|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
hm... Aniu ( imienniczka
![]() ![]() ![]() ![]()
#4112 |
Szef ds. Wymianek
|
Aniu - Niusiu, ja bym celowala raczej w 70 - tke, no, chyba ze masz sporo cialka
![]() ![]()
![]() |
#4113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() NiusiaZywiec, 70F ma miseczki mniej więcej wielkości 80D, więc za dużo nie zmieniłaś ![]() następnym razem spróbuj 70G i H tak dla pewności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Wtajemniczenie
|
no ja jestem drobnokoścista z otulinką
![]() 65 zostala dobrana w Milli, ktora podobno slynie z dobierania za ciasnych obwodów, ale nie było mi w niej niewygodnie. mam 70 z Gorsenii i po miesiącu zapinam sie juz na srodkowa haftkę. (pomijajac ze przytylam i miska jest za mała :/ bułkuje, a była idealna) |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Wtajemniczenie
|
anka.d, to jest pewnie kwestia przyzwyczajenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Wtajemniczenie
|
no nie wiem, czy sie przyzwyczailam, bo ta 65 to wlasnie arabelka byla, po pierwszym praniu (jakies 3 zalozenia) zauwazylam, ze pruje sie aplikacja i stanik zanioslam do reklamacji. i tyle go widzialam :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
gorset może pokaże
![]() robiłam tylko szybką przymiarkę, w weekend wielkie testy. na zdiagnozowane 65 dd-staniki, gorset mam 70 dd. niestety 70d nie było, a może będzie jednak lepiej, bo miska może będzie bardziej wypełniona i dostanie ładnego kształtu? ten jak założyłam to pomyślałam za duże miski, ale powygarniałam i w sumie ok, tylko ten kształt ![]() Na które haftki powinno się zapinać dobrze dobrany gorset?
#4119 |
Zakorzenienie
|
Ja mam już dość....
![]() mam 3 "dobre" staniki a jak je ubieram to szlag jasny mnie trafia i krew nagła zalewa... Miałam dobierane przez brafiterkę w 2 w warszawskich sklepach. Pollyanna... masakra... straaasznie odcina ręce i wbija się w mostek, nawet przy najluźniejszej haftce. Do tego odstaje miseczka, marszczy się. Mimo, że rozmiar jest niby dobrze dobrany, to tylko jeśli baaaardzo ściągnę łopatki, miseczki są względne. Mam jakiś Panache strapless, ale mimo, że rozmiar niby ok, to miska marszczy się na dole... Isis [Iris?] [panache?]- lekko usztywniany, ale też odstają miski, chyba że ścigąnę baaardzo łopatki to jedna pierś wypływa a druga jest prawie ok. A prawie robi więlką różnicę... Sama nie wiem, które są gorsze, te "dobre" czy złe rozmiary. I po domu już chodze zupełnie na "goło" i do szkoły też mi się kilka razy zdarzyło. Ale już nie mam siły jak coś mi ogryza ręce...
#4120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Szef ds. Wymianek
|
Chaigato, spokojnie
![]() na poczatek - moze podasz swoje wymiary (ustalone zgodnie z wytycznymi z pierwszej strony watku), jak rowniez rozmiary dobranych Ci stanikow. niestety, nie kazda brafitterka jest wysoko kompetentna, to kolejna rzecz. co do Pollyanny - moze jestes z nia po prostu niekombatybilna? inna rzecz, ze stanik winien byc dobry w pozycji naturalnej, tak ze nie ma co sciagac maksymalnie lopatek - no, chyba ze tak chadzasz na co dzien ![]() strapless Porcelankowy to stanik do zadan specjalnych, ja bym go na co dzien nie nosila, bo szczytem dopasowania to on na nikim chyba nie jest ![]() odnosnie do Isis - z tego co piszesz, wynika na pewno, ze masz jedna piers wieksza, stanik sie winno na te wieksza dobierac. jesli w pozycji naturalnej obie miseczki odstaja, stanik jest za duzy, w mojej ocenie. EDIT o, wlasnie, sprawdz czy dobrze wkladasz te staniki* - dobrze, ze neylen o tym nie zapomniala ![]() *zalozylam, ze poprawnie zakladalas te staniki.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2010-01-29 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Tak. Codziennie- jak w obrazku.
Tylko zawsze jak dobrze pozakładam, powygarniam i ogólnie jest ok, to wystarczy, że się ruszę i bum... wszystko wylatuje. Robią się bułki przy "pachach" i ramiączka odgryzają mi ręce. A nie są wcale jakoś chamsko ściągnięte na maxymalne.
#4123 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() podaj swoje wymiary i rozmiary staników, na pewno coś poradzimy ![]() edit: a najlepiej wstaw zdjęcia (tu albo na balkonetce), tak łatwiej ocenić co jest nie tak ze stanikiem. Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-01-29 o 10:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
70/71 na 90/91
a rozmiary mam: Pollyanna 65 G Isis[ czy jak on tam ma] 65 FF i ten strapless panache 65 FF.
#4125 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Niedawno uzmysłowiłam sobie, że noszę kompletnie źle dobrany stanik - 75B. Pewnie większość Polek kupuje ten rozmiar z przyzwyczajenia, tak samo i ja ![]() I teraz postanowiłam się Was poradzić. Otóż pod biustem mam 71 cm, a w biuście 88cm. I tu moje pytanie, jaki rozmiar powinnam przymierzyć? Wg kalkulatora wychodzi mi 65E. Jednak u mnie na osiedlu nigdzie nie ma takiej rozmiarówki. Byłam natomiast w esotiqu i mierzyłam 65D, ale był za ciasny w obwodzie i miał za małe miseczki. Mierzyłam też 70D i ten wydawał mi się dobry. No ale sama nie wiem, bo kalkulator pokazuje inny rozmiar... Proszę o pomoc ![]()
![]() |
#4127 |
Winter is coming
|
65D mogło wydawać się za ciasne właśnie z powodu zbyt małych miseczek. 65E wychodzi ci w rozmiarówce brytyjskiej, a odpowiednikiem takiego rozmiaru w rozmiarówce kontynentalnej jest 65F(na nas nie ma podwójnych literek). W Esotiq mierzyłaś więc stanik 2 miski za mały! Ścisłe 70D też będą na ciebie dobre, o ile nie masz dużo tłuszczyku na żebrach. Pamiętaj też, by poprawnie zakładać stanik, kilka postów wyżej nelyen podała linka. Stanik powinnaś zapinać na najluźniejszą haftkę i powinien dobrze podtrzymywać biust, warto trochę poskakać w przymierzalni, żeby sprawdzić, czy obwód nie idzie do góry i czy stanik pozostaje na swoim miejscu.
#4128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
w dopasowanej jest wyprzedaż końcówek kolekcji,
ale nic fajnego dla mnie ![]()
#4130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W obydwóch modelach ramiączka są cieniutkie bardzo, przez co będą się wrzynały pewnie. W ogóle mam wrażenie, że producent dopracował przód a zapomniał o tyle i ramiączkach - przy miseczce G ramiączka są cieniutkie, mają może 0,6cm góra 0,8. Chyba jednak je odeślę, w porównaniu z Cleo te staniki wyglądają jakoś dziwnie po prostu ![]() ![]()
![]() |
#4131 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]() ![]()
Blog Edytowane przez kasienka.b Czas edycji: 2010-01-29 o 23:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
BAN stały
|
Mam effuniaka 70F zebrę i z niego już wypływam.Miski zdecydowanie za małe.70G z kolei za duży odrobinę.Chyba migrowałam,ponieważ obecnie moje wymiary to 67/72 pod biustem a w biuście 96/102.Kalkulator Ewy pokazuje mi 65G.I teraz pytanie:czym się różni rozmiar 70F od 65G oprócz mniejszego obwodu?Czy miska w 65G jest troszkę większa?Teraz mam 70F zebrę a mam zamiar kupić czerwony mech tylko nie wiem jaki rozmiar.Czy lepszy 70FF czy 65G.Co prawda 70-tka jest na mnie jakby za luźna.Dodam,że oba staniki kupiłam używane.Nie wiem jak to się będzie miało w nowym.I czym ewentualnie różnią się zebra od mchu?
Jeśli chodzi o portię 28GG to odprułam tę tasiemkę na miskach i przeszyłam oczko bliżej i jest ok.Choć powoli zaczyna mi też bułkować jak cala reszta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
BAN stały
|
Ma któś CK Tease Me? Naprawdę trzeba brać miskę mniej, np w porównaniu z Thrill me?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zadomowienie
|
Mam Tease Me. Jeśli chcesz osiągnąć "efekt" seksownego dekoltu to bierz miskę mniej, ale wtedy raczej nie ponosisz go na co dzień. Jeśli chcesz go w miarę nosić to bierz standardową miskę - kilka stron wcześniej wklejałam zdjęcie w rozmiarze miseczkę mniejszą niż noszę.
#4135 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zresztą z tego co widziałam, to ty nosisz z Freye 60g a tease me pokazywałaś 60f, czyli o 2 miski mniej a nie jedna... Edytowane przez kukimonster Czas edycji: 2010-01-30 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za radę ![]() Jeszcze raz bardzo dziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.