Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 00:27   #1831
Zwies
Zakorzenienie

Dot.: Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :)

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
w ogole mnie dzisiaj troche tz dobił. ja juz nic nie rozumiem niby chce wziac slub za 1,5 roku, na zareczyny sie nie zanosi, a kazde moje napomkniecie na temat rodziny, slubu czy mieszkania ignoruje czuje sie jak głupek obiecuje, ze nie bede wiecej gadac o tym.
dzisiaj np sie go pytam o kuchenke pod zabudowe czy jest lepsza niz zwykla, bo przegladałam gazetke promocyjna z auchan i tam było (w smsie sie pytałam) i mi oczywiscie nie odpisał. wiec ja mu potem rozgoryczona napisałam, ze czuje sie po prostu jak idiotka. ja tu sobie robie nadzieje z kupnem tego mieszkania, juz w wyobrazni je całe urzadziłam itd., a on nawet sie sprecyzowac nie umie i potem mi odpisał, ze czasami czuje sie jeszcze nie gotowy, ze tu juz trzeba byc odpowiedzialnym:coo l::cool : ehhhhhhh. daje sobie z tym spokoj, bo najpierw mnie nakrecał, ja mam plany, marzenia, a on z takim czyms wyskakuje. moze to i lepiej... czas wszystko pokaze.... (i zaloze sie, ze bede najdluzej oczekujaca zazdrosnicawszystki e za maz powychodzicie, a ja, z laseczka, pomarszczona i zgarbiona, drobnymi kroczkami do oltarza bede isci wesele skonczy sie przed 22, bo babcia bedzie musiała tabletki wziac i isc spac)
spokojnie
Mój też ostatnio numerki odstawia.

A co do kuchenki - wydaje mi się, że lepsza normalna aniżeli do zabudowy - moi rodzice chcieli właśnie do zabudowy (nawet pół było), ale potem okazało się, że to się strasznie nagrzewa - więc w sumie z lekka niebezpieczne jest.

I nie mów hop - bo jak na razie większość czeka i tak samo jak Ty się czuje.

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 00:40   #1832
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
spokojnie

A co do kuchenki - wydaje mi się, że lepsza normalna aniżeli do zabudowy - moi rodzice chcieli właśnie do zabudowy (nawet pół było), ale potem okazało się, że to się strasznie nagrzewa - więc w sumie z lekka niebezpieczne jest.

no ale do zabudowy to mozesz wszedzie wstawic;-)
kurcze, czy ja wymagam tak duzo?? zeby chociaz ze mna rozmawiał?? To ja juz wiecej z moimi rodzicami ostatnio rozmawiam o naszej przyszłosci niz z nim. na serio mnie to dołuje 3 miesiace temu mowił, ze 'to na co czekam niedługo nastąpi'. ciul, ze nie nastapiło, ale mogłby chociaz do jasnej ciasnej wypowiedziec sie na temat kupna mieszkania, skoro zamierzamy to zrobic
w ogole moi rodzice sa kochani... glupio mi, ze ja jestem taka okropna Pocieszaja mnie teraz, kiedy mam poprawke, mowia, ze mam sie nie załamywac, ze nawet jesli nie zdam, to nie ma co rozpaczac, bo i tak robie wszystko co moge.(jak sobie pomysle to....na 220osob zdało ok 40). No i z tym mieszkaniem i w ogole nasza przyszłoscia to chca nam pomagac... powiedzieli, ze lepiej kupic wczesniej mieszkanie i je spłacac. tzn wyszli z propozycja, ze dopoki bede studiowac to beda placic nam za czynsz i dorzucac sie troche do spłaty kredytu (bo bedziemy musieli wziac kredyt na polowe mieszkania) i beda mi dawac tyle kasy na utrzymanie, co dostaje teraz. (bo i tak by musieli mnie utrzymywac do konca studiow, a tak to juz jakos zaczniemy sobie budowac tą nasza przyszłosc...) ehhhhhhhh....... jak sobie pomysle to... jeszcze jutro moj tata idzie do szpitala, bo bedzie miał operacje na przepukline. trzymajcie kciuki
Stary 2010-02-02, 00:55   #1833
rusałka_1
Zakorzenienie

