Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 17:45   #1351
niby nic
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
ja kryje całe policzka i nos tylko czoło i broda bez minta żyje
tez myślałam, ze bedzie lepiej kryła ale teraz wiem, że kryje się korektorami
nic mi nie mów tez sobie musze go zamówic, bo juz dziewczyny go chwaliły, ale mam inne wydatki
podkład nie dobiera sie do twarzy tylko do szyi
ja mam policzki różowe, czoło i brode białą a szyje żółtą, czyli potrzebuje żółci

jakie profesjonalne ja się dboiero ucze
nie jestem zielona...
jak nałoże sam mint to i owszem, ale jak na to zaaplikuje podkład i puder wykonczeniowy to wszystko gra

kochana teraz ci nie wrzucę, bo moja cera jest w opłakanym stanie zawsze tak mam podczas okresu
chcesz zdjęcie bez makijazu i z pełnym makijażem czy bez makijazu i z mintem?
bo jak z samym minetm o będzie zilono

ja tez muszę oszczędzac, ale cos mi nie idzie
To musze jeszcze wypróbować tego minta koniecznie.
Wiem, ze do szyi [też mam żółtą ] ale mimo tego, policzki o wiele lepiej wyglądają jak są takie lekko różowe niż żółte. Ale i tak pewnie kupie albo olive fair albo golden fair
A co warto kupić do zmatowienia twarzy? Coś pod podkład czy puder wykończeniowy? Czy jedno i drugie?
niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 18:39   #1352
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Mi też przymula od kilku dni.
Dzisiaj jeszcze w miarę, ale wczoraj i przedwczoraj - kiepsko.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

A zrób wszystkie po kolei: bez niczego, z mintem i ze wszystkim

O tym champragne też słyszałam, że ładny
Może kupimy jeden do podziału ?
kochana właściwie tutaj masz najlepiej pokazane jak dziewczyny wyglądają bez makijązu i po mineralnym makijazu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311233

chętnie bym kupila, ale dopiero za tydzien dwa jak będe miec kase
ale Ty chcesz kupic na all czy na wspólnych zamówienaich? bo na allegro tylko się przepłaca...

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
To musze jeszcze wypróbować tego minta koniecznie.
Wiem, ze do szyi [też mam żółtą ] ale mimo tego, policzki o wiele lepiej wyglądają jak są takie lekko różowe niż żółte. Ale i tak pewnie kupie albo olive fair albo golden fair
A co warto kupić do zmatowienia twarzy? Coś pod podkład czy puder wykończeniowy? Czy jedno i drugie?
to jak jestes zółta jak ja to bierz golden faira albo fawana oliwek mozesz spróbowac, ale jak napewno zółta jesest to goldeny
i jedno i drugie jako primer to najlepiej krzemionka/puder ryżowy/puder bambusowy (do kupienia w mazidłowych sklepach) a co do matowienia to wciąż szukam

Edytowane przez Mirelkaaa
Czas edycji: 2010-01-30 o 18:58
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 19:01   #1353
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
kochana właściwie tutaj masz najlepiej pokazane jak dziewczyny wyglądają bez makijązu i po mineralnym makijazu

ale ty chcesz kupic na all czy an wspólnych zamówienaich? bo na allegro tylko się przepłaca...

to jak jestes zółta jak ja to bierz golden faira albo fawana oliwek mozesz spróbowac, ale jak napewno zółta jesest to goldeny
i jedno i drugie jako primer to najlepiej krzemionka/puder ryżowy/puder bambusowy (do kupienia w mazidłowych sklepach) a co do matowienia to wciąż szukam
Napewno faira bo po fawnie to jestem żółta jak Chińczyk
Dzięki
Stary 2010-01-30, 19:38   #1354
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno faira bo po fawnie to jestem żółta jak Chińczyk
Dzięki
no to jednak jestes mniej żółta niż ja
a jeszcze co do matowienia to pnoc podkłady w formule matte bardzo ładnie matują
mozesz np na inną fomrułe nałozyc matte

Czas edycji: 2010-01-30 o 19:39
Stary 2010-01-30, 22:39   #1355
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:

ale Ty chcesz kupic na all czy na wspólnych zamówienaich? bo na allegro tylko się przepłaca...
No widziałam już kiedyś ten wątek i jestem pod wrażeniem
Ale chciałabym zobaczyć, jak to wygląda od strony technicznej, że tak powiem, krok po kroku i jak wygląda sam korektor po nałożeniu np.

A powiedz mi jeszcze, ile warstw nakładasz, żeby mieć ładne krycie?

Co do różu, to ile mniej więcej wychodzi z EDM, z wysyłką?
Gdybyś była tak uprzejma i zamawiała, to czy mogłabym się "wprosić" na odsypkę albo sampla, oczywiście partycypuję w kosztach

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 07:14   #1356
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Czy jeszcze mnie ktoś tu pamięta?
Należą mi się baty za taaaką nieobecność...cuż brak netu, brak czasu, przeprowadzka....Teraz net mam...i w końcu przypomniałam sobie gdzie był nasz wątek . No i stwierdziłam że NIESTETY (stety) włosy są moją achillesową piętą.Dlatego postanowiłam wrócić dowiedzieć się o nowinki z Wielkiego świata. Zawsze Włosy były dla mnie najważniejsze..Mam tylko 2 manie w życiu: kosmetyki i włosy

Od siebie dodam, że wreszcie (po raz n-ty) odhowałam własne i to już długości do końca ucha!!!! Szybko mi teraz włoski rosną.
Niefarbuję i nieobcinam od lipca2009roku
Teraz hoduje je do długości do brody by zrobić sobie boba!
Już niedługo znowu będę mieć mniej czasu bo lada dzień urodzę śliczną dziewczynkę..podobno dziewczynkę .Ale dalej mam zamiar się udzielać.

Co do moich kosmetykowo-włosowych stanów:
-odżywka ukochana Joanny z cytryną i miodem bez spłukiwania
-maska rozświetlająca marion (jeszcze nie używałam)
-odżywka przeciw blaknięciu i matowieniu włosów KEMON
-ekspresowa odżywka Gliss Kur do matowych (różowa)
-maska Joanny z cytryną (czeka na swoją kolejkę)
-odżywka Timotei od blondu
-odżywka w spray'u z nowej serii Joanny Jedwab(czeka)
-jedwab w płynie Joanny /styling effect/
-odżywka ze spłukiwaniem HEGRON (czeka)
-szampon Lidlowy z papayą i brzoskwinią
-szampon Palmolive z perłą aby włosy miały blask (czeka)
-szampon palmolive do blondu (czeka)
-H&S zimowy

Do tego piję Pokrzywę a po urodzeniu córuni zabiorę się za moje tabletki drożdżowo-pokrzywowe Aczkolwiek myślę o tabletkach Capivit włosy i paznokcie..co wy na to?

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2010-01-31 o 07:16
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 09:48   #1357
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Czy jeszcze mnie ktoś tu pamięta?
Należą mi się baty za taaaką nieobecność...cuż brak netu, brak czasu, przeprowadzka....Teraz net mam...i w końcu przypomniałam sobie gdzie był nasz wątek . No i stwierdziłam że NIESTETY (stety) włosy są moją achillesową piętą.Dlatego postanowiłam wrócić dowiedzieć się o nowinki z Wielkiego świata. Zawsze Włosy były dla mnie najważniejsze..Mam tylko 2 manie w życiu: kosmetyki i włosy

Od siebie dodam, że wreszcie (po raz n-ty) odhowałam własne i to już długości do końca ucha!!!! Szybko mi teraz włoski rosną.
Niefarbuję i nieobcinam od lipca2009roku
Teraz hoduje je do długości do brody by zrobić sobie boba!
Już niedługo znowu będę mieć mniej czasu bo lada dzień urodzę śliczną dziewczynkę..podobno dziewczynkę .Ale dalej mam zamiar się udzielać.

Co do moich kosmetykowo-włosowych stanów:
-odżywka ukochana Joanny z cytryną i miodem bez spłukiwania
-maska rozświetlająca marion (jeszcze nie używałam)
-odżywka przeciw blaknięciu i matowieniu włosów KEMON
-ekspresowa odżywka Gliss Kur do matowych (różowa)
-maska Joanny z cytryną (czeka na swoją kolejkę)
-odżywka Timotei od blondu
-odżywka w spray'u z nowej serii Joanny Jedwab(czeka)
-jedwab w płynie Joanny /styling effect/
-odżywka ze spłukiwaniem HEGRON (czeka)
-szampon Lidlowy z papayą i brzoskwinią
-szampon Palmolive z perłą aby włosy miały blask (czeka)
-szampon palmolive do blondu (czeka)
-H&S zimowy

Do tego piję Pokrzywę a po urodzeniu córuni zabiorę się za moje tabletki drożdżowo-pokrzywowe Aczkolwiek myślę o tabletkach Capivit włosy i paznokcie..co wy na to?
jasne, że pamiętamy długo Cię nie było
nawet nie wiedziałam, że w ciąży jestes... Gratuluje
wpadaj tutaj częsciej, bo jak nie to....

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
No widziałam już kiedyś ten wątek i jestem pod wrażeniem
Ale chciałabym zobaczyć, jak to wygląda od strony technicznej, że tak powiem, krok po kroku i jak wygląda sam korektor po nałożeniu np.

A powiedz mi jeszcze, ile warstw nakładasz, żeby mieć ładne krycie?

Co do różu, to ile mniej więcej wychodzi z EDM, z wysyłką?
Gdybyś była tak uprzejma i zamawiała, to czy mogłabym się "wprosić" na odsypkę albo sampla, oczywiście partycypuję w kosztach
więc tak za połówki champagne zapłaciłybysmy około 9 zł
+wysyłka od organizatorki do polski ok 5-6 zł... za połówkę różu pewnie 5, ale jak się zamawia przez zbiorowe to lepiej opd razu kupic cos więcej, bo i tak płaci się za wysyłke pocztą
w sumie najlepiej byłoby jakby się jakas organizatorka zgodziła nam podzielić, a pewnie taka się znajdzie
sampli kupowac się nie opłaca, bo taki sampel kosztuje ok 10 zł za 1g a za 18 zł mamy 5 g
a moze chciałabys jeszcze czegoś połówkę?
skoro masz 20 zł na tydzien
ja będe poszukiwac chętnej na połówkę soft bronzera tego:
http://www.everydayminerals.com/stor...t-bronzer.html
i tego korektora. mi on potrzebny na próbę jako baza pod cienie, ale nadaje się tez do krycia pojedynczych niedoskonałosciw sumie z chęcią podzieliłabym go na 3-4 osoby ale pewnie nie znajdę
http://www.everydayminerals.com/stor...intensive.html
chyba, że organizatorka wysyłałby wszystko do mnie to mogłabym ci coś odsypać, ale dużo tego nie mam tym bardziej, że nie wiem jakich podkładów potrzebujesz
ew. mogłabym ci odsypac troszkę primera z EDM, o ile nie masz i korektor ale nie wiem czy ten jasny czy średni ja robie miks tych 2
ale to jak juz chcesz....

warstw podkładu czy minta?
ja nkładalam 4-5 warstw podkładu,a to źle bo za duzo, teraz nkładam 2-3 warstwy, a podobno 1-2 starczają, bo podkład ma tylko wyrównac koloryt
co do minta to tylko opruszam nim nos i policzki

musze sobie kupic jeszcze jednego LHK
bo uzywam go do bazy, minta, podkładu i pudru a po mincie juz zielony jest

Czas edycji: 2010-01-31 o 09:58

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 11:51   #1358
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
no to jednak jestes mniej żółta niż ja
a jeszcze co do matowienia to pnoc podkłady w formule matte bardzo ładnie matują
mozesz np na inną fomrułe nałozyc matte
A jak będę miała jakiś primer, podkład intensive i na to podkład matte to nie zrobi mi się maska?

Cytat:
jasne, że pamiętamy długo Cię nie było
nawet nie wiedziałam, że w ciąży jestes... Gratuluje
wpadaj tutaj częsciej, bo jak nie to....

więc tak za połówki champagne zapłaciłybysmy około 9 zł
+wysyłka od organizatorki do polski ok 5-6 zł... za połówkę różu pewnie 5, ale jak się zamawia przez zbiorowe to lepiej opd razu kupic cos więcej, bo i tak płaci się za wysyłke pocztą
w sumie najlepiej byłoby jakby się jakas organizatorka zgodziła nam podzielić, a pewnie taka się znajdzie
sampli kupowac się nie opłaca, bo taki sampel kosztuje ok 10 zł za 1g a za 18 zł mamy 5 g
a moze chciałabys jeszcze czegoś połówkę?
skoro masz 20 zł na tydzien
ja będe poszukiwac chętnej na połówkę soft bronzera tego:
http://www.everydayminerals.com/stor...t-bronzer.html
i tego korektora. mi on potrzebny na próbę jako baza pod cienie, ale nadaje się tez do krycia pojedynczych niedoskonałosciw sumie z chęcią podzieliłabym go na 3-4 osoby ale pewnie nie znajdę
http://www.everydayminerals.com/stor...intensive.html
chyba, że organizatorka wysyłałby wszystko do mnie to mogłabym ci coś odsypać, ale dużo tego nie mam tym bardziej, że nie wiem jakich podkładów potrzebujesz
ew. mogłabym ci odsypac troszkę primera z EDM, o ile nie masz i korektor ale nie wiem czy ten jasny czy średni ja robie miks tych 2
ale to jak juz chcesz....

warstw podkładu czy minta?
ja nkładalam 4-5 warstw podkładu,a to źle bo za duzo, teraz nkładam 2-3 warstwy, a podobno 1-2 starczają, bo podkład ma tylko wyrównac koloryt
co do minta to tylko opruszam nim nos i policzki

musze sobie kupic jeszcze jednego LHK
bo uzywam go do bazy, minta, podkładu i pudru a po mincie juz zielony jest
A testowałaś już wcześniej ten bronzer? Bo ja bym chętnie spróbowała, ale nie zamówiłam próbki i teraz żałuje A co do korektórów to nie mam pojęcia jaki zamówić, żeby mi pasował odcieniem. Myślisz, ze jak zapytam się gdzieś na forum to mi pomogą?
A używasz czasem formuły intensive jako korektora? Ja dzisiaj próbowałam, ale nie mam pędzelka do tego więc troche nie wyszło
Stary 2010-01-31, 12:13   #1359
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A jak będę miała jakiś primer, podkład intensive i na to podkład matte to nie zrobi mi się maska?

A testowałaś już wcześniej ten bronzer? Bo ja bym chętnie spróbowała, ale nie zamówiłam próbki i teraz żałuje A co do korektórów to nie mam pojęcia jaki zamówić, żeby mi pasował odcieniem. Myślisz, ze jak zapytam się gdzieś na forum to mi pomogą?
A używasz czasem formuły intensive jako korektora? Ja dzisiaj próbowałam, ale nie mam pędzelka do tego więc troche nie wyszło
primer nie ma nic do robienia się maski on tylko przedłuza trwałsoc makijazu i wsiąke sebum
nie powinna zrobic ci się maska, o ile nie przesadzisz z podkladem

nie testowałam, ale powinien byc ok, jasny brązer, który krzywdy raczej nie zrobi
tez niewiem jaki
albo intensive fair albo multi-tasking jak juz pisalam u mnie jeden za jasny a drugi za ciemny więc mieszam
nie wiem czy ci powiedzą czy same będą wiedziec bo okaże się tak naprawdę dopiero jak kupisz
zawsze mozesz wizasc ze mną ten primer i on powinien miec odcien podobny dotych 2 korektorów + będziesz miec juz baze pod cienie
formuły intensive nie próbowałam jako korektora, ale wątpie zeby dała krycie takie jakie da korektor
ja na poczatku uzywałam zwykłego pędzla do cieni do korektora i malo mnie krył, dopiero jak kupiłam ovala to zobaczylam jak ładnie kryją korektory

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

tutaj masz jeszcze zdjęcia korektorów
http://1.bp.blogspot.com/_KVRgkO_C8f...concealers.JPG

Czas edycji: 2010-01-31 o 12:14
Stary 2010-01-31, 12:28   #1360
paspartu
Wtajemniczenie

Już wczoraj tutaj zaglądałam, ale się wam nie wtrącałam... A wy ciągle o tym samym
Stary 2010-01-31, 12:35   #1361
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
primer nie ma nic do robienia się maski on tylko przedłuza trwałsoc makijazu i wsiąke sebum
nie powinna zrobic ci się maska, o ile nie przesadzisz z podkladem

nie testowałam, ale powinien byc ok, jasny brązer, który krzywdy raczej nie zrobi
tez niewiem jaki
albo intensive fair albo multi-tasking jak jzu pisalam u mnie jeden za ajsny a drugi za ciemny więc mieszam
nie wiem czy ci powiedzą czy same będą wiedziec bo okaże się tak naprawdę dopiero jak kupisz
zawsze mozesz wizasc ze mną ten primer i on powinien miec odcien podobny do intensive fair + będziesz miec juz baze pod cienie
formuły intensive nie próbowałam jako korektora, ale wątpie zeby dała krycie takie jakie da korektor
ja na poczatku uzywałam zwykłego pędzla do cieni do korektora i malo mnie krył, dopiero jak kupiłam ovala to zobaczylam jak ładnie kryją korektory
Ja bym była chętna na ten brązer jeśli Estelle nie chce też przy okazji, bo ja moge poczekać, zwłaszcza, że narazie nic jeszcze nie mam, a brązer nie jest mi niezbędny do życia A korektora narazie nie zamawiam, kupie próbki na allegro i zobacze. Przy okazji zamówiłabym duży podkład z edm, tylko nadal nie wiem czy olive fair czy golden fair, bo one są prawie indentyczne Ale chyba golden, żeby nie wyglądać całkowicie jak mumia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 12:38   #1362
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym była chętna na ten brązer jeśli Estelle nie chce też przy okazji, bo ja moge poczekać, zwłaszcza, że narazie nic jeszcze nie mam, a brązer nie jest mi niezbędny do życia A korektora narazie nie zamawiam, kupie próbki na allegro i zobacze. Przy okazji zamówiłabym duży podkład z edm, tylko nadal nie wiem czy olive fair czy golden fair, bo one są prawie indentyczne Ale chyba golden, żeby nie wyglądać całkowicie jak mumia
w taki razie biorę z Asią champagne na pół
z Tobą soft bronzer na pół

o ile się nie rozmyślicie

i szukam jeszcze chętnych na połówki albo1/3 1/4 korektora multi-intensive
i połówke podkładu fawn w formule matte

jak bede zamawiac to zapytam dziewczyn z wątku EDM a jak się nikt nie skusi to koektora całego napewno nie biorę

jak uzywacie cieni to podobno pędzelek eye kaubku junior jest świetny sama będe zamawiac

Czas edycji: 2010-01-31 o 12:40
Stary 2010-01-31, 13:07   #1363
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
w taki razie biorę z Asią champagne na pół
z Tobą soft bronzer na pół

o ile się nie rozmyślicie

i szukam jeszcze chętnych na połówki albo1/3 1/4 korektora multi-intensive
i połówke podkładu fawn w formule matte

jak bede zamawiac to zapytam dziewczyn z wątku EDM a jak się nikt nie skusi to koektora całego napewno nie biorę

jak uzywacie cieni to podobno pędzelek eye kaubku junior jest świetny sama będe zamawiac
multi intensive wygląda na jasny, ale te zdjęcia na stronie są przekłamane, a nie moge znaleźć zdjęcia 'na żywo'. Nie masz czasem?
A próbowałas korektora aussie perk me up?
Co do pędzli to ja musze zamówić jeszcze do korektora i coś do różu/brązera tylko ciekawe skąd ja na to kase wezme
Stary 2010-01-31, 13:11   #1364
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
multi intensive wygląda na jasny, ale te zdjęcia na stronie są przekłamane, a nie moge znaleźć zdjęcia 'na żywo'. Nie masz czasem?
A próbowałas korektora aussie perk me up?
Co do pędzli to ja musze zamówić jeszcze do korektora i coś do różu/brązera tylko ciekawe skąd ja na to kase wezme
tu masz zjdęcia na zywo
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1264867504

Ty mi to mówisz ja chce wszystkie pędzle EDM i niektóre podwójne a potem kilka pedzli innych firm + niedostępnego juz angleda
go ma tylko jedna osoba na all
do różu wez dome

aussie mam ale w ogóle niepotrzebny, dziewczyny uzywają do powiek/ rozświetlenia kącików na niedoskonałosci się nie nadaje
Stary 2010-01-31, 13:31   #1365
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
tu masz zjdęcia na zywo
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1264867504

Ty mi to mówisz ja chce wszystkie pędzle EDM i niektóre podwójne a potem kilka pedzli innych firm + niedostępnego juz angleda
go ma tylko jedna osoba na all
do różu wez dome

aussie mam ale w ogóle niepotrzebny, dziewczyny uzywają do powiek/ rozświetlenia kącików na niedoskonałosci się nie nadaje
Ja się zastanawiałam czy nie zamówic pędzla z all do korektora i w tym 4 próbki korektorów niby gratis, chociaż tak naprawde za 5zł, ale jak na złość multi intensive nie ma A próbowałaś sunlight pod oczy?
Ja nie wiem jak sobie ten brązer czy róż nałoże flat topem, ale nie mam pieniedzy na jakiś normalny pędzel Chociaż róż i ten rozświetlacz całkiem dobrze wyglądają
Edit: Jednak jest multi intensive to zamówie najpierw próbki

Edytowane przez niby nic
Czas edycji: 2010-01-31 o 13:35
Stary 2010-01-31, 14:01   #1366
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zastanawiałam czy nie zamówic pędzla z all do korektora i w tym 4 próbki korektorów niby gratis, chociaż tak naprawde za 5zł, ale jak na złość multi intensive nie ma A próbowałaś sunlight pod oczy?
Ja nie wiem jak sobie ten brązer czy róż nałoże flat topem, ale nie mam pieniedzy na jakiś normalny pędzel Chociaż róż i ten rozświetlacz całkiem dobrze wyglądają
Edit: Jednak jest multi intensive to zamówie najpierw próbki
ale na all to pęzel do korektora to jakos 20 zł stoi a normalnie niecałe 15 kosztuje...
flat topem to ja nie wiem jak to nałozysz ja nie dałam rady
sunlight pod oczy ok
ale ogólnie najlepsze co moze byc to nawilzajace korektory
w nich jest nawilżajacy sunlight
uwodniony mint
clear na niedoskonałosci i jeszcze jakis jeden +pędzelek do korektora i tokosztuje 37-38 zł
to są sample...
do mnie powinny dojsc jutro
ja sunlighta pod oczy rozrabiam z jojobą

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

zawsze mozesz kupic jakies zestaw korektorów z tego
http://www.everydayminerals.com/stor...oncealers.html
15 zł kosztuje jeden zestaw j
Stary 2010-01-31, 14:09   #1367
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
ale na all to pęzel do korektora to jakos 20 zł stoi a normalnie niecałe 15 kosztuje...
sunlight pod oczy ok
uwodniony mint
clear na niedoskonałosci i jeszcze jakis jeden +pędzelek do korektora i tokosztuje 37-38 zł
to są sample...
Na all 32 z przesyłką i w tym mam 4 próbki tych co akurat chce, chociaż jeszcz 5 by sie przydała
A to są jakieś nawilzające korektory z edm? Matko ja jestem zielona
I jeszcze musze kupić jakiś puder, myslałam nad bambusowym, bo nim byłam zainteresowana juz duzo wczesniej ale jakos tak nie było okazji do kupienia
Stary 2010-01-31, 14:14   #1368
Mirelkaaa
Zakorzenienie

http://www.everydayminerals.com/stor...ollection.html
dziewczyny mówią, ze jak narazie najlepsze z oferty EDM
ale one na znizki nie wchodza i tylko sample są...
Stary 2010-01-31, 14:26   #1369
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
sunlight pod oczy ok
uwodniony mint
to są sample...

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

zawsze mozesz kupic jakies zestaw korektorów z tego
http://www.everydayminerals.com/stor...oncealers.html
15 zł kosztuje jeden zestaw j
Te kolory mi nie pasują z tych zestawów

Cytat:
http://www.everydayminerals.com/stor...ollection.html
dziewczyny mówią, ze jak narazie najlepsze z oferty EDM
ale one na znizki nie wchodza i tylko sample są...
Zachęcające Tylko boje się, że ten muti tasking bedzie za ciemny tzn za pomarańczowy, a ten aussi sie nie nadaje do maskowania jak mówisz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 15:05   #1370
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Te kolory mi nie pasują z tych zestawów

Zachęcające Tylko boje się, że ten muti tasking bedzie za ciemny tzn za pomarańczowy, a ten aussi sie nie nadaje do maskowania jak mówisz.
nie wiem jakie jest ten multi-takisng (clear) uwodniony, przyjdzie to zobacze

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

po zstanowieniu stwierdzam, że do zamówienia będe juz mogła podpiąć się w połowie tygodnia będziecie chciały juz wtedy zamawiac?
i w ogóle jesli napewno chcecie te połówki to jak sie dzielimy? kto bierze pudełko?
Stary 2010-01-31, 15:11   #1371
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jakie jest ten multi-takisng (clear) uwodniony, przyjdzie to zobacze

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

po zstanowieniu stwierdzam, że do zamówienia będe juz mogła podpiąć się w połowie tygodnia będziecie chciały juz wtedy zamawiac?
i w ogóle jesli napewno chcecie te połówki to jak sie dzielimy? kto bierze pudełko?
No tylko mi powiedz ile to wyniesie? Od każdej rzeczy płaci się za wysyłke na tych wspólnych zamówieniach? Bo ja bym chciała jeszcze zamówić podkład. Plus wiem, ze jeszcze pare zł za wysyłke od Wizażanki do mnie.
Mi jest obojętne, ja ostatecznie mam jakieś puste pudełko bo jakimś pudrze to nie ma problemu
Stary 2010-01-31, 15:19   #1372
Mirelkaaa
Zakorzenienie

wyniesie jakies 9 zł z wysyłką ze stanów
podkład cię wyniesie 23-24 zł +wysyłak do Polski 6 zł
jak chcesz to mozemy wysłac to najpierw do mnie ja nam podziele i wyśle Ci próbki multi-taskinga i intensive-faira?
Stary 2010-01-31, 15:34   #1373
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
wyniesie jakies 9 zł z wysyłką ze stanów
podkład cię wyniesie 23-24 zł +wysyłak do Polski 6 zł
jak chcesz to mozemy wysłac to najpierw do mnie ja nam podziele i wyśle Ci próbki multi-taskinga i intensive-faira?
Ok. Mi pasuje

Ale zaspamowałysmy tymi minerałami
Stary 2010-01-31, 15:35   #1374
Mirelkaaa
Zakorzenienie

w jakiej formule bierzesz golden faira?
bo chętnie bym ci cos do niego dopłaciła..
muszę wypróbowac ten odcien, a jeszcze nie miałam

oj tam to wątek plotkowy o czym chcemy tylko nazwe ma mylną

Czas edycji: 2010-01-31 o 15:43
Stary 2010-01-31, 15:42   #1375
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
w jakiej formule bierzesz golden faira?
bo chętnie bym ci cos do niego dopłaciła..
muszę wypróbowac ten odcien, a jeszcze nie miałam
Ja jestem bardzo chętna do jakiegoś podziału No chyba, że chcesz tylko próbke. Ale to intensive, nie wiem czy Ci pasuje.
Stary 2010-01-31, 15:49   #1376
Mirelkaaa
Zakorzenienie

na inny temat robie zadanie domowe i nie wiem
co to znaczy, ze mam wymienic wzorce parenetyczne renesansu?
to mają byc autorzy? tytuły? a moze kawałek tekstu?

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Ja jestem bardzo chętna do jakiegoś podziału No chyba, że chcesz tylko próbke. Ale to intensive, nie wiem czy Ci pasuje.
szkoda, ze intensive, bo ja się po nim cholernie świece i teraz próbuję matte

a chciałam tylko kolor sprawdzic czy lepszy od fawna będzie

jak chcesz to mozemy zrobic tak, ze ja sobie wezme próbeke gf i wysle ci próbke fawna i zobaczysz jak z tą formułą matte i czy Cię matowi

dziwczyny robią tak, ze kładą gf pod spód a na to fawna zeby nie byc ani za żółte ani za blade
Stary 2010-01-31, 16:08   #1377
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
na inny temat robie zadanie domowe i nie wiem
co to znaczy, ze mam wymienic wzorce parenetyczne renesansu?
to mają byc autorzy? tytuły? a moze kawałek tekstu?

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

szkoda, ze intensive, bo ja się po nim cholernie świece i teraz próbuję matte

a chciałam tylko kolor sprawdzic czy lepszy od fawna będzie

jak chcesz to mozemy zrobic tak, ze ja sobie wezme próbeke gf i wysle ci próbke fawna i zobaczysz jak z tą formułą matte i czy Cię matowi

dziwczyny robią tak, ze kładą gf pod spód a na to fawna zeby nie byc ani za żółte ani za blade
Nie mam pojęcia co to te wzorce, ale google podpowiada ze to tzw wzorce do naśladowania, które utrwaliły się w epoce tak jak w średniowieczu ideł władcy, rycerza itd. Z renesansu to napewno wszechstronne umysły typu Da Vinci. Tu taj masz wiecej przykładów http://pl.wikipedia.org/wiki/Polihistor Ale wiecej nie pomoge bo nic mi nie przychodzi do głowy Tzn jeszcze kojarzy mi się Kochanowski jako ziemianin i ten jego Czarnolas, ale nie wiem czy to było typowe w jakiś sposób dla renesansu

A jak organizatorka wyśle do Ciebie ten mój podkład to zapłacisz więcej za wysyłke do Ciebie? Bo jak tak sie da to mozna zrobic tak, ze wszystko zamówisz do siebie a potem mi wyślesz to co do mnie, a ja Ci kase oddam. No chyba, ze to wyjdzie jakoś wiecej czy cos. A matta chętnie spróbuje

Edytowane przez niby nic
Czas edycji: 2010-01-31 o 16:10
Stary 2010-01-31, 16:25   #1378
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia co to te wzorce, ale google podpowiada ze to tzw wzorce do naśladowania, które utrwaliły się w epoce tak jak w średniowieczu ideł władcy, rycerza itd. Z renesansu to napewno wszechstronne umysły typu Da Vinci. Tu taj masz wiecej przykładów http://pl.wikipedia.org/wiki/Polihistor Ale wiecej nie pomoge bo nic mi nie przychodzi do głowy Tzn jeszcze kojarzy mi się Kochanowski jako ziemianin i ten jego Czarnolas, ale nie wiem czy to było typowe w jakiś sposób dla renesansu

A jak organizatorka wyśle do Ciebie ten mój podkład to zapłacisz więcej za wysyłke do Ciebie? Bo jak tak sie da to mozna zrobic tak, ze wszystko zamówisz do siebie a potem mi wyślesz to co do mnie, a ja Ci kase oddam. No chyba, ze to wyjdzie jakoś wiecej czy cos. A matta chętnie spróbuje
dzięki

jesli wyjdzie więcej to jedynie o 1 zł a to na pół 50 gr a moze bedzie 6 zł

napisz mi dokaldnie co chcesz sobie kupic z EDM to zrobie taką liste i oblicze

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

jeszcze tak wracając do zadania
mam zebrac informacje o alianach
"alianach" według mnie to"aliani" ale w internecie znajduje tylko "alianci"

"alianach" to alianci a nie aliani?
Stary 2010-01-31, 16:29   #1379
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

Teraz tak pomyślałam, ze jeszcze ten pędzel do korektora oval by się przydał bo wtedy wydzie za 3$ tak? A do podkładu chętnie bym kogoś też znalazła, bo może jednak dla mnie też będzie za ciężki nawet jak będę miała puder. Jest gdzieś jakiś wątek do znalezienia chętnych do podziału?

Czyli ja bym wzięła jeśli by się dało ten pędzel, podkład no i brązer do podziału.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
dzięki

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

jeszcze tak wracając do zadania
mam zebrac informacje o alianach
"alianach" według mnie to"aliani" ale w internecie znajduje tylko "alianci"

"alianach" to alianci a nie aliani?
A jesteś pewna ze to o alianach ma być? Może chodzi o arian?
Stary 2010-01-31, 16:33   #1380
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz tak pomyślałam, ze jeszcze ten pędzel do korektora oval by się przydał bo wtedy wydzie za 3$ tak? A do podkładu chętnie bym kogoś też znalazła, bo może jednak dla mnie też będzie za ciężki nawet jak będę miała puder. Jest gdzieś jakiś wątek do znalezienia chętnych do podziału?

Czyli ja bym wzięła jeśli by się dało ten pędzel, podkład no i brązer do podziału.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

mozesza zapytac w wątku o minerałach EDM
oval kosztuje 6$ poz nizce to 3,3$+ 1,15$ wysyłka =4,45$ x 3 = 13,35$

zaraz zrobię taką liste

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:

w zeszycie mam aliani ale czy napewno to zalezy jak nauczycielka wyraznie mówi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości