|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
No i na uniwersytecie takie zajęcia prowadzę... Ale zdarzyło mi się już (na prywatnych uczelniach) nawiązać bliższą znajomość z gramatyką, kulturą języka, kulturoznawstwem, retoryką edytorstwem i korektą tekstu Normalnie człowiek orkiestra, jak rzuciła kiedyś o synku Afrodyta![]() Cytat:
Cytat:
Sama dokładnie w tym tonie pisałam, gdy mówiłam, że wiem, że bym się tu, w przypadku klubu, nie znalazła![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
......................... ......................... ..... Eleeri, frida, nerwusek - za Wasz pierwszy dzień!... Wracajcie do domu prędko Unholy, super zakupy... I ja kupuję głównie na allegro, ale wkurza mnie strasznie, gdy zapłacę za coś naprawdę sporo, a po otworzeniu paczki okazuje się, że ubranka są, a i owszem, ale sprana, rozciągnięte, a wypadku bluz i sweterków - źle prane, i w efekcie takie sztywne i nierozciągliwe Tak było ostatnio![]() Zdradź mi też, czy te paputki ze skarpetkami ( Wczoraj umiesciliśmy ogłoszenia o sprzedaży na kilku portalach. Już dziś zgłosiła się babka z agencji - przyjdzie jutro, możliwe, że będą chcieli mieszka nie wykupić... Mielibyśmy iesamowite szczęście, jeśli udałoby nam się w pierwszym tygodniu ...czyli przed jutrem znowu muszę sprzątać
|
|
#1202 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1203 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Paputki Next nowe bez metki. Widać, ze w ogóle nie używane. Przeleżały w szafie. Kupiłam rozm. 6-12 ale są na dośc chudziutką stópke, czyli raczej krótko poużywamy ![]() A to u Was agencje wykupują? Bo u nas to tylko oferują nasze mieszkanie/dom kupującym, którzy się do nich zgłaszają z chęcią zakupu np w wybranej dzielnicy/rejonie. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
#1204 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Włoski też myję codzinnie, jakoś inaczej nie potrafię ![]() Cytat:
Zakupy super, strasznie mi się podobają te bluzy na piątym zdjęciu
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2010-02-01 o 12:25 |
|||
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1206 |
|
Ola-Unhola
|
Klub załozyła Svinecka i mają wstęp tylko osoby zaproszone, czyli nikt postronny nie przeczyta. Musimy poczekac na Svineckę, to Cię zaprosi i wtedy wszystkie swoje troski możesz spokojnie tam opisać, jeżeli będziesz miała potrzebę,
|
#1207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha Hm, kupiłam ostatnio Stasiowi nowe butki zimowe (krówki już przymałe ), no i ich rozmiar = 13 Staś Wielka Stopa![]() Teraz się przymierzam do kurteczki przeciwdeszczowej ![]() A nie wiem Pierwszy raz mieszkanie sprzedaję Tak jakoś zasugerowała babka przez telefon (rozmawiała z TZ-tem) - przyjdzie jutro, to zobaczymy![]() Przed chwilą rozmowa z Tz-tem przez telefon: TZ - Zjedz kurczaka. ja - Co za dziecko czeka??? ......................... .......... magi... ), Svinecka z plackami, i się wygadasz...![]() A na serio - ja po prostu nie umiem wyjść z podziwu, jaka jesteś niesamowita, a że ciągle to powtarzam, to już ostatnio wolałam nawet tego nie pisać... Ale Ty wiesz. ......................... ........... Zapomniałam dodać ![]() Staś śpi wyłącznie w pajacach (jeden pajac=2 noce), w dzień najczęściej w spodenkach dresowych+skarpetki+body z długim rękawem/body bez rękawów + bluzeczka z długim. Główke myję codziennie, na tej zasadzie, że używam do kąpieli płynu z NIVEI lub HIPPA, a te są na ogół od razu i do główki. Od 2 tygodni chodzi za mną kąpiel ze Stasiem... TZ o tym samym bąka ![]() ......................... ....... Moja ostatnia uczelnia właśnie mnie przeprosiła, ale "nie mają dość godzin, by zatrudniać kogoś z zewnątrz" - standardowa formułka. Tylko po co głowę mi suszyli we wrześniu? W sumie jednak dobrze się stało - skoro się wyprowadzam, to dojazdy by mnie dobiły - no i musiałabym zostawiać Stasia na parę godzin z dziadkami, co prawda tylko 2 razy w tygodniu, ale zawsze...
Nasz Staś - 23 lipca 2009r. Edytowane przez chryzolit Czas edycji: 2010-02-01 o 12:37 |
|
|
|
|
#1208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Unholy fajne ciuszki
Cytat:
![]() Cytat:
Nom, ma
|
|
#1209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że dużo szarego ja też lubię ![]() no i teraz mam pytanko na wiosnę kupię małej kurteczkę a buciki jakie? co wy kupujecie swoim dzieciaczkom? bo nie mam pojęcia ![]() Cytat:
dzięki ja myłam codziennie ale teraz zaczęłam co 2-3 dni Cytat:
![]() życzę oby jak najszybciej się sprzedało ![]() Cytat:
tak jak Unhloy napisała, może w klubie? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1210 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
oczywiscie trzymam kciuki za eleeri, fride i nervuska
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kochana zaraz Ci wysle zaproszenie do klubu - tam mozesz sie wygadac
|
|
|
#1211 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja na czesc Małza kupiłam Antkowi taka koszulkę
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-02-01 o 12:40 |
|
|
|
|
#1212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczcie co moje dziecko wyczynia. Normalnie nie moge jej na macie zostawic. Poobstawialam ja kocami ale to i tak nic nie daje ![]() Załącznik 2833945 Załącznik 2833946
|
|
#1213 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Mamy ta sama ksiazeczke
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-02-01 o 12:52 |
|
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
Syla, super
Unholy
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie może jakieś ładne wierszyki o dzieciach, narodzinach, albo sentencje jakieś? bo do tej fotoksiążki coś bym dodała, ale nie znam fajnych, a w necie znalazlam takies takie banalne....
|
|
|
|
#1216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aniu, brawa dla syna
![]() Cytat:
duzo zdrowka dla niej! Cytat:
![]() a przede wszystkim spadku wagi a smok chinski ![]() chwilowo zbrzydla mi moja geba Cytat:
Najlepszy zakup Cytat:
Spiochy zmieniam codziennie, nie zakladam body do spania. Inne ubranka tez zmieniam codziennie, podobnie ma sie sprawa z myciem wlosow- codziennie.
|
|
#1217 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
moj tak jeszcze nie wedruje - juz wlazi na podloge ale dopiero tak na pol dlugosci ciala aaaaaaaa i zapomnialam sie pochwalic, ze moje dziecko tez od kilku dni siedzi samo ![]() Cass a Kuba to normalnie ewenement jest naprawde brawa mu sie naleza bo rozwija sie bardzo szybko
|
|
|
#1218 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miała tyle sztuk zeby zakładac codziennie czyste to pewnie bym tak robiła. Codziennie po kapieli zakładam świeże body a na to albo pizamka, albo spiochy, pajac, połśpiochy. W tym spi tak ok 2-3 dni. Potem juz czuje zapach siuśków (spi całą noc w jednym pampku) wiec mu nie zakładam A pytanie wcale nie było głupie ![]() Tak, myje codziennie włoski. Cytat:
![]() Ubranka śliczne Ja czesto chodze do lumpka, są tam naprawde super ciuszki. I cena bardzo przystepna. No i lubie Pepco, mozna kupic duzo i tanio ![]() Cytat:
Jesli chcesz napisz do mnie na pw albo w naszym klubie, tam nikt obcy nie przeczyta. Cytat:
Córcie masz przesliczna. Cytat:
|
|
|
#1219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję sytuacji. Trzymam z całej siły kciuki za Maciulka. Lekarze na pewno szybko coś zadecydują i później bedzie już tylko lepiejCytat:
Mogę ją zostawić na macie i iść sobie a jak wracam to jest w takiej ssamej pozycji w jakiej ją zosawiłamMatko, co ja się namęczyłam, żeby ten mo niejadek zjadł choć pół słoiczka obiadku Ja nie wiem co to będzie i jak ja wróce do roboty;(Mam takie nieśmiałe pytanie Czy nie chciałybyście mnie w Waszym klubie
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jedną ze slubu, ale to taka bardziej amatorska wyszła, chociaz nie najgorsza |
|
|
|
|
#1221 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ale sie wkur*** mialam odebrac bryle i znowu mowia ze pojutrze
okazalo sie ze babka ktora zakladala szkla zepsula oprawke i sprowadzaja te sama z innego salonu-pita nie mogla powiedziec w sobote tylko powiedziala ze szkla nie gotowe , a dzis gosciu nam powiedzial!!!ale i tak pojedziemy na zakupy aaa byla dzis premiera zupki po 6 mcu -rosolek z ryzem i mala zjadla ze smakiem ale strasznie wodnista ta zupka musialam ja zagescic kaszka manna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czadowa koszulka!!gdzie ja kupilas na all?? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja tak samo muszę jej pilnować cały czas dlatego ten kojec chcę kupić Cytat:
co za mama ![]() ![]() dla MarcelkaCytat:
idziemy na spacerek do później ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- i znów zapomniałam ![]() dziękuję za odpowiedzi o myciu włosków chyba znów zacznę codziennie myć |
||||
|
|
|
#1223 |
|
Ola-Unhola
|
czeko, kupiłam na All
Brawa dla Marcelka ![]() A Antek własnie usnał mi na kolanach, słuchajac Elektrycznych Gitar na cały regulator - "Nie pij Piotrek" oraz "Dzieci"
|
#1224 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Marci dziekuje
![]() nooo zapomnialam bo ostatnio tyle sie dzieje
|
|
#1225 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. No wiesz, taki news a ty dopiero teraz mowisz![]() Dziekuje Nie pelza i nie raczkuje, ona sie tak turla Zbrzucha na plecy, z plecow na brzuch i tak az sie gdzies na czyms zatrzyma![]() Cytat:
. Napewno i twoja juz wkrotce tak bedzie . Dzieci bardzo szybko sie ucza![]() Jak Lena nie chce jesc odkladam i probuje ponownie za pol godzinki. Nie zmuszam bo boje sie ze osiagne odwrotny efekt. Cytat:
Ehh ja mam w domu dwa kojce i nie wzielam zadnego. Teraz zaluje ![]() Milego spacerku. My dzisiaj siedzimy w domku. -14stopni mamy ![]() Dziekuje za mile komplementy dla mojej coreczki
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1227 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
), to Ci szybko dam cynk
|
|
#1228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chryzolku przesadzasz, ale dziękuję Rzeczywiście głowę Ci tylko zawracali
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1230 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() Cytat:
![]() syla39 Lenka śliczna dziewczynka Moja Amelka też nie ma chłopaka ![]() Cassandra super zakupki ![]() A Kubuś ![]() ![]() klask i:![]() Na ile Ci starcza to jedno mleczko 600 g? moja już tak ładnie spała, a teraz znów minimum 7 razy ![]() Ja codziennie UnholyOne fajne ciuszki Cytat:
Amela to samo wyczynia a co dopiero jak zaczną chodzić juz nic się w domu nie zrobi ![]() Cytat:
czasem się tak okupię na ciuchach, że pełne siaty targam chodzę w poniedziałki zazwyczaj do jednego sklepu gdzie mają wszystko po 1 zł ![]() magi77 cały czas trzymam kciuki, aby nareszcie wam zaświeciło słońce. Amelka dalej daje czadu Już jej nie wystarcza, że jestem z nią w jednym pokoju, muszę obok niej leżeć i się z nią bawić cały czas ![]() Terrorystka mała mi rośnie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

chociaż przepraszam, teraz to już chyba Wydział UJ jest. A jeżeli mogę zapytać, masz zajęcia z teorii literatury? poetyki?
No i na uniwersytecie takie zajęcia prowadzę... Ale zdarzyło mi się już (na prywatnych uczelniach) nawiązać bliższą znajomość z gramatyką, kulturą języka, kulturoznawstwem, retoryką edytorstwem i korektą tekstu
Normalnie człowiek orkiestra, jak rzuciła kiedyś o synku Afrodyta
Sama dokładnie w tym tonie pisałam, gdy mówiłam, że wiem, że bym się tu, w przypadku klubu, nie znalazła
Zaraz będę sprawdzała,czy w ogóle da się to skręcić, bo śrubki wyrwały się z boków.
moj TZ - matka teresa dokarmia kaczki w parku, ktore jak bylo ladnie i cieplo to ludzie dokarmiali bo mieli atrakcje a jak jest zimno i kupa sniegu to juz nie ma komu karmic
i te kaczki zdychaja, codziennie straz miejska wylawia kilkanascie martwych i probuje ratowac te, ktore przymarzly do lodu - moj TZ nie mogl przejsc obok
Tak było ostatnio

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

co za mama