przerobiłam/przemieliłam 13 z 20 zagadnień na jutrzejszy egzamin.
Nastawiam budzik na 6 muszę dociągnąć to do końca;/

trzymajcie te kciuki naprawdę mocno, proszę

dobranoc

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 00:59   #1834
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
no ale do zabudowy to mozesz wszedzie wstawic;-)
kurcze, czy ja wymagam tak duzo?? zeby chociaz ze mna rozmawiał?? To ja juz wiecej z moimi rodzicami ostatnio rozmawiam o naszej przyszłosci niz z nim. na serio mnie to dołuje 3 miesiace temu mowił, ze 'to na co czekam niedługo nastąpi'. ciul, ze nie nastapiło, ale mogłby chociaz do jasnej ciasnej wypowiedziec sie na temat kupna mieszkania, skoro zamierzamy to zrobic
w ogole moi rodzice sa kochani... glupio mi, ze ja jestem taka okropna Pocieszaja mnie teraz, kiedy mam poprawke, mowia, ze mam sie nie załamywac, ze nawet jesli nie zdam, to nie ma co rozpaczac, bo i tak robie wszystko co moge.(jak sobie pomysle to....na 220osob zdało ok 40). No i z tym mieszkaniem i w ogole nasza przyszłoscia to chca nam pomagac... powiedzieli, ze lepiej kupic wczesniej mieszkanie i je spłacac. tzn wyszli z propozycja, ze dopoki bede studiowac to beda placic nam za czynsz i dorzucac sie troche do spłaty kredytu (bo bedziemy musieli wziac kredyt na polowe mieszkania) i beda mi dawac tyle kasy na utrzymanie, co dostaje teraz. (bo i tak by musieli mnie utrzymywac do konca studiow, a tak to juz jakos zaczniemy sobie budowac tą nasza przyszłosc...) ehhhhhhhh....... jak sobie pomysle to... jeszcze jutro moj tata idzie do szpitala, bo bedzie miał operacje na przepukline. trzymajcie kciuki
nie wymagasz, ale mężczyźni to bliżej niezidentyfikowane typy - ciężko zrozumieć o co im właściwie chodzi.

Masz świetnych rodziców

Trzymam kciuki,
mam nadzieję, że się wszystko uda po Twojej myśli

Stary 2010-02-02, 06:14   #1835
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

ja juz po porannej kawie, powtarzania ciąg dalszy.
Pamiętajcie o kciukach po 12

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 06:52   #1836
Biska
Zakorzenienie

Z tym niemym "e" na końcu to prawda, ale są takie firmy już w PL, chociażby - "diverse" więc może jednak

Sama nie wiem, wszystkim i tak przecież nie dogodzę No nic, mam jeszcze dzisiaj czas na zastanowienie się...

Za wszstkie zdające dzisiaj

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 06:56   #1837
justyna_dt
Zakorzenienie

Bry...
Nie wiem, jak przetrwam dzisiejszy dzień byle do 15-16... to zaliczenie gorsze jest niż sobotni egzamin dla mnie pod względem psychicznym (bo materiału o wiele mniej). Oby się udało
Miłego dnia i za potrzebujące

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 07:24   #1838
Gwizdak
Zakorzenienie

za wszystkie zdające, będzie gitarra

Justynka
, czytałam Twój nowy felieton i wiem czego w nim brakuje - radości Rozchmurz się koleżanko, wszystko się ułoży i wszystko będzie dobrze

Ilsa, a ile razy w tygodniu Ty na ten fitness chodzisz, co?

Nam wczoraj dała na salsie instruktorka tak popalić, że wychodziłam z zajęć ledwo żywa Zmieniłam szkołę, chodzę na zajęcia salsy solo (czyli styling dla kobiet) i powiem, że jeszcze na tak prowadzonych zajęciach nie bywałam - zlana potem wychodzę Czad. Od marca będę jeszcze chodzić na streching, tylko się boję, że czasowo nie dam rady, bo z zajęć ruchowych mam już salsę, basen i ten streching dojdzie. Ale nic to

Słonko świeci, fajnie jest
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 07:53   #1839
butterfly20
Zakorzenienie

Helloł

Biska chyba za późno,ale może Lavonne Butique? Yvonne też mi się kojarzy jakoś tak niezbyt dobrze- to nazw od swojego imienia niezbyt fajne jest

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Motylku mi też się duże domy nie podobają. Taki 150 m2 to max. Moim zdaniem dom ma być do mieszkania a nie do sprzątania. I chciałabym, żeby mój był w środku "ciepły" w odcieniach beżu i czekolady Nie samo szkło i metal Po prostu nie lubię dębowych mebli i tego typu rzeczy, kojarzy mi się z nowobogactwem I bibelotów też nie lubię. Najchętniej wszystko bym pochowała a na komodzie postawiła tylko wazon z ciętymi kwiatami, a w kuchni fajnie wyeksponowane eleganckie pojemniki na przyprawy. Ale to dobrze, że każdy ma inny styl, bo świat byłby nudny. W domku Claris pasowałby mi kominek i pokoik na poddaszu a w takim eleganckim skórzane brązowe sofy
To ja mogę mieć z 160 m2,bo to jakoś tyle co mają Teściowie i fajnie sobie mają Moi Rodzice mają 140m2. Ale Szwagierka ma 240...

Wrzuciłam wyszukiwarkę domków z podpiwniczeniem (koniecznie chcemy piwnicę) i z tych,które wrzuciło najbardziej pasowałby mi ten http://www.extradom.pl/projekt-domu-...8-d794b7fafa14 choć może zmieniłabym to "bawole oko" bo drogo wychodzą takie okna i rozłożenie dachówek na to.
Bardzo też zależy mi na garderobach i spiżarni koło kuchni

A tak w ogóle to marzy mi się domek w ładnym żółtym odcieniu, z grafitowym dachem i białymi oknami,drzwiami itp.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2010-02-02 o 07:55
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 08:13   #1840
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
i nie zazdrościsz że miał wcześniej swój ślub ?

no nie wiem, napisałam mu że raczej nie będzie zdjęć i jak się czuję a on na to że trudno bo i tak mnie kocha i mu się podobam. No ale co innego miał powiedzieć ? Tak wypada bo jest moim chłopakiem. Gdybym miała robić te zdjęcia to całe by ociekały skropleniem i gaussem
Ilsa jejku - twoj facet to swieta cierpliwosc musi miec do ciebie jak wytrzymuje jak mu tak marudzisz jaka to jestes nie taka jak trzeba.... po zdjeciach widze, ze wszystko z toba w porzadku wiec wyluzuj dziewczyno.... i jak juz to tak jak radza dziewczyny - cwicz wiecej....
Stary 2010-02-02, 08:34   #1841
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
spokojnie

My mamy kuchenkę w zabudowie i nic przez 5 lat nie nagrzewała

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 08:40   #1842
crozee
Zakorzenienie

mi sie wydaje, ze jakby zwykla kuchenke postawiło sie np koło szafek kuchennych to tez przeciez by je nagrzała.. i chyba az takiej roznicy nie ma. jesli kupimy to mieszkanie, to bedzie w zabudowie, bo kuchnia jest malutka;/
Stary 2010-02-02, 09:01   #1843
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
My mamy kuchenkę w zabudowie i nic przez 5 lat nie nagrzewała

Wszystko możliwe, że to od modelu zależy
Pamietam tylko, że coś było nie tak - mała byłam

Stary 2010-02-02, 09:10   #1844
Claris
Zakorzenienie

ale mam stresa jestem chyba nienormalna, tak się boję

Oglądam rano w pytaniu na śniadaniu wywiad z Arturem Siódmakiem, jakieś pół godziny później w ddtvn kto? Artur Siódmak
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:15   #1845
Gleniusia
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Zaraz pędzę na spotkanie z przyjaciółką, a potem mam przesłuchanie do radia (trzymajcie kciuki!)

Miłego dzionka!
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:27   #1846
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

w ogole mnie dzisiaj troche tz dobił. ja juz nic nie rozumiem niby chce wziac slub za 1,5 roku, na zareczyny sie nie zanosi, a kazde moje napomkniecie na temat rodziny, slubu czy mieszkania ignoruje czuje sie jak głupek obiecuje, ze nie bede wiecej gadac o tym.
dzisiaj np sie go pytam o kuchenke pod zabudowe czy jest lepsza niz zwykla, bo przegladałam gazetke promocyjna z auchan i tam było (w smsie sie pytałam) i mi oczywiscie nie odpisał. wiec ja mu potem rozgoryczona napisałam, ze czuje sie po prostu jak idiotka. ja tu sobie robie nadzieje z kupnem tego mieszkania, juz w wyobrazni je całe urzadziłam itd., a on nawet sie sprecyzowac nie umie i potem mi odpisał, ze czasami czuje sie jeszcze nie gotowy, ze tu juz trzeba byc odpowiedzialnym:coo l::cool : ehhhhhhh. daje sobie z tym spokoj, bo najpierw mnie nakrecał, ja mam plany, marzenia, a on z takim czyms wyskakuje. moze to i lepiej... czas wszystko pokaze.... (i zaloze sie, ze bede najdluzej oczekujaca zazdrosnicawszystki e za maz powychodzicie, a ja, z laseczka, pomarszczona i zgarbiona, drobnymi kroczkami do oltarza bede isci wesele skonczy sie przed 22, bo babcia bedzie musiała tabletki wziac i isc spac)
Spoko, spoko. Nie zostaniesz tu sama. Mój TŻ uraczył mnie w piątek opowieścią o tym, że jego znajomi to zaręczali się tak po 5-7 a nawet 12 latach związku. Czyli poczekam tu sobie jeszcze skoro my jesteśmy razem tylko 3,5 roku.
Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Zaraz pędzę na spotkanie z przyjaciółką, a potem mam przesłuchanie do radia (trzymajcie kciuki!)

Miłego dzionka!
Jak za radio to trzymam kciuki z całą mocą

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:07   #1847
Antii89
Zakorzenienie

Kciuki trzymam!

Crozee na pewno za niedługo TŻ Ci się oświadczy, zostaniesz żoną. Młodzi jesteście czas macie, nie ma co marudzic, że się nie doczekasz.
Ja będę dłużej czekała, więc sama nie zostaniesz.
Stary 2010-02-02, 10:12   #1848
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Kobieto, jakie nasze 1000 brzuszków? Do tego trzeba organizm stopniowo przyzwyczajać! Ja niegdyś robiłam po 500 brzuszków dziennie bez problemu, a teraz ledwo 100 z przerwami i mam zakwasy - wyszłam z formy, a dawna ilość byłaby samobójstwem. Jak narzekasz na obwisy na ramionach, to ja gorąco naprawdę polecam dwie butelki 1,5 l wypełnione wodą i podnoszenie. Ja tak w 1,5 miesiąca wyrobiłam sobie piękne, zgrabne ramiona.
Muszę zacząć ćwiczyć z butelkami Bo ramion nie mam zwisających tylko otłuszczone :/ I jak ja będę wyglądać na plaży w wakacje ;(

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
czerwone: ja się pochlastam
fioletowe: chcieć nie równa się dobrze wyglądać jak laska z okładki - w wakacje to troche późno nie uważasz? chyba że chcesz dobrze wyglądać w bikini za 1,5 roku...to ok. zgadzam się.
zielone: kochana no z brzuszków to raczej mięśni na ramionach nie uzyskasz...jędrość straciły bo nie masz mięśni. musisz je wyrobić żeby Twoja skóra miała na czym się trzymać...jak nie masz wypełnienia w środku to będziesz miała flaczki = smutna prawda.
czerwone: słyszałaś o tym że gorąca woda rozleniwia skóre, komórki, krążenie i jeszcze inne rzeczy o których teraz nie pamietam??? to że lubisz lody to nie znaczy że mozesz je jeść tonami tak samo z gorącymi kąpielami - NIE WOLNO ich brać i koniec. no chyba że chcesz ieć kłopot z pajączkami, rozszerzonymi naczynkami, sflaczałą skóra, cellulitem- tak to też od gorących kąpieli itp no to prosze bardzo.

zawsze do usług Kochana

no to do dzieła - zacznij razem ze mną: "brzuchu do kolan zniknij i więcej nie wracaj!" zalecam tak ze 100razy dziennie - powinno pomóc

no pewnie że hoduję, nie po to apelowałam dzisiaj do brzucha o teleportacji, żeby o tym teraz zapomnieć powtarzam to jak mantrę - co godzinę
Cytat:
NO nO nO Nie lubimy flaczków?PRAWDA?? no to już do roboty!!
bo narazie 1. słowne upomnienie dostałaś ode mnie, ale jutro to już będzie 2. ...jak się nie posłuchasz to zastosuje kary cielesne 3. albo 4 a jeżeli nadal nie będziesz chciała rozstać się z flaczkiem to nie pozostanie mi nic innego jak 5. albo co najgorsze.......6. ZROZUMIANO?????

Biska Tobą zajmę się jutro

no to teraz Wasza kochana Mayeczka pójdzie już spać, bo jest wykończona 2godzinnym treningiem na siłowni

kolorowych snów - niech przyśnią się Wam kolorowe hantelki - takie 1,5 i 2 kg na początek
Ale dajesz nam kopa Maya Ale to dobrze

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Dziękuję Frezyjko

Carmi - i Tobie (Wam) najlepszego z okazji 5. rocznicy Spełnienia marzeń I żeby tych piątek było jeszcze wiele

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Czy mamy Mlekowitę - nie wiem Mamy Łowicz, który kiedyś nazywał się Toruńską Spółdzielnią Mleczarską
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
aaaa no to carmelku ja także mocno całuję i gratuluję

i teraz już naprawdę idę spać

papa
Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Rocznicowym dziewczynkom wszystkiego najlepszego i wielu takich rocznic życzę

Głowię się nad tą nazwą, może wystarczyłoby po prostu - IVONE, IVON?

Do PAR, to mi tylko CZAR do głowy przychodzi

Dlaczego ja jestem taka ograniczona?:P

Medeline
Dziękuję za życzenia rocznicowe

Cytat:
Helloł

Biska chyba za późno,ale może Lavonne Butique? Yvonne też mi się kojarzy jakoś tak niezbyt dobrze- to nazw od swojego imienia niezbyt fajne jest

To ja mogę mieć z 160 m2,bo to jakoś tyle co mają Teściowie i fajnie sobie mają Moi Rodzice mają 140m2. Ale Szwagierka ma 240...

Wrzuciłam wyszukiwarkę domków z podpiwniczeniem (koniecznie chcemy piwnicę) i z tych,które wrzuciło najbardziej pasowałby mi ten http://www.extradom.pl/projekt-domu-...8-d794b7fafa14 choć może zmieniłabym to "bawole oko" bo drogo wychodzą takie okna i rozłożenie dachówek na to.

A tak w ogóle to marzy mi się domek w ładnym żółtym odcieniu, z grafitowym dachem i białymi oknami,drzwiami itp.
Ja akurat nie lubię kolumieniek. Chociaż kolorki m ładne. Też bym chciała grafitowy dach i jasną elewację.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:18   #1849
Gwizdak
Zakorzenienie

duże Wam się te domy marzą, ja to bym chciała mały, ale nie mam się w ogóle co łudzić - na 100% zaczniemy od mieszkania. A docelowo dom też na 100% - oboje z tż wychowaliśmy się w domach z ogródkami i oboje sobie nie jesteśmy w stanie wyobrazić mieszkania w mieszkaniu na zawsze.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 10:24   #1850
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

moje mieszkanie ma 130m2 bo to kamienica a domek nie jestem pewna bo jest parter i dwa piętra. Ale działka jest 25x80m i zostaje ponad połowa na ogród i na krzaczki z przodu.
Ino co to jest bawole oko ? ;D z podpiwniczeniem mądra decyzja bo nie tylko będziesz tam mogła przechowywać jedzenie niektóre ale też się przyda na narzędzia, piece itd. a mi się podoba taki pomysł małego zejścia po winka: http://dornob.com/wonderful-wine-cel...in-your-house/
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Spoko, spoko. Nie zostaniesz tu sama. Mój TŻ uraczył mnie w piątek opowieścią o tym, że jego znajomi to zaręczali się tak po 5-7 a nawet 12 latach związku. Czyli poczekam tu sobie jeszcze skoro my jesteśmy razem tylko 3,5 roku.
albo Cię chciał nastraszyć żebyś nie czekała albo tamci znali się od dziecka więc musieli być ze sobą dłużej żeby dojść do wieku, w którym się załatwia zaręczyny. Tak czy inaczej, nie przejmuj się przewiduję Twój dzień w szesnastej części, może być ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:33   #1851
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

To chyba ja jestem inna. Wy, wychowane w domu z ogródkiem, chcecie kolejny dom z ogródkiem. Ja, wychowana w domu z ogródkiem, nie chcę ogródka. Najlepiej niewielki, jeśli udałoby mi się jakąś szeregowkę czy domek na osiedlu złapać (takie co są po 2, z małymi ogródkami + garaż), ew. duże mieszkanie w jakimś osiedlu, z dużym tarasem i działka, żeby TŻ miał warsztacik Bo nie cierpię zajmować się ogrodem, nic mi nie rośnie, nawet głupia fasola w słoiku mi nie wyrosła i dostałam 1 w gimnazjum z biologii za to Poza tym przeraża mnie utrzymywanie domu, te całe remonty, konserwacja, dachy, tynki.... Duży dom wymaga dużo wkładu pracy i czasu A ja bym tak chciała ze 100m powierzchni mieszkalnej

Crozee, nie wkurzaj się. Po prostu przestań liczyć, że on Ci się oświadczy już teraz i w tempie ekspresowym razem stworzycie bajeczną rodzinkę na studiach, mimo ułatwień ze strony rodziców. Na własnym przykładzie stwierdzam, że to nie wychodzi Jeśli on się waha i nie czuje się gotowy co drugi dzień, to trzeba przetrawić tą gorycz i poczekać...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:37   #1852
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
albo Cię chciał nastraszyć żebyś nie czekała albo tamci znali się od dziecka więc musieli być ze sobą dłużej żeby dojść do wieku, w którym się załatwia zaręczyny. Tak czy inaczej, nie przejmuj się przewiduję Twój dzień w szesnastej części, może być ?
No nie wiem czy dożyję. W tym tempie produkcji to szesnasta część będzie za lata świetlne normalnie

Stary 2010-02-02, 10:40   #1853
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem czy dożyję. W tym tempie produkcji to szesnasta część będzie za lata świetlne normalnie
Spoko, spoko sesja się skończy i dla Ciebie 16sta będzie już wkrótce. Niech już TŻ zacznie pierścionka szukać, bo nie zdązy!
Stary 2010-02-02, 10:48   #1854
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
To chyba ja jestem inna. Wy, wychowane w domu z ogródkiem, chcecie kolejny dom z ogródkiem. Ja, wychowana w domu z ogródkiem, nie chcę ogródka. Najlepiej niewielki, jeśli udałoby mi się jakąś szeregowkę czy domek na osiedlu złapać (takie co są po 2, z małymi ogródkami + garaż), ew. duże mieszkanie w jakimś osiedlu, z dużym tarasem i działka, żeby TŻ miał warsztacik Bo nie cierpię zajmować się ogrodem, nic mi nie rośnie, nawet głupia fasola w słoiku mi nie wyrosła i dostałam 1 w gimnazjum z biologii za to Poza tym przeraża mnie utrzymywanie domu, te całe remonty, konserwacja, dachy, tynki.... Duży dom wymaga dużo wkładu pracy i czasu A ja bym tak chciała ze 100m powierzchni mieszkalnej
To tak jak ja. Też nie marzy mi się wielki ogród bo z moim "talentem' do roślin to byłby to przykry widok. Duży dom to dużo sprzątania. Fajnie, że w takim się wychowałam bo mam 3 rodzeństwa. Jednak ja nie zamierzam mieć gromadki dzieci. I na dom blisko centrum nie będzie mnie nigdy stać a mieszkać na końcu świata nie mam ochoty. Ogólnie wygodniej się mieszka w bloku. Mnie pasuje.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Spoko, spoko sesja się skończy i dla Ciebie 16sta będzie już wkrótce. Niech już TŻ zacznie pierścionka szukać, bo nie zdązy!
A na co pierścionek? Ten co mi się podobał to dostałam. Innego nie potrzebuję. Najwyżej ten zmniejszę, żeby pasował na serdeczny palec.

Stary 2010-02-02, 10:50   #1855
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
duże Wam się te domy marzą, ja to bym chciała mały, ale nie mam się w ogóle co łudzić - na 100% zaczniemy od mieszkania. A docelowo dom też na 100% - oboje z tż wychowaliśmy się w domach z ogródkami i oboje sobie nie jesteśmy w stanie wyobrazić mieszkania w mieszkaniu na zawsze.
Gwizdaczku pomarzyć zawsze mozna
My też na 100% zaczniemy od mieszkania. Działka na obrzeżach Krakowa to koszt ok. 200 000 zł
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:55   #1856
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
e, mam tak samo. Marzy mi się nowy blok w spokojnej dzielnicy, blisko do tramwaju i sklepów i już Ilsa ma raj a na co mi dojeżdżanie codziennie do pracy przez 40 minut ? Taki domek to można zacząć budować kiedyś żeby był na starość. To rzeczywiście marzy mi się mieć domek z prawdziwym osiołkiem i ogrodem.
Cytat:
no to pracuj na własne oświadczyny i pisz

Stary 2010-02-02, 10:56   #1857
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
co do wielkości, to mi by też taki domek mały wystarczył Co do ogrodu też nie lubię/ nie mam serca, więc preferowałabym raczej trawnik wokoło domu niż ogród a remontów i konserwacji się nie boję, ale tak właśnie pomyślałam, że może faktycznie szeregowiec na początek, nie mieszkanie

Cytat:
Gwizdaczku pomarzyć zawsze mozna
My też na 100% zaczniemy od mieszkania. Działka na obrzeżach Krakowa to koszt ok. 200 000 zł
to i tak mniej nić w Wawie ... no sprawdziłam... 500m2 działka, czyli nie wielka - 520.000
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2010-02-02 o 10:57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 10:57   #1858
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:

no to do dzieła - zacznij razem ze mną: "brzuchu do kolan zniknij i więcej nie wracaj!" zalecam tak ze 100razy dziennie - powinno pomóc

no pewnie że hoduję, nie po to apelowałam dzisiaj do brzucha o teleportacji, żeby o tym teraz zapomnieć powtarzam to jak mantrę - co godzinę
To takie modły pomagają? Myślałam, żr trzeba w to włożyć trochę więcej wysiłku

Cytat:

O kurde- Orientacyjny koszt budowy domu w stanie surowym zamkniętym bez instalacji: 573921 zł, nas raczej na taką hacjendę nie będzie stać...

Cytat:
No to mamy identycznie Ja chcę malutki domek i wiem, że będziemy musieli zacząć od mieszkania i też się wychowywaliśmy z TŻtem w domach z ogródkami i też chcemy docelowo się wybudować.
Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie żeby całe życie mieszkać w bloku. Teraz wynajmujemy i już powoli mnie coś trafia...
Stary 2010-02-02, 11:00   #1859
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dzień Dobry Dziewczynki
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

ja juz po porannej kawie, powtarzania ciąg dalszy.
Pamiętajcie o kciukach po 12

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Bry...
Nie wiem, jak przetrwam dzisiejszy dzień byle do 15-16... to zaliczenie gorsze jest niż sobotni egzamin dla mnie pod względem psychicznym (bo materiału o wiele mniej). Oby się udało
Miłego dnia i za potrzebujące

Cytat:

Słonko świeci, fajnie jest
no fajnie jest na dworze,jak odśnieżałam koło domu to tak ciepło miałam w tyłekhehehe

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Miłego dzionka!

Cytat:

Ja akurat nie lubię kolumieniek. Chociaż kolorki m ładne. Też bym chciała grafitowy dach i jasną elewację.
śliczne domki i gratuluję 5 rocznicy

Hawwa i również gratuluję 5 rocznicy

Ja wreszcie niedługo widzę się z Tż chyba zgwałce go normalnie i też nie wiem czy bede mogła normalnie się do niego odzywać jak przez tyle dni wkurzałam się na niego...idę się szykować a potem z Nim miłego dnia dziewczyny
Stary 2010-02-02, 11:01   #1860
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
O kurde- Orientacyjny koszt budowy domu w stanie surowym zamkniętym bez instalacji: 573921 zł, nas raczej na taką hacjendę nie będzie stać...
ale wczoraj ktoś wlepiał projekty po 200-300 tysięcy. Dorzuć do tego koszt działki i 500 tysięcy za postawienie własnego domu to jest bardzo mało bo one idą po 1,5 mln. Poza tym wiadomo, że Motyl to potentatka to ona wybiera takie domy, że nam oko bieleje

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-02-02 o 11:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości