41   #4631
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki Słyszałam, ze dopytujecie o mnie i bardzo mi miło z tego powodu. Niestety długo mnie nie było, bo mój mąż w pierwszy dzień po świętach miał wypadek w pracy w sumie nic poważne, ale przez miesiąc był na chorobowym i trzeba było się nim trochę zająć, a potem do tego wszystkiego zepsuł nam się komputer i trochę trwało zanim go naprawiliśmy. Przez ten miesiąc pewnie ze 100 stron naprodukowałyście więc nie dam rady nadrobić, ale powiem Wam, że u mnie wszystko dobrze Dzidzia rośnie i dobrze się rozwija w brzuszku i zaczął się 15 tydzień Już brzuszek troszeczkę widać ja przytyłam 5 kg, ale na szczęście nie widać tego jeszcze aż tak. Póki co mieszcze się do starych spodni ale ciążowe wkrótce trzeba będzie zakupić Mam nadzieję, że mój mąż już nic w pracy nie nawyrabia i będę mogła Was regularnie odwiedzać

monarika piękne zdjęcia

Dziewczyny mieszkania teraz są bardzo drogie....!!! moi rodzice po tym jak się wybudowali, sprzedali nasze mieszkanie w bloku, teraz strasznie żałują, bo byśmy z tż mieli wymarzone mieszkanko... i porównać za ile je sprzedali to bez porównania.... Mieszkanie dwupoziomowe (na 4 piętrze) na górze jeden pokój, a na dole 3 pokoje plus taka komórka,z której można było zrobić pokój... razem jakieś 70m... jak sobie pomyślę, to mi tak przykro... ale to też trochę przeze mnie, bo 4 lata temu zarzekałam się, że nie zostanę w rodzinnym mieście...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:43   #4632
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
ale milutki...

pracę dostała dziewczyna, która miała ją dostać.

dlaczego nam się nic nie układa...
a ja... nic nie robię... siedze i ryczę... wczoraj się pokłóciłam z rodzicami, z mężem... do żadnej pracy się nie nadasję... przeze mnie pieniądzy nam ubywa...
nam też niezbyt się układa, teraz może troszku lepiej, ale i tak nie jest dobrze :/

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość

strippi co do kolorów wyprawki to ja biorę zielony I może to kiedyś pomoże mi wytrwać w niedowiedzeniu się jaka jest płeć dzidziBo kiedyś tak chciałam i nie będzie trzeba wymieniać No a fotel bomba, przyda się do karmienia a później do usypiania małej, albo czuwania
zielony też piękny

nam na każdej wizycie wykrzykiwała lekarka " oooo dziewczynka" i tak chyba z 7 razy na dziewczynkę

ten fotel, to już znajomi zakupili i teraz mój tato się przymierza :d

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

No widzisz, nigdy nie miałam szansy usiąść na takiej pufie i mam o niej widocznie złe wyobrażenie

w naszej dawnej pracy mieliśmy takie więc wypróbowałam

Cytat:
No już już dodaję te zdjęcia Ale najpierw spóźniona relacja
świetna relacja i cudne fotki - pięknie wyglądaliście

Cytat:
le ci dobrze.. ja od miesiaca mam mdlosci a do tego zwracam po 4 razy dziennie
miałam identycznie

Cytat:

kobitki pracujące w przedszkolu.... nadal podaje sie dzieciom kawe na sniadanie?m bo kurcze czuje ten smak, a kupilam juz tyle kawy zbozowej i nijak nie moge tego smaku odnalezc w zadnej.... moze wiecie cos dokladniej na ten temat
wiem wiem, glupie to ale normalnie chodzi za mna smak kawy z przedszkola i spokoju mi nie daje
my mieliśmy Inkę zamiast Anatola mmm dobra nawet
Stary 2010-01-29, 19:45   #4633
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
u nas tak kucharka właśnie robi, chociaż przyznam, że dzieci za kawą nie przepadaja, nawet jak im się powie, że to cappuccino to i tak krecą nosem nie dziwie im się

Cytat:
no własnie i anataloa na samym mleku zrobiłam, ale nie smakowała już tak jak kiedys
dzieki
przez tyle lat to się skład kawy mógł zmienić i mleko już nie to samo. Z resztą w dzieciństwie wiele rzeczy smakuje inaczej
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:48   #4634
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
To ja pisałam Kupiliśmy mieszkanko 4pokojowe, niby wszystko ok, ale i tak remont trzeba zrobić no i umeblować. A co do cen to u nas tak chodzą ok.50m2 2-pokojowe 140-160tys., ok. 60m2 3pokojowe 160-190tys., no i ok. 70m2 4pokoje 190-240tys.

