Trwałe (najtrwalsze) perfumy - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 20:17   #511
olilina
Zakorzenienie

Dot.: Trwałe (najtrwalsze) perfumy

Cytat:
Napisane przez fizol87 Pokaż wiadomość
hmmm... ja mam pytanie... natury damsko męskiej...(wiem ze znacie sie na tych "klockach") moglaby mi ktoras z Was polecic BARDZO trwały subtelny MĘSKI zapach, mam juz to i owo... ale uzpulenilbym polke o wlasnie taki specjal, a cho... ciezko jest mi trafic na taki perfum, w ktory bym sie wpasowal... i byl trwaly i intensywny... DZIEKUWA P.S. co myslicie o Yves Saint Laurent M7 i Yves Saint Laurent La Nuit De L Homme... sa bardzo trwale, z ogonkiem? strasznie mnie one intryguja... YSL meskie mnie intryguja... wg Was to odpowiedniki hermesa(francja-elegancja) czyli nuty drzewne drzewne i jeszcze raz drzewne czy cos dodatkowego? sa mocniejsze?
Uwielbiam męskie zapachy YSL, odpowiadają mi zdecydowanie bardziej niż damskie
Moim faworytem jest Live Jazz, co to trwałości niestety w tej kwestii się nie wypowiem
Jeżeli chodzi o trwałość mogę polecić Allure Chanel.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 23:08   #512
madziares25
Zadomowienie

Dot.: Trwałe perfumy

Polecam coś nieco innego-Kenzo Jungle Elephant...
Są baaaaardzo nietypowe.nie dla każdej kobiety,nie każdej się podobają...
Moje pierwsze wrażenie to-śmierdzidło.Robiłam kilka podejść do niego,aż w końcu kupiłam,wypsikałam pół flakoniku i mam już dość muszę zrobić sobie od nich wolne...Ale mimo wszystko Polecam
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 12:47   #513
panterka 1
Przyczajenie

Dot.: trwałe perfumy

Cytat:
Napisane przez lolitax Pokaż wiadomość
ja mam pytanie chodzi mi o to , jak bym sie zdecydowała na perfym to czy warto by bylo skożystać z kupienia go w internecie , czy może to podróby . bo kiedyś się nacielam i kupiłam od tych co chodza . twierdzili że to orginał a to była nieprawda . więc jak z tymi zakupami w internecie ?
Nie polecam,ponieważ sama kiedyś kupiłam Lacoste i Versace ,ale na all.-wszystkie totalna podróbka...szkoda nerw,więc może w niewielkim procencie udaje się zakupić oryg.,ale to wyjątek ,więc nie warto ryzykować.Jeżeli chodzi o perfumerie internetowe,to myślę,że ok.

Edytowane przez panterka 1
Czas edycji: 2010-02-01 o 12:49
panterka 1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 12:50   #514
lenaa83
Raczkowanie

Na mojej skórze o dziwo długo utrzymuje się DKNY Women
lenaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 12:52   #515
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez panterka 1 Pokaż wiadomość
Nie polecam,ponieważ sama kiedyś kupiłam Lacoste i Versace ,ale na all.-wszystkie totalna podróbka...szkoda nerw,więc może w niewielkim procencie udaje się zakupić oryg.,ale to wyjątek ,więc nie warto ryzykować.Jeżeli chodzi o perfumerie internetowe,to myślę,że ok.
chyba zartujesz
gdyby tak bylo, to ja z moimi okolo 40 - ma flaszkami nabytymi na All - wszystkimi oryginalnymi - chyba wyczerpalabym caly procent dopuszczalnych (wedlug Twojej oceny) oryginalow na cale All...
Stary 2010-02-01, 12:58   #516
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
chyba zartujesz
gdyby tak bylo, to ja z moimi okolo 40 - ma flaszkami nabytymi na All - wszystkimi oryginalnymi - chyba wyczerpalabym caly procent dopuszczalnych (wedlug Twojej oceny) oryginalow na cale All...
O niejeśli Ty wyczerpałaś cały procent oryginałów, wychodzi na to, że moje flaszki z allegro to podróby, aaaa
Stary 2010-02-01, 12:58   #517
iloneczka1
Wtajemniczenie

Witamy gościa z forum Drogeria Natura
Fakt, tam są podróbki, masa, ale u sprawdzonych z linka się kupuje a i u innych są fajne rzeczy.
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-02-01 o 13:00
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 13:10   #518
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
O niejeśli Ty wyczerpałaś cały procent oryginałów, wychodzi na to, że moje flaszki z allegro to podróby, aaaa
noo, przykro mi...

Cytat:
Napisane przez iloneczka1 Pokaż wiadomość
Witamy gościa z forum Drogeria Natura
skad wiesz?

jeszcze jedno - cos sie kolezanka panterka placze w zeznaniach - teraz pisze, ze Lacoste bylo z All, natomiast wczesniej w innymi watku, jak i na blogu, twierdzila, ze w perfumerii...
Stary 2010-02-01, 13:17   #519
MichailK
Zadomowienie

Zapachy Pro fvmvm,a przynajmniej te które dane m było poznać:Acqua di Sale, Thundra, Santalum i Fumidus, są niezwykle trwałe: 10-12 godzin.
MichailK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 13:28   #520
iloneczka1
Wtajemniczenie

Cytat:
skad wiesz?
Przecież mieliśmy wyruszyć na tamto forum i zdenerwować guru płci żeńskiej, co szerzy takie herezje , to pomyślalam, nie przyszła góra do Mahometa to Mahomet do góry, czy odwrotnie
Stary 2010-02-01, 13:33   #521
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Przecież mieliśmy wyruszyć na tamto forum i zdenerwować guru płci żeńskiej, co szerzy takie herezje , to pomyślalam, nie przyszła góra do Mahometa to Mahomet do góry, czy odwrotnie
mowisz, ze pod cetkami pantery chowa sie Gosiaczek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 14:32   #522
iloneczka1
Wtajemniczenie

Cytat:
albo tajna wysłanniczka. Akcja zakrojona na większą skalę, "mocy przybywaj"
Stary 2010-02-01, 17:37   #523
Vespertine__Milo
Wtajemniczenie

Super trwałe:
Yvresse
Angel
Poeme
Hypnotic Poison, Addict
Opium
Eden

Trwałe
Samsara
O dziwo świeżak Clinique Happy Heart (przez cały dzień z hakiem, następnego dnia ubrania z szafy pachną nim intensywnie)
Elephant
Perles
Crystal Noir
5ht Avenue
większość Chanelek

[I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl
Vespertine__Milo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 13:08   #524
panterka 1
Przyczajenie

Cytat:
noo, przykro mi...

skad wiesz?

jeszcze jedno - cos sie kolezanka panterka placze w zeznaniach - teraz pisze, ze Lacoste bylo z All, natomiast wczesniej w innymi watku, jak i na blogu, twierdzila, ze w perfumerii...

Zgadza się!!!! -otóż po tym jak zakupiłam tandetną podróbę na all.,to poszłam do perfumerii i zakupiłam mniejsze Lacoste,tylko z kolei na tych o dziwo- nie zgadzały się numery na flakonie i na opakowaniu więc zareklamowałam........,a dla tych ,którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem i snują wątpliwości to dodam,że właśnie po 2 tyg.otrzymałam odpowiedź o uznanej reklamacji...zdziwione?

Przez niektórych odechciewa się pisać na tym forum...

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
chyba zartujesz
Gratuluję udanych zakupów jeżeli chodzi o perfumy Ja na all.robię bardzo dużo zakupów i nie jestem przeciwniczką zakupów na all.,ale zakup perfum z all., to dla mnie zamknięty temat.Dodam,że te Lacoste ,które zakupiłam na all.,to była aukcja wieloprzedmiotowa i u tego samego sprzedawcy na tej samej aukcji kupiły jeszcze 4 osoby i też podróbki ,a mimo to jedna z nich wystawiła pozytyw,bo się nie zorientowała ,więc podejrzewam,że tak tworzy się mit o oryginałach....

Edytowane przez panterka 1
Czas edycji: 2010-02-02 o 13:24
Stary 2010-02-02, 13:13   #525
iloneczka1
Wtajemniczenie

Ja rozumiem, Panterko, nic to nowego, to raj dla podróbkowiczów i łatwo paść ofiarą. Mnie się nawet udało podróbkę 1,2 ml próbek zanabyć na all. Ze się komuś oplaciło produkować. Serwis dostaje w łapę od sprzedawców, więc zaden to interes dla niego ścigać podróbkowiczów.
Albo sprawdzeni sprzedawcy z wątku wyżej albo wpólne zakupy albo perfumerie. Ceny podrobek Chaneli na all. idą ostatnio w górę, więc wkrótce nie cena będzie znakiem rozpoznawczym podróby tego zapachu. Ja od dawna nic nie kupuję na all z zapachów, tylko na wspólnych zakupach na forum, a jeżeli bym kupiła większą pojemność na all. to po weryfikacji w odpowiednim wątku.
A jak chodzi o sprawę z Drogeria Natura, oni bardzo krytykują allegro pod względem oryginalności, bo chcą nabijać kabzę swojej perfumerii i Sephorze jak mniemam. Jednak jest mnóstwo ofert autentycznych i to wystawianych przez wiarygodne osoby, w tym z tego forum, tylko trzeba wiedzieć które to aukcje. Stąd nasze żarty, a nie żeby Ci dokuczyć.

EDIT
pozytywy wystawiają, bo sie boją odwetowego. Dla uzytkownika z 200 pozytywami, negatyw to jest problem, podczas kiedy dla fałszerza z 20 000 pozytywów i 100 negatywów nie robi różnicy.
Kiedy kupowałam na all. z podanych tu wiarygodnych linków ani razu nie kupiłam podróbki.
Są aukcje, gdzie oszuści wystawią 20 Coco Madmoiselle za 100 zł i zejdzie w kilka dni. Też trudno powiedzieć, czy to kupują nieznający się na rzeczy, czy ktos kto chce zaszpanować przed koleżanką, ze w lazience stoi mu gadżeciarska flacha. A kupują też wspolnicy oszusta, by nabić mu statystykę

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-02-02 o 13:18
Stary 2010-02-02, 13:19   #526
kroliczek190
Zadomowienie

Panterko, miałaś pecha do Lacoste... i nie dziwię się ze zraziłaś się do allegro względem perfum - łatwiej tam kupić książkę czy pierścionek niż cenną wodę. Jeśli masz mozliwość, polecam zakupy w Superpharm - zawsze pełno tam Lacoste Femme za małe pieniadze (bynajmniej u mnie w Warszawie)...
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 13:21   #527
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Lacoste ,które zakupiłam na all.,to kupiły jeszcze 4 osoby i też podróbki ,a jedna z nich wystawiła pozytyw,bo się nie zorientowała ,więc podejrzewam,że tak tworzy się mit o oryginałach....
Kochana, jakbyś wiedziała wcześniej jak wygląda oryginał, jakbyś wiedziała u kogo kupować i czym kierować się aby uniknąć trafienia na podróbę to by było OK. Jak kupiłaś 90 ml "oryginalnie zafoliowane przez producenta" na aukcji bez real photo myśląc, że trafiłaś super okazję cenową to nie dziwne, że dostałaś to co dostałaś .
I właśnie przez osoby nie znające się na rzeczy tworzy się mit o podróbach .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 13:38   #528
panterka 1
Przyczajenie

Cytat:

I pomyśleć jak z domysłów wychodzą nielogiczne stwierdzenia ...chyba komuś się nudzi
pozdrawiam
panterka-Ania
Stary 2010-02-02, 13:43   #529
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
I pomyśleć jak z domysłów wychodzą nielogiczne stwierdzenia ...chyba komuś się nudzi
pozdrawiam
panterka-Ania
Panterko, to takie wizażowe żarty - dziewczynom chodziło o babeczkę z tamtego forum która upiera się ze Drogeria Natura sprzedaje podróby

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 13:44   #530
panterka 1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Kochana, jakbyś wiedziała wcześniej jak wygląda oryginał, jakbyś wiedziała u kogo kupować i czym kierować się aby uniknąć trafienia na podróbę to by było OK. Jak kupiłaś 90 ml "oryginalnie zafoliowane przez producenta" na aukcji bez real photo myśląc, że trafiłaś super okazję cenową to nie dziwne, że dostałaś to co dostałaś .
I właśnie przez osoby nie znające się na rzeczy tworzy się mit o podróbach .
No dokładnie odwrotnie-gdybym nie znała się na oryg.,to używałabym podróbki dalej myśląc,że oryg.
Foto było oryg.,ale zawartość nie
Stary 2010-02-02, 13:45   #531
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
No dokładnie odwrotnie-gdybym nie znała się na oryg.,to używałabym podróbki dalej myśląc,że oryg.
Niestety część Sprzedających wstawia foty ze stron producenta
Stary 2010-02-02, 13:47   #532
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
No to miałaś wyjątkowego pecha skoro na foto był, jak mówisz, oryginał. Ale będę się upierała przy tym, że trzeba wiedzieć u kogo kupować .

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Niestety część Sprzedających wstawia foty ze stron producenta
I dlatego takie aukcje się omija, jeżeli się nie zna sprzedającego .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 13:49   #533
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MichailK Pokaż wiadomość
Zapachy Pro fvmvm,a przynajmniej te które dane m było poznać:Acqua di Sale, Thundra, Santalum i Fumidus, są niezwykle trwałe: 10-12 godzin.
Zdecydowanie trwałe.Wszystkie ich są trwałe.Fumidus na maxa.
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

Edytowane przez MeryJane
Czas edycji: 2010-02-02 o 13:51
MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 13:56   #534
panterka 1
Przyczajenie

Cytat:
Panterko, to takie wizażowe żarty - dziewczynom chodziło o babeczkę z tamtego forum która upiera się ze Drogeria Natura sprzedaje podróby
Ok.,ale myślę,że chodzi o mnie ,ponieważ pisałam wcześniej o Lacoste z Drogerii Natura,bo faktycznie trafiły mi się z niezgodnymi numerami,ale nie pisałam,że sprzedają tam podróbki,bo na innych perfumach wszystko tam było ok.,tylko akurat mnie się trafiły z niezgodnością,ale za to reklamacja od producenta została uznana.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Ja rozumiem, Panterko, nic to nowego, to raj dla podróbkowiczów i łatwo paść ofiarą. Mnie się nawet udało podróbkę 1,2 ml próbek zanabyć na all. Ze się komuś oplaciło produkować. Serwis dostaje w łapę od sprzedawców, więc zaden to interes dla niego ścigać podróbkowiczów.
Albo sprawdzeni sprzedawcy z wątku wyżej albo wpólne zakupy albo perfumerie. Ceny podrobek Chaneli na all. idą ostatnio w górę, więc wkrótce nie cena będzie znakiem rozpoznawczym podróby tego zapachu. Ja od dawna nic nie kupuję na all z zapachów, tylko na wspólnych zakupach na forum, a jeżeli bym kupiła większą pojemność na all. to po weryfikacji w odpowiednim wątku.
A jak chodzi o sprawę z Drogeria Natura, oni bardzo krytykują allegro pod względem oryginalności, bo chcą nabijać kabzę swojej perfumerii i Sephorze jak mniemam. Jednak jest mnóstwo ofert autentycznych i to wystawianych przez wiarygodne osoby, w tym z tego forum, tylko trzeba wiedzieć które to aukcje. Stąd nasze żarty, a nie żeby Ci dokuczyć.

EDIT
pozytywy wystawiają, bo sie boją odwetowego. Dla uzytkownika z 200 pozytywami, negatyw to jest problem, podczas kiedy dla fałszerza z 20 000 pozytywów i 100 negatywów nie robi różnicy.
Kiedy kupowałam na all. z podanych tu wiarygodnych linków ani razu nie kupiłam podróbki.
Są aukcje, gdzie oszuści wystawią 20 Coco Madmoiselle za 100 zł i zejdzie w kilka dni. Też trudno powiedzieć, czy to kupują nieznający się na rzeczy, czy ktos kto chce zaszpanować przed koleżanką, ze w lazience stoi mu gadżeciarska flacha. A kupują też wspolnicy oszusta, by nabić mu statystykę
W zupełności popieram twoje zdanie.
Stary 2010-02-02, 14:07   #535
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
pozdrawiam
panterka-Ania
nie obrazaj sie, jesli nie chodzi o Ciebie po prostu my jestesmy tu przeczulone wrecz co do tekstow o "samych podrobkach na Allegro", bo serio oryginaly mozna kupic, o ile sie trzymac zasad, o ktorych pisaly wyzej kolezanki

tak ze zycze przekonania sie do zakupow perfumeryjnych na All, bo to naprawde nie jest rosyjska ruletka
pozdrawiam rowniez
siarka40 - Ania

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Ok.,ale myślę,że chodzi o mnie ,ponieważ pisałam wcześniej o Lacoste z Drogerii Natura,bo faktycznie trafiły mi się z niezgodnymi numerami,ale nie pisałam,że sprzedają tam podróbki,bo na innych perfumach wszystko tam było ok.,tylko akurat mnie się trafiły z niezgodnością,ale za to reklamacja od producenta została uznana.
jesli nie jestes zarejestrowana na forum Drogerii Natura pod nickiem, ktorym wczesniej Cie nazwalam - to nie o Ciebie nam chodzilo
Stary 2010-02-02, 14:26   #536
panterka 1
Przyczajenie

Cytat:
Panterko, miałaś pecha do Lacoste... i nie dziwię się ze zraziłaś się do allegro względem perfum - łatwiej tam kupić książkę czy pierścionek niż cenną wodę. Jeśli masz mozliwość, polecam zakupy w Superpharm - zawsze pełno tam Lacoste Femme za małe pieniadze (bynajmniej u mnie w Warszawie)...
Dzięki,za info.
pozdrawiam.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
nie obrazaj sie, jesli nie chodzi o Ciebie po prostu my jestesmy tu przeczulone wrecz co do tekstow o "samych podrobkach na Allegro", bo serio oryginaly mozna kupic, o ile sie trzymac zasad, o ktorych pisaly wyzej kolezanki

tak ze zycze przekonania sie do zakupow perfumeryjnych na All, bo to naprawde nie jest rosyjska ruletka
pozdrawiam rowniez
siarka40 - Ania

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

jesli nie jestes zarejestrowana na forum Drogerii Natura pod nickiem, ktorym wczesniej Cie nazwalam - to nie o Ciebie nam chodzilo
Ok ,nie ma sprawy rozumiem.
Stary 2010-02-02, 14:46   #537
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Moje najtrwalsze typy ostatnimi czasy:
Słonik
Alien
Jil Sander No4
Angel
Avignon

Dla mnie trwałość to jedno z najważniejszych kryteriów

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 05:19   #538
TsaiNu
Rozeznanie

A ja mam taka teorię - trwałe na mnie zapachy, to wszystkie te które mi się nie podobaja, nie mam ochoty ich czuc ani chwili dłuzej - i jak na zlosc je czuje
Natomist te którymi chcialabym sie otulic i czuc je bez przerwy znikają ze mnie z prędkościa światła

How people treat you is their karma, how you react is yours.

Wayne Dyer
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 07:17   #539
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TsaiNu Pokaż wiadomość
A ja mam taka teorię - trwałe na mnie zapachy, to wszystkie te które mi się nie podobaja, nie mam ochoty ich czuc ani chwili dłuzej - i jak na zlosc je czuje
Natomist te którymi chcialabym sie otulic i czuc je bez przerwy znikają ze mnie z prędkościa światła
Niestety też tak bywa Istnieje jeszcze wytłumaczenie, że Ty przestajesz czuć dany zapach (bo się do niego przyzwyczajasz) ale otoczenie wręcz przeciwnie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 21:01   #540
korneczka
Zadomowienie

Nie wiem do jakiego wątku to napisać ale może akurat tu pasuje :P
Otóż na YT zetknęłam się z taką informacją : jeśli posmarujemy się wazeliną i potem w to samo miejsce psikniemy perfumami to przedłużymy ich trwałość - ktoś tłumaczył że : " jako chemik mogę ci wyjaśnić o co z tą wazeliną i perfumami chodzi
tak, żeby zabić ciekawość
perfumy są robione na bazie alkoholu ( wszystkim znane C2H5OH , a alkohol jak substancja polarna rozpuszcza się w rozpuszczalnikach polarnych jakim jest woda ( czyli spirytus+woda= wódka ale również w glicerynie, głównym składniku wazeliny, która ( gliceryna ) wykazuje również budowę polarną "
. Co wy na to ? Sama próbowałam ale nie wiem na ile to prawda a na ile moja podświadomość mówi że to naprawdę działa
korneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości