|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
aniol budyn dopiero na II fazie i to nie ten z torebki a z zoltek i skrobii kukurydzianej
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2072 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
04.01.2010 - 134,4kg 05.2010 - 107kg 18.05.2011 restart - 142,4kg obecnie - 128,7kg 18.03.2013 trzecie ostatnie podejście start - 125,2kg obecnie - 121,6kg cel - 100kg spadło - 3,6kg pozostało - 21,6kg |
|
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
Ej, ej
Gdzie mam powiedziane, to ci wolno, a tego nie rusoj! ![]() Biorę się do nauki, spacer i odkurzanie zaliczone Zupa zjedzona, chyba tylko robienie sernika zostało mi w asortymencie - robić cokolwiek byle się nie uczyć... ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Chyba zostanę przy tym co proponował mi Dukan, te 61,8 chociaż chce 60 Ale z drugiej strony... ja już dobrze wyglądam ![]() Zobaczę za 2 kg co to będzie
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#2074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako że od kilku dni zakupy zajmują mi więcej czasu niż wcześniej, bo musze studiowac etykietki ) - w nabiale często jest tak, że wraz ze spadkiem ilości tłuszczu rośnie ilość węgli. Czy lepiej wcinać jogurt z np, 2% tłuszczu i 4g węgli, czy 0% tłuszczu i 7,5g węgli?Jeszcze jedno pytanie - w 1 fazie Doktorek zezwala na jedzenie surimi, a jak się dzisiaj zaczełam wczytywac w etykietki tychże, to się okazuje, że tam i cukier, i sorbitol wrzucają, generalnie więcej węgli niż czegokolwiek innego. Może we Francji mają inne surimi, ale te "nasze" to raczej nie pasują nam do diety. A szkoda, bo sie fajnie wcinało... teraz już wiem dlaczego
Edytowane przez duleczka Czas edycji: 2010-01-31 o 13:42 |
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepszejsze te z 2% tłuszczu i mniej węgli. A te nasze surimi, to najczęściej kiepskie podróbki ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- I miałam czytać i dalej tu siedzę. Koniec, wybywam!
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#2076 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Ja od jutra zaczynam dietę razem z moją mamą. Z tym, że mamy mały problem. Chcemy zrobić test na stronie Dukana ale nie wiemy czy trzeba najpierw się zarejestrować na owej stronie czy nie jest to potrzebne (?) No i gdzie 'odznaczyć' kwadracik aby nie zapłacić za opiekę dietetyka? Byłabym bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź
|
#2077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() żal mi tych świeżych, pełnoziarnistych bułeczek mniam mniam ...no cóz ... dzis Dukanowski obiad, rybka + sałatka z selerka i ogóreczka ... i w brzuchu burczy hmmm ..... no może jakoś wytrwam jeszcze te dwa kg ... w sumie tyle samo mamy ... do zrzucenia ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Ludziska - z innej beczki - czytaliście coś ostatnio ciekawego, godnego polecenia? Dajcie no jakiś ciekawy tytuł. Pochłaniam wszystko oprócz sf i tanich romansideł typu "harlekin"
|
|
|
#2078 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
), ale to trwa dosłownie minutkę. Jeżeli chodzi o płatną usługę, to chyba jest to opcja Combien ca coute? Jak sie tam wejdzie to są jakieś ceny itd. Ale dopóki nie potwierdzisz jakiejś ceny, to nic się nie będzie działo. Tak mi się wydaje, mnie nikt nie ściga, a buszowałam po całej stronie. A francuskiego nie znam. |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#2080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- dobra, znalazłam ... jest 3 przetłumaczoną na nasze...
Edytowane przez Marta 33 Czas edycji: 2010-01-31 o 15:47 |
|
|
|
|
#2081 |
|
Przyczajenie
|
hej .dzis zaczełam waszą dietke...narazie idzie nieźle
zjadłam jajeczniczke z 3 jaj i 4 skrzydełka z kurczaka gotowane....pije kupe wody mineralnej...aha i kawusie dwie wypiłam .ostatnio wazyłam sie jakis tydzien temu.co prawda wieczorkiem ale waga to 77kg!!!przy wzroscie 164 ....narazie chciałbym schudnac 10kg.jestem pełna optymizmu co do tej dietki.gratuluje wytrwałosci wszystkim na forum!!!!
|
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
Marta 33 na codzień zaczytuję się raczej fantasy, ale sięgam też po inne lektury. Jeżeli nie czytałaś, to moge polecić z klasyki: Ojca chrzestnego, Milczenie owiec. Juz nie klasyka ale ostatnio bardzo popularna trylogia Stiega Larssona - Millenium (łatwo i przyjemnie się czyta). Murakami był u mnie "na topie" kilka lat temu, ale mnie znudził po kilku książkach, w których przewijał się podobny lub zbliżony główny wątek.
edit: Mogę jeszcze polecić Mario Vargas Llosa (np. Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki), i Carlosa R. Zafona (najnowsza Marina). Edytowane przez duleczka Czas edycji: 2010-01-31 o 16:34 |
|
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie
!!!!Jestem kolejną nową osobą, która z wielką chęcią zasili szeregi zwolenników diety Dukana. Śleledzę ten wątek juz od jakiegoś czasu i postanowiłam sie przyłączyć .Także oficjalnie rozpoczynam swoją przygodę z doktorem Dukanem mam nadzieję, że będzie ona owocna ponieważ czeka mnie duży spadek wagi hihihi (-20 kg taki sobie założyłam)![]() 10.01.2010 START: było 79 kg jest 76 kg będzie 58 kg |
|
|
|
#2084 |
|
Rozeznanie
|
Do dziewczyn, które robią test doktorka po raz pierwszy i korzystają z tłumaczenia zawartego na pierwszej stronie - w jednym miejscu jest błąd. Dotyczy pytania o wagę po 18 roku życia - ma być minimalna a nie jak w tłumaczeniu maksymalna.
Może niektórym to zmieni wyniki i będą bardziej zadowolone
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Wszystkim!
Dziś zanotowałam spadek... 0,8 kg, cieszę się bardzo. Coraz więcej już za mną. Była dziś tu (czy wczoraj?) mowa o trzeciej fazie trwającej 440 dni.... Uważam, że chyba lepiej się skupić na końcu drugiej fazy... Bo na trzeciej to już więcej rzeczy można, owocki czy chleb pełnoziarnisty, więc trzecia faza moim zdaniem będzie dużo bardziej znośna, zwłaszcza po tak długiej drugiej fazie... Moja trzecia faza też nie będzie najkrótsza - jak się uda, to od września potrwa... tyle samo!... Kurczę, trochę długo, rzeczywiście
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zafon kicha moim zdaniem, ale wszystkie inne polecane przez Ciebie książki/autorzy i ja polecam Marta33 zerknij na wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=357213&page=88 Można czasem podpatrzeć coś ciekawego ![]() Ja wczoraj poszłam po zakupy jedzeniowe a wyszłam z 7.książkami i zapłaciłam za nie grosze ![]() Edit: duleczka u mnie też głównie fantasy, ale zawsze jest jakaś lista "innej" literatury wartej przeczytania (lub poszukiwanej ).
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-31 o 16:50 |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Parvati dzięki za linka
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
kuuurcze zalamie sie.. znalazlam info o tej diecie jakies 3-4 dni temu i zaczelam ja stosowac..
wazylam sie u kolezanki i zauwazylam ze jeszcze przytylam.. naprawde jesli je sie co jest napisane (dozwolone) to dziala?! zalamka.. ;/ |
|
|
|
#2089 |
|
404 Not Found
|
"Cień wiatru" i "Gra anioła" Zafona są świetne! Wciągają niesamowicie i ten klimat mrocznej Barcelony.. Majstersztyk!
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam wszystkie 3. książki owego autora (babcia mi je na święta pożyczyła) i byłam zawiedziona (bo wszędzie ochy i achy). W pewnym momencie przewidywalne stawało się zakończenie, ogólnie kiepskie zakończenia każdej z książek. Cały czas miałam wrażenie, że jestem za stara na te książki jak je czytałam (a mam 23lata no i nie czuję się staro czytając np. bajki dla dzieci). Zaklasyfikowałabym Zafona jako autora dla nastolatek do wieku 15lat, które chcą czuć się dorosłe i czytać o dorosłych sprawach. Ze wszystkich trzech chyba najlepszy był Cień wiatru, a z całej książki niezłe było ze 100stron maksymalnie. Ale co kto lubi Marta33 a co do linka to nie ma za co ![]() Żeby nie było mega offtopa - u mnie 52,6 na wadze EDIT: Zytek po pierwsze każda waga waży inaczej (różnice potrafią byc zabójcze) więc podstawowa zasada - zawsze waż się na tej samej wadze. Po 2 - jak widać po wpisach - dieta działa, Po 3 - może jednak robisz coś nie tak? Zastanów się, zapytaj, nie gryziemy. Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-31 o 17:12 |
|
|
|
|
#2091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
miałam nie pytać
ale zapytam ![]() ile masz wzrostu przy takiej wadze? może mnie to jakoś zmobilizuje
|
|
#2093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj i życzę powodzenia.Jeśli mogę coś wtrącić to te skrzydełka bardzo mi się nie podobają
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim celem było 55kg, przy 56 przeszłam na III.fazę Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-31 o 17:32 |
|
|
|
|
#2095 |
|
Raczkowanie
|
do parvati, z twoich recenzji widzę,że ty jeszcze na 3 fazie chudniesz,tak?
|
|
|
|
#2096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Założyłamsobie, że do końca lutego pociągnę II, potem już wskakuję na III.Fajnie, że chudniesz jeszcze na III fazie
|
|
|
#2097 |
|
Rozeznanie
|
.
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jej zakończenie mnie powaliło - śmieszne to było...Mam wszystkie 3 na półce, może jakaś następna będzie się różnić od reszty ![]() A mogę polecić Dzikie Łabędzie. Trzy córy Chin - Jung Chang - Fantastycznie się czyta, przy okazji lekcja historii. Kwiat śniegu i sekretny wachlarz - Lisa See - Jak to było kiedyś w Chinach, nie chce się wierzyć... Świetna. Złodziejka książek - Markus Zusak - Po przeczytaniu stwierdzam, że najlepsza jaką dotąd czytałam, a masa tego była. Jedno ALE, lubię tę tematykę. Do popłakania jak najbardziej ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Upiekłam sernik, bo spojrzałam w kalendarz i odkryłam, że 4 lutego jest w czwartek a nie we wtorek Czyli jeszcze mam czas na naukę Nie no... trzeba coś porobić ![]() Użyłam w serniku 1 łyżki skrobi zamiast 6-tej łyżki otrąb i cholerstwo przywarło do papieru!
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-31 o 17:43 |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i faktycznie fajnie tym bardziej, że planowałam odsapnąć na trójce i wrócić za czas jakiś na II. żeby do 50kg dobić. Teraz to już nieaktualne póki co |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

można powiedzieć,że się uzależniłam już 
Zupa zjedzona, chyba tylko robienie sernika zostało mi w asortymencie - robić cokolwiek byle się nie uczyć...
Ale z drugiej strony... ja już dobrze wyglądam 

Dajcie no jakiś ciekawy tytuł. Pochłaniam wszystko oprócz sf i tanich romansideł typu "harlekin"