|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
agravka tylko te drukowanymi literami to sprawdzone płcie,a reszta to typy dziewczyn,więc nie tak dużo już zna. No to Ci tata dał do myślenia.A nie może Ci on zrobić usg żeby to sprawdzić jeszcze raz?
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję!!!Ja też chcę synusia
|
|
|
|
#4804 |
|
Wtajemniczenie
|
tato moze mi zrobic usg, tylko ze moj K sie piekli strasznie i ni pozwala mi robic usg czesciej niz raz w miesiacu... wiec czekam do 21 lutego...musze cwiczyc cierpliwosc
|
|
|
|
#4805 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=niezawsze;16789000]
Sliczny brzuchol jaki okraglutki ![]() Kochana oby twoja teoria się sprawdziła
|
|
|
|
#4806 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ci dam passa do 16stego! NIe pozwalam! Mam pomysl, dla mnie niech ona trwa i trwa az do porodu- passa chłopczyków, a kto chce dziewynke to niech dla niego się zmieni Heh i bedzie sprawiedliwie:PA juz mi się chwal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Booooooo ![]() Cytat:
Dokladniej.. np przed spadniem "nocnym" karmilam, usypialam w lozku moim lezac obok, jak zasnelam przenosilam do lozeczka od niej. Gdy budzila sie w nocy na jesc, szla do naszego lozka i tam juz zostawala.. nie wyobrazam sobie o 2-3 w nocy stac nad lozeczkiem jej by zasnela... Bylam zbyt wykonczona wszystkim Potem mala zaczela przesypiac noc do 4/5/6 roznie.. im starsza to dluzej do rannego karmienia. I rano tez byla noszona do naszego lozka dawane mleko (juz wtedy to juz byla flacha) i spala z nami/ze mną do rana.. czasem 9-10 nawet to byla... I nie mialam problemow z jej spaniem w lozeczku. Aha.. jak byla cięższa-nie do przenoszenia z lozka do lozeczka na podusi bez jej obudzenia to usypialam w lozeczku. Siedzialam obok.. Niunia fajnie zasypiala. A rano czy nad ranem znow flacha u mnie w lozku i spanie do poznego rana . Teraz niunia spi w lozeczku, zasypia i budzi sie, dostaje mleko i wstaje juz-bo budzi sie 8-9 .Wiec chyba tez zalezy od dziecka.. Balam sie ze moze byc roznie ale bylo b.dobrze Oby przy nasterpnym tez bylo tak dobrze!Cytat:
I tez juz wiem gdzie gila, gdzie cisnie, czyli gdzie jest.. Przedem gilalo na dole bardziej a teraz roznie... najczesciej z lewej strony... A ruchów brzucha nadal nie czuc, tzn nie czuc reką jak dzidzia sie rusza w brzuszku.. Juz od wczoraj tylko wyczywam wyczywam i nie czuje.. a juz tak bardzo chce!!! I czuje ze chyba juz nie dlugo! Bo tak sie zmienily odczucia.. Mam nadzieje ze nie bede musiala czekac do 20 tyg.. W koncu niby 2ga ciaza,ale nie mialam szczuplego brzucha.. duuuzo tluszczu go obrasta! Przecuuuudny!!!!!!! JA CHCE PLACEK PO WĘGIERSKU!!!!!!!!!!!!11 |
|||
|
|
|
#4807 |
|
Rozeznanie
|
Basia84 cudowny brzuszek.
http://www.suwaczki.com/tickers/orefxzkr7coalw11.png |
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sliczne ciuszki
Basia fajny brzuszek Agravka fajnie masz z tym tata
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już na pewno bym go przycisnęła żeby płeć rozpoznał na 100%
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4810 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chyba doszłam do porozumienia z Tż zastanawiamy sie nad dwoma imionami - Karol i Damian. Co myślicie?
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Damian ladnie bardzo
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Damian ladnie bardzo. Karol tez ladnie i mialam fajnego kolege Karolka wiec dobze mi sie kojazy |
|
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
Damian mysle ze ladniejsze imie
|
#4813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale to Wy musicie zadecydowac, a nie, co inni ludzie mysla o tych imionach ![]() farminka uwazam, ze w zielonym dziewczynka tez moze chodzic
|
|
|
|
|
#4814 |
|
Rozeznanie
|
mi sie bardziej podoba Damian.
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chetnie bym Ci tam kupila cos, tylko wiesz jak to jest z kazdej z nas gustem, stylem itd. W ogole mam nadzieje, ze sie zmiescimy w walizki W ta strone wieziemy prezenty dla rodzinki i znajomych, a z powrotem z kolei nabiore na pewno rzeczy dla dzidzi. Juz wiem - wezme jak najmniej swoich rzeczy do ubrania ze soba!
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie macie sliczne brzuszki, ubranka tez slodkie...u mnie zima na calego, znow zasypalo na maxa....Ja wstalam rano bo juz nie moge spac...cos bym zjadla chyba paroweczke....z musztarda....i keczupkiem...zaraz sobie zaserwuje
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4817 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
Cytat:
za to tz nawet nie chcial sprobowac on za to tosty je prawie codziennie ostatnio na kolacje szkoda ze samam nie jade ale zadzwonie do siostry moze podjedzie i kupi a jaki masz rozmiar dresiku?Cytat:
![]() Cytat:
ja tez w wiekszosci kupuje takie uniwersalne klolory Cytat:
my ostatnio doszlismy do porozumienie i jest narazie KsaweryCytat:
ale musisz sie cieszyc tym wyjazdem a dlugo nie bylas w polsce??
|
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
Linka 24 ja obstawiam Karol bardzo mi się to imię podoba i dobrze kojarzy.
Anoxa - Ksawery to też bardzo ładne imię kuzynka ma dwuletniego Ksawerego i jest prze-agent wszędzie go pełno a do tego jaki cwaniaczek .
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak moj maz uslyszal ze jakas dziewczyna ze stanow do GD przyjezdza to mu sie oczy zaswiecily i stwierdzil ze koniecznie musimy sie spotkac jak przylecisz to jest dopiero interesowna bestia. pewnie by cie chcial namowic zebys paczke wyslala
|
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jest takie jedno z nielicznych imion dla chlopcow co do ktorego doszlismy do jako takiego porozumienia Ignaś tez nam sie podoba ale dla starszego chlopca to juz problem
|
|
#4821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
a my mielismy wczoraj cwiczenie naszej silnej woli...
tzn moj maz od jakiegos miesiaca a nawet chyba wiecej nauczyl spac naszego psa na lozku do tego stopnia ze pies zapomnial nawet gdzie jest jego legowisko bo dzien i noc spedzal na lozku no i wczoraj ob0oje stwierdzilismy ze czas go tego oduczyc bo pojawi sie dzidzia i sobie nie wyobrazam ze miala by lezec na siersci zreszta ja tez niecierpie gdy widze gdzies siersc ale maz mowi ze jemu to nie przeszkadza zmienilismy wieczorem posciel i poodkurzalismy cale lozko wygonilismy psa z lozka i sie zaczelo... lazenie i tuptanie po podlodze gdzies do godziny 00.30 dopiero gdy mu podsunelam legowisko pod samo lozko tu gdzie mamy nogi sie polozyl ale mialam go tak serdecznie dosyc z tym tuptaniem ze sobie tego nie wyobrazacie oczywiscie maz zasnal nawet tego nie zauwazajac a rano pies i tak sie wslizgnal na lozko ale od razu go wygonilam a teraz i tak lazi w kolko i drepcze kolo lozka... jak takie sa problemy z oduczeniem psa spania na lozku wole nie myslec co bedzie z dzidzia
|
#4823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-01-30 o 10:02 |
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!! Trochę mnie nie było bo mój komp jest chimeryczny i nie zawsze chce sie włączyć. Normalnie jak baba w ciąży
![]() Widzę piękne brzuszki, słodkie ciuszki i smakowite przepisy. Byłam wczoraj u gina. Niestety nie miałam usg tylko cytologię. Ło matko ta nowa metoda boli. Ale nie krwawię po niej na szczęście. Jak to pani powiedziała macica pieknie rośnie a szyjka trzyma. Mam tylko jakies bakterie w moczu i powinnam więcej pic. Tak więc moje życie przeniesie sie do ubikacji. A i żurawinke zajadać mam 3 razy dziennie. Waga bez zmian czyli -2kg od początku. Moja mama panikuje, że ani grama nie przytyłam, ale gin mówi, że jeszcze sie natyje. Wyniki toxo dobre, krew też. W pracy wszyscy juz prawie wiedzą i rozczulają mnie ich reakcje. Każdy chce mnie uściskać. Bardzo to miłe. Nadal nie widzę pszczółki. Co się z nia dzieję? |
|
|
|
#4825 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() wczoraj sie nie moglam pojwic i widze ze nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci:/ dzis jestem w trakcie sprzatania a tak strasznie mi sie nie chce |
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
marta ciesze sie ze wszystko dobrze a o tym tyciu tez slyszalam ze jeszcze zdążymy
hexa ja naszczescie nie mam sprzatania bo wczoraj sprzatalam tylko standard poodkurzac i naczynia zmyc... czego nie cierpie nie moge sie doczekac az bedziemy mieszkac u siebie i bedzie zmywarka
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobiety
![]() Ja juz wrocilam z zaliczen z kosmetologii 4 A sniegu masa. Tak poza tym to chyba mam zgage po raz pierwszy ... Spokojnie tu dzisiaj. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- anoxa moja kumpela sie skarzyla ostatnio ze zmywarka jej sie popsuła (miała na mysli swojego meza ktoremu zalozyli gips na reke )
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-30 o 12:32 |
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dobre z ta zmywarka ja swojego tez czasem gonie jak sie wkurze bo nie dosc ze mu gotuje to jeszcze zmywac trzeba
![]() gratuluje kosmetykologi
|
#4829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u nas tez pelno sniegu:/ po malu zaczyna sie roztapiac bo jest +1
|
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
No dobrze ze temp na + ale teraz bedzie problem z chodzeniem w tych zaspach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

super!!! ja mam problem, bo niedość, że zadne imie mi sie nie podoba, to jeszcze nie znam płci... Co prawda na ostatnim usg lekarz powiedzial, ze wg niego na 89% dziewczynka, to jak moj tato (ginekolog) obejrzal nagranie z badania, mowi ze wg niego na 100% chlopak.... i juz nie wiem w co mam wierzyć!!!

W ta strone wieziemy prezenty dla rodzinki i znajomych, a z powrotem z kolei nabiore na pewno rzeczy dla dzidzi. Juz wiem - wezme jak najmniej swoich rzeczy do ubrania ze soba!
.