|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
U mnie jest on prawie w oóle niewidoczny bo nie jestem blada. Rozważałam pozbycie sie go, ale gdy juz sie zdecydowałam to pudełeczko mi sie zepsuło (plastik przy zawiasie pekł) więc już go nie puszczę w świat.
#4322 |
Zakorzenienie
|
obfotkowałam mój zbiorek kolorówki...
Możecie spojrzeć, podziwiać i krytykować do woli ![]() KLIK
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-02-01 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Konto usunięte
|
Pochwalę Wam się, że byłam dziś z wypłatą w portfelu w mojej ukochanej drogerii i... nic nie kupiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Złożyłam dziś spore zamówienie z BU, ale planowałam je już od początku stycznia, także to żaden wybryk ![]() Postanowiłam, że spróbuję się całkiem przestawić na naturalną pielęgnację twarzy. Bardzo bym chciała poprawić jej stan przed ślubem, pozbyć się blizn i przebarwień i powalczyć z moim trądzikiem ![]() ZAMÓWIONE PRODUKTY: Ilość Nazwa Produktu Cena Razem 1 x Hydrolat z kwiatu kocanki EKOLOGICZNY - 150 ml (15.20 zł) = 15.20 zł 1 x Olejek myjący - egzotyczny EKO - 120 ml (12.50 zł) = 12.50 zł 1 x Olejek myjący - pomarańczowy - 120 ml (10.50 zł) = 10.50 zł 1 x Serum-olejek na blizny - 35 ml (23.50 zł) = 23.50 zł 1 x Serum-olejek regulujący LEMON + tamanu - 30 ml (19.80 zł) = 19.80 zł 1 x Tonik z kwasami AHA/BHA 10% - 110 g (16.50 zł) = 16.50 zł 1 x Żel hialuronowy odżywczy - 60 ml (17.80 zł) = 17.80 zł Suma: 115.80 zł Przesyłka: 11.00 zł DO ZAPŁATY: 126.80 zł Mam jeszcze w domu dwa hydrolaty i maseczkę wulkaniczną ![]() Jak tylko pokończą mi się obecne drogeryjne kremy, żele i toniki przestawiam się całkiem na BU. Orlico jeśli masz jakieś zapotrzebowanie na BU to możemy połączyc zamówienia tak jak ostatnio. Proszę tego nie odebrać jako kuszenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16880141]Dzięki, na razie nic nie potrzebuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- I jeszcze sensacyjna wiadomość z ostatniej chwili! ![]() Dziura w różu ![]() Nawiasem mówiąc nie wiem jak to możliwe, bo używam go góra 2 miesiąc ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Konto usunięte
|
Wróciłam od dentystki zahaczając po drodze o drogerię. Razem ze mną wróciła oliwka Lipocell Ziai i peeling czekoladowy Daxa. Oba zakupy i tak planowałam w tym miesiącu, więc wyrzutów sumienia nie mam, tym bardziej, że lada dzień do kosza polecą opakowania po cynamonowym maśle Farmony i peelingu pomarańczowym Daxa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | ||
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16879280]Pochwalę Wam się, że byłam dziś z wypłatą w portfelu w mojej ukochanej drogerii i... nic nie kupiłam
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam go w pierwszych dniach maja 2009.
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No, ale czemu te mniejsze róże się nie zużywają po latach, a ten znika w przeciągu 2 miesiąca? ![]() ![]() Jeszcze taki off top ![]() Ostatnio wzięłąm się za różne kombinacje kulinarne (tilapię pod pierzynką z chrzanu i jabłka, kokosowe klopsiki orientalne, zupę-krem z marchewki z imbirem, krem czosnkowy ... ) i odkryłam mnóstwo fajnych przepisów. TŻ mnie coraz bardziej chwali, a w sobote byli na obiedzie moi rodzice i też mnie wychwalili ![]() ![]() No i mam taki pomysł, żeby to gdzieś wszystko spisać w necie, bo potem mi te przepisy gdzieś umkną. Pisane na kartkach ciągle mi giną, założenie zeszytu też nie jest bezpieczne bo wszystko gubię ![]() Przekopałam mnótwo stron i wszystko jest takie publiczne ![]() Bardzo mi się podoba ta idea, bo można potem przekazać dzieciom wszystkie swoje kuchenne sekrety zbierane przez lata i samemu do nich wracać ![]() Macie jakiś pomysł jak to rozwiązać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
Księzniczko - wpisuj sobie do Worda i albo drukuj, albo trzymaj na dysku, choć dla mnei byłoby to niewygodne, bo lubię mieć wszelki papierki zawsze pod ręka, a nie żeby włączać komputer, szukać itd ... No i do kuchni komputera tez nie weźmiesz, no chyba ze masz laptopa
![]() Mozesz tez załozyć sobie segregator i wkładać przepisy do koszulek - będziesz miala ład i porzadek. Ja tez mam pełno karteluszek, tylko kilka przepisów mam wpisanych do zeszytu a reszta wlasnie na luźnych kartkach jest włożona do tego zeszytu. Od dłuzszego czasu planuję zrobić porzadek, a jakoś nie mam weny do tego ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-01 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
uff no i kolejny dzien nauki prawie za mna..
luskap gratuluje zuzyc! ![]() Sweet Jelly to wymien ten podklad jak jest za ciemny i nie smuc sie ![]() zbiorek masz malutki Orlico gratuluje silnej woli! Cytat:
![]() ![]() ![]() ksiezniczko a jakbys wpisala sobie na google docs tak jak robimy z kosmetycznymi listami? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To dlaczego nie wysyłacie PW z linkiem do swojego profilu? ![]() Księżniczko - gratuluję tej dziury ![]() ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16879280]Pochwalę Wam się, że byłam dziś z wypłatą w portfelu w mojej ukochanej drogerii i... nic nie kupiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Dotarło dziś moje serum ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hosenko, Sweet, Gani - wysłałam Wam zaproszenia ![]() niedługo się ogarnę i wkleję swój raport ze stycznia z którego nie jestem zadowolona ![]() ![]()
![]() |
#4334 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16879280]Pochwalę Wam się, że byłam dziś z wypłatą w portfelu w mojej ukochanej drogerii i... nic nie kupiłam ![]() Gratuluję silnej woli! ![]() Cytat:
![]() Co do BU to też mi się wydaje, ze szybko by mi się znudziło, no i denerwowałyby mnie te pakowania, ja to jednak lubię ładne słoiczki ![]() Cytat:
No ale najlepszym pomyłem jest segregator (tak jak radzi perfekcyjna Pani Domu) zawsze jak się dostanie jakąś kartkę z przepisem to można wpiąć, układać przekładać, kategoriami i nie tylko przepisy ale też jakieś "złote domowe sposoby" na rózne plamy czy co tam tylko jest potrzebne ![]() ![]() Bardzo dziękuję ![]() Dziewczyny, bardzo miło Was zobaczyć, chociaż na zdjęciach ![]() ![]()
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Zużyte w Styczniu 15:
1. serum na końcówki HairX oriflame 2. krem do twarzy aloe oriflame 3. korektor tea tree 4. biały lakier do paznokci editt 5. woda toaletowa after hours oriflame 6. żel pod prysznic Johnson 7. pasta do zębów colgate 8. woda toaletowa c-thru emerald 9. balsam do ciała bielenda miód&sosna 10. krem pod oczy bielenda bio plantacja aloes 11. tusz do rzęs diorshow iconic 12. krem do rąk z woskiem pszczelim ori 13. tonik ogórkowy ziaja 14. szampon nivea intense repair 15. czarny lakier do zdobień delia kupione w styczniu 16 za 95,87 (z miało być 50 ![]() 1. pasta sensodyne whitening - potrzebna ![]() 2. krem do twarzy avon 2 x 10 ml - potrzebny ![]() 3. krem do twarzy avon 2 x 10 ml - zapas ![]() 4. balsam do ust avon - niepotrzebny ![]() 5. żel paloma - potrzebny ![]() 6. krem babydream chroniący przed wiatrem i mrozem - potrzebny ![]() 7. żel pod prysznic avon winter warmth - zapach mi się podobał a żeli mam zapas ![]() 8. krem do stóp avon wanilia i brązowy cukier - przepadłam z zapachem, bo kremy do stóp mam ![]() 9. beżowy lakier golden rose - potrzebny ![]() 10. szara kredka GG oriflame - miałam okazje tanio kupić ![]() 11. błyszczyk sugar cane avon - zapas ale tak mi się podoba ![]() 12. kuracja mineralna avon - mam tylko jedną maseczkę w użyciu więc się przyda ![]() 13. krem nivea 30 ml - niepotrzebny ![]() 14. pasta colodent - niekonieczna ale to akurat szybko zużywam ![]() 15. krem do rąk cztery pory roku konwaliowy - przepadłam - zapach ![]() 16. krem do rąk cztery pory roku zielona herbata - przepadłam - zapach ![]() czyli ogólnie mogło być lepiej ![]() ![]() mam już nawet zakupy w lutym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak w ogóle to będę teraz focić wszystko co kupię, to co dziś przybyło wrzucę jutro ![]()
![]() Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2010-02-01 o 19:34 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak mam pierwszą pozycję zakupową w tym miesiącu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Konto usunięte
|
Mam ochotę przerzucić się z kolorówką chociaż na średnią półkę, Rimmel, Astor, Maybelline itd... Będzie to trudne, zważywszy na fakt, że najpierw muszę coś skończyć na ich miejsce
![]() ![]() Ciężko będzie, bo kiepsko u mnie z kasą, a bazarkowe kosmetyki już mnie od siebie uzależniły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na szczescie nie mam problemow z cera i stosuje dosc lekkie kremy ktore sa wystarczajace. Choc jakbym miala jakies blizny,tradzik to pewnie myslalabym inaczej.. nynka gratulacje!!! widze balsam,2 wody! super ci poszlo! z tuszu bylas zadowolona? Orlico chetnie oddalabym ci czesc mojego zbioru! ![]() no ale tak na prawde wcale nie jest trudno odlozyc na jakis lepszy kosmetyk! ja tez dostaje kieszonkowe od rodzicow,nie pracuje,musi mi starczyc na bilet miesieczny i reszte..wiec staram sie jak najmniej kupowac! Z reszta chyba to widac bo zadko sie chwale zakupami. A jak sie chwale to juz porzadnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tusz był super, tak pięknie wydłużał i podkręcał rzęsy ![]() ![]()
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
..ja go wlasnie dostalam na Boze Narodzenie!
![]() ![]() to prawda wydluza pieknie..ale chyba wole tusze pogrubiajace cel na dzisiejszy wieczor...skonczyc krem Dove ![]() ![]() Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-02-01 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Nie, umknął mi w trakcie pisania postu, dopiero teraz zerknęłam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- [kibic mode on] u-da! u-da! u-da! ![]() ![]() ![]() Czekamy na foty pustego słoja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
przy okazji przejrzalam lakiery...
jeden stal juz na biurku pusty (rozowy faberlic do frencza) a 3 malutkie sa do wyrzucenia (dor i miss selene) bo zostala polowa i zgestnialy okropnie! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam po przerwie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę wyjazdu...! ![]() U mnie od 2008 roku pozytywne wydarzenia przeplatały sie z nieprzyjemnymi, zdecydowanie dużo sie wydarzyło jak na 2 lata: Patrzac od poczatku 2008: - nowy rok powitałam w Anglii u ówczesnego TŻ - w marcu rozpoczełam staż w US, miałm być na pół roku ale: - znalazłam pracę (państwowa posadka) od lipca, na rok - 1 czerwca rozstałam się z ówczesnym TŻ (po prawie 2 latach) - ok 14.czerwca rozpoczełam "romans" z kolegą, który mial wtedy dziewczynę ![]() - od końca sierpnia odnowiłam kontakt z exTŻ (tym ostatnim), miesiące te były cudowno-okropne ![]() - od ok połowy stycznia bylimśy razem, euforia, szczeście i w ogóle amory - pod koniec maja dowiedziałam się, że nie podpiszą ze mną nowej umowy, więc skończyła sie z końcem czerwca - na poczatku lipca exTŻ zerwał ze mną - w sierpniu zmarła moja babcia - zerwanie, bezskuteczne szukanie pracy, śmierć babci bardzo sie na mnie odbiło, znowu wpadłam w depresję (a mam do niej skłonność po mamie), zniechęcenie - pod koniec wrzesnia zaczęłam sie spotykać z obecnym TŻ - od grudnia pracuję Więc jak narazie znowu życie mi sie wyprostowało, choć umowę mam do 6 marca i zobaczymy jak to dalej będzie. Chciałabym, żeby ten rok był spokojniejszy niż 2 ostatnie lata ![]() Nie jest najgorzej ![]() Hosenko ale miałaś zawirowania... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Aniu dziekuje ci za pozytywny komentarz mojej listy
![]() ok ide z psem a potem do wanny no i pokaze pusty sloik Dove ![]() potem pojdzie w ruch maslo sezamowe bo w walizce peklo pudelko..przeloze je do tego po dove.. Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-02-01 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16843017]Moje podsumowanie styczniowe: OUT - 7 żel Ziaja TinTin 200 ml tonik ogórkowy Ziaja 200 ml maska Lorys 1kg piernikowy krem do rąk Oriflame krem do rąk i paznokci Neutrogena żel pod prysznic migdałowy YR 200 ml szampon HE błękitny 400 ml IN - 7 żel Ziaja Med (9 zł) - prezent krem Ziaja Med (11 zł) - prezent szampon HE zielony (10 zł w zestawie z odżywką) - prezent odżywka HE zielona żel kawowy YR (12 zł) kulka antypersp. kwiat lotosu YR (12 zł) próbki minerałów EDM (30 zł) Czyli wyszłam na zero, co jest wynikiem dobrym po moim zakończonym etapie minimalizacji - nie mam kosmetycznego efektu jo-jo ![]() Plany na luty: - przyjdzie moje (spore ![]() - skończy mi się peeling, więc będę musiała kupić nowy, - kończy się data ważności masła cynamonowego, całe szczęście nie zostało go za dużo - muszę go jak najwięcej jeszcze wysmarować! - koniecznie muszę kupić plastry przeciwwągrowe i witaminę C w kropelkach (na serum), - mam ochotę na: lakier koralowy i pistacjowy (wciąż poszukuję, proszę o sugestie!), oliwkę Lipocell Ziaja, masło waniliowe Farmony, maseczkę winogronową YR.[/QUOTE] gratuluję , wyszłaś na prostą więc chyba nie jest tak źle... ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16844565]Ja kiedyś nogi nim posmarowałam, po czym założyłam dżinsy - pachniały nawet po praniu ![]() Właśnie dokonałam ostatniego zużycia w styczniu, szamponu Naturii. Zaraz dam Wam raport. ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- STYCZEŃ Zużyte:
Nowe:
WYBYŁO: 10 szt. (pełnowymiarowe: 9 szt.) PRZYBYŁO: 9 szt. (kupionych 8 szt.: 65,03 zł) Na luty:
Podsumowując, spełniłam jedno z moich dwóch postanowień - ubyło więcej niż przybyło, ale wydałam więcej niż 50zł (Currara była warta tego grzechu ![]() Orlico wspaniale Ci idzie ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Dziewczyny to mnie tez prześlijcie na PW zaproszenia jeśli można ... ![]()
![]() |
#4347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kupilam dzis 4-pak chusteczek Baby Dream w Rossmanie. Licze jako 1 kosmetyk, bo jest zafoliowany a nie kupowany 4 razy osobno. Zakup jak najbardziej potrzebny, bo uzywam ich codziennie do zmycia makijazu zamiast wody. Na razie nic nie zuzylam, ale przeciez dopiero 1 dzien nowego miesiaca ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Jak ja sie ciesze jak koncza sie wielkie pojemnosci!
Tadaaaaan!!!! 300 ml jak na dobry poczatek miesiaca! ![]() Niech te zdjecia beda takze dla was dobra motywacja! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Konto usunięte
|
Gratuluję, Cuciola!
Zapomniałam Wam zameldować, że kupiłam dziś półlitrowy płyn do płukania ust, ale nie wpisuję go do licznika, ani na listę, bo kosmetyków do zębów nie liczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.