|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Ja się ważę co 1,5 miesiąca
I widzę przynajmniej efekty długotrwałe - bo skoki wagi na pewno mam gdy podjem sobie coś słodkiego czy coś, ale przecież to nie niweczy moich długodystansowych starań
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze z takim zapytaniem - mam ochotę na te zawijasy sałatowe na przekaskę, ale nie mam bladego pojęcia, która wędlina (poza schabem pieczonym w domu) jest chuda?
Tak samo żółty ser w kostce lub plasterkowany? Jakie kupujecie? Będę wdzięczna za podpowiedzi.
|
#3573 |
|
Przyczajenie
|
Co do szynek, to ja kupuję zawsze drobiowe - jakieś z piersi kurczaka czy indyka.
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
ja zamiast zawijasów wole sałatkę ala grecką i do tego ze 2 plasterki wędliny
Jestem przed @ więc mam straszną chęć na słodkie, a nic nie mam w domu ale za to jutro mam w planach zjeść co najmniej 2 wafelki i lody....zaraz ugotuje kakao i zjem sałatkę, ale i tak pewnie mi nie przejdzie,a szkoda.Tak poza tym to staram się jadać węgle 1 raz dziennie i na przemian jem jednego dnia porcje węgli a następnego nie...nie wiem czy tak można, ale mi to nie przeszkadza pozdrawiam
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
jestem tu nowa tak czytam troszkę wasze posty i jutro zaczynam SB- właśnie układamjadłospis na najbliższy tydzień na pierwszą fazę i mam ogromny problem ze śniadanami i przekąskami- jakoś nie mogę się doczytać o tym jakie one powinny być?? bo chyba ilościowo mniejsze od posiłków głównych?? no i co najczęściej jecie?? chciałabym uniknąć słodkich przekąsek pierwszofazowych bo chcę się odzwyczaić od słodkiego całkiem...choć może być z tym krucho..zobaczymy celem jest zgubić jakieś 6 kilo do ślubu w sierpniu, a najlepiej to do kwietnia kieckę trzeba kupić;P to że jest już 9 część napawa mnie optymizmen że Wam się udaje i że może to jest dieta dla smakosza takiego jak ja bo ja lubię jeść
|
|
#3576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie sniadania maja dwie wersje - albo omlet/jajecznica z dodatkami, albo talerz warzywek i do tego jakas wedlinka lub kielbaski na cieplo (mam dostep do czystych kielbas tylko z miesa, bez zadnych konserwantow, zapychaczy i laktozy). Przekaski to glownie kilka orzechow+plasterek sera. |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Teliczku
![]() Cytat:
przkaski zgadzam sie orzechy (tylko ze z nimi latwo przesadzić) świetnym wyjsciem sa zawijasy w liscie salaty np pekinskiej zawijasz sobie co chcesz moze to być jajko, ser, szynka chuda , tunczyk cokolwiek , ja sobie czasem jem ser bialy wymieszany z jogurtem, mozna homo tylko 2 lyzki , w zasadzie najlepiej to warzywa a w 2 fazie owoce to tylko 2 tyg dasz rade powodzenia
|
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie plażowiczki,
dziewczyny od dzisiaj zaczelam diete SB i mam do Was pytanie - jak to jest z tym nabiałem w I fazie, w książce Agatstona pisze, że mozna tylko niskotłuszczowy żółty ser, ale na forum spotkałam się z opinią że można jeść jogurty i pić mleko odtłuszczone? To jak to w końcu jest? Dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#3579 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Zaczęłam dietę SB we wtorek 26.01.10 i niestety grzeszyłam całą niedziele i dzisiaj zjadałam juz 4 kawałki ciasta ... Wiem , że potrafię wytrwać na diecie , ale postanowiłam pisać tutaj by mieć jakoś motywację. Mam nadzieje , że mnie przyjmiecie . Jeszcze takie moje pytanie : czy wystarczy codziennie robic 40 min aerobicu ( w moim przypadku z Deanne Berry) lub 40 min 8-minutówek, żeby efekty były lepsze? Czy w pierwszej fazie moge zjadać 3 kawałki gorzekiej czekolady dziennie ? Pozdrawiam wszystkie plażowiczki ))
|
|
|
|
#3580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
SB polega na wywolaniu efektu ketozy w organizmie - to pewien typ dzialania organizmu, gdzie w pierwszej kolejnosci energia pobierana jest z tkanki tluszczowej. Efekt zostaje zahamowany jesli do organizmu dostarczysz za duzo latowo-przyswajalnych weglowodanow. A jak poczytasz etykietki na produktach melcznych, to byle jogurt ma 13 gramow wegli, na 100. To bardzo duzo. Jesli chcesz mimo wszystko korzystac z roznych produktow mlecznych, szukaj takich ktore maja mniej jak 5 gramow weglowodanow na 100 gramow. Ser odtluszczony jaki udalo mi sie kupic, ma mniej jak 1 gram wegli - i taki produkt mleczny jest dobry dla diety. |
|
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie bo sporo widze przepisów na I fazę z użyciem sera żółtego odtłuszczonego, ale nie mogę znaleźć takiego (tylko Hochland Fit - ale nie wie czy on jest odpowiedni?)Jakbyś mogła podać nazwę jak nie na forum to na priva??ahaś dziekuję za podpowiedzi odnośnie śniadań i przekąsek
a i jeszcze jedno pytanie jak to jest z jajkami??ile ich można jeść i czy całe czy tylko białko??bo też różnie czytałam u mnie pierwszy dzień póki co okey o ile wszystko dobrze robię
|
|
#3582 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
generalnie takie na których nie widac tłuszczu mozna tez samemu upiec duuuza piers z inyka i do zawijasków dodawac i innych dan Cytat:
omlety jajeczniczki grillowane warzywa sniadanie obia i kolacja to głowne posiłki mniejsze mają byc za to przekąski garsc orzechów zawijasy wiesniak z pomidorem itd Cytat:
dziekuje Kochana jak tam dietkowanie idzie? Cytat:
Cytat:
najlepiej urozmaicac trening aby aktywowac jak najwiecej miesni polecam trening naprzemienny 1 dzien aerobowy (czyli ten aerobic) drugi dzien cwiczenia silowe(lub takie ujedrniające na początku ja 8 min) Cytat:
hit z ryk (w marketach na kilogramu"za lada") Holender feta light (żótla z mlekowity, lub arla 10%) ser gouda plastrowany z mlekovity ser prymus 19%z mlekowity w kawałku mozarella light camembert light (president) nalezy pamietac o limicie 2 porcji 30gr/doba
|
|
#3583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to wiem że zagranicą jest łatwiej...a ja na wędliny itp stwierdziłam że dobre będzie pieczenie samemu mięska i spożywanie tego zamiast wędlin okazało się że jak tak czytam etykietki to większość tego co mam w lodówce ma cukier..nawet głupie pomidory krojone w puszce ) cóż mam tylko nadzieję że uda mi się nie pogubić w tym wszystkiom i prawidłowow przeprowadzić dietę...
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi o wędzonej piersi z kurczaka, którą uwielbiam - niestety, wszędzie same udka. Faktycznie chyba sama coś upiekę, bo te sklepowe wędliny jakoś mnie obrzydzają ![]() Na razie kupiłam sopocką, ale to tak na pierwszy raz, potem będę kombinować. Mam jeszcze pytanie o mąkę orkiszową (wiem, że od II fazy) - dlaczego tej mąki dozwolone są wszystkie rodzaje, a nie tylko 1850 lub 2000?
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa, już mam dość tej diety. Dwa tygodnie na II fazie się dziś kończą a u mnie waga stoi całkowicie.
|
#3588 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
- 4,8g wegli na 100g - Jogovita 1% -5,8g na 100g - Bakoma 1,5% -6g na 100g - Krasnystaw (wapn+priobiotyk) 2%
|
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
Ha,ha , ha... Dzień dobry PLAŻOWICZKI/nowe twarzyczki i zaprawione w bojach weteranki?!!!!!!!!!!!!!!! !!! Witam po dłuuuuuuuuuugiej nieobecności. od wczoraj wróciłam na grzeczny tor I fazowej dietki SB. ostatnio pofolgowałam sobie co widać, słychać i mam nadzieję, ze nie czuć
![]() Chyba nie jestem w stanie nadrobić forumowych zaległości, ale postaram się tyle ile. Wczorajsza spowiedź: S: kawa z mlekiem 0,5% serek wiejski, 1/2 czerwonej papryki P:kilka lasek selera naciowego O: Omlet z 2 jaj na 3pieczarkach faszerowany ogromną ilością sałaty lodowej, żółtą papryką oraz kilkoma pomidorkami koktajlowymi P: 2zawijaski z chudej wędlinki, odtłuszczonego żółtego ser i zielonego ogórka K: biały chudy serek z pęczkiem rzodkiewki i szczypiorku z odrobią mleka 0,5% i jogurtem naturalnym/ zjadłam tylko połowę resztę zjadłam dzisiaj na śniadanko/ No i pierwsze koty za płoty ![]() pozdrawiam i życzę miłego dnia! PS Wparowałam tak na pewniaka i zapomiałam zapytać: znajdzie się spory kawałek na kocyku dla mojego powiększonego tyłka?????????- normalnie ostatnio zaczął żyć swoim życiem
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa - że jak się odżywiasz prawidłowo, i masz wagę taką jaką powinnaś mieć, to na nie schudniesz na siłę. Ile ważysz, ile masz wzrostu?
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja najlepsza waga 48-49 kg.
|
|
#3593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jougurt naturalny, ktory mi sie udalo z wielkim trudem upolowac mial 8 gramow na 100... Ale to pewnie kwestia tego gdzie miszkam. |
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nadziewany śliwkami... Albo pieczony indyk w rękawie i nadziewany morelami
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
nie posiadam grilla elektrycznego więc u mnie wchodzi w grę tylko piekarnik.A gotowany jest mniamuśny-jak tylko uda mi się kupic jakiś ładny schabik to kupię i upiekę
![]() ja lubię na ostro mięsko,a tż tym bardziej bez owoców. dziś grzeszny dzień, ale i tydzień zaczął się tak beznadziejnie,że dobrze, chociaż cokolwiek jem... miłego dnia
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
własnie wygrzebałam stare zdjecie z jakiegos studenckiego sylwestra
i natchnelo mi zeby wam pokazac telika 15kg temu
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
OMG... co za zmiana, dzieki za motywujaca foteczke ślicznotko!
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo motywujące ![]() Motywujące, sama chyba poszukam swoich starych zdjęć i teraz sobie pstryknę
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() wparowałam się grzecznie wyspowiadać Ś: chudy biały ser z rzodkiewką i szczypiorkiem, mlekiem 0,5 % i jogurtem naturalnym, klka liści sałaty lodowej P: jogurt naturalny z mixem orzechów i kakao naturalnym O: rybka przyrządzona bez tłuszczu na patelni teflonowej z warzywami z patelni mix papryk i pieczarek surówka z lodowej i pomidorków koktajlowych P: kilka lasek selera naciowego= zawijaski z wędlinki, żółtego sera K: zupka krem z brokułów wraz ze zmiksowanym filetem drobiowym micha pozdrawiam i życzę miłego dnia Teliku metamorfoza oszałamiająca
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

I widzę przynajmniej efekty długotrwałe - bo skoki wagi na pewno mam gdy podjem sobie coś słodkiego czy coś, ale przecież to nie niweczy moich długodystansowych starań

ale za to jutro mam w planach zjeść co najmniej 2 wafelki i lody....zaraz ugotuje kakao i zjem sałatkę, ale i tak pewnie mi nie przejdzie,a szkoda.
jestem tu nowa

od 03.01.12

zębole