|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV
![]() Cytat:
Oglądałam jak narazie w necie 3 mieszkania z wtórnego rynku i ceny były takie ze myslałam ze spadne z krzesła bo w takiej cenie to ja nowe kupie a nie uzywane. No ale pewnie jakbym sie tym głębiej zainteresowała to może i bym coś fajnego w normalnej cenie znalazła ![]() Cytat:
Napisze tylko ze iwka napisała wszystko na ten temat
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-01-29 o 18:07 |
||
|
|
|
#4622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aha ja nie lubię Anatola wolę Inkę.
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2010-01-29 o 18:05 |
||
|
|
|
#4623 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wynajem tez do najtańszych nie należy Nasze pokolenie ma przerabane jednym słowem ! A wiecie co jest najgorsze przy kupnie mieszkania jak sie trafi na dewelopera złodzieja ! Ja obecnie po błedach mojej szwagierki wiem juz w 100% ze kupuje sie mieszkanie juz wybudowane a przeciez moj kuzyn , kuzynka i paru innych znajomych kupowało mieszkania w bloku ktory sie zaczal budowac ( no i mieszkania sie doczekali wszystko czyściutko itp) ale teraz to co sie dzieje to szok - szwagierka przeszła takie jazdy i tyle kasy straciła ze głowa boli. I nic deweloperowi ludzie nie zrobili takie miał koles chody. Ona sprzedała to mieszkanie fuksem ale ci co mieszkaja tam to maja przerabane bo koles wzial blok pod hipoteke ( kretacz) i ludzie maja orpocz swojego kredytu jeszcze to na karku , juz nie mowie o tym ze było pełno innych problemów. Za takie pieniadze !!!
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-01-29 o 18:16 |
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście cena za metr to 2-3 tyś mieszkania raczej duże 50-60 m są na sprzedaż ale dla nas to na razie i tak za dużo wiec mieszkamy u rodziców musimy poczekać i zobaczyć jak sie z pracą ułoży ale nie wiem czy nie wyjdzie podobnie budowa domu wiec sie zastanawiamy nad planami na przyszłość
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Ja na szczęście póki co niczego nie zwróciłam, ale często było mi niedobrze i tak słabo, że nie umiałam wstać z łóżka, ale póki co to minęło jednak zawsze może wrócić. Teraz za to często mam zgagę.
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
tak o mieszkaniach gadacie ...
ja sie juz nei moge doczekac jak zaczniemy fundamenty kopać na razie u projektantki mąż co chwile coś zmienia i mu mowie zeby przestal wydziwiac ze chce juz zacząć budowę a taki " dodatki " typu balkon, jakies wykusze szklane to kosztują fortune a on mi na to i tak kredyt musimy wziaść wiec bez różnicy czy bedzie 500 tyś czy 550 no to mu mowqie ze ja w tej dobudówce chc jak najkrócej mieszkac ze szybko chce dom zaczac stawiac a on ty wiem wiem i dalej wymysla
|
|
#4629 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiliśmy mieszkanko 4pokojowe, niby wszystko ok, ale i tak remont trzeba zrobić no i umeblować. A co do cen to u nas tak chodzą ok.50m2 2-pokojowe 140-160tys., ok. 60m2 3pokojowe 160-190tys., no i ok. 70m2 4pokoje 190-240tys. Więc rozbieżnośc cen jest, wszystko zależy od standardu, okolicy i czy ludziom się spieszy z sprzedaniem. My, żeśmy kupili okazyjnie bo laska za tą samą cenę chciała sprzedać 3pokoje 51,5m2, a my mamy te 20m2 więcej. No nie ma reguły.Ale te ceny w Krakowie mnie rozbroiły. A i ja mówię o rynku wtórnym, bo na pierwotny to nawet nie spojrzałam. Tam ceny też jak z kosmosu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź w sprawie gazowni i prądu, ale czekam na dokładniejsze info po powrocie męża Cytat:
My to żeśmy szukali w internecie, przez znajomych i parę razy przez lokalną prasę. W końcu zwyciężył prasa i to ogłoszenie, które od czerwca zeszłego roku wisiała, a ja go nie widziałam - no bo ja chciałam m-4 a tam było m-5 więc pewnie na pniu je odrzuciłam. Internet i te biura nieruchomości to znam na wylot i w sumie to ja bym mogła te mieszkania sprzedawać, bo wiem co i jak, tyle już ogłoszeń przejrzałam i w tylu mieszkaniach byłam a najlepsze jest to, że jak mieskzanie już kupiliśmy to dopiero teraz znajomi dzwonią, ze coś tam słyszeli o jakimś, no i tak to jest.Cytat:
![]() Super, że macie działkę od teściów. Jakbym miała działkę to bym się budowała a tak.... No, ale teraz to bez kredytu sie nie da. Ja też nie chciałam brać, no ale jak inaczej. Cytat:
|
|
#4630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nawet tam już chyba miejsca dla nas nie będzie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() monarika piękne zdjęcia Dziewczyny mieszkania teraz są bardzo drogie....!!! moi rodzice po tym jak się wybudowali, sprzedali nasze mieszkanie w bloku, teraz strasznie żałują, bo byśmy z tż mieli wymarzone mieszkanko... i porównać za ile je sprzedali to bez porównania.... Mieszkanie dwupoziomowe (na 4 piętrze) na górze jeden pokój, a na dole 3 pokoje plus taka komórka,z której można było zrobić pokój... razem jakieś 70m... jak sobie pomyślę, to mi tak przykro... ale to też trochę przeze mnie, bo 4 lata temu zarzekałam się, że nie zostanę w rodzinnym mieście... |
|
|
|
|
#4632 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nam na każdej wizycie wykrzykiwała lekarka " oooo dziewczynka" i tak chyba z 7 razy na dziewczynkę ten fotel, to już znajomi zakupili i teraz mój tato się przymierza :d Cytat:
świetna relacja i cudne fotki - pięknie wyglądaliście Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas tak kucharka właśnie robi, chociaż przyznam, że dzieci za kawą nie przepadaja, nawet jak im się powie, że to cappuccino to i tak krecą nosem
nie dziwie im sięCytat:
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- strippi a Ty ciagle z nami?
|
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie takie ceny nie przerazaja, bo z cenami jestem w miare na biezoca. CHoc fakt sa o wiele zawyzone.
Tutaj gdzie mieszkam ceny sa wlasnie tak od 2tys za metr. Ale w moim rodzinnym miescie, ceny dochodzily do 7tys za metr. Wiec jak sie tu wprowadzilam i zobaczylam ceny to mowie, ale taniocha! ![]() Ja sie dziś spociłam w jednym sklepie ![]() Otóz chcialam kupić sobie gorset zeby w walentynki zorbic na mezu wrazenie. Do tego potrzeba ze trzech osob Gorset byl na haftki. Ale nie dopielam do konca a juz widzialam ze zle lezy i rozmiar nie ten.Niestety nie bylo mojego rozmiaru nawet w cyckonoszach wiec zrezygnowana i umeczona wylazla m z przymierzalni ![]() Kupilam sobie za to buty na klinie. zamszowe w kolorze brudny granat . Za cale 36zl ![]() trebek fajnych brak
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Ana tak. Mieszkamy na swoim. jest to mieszkanie w ktorym kiedy mieszkal tz z rodzicami. rok albo 2 lata temu wykulismy na wlasność. Spoldzielcze, 54m^2.
Gdybysmy chcieli sprzedac, to i tak bysmy malo dostali, bo to mieszkanie na parterze i bez balkonu. A chcialam dodac ze my dzis z mezem mamy 5 miesiecy po slubie
|
|
|
|
#4639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez na poczatku wymyslalam róznosci nie zastanwiajac sie zbytnio nad kosztami. Ale emocje opadły i postawilismy na nieduzy funkcjonalny domek bez udziwnien- wykusze zostały zlikwidowane, w sumie przez to, ze plan zagospodarownia nas ogranicza,ale teraz sobie mysle, ze dobrze, ze tak sie złozyło. A jak duzy domek chcecie wybudować? Nam wyszło 115m2 pow. użytkowej.Cytat:
to mieszkanko, ktore my prawie kupilismy miało 51m i kosztowało 165tys. ale oczywiscie rynek wtórny!Nas, mimo, że mamy działkę koszty budowy przerażają, no ale zobaczymy jak to będzie. Ja oczywiscie nie czuje się gorsza od facetów i wierze, ze jestem w stanie pozdawac lepiej egzaminy niz oni. No ale w takim zawodzie sam fakt, ze facet jest po prostu facetem stawia go na wygranej pozycji (kto bardziej sie przyda w areszcie z przestepcami plci męskiej facet czy drobna kobietka?? hihi) Cytat:
![]() Cytat:
A ja zapomniałam się pochwalic. wczoraj wykorzystałam moment na zakupach z mezem i kupilam sobie 5 bluzeczek (nie moglam sie zdecydowac a byly przecenione) i szalik
|
|
#4640 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już po wszystkim, wysprzątałam, a plama zaschła i nawet nie widać. A o mieszkaniu to ja na razie mogę pomarzyć
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
india83 my też się mamy budować, ale przed nami narazie przepisanie działki
mnie też to przeraża, szacowaliście ile może wynieść postawienie domku pod dach? z oknami powiedzmy?
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
haha... miałaś podobna przygode do mojej mamy, tyle, ze moja mamcia z tym papierem doszła do domu
|
#4644 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4645 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nadal nic niepotrafie na jutrzejszy na niedzielny obleci.. ale trudno...aaa jesli chodzi o gazownie to wypelnili druk (zbywajacy i przyjmujacy) i w okienku to dajesz i tam byl stan licznika i ta pani zaplacila za calosc ktora musiala doplacic no i pan w okienku chcial dowod od tz i akt notarialny.. a w pradowni... to przez intenet wniosek i stan aaa oni nam przysla umowe noo to moze ja tez bede miala core ![]() Cytat:
ja juz po lekarzu.. i tak mam zle wyniki moczu - jakies zapalenie i mam leki... badanie mialam przez brzuszek... i tak fajnie bylo pierwszy raz mam 3 fotki wrzuce pozniej.. widzielismy jak sie rusza(bardzo duzo) raczki i paluszki... no i mierzyl ta przeziornosc i powiedzial ze powyzej 2 mm jest zle a my mamy 1.03 wiec super dzidzius jest zdrowy wymierzyl go itd.. i wyszlo ze jestem teraz w rownym 12 tyg....i co wazne termin porodu to 13 sierpien.. no i bez gadania dalej l4 na 2 tyg bo musze przyjsc sprawdzic jak ten mocz... aaa i przytylam 1 kg
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
monarik - slicznie zdjecia ![]() Cytat:
mi sie Twoj bukiecik bardzo podoba Dziewczyny doradzcie .. kolezanki wybieraja sie dzisiaj do wrozki ( ktora czyta z kart ) i namawiaja mnie zebym z nimi szla .. i nie wiem co robic jak myslicie?
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
pokazuje
![]() martucha to wylecz te siuski ![]() zabcia eee a po co isc? zeby sie potem zadreczac? ja bym nie poszla. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-01-29 o 21:12 |
|
|
|
#4648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze zapalenie szybko minie, no i czekamy na foto Cytat:
Podobno nie wrózy się z ręki, bo wrtedy osoba wróżaca zabiera Ci szcescie, ale nie wiem ile w tym prawdy.
|
|
#4649 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedś przyszłam do domu z koszykiem ze sklepu, niezły ubaw musieli mieć ludzie jak sobie szłam do domu z plastikowym koszykiem na rameniu
![]() Kliwia elegansio
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

Oglądałam jak narazie w necie 3 mieszkania z wtórnego rynku i ceny były takie ze myslałam ze spadne z krzesła bo w takiej cenie to ja nowe kupie a nie uzywane. No ale pewnie jakbym sie tym głębiej zainteresowała to może i bym coś fajnego w normalnej cenie znalazła 

najbardziej sie boję tego, że moimi rywalami w staraniach o nowa prace będą faceci, a znimi to niestety mam mniejsze szanse
Słyszałam, ze dopytujecie o mnie i bardzo mi miło z tego powodu. Niestety długo mnie nie było, bo mój mąż w pierwszy dzień po świętach miał wypadek w pracy w sumie nic poważne, ale przez miesiąc był na chorobowym i trzeba było się nim trochę zająć, a potem do tego wszystkiego zepsuł nam się komputer i trochę trwało zanim go naprawiliśmy. Przez ten miesiąc pewnie ze 100 stron naprodukowałyście więc nie dam rady nadrobić, ale powiem Wam, że u mnie wszystko dobrze 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)