|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sztuki walki- która najlepsza???
Cytat:
Zgadza sie, jedni maja lepsza, drudzy gorsza kondycje. Co nie zmienia faktu, ze jesli ktos nic nie robi, to nie bedzie mial kondycji i to naturalne, wiec wymowka "chce zaczac, ale nie mam kondycji" mnie nie przekonuje. Cytat:
Nie wiem skad twierdzenie, ze BJJ jest przydatne do samoobrony - swietna sw, ale nie sadze, zeby w sytuacji wymagajacej samobrony bedzie sie tarzalo, bralo kogos w garde, zakladalo kimure itd. Zalezy o jakiej kondycji mowimy, bo pod sw to uwazam, ze interwaly sa duzo lepsze, niz biegi dlugodystansowe. Boks, kick boxing, muay thai - wszedzie beda cwiczenia kondycyjne. Z karate zgodze sie z Toba, dla mnie tez to takie machanie przeszczepkami ![]() Krav maga to nie sztuka walki. Filmik efektowny, ale w zyciu w realnej sytuacji takich latajacych dzwigni normalny smiertelnik nie zalozy.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-12-09 o 17:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to wiekszosc walk konczy sie w parterze stad sugestia BJJ.
Wiadomo kazdy wyrabia sobie kondycje inaczej, biegami chyba najlepiej. Co do filmiku to wiem ze ciezko to zastosowac w realnej walce dlatego napisalam "przecukierkowany". MT raczej ciezko dla poczatkujacych bo tam chyba wytrzymalosc trzeba miec wiekszą. Krav maga - fakt, to nie sw tylko bardziej techniki do obrony/krzywdzenia, wychodzenia z krytycznych sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |||
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie uwazam wrecz przeciwnie. Powiedzialbym, ze na ulicy nalezy nie dopuscic do tego zeby nie znalezc sie na ziemi...
No wlasnie wg mnie, pod sztuki walki, gdzie masz zmienny rytm pracy serca, z interwalami bardzo intensywnej pracy interwaly beda duzo lepsze, niz aeroby opierajace sie na stalym rytmie pracy serca. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
a się podłączę a co mi tam...
Na ulicy to się daje kopa w jaja i następnie akcja "szybkie nogi" czyli odwrót i biegiem. Jeżeli chcesz tylko ćwiczyć sztuki walki (techniki itp) to nie musisz trenować interwałów bo to już jest zabawa bardziej zaawansowana, jeśli chcesz walczyć, robić sparingi to wtedy interwały są niezbędne. Wg mnie nie musisz się przejmować czy możesz zacząć jako początkująca bo każdy kiedyś zaczynał. A dobra szkoła w wwa to podobno copacabana ale ja się nie znam. Tak sobie tylko piszę.
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
A ile tam "ciach" jest!!!!! Twoją ulubioną sw będzie bjj i techniki w parterze
![]()
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Hahaha, tak idę tam tylko i wyłącznie na podryw !!! :P
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
A jak panie traktowane są na takich zajęciach?
![]() ![]() Wiadomo, że panowie mają fizyczną przewagę (co innego gdy opanujemy technikę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Up!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, sztuki walki wymagaja zaangazowania, ciezkiej pracy i checi przezwyciezania trudnosci, warto o tym pamietac, zanim sie zdecyduje cwiczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
każdy kiedyś zaczynał i z takim podejściem nie zapiszesz się nigdy bo jak to mówi stare chińskie przysłowie "nie ma dobrych momentów na dostanie lania"
![]()
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Od października chcę zacząć chodzić na muay thai, trochę sie obawiam czy dam sobie radę. Najpierw chcę sobie przez te 1,5 miesiąca choć trochę kondycję poprawić żeby sobie poradzić, nie chcę wysiąść w połowie
![]()
![]() |
#195 |
BAN stały
|
nic Wam technika nie pomoże,duża przewaga siły zawsze będzie górą,kobiety są znacznie słabsze fizycznie,nie potrafią tak walczyć jak meżczyzni sa delikatniejsze i bardzo łatwe w znokautowaniu,ale nie masz się czego bać,na treningach prawie żaden chłopak nie walczy na ostro z dziewczyną,zawsze daje jej fory w końcu to kobieta i w dodatku jego koleżanka....
Edytowane przez hunki Czas edycji: 2010-10-02 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
a ja zaczęłam trening kick-boxingu, jakis czas temu przerwałam ale teraz znów wróciłam, wspaniały sport, wyciskający siódme poty, ale kurczę, jestem jedyną dziewczyną w grupie i masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz ja nie trenuje wogóle sztuk walki i spokojnie bym Cie położył z tym Twoim jj,kobiety nie mają siły,sa po prostu za słabe fizycznie ,za delikatne i zbyt łatwe w znokautowaniu... Edytowane przez hunki Czas edycji: 2010-10-02 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
Lokalizacja: 2 piętro, pokoj idealnie na wprost od drzwi wejsciowych na salony
|
To i ja sobie odpowiem w tym temacie. Po pierwsze sztuka walki przez samo rozumienie ma rozwijać umiejętnosci ale przede wszystkim ducha
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do capoeiry - dla każdego generalnie (sam ćwiczę). Co do gdybań czy to na ulicę- przecież nie będę w takim momencie wykonywać jinga (po to się uczy czlowiek kombinacji żeby szybko je zastosować). Poziom w Polsce, to zależy od miejca generalnie, ale w wiekszosci tragiczny (u mnie np. mamy cos takiego jak jogo duro- realna walka z podcięciami i kopnięcia dochodzą). MT- dla kobiety jak najbardziej (koleżanka trenuje nie narzeka) Krav Maga- odkąd nie jest sztuką walki? Pierwsze słysze, generalnie widzę ze to samo co w capoeira, że to taniec (kiedy jest taniec to jest ![]() Karate Kyokushin (czy jak tam sie to pisze)- jak najbardziej dla kobiety. Na pewno wyrabia sprawnosc, precyzje, i najbardziej ze sztuk walki rozwija ducha. Jest dosc surowe samo w sobie (co nie zawsze sie musi podobać, bo sekwencja powtarzana jest do upadłego i do znudzenia). BJJ- dla faceta tak, ale kruchej dziewczyny w tym nie widzę, jesli juz parter to moim zdaniem dla kobiety zapasy, w polączeniu z MT byłoby oka, z karate również) Kung-fu - odradzam ![]() ![]() Boks - mnie sie tutaj nie widzi kobieta (nie chodzi o to że jestem jakos na nie bo baba w boksie). Rozkwaszony nos, ładna dziewczyna, nieciekawe połączenie ![]() Kick Boxing- j.w Generalnie to sztuk walki jest w pieron. Judo jak sie udo, Sambo, Oyama Karate, Taekwondo (tu bodajże sa dwie odmiany). Ale rozstrzygnąc która najlepsza ciężko, bo to w większym sensie walczy zawodnik a nie styl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jako ze w Polsce AK-47 raczej ciezko dostac, to troche bez pokrycia to twierdzenie ![]() Na gostka z bejsbolem juz sie coponiektore sztuki walki przydadza. Co do capoeiry - dla każdego generalnie (sam ćwiczę). Co do gdybań czy to na ulicę- przecież nie będę w takim momencie wykonywać jinga (po to się uczy czlowiek kombinacji żeby szybko je zastosować). Poziom w Polsce, to zależy od miejca generalnie, ale w wiekszosci tragiczny (u mnie np. mamy cos takiego jak jogo duro- realna walka z podcięciami i kopnięcia dochodzą). Od zawsze - nigdy sztuka walki nie byla, KM jak i rozmaite combaty to systemy samoobrony, a nie sztuki/sporty walki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szczerze mowiac, to nigdy nie slyszalem o sekcjach sambo w Polsce ![]() Cytat:
Generalnie (choc nie mozna zbyt generalizowac ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2010-10-12 o 17:39 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
BAN stały
|
Słuchaj Wyrak,dzwignie zakładane przez kobiety w tym trójkąty wiesz do czego się nadają? nie napiszę tutaj,ale trenująca kobieta ze swoją siłą to może najwyżej z małolatem sobie poradzić w ten sposób,albo z jakąś męską fujarą, żadnej zawodniczce nie pozwolił bym założyć sobie dzwigni,a i z każdej założonej bym się uwolnił(wyjątkiem są tylko te na palce) bo jestem silny fizycznie... poza tym wymyśliłem fajną technike wychodzenia z najpopularniejszej chyba dzwigni na staw łokciowy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
BAN stały
|
Wyrak pisze cyt'Bzdury wygadujesz i tyle. To, ze zadnej takiej nie znasz, nie znaczy, ze nie ma takich kobiet. To primo, a secundo przy dobrze zalozonych dzwigniach i duszeniach to Ci sie sila gucio zda, po prostu. Co zreszta udowadniono wielokrotnie od czasow Royca G.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Na ulicy to najlepiej tuba i dluga a nie sie bawic w obalenia czy cokolwiek innego ![]() Słuchaj Wyrak,może Ty się bijesz jak baba,tzn. uderzasz z zaskoczenia i nogi za pas,ale jak ja się biję to do 'kapitulacji' przeciwnika,jak jest sam,no chyba,że było by kilku to wtedy po prostu ide w swoją stronę i staram się nie zwracać uwagi na zaczepki,a jak by mnie już zaatakowali ,to pewnie dostał bym lanie jak i każdy inny,bo w takim przypadku to Ci i sztuki walki nie pomogą,jak Cię zajdą ze wszystkich stron,a w dodatku umieją się napier.... i np. maja jeszcze w ręce noż lub inne fanty,no chyba,że byłbyś Brucee Lee ![]() Edytowane przez hunki Czas edycji: 2010-10-15 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() PS. Tak, faktycznie, wszystkie kobiety na swiecie bys zmiazdzyl swoja olbrzymia waga 70kg, szczegolnie walczac na zasadach JJ i bijac je w twarz ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#206 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
skarbie ja nie cwaniakuję,po prostu znam siebie dobrze i wiem jaką dysponuja siłą w porównaniu do kobiety,Twojego kumpla obezwładniła koleżanka? bo jej po prostu pozwolił napewno,no chyba,że Twój kumpel to zwyczajna męska fujara,ale poszedł bym o zakład,że przecież to nie była walka,nie bił się z nią,i ani razu jej napewno nie uderzył,po prostu zaproponował ,żeby spróbowała go obezwładnić czy coś w tym stylu,w prawdziwym pojedynku,gdyby dodatkowo nie starał się jej oszczędzać ,wiadomo prawie każdy facet ma blokadę przed uderzeniem kobiety,to z pewnościa dostała by od niego,no chyba ,że tak jak powiedziałem zalicza się ten Twój kumpel do łamag,których niestety łazi trochę po tym świecie... Wyrak czy Ty właśnie jesteś taką męską łamagą??? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#208 | |
BAN stały
|
Cytat:
hahaha czyli tak jak mówiłem,zaproponował jej,żeby spróbowała go obezwładnić,widzisz nawet nie musiałem oglądać tego pojedynku,żeby wiedzieć o co chodzi hehehe....i tylko się ze sobą 'turlali' i pewnie było też sporo śmiechu w tej 'WALCE' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#210 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.