Nafta kosmetyczna - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 22:21   #1411
kneia
Raczkowanie

Dot.: nafta kosmetyczna

Dziewczyny, też powróciłam do nafty. Mam włosy tłuste u nasady i suche na końcach. Nafta się sprawdza rewelacyjnie, bo jest już noc w zasadzie a moje włosy wyglądają idealnie, jak nigdy.
Z tym, ze z tego co wiem nafty nie powinno się stosować codziennie tylko raz w tygodniu.

I rada dla wszystkich, która u mnie się sprawdziła. Jak zaczynają wypadać włosy upewnijcie się czy nie dzieje się tak przez szampon lub odżywkę. Osobiście mam już swoją czarną listę szamponów i odżywek, których nie tykam.
kneia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 22:32   #1412
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kneia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, też powróciłam do nafty. Mam włosy tłuste u nasady i suche na końcach. Nafta się sprawdza rewelacyjnie, bo jest już noc w zasadzie a moje włosy wyglądają idealnie, jak nigdy.
Z tym, ze z tego co wiem nafty nie powinno się stosować codziennie tylko raz w tygodniu.

I rada dla wszystkich, która u mnie się sprawdziła. Jak zaczynają wypadać włosy upewnijcie się czy nie dzieje się tak przez szampon lub odżywkę. Osobiście mam już swoją czarną listę szamponów i odżywek, których nie tykam.

Przez szampon lub odżywkę mogą wypadać włosy? Chodzi o jakieś składniki w szamponach?Bosh aleś mnie nastraszyła bo ja ostatnio zmieniłam szampon i kudły mi wychodzą garściami . Możesz napisać jaka jest ta czarna lista? Jak coś to możesz wysłać priva bo nie wiem czy tu wolno pisać negatywne rzeczy o produktach

PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 07:30   #1413
kneia
Raczkowanie

Tak szczerze mówiąc to nie wiem czy można pisać źle o produktach. Na jednych te produkty działają rewelacyjnie a na innym wręcz szkodzą.
Osobiście nie zbliżam się do produktów z serii Shauma - po nich mój mąż musi czyścić syfony w domu. Podobnie mam z Joanną, byłam bardzo zaskoczona ponieważ szampon + odżywka czarna rzepa doprowadziły do ponownego czyszczenia syfonów. Z tego wszystkiego korzystam tylko z Pantene albo Glis Kur, teraz Radical i jestem bardzo mile zaskoczona.
Przez problemy z włosami muszę przejść na wyroby apteczne.
kneia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 07:47   #1414
Charlotte95
Wtajemniczenie

Chyba też niedługo zakupię naftę, mam nadzieję, że nie będzie wzmagała przetłuszczania moich i tak już przetłuszczających się włosów. A gdybym chciała ją pomieszać z olejkiem rycynowym, bo akurat go mam, to jak, trochę tego, trochę tego i pociaprać na dłoni czy może odlać do innej buteleczki w ogóle?
Aha, a takie 3-krotne mycie włosów po nafcie to nie spowoduje efektu odwrotnego czyli przesuszenia?
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 08:11   #1415
LadyDaisy
Raczkowanie

Witam dziewczyny, przeczytałam cały wątek i powiem szczerze miałam bardzo mieszane odczucia dotyczące nafty : kupić - nie kupić bo bałam się przetłuszczenia a jednoczesnie przesuszenia (paradoksik mały ), porozmawaiałam sobie wczoraj ze znajomą (która jest m.in. kosmetologiem) i powiedziała, ze bez obaw moge zastosowac nafte, bo ona absolutnie nie przetlusci mi wlosow.. Moje wlosy sa ciezkie w utrzymaniu, cienkie, rozjasniane, okropnie tluste u nasady i suche na koncach.. myje je prawie codziennie czasami pod koniec dnia to zwisajace tłustawe strąki.. Nie mogłam jednak sie oprzec nafcie i kupiłam tą : klik i wczoraj wieczorem zaczełam ja wcierać we włosy i delikatnie w skóre, poczatkowo wcierałam w suche, pozniej lekko zwilzone włoski, po około 10 minutach umyłam porządnie 2 razy włosy tym szamponem klik i nie nakładałam juz zadnej odzywki..pozniej tylko psiknelam kilka razy sprayem ułatwiajacym rozczesywanie (bo u mnie ta czynnosc to jakas masakra).. Włoski wyschły naturalnie i byłam strasznie miło zaskoczona efektem Burza włosów, do tego ładnie sie układających, nie puszyły się, nie były tłuste, po prostu super, jak pokreciłam głową to aż przyjemnie trzeszczały (wiecie o czym pisze ) Wiec raczej nie zaluje tego zakupu i nastepne smarowanko w weekend Dodam jeszcze, że dzisiaj rano nadal mam ładne i puszyste włoski

LadyDaisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 08:31   #1416
shopoholic
Rozeznanie

Cool Dot.: nafta kosmetyczna

Cytat:
Napisane przez moniul Pokaż wiadomość
Chyba też tak spróbuję następnym razem. Myślę, że to fajny pomysł! A z tymi "porami" to najlepsze powiedzenie ostatniej dekady
Przynajmniej sie troche atmosfera rozluźniła
A mam takie zapytowywanie jescze ;> Nafta pomoze zregenerowac troche wlosy po farbowaniu?
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 09:05   #1417
gubis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Aha, a takie 3-krotne mycie włosów po nafcie to nie spowoduje efektu odwrotnego czyli przesuszenia?
po jednym, dokładnym myciu, czynności wcale nie trzeba powtarzać.
Stary 2010-02-02, 11:36   #1418
moniul
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Przynajmniej sie troche atmosfera rozluźniła
A mam takie zapytowywanie jescze ;> Nafta pomoze zregenerowac troche wlosy po farbowaniu?
Faktycznie śmiesznie się zrobiło Powodzenia na egzaminach A co do nafty - mi pomogła właśnie po farbowaniu. Tylko że u mnie pierwszy dzień po zmyciu nafty włosy są jakby lekko przesuszone. Za to każde następne mycie to już palce lizać Myję głowę codziennie, a naftę nakładam raz w tygodniu albo co 5 dni. Czasami stosuję też olej kokosowy - polecam Pozdrowionka

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez moniul Pokaż wiadomość
Faktycznie śmiesznie się zrobiło Powodzenia na egzaminach A co do nafty - mi pomogła właśnie po farbowaniu. Tylko że u mnie pierwszy dzień po zmyciu nafty włosy są jakby lekko przesuszone. Za to każde następne mycie to już palce lizać Myję głowę codziennie, a naftę nakładam raz w tygodniu albo co 5 dni. Czasami stosuję też olej kokosowy - polecam Pozdrowionka
Do "shopoholic". Coś mi za pomyłkę I miłego dnia życzę

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Do "shopoholic". Coś mi się pomyliło z tymi egzaminami To inna Forumowiczka pisała o swoich egzaminach. Przepraszam za pomyłkę i życzę miłego dnia
moniul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 13:45   #1419
pieknabyc
Raczkowanie

GG do pieknabyc

A jakiej nafty używacie? Z olejem rycynowym czy np. sokiem pokrzywy? A może samej bez żadnych ulepszaczy? Zamierzam nabyć naftę przeciw wypadaniu włosów, ogólnie na ich wzmocnienie. Proszę o propozycje.

Edytowane przez pieknabyc
Czas edycji: 2010-02-02 o 13:47
pieknabyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 16:03   #1420
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pieknabyc Pokaż wiadomość
A jakiej nafty używacie? Z olejem rycynowym czy np. sokiem pokrzywy? A może samej bez żadnych ulepszaczy? Zamierzam nabyć naftę przeciw wypadaniu włosów, ogólnie na ich wzmocnienie. Proszę o propozycje.
W sumie jaką nie wybierzesz nafte to będzie ok Bo te dodatki są w znikomych ilościach i nie robią prawie wcale różnicy ale ja najbardziej lubie z olejkiem rycynowym tylko uważaj po przyciemnia włoski
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 16:25   #1421
Charlotte95
Wtajemniczenie

gubis, dzięki za odpowiedź. Zakupię naftę jak tylko skończę odżywkę z ziaji
Stary 2010-02-03, 08:18   #1422
pieknabyc
Raczkowanie

GG do pieknabyc

shopoholic thx za podpowiedź, co do przyciemniania włosów to luzik, mam ciemny brąz i dążę do ciemniejszych
pieknabyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 20:03   #1423
777lenka777
Raczkowanie

Hej dziewczyny! jak dla mnie nafta jest rewelacyjna! Kupilam w aptece taka z witaminami A i E, stosowalam dopiero 3 razy (tz od trzech tygodni bo mozna tylko raz w tygodniu) i moje wlosy naprawde sie poprawily Mam czarne i długie prawie do pasa, straciły puszystość i połysk. Mama mi zaproponowała nafte I teraz mam coraz łądniejsze włosy, puszyste i z połyskiem, wiele osób zauwazylo poprawę kolezanki zazdroszcza mi dlugich pieknych wlosów Naprawde polecam, ja robię mieszankę 1 zoltko, 3 lyzeczki nafty i 5 cieplej wody do tego kilka kropelek olejku cytrynowego (jak wczesniej pisalam mam dlugie wlosy, a na krotsze wystarczy 1 zoltko, 1 lyzka nafty, 2 cieplej wody
777lenka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 11:37   #1424
lelkkaa
Raczkowanie

JJa dodaje jeszcze cytrynkę i ocet jabłkowy.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez pieknabyc Pokaż wiadomość
Wiesz co0, ja mam z witaminą A+E i jak narazie to jest dobrze. tylko nie wiem dlaczego ale mi się teraz włosy zaczeły elektryzować ;/

Edytowane przez lelkkaa
Czas edycji: 2010-02-06 o 11:31
lelkkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 14:17   #1425
Magdalenka22
Raczkowanie

Ja mam bardzo dlugie wlosy az za posladki (100 cm) i do pielegnacji ich uzywam od bardzo dawna nafte kosmetyczna,wczesniej uzywala ja moja babcia ktora przez cale zycie nosila wlosy do pasa a mial piekne czrne grube wlosy...
Magdalenka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 18:51   #1426
777lenka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lelkkaa Pokaż wiadomość
JJa dodaje jeszcze cytrynkę i ocet jabłkowy.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Wiesz co0, ja mam z witaminą A+E i jak narazie to jest dobrze. tylko nie wiem dlaczego ale mi się teraz włosy zaczeły elektryzować ;/
kazda dobra fryzjerka Ci powie ze gdy wlosy sie elektryzują tz. ze są zdrowe P.S wiem wiem ze to uciazliwe, bo mi tez się czasem elektryzują
Stary 2010-02-08, 20:38   #1427
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 777lenka777 Pokaż wiadomość
kazda dobra fryzjerka Ci powie ze gdy wlosy sie elektryzują tz. ze są zdrowe P.S wiem wiem ze to uciazliwe, bo mi tez się czasem elektryzują
Oj, wydaje mi się, że można jednak jakoś przeciwdziałać elektryzowaniu się (np. stosując silikonmowe odżywki), aczkolwiek coś jest w tej teorii Odkąd mam coraz gładsze i lepiej nawilżone włosy, zaczęły się elektryzować. A ostatnio elektryzowały mi się w podstawówce, kiedy jeszcze nie suszyłam ani nie farbowałam włosów Więc coś jednak jest na rzeczy.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 03:40   #1428
777lenka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Oj, wydaje mi się, że można jednak jakoś przeciwdziałać elektryzowaniu się (np. stosując silikonmowe odżywki), aczkolwiek coś jest w tej teorii Odkąd mam coraz gładsze i lepiej nawilżone włosy, zaczęły się elektryzować. A ostatnio elektryzowały mi się w podstawówce, kiedy jeszcze nie suszyłam ani nie farbowałam włosów Więc coś jednak jest na rzeczy.
a oczywiscie ze mozna, ja chcialam zwrocic uwage, aby elektryzowania nie traktowac jak wroga, a przejaw zdrowych wlosow- no niestety skutki uboczne tez musza byc heh ;0
Stary 2010-02-09, 07:52   #1429
Charlotte95
Wtajemniczenie

czyli naftę można stosować tylko raz w tygodniu? Tylko na włosy, czy na skórę głowy też?
Stary 2010-02-09, 10:05   #1430
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Mi też się zaczęły elektryzować włosy i to właśnie po nafcie

PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 10:38   #1431
Magdalenka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
czyli naftę można stosować tylko raz w tygodniu? Tylko na włosy, czy na skórę głowy też?
Przed kazdym myciem mozesz stosowac nafte kosmetyczna.Wcierasz ja w skore glowy jak i we wlosy i po 10-15min dobrze splukujesz i myjesz glowe
Stary 2010-02-09, 11:06   #1432
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalenka22 Pokaż wiadomość
Przed kazdym myciem mozesz stosowac nafte kosmetyczna.Wcierasz ja w skore glowy jak i we wlosy i po 10-15min dobrze splukujesz i myjesz glowe
Ja też nakładam na skórę głowy, źle się później naftę zmywa, ale efekt jest zdumiewający.
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 11:15   #1433
Magdalenka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosia19011983 Pokaż wiadomość
Ja też nakładam na skórę głowy, źle się później naftę zmywa, ale efekt jest zdumiewający.
Tak zgadzam sie z Toba, ja przewarznie najpierw splukuje nafte z wlosow i skory glowy a potem dobrze czasem z dwa razy myje
Stary 2010-02-09, 16:48   #1434
lelkkaa
Raczkowanie

Smile Dot.: nafta kosmetyczna

ja stosuje co dwa dni bo mi sie nie chce codziennie. czasami to siedzę z naftą do 2 godz. No i to chyba dobrze wpływa na moje włosy, jak są mokre to są zupełnie inne. No coż może w końcu wychoduje poczciwe włosy
Stary 2010-02-10, 07:54   #1435
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdalenka22 Pokaż wiadomość
Dzieki
Stary 2010-02-10, 13:03   #1436
kaskaj24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lelkkaa Pokaż wiadomość
ja stosuje co dwa dni bo mi sie nie chce codziennie. czasami to siedzę z naftą do 2 godz. No i to chyba dobrze wpływa na moje włosy, jak są mokre to są zupełnie inne. No coż może w końcu wychoduje poczciwe włosy

To bardzo niedobrze! Można trzymać max 20 minut bo nafta wysusza włosy mimo, że ma oleistą konsystencję. Nie radzę siedzieć 2 godzin
  • UCZĘ SIĘ GOTOWAĆ
  • PRZYSZŁA PANI KOSMETOLOG
kaskaj24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 13:13   #1437
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

ja popieram- do 20 min;] zreszta pisze nawet na butelce;] ja raz przetrzymalam bo mi sie zasnelo aczkowilek nie wylecialy mi wlosy jednak szczerze mowiac mialam lepsze po 20 min anizeli wtedy co przetrzymalam...rzeczywis cie wysusza;]

Edytowane przez ineska1986
Czas edycji: 2010-02-10 o 13:14
ineska1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 16:57   #1438
lelkkaa
Raczkowanie

Red face Dot.: nafta kosmetyczna

Cytat:
Napisane przez kaskaj24 Pokaż wiadomość
To bardzo niedobrze! Można trzymać max 20 minut bo nafta wysusza włosy mimo, że ma oleistą konsystencję. Nie radzę siedzieć 2 godzin

hmmm... no ale .... no dobrze dzisiaj 20min. Ale razem z żółtkiem i olejkiem rycynowym.
Stary 2010-02-10, 19:41   #1439
maddzia007
Zakorzenienie

Ja wczoraj wieczorem nałożyłam naftę na 30 minut i umyłam głowę. Dziś włoski był bardzo błyszczące
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 21:39   #1440
H567
Raczkowanie

u mnie nafta sie nie sprawdza. mam po niej male pryszcze (nawet wieksze niz mniejsze :P) na skorze glowy i wspomaga wypadanie wlosow.
ale fakt - pieknie sie po niej blyszcza wlosy.
H567 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości