Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 21:14   #4111
NiusiaZywiec
Raczkowanie

GG do NiusiaZywiec
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

hm... Aniu ( imienniczka ) ale 65 na 76 pod biustem bardzo ciasno mierząc :O ? Hihi się uduszę Ale w sumie przeliczając to 65 G miseczka podobna jak w F70- a tu mam dobrą, tak myślę Chyba większej od F miseczki sobie nigdzie blisko nie przymierzę :/ Ponawiam pytanie - Czy któraś góralka widziała sklep, w okolicach Bielska Białej na przykład, gdzie znajdę pełną rozmairówkę ?

www.pajacyk.pl --> klikać w brzusio pajacyka
NiusiaZywiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 22:23   #4112
siarka40
Szef ds. Wymianek

Aniu - Niusiu, ja bym celowala raczej w 70 - tke, no, chyba ze masz sporo cialka znaczy, moze okazac sie, ze jestes bardzo scisliwa i rzeczywiscie, 65 - tka bedzie bardziej odpowiednia dla Ciebie, ale ja na poczatek bym siegnela po 70 tke
Stary 2010-01-28, 22:30   #4113
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez braworka Pokaż wiadomość
mam gorset panache sahre, w końcu
ale miski mam wrażenie że robią dzioby
pionowe cięcie/szew nie wypada na środku miski, może dla tego?
ale ogólnie to fajna, dobra długość jak dla mnie
jaki rozmiar w końcu wzięłaś? pokażesz?

NiusiaZywiec, 70F ma miseczki mniej więcej wielkości 80D, więc za dużo nie zmieniłaś
następnym razem spróbuj 70G i H tak dla pewności
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 22:37   #4114
anka.d
Wtajemniczenie

no ja jestem drobnokoścista z otulinką
65 zostala dobrana w Milli, ktora podobno slynie z dobierania za ciasnych obwodów, ale nie było mi w niej niewygodnie.
mam 70 z Gorsenii i po miesiącu zapinam sie juz na srodkowa haftkę.

(pomijajac ze przytylam i miska jest za mała :/ bułkuje, a była idealna)
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 23:08   #4115
simeri
Wtajemniczenie

anka.d, to jest pewnie kwestia przyzwyczajenia przyzwyczaiłaś się do ciasnego obwodu. ja na początku kupiłam Arabelkę 28 i wydawała mi się ok, a potem zaczęłam nosić średnio ścisłego ale wygodnego Kostara 65 i teraz Arabelka wydaje mi się ścisła
Stary 2010-01-28, 23:33   #4116
anka.d
Wtajemniczenie

no nie wiem, czy sie przyzwyczailam, bo ta 65 to wlasnie arabelka byla, po pierwszym praniu (jakies 3 zalozenia) zauwazylam, ze pruje sie aplikacja i stanik zanioslam do reklamacji. i tyle go widzialam :P
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 23:59   #4117
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
anka.d, to jest pewnie kwestia przyzwyczajenia przyzwyczaiłaś się do ciasnego obwodu. ja na początku kupiłam Arabelkę 28 i wydawała mi się ok, a potem zaczęłam nosić średnio ścisłego ale wygodnego Kostara 65 i teraz Arabelka wydaje mi się ścisła
tez tak mialam - najpierw kupowalam 65 - tki, ba - nawet w co rozciagliwsze 60 - tki sie pakowalam (a one przecie na osobe o innych proporcjach z deczka...), dopiero z czasem poszlam po rozum do glowy (wzielam przede wszystkim pod uwage wielkosc mojego biustu, ilosc tluszczyku, zroznicowane zabudowanie misek w zaleznosci od literki) i teraz wybieram 70 - tki (majac 72 - 73 cm pod biustem), a 65 - tki jeno wowczas, gdy wyczytam, ze dany model jest rozciagliwy wielce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 08:21   #4118
braworka
Zakorzenienie

gorset może pokaże
robiłam tylko szybką przymiarkę, w weekend wielkie testy.
na zdiagnozowane 65 dd-staniki,
gorset mam 70 dd.
niestety 70d nie było, a może będzie jednak lepiej, bo miska może będzie bardziej wypełniona i dostanie ładnego kształtu?
ten jak założyłam to pomyślałam za duże miski, ale powygarniałam i w sumie ok, tylko ten kształt
Na które haftki powinno się zapinać dobrze dobrany gorset?

braworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 09:34   #4119
Chaigata
Zakorzenienie

Ja mam już dość....
mam 3 "dobre" staniki a jak je ubieram to szlag jasny mnie trafia i krew nagła zalewa...
Miałam dobierane przez brafiterkę w 2 w warszawskich sklepach.
Pollyanna... masakra... straaasznie odcina ręce i wbija się w mostek, nawet przy najluźniejszej haftce. Do tego odstaje miseczka, marszczy się. Mimo, że rozmiar jest niby dobrze dobrany, to tylko jeśli baaaardzo ściągnę łopatki, miseczki są względne.

Mam jakiś Panache strapless, ale mimo, że rozmiar niby ok, to miska marszczy się na dole...

Isis [Iris?] [panache?]- lekko usztywniany, ale też odstają miski, chyba że ścigąnę baaardzo łopatki to jedna pierś wypływa a druga jest prawie ok. A prawie robi więlką różnicę...

Sama nie wiem, które są gorsze, te "dobre" czy złe rozmiary. I po domu już chodze zupełnie na "goło" i do szkoły też mi się kilka razy zdarzyło.
Ale już nie mam siły jak coś mi ogryza ręce...
Stary 2010-01-29, 09:55   #4120
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chaigata Pokaż wiadomość
Ja mam już dość....
mam 3 "dobre" staniki a jak je ubieram to szlag jasny mnie trafia i krew nagła zalewa...
Pollyanna... masakra... straaasznie odcina ręce i wbija się w mostek, nawet przy najluźniejszej haftce. Do tego odstaje miseczka, marszczy się. Mimo, że rozmiar jest niby dobrze dobrany, to tylko jeśli baaaardzo ściągnę łopatki, miseczki są względne.

Mam jakiś Panache strapless, ale mimo, że rozmiar niby ok, to miska marszczy się na dole...

Isis [Iris?] [panache?]- lekko usztywniany, ale też odstają miski, chyba że ścigąnę baaardzo łopatki to jedna pierś wypływa a druga jest prawie ok. A prawie robi więlką różnicę...

Sama nie wiem, które są gorsze, te "dobre" czy złe rozmiary. I po domu już chodze zupełnie na "goło" i do szkoły też mi się kilka razy zdarzyło.
a zakładasz je porządnie? zgarniasz całe ciałko z pod pach i okolic do miski? instrukcja na wszelki wypadek http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 09:58   #4121
siarka40
Szef ds. Wymianek

Chaigato, spokojnie
na poczatek - moze podasz swoje wymiary (ustalone zgodnie z wytycznymi z pierwszej strony watku), jak rowniez rozmiary dobranych Ci stanikow.
niestety, nie kazda brafitterka jest wysoko kompetentna, to kolejna rzecz.
co do Pollyanny - moze jestes z nia po prostu niekombatybilna?
inna rzecz, ze stanik winien byc dobry w pozycji naturalnej, tak ze nie ma co sciagac maksymalnie lopatek - no, chyba ze tak chadzasz na co dzien

strapless Porcelankowy to stanik do zadan specjalnych, ja bym go na co dzien nie nosila, bo szczytem dopasowania to on na nikim chyba nie jest

odnosnie do Isis - z tego co piszesz, wynika na pewno, ze masz jedna piers wieksza, stanik sie winno na te wieksza dobierac. jesli w pozycji naturalnej obie miseczki odstaja, stanik jest za duzy, w mojej ocenie.

EDIT o, wlasnie, sprawdz czy dobrze wkladasz te staniki* - dobrze, ze neylen o tym nie zapomniala - bo moze sie okazac, ze jak wygarniesz, to Isis bedzie wrecz za mala!

*zalozylam, ze poprawnie zakladalas te staniki.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2010-01-29 o 10:01
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 10:01   #4122
Chaigata
Zakorzenienie

Tak. Codziennie- jak w obrazku.

Tylko zawsze jak dobrze pozakładam, powygarniam i ogólnie jest ok, to wystarczy, że się ruszę i bum... wszystko wylatuje.
Robią się bułki przy "pachach" i ramiączka odgryzają mi ręce. A nie są wcale jakoś chamsko ściągnięte na maxymalne.
Stary 2010-01-29, 10:13   #4123
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam już dość....

to że stanik był dobierany przez brafitterkę wcale nie znaczy że jest dobrze dobrany, a to co opisujesz to jest właśnie źle dobrany stanik przez 'brafitterkę'...

Cytat:
Tak. Codziennie- jak w obrazku.

Tylko zawsze jak dobrze pozakładam, powygarniam i ogólnie jest ok, to wystarczy, że się ruszę i bum... wszystko wylatuje.
Robią się bułki przy "pachach" i ramiączka odgryzają mi ręce. A nie są wcale jakoś chamsko ściągnięte na maxymalne.
nie wszystkie bułki pod pachą są piersią niektóre są po prostu skórą pachy - jakoś trzeba łapkami machać

podaj swoje wymiary i rozmiary staników, na pewno coś poradzimy

edit:
a najlepiej wstaw zdjęcia (tu albo na balkonetce), tak łatwiej ocenić co jest nie tak ze stanikiem.

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2010-01-29 o 10:21
Stary 2010-01-29, 10:22   #4124
Chaigata
Zakorzenienie

70/71 na 90/91
a rozmiary mam:
Pollyanna 65 G
Isis[ czy jak on tam ma] 65 FF
i ten strapless panache 65 FF.
Stary 2010-01-29, 12:47   #4125
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
70/71 na 90/91
a rozmiary mam:
Pollyanna 65 G
Isis[ czy jak on tam ma] 65 FF
i ten strapless panache 65 FF.
na 91 w biuście jest 65F, więc możliwe że są za duże
Stary 2010-01-29, 15:32   #4126
agunineczka
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny
Niedawno uzmysłowiłam sobie, że noszę kompletnie źle dobrany stanik - 75B. Pewnie większość Polek kupuje ten rozmiar z przyzwyczajenia, tak samo i ja
I teraz postanowiłam się Was poradzić. Otóż pod biustem mam 71 cm, a w biuście 88cm. I tu moje pytanie, jaki rozmiar powinnam przymierzyć?
Wg kalkulatora wychodzi mi 65E. Jednak u mnie na osiedlu nigdzie nie ma takiej rozmiarówki.
Byłam natomiast w esotiqu i mierzyłam 65D, ale był za ciasny w obwodzie i miał za małe miseczki. Mierzyłam też 70D i ten wydawał mi się dobry. No ale sama nie wiem, bo kalkulator pokazuje inny rozmiar... Proszę o pomoc
Stary 2010-01-29, 16:19   #4127
velika
Winter is coming

65D mogło wydawać się za ciasne właśnie z powodu zbyt małych miseczek. 65E wychodzi ci w rozmiarówce brytyjskiej, a odpowiednikiem takiego rozmiaru w rozmiarówce kontynentalnej jest 65F(na nas nie ma podwójnych literek). W Esotiq mierzyłaś więc stanik 2 miski za mały! Ścisłe 70D też będą na ciebie dobre, o ile nie masz dużo tłuszczyku na żebrach. Pamiętaj też, by poprawnie zakładać stanik, kilka postów wyżej nelyen podała linka. Stanik powinnaś zapinać na najluźniejszą haftkę i powinien dobrze podtrzymywać biust, warto trochę poskakać w przymierzalni, żeby sprawdzić, czy obwód nie idzie do góry i czy stanik pozostaje na swoim miejscu.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 16:28   #4128
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
Problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć tego koloru w moim rozmiarze 65dd.
niestety ten model w wiosennej kolekcji był produkowany od miseczki E (w obwodach 28 i 30, dopiero od 32 było DD). 30E raczej będzie za duże, ale spróbować warto

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 21:15   #4129
braworka
Zakorzenienie

w dopasowanej jest wyprzedaż końcówek kolekcji,
ale nic fajnego dla mnie

braworka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 23:08   #4130
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
A co mi tam - najwyżej odeślę - zamówiłam Milenę.
1 Amber 605 push-up 65 F
2 Toffino SOFT 598 65 G
Zobaczymy, coś czuję, że oba mogą być za małe, 65F wzięłam tylko dlatego, że w promocji był i może trafię
No i przyszły - to moje pierwsze staniki z tej firmy i niestety mam mieszane uczucia Poza tym, że nie trafiłam w rozmiar jeżeli chodzi o toffino - o dziwo, bo wzięłam 65G i jest mi ewidentnie za mały, a jeśli chodzi o Amber to na ścisłość jest dobry, ale... jeżeli chodzi o toffino to bardzo podoba mi się przód - jest ładny, porządnie wykonany, ale tył to zapięcie na jedną hafkę i tutaj mam mieszane uczucia, że o ile takie zapięcie sprawdzi się wg mnie na rozmiarach do miseczki C to przy większych biustach to jakoś nie sprawia wrażenia stabilności... A może się mylę?? Nie wiem czy zamówić miskę większy czy odpuścić... tył mnie stanowczo odrzuca, mimo że obwód faktycznie jest ścisły. Jeżeli chodzi o Amber to tutaj lepiej trafiłam z rozmiarem - paradoks, bo miseczka mniejsza 65F! Zapięcie dwuhafkowe, ale też mam wrażenie, że może nie być stabilne.

W obydwóch modelach ramiączka są cieniutkie bardzo, przez co będą się wrzynały pewnie. W ogóle mam wrażenie, że producent dopracował przód a zapomniał o tyle i ramiączkach - przy miseczce G ramiączka są cieniutkie, mają może 0,6cm góra 0,8. Chyba jednak je odeślę, w porównaniu z Cleo te staniki wyglądają jakoś dziwnie po prostu Czy któraś ma podobne zdanie?? Czy może się mylę co do Mileny. Chciałabym bardzo, bo model Toffino jest prześliczny, no i cena
Stary 2010-01-29, 23:20   #4131
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
właściwie można powiedzieć, że jestem na pograniczu - zależy od mierzenia, wychodzi ok. 87-88, a 88 przy moim obwodzie pod biustem to już rozmiar 65E, więc można by uznać, że jestem małym 65E... ale w tym wypadku to chyba i tak nicz tego nie wyjdzie

Nie wiem... chyba zaryzykuję i kupię, najwyżej pójdzie dalej w świat. Tak mi się podoba, że nawet jeśli ma się okazać za duży, to przekonam się na własnej skórze...
Może to Ci coś pomoże: Ja też mam w biuście 87/88(dawno już nie meirzyłam ) i mam 28e i jest dobry. Ale jeśli masz pełne piersi to myślę, że możesz zaryzykować

Edytowane przez kasienka.b
Czas edycji: 2010-01-29 o 23:22
kasienka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 09:09   #4132
msk3
BAN stały

Mam effuniaka 70F zebrę i z niego już wypływam.Miski zdecydowanie za małe.70G z kolei za duży odrobinę.Chyba migrowałam,ponieważ obecnie moje wymiary to 67/72 pod biustem a w biuście 96/102.Kalkulator Ewy pokazuje mi 65G.I teraz pytanie:czym się różni rozmiar 70F od 65G oprócz mniejszego obwodu?Czy miska w 65G jest troszkę większa?Teraz mam 70F zebrę a mam zamiar kupić czerwony mech tylko nie wiem jaki rozmiar.Czy lepszy 70FF czy 65G.Co prawda 70-tka jest na mnie jakby za luźna.Dodam,że oba staniki kupiłam używane.Nie wiem jak to się będzie miało w nowym.I czym ewentualnie różnią się zebra od mchu?
Jeśli chodzi o portię 28GG to odprułam tę tasiemkę na miskach i przeszyłam oczko bliżej i jest ok.Choć powoli zaczyna mi też bułkować jak cala reszta Jeszcze moment i nie będę miała w czym chodzić.Czy możliwa jest tak szybka migracja?(około 2 miesiące noszę dobre biustonosze).A jestem bardzo szczuła i wysoka,więc nie sądzę aby miało co migrować.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 10:23   #4133
kukimonster
BAN stały

Ma któś CK Tease Me? Naprawdę trzeba brać miskę mniej, np w porównaniu z Thrill me?
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 10:29   #4134
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukimonster Pokaż wiadomość
Ma któś CK Tease Me? Naprawdę trzeba brać miskę mniej, np w porównaniu z Thrill me?
Mam Tease Me. Jeśli chcesz osiągnąć "efekt" seksownego dekoltu to bierz miskę mniej, ale wtedy raczej nie ponosisz go na co dzień. Jeśli chcesz go w miarę nosić to bierz standardową miskę - kilka stron wcześniej wklejałam zdjęcie w rozmiarze miseczkę mniejszą niż noszę.
Stary 2010-01-30, 10:58   #4135
kukimonster
BAN stały

Cytat:
Mam Tease Me. Jeśli chcesz osiągnąć "efekt" seksownego dekoltu to bierz miskę mniej, ale wtedy raczej nie ponosisz go na co dzień. Jeśli chcesz go w miarę nosić to bierz standardową miskę - kilka stron wcześniej wklejałam zdjęcie w rozmiarze miseczkę mniejszą niż noszę.
A mierzyłaś może thrill me?
Zresztą z tego co widziałam, to ty nosisz z Freye 60g a tease me pokazywałaś 60f, czyli o 2 miski mniej a nie jedna...

Edytowane przez kukimonster
Czas edycji: 2010-01-30 o 11:05
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 11:19   #4136
Astro
Zadomowienie

Cytat:
A mierzyłaś może thrill me?
Zresztą z tego co widziałam, to ty nosisz z Freye 60g a tease me pokazywałaś 60f, czyli o 2 miski mniej a nie jedna...
Nie mierzyłam Trill Me. Ostatecznie zatrzymałam Tease me w rozmiarze 60G (podobnie jak Freyę, którąs sprzedałam , 60F wzięła siostra, a na co dzień noszę rozmiar 70F, ale lubię się ściskać
Stary 2010-01-30, 14:32   #4137
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
65D mogło wydawać się za ciasne właśnie z powodu zbyt małych miseczek. 65E wychodzi ci w rozmiarówce brytyjskiej, a odpowiednikiem takiego rozmiaru w rozmiarówce kontynentalnej jest 65F(na nas nie ma podwójnych literek). W Esotiq mierzyłaś więc stanik 2 miski za mały! Ścisłe 70D też będą na ciebie dobre, o ile nie masz dużo tłuszczyku na żebrach. Pamiętaj też, by poprawnie zakładać stanik, kilka postów wyżej nelyen podała linka. Stanik powinnaś zapinać na najluźniejszą haftkę i powinien dobrze podtrzymywać biust, warto trochę poskakać w przymierzalni, żeby sprawdzić, czy obwód nie idzie do góry i czy stanik pozostaje na swoim miejscu.

Dziękuję bardzo za radę Faktycznie 70D dobrze leży, nigdzie się nie przesuwa, a piersi zostają na swoim miejscu.
Jeszcze raz bardzo dziękuję
Stary 2010-01-30, 15:11   #4138
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli chodzi o toffino to bardzo podoba mi się przód - jest ładny, porządnie wykonany, ale tył to zapięcie na jedną hafkę i tutaj mam mieszane uczucia, że o ile takie zapięcie sprawdzi się wg mnie na rozmiarach do miseczki C to przy większych biustach to jakoś nie sprawia wrażenia stabilności... A może się mylę??
ja mam toffino w rozmiarze 70F i mam 2 haftki, może w nowszych partiach coś pozmieniali

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 16:47   #4139
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
W porównaniu z Thrill Me nie, w porównaniu z innymi stanikami często tak. Zarówno Thrill Me jak i Tease Me mają trochę większą miskę niż standard. Ale też nie u wszystkich ta wielkomiskowość się sprawdza

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 17:52   #4140
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za radę Faktycznie 70D dobrze leży, nigdzie się nie przesuwa, a piersi zostają na swoim miejscu.
Jeszcze raz bardzo dziękuję
Esotiq nie ma aż tak ścisłych obwodów żeby brać 70tkę na 71cm pod lepiej poszukaj jakiejś 65tki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości