|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
Poszukam w lumpku, napewno znajde cos fajnego Kazdy robi jak chce Ja juz sie przyzwyczaiłam,ze myje małemu codziennie głowke ale jakbym nie umyła te 2-3 dni to uwazam, ze nic złego by sie nie stało. Jak bedzie starszy będe myła właśnie co 2-3 dni. (teraz ma malo włosków to sprawnie to idzie ) ![]() Cytat:
Jak tak podczytywałam mamusie majowo-czerwcowe to ich dzieciaczki tez bardzo szybko raczkowały, siedziały i wiele innych rzeczy robiły. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od dzisiaj zmieniam mu troszke kolejnosc posiłków, chce na kolacje dawac mu kasze łyżka bo z butli niewiele wypija. Czy są takie dzieci na wątku ktore jedza przed spaniem łyżeczka? Nie wiem czy dwac mu przed czy po kąpieli? Ja juz po obiedzie. Zjadłam 6 kotletów sojowych bez panierki ale lekko podsmażyłam na odrobinie oleju. A teraz wcinam pistacje. Na kolacje wypije kefir - no nie moge już tego wieśniaka ![]() A wieczorekiem chyba na basen pojedziemy z bratem. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
My w sklepie bylismy autem, na piechote bym nie zaszła w życiu, jeszcze z zakupami bo Lidl jest daleko od domu, ok 4 km. ![]() A Twoja Amelcia robi jakieś postepy? Jest w podobnym wieku do Kuby. Dokladnie nie wiem na ile, mysle ze ok 7 dni. Teraz mały wcina raz dziennie kaszke juz z dodatkiem mleka wiec starcza nam na dluzej. A mleka z butli nie chce pic. ![]() Ja tez mam taki jeden ulubiony lumpek i chodze zawsze w czwartki jak jest dostawa. Ubrania są naprawde świetne, jest dobra selekcja i nie wykładają byle czego. A ceny tez przystepne, np. za bluzeczki dla Kuby płace 2,5 zł, 3,5 zł.
|
|
|
#1232 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też do lumpka muszę się przejechać. U nas wprawdzie na kg, ale 55 zł/kg to i tak drogo nie wychodzi w porównaniu ze sklepami i allegro.
Ja moim chłopakom kupiłam takie kurtałki 3 Antosia( jedna cieplejsza wiosenna, dwie wiosenno-letnie) i na razie jedna dla Bartka wiosenna
|
#1233 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale nic straconego, wszystko przed tobą a swoją droga teorii literatury szczerze i dogłębnie nienawidziłam ![]() trzymam kciuki za mieszkanko, niech się sprzedaje Cytat:
super jakbym Martynkę widziała, tez tak się kula: brzuch-plecy-brzuch bo pełzanie jej na razie nie idzie, ale "zajść" potrafi sobie wszędzie Spokojna jestem już tylko jak zostawiam ją w kojcu.Cytat:
brawa dla MarciegoZgadzam się ze Svinecką, Kubuś Cass jest niesamowity Cytat:
fajne No i jesteśmy z powrotem, ślicznie dziękujemy za kciuki Jeżeli chodzi o wizytę to jest dobra i zławiadomość... Dobra to ta że Martek nie ma AZS tylko alergię, zła to ta, że nowa pani doktor jest nie mniej dziwna od poprzedniej No ale zawiedzione jestem szczerze mówiąc, myślałam ze to konkretna babka bo tak ją wszyscy polecali, no podjecie do dzieci to ona ma ale praktycznie małej nie obejrzała, poprzepisywała co jej do głowy przyszło i tyle, nie czułam żeby była kompetentna i nie ufam jej jakoś. Przepisała małej syropek odczulający no a tamta poprzednia mówiła że to zdecydowanie za wcześnie....oszaleć można![]() Jestem dumna z mojego dziecka Dałam jej dzisiaj z duszą na ramieniu obiadek z większymi kawałkami a ona zjadła jakby to od zawsze robiła minę podczas mielenia jedzonka miała boską
|
|
#1234 |
|
Ola-Unhola
|
Musze oswiadczyc, ze w domu mam kolejnego niejadka...
No nic nie chce, tylko cycy i cycy Dzisiaj nawet juz marchew dodałam do tego rosołu bobovity i troche szpinaku i nic. Zero zainteresowania...
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
oj a co tak? dobrze że chociaż mleczko chce....a może to przez zęby? nie zanosi się?
|
#1236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() super, że alergia, jest szansa, że Martynka z niej po prostu wyrośnie (mówię z autopsji - jako dziecko kompletny alergik: na jedzenie, wełnę, siano, kurz, zwierzęta, mleko, wapno odczulające... Wyrosłam w połowie podstawówki ), ale, póki co, faktycznie,. pani doktor lekko wkurzająca Tak jakby po prostu odbębniła wizytę...Hm, to może ja ze Stasiem spróbuję... Miał już pierwsze podejście, kilka tygodni temu, ale się dławił. Może teraz? ![]() Oj, muszę znikać. Maleńki nie chce usnąć, a i inne sprawy gonią
|
|
#1237 |
|
Ola-Unhola
|
Mam nadzieje, ze to chwilowe, bo przeciez tak ładnie jadł. No na zeby to sie juz dawno zanosi, ale jeszcze nic nie wyszło...
A to Maruda dzisiejsza.
|
#1238 |
|
Ola-Unhola
|
Aannuula, a jaki syropek przepisała dr?
Super, że nie ma AZS
|
#1239 |
|
Wtajemniczenie
|
Cass, pytałaś o Hamanka, nowa, czeska firma produkująca słoiki dla dzieci, u nas zaczęły w Tesco i Auchan powolutku się pojawiać, nie próbowałam jeszcze ale mam kilka w szafce to zdam relację
finansowo w każdym razie się opłaca![]() http://www.hame.cz/en/catalogue/hamanek/
|
#1240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Amelka na razie sama nie posiedzi za długo, dupcia jej się chwieje nie raczkuje tylko pełza/turla się, a ostatnio mam wrażenie że chce stawać bo chwyta się rożnych rzeczy jak tylko ma okazje i podciąga. Jak się ja trzyma pod pachami to stoi stabilnie na nóżkach a raczej na paluszkach jak baletnica ![]() Kubuś tylko raz je kaszkę? Ja mam ciągle wrażenie za Amelka je za dużo Bo tak:7:00 180 ml mleka 10:00 150 ml kaszki 12:00 obiadek (cały słoiczek) 14:00 180 ml mleko 16 00 deserek (cały słoiczek) 19:00 220 ml mleko z kleikiem Nie da sie jej przeciagnac zeby ominęła jedno mleczko bo się drze jak by ją kto ze skóry obdzierał Niby powinna pić mleczko 3x dziennie wg opakowania ale co ja zrobię Nie zasyca się na tyle słoiczkiem z obiadem aby wyeliminować ![]() aannuullaa super, że nie ma AZS
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-02-01 o 15:56 |
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zakladam pizamke kilka razy chyba ze obkoopka albo mleko po brodzie leci i kolo szyjki sztywne sie zrobi to wtedy zmieniam.Tez nie mam az tylu pizam zeby codzien zmieniac
A kto jeszcze kladziec dzieci spac w pizamce dwuczesciowej? Marysiu ja nie mam nic przeciwko twojemu czlonkostwu Antos ale morusek Ja lepek tez myje codziennie ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- No i mam nowa kolezanke Bardzo fajna dziewczyna i ma slodka coreczke Umowilam sie jeszcze w tym tygodniu, ale tym razem ja do niej Male razem na lozku lezaly, moja siedziala i kazda sama sie bawila a potem razem poszly spac ![]() Moje dziecko chyba robi tak ze sie budzi lezy sobie i zasypia znowu Bylo tak jak siostra czekala az sie obudzi a ona sobie lezala spokojnie i dzis tak samo.Kolezanka sie obudzila, wchodzimy a moja sobie lezy, wyciagnelam ja a ona nic nie chciala tylko sie tulila wiec odlozylam ja i spala dalej godzine!!!Teraz jemy obiad i idziemy sie bawic a jak wroci maz to on sie bedzie z nia bawil i dzien minie Fajny byl bardzo dzisiejszy dzien
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, gratulacje dla Marcelka
sliczny Mam nadzieje, ze z tym jedzeniem to tylko chwilowe. Zauwazylam, ze Antonio jest marudny tylko jak jest ze mna , bo z tatusiem i niania jest grzeczny... . Dzisiaj juz prawie wyszlam z siebie, a podcza ubierania na spacer taki cyrk odstawil, ze myslalam, ze nigdzie nie pojdziemy. Na szczescie spacer udany, zrobilam tez zakupy dietetyczne i pare sloikow dla Antosia. W ogole u mnie wiosennie i slonecznie, dzis biegalam w skorzanej, rozpietej marynarce . Pozniej wkleje 2 fotki, ktore udalo mi sie zrobic w parku, tylko maz musi dotrzec i dac mi kabelek Na wiosne praktycznie wszystko juz mam, bo u mnie juz tak przejsciowo... Narcyzy zaczynaja kwitnac ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Ja Mamy rowniez spiochy, ale nastepnych juz kupowac nie bede ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Anula ciesze sie, ze to nie AZS
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie
dla MarciegoWczoraj wam nie napisalam ze mala oprocz "wscieklej krowki" przyklada rece albo zabawki do buzi, nosa i wciaga i wypuszcza powietrze i ma radoche A wczoraj jak sie obudzila i sobie gadala to nigdy nie wchodze do niej dopoki nie marudzi/placze, ja kukam przez uchylone drzwi a ona cwiczy siadanie.Zamarlam, bo jak by jej sie udalo to glowa ja przewazy i poleci na panele. Trzeba opuscic lozko ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Mariolko ja mam glupie wrazenie ze malej moze byc zimno w stopki. Glupie to? mysle sie? no bo mi np nie jest zimno w bose stopy ![]() zakladasz skarpetki?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
za mną pierwszy dzień w pracy ![]() jakoś przeżyłam, jutro znów ![]() dzisiaj w nocy młody dał popis płaczu, całą noc się miotał przez cały dzień nie spał też ani minuty ciągle tylko płakał i jęczał, babci podejrzewała nawet bóle brzuszka po mleku nawet cycuś nie pomagał ![]() dopiero niedawno posmarowałam mu dziąsełka żelem, dałam smoka i zasnął, a i tak nie wiem na jak długo bosssze niech te ząbki w końcu wylezą ![]() spróbuję choć po łepkach nadrobić Waszą twórczość, ale nie nie obiecuję czy zdążę
|
|
#1245 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
u nas niby -4 ale jakoś zimno mi było i po 40 min do domu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak mi wygodniej mała zawsze zmęczona więc niewiele by zjadła ale skoro Kubuś nie chce butli to ja bym łyżeczką dawała ale po kąpieli dopiero przy dostawie taka taniocha? nieźle Cytat:
ta pierwsza super ![]() Cytat:
a doktorka rzeczywiście z deka dziwna ![]() Cytat:
ani zupek ani obiadków na wszystko reaguje odruchem wymiotnym baaa nawet nie chciała kaszki ryżowej z bananami z bobovity (a uwielbia taka kaszkę) Cytat:
![]() wszystko na brodzie mam nadzieję, że chwilowe ![]() marysia ja również nie mam nic przeciwko |
||||||
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri nie smutkaj jutro będzie lepiej
za jak najszybsze wyjście ząbków Ja już też po pracy i nie było źle. Zadzwoniłam do domu tylko raz zapytac co u Kingi. Może mój dzisiejszy spokój wynikał z tego że z Kingą jest moja mama i wiem, że wszystko będzie ok. |
|
|
|
#1247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anulka, dobrze ze mała nie ma AZS. A o dobrego lekarza naprawde trudno ![]() Cytat:
8 - 130 ml kaszki ryżowej + deserek 10- 100 mleka między 10 a 14 mały Danonek lub biszkopty, chrupki. 14 - cały słoik - od kilku dni duzy -obiadku 17 - 160 ml kaszki z glutenem 20 - 160 ml kleiku (ale od kilku dni wypija od 70-120 ml) między 3 a 6 rano - 100 ml mleka Jak widac je znacznie mniej niz Amelka ale ładnie przybiera na wadze wiec najwidoczniej tyle mu potrzeba. Cytat:
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-02-01 o 16:39 |
|||
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
aannuullaa cieszę się, że AZS was ominęło
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dodałam fotke z 7 miesiąca
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie nadgonię
młody znowu się zbudził z płaczem
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuźka przy babci i tatusiu grzeczna a jak zostaję z nią sama to cyrki czasem odstawia ![]() dziś dała popis płaczu przed snem... musiałam przy niej siedzieć jej ależ Wam zazdroszczę tej pogody czekam na fotki Cytat:
wiem, że dzień ciężki myślę, że Mati wyczuwał Twoje zdenerwowanie no i tak jak pisałaś, pierwszy raz na tak długo go zostawiłaś, na pewno tęsknił ![]() Cytat:
i zazdroszczę, że mama może siedzieć z Kingą ja będę musiała Zuzię niani zostawić a póki co byłam dziś u lekarza kazał zdjąć tą szynę ręka boli, mam wrażenie, że jeszcze bardziej ale może to przez to unieruchomienie mówił, że jak będzie pobolewac to mam ją sobie założyć no i dostałam zwolnienie na 3 tyg i rehabilitacja kurdę jak ja tam będę chodzić? nie mam z kim małej zostawić nie wiem czy nie odpuścić sobie
|
|||
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
a moje dziecko nie chce nic jeść
słoiczek nie tknięty, owoce nie tknięte dobrze że choć to bebiko pije, no i herbatki
|
|
#1254 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
To na pewno zabki, niech juz wyjda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mamy nie masz albo przyjaciółki w poblizu? Mariolu czekam na fotki U nas zaspy w koło dróg na wys. 1,5 m, wiec z checia popatrze na inny krajobraz
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie tęsknił, bo teraz śpi budził się kilka razy i zasypiał ze smoczkiem wtulony we mnie może biedaczek się wyśpi choć troszkę, taki był zmęczony a nie masz mamy koło siebie ? albo chociaż teściowej ? 3 tygodnie z Zuzą - zazdroszczę ![]() czytam od tyłu ![]() Syla pięknie Ci się dziecko przemieszcza po podłodze ![]() Svinecka gratuluję, że Marci zaczyna siadać ![]() Unholy koszulka 1 klasa ![]() Magi jeszcze nie doczytałam co się stało, ale jak coś to pisz na priva
|
|
|
#1256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja spie nago, wiec trudno mi sie wypowiedziec o samych bosych stopach ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za kolejny dzien w pracy, za zabki, za poprawe w jedzeniu Cytat:
![]() Gratuluje zwolnienia. Jesli nie masz z kim zostawic malej, to odpuscilabym sobie rehabilitacje. Poza tym o ile znam polska rzeczywistosc, to pierwszy wolny termin bedzie za 2-4 miesiace
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-02-01 o 17:08 |
|||
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
jaka jestem glodna, zobilam na obiado- kolacje tortille i czekam az mąz wroci z pracy... nie moge sie doczekać...o chyba idzie
to do pózniejKatarzynko a czemu pytałas czy mialam juz fotoksiazke? ps. ee nie idzie
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-01 o 17:12 |
|
|
|
#1258 | ||
|
Zakorzenienie
|
niestety nie nadrobię wiecej
Unholy piękne ubranka Syla śliczna dziewczynka z Twojej córeczki i nie pamiętam więcej, ale streszczam się bo młody już jęczy z babcią nic, a z tatusiem wypił 210 ml rano, potem pluł już wszystkim co mu dawali ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- wiem co miałam jeszcze napisać ![]() wielkie brawa dla Kubusia od Cass ![]() za raczkowanie ![]() i wielkie brawa dla Bartusia od Ani za samodzielne siadanie ![]() Cytat:
![]() znasz ![]() i to jak dobrze ![]() uciekam już, pa.
|
|
|
#1259 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Inne jedzinie mogło by dla niej nie istnieć. Zeby zjadła cokolwiek muszę się nieźle nagimnastykować. A muszę ją odzwyczajac od cyca bo za miesiąc do pracy![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja chcę już wiosnę
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj nie dalby mi spokoju jakbym co noc paradowala w toplesie ![]() pytam z ciekawosci, bo nie slyszalam nikogo zadowolonego z fotoksiazki maz ma je w ofercie w labie i nawet odwodza zainteresowanych od tego pomyslu bo z czasem sie wyginaja,bledna ,rozklejaja sie itp i nie chcieli zeby taki bubel wychodzil z ich labu i robil antyreklame od nowego roku mieli zrezygnowac z tego w ogole
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-01 o 17:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

naprawde brawa mu sie naleza bo rozwija sie bardzo szybko
Czy nie chciałybyście mnie w Waszym klubie

jedna dla Bartka wiosenna

Tak jakby po prostu odbębniła wizytę...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)