offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-31, 08:40   #3841
Bejjka
Zakorzenienie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

hej
wczoraj przed 22:00 przysnełam na chwilę w łóżku w sypialni i spałam tak do rana na szczęście wcześniej się wykąpałam i byłam już w piżamce

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
ok, jak chcecie to wklejam
Viki fajnie sobie pokombinowałaś ale włosiska Ci się błyszczą przypomniałaś mi, że ja swoje koniecznie muszę zafarbować

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Wstawiłam dwa zdjęcia do albumu
Miki uwielbiam patrzeć na Twoje włosy

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
zły dzień dzisiaj...
Monuś ale pech....mam nadzieję, że wszystko się ułoży i szybko wróci do formy

Cytat:
chęć posiadania jest czasem tak silna że nie mogę się jej oprzeć często obiecuję sobie że nie kupię nic do włosów tylko w końcu jakiś ciuch a zawsze wychodzi tak że cała kasa idzie na kosmetyki
Miki, witaj w klubie u mnie ani jeden odwyk nie okazał się jeszcze skuteczny

Cytat:
Ja chcę te kosmetyki Aussie, w Polsce ich nie ma
ale są na allegro też chciałabym je wypróbować i JF również
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 08:59   #3842
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Zdj włosów
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=50890

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Ja biorę tylko 3 szkoły pod uwagę, a w całym mieście mam AŻ 4 licea . Na szczęście do każdego jest jakiś dojazd.
Ja mam tak 1 szkoła bdb w Katowicach, biol-chem ma zawsze na 7:30 lekcje, czyli autobus miałabym 6:12, powrót koło 16.
2 szkoła już nie taka dobra, 15 min autobusem czyli pikuś, ale ja też chciałam zmienić już klasę, nie będę tutaj pisać z jakich powodów.
No więc mam 2 szkoły i nie wiem którą wybrać, czy zdecydować ma dojazd czy co

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 09:05   #3843
dymka
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Magdziu - piękne
Jakie masz cudne końce

Moje też muszę podciąć póki co oliwka fur Mama na głowie (i mojej i mojej mamy )

Jeszcze zdjęcia Miki muszę obejrzeć - ktoś jeszcze coś wstawił? uświadomcie Dymkę

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Miki - pewnie się powtarzam, ale są przepiękne, boskie, idealne
Stary 2010-01-31, 09:06   #3844
Magdzia94
Zakorzenienie

Dziękuję
Końcówki po obcięciu, i teraz mi tak krótko, jeszcze zauważyłam ze musiały się wykruszyć po dłuższe były przecież. Czekam teraz na mój jedwab.

Nie, nikt już nie wstawiał, oprócz Miki.

Stary 2010-01-31, 09:09   #3845
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Końcówki po obcięciu, i teraz mi tak krótko, jeszcze zauważyłam ze musiały się wykruszyć po dłuższe były przecież. Czekam teraz na mój jedwab.

Nie, nikt już nie wstawiał, oprócz Miki.
A ile ścięłaś?
Widać, że są zdrowe, nieprzesuszone, błyszczą jak cała reszta

I oczywiście dzięki za info
Stary 2010-01-31, 09:21   #3846
Magdzia94
Zakorzenienie

Ściełam 2-3 cm , ale jak widać pokruszyły sie Miały 59-60cm mają 57-58cm
Wszystko przez tą zimę!
Może tatę namówię na wyjazd do biedronki dzisiaj, to kupiłabym olej winogronowy

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Trzeba sie ubrać bo za niedługo do kościoła.

Stary 2010-01-31, 09:25   #3847
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak 1 szkoła bdb w Katowicach, biol-chem ma zawsze na 7:30 lekcje, czyli autobus miałabym 6:12, powrót koło 16.
2 szkoła już nie taka dobra, 15 min autobusem czyli pikuś, ale ja też chciałam zmienić już klasę, nie będę tutaj pisać z jakich powodów.
Ja wcale nie chcę zmieniać klasy, 9 lat w jednym składzie i przyzwyczaiłam się, a nie lubię zmian . Ja rozważam wybór szkoły bardziej pod kątem profili i nauczycieli. W jednej szkole miałabym mat-inf i mat-geo, a w drugiej mat-geo i mat-fiz. Ale wszyscy mówią, że mat-fiz stoi na najwyższym poziomie, tylko czy ja tam sobie poradzę? I co potem? Nie wiem, na jakie studia mogłabym potem iść.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 09:26   #3848
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Ściełam 2-3 cm , ale jak widać pokruszyły sie Miały 59-60cm mają 57-58cm
Wszystko przez tą zimę!
Może tatę namówię na wyjazd do biedronki dzisiaj, to kupiłabym olej winogronowy
2-3cm to nie dużo, a jaki efekt
Ja ostatnio cały litr winogronka kupiłam

Zmykam do nauki
Stary 2010-01-31, 09:30   #3849
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A ja sobie właśnie robiłam test na kolor osobowości http://www.truecolorscareer.com/quiz.asp
Zgadnijcie jaki kolor mi wyszedł? :P
niestety ja się nie dowiem, bom za głupia ;p z angielskiego

Cytat:
Dziewczyny, mam nowy dylemat związany z TŻ, któraś się podejmie porady na PW? bo tu nie chcę pisać...
pewnie się spóźniłam ale mam nadzieję że dziewczyny ci doradziły

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
ja też mam kryzys.
Marzę o takich teraz:
Pamiętaj że im układa włosy najlepszy fryzjer w USA, tobie nie będą się tak układac.

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
ja na ostatnim obozie byłam w 4 klasie podstawówki pocałowałam tam po raz pierwszy miłość mojego życia
od 4 jeździłam regularnie i powiem wam coś szczerze, że każde 3 tygodnie z osobna były inne i nauczyły mnie czegoś innego. I tak co kolonie były lepsze. Na pierwszych płakałam, na drugich byłam terrorystą lokalnym, aż weszłam na sam szczyt i na kolonie jestem za stara. Nie wiecie co traciłyście Prawdziwa szkołę życia z ludźmi, których nie wybrało się samemu

Cytat:
To super, że masz tak wartościowego Tż-ta, teraz znalezienie dobrego i mądrego faceta graniczy z cudem Pewnie miałabym spory problem ze znalezieniem kogoś normalnego gdybym z jakichś przyczyn rozstała się z Tż. Większość fajnych facetów jest już zajęta, ci wolni to zazwyczaj albo narkomani, albo zboczeńcy albo idioci lub wszystko na raz Przynajmniej w moim mieście nie ma sensownych facetów
Pracuje jako barmanka i uwierz mi, że po prostu czasem to jest pierwszy plan ci idioci. Czasem gdzieś tam są ludzie sensowni, uważani za pijaczków bo po pracy idzie na 3 piwa. Ale co ma zrobić jak nie ma kobiety? Widok faceta z piwem i ksiazką przy kominku u nas nikogo nie dziwi. Zanim tam nie pracowałam myslałam o swoim mieście, dokładnie tak jak ty. TŻ-a znalazłam wcześniej i nie zamienie na lepszy model. Po prostu zmieniłam zdanie o swoim mieście.

Agr ;d wybaczcie że tak odświeżam tematy z 30stron wstecz, nie jestem w stanie was nadgonić.

Ostatnio nie wiem czemu mam łupież. Co najlepsze nasze psy też. I co dziwne. Ponoć wg dermatologa i weterynarza przycyzną jest suche powietrze o0

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 09:43   #3850
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Ja wcale nie chcę zmieniać klasy, 9 lat w jednym składzie i przyzwyczaiłam się, a nie lubię zmian . Ja rozważam wybór szkoły bardziej pod kątem profili i nauczycieli. W jednej szkole miałabym mat-inf i mat-geo, a w drugiej mat-geo i mat-fiz. Ale wszyscy mówią, że mat-fiz stoi na najwyższym poziomie, tylko czy ja tam sobie poradzę? I co potem? Nie wiem, na jakie studia mogłabym potem iść.
Ja też nie lubię, ale to jest mi naprawdę potrzebne. Ty masz 4 LO w mieście ja 1 takie normalne

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Polecicie mi coś na zaskórniki?

Stary 2010-01-31, 09:44   #3851
saming
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj olejowałam włosy jojobą, i dzisiaj są taaaaakie błyszczące

A teraz czas na omleta:P

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 09:54   #3852
Bejjka
Zakorzenienie

Idę myć głowę a potem farbowanko ale tak nie chce mi się bawić z tym proszkiem

ja już po śniadanku zjadłam sałatkę z czerwonej papryki, zielonych oliwek, czerwonej cebulki, pstrąga tęczowego i jajka na miękko obficie skropione sokiem z cytryny i posypane świeżą szalwią
Stary 2010-01-31, 09:58   #3853
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
Idę myć głowę a potem farbowanko ale tak nie chce mi się bawić z tym proszkiem

ja już po śniadanku zjadłam sałatkę z czerwonej papryki, zielonych oliwek, czerwonej cebulki, pstrąga tęczowego i jajka na miękko obficie skropione sokiem z cytryny i posypane świeżą szalwią

Aż mi ślinka pociekła...

Stary 2010-01-31, 10:06   #3854
Klaudiczka997
Rozeznanie

Dziewuszki ja mam takie pytanie do was która wy tak bardzo polecałyście maść na pryszcze??To chyba było w poprzednim watku...Bo mam wysyp na brodzie i musze koniecznie coś zakupić dobrego

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 10:07   #3855
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Zdj włosów
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=50890

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

śliiczne
Powiem tak, ja dojeżdżam już szósty rok, gdybym miała wybór-wolałabym tego nie robić. Zależy to jeszcze od tego jak często masz autobusy. U mnie średni co 1,5-2 godziny jeżdżą. Czasami jest tak,ze jestem już godzinę wcześniej w szkole, po lekcjach muszę czekać godzinę na autobus. Gdy jest ciepło, fajnie, nie ma problemu. Sprawdź czy ta lepsza szkoła ma świetlicę. Moja nie ma, po lekcjach nie ma nawet gdzie usiąść. Dla mie dojazdy to jest strata czasu. Jak sobie pomyślę,że niektórzy są już o 14:45 w domu,a ja w ten sam dzień około 16:10,zjem obiad i robi się 17 Co innego jak w szkole jest świetlica-zawsze można pójść i zrobić część zadań domowych.
Popytaj uczniów z tamtej szkoły, możesz nawet na nk napisać, jak nikogo nie znasz. Spytaj się o atmosferę, zestaw nauczycieli na danym profilu i czy przestrzega się w niej praw ucznia
(sytuacje typu -zapowiadam sprawdzian za tydzień, -mamy już 6 sprawdzianów w tamtym tygodniu, - więc to nie będzie sprawdzian tylko kartkowa, obowiązuje materiał taki sam jak na sprawdzian.). Uwierz mi, do kujolandii, która działą na człowieka depresyjnie nie chcę się chodzić, nie chce się uczyć. Wiedza do łba nie wchodzi. Przed LO miałam zdanie,że uczyć się trzeba wszędzie, że wybór szkoły nic tu do rzeczy nie ma, jak zdam maturę. Gówno prawda Nauczyciel jest od tego,żeby tłumaczyć, a nie po to, żeby 45 minut było stratą czasu.
No i wiem,że się ocenami strasznie przejmujesz, nie wiem jak będzie w Twoim Lo, ale ja z takim podejściem długo nie wytrzymałam. Trzeba było się szybko nauczyć, że jak się ma dziewięć sprawdzianów w tygodniu to nie da się na wszystko nauczyć, a trójka to niemalże jak piątka.

Mój TŻ już od gimnazjum wiedział co i gdzie chce studiować, skupił się tyko na przedmiotach tych maturalnych. Na dobre mu to wyszło, mniej stresu Teoretycznie, człowiek po LO powinien mieć wiedzę ze wszystkich przedmiotów, może kiedyś będę żałowała, że niektóre przedmioty olałam. Ale w mojej szkole się nie dało inaczej.
Mam nadzieję, że trafisz do dobre szkoły, w której nauczyciele będą dużo od siebie dawać , wymagający,ale jednocześnie ludzcy.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Klaudiczko, tribiotic, pasta lassari, izotziaja u mnie fajnie działą, metronidazol jest bardzo szybki. Ja w takich chwilach przykładam wacik nasączony tonikiem aspirynowym, tak na 30 minut
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 10:15   #3856
Magdzia94
Zakorzenienie

Agusia dziękuję
Opinie z tej lepszej mam, bo brata kolega chodzi na ten sam profil co ja chcę iść i do tej szkoły.
Muszę przestudiować autobusy dokładnie, zobaczyć jak jeżdzą i co ile. W sumie to mam 2 autobusy, ale jeżdzą miej więcej o tych samych porach. Wiem że w tej 2 szkole są niefajni nauczyciele.
Przede mną trudna decyzja, ale pooglądam te rozkłady, napisze jeszcze do tej 2 szkoły. Jeszcze raz dzięki!!

Stary 2010-01-31, 10:19   #3857
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:

Madzia, tak na marginesie, wydawało mi się, że masz ciemniejsze włosy
Stary 2010-01-31, 10:21   #3858
Magdzia94
Zakorzenienie

Bo są ciemniejsze, tu oświetlenie nie te Zrobię kiedyś zdjęcie w naturalny oświetleniu.

Stary 2010-01-31, 10:25   #3859
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
śliiczne

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Klaudiczko, tribiotic, pasta lassari, izotziaja u mnie fajnie działą, metronidazol jest bardzo szybki. Ja w takich chwilach przykładam wacik nasączony tonikiem aspirynowym, tak na 30 minut
O własnie chodziło mi o tą paste bo sporo osob ją polecało i chyba na nia sie skusze...jak narazie poratowałam sie sudocremem córci...a jutro kupie ta paste

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 10:27   #3860
Magdzia94
Zakorzenienie

Uciekam do kościoła.

Pa

Stary 2010-01-31, 10:36   #3861
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Pokaż wiadomość
Dziewuszki ja mam takie pytanie do was która wy tak bardzo polecałyście maść na pryszcze??To chyba było w poprzednim watku...Bo mam wysyp na brodzie i musze koniecznie coś zakupić dobrego
Maseczka z Rossmanna: Synergen "Anti-pickel maske" genialna!
Oprócz tego pasta cynkowa

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 10:39   #3862
saming
Zakorzenienie

Cytat:
śliiczne
Powiem tak, ja dojeżdżam już szósty rok, gdybym miała wybór-wolałabym tego nie robić. Zależy to jeszcze od tego jak często masz autobusy. U mnie średni co 1,5-2 godziny jeżdżą. Czasami jest tak,ze jestem już godzinę wcześniej w szkole, po lekcjach muszę czekać godzinę na autobus. Gdy jest ciepło, fajnie, nie ma problemu. Sprawdź czy ta lepsza szkoła ma świetlicę. Moja nie ma, po lekcjach nie ma nawet gdzie usiąść. Dla mie dojazdy to jest strata czasu. Jak sobie pomyślę,że niektórzy są już o 14:45 w domu,a ja w ten sam dzień około 16:10,zjem obiad i robi się 17 Co innego jak w szkole jest świetlica-zawsze można pójść i zrobić część zadań domowych.
Popytaj uczniów z tamtej szkoły, możesz nawet na nk napisać, jak nikogo nie znasz. Spytaj się o atmosferę, zestaw nauczycieli na danym profilu i czy przestrzega się w niej praw ucznia
(sytuacje typu -zapowiadam sprawdzian za tydzień, -mamy już 6 sprawdzianów w tamtym tygodniu, - więc to nie będzie sprawdzian tylko kartkowa, obowiązuje materiał taki sam jak na sprawdzian.). Uwierz mi, do kujolandii, która działą na człowieka depresyjnie nie chcę się chodzić, nie chce się uczyć. Wiedza do łba nie wchodzi. Przed LO miałam zdanie,że uczyć się trzeba wszędzie, że wybór szkoły nic tu do rzeczy nie ma, jak zdam maturę. Gówno prawda Nauczyciel jest od tego,żeby tłumaczyć, a nie po to, żeby 45 minut było stratą czasu.
No i wiem,że się ocenami strasznie przejmujesz, nie wiem jak będzie w Twoim Lo, ale ja z takim podejściem długo nie wytrzymałam. Trzeba było się szybko nauczyć, że jak się ma dziewięć sprawdzianów w tygodniu to nie da się na wszystko nauczyć, a trójka to niemalże jak piątka.

Mój TŻ już od gimnazjum wiedział co i gdzie chce studiować, skupił się tyko na przedmiotach tych maturalnych. Na dobre mu to wyszło, mniej stresu Teoretycznie, człowiek po LO powinien mieć wiedzę ze wszystkich przedmiotów, może kiedyś będę żałowała, że niektóre przedmioty olałam. Ale w mojej szkole się nie dało inaczej.
Mam nadzieję, że trafisz do dobre szkoły, w której nauczyciele będą dużo od siebie dawać , wymagający,ale jednocześnie ludzcy.
Odniosę się do Twojej wypowiedzi, bo widzę trochę podobnie jest

Też do liceum dojeżdżałam, ironia losu była taka, że miałam najbliżej do tej szkoły. Niestety - dojazdy niby co 1-1,5h, ale zawsze tak skonstruowane wszystko miałam, że np. miałam na 8 do szkoły, a o 7.10 już byłam w szkole, kończyłam o 14.25, a o 14.26 miałam powrotny i prawie nigdy nie mogłam zdążyć, wiec czekałam do 15.25... W dodatku w 1 i 2 klasie jest zasada - że zaczynamy "później" i później kończymy - w moim przypadku to nic nie dawało, bo np. miałam na 13.30, to od 11.30 musiałam już czekać - (brak autobusów pomiędzy 12-14).
Odnośnie "kujolandii" - wydaje mi się, że sam fakt iż nauki jest dużo nie działa depresyjnie, ale raczej atmosfera w klasie - na to najczęściej nie mamy wpływu. Mnie nie przerażała ilość nauki, bo 4, czasem 3 potrafiłam się zadowolić nawet mając codziennie po te 2 sprawdziany zwane szumnie kartkówkami (a zakres materiału ten sam) (5 też były o dziwo, w ostatniej klasie brakło mi jednej oceny do tego nieszczęsnego świadectwa z paskiem), ale raczej podejściem innych uczniów - miałam wrażenie, że uczestniczę w jakimś wyścigu szczurów, wszyscy chcieli mieć 5 i być "naj", co najbardziej dołowało, gdy akurat mi się coś nie udawało. Wiem - można się niby nie przejmować i robić swoje - ale takie słowa to w teorii najczęściej się sprawdzają. Fajnie jest gdy jest tak zgrana klasa, że rzeczywiście każdy skupia się na tym co mu potrzebne, ale gdy tak wszyscy dążą do tego, żeby mieć same 5 ze wszystkiego, porównują oceny, i patrzą na Ciebie jak na idiotkę, gdy dostaniesz to 3, to... już nie jest fajnie - i mnie to właśnie najbardziej dobijało. Nie sam fakt nauki, nie to że nauczyciele wymagają, nie to że nie wyrabiam - ale to, że nie mogę 'nadążyć' za klasą.

Z perspektywy czasu... Nie poszłabym do innego liceum - to było i nadal jest najlepsze, takiej kadry nauczycieli nie spotyka się gdzie indziej. Nie żałuję tych 3 lat, sporo przeszłam, sporo się nauczyłam, w innej szkole nie zdałabym tej matury i nie dostała się na takie studia.
Nie zmienia to faktu, że jednak nie lubię okresu liceum, i nie wróciłabym tam

Stary 2010-01-31, 11:03   #3863
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie lubię, ale to jest mi naprawdę potrzebne. Ty masz 4 LO w mieście ja 1 takie normalne

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Polecicie mi coś na zaskórniki?
Ja mam właściwie 3 normalne, do jednego idą sami piłkarze albo ci, którzy koniecznie chcą iść do liceum, a nie chce im się za bardzo uczyć. W jednym nie znalazłam dla siebie żadnego profilu, dlatego zostają mi 2. Chyba muszę odnowić swoje stare znajomości, bo znalazłoby się paru znajomych w tych szkołach.

A na zaskórniki polecam maseczkę Synergen, zaraz poszukam Ci linka do KWC. Tylko, że ona ma alkohol i nie wiem, czy nie podrażni Twojej wrażliwej skóry. Mnie pomogła trochę na zaskórniki, jakoś mniej ich było . Teraz mam leki od dermatologa, więc nie stosuję.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...tradzikowa.htm
O ta
Stary 2010-01-31, 11:07   #3864
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ja mam tak, że wszyscy gonią za ocenami, potrafią się publicznie upokorzyć, żeby mieć 5, co dla mnie jest niezrozumiałe. A nauczyciele niczego nas nie uczą. Polonista tylko wydziera się, jakimi jesteśmy kretynami i że się nigdzie nie dostaniemy, babka od historii robi tak nudne lekcje, że paru osobom zdarza się przysypiać, naprawdę Babka od filozofii w ogóle nie prowadzi lekcji. Tylko i wyłącznie z łaciny coś wynoszę, ale nie wiem, po co mi to

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 11:11   #3865
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
niestety ja się nie dowiem, bom za głupia ;p z angielskiego
Na pewno gdzieś jest odpowiednik tego po polsku. Jak Cię interesuje to możesz poszukać w wyszukiwarce pod hasłem "kolor osobowości" czy coś takiego. Tylko tych testów będzie masa.

Cytat:

Chatul
hmmm niech zgadnę.... zielony?
Tak

Cytat:
Ooo chyba pierwszy raz jestem pierwsza rano...
No tak, zazwyczaj to ja o nieludzkiej porze się tutaj pokazuję. Ale dzisiaj o 3 poszłam spać :P
Stary 2010-01-31, 11:14   #3866
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Maseczka z Rossmanna: Synergen "Anti-pickel maske" genialna!
Oprócz tego pasta cynkowa
albo dermaglin z zieloną glinka, też pycha

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość

Też do liceum dojeżdżałam, ironia losu była taka, że miałam najbliżej do tej szkoły. Niestety - dojazdy niby co 1-1,5h, ale zawsze tak skonstruowane wszystko miałam, że np. miałam na 8 do szkoły, a o 7.10 już byłam w szkole, kończyłam o 14.25, a o 14.26 miałam powrotny i prawie nigdy nie mogłam zdążyć, wiec czekałam do 15.25... W dodatku w 1 i 2 klasie jest zasada - że zaczynamy "później" i później kończymy - w moim przypadku to nic nie dawało, bo np. miałam na 13.30, to od 11.30 musiałam już czekać - (brak autobusów pomiędzy 12-14).
Odnośnie "kujolandii" - wydaje mi się, że sam fakt iż nauki jest dużo nie działa depresyjnie, ale raczej atmosfera w klasie - na to najczęściej nie mamy wpływu. Mnie nie przerażała ilość nauki, bo 4, czasem 3 potrafiłam się zadowolić nawet mając codziennie po te 2 sprawdziany zwane szumnie kartkówkami (a zakres materiału ten sam) (5 też były o dziwo, w ostatniej klasie brakło mi jednej oceny do tego nieszczęsnego świadectwa z paskiem), ale raczej podejściem innych uczniów - miałam wrażenie, że uczestniczę w jakimś wyścigu szczurów, wszyscy chcieli mieć 5 i być "naj", co najbardziej dołowało, gdy akurat mi się coś nie udawało. Wiem - można się niby nie przejmować i robić swoje - ale takie słowa to w teorii najczęściej się sprawdzają. Fajnie jest gdy jest tak zgrana klasa, że rzeczywiście każdy skupia się na tym co mu potrzebne, ale gdy tak wszyscy dążą do tego, żeby mieć same 5 ze wszystkiego, porównują oceny, i patrzą na Ciebie jak na idiotkę, gdy dostaniesz to 3, to... już nie jest fajnie - i mnie to właśnie najbardziej dobijało. Nie sam fakt nauki, nie to że nauczyciele wymagają, nie to że nie wyrabiam - ale to, że nie mogę 'nadążyć' za klasą.

Z perspektywy czasu... Nie poszłabym do innego liceum - to było i nadal jest najlepsze, takiej kadry nauczycieli nie spotyka się gdzie indziej. Nie żałuję tych 3 lat, sporo przeszłam, sporo się nauczyłam, w innej szkole nie zdałabym tej matury i nie dostała się na takie studia.
Nie zmienia to faktu, że jednak nie lubię okresu liceum, i nie wróciłabym tam
Jakbym o sobie czytała! Klasa, hmm, ja myślę, że u mnie taką atmosferę wprowadzają nauczyciele, nic nie robią, a potem wymagają. I każdy uważa,ze jego przedmiot absolutnie najważniejszy.

Placenta dziś była, kocham ją

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

tak zachwycacie tę maskę Synergenu, może sie skusze? najpierw punktowo, bo boje się,że mi pysk podrażni.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2010-01-31, 11:21   #3867
saming
Zakorzenienie

Ja tam to lałam na nauczycieli - zwłaszcza w drugiej klasie jak już ich poznałam. Niektórzy to chorzy jak dla mnie byli Po prostu taką ambitną klasę miałam, a ja się czułam wśród nich jak idiotka i tyle

Tak chwalicie tą Placentę... muszę się zaopatrzeć:P
I Synergen...? Tak, czekają mnie kosmetyczne zakupy

Stary 2010-01-31, 11:37   #3868
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja mam tak, że wszyscy gonią za ocenami, potrafią się publicznie upokorzyć, żeby mieć 5, co dla mnie jest niezrozumiałe. A nauczyciele niczego nas nie uczą. Polonista tylko wydziera się, jakimi jesteśmy kretynami i że się nigdzie nie dostaniemy, babka od historii robi tak nudne lekcje, że paru osobom zdarza się przysypiać, naprawdę Babka od filozofii w ogóle nie prowadzi lekcji. Tylko i wyłącznie z łaciny coś wynoszę, ale nie wiem, po co mi to
Ja już przestałam się tak bardzo przejmować ocenami, chociaż zawsze to przyjemniej dostać 5 niż 4 albo 3 . Ale jakoś ostatnio prawie same piąteczki wpadają, chociaż tak bardzo przy większości się nie wysilam.
Ja mam w klasie taką jedną dziewczynę, która lata za nauczycielami, żeby jej poprawili oceny na półrocze albo oceny ze sprawdzianów, lata na wszystkie możliwe kółka, żeby sobie podwyższyć ocenę. Kiedyś była pytana na biologii i poryczała się na środku sali, żeby dostać piątkę, nauczycielka już dla spokoju ją wstawiła.
Cytat:

Placenta dziś była, kocham ją
Nie no, nie ma bata, jak wykończę obecne maski to muszę zamówić Latte i Placentę
Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Tak chwalicie tą Placentę... muszę się zaopatrzeć:P
I Synergen...? Tak, czekają mnie kosmetyczne zakupy
Nie przejmuj się, Synergen kosztuje tylko 1,29 i jedna saszetka wystarcza na jakieś 4 razy . A za tą cenę masz dwie saszetki.

Dobra, ja też idę się uczyć. Biologii niestety
Stary 2010-01-31, 11:45   #3869
19agusia91
Zakorzenienie

Mam pytanie? Macie jakaś specjalną technikę nakładania OLEJU na włosy? Tak,zeby jak najmenij oleju sie zużyło i wszytskie włosy byly pokryte? Ja wczoraj zapletłąm warkocza i nakąłdałam na końce rycynę , dziś przed myciem zauważyłam,ze połowa włosów sucha
Hula Hop
440/5000 minut

Edytowane przez 19agusia91
Czas edycji: 2010-01-31 o 11:48
Stary 2010-01-31, 11:47   #3870
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie? Macie jakaś specjalną technikę nakładania podpaski na włosy? Tak,zeby jak najmenij oleju sie zużyło i wszytskie włosy byly pokryte? Ja wczoraj zapletłąm warkocza i nakąłdałam na końce rycynę , dziś przed myciem zauważyłam,ze połowa włosów sucha
Podpaski?
Ja raczej podpasek nie kładę na włosy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości