|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
eeee dziewczyny coś mi ssię komp wiesza i wiadomości mi się wysyłają po 100 razy zamiast raz...
Pisałam wiadomość, miałam już cały monolog i mi się usunęła... ehhh co za badziewie... Dlatego... spadam się położyć koło mojego kochanego męża ![]() odpocznę już sobie ![]() a jutro rano poczytam co tu zdarzycie nabazgrolić a jestem pewna, że będzie tego spoooorrrooo ![]() No... to lecę ![]() Życzę Wam spokojnej nocki i kolorowiutkich snów, niech wam się dzieciąteczka słodkie przyśnią Do juterka
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moze zaloze poduszke na pupcie by nie bolalo ale soczek jakis wypijemy ![]() dodzwonilam sie do szpitala do znajomej poloznej zadala tysiac pytan i stwierdzila ze tylko przesadzilam z chodzeniem kazala wziasc sieply prysznic polac troszke brzuszek woda < z 15 minut > tylko czy mi starczy wody na tak dluga kapiel hehe i polozyc sie do lozka a jak do rana nie przejdzie to przyjechac do nich na oddzial :/ pytala o skurcze ale juz mi minely dzisiaj przez caly dzien brzuszek ani razu mi nie stwardnial wiec nie jest zle damy rade hehe
|
|
#4593 |
|
BAN stały
|
Wszystkie juz uciekaja, najlepiej... a u mnie nie ma jeszcze nawet 5 :/ ale pocieszam sie ze jeszcze godzinka i moj TZ bedzie w domku....za to jutro zanim ja wstane i zajrze do Was to bede miala duuuuuuzo do nadrobienia :P przynajmniej czas zleci...jak dzis, od godz 10 rano tu jestem haha ...
Slodkich Snow **---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Drcron UWAZAJ NA SIEBIE!!!!! Jeszcze tyle tygodni przed nami, nie spieszymy sie..nie nie
|
|
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=anakazar;16841969] Cytat:
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to i ja sie ide polozyc jeszcze ogladne ksiezniczka i zaba moze zasne w miedzy czasie
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
A to ja nawet nie wiedzialam ze to carter's to jakas amerykanska firma,wow
, ostatnio wlasnie w hurtowni kupilam body firmy carter's dokladnie takie jak te http://www.allegro.pl/item896853915_...y_r_62_3m.htmlale w hurtowni kupilam za ok 15 zl. bo mialam takie "mommy litlle princess" a nic nie mialam o tacie
|
|
|
|
#4597 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No wiesz nie mam skali ale te Twoje koszaty wyglądają na prawdę... eee dorodnie![]() Mhm, boski(a) jest Ale ma też ogromne kółko (ciężko je było kupić) i w nim śmiga i w ogóle to sprawny jest więc to nie tak że on spasiony I nie ja go tak rozpieszczam bo od "nowości" był taki wielki![]() ![]() Cytat:
Pierwsza ją zaklepałam!A susełki Richardsona fajne zwierzątka tylko właśnie bardzo gadatliwe. Miałam kiedyś możliwość przygarnięcia parki ale strasznie "ćwierkały" i pewnie by mi się nie dały wyspać więc znalazłam im lepsze lokum.
|
|
|
#4598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ło matko i córko!!! ależ inna jestes to ty???![]() Ale wiesz co i tak ci w pewien sposób zazdroszcze" czekoladkowego " dzidziusia.. kocham takie malenstwa a mojej znajomej urodził sie synek i bardziej był biały.. ale ponoć z wiekiem ciemnieja dzieci Cytat:
ide sobie bo nie wyrabiam!!![]() Cytat:
dorzucic pałe i chyba serio sie do niej przejechac!!a twojemu męzowi bym tez do głowy oleju wlała troche i tobie też!!! Buuuuuuuuuuuuuuuu ja rozumiem pedanteria jest choroba ale kobieto mysl troszke chociaz o dziecku!!! Potemj bedziesz sobie pluła w twarz bo schody były wazniejsze???a po drugie!!! jaki KUR...A domestos??? Dziewczyno wiesz jakie to ma srodki w sobie!! sam zapach który wdychasz moze byc niebezpieczny nikt ci nie móiwł!! Dziewczyny weźcie jej cos powiedzcie bo ja juz wymiekam!!!!
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - naszej Drcron to już się wychowac nie da raczej ..
Ale ja tam się dołaczam do Darusii i pojedziemy jej razem tyłek skopac jak będzie przeginac . Bo kop by się lasce przydał a cięzarna ciężarna skopac chyba może he he . No nic ja spadam kimac Jutro sobie do kina chyba pojade a małza z dzieciem zostawie . A co .. Miłej nocki
|
#4600 |
|
BAN stały
|
Madziwnia... dzieci nawet u pary czarnoskorej rodza sie biale
calkowicie biale-jak 'nasze'..widzialam na wlasne oczy, bylam w szoku bo tego akurat nie wiedzialam... do 6 miesiaca wyksztalca sie wlasciwy pigment, takze w 6+ dopiero bedzie wiadomo wlasciwy kolor skory.... ale nie bedzie zle, bo co mozna zauwazyc na zdjeciu ja jestem biala az przezroczysta takze bedziemy mieli maly mix.... TZ marzy o niebieskich oczach, ja znowu o czarnych... i tak czasami sobie lezymy i probujemy wyobrazic sobie nasza core...bo do rozpakunku o czasie mamy jeszcze troszke tygodni przed soba...
|
|
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
madziwnia - Mam 3 kolegów pól Nigeryjczyków i najstarszy i najmłodszy mają jasną skórę tylko włosy kręcone a środkowy ma czekoladową skórę
![]() I jeszcze taka znajoma ma syna ze swoim facetem z Trynidadu i facet dosyć ciemny a dzieciak bialutki tylko włosy ciemne, mocno kręcone i nosek (przepraszam za słowo) murzyński. Wygląda jak wybielony ![]() Także to chyba zależy od poszczególnego egzemplarza. Aaa i jeszcze mam koleżankę pól Nigeryjkę i jest dosyć ciemna a jej kuzynka z kolei praktycznie biała. Jak tak liczę to się okazuje,że całkiem dużo znam dzieci ze związków mieszanych (przeważnie już dorosłych dzieci) czyli nie jest z tym moim miastem tak źle ![]() ania p - Tego niepokornego Drakonika to się już chyba nie da wychować. Ew. można do łóżka przywiązać ale to myślę jest propozycja dla Drakonikowego Tża
|
|
#4602 |
|
BAN stały
|
Ja marze o takim lekkim cappucino.... uwielbiam taki odcien skory, moze dlatego ze sama przed ciaza mialam hopla na punkcie opalenizny itp...
Obawiam sie o wlosy jedynie, bo z moimi jest nie za fajnie, a o TZ wlosach nie wspomne...nawet nie wiem jak pielegnowac takie wlosy ;/ podobno zupelnie inaczej i od urodzenia.... ale to juz moze przyszla familia mnie poinstruuje...no ale zobaczymy, najwazniejsze oby porod byl bez komplikacji i z niunia wszystko bylo ok... |
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam kuzynkę pół hinduske ale skubana sliczna jest , ma nasze rysy ale ciemną cere , ciemne oczy i włosiska to aż granatowe bo to nawet nie czarny . A do tego te kudły to ma strasznie gęste . Wyglada troszkę jak te aktoreczki z filmów indyjskich . a takie mieszane maluszki sa sliczne pamiętam jak urodziła się kuzynka to cere miała w sumie taka tylko lekko ciemniejszą na poczatku ale np. kolanka miała ciemniejsze , łokcie i tego typu miejsca i zawsze się smiałam z tego bo to wygladało u ta Ide kimac miłej nocki
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
nie da sie nie da przywiazac do lozka ja naprawde sie staram malo co robic juz ograniczam sei do minimum nawet podlog szczotka nie szoruje tylko zmywam szmata nie myje drzwi co drugi dzien tylko raz w miesiacu i nie stoje juz godzinami przy garach wiec wybaczcie ale z wielu rzeczy zrezygnowalam a jeszcze nie szoruje fug szczoteczka tylko szmata przecieram kafelki wiec z wielu rzeczy zrezygnowalam a to byl falszywy alarm bo juz nic nie cieknie
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- a mi sie bardzo podobaja takie krecone wloski zawsze o takich marzylam
|
#4605 |
|
Raczkowanie
|
drcron - To może wpadnij do mnie posprzątać jak już się tak rozpędziłaś
Tylko ostrzegam, że drzwi myje z raz w roku i na pewno nie szoruję fug szczoteczką więc dobrze to przemyśl
|
|
#4606 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4607 |
|
BAN stały
|
No nic, narazie ja tez uciekam bo moj TZ juz w drodze do domku.... i chociaz sie moze ubiore bo caly dzien leze z golym tylkiem
nie bede wymieniala przez KOGO i przez CO... mysle ze doskonale wiecie ![]() Takze slodkich snow Wam wszystkim zycze, dobranoc
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znalazlam fajhna aukcje jesli nasza niunia okaze sie niunkiem to zalicytuje ![]() http://allegro.pl/item903810955_cudn...k.html#gallery
|
|
#4609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie chciałabym kiedyś przyjechać do Stanów na porządną objazdówkę, taką wiesz rent-a-wreck Moja przyjaciółka ze studiów mieszka w Stanach, parę innych koleżanek rozsianych po różnych stanach więc byłoby gdzie się zatrzymywać. I jeszcze kuzynka TZta w Kalifornii. Może kiedyś... Pozdrów ode mnie kochane NJ i oczywiście NYC Co do temp. mleka podawanego maluszkowi to powinno być lekko ciepłe-takie nie chłodne i nie gorące. Cytat:
Ja na zwolnieniu od miesiąca. Nie powiem, żeby mi się nie nudziło. Cytat:
Cytat:
I give up!
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
kurcza przekroczylam juz norme
![]() http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Załamałam się. Tyle stron do nadrobienia – SZALEJECIE DZIEWCZYNY. Przez was się nie wyśpię!!!! Chyba naprawdę zbliżacie się do końca i pozostało wam tylko czekanie i pisanie na wizażu.
A mnie nie było tylko dwa dni. Pojechałam do Wawy (na noc) i dzisiaj po południu wróciłam. Oczywiście bezpośrednio do szpitala. Kupiliśmy szczepionkę dla Oliwki. A Oliwka waży już 1,720 !!! ![]() A nie mam jeszcze kupionych wielu rzeczy – bo przez to wszystko nie mam czasu, całe dnie spędzam w szpitalu. Do spania chcę kupić kołyskę taką: http://www.allegro.pl/item877498750_super_bezpi eczna_kolyska_dla_ciebie_ i_dziecka.html A TZ podoba się taka: http://www.ceneo.pl/2748174 ale pomijając cenę wg. ,mnie jest za mała więc zamówimy tą którą ja wybrałam I chcę jeszcze kupić taki bujaczek: http://www.allegro.pl/item889857592_graco_husta wka_sweetpeace_promocja_w ysylka_24h.html widziałam go na żywo w sklepie i bardzo mi się podoba. Ma jedną wadę: produkcja Chiny no i drugą cena J. Dziewczyny a ja dzisiaj (o przepraszam wczoraj bo już po 12-tej) wypiłam sobie drinka: gin z tonikiem. Drconku – do mnie możesz przyjechać posprzątać. Ja także należę do tych które myją okna jak już nic przeznie nie widać. Mam pytanie: kiedy po CC można zacząć ćwiczyć? Minęło mi już 6 tygodni więc chyba po malutku mogę zaczynać
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ania p;16843827]Ja mam fajnego lovelasa dla jakiejs super laski . foto na dole
![]() Czyli nieświadoma ja mam je na liście do zamówienia http://www.allegro.pl/item893179032_..._3_6_m_cy.html mało się nie ośliniłam jak je zobaczyłam ![]() A tak w ogóle to witam mamuśki,ide czytac co tam naskrobałyście drcron w ogóle nie widac po Tobie,że Ty jakąkolwiek norme przekroczyłaś,ja według tego licznika mam 2 kg niedowagi. pop super Oliwka już taka duża-rośnie jak na drożdzach-fajnie,że macie tą szczepionkę. A ta huśtawka jest super-tylko ta cena,a zobacz z fisfer price ma coś podobnego i wiem ,że o jakieś 2 stówki tańsze,jak szukałam bujaka dla swojej to widziałam. Mamuśki gdzie wy jesteście?
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-01-31 o 09:00 |
|
|
|
#4613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Piękne Cytat:
Cytat:
Cytat:
MIłego dnia - ja jade do kina na avatar 3D
|
|
#4614 | |
|
Rozeznanie
|
Coś pięknego Byłam i przeżywałam 3 dni później :PCytat:
Bo zrobimy Ci wjazd na chatę Jezusiuu te mieszane dzieciaczki są takie piękne, że się napatrzeć nie mogę... Ja w mieście mam tylko jedno takie dzieciątko. Prześliczna dziewczyneczka, jak z obrazka A te słodkie loczki...Ja wg tej strony też mam niedowagę aż 3 kiloPop, bardzo się cieszę !! Malutka już nabiera ciałka. Jestem pewna, że zanim się obejrzysz będziecie już razem w domku W końcu najgorsze za wami
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Tez bylam na tej wersji 3D, polecam
A dzisiaj niedziela, bede sie lenic caly dzien no moze sprobuje cos poszyc, bo znalazlam w domu troszke materialow i chcialabym taki przyborniczek na lozeczko uszyc![]() znalazlam bardzo fajna stronke http://zrobtosama.bloog.pl/?ticaid=598f2 a ta chyba nawet lepsza bo ma wykroje http://www.babiniec-cafe.pl/printvie...cc35413b8fa711 strasznie podobaja mi sie takie recznie szyte maskotki obiadek bardzo prosty zaplanowalam, kurczak po chinsku z ryzem
Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-01-31 o 09:46 |
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
ia tez bylam na Avatar 3 D bardzo fajnitki film ale nie moglam ogladac przez kobiete siedzaca przedemna ale to juz wam pisalam
![]() JoannM ja tez uwielbiam takie recznie robione zabawki sa slodkie i niepowtarzalne ale ja nieststy nie mam juz maszyny skonczyl sie jej los bede musiala od mamci pozyczyc albo wykroic w domku a tam tylko uszyc ![]() z tej strony co podalas ta kaczka jest boska jak masz jeszcze jakie sciekawe strony to rosze wklej ja wkleje swoje co mam w ulubionych ale jak wroce ze szpitala bo wlasnie tam jedziemy sprawdzic czy wsio ok :/
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny właśnie jeśli chodzi o koszule do szpitala to ja na razie kupiłam jedną i zamierzam dokupic drugą-myślę,że wystarczy.Jutro w lidlu mają byc również koszule dla nas-tylko po 25zł,zobacze może kurat jakaś będzie miała guziczki na piersiach to sobie wezme od razu.
|
#4618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem ZLA.....myslalam ze podjedziemy dzisiaj do baby maxxa bo wczoraj sie pytal czy w niedziele otwarte a teraz mowi ze dzisiaj nie zdazymy bo zanim stamtad wrocimy to bedzie 13 i o tej godzinie juz mu sie nie oplaca jechcac do zakladu meble dla nas robic...o tym byla mowa o 10.....jest 11 a on nadal w dumu siedzi....a znajac zycie to i tak nic tam nie zrobi tylko listewki dla kuzyna wytnie....grrrr;/
|
|
|
|
#4620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi pomaga a miałam strrrrraszne skurcze Pop super że Oliwka tak ślicznie przybiera na wadze!! Naprawdę podziwiam, że potrafisz zająć się taaaaaką kruszynką ![]() asienka jak ja Ci zazdroszczę tych Twoich "kg na plusie"!!!! Czy lekarz nie mówi Ci że to troszkę za mało??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-01-31 o 11:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

**
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Pierwsza ją zaklepałam!

wierzcie mi, jest mnie duuuuzo wiecej :/