.
Ale Wam zazdroszcze.U nas w Poznaniu za 240 tys to kawalerke sie kupi

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

strippi a Ty ciagle z nami?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:51   #4635
kliwia
Zakorzenienie

Mnie takie ceny nie przerazaja, bo z cenami jestem w miare na biezoca. CHoc fakt sa o wiele zawyzone.
Tutaj gdzie mieszkam ceny sa wlasnie tak od 2tys za metr.
Ale w moim rodzinnym miescie, ceny dochodzily do 7tys za metr. Wiec jak sie tu wprowadzilam i zobaczylam ceny to mowie, ale taniocha!

Ja sie dziś spociłam w jednym sklepie
Otóz chcialam kupić sobie gorset zeby w walentynki zorbic na mezu wrazenie. Do tego potrzeba ze trzech osob Gorset byl na haftki. Ale nie dopielam do konca a juz widzialam ze zle lezy i rozmiar nie ten.
Niestety nie bylo mojego rozmiaru nawet w cyckonoszach wiec zrezygnowana i umeczona wylazla m z przymierzalni

Kupilam sobie za to buty na klinie. zamszowe w kolorze brudny granat . Za cale 36zl
trebek fajnych brak
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:53   #4636
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
To ja pisałam Kupiliśmy mieszkanko 4pokojowe, niby wszystko ok, ale i tak remont trzeba zrobić no i umeblować. A co do cen to u nas tak chodzą ok.50m2 2-pokojowe 140-160tys., ok. 60m2 3pokojowe 160-190tys., no i ok. 70m2 4pokoje 190-240tys. Więc rozbieżnośc cen jest, wszystko zależy od standardu, okolicy i czy ludziom się spieszy z sprzedaniem. My, żeśmy kupili okazyjnie bo laska za tą samą cenę chciała sprzedać 3pokoje 51,5m2, a my mamy te 20m2 więcej. No nie ma reguły.
Ale te ceny w Krakowie mnie rozbroiły. A i ja mówię o rynku wtórnym, bo na pierwotny to nawet nie spojrzałam. Tam ceny też jak z kosmosu.

No cóż uroki zimy, zyjemy w takim a nie innym klimacie, trzeba się przyzwyczaić

No to w takim razie siedź i nigdzie się nie ruszaj, dbaj o Was i chuchaj, no i powodzenia na egzaminie
Dzięki za odpowiedź w sprawie gazowni i prądu, ale czekam na dokładniejsze info po powrocie męża

No to mam nadzieję, ze uda Wam się w Zabrzu znaleźć coś ciekawego My to żeśmy szukali w internecie, przez znajomych i parę razy przez lokalną prasę. W końcu zwyciężył prasa i to ogłoszenie, które od czerwca zeszłego roku wisiała, a ja go nie widziałam - no bo ja chciałam m-4 a tam było m-5 więc pewnie na pniu je odrzuciłam. Internet i te biura nieruchomości to znam na wylot i w sumie to ja bym mogła te mieszkania sprzedawać, bo wiem co i jak, tyle już ogłoszeń przejrzałam i w tylu mieszkaniach byłam a najlepsze jest to, że jak mieskzanie już kupiliśmy to dopiero teraz znajomi dzwonią, ze coś tam słyszeli o jakimś, no i tak to jest.

Super, że macie działkę od teściów. Jakbym miała działkę to bym się budowała a tak.... No, ale teraz to bez kredytu sie nie da. Ja też nie chciałam brać, no ale jak inaczej.

Budowa domu wyjdzie Cię podobnie, ale tylko pod warunkiem, że masz działkę. Mój kumpel zawsze się śmiał, ze po co nam mieszkanie, mówił, ze taniej się wybudujemy i jak teraz się go pytam ile go to wyniosło (bo własnie kończy) to cena przewyższa nasze mieszkanie aż 4razy - no fakt ma ogromny dom.
Tak patrzyłam nawet na kosztorysy domów i ceny są wyższe niż mieszkań tyle ze to ceny z większych miast a u nas w świetokrzyskim myśle ze robocizna nie bedzie az tak droga i Tż złota raczka jest i troche sam napewno by zrobił i na tym mozna coś zaoszczędzić ale i tak narazie to dla nas ogromne pieniądze a kredytu nie dostaniemy bez umowy na stałe zostaje czekać
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 20:01   #4637
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Mnie takie ceny nie przerazaja, bo z cenami jestem w miare na biezoca. CHoc fakt sa o wiele zawyzone.
Tutaj gdzie mieszkam ceny sa wlasnie tak od 2tys za metr.
Ale w moim rodzinnym miescie, ceny dochodzily do 7tys za metr. Wiec jak sie tu wprowadzilam i zobaczylam ceny to mowie, ale taniocha!

Ja sie dziś spociłam w jednym sklepie
Otóz chcialam kupić sobie gorset zeby w walentynki zorbic na mezu wrazenie. Do tego potrzeba ze trzech osob Gorset byl na haftki. Ale nie dopielam do konca a juz widzialam ze zle lezy i rozmiar nie ten.
Niestety nie bylo mojego rozmiaru nawet w cyckonoszach wiec zrezygnowana i umeczona wylazla m z przymierzalni

Kupilam sobie za to buty na klinie. zamszowe w kolorze brudny granat . Za cale 36zl
trebek fajnych brak
Kliwia a Wy macie swoje mieszkanie?
Stary 2010-01-29, 20:06   #4638
kliwia
Zakorzenienie

Ana tak. Mieszkamy na swoim. jest to mieszkanie w ktorym kiedy mieszkal tz z rodzicami. rok albo 2 lata temu wykulismy na wlasność. Spoldzielcze, 54m^2.

Gdybysmy chcieli sprzedac, to i tak bysmy malo dostali, bo to mieszkanie na parterze i bez balkonu.

A chcialam dodac ze my dzis z mezem mamy 5 miesiecy po slubie
Stary 2010-01-29, 20:27   #4639
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
tak o mieszkaniach gadacie ...
ja sie juz nei moge doczekac jak zaczniemy fundamenty kopać

na razie u projektantki mąż co chwile coś zmienia dziś zadzwonił i powiedział ze wymyslili z architektką ze w sypialni bedzie taki szklany wykusz cokolwiek to miał znaczyc - potem do przeniesli do stołowego
i mu mowie zeby przestal wydziwiac ze chce juz zacząć budowę a taki " dodatki " typu balkon, jakies wykusze szklane to kosztują fortune a on mi na to i tak kredyt musimy wziaść wiec bez różnicy czy bedzie 500 tyś czy 550 pogieło go
no to mu mowqie ze ja w tej dobudówce chc jak najkrócej mieszkac ze szybko chce dom zaczac stawiac a on ty wiem wiem i dalej wymysla
też to przerabiałam, hihi jak sobie przypomne ile razy zdanie zmieniałam... oj nasz architekt chyba az się obawiał odbierać ode mnie tel. Ale cieszę sie, ze juz klamka zapadła, bo pewnie znowu bym cos pozmieniała tez na poczatku wymyslalam róznosci nie zastanwiajac sie zbytnio nad kosztami. Ale emocje opadły i postawilismy na nieduzy funkcjonalny domek bez udziwnien- wykusze zostały zlikwidowane, w sumie przez to, ze plan zagospodarownia nas ogranicza,ale teraz sobie mysle, ze dobrze, ze tak sie złozyło. A jak duzy domek chcecie wybudować? Nam wyszło 115m2 pow. użytkowej.

Cytat:
To ja pisałam Kupiliśmy mieszkanko 4pokojowe, niby wszystko ok, ale i tak remont trzeba zrobić no i umeblować. A co do cen to u nas tak chodzą ok.50m2 2-pokojowe 140-160tys., ok. 60m2 3pokojowe 160-190tys., no i ok. 70m2 4pokoje 190-240tys.

Te ceny juz są rozsądniejsze to mieszkanko, ktore my prawie kupilismy miało 51m i kosztowało 165tys. ale oczywiscie rynek wtórny!

Nas, mimo, że mamy działkę koszty budowy przerażają, no ale zobaczymy jak to będzie.

Ja oczywiscie nie czuje się gorsza od facetów i wierze, ze jestem w stanie pozdawac lepiej egzaminy niz oni. No ale w takim zawodzie sam fakt, ze facet jest po prostu facetem stawia go na wygranej pozycji (kto bardziej sie przyda w areszcie z przestepcami plci męskiej facet czy drobna kobietka?? hihi)

Cytat:

trebek fajnych brak
pokaz zdjecia

Cytat:
Ana tak. Mieszkamy na swoim. jest to mieszkanie w ktorym kiedy mieszkal tz z rodzicami. rok albo 2 lata temu wykulismy na wlasność. Spoldzielcze, 54m^2.

Gdybysmy chcieli sprzedac, to i tak bysmy malo dostali, bo to mieszkanie na parterze i bez balkonu.

A chcialam dodac ze my dzis z mezem mamy 5 miesiecy po slubie
gratulacje

A ja zapomniałam się pochwalic. wczoraj wykorzystałam moment na zakupach z mezem i kupilam sobie 5 bluzeczek (nie moglam sie zdecydowac a byly przecenione) i szalik
Stary 2010-01-29, 20:29   #4640
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-01-29, 20:31   #4641
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
strippi co do kolorów wyprawki to ja biorę zielony I może to kiedyś pomoże mi wytrwać w niedowiedzeniu się jaka jest płeć dzidziBo kiedyś tak chciałam i nie będzie trzeba wymieniać No a fotel bomba, przyda się do karmienia a później do usypiania małej, albo czuwania

Scio jak tam zalanie? interweniowałaś u sąsiada?
Też chcę zieloną, albo wielokolorową

Już po wszystkim, wysprzątałam, a plama zaschła i nawet nie widać.

A o mieszkaniu to ja na razie mogę pomarzyć

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 20:35   #4642
Ana***
Zakorzenienie

india83 my też się mamy budować, ale przed nami narazie przepisanie działki mnie też to przeraża, szacowaliście ile może wynieść postawienie domku pod dach? z oknami powiedzmy?
Stary 2010-01-29, 20:36   #4643
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
haha... miałaś podobna przygode do mojej mamy, tyle, ze moja mamcia z tym papierem doszła do domu trzymała duza pakę pod pachą, zrobiła zakupy i tak wyszła i nikt jej nie zwrócił uwagi
Stary 2010-01-29, 20:42   #4644
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-01-29, 20:48   #4645
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
u nas podobnie anatol na mleku

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
o matko, jakie u Was ceny za mieszkanie u nas jest średnio 2500-3000 tyś za metr i dla mnie to dużo jest, a 6-8 tyś? to ja bym nigdy nie kupiła mieszkania jakbym mieszkała w twoim mieście. No chyba , że zarobki macie dużo większe
my za nasze 45 m dalismy 168 tys (chcieli 175) wiec cos kolo3777 za metr..

Cytat:

Ja na szczęście póki co niczego nie zwróciłam, ale często było mi niedobrze i tak słabo, że nie umiałam wstać z łóżka, ale póki co to minęło jednak zawsze może wrócić. Teraz za to często mam zgagę.
ja na szczescie zgagi nie mam tylko te wymioty..

Cytat:
nie dziekuje jesli chodzi o egzaminy ale nadal nic niepotrafie na jutrzejszy na niedzielny obleci.. ale trudno...
aaa jesli chodzi o gazownie to wypelnili druk (zbywajacy i przyjmujacy) i w okienku to dajesz i tam byl stan licznika i ta pani zaplacila za calosc ktora musiala doplacic no i pan w okienku chcial dowod od tz i akt notarialny.. a w pradowni... to przez intenet wniosek i stan aaa oni nam przysla umowe

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
miałam identycznie
noo to moze ja tez bede miala core

Cytat:
trebek fajnych brak
pokaaaaa

ja juz po lekarzu.. i tak
mam zle wyniki moczu - jakies zapalenie i mam leki...
badanie mialam przez brzuszek... i tak fajnie bylo pierwszy raz mam 3 fotki wrzuce pozniej.. widzielismy jak sie rusza(bardzo duzo) raczki i paluszki... no i mierzyl ta przeziornosc i powiedzial ze powyzej 2 mm jest zle a my mamy 1.03 wiec super dzidzius jest zdrowy wymierzyl go itd.. i wyszlo ze jestem teraz w rownym 12 tyg....
i co wazne termin porodu to 13 sierpien..
no i bez gadania dalej l4 na 2 tyg bo musze przyjsc sprawdzic jak ten mocz...
aaa i przytylam 1 kg
Stary 2010-01-29, 20:58   #4646
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem i dziekuje bardzo za informacje
nie ma za co

monarik - slicznie zdjecia pieknie wygladalas

Cytat:

Mój bukiet odebrał Tżt z rana w dniu ślubu i zobaczyłam go dopiero jak przyjechał na błogosławieństwo no i nie było już czasu na zmiany
a czemu chcialas zmieniac?
mi sie Twoj bukiecik bardzo podoba

Dziewczyny doradzcie .. kolezanki wybieraja sie dzisiaj do wrozki ( ktora czyta z kart ) i namawiaja mnie zebym z nimi szla .. i nie wiem co robic jak myslicie?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 21:11   #4647
kliwia
Zakorzenienie

pokazuje

martucha to wylecz te siuski

zabcia eee a po co isc? zeby sie potem zadreczac? ja bym nie poszla.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-01-29 o 21:12
Stary 2010-01-29, 21:12   #4648
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
india83 my też się mamy budować, ale przed nami narazie przepisanie działki mnie też to przeraża, szacowaliście ile może wynieść postawienie domku pod dach? z oknami powiedzmy?
myśle, że do ok. 150 tyś, ale z murarzem dopiero bedziemy mieli spotkanie, wiec jak bede miala bliższe dane to napisze.

Cytat:
Treść usunięta

Cytat:

ja juz po lekarzu.. i tak
mam zle wyniki moczu - jakies zapalenie i mam leki...
badanie mialam przez brzuszek... i tak fajnie bylo pierwszy raz mam 3 fotki wrzuce pozniej.. widzielismy jak sie rusza(bardzo duzo) raczki i paluszki... no i mierzyl ta przeziornosc i powiedzial ze powyzej 2 mm jest zle a my mamy 1.03 wiec super dzidzius jest zdrowy wymierzyl go itd.. i wyszlo ze jestem teraz w rownym 12 tyg....
i co wazne termin porodu to 13 sierpien..
no i bez gadania dalej l4 na 2 tyg bo musze przyjsc sprawdzic jak ten mocz...
aaa i przytylam 1 kg

mam nadzieje, ze zapalenie szybko minie, no i czekamy na foto

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny doradzcie .. kolezanki wybieraja sie dzisiaj do wrozki ( ktora czyta z kart ) i namawiaja mnie zebym z nimi szla .. i nie wiem co robic jak myslicie?
ja tez byłam kilka razy na wrózeniu z kart i na tarocie, to nic strasznego. Pamietaj, ze przeopowiedzenie przyszłosci nie musi sie sprawdzic, to Twoje zycie i do Ciebie zalezy jak nim pokierujesz. Karty pokazuja co moze sie zdarzyc, ale nie musi Podobno nie wrózy się z ręki, bo wrtedy osoba wróżaca zabiera Ci szcescie, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Stary 2010-01-29, 21:13   #4649
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-01-29, 21:20   #4650
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Treść usunięta
Ja kiedś przyszłam do domu z koszykiem ze sklepu, niezły ubaw musieli mieć ludzie jak sobie szłam do domu z plastikowym koszykiem na rameniu

Kliwia elegansio

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości