Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-31, 13:35   #2071
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4

aniol budyn dopiero na II fazie i to nie ten z torebki a z zoltek i skrobii kukurydzianej

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 13:35   #2072
maly_1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Ja takie mam codziennie śniadanko można powiedzieć,że się uzależniłam już
ja otreby jem tez z jogurtem wymieszanym ze slodzikiem,cynamonem i kropla olejku waniliowego... pychotka

18.05.2011 restart - 142,4kg
obecnie - 128,7kg

18.03.2013 trzecie ostatnie podejście
start - 125,2kg
obecnie - 121,6kg cel - 100kg
spadło - 3,6kg pozostało - 21,6kg
maly_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 13:38   #2073
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joma44 Pokaż wiadomość
Chociaż jak widzę wyniki Berlinianki to zgrzytam zębami
Ej, ej Nic nie zgrzytaj, u mnie duże znaczenie ma fakt, że to właściwie moja pierwsza dieta w życiu
Gdzie mam powiedziane, to ci wolno, a tego nie rusoj!

Biorę się do nauki, spacer i odkurzanie zaliczone Zupa zjedzona, chyba tylko robienie sernika zostało mi w asortymencie - robić cokolwiek byle się nie uczyć...

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Chyba zostanę przy tym co proponował mi Dukan, te 61,8 chociaż chce 60 Ale z drugiej strony... ja już dobrze wyglądam
Zobaczę za 2 kg co to będzie

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 13:41   #2074
duleczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
Duleczka, wyprzedzila mnie YettaV a ta patelnia grillowa ich jest super, tez sie przymierzam do jej zakupu!
Właśnie powróciłam z zakupami, patelnie kupione! Zestaw dwóch 29,90, grillowe w ofercie ikei są dwie - 36x28cm za 49,90 i 28x28cm 69,90. Wzięłam wiekszą, bo stwierdziłam, że w 2 fazie będę dodatkowo warzywka grillowała. Dzisiaj będę testowała grillową na obiad (cycek kurczakowy będzie grany).

Jako że od kilku dni zakupy zajmują mi więcej czasu niż wcześniej, bo musze studiowac etykietki , to mam pytanie techniczne do znawczyń (znawców? ) - w nabiale często jest tak, że wraz ze spadkiem ilości tłuszczu rośnie ilość węgli. Czy lepiej wcinać jogurt z np, 2% tłuszczu i 4g węgli, czy 0% tłuszczu i 7,5g węgli?
Jeszcze jedno pytanie - w 1 fazie Doktorek zezwala na jedzenie surimi, a jak się dzisiaj zaczełam wczytywac w etykietki tychże, to się okazuje, że tam i cukier, i sorbitol wrzucają, generalnie więcej węgli niż czegokolwiek innego. Może we Francji mają inne surimi, ale te "nasze" to raczej nie pasują nam do diety. A szkoda, bo sie fajnie wcinało... teraz już wiem dlaczego

Edytowane przez duleczka
Czas edycji: 2010-01-31 o 13:42
duleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 13:47   #2075
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez duleczka Pokaż wiadomość
Właśnie powróciłam z zakupami, patelnie kupione! Zestaw dwóch 29,90, grillowe w ofercie ikei są dwie - 36x28cm za 49,90 i 28x28cm 69,90. Wzięłam wiekszą, bo stwierdziłam, że w 2 fazie będę dodatkowo warzywka grillowała. Dzisiaj będę testowała grillową na obiad (cycek kurczakowy będzie grany).

Jako że od kilku dni zakupy zajmują mi więcej czasu niż wcześniej, bo musze studiowac etykietki , to mam pytanie techniczne do znawczyń (znawców? ) - w nabiale często jest tak, że wraz ze spadkiem ilości tłuszczu rośnie ilość węgli. Czy lepiej wcinać jogurt z np, 2% tłuszczu i 4g węgli, czy 0% tłuszczu i 7,5g węgli?
Jeszcze jedno pytanie - w 1 fazie Doktorek zezwala na jedzenie surimi, a jak się dzisiaj zaczełam wczytywac w etykietki tychże, to się okazuje, że tam i cukier, i sorbitol wrzucają, generalnie więcej węgli niż czegokolwiek innego. Może we Francji mają inne surimi, ale te "nasze" to raczej nie pasują nam do diety. A szkoda, bo sie fajnie wcinało... teraz już wiem dlaczego

Lepszejsze te z 2% tłuszczu i mniej węgli. A te nasze surimi, to najczęściej kiepskie podróbki

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

I miałam czytać i dalej tu siedzę. Koniec, wybywam!

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-31, 14:46   #2076
noohej
Przyczajenie

Witam
Ja od jutra zaczynam dietę razem z moją mamą. Z tym, że mamy mały problem. Chcemy zrobić test na stronie Dukana ale nie wiemy czy trzeba najpierw się zarejestrować na owej stronie czy nie jest to potrzebne (?)
No i gdzie 'odznaczyć' kwadracik aby nie zapłacić za opiekę dietetyka?
Byłabym bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź
Stary 2010-01-31, 15:12   #2077
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Chyba zostanę przy tym co proponował mi Dukan, te 61,8 chociaż chce 60 Ale z drugiej strony... ja już dobrze wyglądam
Zobaczę za 2 kg co to będzie
mi też już tak nudno na tej diecie że szok
żal mi tych świeżych, pełnoziarnistych bułeczek taaaak, ąż sobie jedną wczoraj zapodałam mniam mniam ...

no cóz ... dzis Dukanowski obiad, rybka + sałatka z selerka i ogóreczka ... i w brzuchu burczy

hmmm ..... no może jakoś wytrwam jeszcze te dwa kg ... w sumie tyle samo mamy ... do zrzucenia

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Ludziska - z innej beczki - czytaliście coś ostatnio ciekawego, godnego polecenia? Dajcie no jakiś ciekawy tytuł. Pochłaniam wszystko oprócz sf i tanich romansideł typu "harlekin"

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 15:16   #2078
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez noohej Pokaż wiadomość
Witam
Ja od jutra zaczynam dietę razem z moją mamą. Z tym, że mamy mały problem. Chcemy zrobić test na stronie Dukana ale nie wiemy czy trzeba najpierw się zarejestrować na owej stronie czy nie jest to potrzebne (?)
No i gdzie 'odznaczyć' kwadracik aby nie zapłacić za opiekę dietetyka?
Byłabym bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź
Nie trzeba się najpierw rejestrować, pod koniec testu trzeba podać swojego maila i hasło (czyli zarejestrować się ), ale to trwa dosłownie minutkę. Jeżeli chodzi o płatną usługę, to chyba jest to opcja Combien ca coute? Jak sie tam wejdzie to są jakieś ceny itd. Ale dopóki nie potwierdzisz jakiejś ceny, to nic się nie będzie działo. Tak mi się wydaje, mnie nikt nie ściga, a buszowałam po całej stronie. A francuskiego nie znam.
Stary 2010-01-31, 15:21   #2079
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość

Ludziska - z innej beczki - czytaliście coś ostatnio ciekawego, godnego polecenia? Dajcie no jakiś ciekawy tytuł. Pochłaniam wszystko oprócz sf i tanich romansideł typu "harlekin"
"kafka nad morzem" Murakami Haruki <- polecam. Moja wersja miala ponad 600 stron, ale czyta sie szybko i super

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 15:47   #2080
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
"kafka nad morzem" Murakami Haruki <- polecam. Moja wersja miala ponad 600 stron, ale czyta sie szybko i super
a kojarzysz co jest jego pierwszą książką? Norwegian wood??Jakoś tak dziwnie mam, że jak zaczynam nowego autora, to w mojej bibliotecze chce mieć zawsze jego pierwszą powieść

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

dobra, znalazłam ... jest 3 przetłumaczoną na nasze...

Edytowane przez Marta 33
Czas edycji: 2010-01-31 o 15:47
Stary 2010-01-31, 16:28   #2081
Weromanka
Przyczajenie

hej .dzis zaczełam waszą dietke...narazie idzie nieźlezjadłam jajeczniczke z 3 jaji 4 skrzydełka z kurczaka gotowane....pije kupe wody mineralnej...aha i kawusie dwie wypiłam.ostatnio wazyłam sie jakis tydzien temu.co prawda wieczorkiem ale waga to 77kg!!!przy wzroscie 164....narazie chciałbym schudnac 10kg.jestem pełna optymizmu co do tej dietki.gratuluje wytrwałosci wszystkim na forum!!!!
Weromanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:31   #2082
duleczka
Raczkowanie

Marta 33 na codzień zaczytuję się raczej fantasy, ale sięgam też po inne lektury. Jeżeli nie czytałaś, to moge polecić z klasyki: Ojca chrzestnego, Milczenie owiec. Juz nie klasyka ale ostatnio bardzo popularna trylogia Stiega Larssona - Millenium (łatwo i przyjemnie się czyta). Murakami był u mnie "na topie" kilka lat temu, ale mnie znudził po kilku książkach, w których przewijał się podobny lub zbliżony główny wątek.
edit: Mogę jeszcze polecić Mario Vargas Llosa (np. Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki), i Carlosa R. Zafona (najnowsza Marina).

Edytowane przez duleczka
Czas edycji: 2010-01-31 o 16:34
duleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:33   #2083
Muffinka 82
Raczkowanie

Smile Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4

Witam wszystkich bardzo serdecznie!!!!
Jestem kolejną nową osobą, która z wielką chęcią zasili szeregi zwolenników diety Dukana.
Śleledzę ten wątek juz od jakiegoś czasu i postanowiłam sie przyłączyć. Bo chyba przyznacie mi rację ,iż taka wspaniała grupa wsparcia jaką tu macie jest bezcenna. W tych czasami nie łatwych momentach, które przechodzimy.
Także oficjalnie rozpoczynam swoją przygodę z doktorem Dukanem mam nadzieję, że będzie ona owocna ponieważ czeka mnie duży spadek wagi hihihi (-20 kg taki sobie założyłam)

10.01.2010 START: było 79 kg
jest 76 kg
będzie 58 kg
Muffinka 82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:36   #2084
Wisienka_81
Rozeznanie

Do dziewczyn, które robią test doktorka po raz pierwszy i korzystają z tłumaczenia zawartego na pierwszej stronie - w jednym miejscu jest błąd. Dotyczy pytania o wagę po 18 roku życia - ma być minimalna a nie jak w tłumaczeniu maksymalna.

Może niektórym to zmieni wyniki i będą bardziej zadowolone

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:47   #2085
Huni
Raczkowanie

Dzień dobry Wszystkim!
Dziś zanotowałam spadek... 0,8 kg, cieszę się bardzo. Coraz więcej już za mną. Była dziś tu (czy wczoraj?) mowa o trzeciej fazie trwającej 440 dni....
Uważam, że chyba lepiej się skupić na końcu drugiej fazy... Bo na trzeciej to już więcej rzeczy można, owocki czy chleb pełnoziarnisty, więc trzecia faza moim zdaniem będzie dużo bardziej znośna, zwłaszcza po tak długiej drugiej fazie...
Moja trzecia faza też nie będzie najkrótsza - jak się uda, to od września potrwa... tyle samo!... Kurczę, trochę długo, rzeczywiście
01.09.2010 - 96,2
najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu!
Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010)

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie
Huni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:49   #2086
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Marta 33 na codzień zaczytuję się raczej fantasy, ale sięgam też po inne lektury. Jeżeli nie czytałaś, to moge polecić z klasyki: Ojca chrzestnego, Milczenie owiec. Juz nie klasyka ale ostatnio bardzo popularna trylogia Stiega Larssona - Millenium (łatwo i przyjemnie się czyta). Murakami był u mnie "na topie" kilka lat temu, ale mnie znudził po kilku książkach, w których przewijał się podobny lub zbliżony główny wątek.
edit: Mogę jeszcze polecić Mario Vargas Llosa (np. Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki), i Carlosa R. Zafona (najnowsza Marina).

Zafon kicha moim zdaniem, ale wszystkie inne polecane przez Ciebie książki/autorzy i ja polecam
Marta33 zerknij na wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=357213&page=88
Można czasem podpatrzeć coś ciekawego
Ja wczoraj poszłam po zakupy jedzeniowe a wyszłam z 7.książkami i zapłaciłam za nie grosze

Edit: duleczka u mnie też głównie fantasy, ale zawsze jest jakaś lista "innej" literatury wartej przeczytania (lub poszukiwanej ).

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-31 o 16:50
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:56   #2087
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Duleczka dzięki, Millenium przeczytałam już, o Zafonie różne opinie ale może kiedyś sięgnę ale ...szelmostwa ... hmmm zaciekawiłaś mnie

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Parvati dzięki za linka

Stary 2010-01-31, 16:58   #2088
zytek
Raczkowanie

kuuurcze zalamie sie.. znalazlam info o tej diecie jakies 3-4 dni temu i zaczelam ja stosowac..

wazylam sie u kolezanki i zauwazylam ze jeszcze przytylam.. naprawde jesli je sie co jest napisane (dozwolone) to dziala?! zalamka.. ;/
zytek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:59   #2089
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Duleczka dzięki, Millenium przeczytałam już, o Zafonie różne opinie ale może kiedyś sięgnę ale ...szelmostwa ... hmmm zaciekawiłaś mnie

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Parvati dzięki za linka
"Cień wiatru" i "Gra anioła" Zafona są świetne! Wciągają niesamowicie i ten klimat mrocznej Barcelony.. Majstersztyk!
Stary 2010-01-31, 17:07   #2090
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
"Cień wiatru" i "Gra anioła" Zafona są świetne! Wciągają niesamowicie i ten klimat mrocznej Barcelony.. Majstersztyk!
Co osoba to inny gust
Przeczytałam wszystkie 3. książki owego autora (babcia mi je na święta pożyczyła) i byłam zawiedziona (bo wszędzie ochy i achy).
W pewnym momencie przewidywalne stawało się zakończenie, ogólnie kiepskie zakończenia każdej z książek. Cały czas miałam wrażenie, że jestem za stara na te książki jak je czytałam (a mam 23lata no i nie czuję się staro czytając np. bajki dla dzieci).
Zaklasyfikowałabym Zafona jako autora dla nastolatek do wieku 15lat, które chcą czuć się dorosłe i czytać o dorosłych sprawach.
Ze wszystkich trzech chyba najlepszy był Cień wiatru, a z całej książki niezłe było ze 100stron maksymalnie.
Ale co kto lubi Rozumiem, że innym może się podobać

Marta33 a co do linka to nie ma za co

Żeby nie było mega offtopa - u mnie 52,6 na wadze

EDIT:
Zytek po pierwsze każda waga waży inaczej (różnice potrafią byc zabójcze) więc podstawowa zasada - zawsze waż się na tej samej wadze.
Po 2 - jak widać po wpisach - dieta działa,
Po 3 - może jednak robisz coś nie tak? Zastanów się, zapytaj, nie gryziemy.

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-31 o 17:12
Stary 2010-01-31, 17:10   #2091
basik71
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Muffinka 82 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich bardzo serdecznie!!!!
Jestem kolejną nową osobą, która z wielką chęcią zasili szeregi zwolenników diety Dukana.
Śleledzę ten wątek juz od jakiegoś czasu i postanowiłam sie przyłączyć. Bo chyba przyznacie mi rację ,iż taka wspaniała grupa wsparcia jaką tu macie jest bezcenna. W tych czasami nie łatwych momentach, które przechodzimy.
Także oficjalnie rozpoczynam swoją przygodę z doktorem Dukanem mam nadzieję, że będzie ona owocna ponieważ czeka mnie duży spadek wagi hihihi (-20 kg taki sobie założyłam)

10.01.2010 START: było 79 kg
jest 76 kg
będzie 58 kg
witaj ,życzę ci szybkiego spadku wagi,trzymaj się
basik71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:27   #2092
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość

Żeby nie było mega offtopa - u mnie 52,6 na wadze
miałam nie pytać ale zapytam
ile masz wzrostu przy takiej wadze? może mnie to jakoś zmobilizuje

Stary 2010-01-31, 17:29   #2093
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weromanka Pokaż wiadomość
hej .dzis zaczełam waszą dietke...narazie idzie nieźlezjadłam jajeczniczke z 3 jaji 4 skrzydełka z kurczaka gotowane....pije kupe wody mineralnej...aha i kawusie dwie wypiłam.ostatnio wazyłam sie jakis tydzien temu.co prawda wieczorkiem ale waga to 77kg!!!przy wzroscie 164....narazie chciałbym schudnac 10kg.jestem pełna optymizmu co do tej dietki.gratuluje wytrwałosci wszystkim na forum!!!!
Witaj i życzę powodzenia.Jeśli mogę coś wtrącić to te skrzydełka bardzo mi się nie podobają.Możemy jeść drób ,ale tylko pierś i udko,wszelkie skóry są zabronione.Pozdrawi am.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:30   #2094
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
miałam nie pytać ale zapytam
ile masz wzrostu przy takiej wadze? może mnie to jakoś zmobilizuje
161cm
Moim celem było 55kg, przy 56 przeszłam na III.fazę ( bo już wdzierała się frustracja, osłabienie, organizm miał trudności z przyswajaniem białka - skaza białkowa i wieczne (przepraszam!) przeczyszczenie).

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-31 o 17:32
Stary 2010-01-31, 17:32   #2095
basik71
Raczkowanie

do parvati, z twoich recenzji widzę,że ty jeszcze na 3 fazie chudniesz,tak?
basik71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:35   #2096
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
161cm
Moim celem było 55kg, przy 56 przeszłam na III.fazę ( bo już wdzierała się frustracja, osłabienie, organizm miał trudności z przyswajaniem białka - skaza białkowa i wieczne (przepraszam!) przeczyszczenie).
ja mam 168 / aktualnie 54 kg ... może jeszcze troche wytrzymam, w sumie powinnam nie? w końcu niezbyt długo jestem na diecie Założyłamsobie, że do końca lutego pociągnę II, potem już wskakuję na III.
Fajnie, że chudniesz jeszcze na III fazie

Stary 2010-01-31, 17:37   #2097
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basik71 Pokaż wiadomość
witaj ,życzę ci szybkiego spadku wagi,trzymaj się
Witam i bardzo się cieszę że jest nas coraz wiecej.Faktycznie masz co zrzucać,ale wiem że dasz radę.Jednym idzie szybciej ,drugim wolniej ale kilogarmy lecą.Życzę dużo wytrwałości,a cierpliwość będzie Twoim dobrym sprzymierzeńcem.Mi to już zajeło 5 miesięcy a jeszcze długa droga przedemną,ale jestem bardzo szczęśliważe już tyle kilogramów za mną.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:45   #2098
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
No może nie majstersztyk, ale dobrze się czyta. Nie pamiętam co czytałam pierwsze, ale druga wydała mi się podobna. Marina to już grafomania Jej zakończenie mnie powaliło - śmieszne to było...
Mam wszystkie 3 na półce, może jakaś następna będzie się różnić od reszty

A mogę polecić
Dzikie Łabędzie. Trzy córy Chin - Jung Chang - Fantastycznie się czyta, przy okazji lekcja historii.
Kwiat śniegu i sekretny wachlarz - Lisa See - Jak to było kiedyś w Chinach, nie chce się wierzyć... Świetna.
Złodziejka książek - Markus Zusak - Po przeczytaniu stwierdzam, że najlepsza jaką dotąd czytałam, a masa tego była. Jedno ALE, lubię tę tematykę. Do popłakania jak najbardziej

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Upiekłam sernik, bo spojrzałam w kalendarz i odkryłam, że 4 lutego jest w czwartek a nie we wtorek Czyli jeszcze mam czas na naukę
Nie no... trzeba coś porobić
Użyłam w serniku 1 łyżki skrobi zamiast 6-tej łyżki otrąb i cholerstwo przywarło do papieru! I teraz trzeba odkrawać z papierem i się odrywa papier ze skórką... Ważne, że smaczny, no ale jak to tak...

Ile to jeszcze dni

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-01-31 o 17:43
Stary 2010-01-31, 17:45   #2099
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Złodziejka książek - Markus Zusak - Po przeczytaniu stwierdzam, że najlepsza jaką dotąd czytałam, a masa tego była. Jedno ALE, lubię tę tematykę. Do popłakania jak najbardziej
właśnie na nią poluję

Stary 2010-01-31, 17:46   #2100
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basik71 Pokaż wiadomość
do parvati, z twoich recenzji widzę,że ty jeszcze na 3 fazie chudniesz,tak?
Tak jest

Cytat:
ja mam 168 / aktualnie 54 kg ... może jeszcze troche wytrzymam, w sumie powinnam nie? w końcu niezbyt długo jestem na diecie Założyłamsobie, że do końca lutego pociągnę II, potem już wskakuję na III.
Fajnie, że chudniesz jeszcze na III fazie
Ja bym na Twoim miejscu wcześniej przeskoczyła na III-kę, no ale to Twój wybór
No i faktycznie fajnie tym bardziej, że planowałam odsapnąć na trójce i wrócić za czas jakiś na II. żeby do 50kg dobić.
Teraz to już nieaktualne póki co

CBT
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości