|
|
#4951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
bassienkaw a jak ten cynbał w pracy wrócił???
|
#4952 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Ja właśnie przechodzę ciążowe przeziębienie Lekarka zapisała mi ful leków bo jak do niej poszłam to miałam delikatne zapalenie zatok A to wszystko przez to że w pracy zepsuły się drzwi wejściowe do sklepu i zanim ochrona je zamknęła to potrwało 30 min i tak mnie zawiało że szok... Zwolnienie mam do czwartku bo na pt wziełam wolne bo ide do Gin A jak tam week minął ?
|
|
|
|
#4953 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale poki co nie wiemy wiec na dziewczynke jest Kinga lbo Klaudia a na chłopca Damian albo Daniel ![]() nie koniecznie bo niektore jak karmia to maja wiekszy apetyt a do tego podczas karmienia nie mozna sie odchudzac zbyt drastycznie bo to szkodzi dzidzi ten jest mega!!jestem za!!!!!! u nas weekend goscinnie, zrobilam ciasto z melonem...pycha...a dzis placki po wegiersku...idealne cialo ...zapraszam !!!!!!
|
||||
|
|
|
#4954 |
|
Raczkowanie
|
"wiosna z brzuszkiem, lato z wózkiem"
![]() uważam, że lepszego nie znajdziemy ![]() Mam pytanko. Czy wszystkie z Was miały robione genetyczne usg???Czy to coś dziwnego jeśli nie zrobię???Mój ginekolog nie kieruje na nie kobiet w moim wieku i nie wiem co robić?? Edytowane przez katia_ Czas edycji: 2010-02-01 o 12:12 |
|
|
|
#4955 |
|
BAN stały
|
ten tytuł vette jest fajowy i krótki
ja mam nadal biegunkę pobolewa mnie brzuch, kurde ja to zawsze muszę coś złapać ![]() póki co będę dużo piła... może to od soków pomarańczowych, wczoraj sporo wypiłam... |
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Siala to widze, ze zakupy na maxa szalona
Tez chce tylko tz nie pozwala ![]() Zuziunia nie chwalilas sie wiesciami wlasnie a czekalysmy na Ciebie, ale dobrze, ze wszystko oki. W lozku leze jeszcze tak mi sie wstawac nie chce, ze szok, glowa mnie boli na calego ![]() a moze "Brzuszki nam sie zaokraglaja i niedlugo wiosne powitaja" |
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 lutego mam jeszcze dawno umówione usg u tego starego capa, powie mi płec i się z nim pożegnam ![]() Niby nie jest konieczne jak nie jesteś w grupie podwyższonego ryzyka ![]() Ja wolałam zrobić dla własnej spokojności, tym bardziej, że się nasłuchałam o młodej dziewczynie, która mimo stałej opieki ginekologicznej urodziła chore dzieciątko, z paraliżem nóżek (jak można nie zauważyć na zwykłym usg że dzidzia nie rusza nóżkami?!), paraliżem odbytu i cewki moczowej. I dziewczyna miała wtedy 22 lata, wszyscy zdrowi. Ja sobie tłumaczę, że po prostu na kogoś musiało paść. USG genetyczne zrobiłam bo mi zależało by uspokoić nerw a poza tym miałam nieco grosza odłożone, nie ukrywam, że 120zł to dla mnie spory wydatek. niezawsze - ja nie zawsze byłam w obecności tż ![]() ukryłam w szufladzie to co kupiłam a pokazałam mu dopiero niedawno Może i by się złościł ale przekupiłam go śpiochami z napisem "kocham mojego tatę" i na rękawku kaftanika "jestem grzecznym bobasem"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-02-01 o 12:24 |
|
|
|
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
jak ci zalezy to moze prywatnie??
|
|
|
|
#4959 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Fajne ciuszki ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Co do sobotnich imienin upiekłam to twoje ciasto z malinami, rewelacyjne, pomijam juz fakt że za malinki zapłaciłam 9,99 ale waarto było Dzięki za przepisy---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
, choć Tobie tego nie życzę i ja osobiście w to nie wierzę ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
No i kciuki obowiązkowo trzymam !!!Napisz po wizycie!!!
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-02-01 o 13:08 |
||||||
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wrocilam z zakupow. w biedronce byly truskawki 250 g za 1,99 i oczy mi sie zaswiecily a tu wszystkie pognite i splesniale
jak oni wogole moga cos takiego do sprzedazy wystawic. a teraz bym cos zjadla ale pojecia nie mam co
|
|
|
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli bardzo cię męczy biegunka to kup sobie herbatkę jagodową albo po prostu dżem, jagody działają "zatrzymująco"
|
|
|
|
#4962 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy se środków aptecznych to węgielek
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanko czy któraś z was, która jest już w 15 czy 16 tygodniu nadal wymiotuje?Mnie średnio co 2-3 dni dalej szarpie i męczy, w pierwszej ciąży w ogóle nie wymiotowałam, więc nie wiem ile to jeszcze potrwa bo niby po trzecim miesiącu powinno minąć
W ciągu dnia czuję się super ale rano bywa różnie.
|
|
|
|
#4965 | |||
|
Zadomowienie
|
Znowu kolejny atak zimy ;/ a ja juz nie moge doczekac sie wiosny i troszke lzejszych ubran
![]() Cytat:
Na kiedy masz termin? ![]() Cytat:
Cytat:
jade na zakupy zaraz :P
|
|||
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Jusdan no to fajnie,ze ciacho wyszlo... ja robilam cos na wzor z borowkami, nie wiem czy tutaj wklejalam przepis... w kazdym badz razie nie wyszlo tak jak wyjsc powinno, ale robilam z dzemem... wiec w sumie moglo... w dodatku bardzo slodkie.
Co do klusek śląskich to Łucja też bardzo lubi, ja lubię i Damian tez... wiec problemu nie ma. No i ubóstwiam czerwoną kapuchę. Choć i tak wczoraj przyszedl mnie smak na kapuche z ziemniakami. Nie wiem czy znacie takie danie. Gotuje sie osobno kapustę białą, osobno ziemniaki, ziemniaki sie potem gniecie... wszystko do jednego gara, dodaje sie skwarki... i my najczesciej to jemy z mielonymi. I zrobie chyba w przyszlym tygodniu, bo na ten mam wszystkie obiady rozplanowane ![]() A jutro bedzie lasagne
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak gadacie o tych lodach ze i mnie chec zlapala na szczescie kupilam dzis i wciagam wlasnie Big Bambi
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-02-01 o 13:32 |
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziunia tez nie pamietam ale super, ze wszystko ok
Ja po soku pomaranczowym "gładko" sie zalatwiam wiec moze...a moze z tymi lodami taka mieszanka wybuchowa ci wyszlaOlenka kuruj sie katia takie badania to teraz norma, choc wiadomo, ze nie wszedzie... aniaa no nic tylko sanepid podpuscic na nich ![]() jusdan moja szwagierka na tym etapie jeszcze wymiotowala.To sprawa indywidualna. |
|
|
|
#4969 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mniam... uwielbiam to... tylko brak skwarek, dodaje kilka łyżek octu.---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Nie napisałam wam jak lekarz przystojny mi robił usg... najpierw przez brzuch ale nic nie było widać bo mam te tyłozgięcie i niestety dopochwowo musiałam.. trochę speszona byłam, bo młody, naprawdę przystojny. Ale jest ekspertem w usg... Oczywiście mój TŻ ze mną był... Ostatnio mnie moja teściowa wkurza... w sobotę jak mnie nie było wypominała mojemu że jak to ona spojrzy w oczy ludziom, że najpierw ślub potem ciąża... niezadowolona że cywilny... ostatnio ciągle tylko sie kłóci z TŻ a ja już przesłuchać nie mogę. Ciągle naburmuszona... oszaleć można... dobrze że pracuje bo jakbym miała z nią siedzieć.... Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2010-02-01 o 13:36 |
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
ja taka "ciapke" robie z ziemniakow z piersia kurczaka marchewka i cebula
oj chyba zrobie bo naszla mnie ochota ![]() zuziunia niestety tak to bywa z tesciowymi. dlatego ja z jednej strony sie ciesze ze mieszkamy 600 km od rodzicow bo nam sie nikt przynajmniej nie wtraca tylko te wyjazdy do nich meczace niestety
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-02-01 o 13:40 |
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie taka 'ciapka' to jest normalne jedzenie wyniesione z domu. Bodajże śląski przysmak. Uwielbiam
Mój TŻ też bardzo polubiał, bo u nich to się kapuche z grochem je... nie trawie swoją drogą ![]() hahaha i znowu o jedzeniu
|
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
spadam do sklepu bo nie mam marchewki
a u mnie w domu mowilo sie na to prażoniec tylko ze w oryginale powinno byc miesko z krolika a ja zmienilam na kurczaka
|
|
|
|
#4973 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja grochu i fasoli jakoś nie specjalnie... ciężkie takie... |
|
|
|
|
#4974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ziemniaki z gorchem i kapustą też uwielbiam jednak to przeważnie na kolacje wigilijną mamy.
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu mówie kapucha z ziemniakami
od po prostu hahaha ![]() I coraz wiekszy smak mnie na nią przychodzi, za to dzisiaj zupa szpinakowa czeka
|
|
|
|
#4976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko że ja znam to nie z białą ale z kiszoną kapustą, daje się właśnie skwarki i ziemniaki mniaaam, u mnie w domu się na to mówiło ciap-kapusta no i wiadomo o co chodziło do tego tak jak mówisz mielone albo żeberka, aż mi się zachciało.Szkoda tylko że mój TZ nie akceptuje zbytnio śląskiej kuchni, choć powinien bo w końcu babę ze śląska se wziął, z gotowania wielu rzeczy juz dawno zrezygnowałam albo gotuje jak jego nie ma w domku i je poza domem.---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście jeśli chodzi o moje powyższe pytanie dot.
|
||
|
|
|
#4977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i dzien dobry dziewczynki dzis przyszla moja tunika fajnie lezy pozniej zrobie foto i wkleje no i brzuszka bo wczoraj foto zrobilismy a w piatek zaczelam 18tydzien![]() no iz abieram sie za nadrabianie
|
|
|
|
|
#4979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moja dzidzia dzisiaj zaczęła dzień od tańczenia Wczoraj była bardzo niemrawa,prawie się nie ruszała,za to dzisiaj rano puściłam Vivę i zaczęła sobie brykać Tylko TŻ mówi,że dzisiaj musi sobie z nią porozmawiać,bo jak on chce poczuć jak się rusza to zawsze się uspokaja albo bryka jak go nie ma,wyjdzie na papieroska albo ze śmieciami,a jak wraca to spokój i cisza ![]() Ja dzisiaj popełniłam błąd i powąchałam mleko przed zagotowaniem.Mało brakowało a zaliczyłabym pierwszego w ciąży.Potem aż mnie przez pewien czas brzuch bolał,bo to takie skurcze są przecież żołądka... Nie wiem jak Wy wytrzymujecie tyle tygodni z takimi "atrakcjami" |
|
|
|
|
#4980 |
|
Raczkowanie
|
ja tez jestem za tytulem "wiosna z brzuszkiem, lato z wozkiem"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

Ja właśnie przechodzę ciążowe przeziębienie
Lekarka zapisała mi ful leków bo jak do niej poszłam to miałam delikatne zapalenie zatok
A jak tam week minął ? 

z tego co pamiętam to narobiłyście mi smaka na kupę rzeczy (lasagne, canneloni, zupa szpinakowa...), no i te ciasta!
normalnie przy was wymiękam
za to w nagrodę wreszcie przeszły mi mdłości! 

W ciągu dnia czuję się super ale rano bywa różnie.
Juz sie tu wpisywalam do was ale mnie nie przyjełyście chyba ?