Krzywe nogi - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 20:17   #3901
spinka202
Przyczajenie

Dot.: Krzywe nogi

Naprawdę nie jest zle! Masz całkiem niezłe nogi i możesz chodzic w krotkich spodniczkach! Wierz mi,ze niektóre z nas mają gorzej - np ja
spinka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:29   #3902
z!elOna
Raczkowanie

ja się załamuję Wami. jak aj bym miała takie nogi jak Wy to bym całowała podłogę!
z!elOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 23:11   #3903
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
podam ci nazwisko tego lekarza z lodzi on operowal siostrzenca mojej kolerzanki
Ok dzieki, to czekam

Cytat:
Napisane przez izooncia Pokaż wiadomość
dziewczyny macie takie ladne nogi jak wstawiacie zdjecia... u niektorych z was nie widac zadnej krzywizny...
męcze sie z tymi nogami w koncu zdecydowalam sie tu napisac i wstawic zdjecia, mam nadzieje ze tu mnie nie wysmiejecie ani nic
eh chodze w tych spodniczkach i spodenkach bo chodze, ale czuje na sobie wzrok ludzi ktorzy mysla napewno 'ale krzywa' . lepiej jest zimą kiedy mam kozaczki bo mysle ze az tak wtedy tego nie widac, chociaz ostatnio kolega powiedzial mi 'ale masz krzywe kolana' poczulam sie wtedy naprawde super ... a gorzej bedzie kiedy zrobi sie cieplo bo nie chce rezygnowac z tych spodniczek , ale wtedy nawet nie wiem jakie buty zalozyc zeby optycznie zmniejszyc te krzywoty -.-'
zalaczylam tez zdjecia wlasnie w kozakach i spodniczce. najgorsze sa pozostale zdjecia.
dzis akurat chodzilam sobie w bieliznie po domu a kiedy zobaczylam w lustrze swoje nogi od razu zachcialo mi sie zalozyc jakies mega szerokie portki i sie na oczy nikomu nie pokazywac. zle mi , ze mojemu chlopakowi napewno nie podobaja sie moje nogi i pewnie wolalby zebym nie chodzila w niczym krotkim bo wstyd.
jak sie stanie w niektorych pozycjach to oczywiscie, nie widac az tak tej wady, ale jak sie stoi prosto... jezus. szkoda gadac. ale sie ciesze ze w koncu tu napisalam zamiast tylko czytac i ogladac wasze zdjecia. ale nawet same łydki są jakies dziwne, skrocone, przez te wade.
ogólnie nawet nie wiem która to teraz wada, kiedy, dawno temu bylam u lekarza na kontroli ogólnej powiedzial ze mam lekką szpotawość, ale to takie nieważne bo niewielką. [no i oczywiscie ja, mloda, glupia, mialam to w dupie za przeproszeniem wtedy, moze dalo sie wtedy cos zrobic jeszcze, moi rodzice tez ten fakt przeoczyli] . a teraz nie wiem czy to szpotawosc czy koslawosc bo na niektorych stronach byly jakies mylne informacje i nie moge sie z tym dostosować.
chcialabym miec proste nogi, wtedy codzien zakladalabym spodniczke i cieszyla sie tym ze dobrze wygladam, a teraz wychodząc czuje sie niepewnie. przez te giry czuje sie jak jakas kaczka, jeszcze ze swiadomoscią ze kiedys mialam plaskostopie xP związku raczej brak ale tak sie czuje no. fuck. czemu wszyscy nie mogą miec prostych nóg. niektorzy faceci mają lepsze nogi ode mnie.

P.S przepraszam ze sie z tymi zdjeciami tak wpieprzylam bo rozmawialyscie o czyms innym.
i za chaos tego postu
Nie przesadzaj, nie sa zle. Ale za to zauwazylam ze np masz ladny brzuch i paznokcie

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 10:56   #3904
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
Ok dzieki, to czekam

Nie przesadzaj, nie sa zle. Ale za to zauwazylam ze np masz ladny brzuch i paznokcie
izoocia masz swietna figure ladne lydki , fakt masz szpotawosc kolan ale naprawde nie masz sie czego wstydzic , mimo defektu nogi wygladaja super smialo smigaj w spodenkach i sukienkach a glupimi kolegami sie nie przejmuj ,sama kiedys to przerabialam (taki glupi wiek) a teraz to jak sobie wskocze w mini to faceci zwracaja na mnie uwage i wcale nie widza tego ,ze mam szpotawe kolana
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 11:59   #3905
Vika 92
Raczkowanie

Izooncia, Twoje nogi są bardzo ladne! Co z tego, że masz przerwę między kolanami; Twoje nogi są zgrabne, naprawdę! Na Twoim miejscu cieszylabym się z przerwy między udami i szczuplej sylwetki
Wydaje mi się, że Twoje nogi wyglądają lepiej tak jak teraz, niż gdyby lączyly Ci się kolana, bo wtedy nie wyglądaloby to naturalnie
ZAZDROSZCZĘ
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 15:02   #3906
Kotekx3
Przyczajenie

moje nogi są chyba najgorsze z całego wątku .
Nawet nie wiem czy krzywe czy grube czy co ...?
Sama jestem szczupła a nogi masakra , szczególnie łydki ;( ;(
co wy mysliciee ?

Wogóle zobaczcie , wyglądaja jak dwie nogi nie do pary
straszna roznica :/

Edytowane przez Kotekx3
Czas edycji: 2010-01-31 o 15:09 Powód: nie wiem
Kotekx3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 18:08   #3907
Vika 92
Raczkowanie

Kotex3, to chyba lekkie X-y, prawda? Czy grube, trudno powiedzieć, bo nie ma porónania z sylwetką, ale ćwiczenia na ten typ nóg są proste: godzinami siedzieć 'po turecku' Ja siedzialam tak non-stop jak bylam mala i teraz mam tragiczne nawiasy I to moje są najgorsze z calego wątku
No więc myślę, że na X powinno pomóc

Edytowane przez Vika 92
Czas edycji: 2010-01-31 o 18:12

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 19:17   #3908
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kotekx3 Pokaż wiadomość
co wy mysliciee ?

jak dla mnie to wystarczy pocwiczyc ,wziac sie w garsc ,zeby je delikatnie wyrzezbic i odrazu nabiora wyrazu (masz normalne nogi nie wmawiaj sobie niepotrzebnie problemow gdzie ich nie masz) ,a sposobow jest pelno poczawszy od zapisania sie na basen , po jazde na rowerze ,skakanie na skakance ,bieganie itd

Edytowane przez Aaliyah1981
Czas edycji: 2010-01-31 o 19:18
Stary 2010-01-31, 19:21   #3909
Kotekx3
Przyczajenie

Ale Ja Jestem Dosc Aktywna , Mam 160 wzrostu i waże 50 kg :/
Tylko takie mam nogi , to nawet nie jest tłuszcz bo jak się dotknie to
czuć mięśnie Dx
Stary 2010-01-31, 19:42   #3910
Vika 92
Raczkowanie

A ja jadę w kwietniu na koncert, chcialam sukienkę do kolan zalożyć... ale chyba w spodniach pojadę
tragedia
Stary 2010-01-31, 21:10   #3911
z!elOna
Raczkowanie

Cytat:
co wy mysliciee ?

to chyba moich nie widziałaś jakieś 2 strony wcześniej...

Wg mnie wy wszystkie macie normalne nogi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 21:54   #3912
Kotekx3
Przyczajenie

Cytat:
jak dla mnie to wystarczy pocwiczyc ,wziac sie w garsc ,zeby je delikatnie wyrzezbic i odrazu nabiora wyrazu (masz normalne nogi nie wmawiaj sobie niepotrzebnie problemow gdzie ich nie masz) ,a sposobow jest pelno poczawszy od zapisania sie na basen , po jazde na rowerze ,skakanie na skakance ,bieganie itd
Robie ćwiczenia specjalnie na łydki i od poniedziałku zaczynam chodzić na lekcje tańca ale jak robie te ćwiczenia to wydaje mi się że albo się nic nie zmienia albo łydki się powiększaja a ponieważ mam krzywe nogi to źle wygląda ponieważ mięsień idzie na bok zamiast badziej do tyłu ...

