|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
o ile popsucie zabawki rozumiem jeszcze - moze się zdarzyć każdemu w trakcie zwykłej zabawy - to łażenia po meblach i zniszczenia ich już nie - to ewidentny brak nadzoru i jakiejkolwiek dyscypliny ja bym chyba była tak wściekła, że ![]() Cytat:
wiem, ze to trudne, ale przy takich agentach jak nasze chłopaki konieczne Cytat:
Cytat:
![]() mój swego czasu jadł bardzo dużo, potem sporo (cały duży słoik zjadał), a teraz zjada ok 1/3 słoiczka i na 3 godziny mu wystarcza, ew cycem dojada, ale też odrobinkę (jakby pił) jakiś czas temu też dawałam cyca tylko rano i wieczorem, a teraz jakoś potrzeby mojemu synusiowi się zmieniły
|
|
|
#1112 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
Zjada zazwyczaj pół małęgo słoika albo cały jak się rozpędzi, ale bez względu na to ile zje musi dostać mleko bo jak nie to jest histeria
więc nie mam wyjścia. Wydaje mi się, że to jest po prostu tęsknota do smoczka i butli a że jeść lubi to ilość nie robi mu różnicy![]() Zdjęcie robione nie dawno i było gorąco bo rozpaliłam kominek i temperatura osiągnęła 25 stopni
|
#1114 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wiec chyba wie co robi ![]() na moje zdziwienie powiedzial: "widac, ze jestes z miasta" ![]() u nas nie ma zadnego zoo one przymarzaja bo ludzie jak juz przyjda rzucaja im jedzenie na lod i one tam wychodza i przymarzaja aaaaa jeszcze moj TZ wymysil, ze adoptuja z Erykiem przez internet psa ze schroniska, ten pies bedzie dalej w schronisku ale oni beda dawac na niego pieniadze, dogladac i opiekowac sie nim, a pieska mozna ogladac w internecie (znalazl w gazecie o tej niby adopcji) poza tym i tak bedzie caly czas szukany wlasciciel dla pieska, tyle, ze dopoki sie nie znajdzie to ten piesek bedzie mial lepiej
|
|
|
#1115 | |||
|
Zakorzenienie
|
na biezni raczej teraz nie, na rowerku zdarza sie 2-3 razy w tygodniu, na steperze czasami, hantle - nie, hula-hop czesciej.....
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieje ze Eryk sie nie rozchoruje wrocilismy od siostry mojej, Oliwka juz idzie spac, ja ide sie myc i jakas kolacje zrobic. Do jutra papa |
|||
|
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
Svinecka Twój Tż to człowiek o wielkim sercu
|
#1117 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki
![]() Cytat:
![]() ale chyba kazdy kocha zwierzatka i chcialby im pomoc - no dobra nie kazdy ale to wyjatki a moj TZ to kiedys w centrum miasta zauwazyl kota idacego po ulicy, zatrzymal sie na srodku i mowi: "no idz kochaniutki, masz zgasze Ci swiatelka" i zgasil swiatla i poczekal az przejdzie...........takie go go pokochalam
|
|
|
#1118 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry ... moje chłopaki siedzą na łóżku i bawia sie zabawkami
... Bartek od 3 dni ślicznie siedzi sam, czasem się zachwieje, ale super mu to wychodzi - to było o 16 ... teraz moi panowie śpią Batuś dziękuje za wszystkie komplementy ... no więc, która chce być teściową mojego Bartoszka? ![]() Cytat:
![]() no niestety nie ... niby marysi Maja nie ma narzeczonego na wizażu, ale ma ich 3 na żywo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za powiększanie rodzinki Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
przeczytałam Was tylko pobieżnie bo od wczoraj strasznie dużo stron przybyło Tuli dziś juz lepiej Czekoladko śliczną masz córcię i z Ciebie też kobieta niczego sobie ![]() My dzisiaj zostawiliśmy Zośkę dziadkom i pojechaliśmy do kina na Avatara w 3D ( Poza tym była aniołkiem. Z tego wnoszę, że chyba głodna nie była. Nic nie rozumiem z tego, bo ogólnie je nienajgorzej. Nie wiem po kim ta nasza córcia ma taki charakterek![]() Idę się kąpać i spać. Zmachana jestem jak koń po westernie. Ps. Dostaliśmy dzisiaj mandat 300 zł+6 pkt za zawracanie w niedozwolonym miejscu. Szkoda gadać
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem Wam ciekawostkę - mojej mamy żółw nie je sałaty, pomidorów czy truskawek tylko ziemniaki, makaron, kasze... - też taki wiejski żółw stepowy ![]() dla TZ
|
|
|
#1121 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dziecko nie, bo śpi, ale mama za to jest-mój Miki je dwie łyżeczki(max) a potem odruch wymiotny, a po zupce ugotowanej przeze mnie wymiotował tak mu smakowała-najgorsze,z e za 2 tyg do pracy wracam i nie wiem co ta niania da mojemu malcowi do jedzenia ![]() Unholy-współczuję takich odwiedzin-prawdopodobnie nie zaprosiłabym tej mamuśki do siebie-no z pewnością nie ze swoimi łobuziakami... Edytowane przez katjaaa Czas edycji: 2010-01-31 o 21:07 |
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory jadła tylko gerbera i hippa ale chciałam spróbować nowych smaków no i pluje ![]() aaa i zauważyłam, że hipp też ma dodawaną sól do obiadków |
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Eleeri i reszta dziewczyn pracujących -
... tzn z jedej strony bym chciała, bo to siedzenie w domu jest czasem nie do zniesienia, ale zostawic Bartoszka z opiekunką ... nieee! Svinecko - zdrówka dla Eryka dla Tż-ta! więcej nie pamiętam ... zaraz postaram się nadrobić
|
|
|
|
#1124 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny cos sie pali u nas w bloku, przyjechala straz pozarna, do klatki obok ale u nas na kletce jest juz siwo, zaczyna smierdziec w mieszkaniu, nie wiem czy nie bedziemy musieli sie ewakuowac - TZ pobiegl sie dowiedziec
|
|
#1125 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
troche naskrobalyscie babolepojechalam z tż i Wercia do kawiarni dzisiaj na kawusie i deserek,potem zamowilismy pizze i tak minela nam niedziela a na wage to jutro nie staje nawet ![]() Cytat:
ja bym kazala jej odkupic a jak nie to ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mala mojej znajomej wybawila sie bardzo tymi puzlami, miala przerozne a w wieku 2 latek umiala rozpoznawac literki i ulozyc swoje imie , umiala tez liczyc do 10- jak dla mnie super edukacyjne Cytat:
![]() Cytat:
o kurde nie za fajnie z tym mandatem
|
|
#1126 |
|
Przyczajenie
|
o matko! uciekajcie przed dom!!!!
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
o boze znowu nie mozna cytowac
co sie dzieje z tym wizazem zawsze wieczorem![]() Svinecka brzmi jak na filmie........czekam na relacje, mam nadzieje ze nic powaznego sie nie dzieje wiecie co to byl chyba taki 1 dzien jak mala nie ulewala , bo wczoraj i dzis to juz ulewanie na maksa ciekawa jestem jak dlugo to potrwa
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
o kurcze Svinecka trzymajcie się
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
a napiszcie moze jak wasze dzieci ubieracie po domku?
moja smiga w dlugim rekawku i rajstopkach no i skarpety albo jakies paputy Cytat:
zaraz przyszlo mi na mysl jak kiedys, bardzo dawno temu w kosciele byla akcja z adopcja dziecka , jakiegos bambo Tez sie wplacalo co miesiac na konto pieniazki i obiecali ze przysla zdjecie tego dziecka z opisem czy sie uczy jak sie miewa itp i doopeczka Rok placilam i mnie wyhu***i Cytat:
![]() kumam baze ![]() Aniu-dla Bartoszka ![]() Aniu82- a kiedy twoj mąż wraca? bo tak sobie mysle czy to nie za szybko za nastepne dziecko w sensie ze maly odstep czasu na regeneracje org itp.No bo bierzecie pod uwage ze za szybko moze sie nie udac, ale natura jest przewrotna.Oczywiscie zycze jaknajlepiej.Dopytuje tylko z ciekawosci ![]() Sama juz mysle o drugim, choc wczorajszy stan konta mnie chwilowo otrzezwil :/
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka, mam nadzieję, ze to nic poważnego - jakieś fatum w tym naszym szczecinie
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka, wszystko w porządku???
|
#1132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie oddam Kubusia nikomu ![]() Cytat:
Cytat:
Svinecko mam nadzieję, że Wam nic nie zagraża i że to nic poważnego Katarzynko nie zacytowało mi Twojego posta Zuzia chodzi w domu w bodziakach na krótki rękaw i na to bluzeczka na długi zazwyczaj kładę jej albo rajstopki albo spodenki dresowe i skarpetki na rajstopki nie zakładam ani skarpetek ani nic często zdejmuję jej te rajstopki bo lubi z gołymi nóźkami i od razu mówię, że nie mam tropików w domu |
|||
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja moge cytowac
Cytat:
Ja stoje w miejscu, ale @ juz sie konczy wiec niech cos drgnie.Powolutku,po malutku ale stale Dziewczyny ale wam za rzadkie sa obiadki?no bo zupki to są lejące ale dania uwazam ze sa ok Ten Hamanek o ktorym wam pisalam ze byl taki suchy to jak palcem chcialam nadmiar jedzonka wepchnac na lyzke to sie zbijalo jakby w plastelinowa kulke.Przetestuje czy inne takie syfne, ale deserki maja fajne. Z bobovity mam rosolek.Jutro sprawdze jak konsystencja.Najwyzej canpolowa lyzeczka dam A pisalam wam ze mnie fotoradar scignal jak wracalam z psem z hodowli?od 23.12 nie doszedl mandat, ale pewnie dosla. Szkoda ze nie zdazylam usmiechnac sie do zdjecia Svinecko... ale glupio,przykra sprawaZebyscie nie musieli sie ewakuowac ![]() Informuj nas
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
katarzynko też o tym myślałam, ale jestem w dobrej formie więc nie chcemy zwlekać z decyzją. Bardziej martwi mnie czy podołam wszystkiemu z ewentualnie dwójką dzieci ale do odważnych świat należy
Mam jednak wrażenie, że przyjdzie mi poczekać na kolejnego bobasa, nie wiem czemu ale tak czuję. A u Was oprócz kwestii finansowej coś jeszcze Was powstrzymuje?
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu moja Wercia ma zawsze dlugi rekawek i to jest albo body+rajstopki czy polspiochy, albo pajac czy spioszki
a w lato to oczywiscie w samym body z krotkim rekawkiem ale skarpetki miala na stopkach
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na upartego to bym jeszcze wymyslila metraz, ale toz czasem samo sie rozwiaze... ale juz sobie wbilam do makówki ze przeciez tak jest co roku w tym okresie i ze bedzie lepiej Baaaa nawet przysieglam sobie w nastepnej ciazy bede kupowac drobne zapasy. Pampers,mleko a nawet sloiki pojedyncze sztuki i przez 9mc bede miala nachomikowane No i mi zaczal mulic wizaz, chyba stad sie ulatniam.Wyciagne sie przed tv.Jutro kolezanka ze szpitala do mnie przyjedzie, wiec moze jeszcze łazienke ogarne Svinecko?wszystko ok?
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej nie planować i uniknąć rozczarowań.
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wizaz szwankuje wiec spadam na film ciekawe jak Svinecka mam nadzieje ze wszystko ok
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... mam nadzieję, ze to nic poważnego! ![]() wiem wiem ... Kubuś jest the best!
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jestem
![]() nie musielismy sie ewakuowac, straz dopiero pojechala wybuchl pozar w piwnicy w klatce obok, jeszcze nie wiadomo od czego nie wiem czy tam ich nie ewakuowali bo TZ mowil, ze bialo bylo w tamtej klatce i oddychac nie szlo - musialo byc rzeczywiscie skoro i u nas klatka byla siwa i juz spalenizna w mieszkaniu jechalo, ale pootwieralismy okna na klatce i wietrzeje juz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

i płakał taki był śpiący i zmęczony ale zasnąć - gdzie tam 

pociesze sie, bo moja zjada polowe malego sloiczka 
więc nie mam wyjścia. Wydaje mi się, że to jest po prostu tęsknota do smoczka i butli
i te kaczki zdychaja, codziennie straz miejska wylawia kilkanascie martwych i probuje ratowac te, ktore przymarzly do lodu - moj TZ nie mogl przejsc obok 

... no więc, która chce być teściową mojego Bartoszka?
Wczoraj był trzeci dzień jak bierze antybiotyk a znów miała podwyższoną temp, rozpalona cała
za powiększanie rodzinki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale glupio,przykra sprawa
... mam nadzieję, ze to nic poważnego!