|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecane zdjecia
![]() Robione glownie dla mojej Mamy, aby uwiecznic takze kwiatuchy ![]() I reszta domowych
|
#1292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
![]() My z tych z temperamentem... Cytat:
![]() Cytat:
Mam tylko jedwabne koszulki, ktore nosze po kapieli ![]() Cytat:
To ide sobie, bo wszyscy juz spia... ![]() Do jutra ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cass, sliczny avek
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
nie poszłam jeszcze spać
Mati zrobił kupkę, dostał czopka i humorek wrócił termometr paskowy pokazał 38 (kupili termometr w smoczku i ten wcześniej pokazał 40.6 , wyczytałam w necie, że jest lipny i pokazuje temperaturę z kosmosu)jest lepiej bo śmiał się i czółko chłodniejsze było dzięki za idę spać dobranoc ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- aaaa ![]() Mariolu śliczny Twój Antoś uśmiech ma przesłodki a pogody tak zazdroszczę
|
|
|
|
#1294 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() no i pogody rowniez zazdroszcze dobranoc dziewuszki
|
|
|
#1295 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w takim razie serdecznie myle o was ![]() Cytat:
napisz cos wiecej o urlopie?ja chyba wzielam za mojego meza te 2tyg, bo nie wiem wg jakiego przepisu mialam dluzszy macierzynski jak nikomu innemu sie nie nalezalo tylko mi ![]() Cytat:
Cytat:
łamacz serc Padam na buzie dobranoc Acha, ja wam sie nie zdazylam "pochwalic" ze mam kurzajke Znaczy juz ją lecze i jestem na etapie niszczenia stwora silnym plynem.Codzien zmieniam opatrunki i jeszcze 2tygodnie do nastepnej kontroli Kurzajka kojarzyla mi sie zawsze ze syfem,niechlujstwem i brudem... Wiec pytam pania dermatolog skad to u mnie a ona zapytala czy mam kontakt dziecmi, bo niby sa nosicielami i zarazaja, a niekoniecznie sami maja. Wciazy napewno jej nie mialam,potem to zauwazylam i zastanawiam sie co to,i to zdrapnelam,ale odrosla ![]() czy takie cos po wenflonie moze sie stac Mariolko mozlwie to?bo w tym miejscu mialam dobranocka ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
jak mi sie wydaje ze mala jest ciepla a nie ma temp to mierze wszystkim ![]() no wlasnie, ale pogode ma Antonio , a u mnie wieje i mrozi... fuj
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#1296 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
Mariolu, Antonio Cudowny Dobrze, że u Matiego już w porządku Idę na inkę. ZW, ale nie wiem do kogo bo pustki od rana
|
#1297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://urlopy.wieszjak.pl/macierzyns...-ojcowski.html Cytat:
dzien dobry jem wlasnie sniadanko |
|||
|
|
|
#1298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ostatni dzień mojego pobytu jedna z nich urodziła i była tak wymęczona porodem, że nawet nie miała siły wstać do synka, pomagałam we wszystkim, bo była taka bezradna.Cytat:
Cytat:
Ja też piję kawkę w pracy i wcale mi się nie chce zabierać za robotę Wiecie, że wczoraj w pracy dostałam 3 razy zrypki od ludzi? Ale to olałam, bo zrypki tyczyły się osób które mnie zastępowały, a to nie moja wina że np. we wrześniu czegoś nie dopilnowały i to teraz dopiero wyszło. |
|||
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam, żeby sie przywitać
Spadam na śnadanko i kawusię a później jadę odebrać wyniki z cytologii.Mariola - Antonio cudny ![]() Wojtusia dzieki za link odnośnie urlopów dla ojców Bardzo się ceszę, ze z Mateuszkiem już lepiej I tak z rana proszę o kciuki, dziś o 18tej mam mały zabieg i troszkę się boję
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2010-02-02 o 08:59 |
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
jeeeny, ale pomór, wywiało matki.Wszystkie
Mamy znające sie na temacie mam pytanie wklikne w klubie, skoro jest to go wykorzystam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1301 |
|
Ola-Unhola
|
Marysia, trzymam kciuki już teraz
![]() Frida, no i dobrze, ze się nie przejmowałaś. Za kogoś przecież nie odpowiadasz A ja dzisiaj miałam pobudkę o 5. Antoś rześki i zadowolony, tylko ja trochę mniej. Udało mi się przeleżeć z nim do 7 . Wiercił sie niesamowicie, skopane mam nogi i brzuch i sklepana buźkę ![]() Może Mama dzisiaj do mnie wpadnie, bo tak siedzę sama. Ugotowałąm już zupę wiosenną, żeby choc tak poczuć zbliżającą się wiosenkę. Spaghetti też juz na patelni prawie gotowe. Teraz mogę posprzatać
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
To możemy sparować nasze pociechy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Eleeri dobrze, że już dobrze ![]() Dzień dobry U nas nocka nienajgorsza. Zośka tylko na jedzenie się budziła. Ale za to teraz jakaś marudna. Może pogoda tak na nią działa... Strasznie pochmurno dzisiaj i cały czas śnieg pada, jakby dawno nie padało Pewnie nie wyjdziemy na spacer, bo z dnia na dzień coraz ciężej wózek pchać i trzeba z góry wiedzieć gdzie się da przejechać Na obiad w lodówce nic, dobrze że chociaż dla Zośki ziemniak i marchewka jest, bo chcę jej sama dzisiaj ugotować. Gerbery w dalszym ciągu są w niełasceI mam pytanie: jak robicie swoim dzieciom kaszę do picia to wsypujecie jej "na oko"? I jakim smoczkiem dajecie? Ja kupiłam tróprzepływowy z aventu, ale Zośka się nim dławi.
|
|
#1303 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm..no takie rzeczy najspokojniej zawsze się przyjmuje Pracujesz z klientem? Współczuję, też mam (miałam...) prace z ludźmi i to chyba najtrudniejsze Cytat:
Cytat:
![]() Pracuś z Ciebie ![]() Dzień doberek, słoneczko u nas świeci pięknie i wyruszamy dzisiaj pierwszy raz na podbój świata w spacerówce znaczy na podbój podwórka, bo u nas nadal zasypane, poboczy nie ma, chodników brak więc trasa garaż-brama nadal obowiązuje ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() z kaszką nie pomogę bo daję wyłącznie łyżeczką...a właściwie to czemu dziewczyny z butelki dajecie? wygodniej? Mariolu, Antonio jak zwykle przeuroczy i taki duży już z niego chłopczyk Rosną nam te dzieciaki jak na drożdżach, niedawno takie oseski były
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na pewno wygodniej kasze z butelki. I szybciej. Ja też daję łyżeczką, bo Zośka nie chce na razie z butelki, ale mam nadzieję, że kiedyś się przekona
|
|
#1305 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko do mam, które już buciki kupowały...jaki rozmiar dla naszych maluchów? Zmierzyć stópkę? Ma to sens?
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
ja na 180wody dawalam 3lyzki od zupy kaszki, teraz na 210 sypie odrobinke wiecej.Daje kaszke na noc bo po kapieli ona jest taka spica ze lyzka niewiele by zjadla
Na drugie sniadanko robie jej owsianke i to juz wcina lyzeczka
|
|
|
#1307 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ja juz po sniadanku a mala w lezaczku gada wrecz piszczy az uszy bolą ![]() Cytat:
![]() a gadalas z nim o tym? ze siedzisz w domu a jego zycie towarzyskie kwitnie?Cytat:
no tez myslalam ze taki salon a tu taka lipa-w dodatku znalazlam w necie te same oprawki o 200zł tansze wiec juz nigdy nie kupie w vision nic bo oni maja mega marze widocznie a jeszcze babka do mnie "damy rabat" taaaaa naciagaja klienta ja tanczylam na lodzie a malz a aucie boki zrywal a dla mnie to nie bylo smieszneCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a moze robisz za rzadkie?? ja daje na 5 miarek mleka -6 miarek kaszki i mala pije to przez I (oznaczenie na smoku)
|
|
#1308 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
TZ dzis znow poszedl z malym spac do salonu i przyniosl mi go tylko 3 razy na karmienie ![]() Cytat:
![]() a coz to za zabieg? hmmm jednak musze pozniej wstawac bo nie mam co czytac no ale niestety Marci juz nie sypia do 11 - spi do 8, gora 9
|
|
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
Kingusiu, przyjmij nasze najlepsze życzenia
![]()
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
nic madrego nie wyczytalam z tych wypowiedzi o urlopie ojcowskim
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
no wiesz...dostosowuje się, jego przyszła żona już o 6 jest rześka i pełna energii na nowy dzień
fajnie że TŻ cię odciąża chociaż trochę...mój nie mógłby spać sam z małą bo on kompletnie w nocy nic nie słyszy Na dodatek od pół roku jak budzę go do małej to pyta się jak otępiały co chcę
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1313 |
|
Ola-Unhola
|
Dzisiaj dwie Damy świętują
|
#1314 |
|
Wtajemniczenie
|
witam laseczki. Wpadam tylko na chwilke bo juz czeka na mnie wieeelki kupsztal mojego synusia, czuć go w całym pokoju
![]() Chciałam sie tylko pochwalić że lada moment będziemy mieć dwa ZĄBKI na dole, są już tuż tuż bo już widać bardzo dokładnie. Ale jestem szczęśliwa. Taka pierdółka a cieszy, ach te nasze dzieciaki. Zaglądne później bo mam trochę do nadrobienia Was. Buziole I już kupa załatwiona Wcale nie była taka wielka na jaką się zanosiło, poprostu była bardzo smrodliwa ))Babsztylki mam do WAs pytanko, a raczej do tych mamć których bajbusy już siedzą. Mianowicie Wasze dzieciaki same siadają? tzn. z pozycji leżącej same siadają, czy wy je sadzacie na pupie i wtedy dziecko siedzi??? Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-02-02 o 10:25 |
|
|
|
#1315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczcie ![]() http://allegro.pl/item907659932_h_m_...9.html#gallery
|
|
#1316 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
sto lat dla Martyni i Kingusi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :![]() Cytat:
wczoraj wzial dwoch chlopakow zeby mu pomogli kuz lod na dachu i o 15 mieli juz dosc, pojechali do domu bo nie mieli sily, a dzis jak do nich dzwonil to wstac nie moga tacy zmeczeni a moj TZ robil do wieczora i to ktorys dzien z kolei i jeszcze w nocy sie nie wysypia i daje rade
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
moja siedzi jak ją usadowie
z samym siadaniem jest na etapie cwiczen, jak wczoraj wspomnialam.Tylko ze ona probuje caly tulow podniesc do sadu a malce to chyba na boczek i łapkami powinny sie podniesc do siadu
|
|
|
#1318 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
w sumie dobrze jest miec starsze dziecko - jak maly jeczy to wysylam do niego Eryka zeby sie z nim pobawil i siup na wizaz
teraz wlasnie siedzi z nim na macie i bawia sie zabawkami
|
|
#1319 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item890159875_..._m_wiosna.html http://www.allegro.pl/item890165625_..._m_wiosna.html
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
Wczoraj urwanie głowy dziś też się tak zapowiada więc tylko na chwilę wpadłam się z Wami przywitać. Przeczytalam z grubsza i czekoladko ja też zamawiałam okulary w vision i tragedia czekałam miesiąc i nawet nikt mnie nie uprzedził, że tak długo im to zajmie a potem nie przeprosili nigdy więcej!! Upominaj się i żądaj rekompensaty za każdy dzień zwłoki Miłego dnia Wam życzę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

- ja mam piżamkę polarkową i nie powiem, żeby było mi gorąco - chyba, ze ja jakaś oziębła jestem 
, wyczytałam w necie, że jest lipny i pokazuje temperaturę z kosmosu)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Wiercił sie niesamowicie, skopane mam nogi i brzuch i sklepana buźkę 

Pewnie nie wyjdziemy na spacer, bo z dnia na dzień coraz ciężej wózek pchać i trzeba z góry wiedzieć gdzie się da przejechać