![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
To i ja się pochwalę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba jak mi się skończy Soraya Professional to też kupie sobie jakiś kremik z Iwostinu, ostatnio patrzyłam w aptece i są tańsze niż się spodziewałam
![]() Szczerze mówiąc myślałam że są w podobnej cenie co te różne Vichy... Na Allegro znalazłam coś ciekawego, korektor z Iwostinu - skłąd ma interesujący ![]() Miała go któraś z Was dziewczyny? ![]() http://allegro.pl/item888960673_iwos...ik_apteka.html |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja też jestem ofiarą trądziku xD. Mam cerę mieszaną... Mam nadzieję, że mi w końcu przejdzie, poszłam do dermatologa i mi zapisał jakiś dosyć drogi, bo prawie 40zł żel czy coś i alantan plus na podrażnienia, ale jestem wściekła, bo byłam u dermatologa jakieś 2-3 tygodnie temu, a dalej nie ma tego żelu, bo w hurtowniach są braki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
BAN stały
|
stosował ktoś te kremy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Niestety nie stosowałam, ale również mam pytanie...
Dermatolog przepisała mi Isotrexin. Mam 13 lat, w tym roku 14, aczkolwiek chciałam się zapytać, czy używając Isotrexinu mogę używać jeszcze jakiś zwykły krem nawilżający z drogierii? Niby przepisała mi Alantan plus, żeby lek nie działał szkodliwie. Niestety narazie Isotrexinu nie zastałam w żadnej aptece- wie ktoś coś na ten temat, dlaczego są braki w hurtowniach? Chyba nie został wycofany, bo panie z apteki chyba by mnie poinformowały... Dziękuję z góry. |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie miałam ich, ale z tego co widzę to mają pozytywne opinie na wizażu, więc myślę, że mogą się sprawdzić. Powiem wam, że jestem zła na siebie. Bez sensu dzisiaj rozdrapałam trzy małe hmmm... nie wiem nawet jak to nazwać, bo pryszcze to to nie były, ale tak mnie wkurzały i oczywiście jutro się obudzę i pewnie cały wygląd buzi mi się pogorszy... Ale jestem głupia, co chwilę przyrzekam, że już nie dotknę tej twarzy, ale zawsze coś mnie podkusi... buuuu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
BAN stały
|
jej czasem to się nie da powstrzymać jak się widzi takie wielkie syfy albo czarne punciki przed wyciskaniem :// jaksię kiedyś wkurzę to obetnę moje długie paznokcie
![]() właśnie może skuszę się na któryś , ale zobaczę jak te próbki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kalaaga Czas edycji: 2010-01-31 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem pomoże jedynie peeling kwasem migdałowym czyli głębokie złuszczanie skóry, ale to niestety trwa ![]()
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
hmmm boje sie tego kawsu ze mnie wyspie a tego bym ie zniosla... mam chyba jakas obsesje na punkcie twarzy za nic bym nie chciala zeby mi cos wyskoczylo..
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie od dłuższego czasu, jeśli wyskakują to takie wredne gule na brodzie, tzn. między brodą a ustami. Dosłownie wredne ![]() ![]() A jakie ty masz ślady? Przebarwienia? Zgrubienia? Blizny ubytkowe? I ile czasu stosowałaś np. skinoren?
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Mi na trądzik pomagają tabletki ze spiruliny i Bratek od kiedy łykam spiruline jest o niebo lepiej aczkolwiek to jeszcze nie to, zostały mi czerwone ślady po wyciskaniu z którymi walczę zaciekle
![]() ![]()
#254 |
Zakorzenienie
|
a ja sie chcialam spytac jak to jest z tymi hormonami..
oj nie pamietam tych wszystkich nazw dokladnie itd, mam 18,bralam antybiotyki, a teraz to juz tylko androcur- obniza mi jakis tam hormon powodujacy tradzik i tabletki anty. no i moje pytanie skoro przyczyny moich problemow sa te hormony to czy odstawiajac te moje lekki moj organizm znow zacznie dzialac jak przed nimi? cale zycie mnie juz czeka z tymi lekami? |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ogolnie to wiekoszc to takie bardzo czerwone przebarwienia gdzieniegdzie zdazaja sie blizny ubytkowe ( koo brody jest kilka) po tych najwiekszychgulach...zgru biennie mamwcale w sumie. alegdybympozbylasietych czerwonychplamteubytkoweb ymi tak bardzonie preszkadzaly bowiem ze ich itak sie nei pozbede..... hmmmm natakie czreowneplamy pomogl by peeling enzymatyczny?? nigdy nie uzywalalm wiec nie wiem jakie beda efekty.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() Od paru dni stosuję krem bambino-ale ten lżejszy, bez cynku. Kiedyś bym się bała zapchania, ale ostatnio miałam przesuszoną mrozem cerę i go użyłam pod makijaż. Jest świetny, naprawdę... Nawilża, i( mnie przynajmniej) nie zapycha. A co spowodowało moją poprawę? Tak jak już wspomniałam kiedyś , peelingi z kwasem salicylowym( w domu).Ładnie mi złuszczają buźkę. Jutro robię następny ![]() Jestem szczęsliwa, bo w końcu uwierzyłam, że mogę to cholerstwo wyleczyć ![]() ![]() ![]() ![]() W końcu nie muszę chować się w domu, wychodzę wciąż, latam po mieście, spotykam się, zażywam życia... I życzę Wam tego samego ![]() ![]()
#257 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że o peelingu z kwasem salicylowym na pewno jest coś na biochemii urody, ale czy możesz dokładniej napisać jakiego Ty używasz stężenia, że łuszczenie jest małe?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale przebarwieniami i bliznami jakoś bardzo się nie przejmuję. Trudno. Taka moja uroda ![]() Peeling enzymatyczny raczej dużo nie pomoże. Na czerwone ślady to u mnie najlepiej działa właśnie skinoren, ale używam od dawna i efekty wymierne zauważyłampo pół roku. Poczytaj sobie o retinoidach i kwasach, mnie pomagają w eliminowaniu różnego rodzaju śladów (mam ich cały czas pełno, ale jakbym nic nie stosowała, to kawałka "normalnej" skóry nie byłoby nawet widać). A na blizny ubytkowe to chyba niestety tylko laser jest lekarstwem. Cytat:
O kurczę. W ogóle zapomniałam, ze miałam sobie zrobić migdałka w ferie... Magica, a ty peeling migdałowy też stosowałaś, czy mi się pokręciło? Jeśli tak, to który oceniasz lepiej? Migdał czy salicyl?
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2010-02-03 o 16:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
Spirulina ( inaczej algi ) zwana jest zielonym złotem, oczyszcza organizm, hamuje procesy starzenia, wpływa korzystnie na włosy i cerę za sprawą mixu witamin. Stosowana jest w suplementach odmładzających. Polecana zewnętrznie do cery trądzikowej w postaci maseczek
![]()
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Ja mam spirulinę i właśnie robię sobie maseczki (z jogurtem). Zaciekawiło mnie na co działają tabletki.
Mhm. "Wpływa korzystnie na włosy i cerę za sprawą mixu witamin. Stosowana jest w suplementach odmładzających". Fajnie ![]()
![]() |
#261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#262 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, stosowalam, ale nie umywa się do salicyla ![]() ![]() ![]() No a na wiosnę to niestety tylko migdał zostaje, bo słońce-wiadomo:/
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Postać:biały proszek, można kupić na www.mazidla.com ![]()
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak nie mam pryszczy tylko te okropne slady i jakies male zaskorniki to moge uzyc peelingu z drobinkami?? bo enzymatyczny sobie wcale a wcale nie radzi...?? chodzi mi o to czy jakiejs pryszczycyc znow nie dostane??
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A próbowałaś na te ślady jakieś kwasy? Wiesz, teraz dopóki jeszcze nie ma wiosny, śmiało możesz pokombinować i do wiosny powinno Ci zejść. Kwas migdałowy, glikolowy, mlekowy, salicylowy... Dużo tego jest. Ja od czasu stosowania salicyla pozbyłam się wielu przebarwień . Polecam poczytać ofertę mazideł: kwas migdałowy kwas glikolowy kwas l-mlekowy kwas salicylowy
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item898768979_kwas...ory_plamy.html http://allegro.pl/item901170514_kwas...ylka_0_zl.html bardzo prosze zobacz czy ktorys z tych preparatow bedie dopowiedni;0 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.Nie wiem czy mnie jeszcze tu ktoś pamieta,udzielałam się w starym wątku,a teraz znów wracam do Was.Mam pytanie odnośnie tych kwasów właśnie.Na stronie,pewnie dobrze Wam znanej(biochemia urody),jest tonik z kwasem AHA I BHA,chciałabym go kupić i jestem ciekawa czy pomoże na moje przebarwienia.Co mi radzicie? Czy po tym dostane wysypu? Na początku chciałam sama kombinować,ale sie boje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Nie wiem czy to ten wątek, którego szukam, ale chyba nie zaszkodzi się zapytać.. Mam problem z wypryskami na plecach i dekolcie . Ale spoko poradze sobie z tym bo nie ma tego dużo .. tylko zostają tee cholerne blizny !! Żnacie jakiś dobry sposób na pozbycie się ich SZYBKIE ? ![]() Błagam pomóżcie, bo już nie wytrzymuje / |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.