|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
BubiGirl
![]()
#3452 |
Rozeznanie
|
Zaslona nigdy nie sądziłam, że to powiem, ale ja też bym chciała żeby to już było to........
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Azzis bądź tu mądrym czy to są reguralne czy nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zadomowienie
|
Ja na chwilę, póki mały śpi, bo za chwilę idę usypiać starszego
Kamyku - ja też jeszcze nie bardzo rozpoznaję ten język niemowląt fleurdelacour nie wiem czy pisałaś to na serio, ale mnie rozbawiłaś z tymi rodzajami płaczu u Liwi ![]() kamyil nie słyszałam o tym bobomiganiu ![]() brzoskwinia ja nie mam nawilżacza, na razie w ruch idą ręczniki, a jeśli kupię to raczej taki zwykły filka i Ula śliczne te wasze kobitki Ula fajnie, że nie narzekasz na poród, bo ostatnio jakoś opowiadania dziewczyn nie były optymistyczne kocurazab ja sprzątam sama, ale może celka i Kamyk podpowiedzą ile brały kobietki za sprzątanie. O widzę, że celka już napisała olivia aż szkoda słów, akurat wam było "potrzeba" takich atrakcji BubiGirl ciekawe czy to już? Na wszelki wypadek trzymam kciuki gosbaj ![]() O i widzę, że Sensuel się odnalazła A ja spadam. Miałam usypiać starszego, ale na razie młodszy się przebudził, beknął i zdecydowanie czegoś szuka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez slyszalam duzo dobrego o Feminie, duzo moich kolezanek tam rodzilo, ale jakos caly czas nie wierzylam ze w zwyklym szpitalu u nas moze byc tak zle..... Strippi wiec widze ze tez mialas "przyjemnosc goscic na Bema". Jesli chodzi o porody rodzinne to sa, jak najbardziej. Tylko maz musi miec swoje klapki i kupic od nich fartuch za 10zl. I to sa wszystkie koszta. Nic wiecej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z synkiem mi nie wyszlo wcale.
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2010-02-01 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Zakorzenienie
|
nie, jestem z Wroclawia. Ale moj tz jest z Lubina, wiec Lubin jest mi znany. O tej klinice tez slyszalam, bo to jedyna prywatna na Dolnym Slasku.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Rozeznanie
|
dziewczyny odeszły mi wody!!!!!!!!!!!!!
czekam na TŻ i jedziemy....nier wiem czy sie smiać czy co ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- trzymajcie kciuki przydadzą się!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
sama sie zastanawiam haha Cytat:
O to dobrze wiedzieć. Ja się zastanawiam jak to jest z tą kopertą tam...dam jakiejś położnej, a ona skończy dyżur i pójdzie do domu...zostawi mnie?
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mały był na nutramigenie dobe ale wymiękam jak on tego pić nie chce niech moja pediatra sama to pije:\ bo dzwoniłam do lekarza w prokocimiu i powiedział, ze to neiporozumienie, że nutramigen jest dla alergicnych dzieci, że to dietetyczne itd. i mam małemu dawać bebilon1. Zjadł po kąpanku całe 100ml i to ze smakiem ale cena masakra.... ale jak mus to mus najwyżej jak podrośnie przestawie go na coś tańszego jak nie wyrobimy finansowo na bebilonie. Zapytam tą moja lekarke od 7 boleści czy mogę małego dostawiać z powrotem czy nie... a jak jej mówiłam jaki ma poarm wodnisty to ona, że może mi się wydaje ![]() Tak więc w poniedziałek Prokocim jeszcze, z jutrzejszymi wynikami badań pojadę i zobaczymy co on powie na to:\ znaczy się doktorek... Malinka, Ula dzidziusie śliczne ![]() ![]() Kamyil ale masz brzusio łohohoho ![]() Bubi trzymam mocno kciuki ![]() a tu zdjęcia ze spacerku niedzielnego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
je je je ![]() ale super 3mamy mocno kciuki !!! a pisałaś, że nie było wcześniej oznak widzisz jak szybko naszły ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam oczywiście mocno kciuki!!! POWODZENIA!!! ![]()
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Bubi to
![]() ![]() ![]() ![]() No i ![]() ![]() Może teraz kolejka się rozruszaaaaaa ![]() JA TEŻ JUŻ CHCĘ ! Wymysliłam że może jutroooooooo ???? ![]() ________________________ Zebciu Piotruś w kapturku ![]() ![]() Widać szczeście i miłość na twarzy ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-01 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
zebra - 1 zdjęcie mega
![]()
![]() |
#3465 |
Zadomowienie
|
Bubi powodzenia na porodówce i oby szybko poszło i bez bólu
![]() Gosbaj no to faktycznie cię bez sensu przetrzymali, a ja myślałam że dzisiaj się już rozpakujesz. zebra, ale fajnie, spacerek, ja już się nie mogę doczekać, ale sama nie wiem kiedy zacząć werandować małego. W sobotę skończył dwa tygodnie, tak myślałam poczekać jeszcze ten tydzień i od poniedziałku zacząć werandowanie jak będzie w miarę pogoda. Mały zrobił w końcu kupkę, potem drugą i widzę że wyraźnie mu ulżyło... mam nadzieję, że nie będzie go w nocy męczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No jesli chodzi o femine to mialam pierwszy raz z nia doczynienia i jestem tez zaskoczona. Lekarz co prawda mnie dzis nei badal ale z tego co ja mu powiedzialam to sie kwalifikuje na cc i on powiedzial ze nie ma sensu czekac bo i tak jest juz po terminie tym bardziej jezeli tam na dole nic sie nie dzieje. Mam byc tak ok 7:30 rano i na czczo wiec moze juz jutro..... Bubi trzymamy kciuki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zadomowienie
|
bubi no i już nie ma wątpliwości ze to były skurcze porodowe
![]() ![]() zebcia ty bidulko,ile ty sie wyjeżdzisz z tym piotrusiem.tak szkoda z tym pokarmem,miejmy nadzieje ze uda sie jeszcze karmić małego.jest taki słodziak.zazdroszcze spacerków,ja juz sie nie moge doczekać jak wyjdziemy razem z tatusiem na spacer. mysle ze piotrus by sie spodobał bardzo mojej córci ![]() zauważyłam ze moja Mała bardzo lubi spać z kimś,bo sama w łożeczku nigdy tyle nie przesypia co z nami,spi juz tż chyba 2godz ![]() Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-02-01 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
Bubi - dajesz mi nadzieję, że może ja jutro, lub pojutrze urodzę
![]() ![]()
![]() |
#3469 |
Raczkowanie
|
Bubi - no to
![]() Gosbaj - powodzenia jutro ![]() Zebra - wyglądasz ślicznie, Piotruś słodziutki, ale chyba będzie z niego łobuziak, ma takie zawadiackie spojrzenie ![]() Ja też już chcę mojego Frania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj - również 3mam kciuki za jutro
![]() Xmila - ja swoją Julkę też
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Padam na twarz...
Super, że rozgryzłam płacz na zmęczenie, ale co z tego jak mała jest tak zmęczona, że nie może zasnąć... Dzisiaj mamy niezłą jazdę... A brzuszek ma miękki, więc nic jej nie boli, temperatury nie ma, kataru jednak nie ma... Tak się drze, że się robi cała purpurowa i aż oddech traci... ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Chce tylko jeść i jeść...
#3472 |
Raczkowanie
|
Bubi
![]() ![]() ![]() ![]() Strippi - no to może faktycznie Ty jutro ![]() gosbaj - i za Ciebie też zaciskam paluszki ![]() zeberko - minki Piotrusia sa po prostu niemożliwe!! a brzuszek rośnie - zminił się jego kształt - był wcześniej bardziej rozlany a teraz jakby z boczków przesunęło się do przodu (tak przynajmniej twierdzą moja mama i przyjaciółka ![]() malinka, Ula - piękności ![]() a o tym bobomiganiu usłyszałam kiedyś albo w DDTVN albo na TVN Style w którymś programie dla mam tu widze jest dość fajna stronka na ten temat: http://www.migowy.pl/ i jeszcze kilka in. linków: http://sign2baby.1oo.pl/ http://www.sign2me.com/index.php http://www.rodzice.pl/niemowle/rozwo...alenstwem.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W d... mają wszystkich i wszystko, jakby za darmo pracowali ![]() Ale może już jutro będziesz miała swojego Dzidziolka ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Dzięki za odpowiedź ![]() A z jakiego jesteś miasta, bo nie pamiętam ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-02-01 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
Ja nie podpowiem z panią do sprzątania, bp u mnie mama zasponsorowała...
Jak teraz mały potwór nie zaśnie, to dostanie butlę z tego co mam zamrożone... Może to jakiś skok rozwojowy??? Już mnie cycki bolą...
#3475 |
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia, Strippi, Pysia, Xmila, Filka, Kamyil
![]() Kamyil on ciągle tekie robi i naprawdę nie można się napatrzeć... i tymi rączkami tak się bawi ![]() Filka, Brzoskwinia już niedługo wyjdziecie na spacerek ![]() Xmila to będzie łamacz kobiecych serc ![]() Filka a córcia Piotrusiowi ![]() Kamyk może tzw. skok? że chce zjeść więcej i piersi się muszą nastawić na to. |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Rozeznanie
|
Bubi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3477 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Raczkowanie
|
Bubi Trzymam kciuki!!
![]() ![]() ![]() ![]() Ja szukałam i z jednego mi wyszło, że biorytm 0 będę miała z 3 na 4 lutego ![]() ![]() ![]() ![]() zebra ten Twój Synuś robi boskie minki ![]() ![]() ![]() ----------------- Ja dzisiaj rano się budzę i myślę sobie co ja mam taką rękę mokrą? ![]() ![]() ![]() ![]()
#3479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki! Powodzenia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
W koncu znalazlam chwilke, zeby do Was zagladnac! Nie mam nawet szans na nadrobienie tylu stron! Ale widzialam, ze pojawily sie nowe mamusie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja wlasnie odciagnelam mleczko dla mojego glodomorka! W szpitalu jeszcze go przystawialam, ale jest z niego straszny nerwusek i nie potrafil na spokojnie ssac. A jak juz sie udalo go uspokoic to tak zasysal, ze uffff! Wiec stwierdzilam, ze zaczne odciagac. Mialam reczny TT, ale strasznie ocieral mi brodawki. Teraz zaluje, ze od razu nie kupilismy elektrycznego, ale czlowiek madry po... No ale zakupilismy elektryczny i jest o niebo lepiej. Chociaz zastanawiam sie nad przejsciem na butle. Cos pokarm mam bardziej wodnisty niz wczesniej. Tak w zasadzie wyglada jak zabielona woda. A maly Szymus, jak tylko sie budzi to jest placz w nieboglosy, jak od razu nie dostanie papu. Czesto je strasznie nerwowo, wiec jest uspokajanie, troszke zje i znowu uspokajanie i tak w kolko. Malo spi, usypianie trwa czasami dluzej niz spanie. Chociaz czasami ma lepsze dni ![]() Moja mama jest teraz u mnie, wiec przynajmniej nie jestem caly dzíen sama z malym i mam pomoc ![]() Widzialam, ze zastanawialyscie sie kto napisal smska, a to wlasnie ja ![]() ![]() Wydaje mi sie, ze porod byl juz tak dawno, a to w zasadzie dopiero 3 tygodnie. Z kazdym dniem widac, jak maly rosnie ![]() ![]() Postaram czesciej do Was zagladac i wstawic nowe zdjecka Szymusia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.