Z!elOna , uwierz mi wolałabym mieć takie nogi jak ty . Moje są okropne , teraz to nawet wstydze się nosić spodnie bo i tak to widać ... :/

Vika92 , myślałam że są grube ale właśnie chodzi o to że brzuch mam płaski na boczkach nie mam dużo tłuszczu ( nawet czuć i widać kośći ) i uda też nie są takie złe ani ramiona praktycznie nie mam takiej partii ciała która byłaby 'gruba' Dlatego te łydki ak odstają ... :<

Edytowane przez Kotekx3
Czas edycji: 2010-01-31 o 21:59
Stary 2010-01-31, 21:56   #3913
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Robie ćwiczenia specjalnie na łydki i od poniedziałku zaczynam chodzić na lekcje tańca ale jak robie te ćwiczenia to wydaje mi się że albo się nic nie zmienia albo łydki się powiększaja a ponieważ mam krzywe nogi to źle wygląda ponieważ mięsień idzie na bok zamiast badziej do tyłu ...
lekcje tanca swietny pomysl bardzo ladnie ksztaltuje nietylko nogi

a jakie dokladnie robisz cwiczenia na lydki???

Stary 2010-01-31, 22:54   #3914
Kotekx3
Przyczajenie

Cytat:
a jakie dokladnie robisz cwiczenia na lydki???
Stanie na schodku i podnoszenie sie na palcach
i Staje sie w rozkroku zniza troche i najlepiej z ciezarkiem w reku podnoszenie sie tez na palcach ...
Wyczytalam o nich na forach i pomyślałam że i tak nie nosze spódnic
to nie zaszkodzi jak spróbuje gorzej byc nie morze
Stary 2010-01-31, 23:10   #3915
izooncia
Przyczajenie

Kurcze, nie wiem, dzięki dziewczyny, że tak piszecie, ale czasami naprawdę mam ochote chodzić tylko w spodniach a te wszystkie krótkie spodenki i spódniczki wyrzucić. Bo tak sobie mówię, co z tego że szczupła jestem jak mam krzywe giry i jeszcze bardziej to widać. Muszę porobić jakieś ćwiczenia, wyrzeźbić te krzywe patyki jesli się da, czy przytyć, cokolwiek, czy wogóle cos moze jeszcze na to pomóc? -.-' Pewnie do końca życia będę się męczyć z tym problemem i mieć kompleks. A niektóre dziewczyny mają takie zgrabne i do tego proste nogi... Jak im zazdroszczę.

KOTEKX3 Ty nie masz krzywych ani jakichś grubych nóg, są normalne. Nawet nie widać krzywizny żadnej specjalnie. I tak jak Aaliyah pisze, można po prostu trochę poćwiczyć na te nóżki.

Z!IELONA, Ty też masz normalne nogi, nie widać u Ciebie tego przejścia tragicznego między łydką a kolanem, bo masz zupelnie delikatnie i płynnie, a u mnie to widać jak cholera -.-'

Aaliyah a miałaś może gdzieś wstawioną jakąś fotkę nóżek? Może masz rację, nie warto rezygnować teraz z tych wszystkich spódniczek, jestesmy dziewczynami powinnysmy to wykorzystac tylko czasami po prostu nie widzę sensu bo co za "ladny" widok z moich dwóch krzywiaków . Już nawet próbuję nie patrzeć, czy ktoś obserwuje moje nogi bo cały czas mi się wydaje, że słyszę myśli czlowieka "ale krzywe." eeeeh

Edytowane przez izooncia
Czas edycji: 2010-01-31 o 23:12
izooncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 00:01   #3916
Kotekx3
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez izooncia Pokaż wiadomość
Już nawet próbuję nie patrzeć, czy ktoś obserwuje moje nogi bo cały czas mi się wydaje, że słyszę myśli czlowieka "ale krzywe." eeeeh
Mam To samo , jak gdzieś ide to ide jak naszybciej żeby nikt nie miał mi się okazij przyjżeć . A szczególnie jak mam spódnice chociaż jak spodnie to też mogą być obcisłe u góry do kolan a potem dzwony jak najszersze ...
Stary 2010-02-01, 09:08   #3917
z!elOna
Raczkowanie

ja juz opracowałam mj steper co do łydek. Wem już jak robic cwiczenie by po dosłownie chwili łydki aż bolały! ogólnie robie po ok 2000 stepów nieraz więcej i jest ok ale robiąc tą techniką łyski mi chce wyskoczyć po chwili jak ktoś ma steper to napisze jak ja na nim ćwiczę.

ja muszę wyrobić łydkę i zgubić uda choć będzie ciężko, u mnie w rodzinie masywne uda to standard.
Niekóre z Was nają np przekrzywione troszkę kolana, ale ogólnie nogi macie ładne, ładny zgdabny kształt. ja bym śmigała z takimi nogami w spódniczce.

Taniec napewno doda ładnego wyglądu, ale i tak możesz spokojne odkrywać swoje nóżki.
Stary 2010-02-01, 12:07   #3918
Kesha
Przyczajenie

Smile Dot.: Krzywe nogi

Dziewczyny, macie świetne nogi !
Spójrzcie tylko na nogi Katherine Heigl . Nosi spódniczki, krótkie sukienki a ma nogi bardzo krzywe. Zauważyłam w filmie "Tata i małolata" oraz "Brzydka prawda"
Kesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:51   #3919
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kesha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie świetne nogi !
Spójrzcie tylko na nogi Katherine Heigl . Nosi spódniczki, krótkie sukienki a ma nogi bardzo krzywe. Zauważyłam w filmie "Tata i małolata" oraz "Brzydka prawda"
No bez przesady. O Pameli Anderson czy Kate Moss można powiedzieć ze mają krzywe nogi, ale Katherine Heigl? Ma zgrabne i długie nogi, poniżej jej foto
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 15:04   #3920
vanessa1781
Zakorzenienie

albo tu:
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:38   #3921
Amillka
Raczkowanie

Hej Jestem tu nowa i mam taki sam problem jak niektóre z was z nogami ;/
Dwa lat temu na koloniach śmieliśmy się wszyscy z krzywych nóg opiekuna xD ktoś kazał mu je złączyć, żeby sprawdzić czy ma proste. Później spróbowałam sama w łazience i przeżyłam szok! Miałam takie nogi jak on ;( po złączeniu stup przypominały literę O ! Strasznie szeroko ;(
Nic z tym nie robiłam, dopiero jakoś miesiąc temu może postanowiłam je "naprawić". Codziennie pięć minut starałam się je złączyć w kolanach (jednocześnie kolana kierując na zewnątrz i stopy razem). Na początku cholernie bolało. Ale stwierdziłam,że jakoś to wytrzymam. Teraz (po miesiącu) moje nogi jak złączę je tak naturalnie to maja może przerwę góra 2 cm (to nic w porównaniu z tym co było wtedy). Ale też potrafię je tez złączyć w kolanach bez większego problemu i łączą się wtedy w łydkach Polecam tą metodę ;p
Tylko jest jedno ale. Nie wiem czy to dobrze czy niedobrze, ale moje nogi zaczęły się łączyć po takim pstryknięciu w kolanie xD Nic to nie bolało ale odczułam jakby coś się tam przestawiło xD Chyba sobie nic nie uszkodziłam, nie?
A i mam jeszcze jedno małe pytanko. Czy da się jakoś "zredukować" dziurkę między udami? Została mi jeszcze. nie jest taka bardzo duża ale jest ;/
Chyba nigdy nie da się dokładnie zlikwidować tej wady ;(
Wiecie może jak stawiać stopy przy chodzeniu?
Hehe ale napisałam. Dziękuję jeśli ktoś przeczyta moje wypociny xD i odpowie
Pozdrawiam
Amillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 17:15   #3922
izooncia
Przyczajenie

Katherine Heigl ma zupelnie proste a do tego ladne i zgrabne nogi . -.-
izooncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 21:36   #3923
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amillka Pokaż wiadomość
Hej Jestem tu nowa i mam taki sam problem jak niektóre z was z nogami ;/
Dwa lat temu na koloniach śmieliśmy się wszyscy z krzywych nóg opiekuna xD ktoś kazał mu je złączyć, żeby sprawdzić czy ma proste. Później spróbowałam sama w łazience i przeżyłam szok! Miałam takie nogi jak on ;( po złączeniu stup przypominały literę O ! Strasznie szeroko ;(
Nic z tym nie robiłam, dopiero jakoś miesiąc temu może postanowiłam je "naprawić". Codziennie pięć minut starałam się je złączyć w kolanach (jednocześnie kolana kierując na zewnątrz i stopy razem). Na początku cholernie bolało. Ale stwierdziłam,że jakoś to wytrzymam. Teraz (po miesiącu) moje nogi jak złączę je tak naturalnie to maja może przerwę góra 2 cm (to nic w porównaniu z tym co było wtedy). Ale też potrafię je tez złączyć w kolanach bez większego problemu i łączą się wtedy w łydkach Polecam tą metodę ;p
Tylko jest jedno ale. Nie wiem czy to dobrze czy niedobrze, ale moje nogi zaczęły się łączyć po takim pstryknięciu w kolanie xD Nic to nie bolało ale odczułam jakby coś się tam przestawiło xD Chyba sobie nic nie uszkodziłam, nie?
A i mam jeszcze jedno małe pytanko. Czy da się jakoś "zredukować" dziurkę między udami? Została mi jeszcze. nie jest taka bardzo duża ale jest ;/
Chyba nigdy nie da się dokładnie zlikwidować tej wady ;(
Wiecie może jak stawiać stopy przy chodzeniu?
Hehe ale napisałam. Dziękuję jeśli ktoś przeczyta moje wypociny xD i odpowie
Pozdrawiam
A chetnie bym sie dowiedziala ile lat masz bo dalas mi nadzieje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 22:17   #3924
refleks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pajunka Pokaż wiadomość
Witam !
Tak wiem.. mialam sie odezwac 4 stycznia po mojej wizycie u lekarza no ale niestety musialam ja przelozyc na 19 stycznia.. szczerze mowiac to jest gorzej niz myslalam. Lekarze mowia ze mam niespotykana wade nog i nie wiedza specjalnie co zrobic. Czeka mnie jeszcze jedna wizyta z lekarzem no i ustalenie terminu opracji. Jesli sie nie uda zrobic tutaj operacji to wybieram sie na Ukraine..
Szczerze mowiac juz mam dosyc tych nog.. nic nie moge zalozyc bo wyglada to okropnie ! a jeszcze teraz mam wrazenie ze jest coraz gorzej..
No nic jak tylko sie cos dowiem to napewno dam wam znac : cmok:
Pajunka,od razu pros lekarza z Ukrainy o wize ,bo do Ukrainy nie wpuszczaja Polakow bez wizy.Nie tak latwo przekroczyc ich granice
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 15:54   #3925
Amillka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
A chetnie bym sie dowiedziala ile lat masz bo dalas mi nadzieje?
Teraz 16 ;D
Z tym da się coś zrobić dopóki rośniemy...
Amillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 17:16   #3926
kasiaaj
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin1994 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
moje nogi sa wedlug mnie bardzo krywe ;/
a wy co sadzicie??
można je "wyprostowac" czy raczej już nie?
jakbym swoje kośluny widziała
zdjecia gdzies uciekły. w kazdym razie post 3105 str 104
czy cos z nimi mozna jeszcze zrobic?

Edytowane przez kasiaaj
Czas edycji: 2010-02-02 o 17:21
kasiaaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 18:16   #3927
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amillka Pokaż wiadomość
Teraz 16 ;D
Z tym da się coś zrobić dopóki rośniemy...
Mam nadzieje ja mam teraz 14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 16:32   #3928
refleks
Raczkowanie

Zabieg (jego oficjalna nazwa medyczna brzmi: osteotomia korekcyjna kości piszczelowej z zastosowaniem innowacyjnej płytki kompatybilnej z tkanką kostną pacjenta), przeprowadzony w nowatorskiej technologii nazwanej System iBalance AKR (Axial Kneee Realignment) to przede wszystkim nadzieja dla tysięcy pacjentów, cierpiących na zwyrodnienia stawów kolanowych.Przełomowa technologia System iBalance AKR pozwala na uniknięcie zabiegu wymiany stawu na endoprotezę. Jest to technika pozwalająca na nieosiągalną do tej pory dokładność i bezpieczeństwo dla pacjenta. Innowacyjność polega na tym, że choremu zamiast protezy zakłada się implant, tzw. biopłytkę, kompatybilną z tkanką kostną. Jest ona zbudowana z materiału, przyjaznego kościom i nie wymaga usunięcia po wygojeniu.
Implant wykonany jest z takiego materiału, że nie jest konieczne wprowadzanie dodatkowych elementów, takich jak metalowe płytki czy śruby, stosowane przy zakładaniu endoprotezy. Standardowe endoprotezy, ponieważ są sztywne, nie gwarantują stabilności stawu, co zapewnia w 100 procentach nowatorski implant. Zmodyfikowane zostały także narzędzia stosowane podczas operacji.. Zaprojektowano je tak, aby jak najbardziej precyzyjnie przygotować pole operacyjne – najpierw wycina się fragment z kości piszczelowej, potem w jego miejsce zakłada biopłytkę, mocując go tzw. kotwicami. Niestety na razie operacje korekcyjne kości piszczelowej z zastosowaniem innowacyjnej płytki nie są refundowane. Koszt zabiegu, wraz z implantem, wynosi ok. 8 – 10 tys. zł.zabieg wykonuje w Warszawie dr.Konrad Słynarski tel.(22)8184242. jesli to zabieg to powinien byc duzo bezpieczniejszy niz operacja
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 18:42   #3929
kasia9513
Zakorzenienie

dziewczyny czy dzięki jeździe na łyżwach można jakoś wyrobić mięśnie łydek ?

Świeżynka
kasia9513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:28   #3930
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia9513 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy dzięki jeździe na łyżwach można jakoś wyrobić mięśnie łydek ?
ja jezdzilam cale liceum w sezonie zimowym 7 dni w tygodniu i niestety lydek sobie nie wyrobilam

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
Zabieg (jego oficjalna nazwa medyczna brzmi: osteotomia korekcyjna kości piszczelowej z zastosowaniem innowacyjnej płytki kompatybilnej z tkanką kostną pacjenta), przeprowadzony w nowatorskiej technologii nazwanej System iBalance AKR (Axial Kneee Realignment) to przede wszystkim nadzieja dla tysięcy pacjentów, cierpiących na zwyrodnienia stawów kolanowych.Przełomowa technologia System iBalance AKR pozwala na uniknięcie zabiegu wymiany stawu na endoprotezę. Jest to technika pozwalająca na nieosiągalną do tej pory dokładność i bezpieczeństwo dla pacjenta. Innowacyjność polega na tym, że choremu zamiast protezy zakłada się implant, tzw. biopłytkę, kompatybilną z tkanką kostną. Jest ona zbudowana z materiału, przyjaznego kościom i nie wymaga usunięcia po wygojeniu.
Implant wykonany jest z takiego materiału, że nie jest konieczne wprowadzanie dodatkowych elementów, takich jak metalowe płytki czy śruby, stosowane przy zakładaniu endoprotezy. Standardowe endoprotezy, ponieważ są sztywne, nie gwarantują stabilności stawu, co zapewnia w 100 procentach nowatorski implant. Zmodyfikowane zostały także narzędzia stosowane podczas operacji.. Zaprojektowano je tak, aby jak najbardziej precyzyjnie przygotować pole operacyjne – najpierw wycina się fragment z kości piszczelowej, potem w jego miejsce zakłada biopłytkę, mocując go tzw. kotwicami. Niestety na razie operacje korekcyjne kości piszczelowej z zastosowaniem innowacyjnej płytki nie są refundowane. Koszt zabiegu, wraz z implantem, wynosi ok. 8 – 10 tys. zł.zabieg wykonuje w Warszawie dr.Konrad Słynarski tel.(22)8184242. jesli to zabieg to powinien byc duzo bezpieczniejszy niz operacja

chyba wczesniej wstawialam fotki rendgenowskie wlasnie z tego zabiegu no cena powala ale dobrze ,ze technika idzie do przodu jakas nadzieja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości